Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Declare
őstag
-
erikke17
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Mióta voltak ezek a nagy mínuszok nekem is valami sikít motortérnél. De csak hidegen 10-15mp-ig és elhalkul teljesen. Vezérlés kizárva nemrég volt cserélve. Generátor csapágyat gyanítom, mert mikor lent volt hosszbordás szíj és kézzel forgattam nyikorgott.
Mióta nálunk van 70 000-et rácsavartunk az 5 év alatt azóta nem volt generátorhoz nyúlva, meg előtte is kitudja mikor volt

Más: Áll egy hétig autó, fordítom kulcsot pöcröff, majd jön egy ki kék füst de tényleg csak ami startoláskor kijön. Utána már nem ha másnap vagy 2 nap múlva próbálom...
Mitől lehet ez szelepszár szimering? Vagy csak szimplán sűrű hideg olaj végett ami hengerfalon maradna meg a gyűrűk között? Mert nyáron ilyen eszébe sem jut..
Még valami
lassan negyedéve 99+-os szaftot kap, előtte néha elég köhögősen startolt sokat tekert elszokta engedni benzinnyomást fél nap után. Most meg semmi ilyesmi egyből röffen, úgy látszik kipucolta az egész rendszert. -
AMD Power
titán
Igen érdekes történetek ezek...
Tisztelem is érte. És nem felejtem. És várj ő ajánlotta föl ,hogy vigyem el hozzá a kocsit. Nem én mondtam neki. Eszembe sem jutott ,hogy én ma oda vigyem a gépet neki. Mondjuk ha bárkinek bármi kell ,szerelő stb egyből hozzá küldöm. Jó gyerek ő nagyon.

-
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Én is ilyen hülye vagyok ha "ismerős" hoz egy gépet hogy nézzek rá.
Ha közeli, akkor oké, de az a baj hogy ezek szaporodnak.
Volt olyan, hogy ingyen nézegettem rá, így diagnosztikailag, aztán hozta, komolyabb munka volt, közöltem az árat, ramcserével, erre kisüti hogy csak a ram ára van itt.
És mindez egy 60 fölötti amúgy normálisabb fószer volt.
A veje, aki révén hozzám jött, több mint 4 évig lógott egy 1500-as vga árával, de közbe folyton hívogatott a kérdéseivel.
Közöltem vele, hogy oké, ingyen volt a meló, de többet nem érnék rá se neki se a vejének, és a veje tartozását is elfelejtem, de ne jöjjenek többet.
Égett a pofája, másnap este ott állt vigyázzba a pénzzel.
A veje meg mondta, kidobálna pár cuccot, menjek el, adja az 1500-at is.
Elmentem, adná az 1500-at, mondom hagyja, a lom jó lesz helyette - én mondjuk akkor is adtam volna a lét is, ő megköszönte és nem adta
Szóval nagyon nem jó dolog ez a kisujjamat nyújtom történet, mert mindig szívás a vége.
De érdekes, rólam senki nem beszél így, és gondolom rólad sem, pedig nálam is volt hogy kaptam szívességet, mint most te is, nem is értem, hogy nem lehet érezni hol a határ, meg mennyire használjuk ki a másik jóindulatát.
Mert tuti, te sem fogod ezentúl csak ingyen, csak hétvégén hozzá vinni az autót
-
marsu
veterán
válasz
McDoug6lak
üzenetére
Akkor a tied jócskán csipegeti az olajat ...

-
Kickass
őstag
válasz
Buster17
üzenetére
2.0DTi (Y20DTH motorkód) most bő 1500km alapján 6.3 télen, város rövidebb távok főként (20-25km)
Most volt egy Debrecen-Budaörs-Debrecen bő 500km picivel 5liter fölött jött ki, főúton 100 ahol lehetett 110es tempóval.
Nyáron ez bő fél literrel kevesebb lesz illetve hamarabb fog bemelegedni. -
zafiras387
újonc
Sziasztok!
Opel Zafira 1.8 16V benzines autóm alapjárata lecsökkent 500-as fordulatra, ez mitől lehet?
Ebben kérem a segítségeteket!
-
AMD Power
titán
Igen oda. Szinte semmit nem fújt rá. Meghallgatta a generátort is. Nincs csapágyhangja.
A generátornál az a "fej" amire rámegy a szíj kicsit kopott belül. Szerinte egy ideig úgy jártak vele ,hogy csúszott a szíj és ettől "elkopott" . Az új szíj ami most rajta van "félre van kopva" ezáltal. Mutatta is. Ettől is lehet hangja a szíjnak.
-
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
De hova kell fújni? A szíjra?
Vagy a szíjra irányítod, de belemegy a generátorba, és az hallgat el?
Kicsit fújsz a szíjra, simán bemegy a tengelyre, oda meg kicsi is elég és elhallgat.
Ha meg csak minimálisat fújt a szíjra, akkor az nem az egész szíjat érte, vagyis attól nem hallgat el a szíj. -
AMD Power
titán
Most hazajöttem vele és semmi. De ez az egész befújás volt kb 1.5 órája. Mondta ,hogy reggel hidegen nézzem meg. Ha megint kerepel fújak rá egy kis WD40-t.
Először mi is arra gondoltunk. De akkor egy minimális ráfújástól nem lett volna szabad elhallgatnia. Főleg úgy ,hogy csak a szíjra fújt egy picit.

-
AMD Power
titán
válasz
trassher
üzenetére

Ma volt egy kis érdekesség a kocsival. Mentünk volna kirándulni. Anyumat felvettük a háza előtt. Fura hangot hallottam a motortérből. Felnyitom .Ez a hang fogadott.
Az én drága szerelőm mondta ,hogy vigyem hozzá most el az autót egyből. Elvittem. Ott is produkálta a hangot. Ok. Vezérlés megnézés... szíj jó, nem laza. Semmi rendelleneset nem talál. Ékszíj le. Semmi hang. Ékszíj fel, jön a tátátátá.... Csavarlazító ráfúj és csönd lett.
Fél éves Bosch szíj... Most mondta ,hogy figyeljem. Reggel hátha hidegen újra produkálja a hangot. 
-
Buster17
addikt
Melyik 14?

1.6 benzin és dizel átlagja?
-
Buster17
addikt
Hali!
G astra mennyit fogaszt?
Ezek szeretik az olajat enni vagy nem? -
AMD Power
titán

-
haddent
addikt
-
AMD Power
titán
Itt az Opel kisdobozos furgonja
Jó lenne egy ilyen céges autó.

-
marsu
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Én megengedem neki, mert jó arc ...

-
trassher
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Ezt a kérdést már én is boncolgattam de rájöttem hogy sosem lehet tudni mennyi van épp benne.
Opel fórumon azt olvastam hogy ha folyamatosan világít akkor még 100 km, ha elkezd villogni akkor még 50 km megtehető. Ehhez képest nekem villogástól számítva 20 km után telitank és az alapján még volt benne 7 liter holott 7.8 volt a legutolsó fogyasztásom.
Pont ennél az autónál nem érdemes "nullára" üríteni a tankot mert utána belevegősödik a rendszer és rángatni fog. Ezt is ottani fórumon olvastam szakiktól. Ez mégsem L200 hogy legyen benne még erre légtelenítő pumpa. -
Sziasztok!
Sikerült akkor majd egy hét alatt feljutnom a padlásra és lehoznom az Astra kerekeket. Akkor még egyszer: 110x5 osztókörű korrózió mentes lemezfelnin, 15"-ös Kleber Krisalp téli gumi szett újszerű gyári dísztárcsákkal (ezek majd 30 ezer). A gumik egy autókölcsönzős barátomtól vannak, tartalék kerekek voltak, előtte nem voltak kocsin, fóliába csomagolva álltak a raktárban. Utána én két szezont használtam! Itteni Opeles cimbiknek 30 ezer, idegeneknek 40 ezer.
Csináltam képeket is:A kopásjelzőt megjelöltem:
Adok hozzá egy szett gyári gumiszőnyeget is:
A DOT száma:
-
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Nekem tetszik mindkettő, láttam kiállítva ezt a Skodát, nagyon szép, jól felszerelt és biztosan jó kis autó, de továbbra is megmaradt bennem, hogy az 1 literes motor az motor(kerékpár)ba való. Mondjuk ez legalább nem 110 LE 1.000CM3 -ből, az szerintem még egylőre akkor is csalóka. Még nincsenek annyi idősek az 1 literes turbós kis dögök, hogy le lehessen vonni a következtetést, hogy bírják hosszútávon.
-
AMD Power
titán
Nekem mondjuk a "régi" Corsa jobban bejön.
Corsa 5 ajtós 1.0 TWINPORT ECOTEC 48 kW/65 LE Selection 2 810 000Ft alapáron.
-
gban
veterán
F-Astra utód is lehet akár.
Az az 1 literes 2,7M-ért olcsó, gyenge, és talán nem is rossz minőség, esküszöm, bejön.
Adatok
Az a dízel meg 3,1 - 4 liter fogyasztással nem gyenge, de a legolcsóbb benzinesé is több mint elfogadható.
Tudom, a gyári adatot még szorozni kell, de akkor is.
A csomagtartó 330 liter, az már majdnem F Astra (360 liter). -
gban
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Igen, konkrét értékek, de idővel változhat (műszer, csatlakozók ellenállása, kontakt, stb.).
Másrészt, ha a teletankolásból akarnád kiszámolni,akkor egyszer 3 liter lesz az eredmény, máskor meg 12.
Két módon tudhatod meg: valaki megmondja tutira, vagy tényleg kipróbálod, kiürítéssel.
Az F-nél AMD Power-nek leírtam már itt a topicban, hogy melyik osztásköz mennyi, 12 év tapasztalatán alapulóan, itt lámpa nincs, de ha leül a mutató, az még 6 liter. -
Dorian
félisten
Hoppá. Én azt hittem, hogy ezek márkán -de legalább típuson- belül konkrét értékek.
-
7Sony7
addikt
-
Dorian
félisten
Fanatikus autósok most fogják be a szemüket.
.
.
.
.
Megvan? Akkor kérdezek.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
G Astra benzinlámpa ha világít, ill ha villog, akkor hány-hány liter benzin van még a tankban? -
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Borzadály. Jó én mondjuk elvből nem vennék BMW-t. Tök mind1 mennyi pénzem lenne. Akkor már inkább Audi.

mdani01 Sajnos igen. Vicces ennyi pénzért.
-
mdani01
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Szerintem elég szomorú egy "prémium" autótól, hogy 3 éves létükre már minden bajuk van..
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Engem mondjuk egy motor sem "veszélyeztet".

-
AMD Power
titán
Fiat 1.3 MultiJet I. generáció
Opel 2.2 16V Direct
Isuzu 3.0 V6 D-MAX -
törölt tag
Volt egyik éjszaka a totalcarban valami több száz lóerős régi LOTUS és egy az egyben olyan volt mint egy régebbi opel. mint valami régi kadett vagy omega. Az miféle szerzemény ??
-
gban
veterán
válasz
the_blu36
üzenetére
Hackelés nem valószínű, záras ajtóval ügyködnek szerintem, zár nélkülivel mit tennének?
Szerintem így látatlanban csak le lehet szedni valamennyire a kárpitot, ajtót ekkor már talán ki lehet nyitni, utána meg folytatódhat az érdemi munka.
De mondom, látatlanban, nem ismerem a H-t, lehet hogy hülyeséget beszélek. -
trassher
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Én hetente kétszer nézem a kocsit. Mikor megyek vissza debrecenbe és amikor onnan jövök haza. Jó hogy az ablakmosótartály kupakjában benne van a skála és arról le lehet olvasni mennyi lé van még benne.
Apropó ablakmosó, ki milyet használ télen? TC-n volt egy teszt is most, elég "érdekes" eredményekkel.tboy93: Ne idegelj

-
the_blu36
tag
Urak!
Adott egy 2005-ös Astra H 1.4, az egyik hátsó ajtót nem lehet kinyitni. Gyerekzárat anno ráfordítottam, nem sokkal utána megadta magát a kilincs, mintha egy bowden kiakadt volna az ajtó mechanikájában (a kilincs gyönyörűen jár, de érezhetően könnyebben, belülről ugye meg a gyerekzár miatt nem nyitható). Tud valaki valami házipraktikát erre, vagy szerviz (50k-t kérnének érte, roncsolásos bontás miatt)? Lehet, hogy valaki próbálkozott a hackelésével, mikor parkolóban álltam vele?
-
AMD Power
titán
Ez de komoly!

-
AMD Power
titán
válasz
Declare
üzenetére
Nekem is felesleges volt, de jobb félni mint megijedni. Semmibe nem telik egy olaj vagy egy hűtővíz szintet megnézni egy hosszabb út előtt. Nekem pl nem eszi az olajat a kocsi mégis van egy 1l Castrol a csomagtartóba + 2l víz+fagyálló kombó.
Elég 1x nem meg nézni és ha meg megvan a baj lehet itt meg mindenhol máshol siránkozni ,hogy nem volt a kocsiban víz vagy elég olaj.
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Nem

Ez a kezdetek ota szivat...[link] elöször az egr szelepre terelödött a gyanu, de most van egy eleg sanszos tipp (Magus2 kollega is vastagon benne van
) hogy turboban van koszolodas es ha nem tud valamit allitani a turbo (mert valami automatika, folyamatosan figyel es allitgat valamit a turboban), akkor hibakent eszleli a dolgot es biztos ami biztos 2500 ban lekorlatozza a fordulatot es kikapcsol a 110 loeröböl ugy 60 at 
Na szoval a szakszerü turbo müködesi elv leirasa utan a lenyeg, hogy remelhetöleg ha a turbot szetszedik, ott egy csomo koszt talalnak, semmi mast, majd kipucoljak, visszateszik, akkor a hiba eltünik

-
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
+1
En is ranezek, bar eddig felesleges volt.(#35712) Ivan15 : Opel nem opel, tök mind1. Vannak motorok amik eszik az olajat. Opelben is van, masban is.
Ha meg kigyullad a kis lampa es ratöltesz valami mas olajat, mint ami benne van, az allitolag megint csak nem jo a motornak.
En is ugy vagyok vele, mintAMD Power . Ha hoszabb utra megyek megnezem az olajat, legnyomast, esetleg szelvedömosot. Nem tart az egesz 10 percig es meg mindig jobb, minthogy az autopalyan verjen le a viz a vilagito sarga lampaktol.
Mas:
Megvan az idöpontom nagynehezen a szerelöhöz, turbo tisztitasi hadmüveletre + xenon cserere. Remelem ez majd most megoldja ezt a random kigyullado szervizkulcsos lampacskat.....

-
Markizmark
addikt
válasz
Ivan15
üzenetére
Erre van egy frankó sztorim fatertól. Régi fuvaros munkahelyén megkértek egy új srácot, hogy ellenőrizze az egyik teherautón az olajszintet és ha nem elég akkor töltsön bele. Hát megnézte, nem volt elég szóval csurig tette a motort. De komolyan, betöltő nyílásig. Majd beindította. Azonnal leverte a teknőt.

-
trassher
addikt
G astrában az normális ha szélvédőre van állítva a fűtés és mégis jön a levegő a műszerfali beömlőkön?

-
gban
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez is csak pszichológia meg "alkalmazkodás" a vevőkhöz.
Azért adnak meg ennyit, mert a fele sincs valójában, és egyrészt örülsz hogy milyen jó is az Opeled, másrészt nem viszed garanciális szervizre minden héten hogy többet eszik olajból, kérsz egy új motort azonnal.
És ha mégis sokat enne, akkor is a gyári értéken belül marad, így nincs dolguk vele - mire oda jut a motor, hogy tényleg hozzá kell nyúlni, addigra meg lejár a gar. -
Ivan15
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
opelnel sosem kellett olajszintet neznem a 10000-13000 km es ill.evenkenti intervallumok kozött. ( ill ha belegondolsz, aki tübbet megy mint 1000 km havonta az nem evente csereli hanem korabban, pl. evente 2x. Hosszabb ut elött sem neztem meg meg, mert nem eszi.
Forditva volt mar gond: hogy viz ment bele es tul sok lett ill. tul sokat raktak bele, jelezte azt is egy lampa,de az nem opel volt
Ha belegondolsz minden benzinkutba lehet literes olajat venni, a vhol hirtelen egy gyors ranezes utan kiderülne, hogy utana kene tölteni, megoldhato barhol, a köv benzinkutig pedig kibirja ugy is.
Szerintem az az alap, hogy tudja az ember, hogy hol nezze meg. ha kell
meg soha Sem vilagitott alacsony olajszint miatt -azota is varok ra-
((mivel a csereintervallum ezt nem teszi lehetöve, ezert nem is neztem soha opel-on sem)) -
törölt tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Az normális. a vectrtám gyári könyvében is benne van. Csakhogy szerintem az a nem normális, hogy valaki megvárja a lámpát. Én max az alsó 1/4 nívót várom meg, de inkább mindig fél vagy afelett tartom a szintet.
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Igen! Valóban ennyi a gyári "normális" olajfogyasztás. De nem csak az Opelnél.
-
glutamin
őstag
Minőséggel nem tudom, hogy állnak a fenti kocsik. A Logannak úgy tudom gyengébb a rozsdavédelme is mint mondjuk egy golf kategóriás autónak. Biztonság terén is el vannak maradva rendesen. (maga a kasztni is gyenge, nem csak a biztonsági felszereltség szegényes)
De lassan egyszerű technikájú, szívós benzines autót nem is lehet venni.
-
Declare
őstag
válasz
Ivan15
üzenetére
Kerdes mi a normalis eset.
Több opel benzines motor is a gyari utmutato szerint "normalis", hogy megeszik 0,5-0,6 l olajat 1000km alatt.....na ha ez ugye "normalis" az opel szerint akkor vagy szervizbe futkosol olajat töltögettetni, amikor vilagit a sarga lampa, vagy ezt megsporolod magadnak es neha ranezel az olajszintre es utana buritasz 
Nem art ranezni neha azert mindenkepp....

-
Declare
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
Jah erre is emlekszem, de igy kepek alapjan a xenonra nem sokat lehet mondani
Az latszik, hogy erösebb.En is cserelem a helyzetjelzöket is kekesebbre....de akkor stilusosan oda is philipset
Apumnak meg rendelek helyzetjelzönek Ledet, teszt alanykent 
Milyen az xc60 igy az astra utan?

(#35699) hdman : Azert 1,06 al sem sirunk nem?
En meg egy hete 1,10 ert tankoltam

Új hozzászólás Aktív témák
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anyagi helyzetek és életutak
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardcore café
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen házat vegyek?
- Tesla topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Igaz én csak OMW max motion dieselt tankolok!

Fél éves Bosch szíj... Most mondta ,hogy figyeljem. Reggel hátha hidegen újra produkálja a hangot.

Volt most fater munkahelyén valami kis raneault, most meg egy berlingo. Egyiknek sem volt jó az erendezése. Főleg ez a berlingo borzalmas. Nagy, de mégsincs hely. 5 üléses de aki hátul ül megpusztul és hely még sincs pakolni

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
En meg egy hete 1,10 ert tankoltam