Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
beach head
üzenetére
...a bc=board computer-re gondoltam, hogy ilyen infót nem ír? ...vagy multiméterrel kimérni?
-
mephi666
nagyúr
válasz
beach head
üzenetére
BC mit ír töltésre? ...nálunk asszem 13.5 a ref és 14.2 volt amikor legutóbb ránéztem... ez a normál... ha ref alatt van, az szerintem okozhat ilyet és akkor a generátor lehet a ludas
-
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
...kesztyűtartóból mögé lehet nyúlni?
...lehet könnyebb lett volna, de tényleg baromi szoros volt... imuszkulcsokat meg csavarhúzókat dugtam a lukaiba, volt ami görbült is a végére...van még egy "display safe" feliratom, amit jövő héten levarázsoltatok, ha opcom-os embert kerítek
-
mephi666
nagyúr
...szedett már ki valaki CD30, vagy rokon méretű rádiót B Zafi/H Astra-ból célszerszám nélkül?
tegnap délután megerősödtem és kicseréltem a döglődő CD30at egy MP3as verzióra, de nem volt sétagalopp... 0fokban, pulóverben szépen leizzadtam közben (mondjuk sör+vodka melegített) -
mephi666
nagyúr
válasz
atesz174
üzenetére
...mármint hogy értve nem működik? nálunk tervben van egy zárszerkezet-csere, mert olyat produkált 1 hete, hogy becsukott vezetőoldali ajtónál nyitott ajtót érzékelt és nem volt hajlandó zárni... magától megjavult 1 nap alatt, de valószínűleg valami mikrokapcsoló kezdi ott megadni magát (az az érdekes, hogy ráadott gyújtásnál már jól érzékelte a csukott ajtót és menet közben nem pittyegett miatta... levett gyújtással viszont becsukott ajtónál világított a műszerfalon a piros piktogram, miszerint nyitva egy ajtó)
...szóval lehet akár mikrokapcsoló hiba is a zárszerkezetben
(vagy kábelköteg, de azt a szerelőm megnézte, kimérte és megállapította, hogy ott nincs gond) -
mephi666
nagyúr
válasz
chris0000
üzenetére
nálunk akkor bugyogott, amikor megrepedt a tartály és forrni tudott a víz... nem is tudta így elérni a 110-112 fokot, mivel megszűnt a rendszer zártsága... egyik nap én is töltök majd rá, mert mintha 1 centivel lejjebb lenne a víz... de ebben lehet hőtágulás is nyárhoz képest
-
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
na szóval: ma reggel kirakattal szemben álltam meg egy percre, felkapcsoltam a lámpát: világított a jobb oldali is, majd 1 másodperc múlva lekapcsolt és onnantól csak a bal (világításkapcsolót letekerve, majd visszakapcsolva megint 1 másodpercig világított)
mi a franc vezérli a világítást H Astra / B Zafiránál? a világításkapcsoló kapcsolgatja külön-külön mindkét oldalt, vagy van ennek még valami vezérlője? (olyat is olvastam, hogy a motortérben levő biztosítékdobozban van és időnként meg tud makkani... keresnék ilyet bontóban, ha tudnám, hogy mit is keressek
) -
mephi666
nagyúr
válasz
bul07
üzenetére
...ha 1liter turbó akkor az erősebb jóval és méretben is nagyobb a d, mint a c
engem inkább a manuális klíma tartana vissza, mert a fapad B Zafirában a digitális a legnagyobb extra és szeretem... céges kocsikban manuális van és soha nem sikerül jól beállítani (ezt meg benyomom egy értékre és hozzá se kell nyúlni órákig) -
mephi666
nagyúr
H Astra / B Zafiránál mi kapcsolja a jobb oldali tompítottat? ...2 éve olaszoknál a bal oldali izzó ment ki, cseréltem, jó lett... most kimentünk egy hétvégére románföldre és a jobb oldali nem világított...
vettem helyben H7 12V 55W halogént, cseréltem és továbbra se világít... valami reléje van a motortérben levő biztosítéktáblán? ...vagy az utastérben levő kapcsoló kapcsolja külön a két oldalt, csak egyszerre és az egyik fele makkanhatott meg? -
mephi666
nagyúr
válasz
Honda567
üzenetére
...ez a legnagyobb extra a kocsiban, amit nagyon szeretek
jól be lehet állítani: céges 207esben meg tekergethetem összevissza télen-nyáron, mert soha nem találom el a kellemeset... na meg 30 fok fölötti külső hőmérsékletnél nem is hűt elég jól, akármennyire állítomui: belső keringetést kb soha nem használom... itt a közelben a disznótelepnek van jó bukéja, ami megfelelő széljárásnál szépen bekerül az utastérbe: ilyenkor lenne jó átkapcsolni előre, de miután már bent van a szag, ki kell mennie mielőbb és felesleges utólag kapcsolgatni

-
mephi666
nagyúr
válasz
dethroner
üzenetére
...én úgy szoktam (főleg városban) hazafelé 15:00 után hogy ablak le, cserélődjön a levegő, pár perc múlva klíma bekapcs 23-24 fokra és auto módba... így pörgeti a ventit először, majd ahogy alakul a hőmérséklet, 1esével veszem le kb 20ig... ha hosszabb útra megyünk ilyenkor, akkor meg megállás előtt klíma kikapcs, auto mód kikapcs
-
mephi666
nagyúr
válasz
kocolaci
üzenetére
na, hát nem egyszerű játék: alulról elértem a csövet és kb 20-30 centi drótot megforgattam benne... kiszedni nem próbáltam a csonkot, mert csak egy racsnis csavarhúzót vittem, amivel oda benyúlva nem tudtam már elég erőt kifejteni... másik oldalról meg 2 kézzel kitekerhető vacak tartott egy elemet a kesztyűtartó alatt, kesztyűtartót 4db 20as torx... aztán ott volt az anyósülés felőli oldalsó elem, amit szívás volt kiszedni is... majd 10x ugyanekkora szívás szépen visszarakni
mindenesetre ez nem kell szerencsére a pollenszűrő kiszereléséhez, amit cserélni fogok, mert pár hónap alatt elég sok taknyot összeszedett (leporszívóztam azért, mert ennyire futotta)a klímahűtőt megtaláltam, azon is akad kosz, megfelelő helyen ezt is jobban kitisztítom... most csak 20km-es kört jöttünk hazáig: ennyi idő alatt utastérbe se jött víz, de a kocsi alatt se látok...
kép kocsi alól a kifolyócsonkról:
egy meg a pollenszűrő helyéről és a hőcserélőről (még takarítás előtt):
itt hol kellene a kifolyót keresni? a hőcserélő alatt kellene bontogatni és ott?
-
mephi666
nagyúr
válasz
Honda567
üzenetére
én holnap túrok bele a B Zafi lelkébe, mert nyaraláson olaszországban pakoltunk ki és tiszta víz anyósülésnél a szőnyeg alulról
természetesen azt jelzi, hogy a klíma kifolyója eldugult és a pollenszűrő alatt felhalmozódott kondenzvíz szépen oda ment... gugliztam-kerestem, írják mindenhol hogy a kocsi alatt van a kifolyó... mármost alánézve és fotózgatva nem találtam úgy ahogy 100 sorstárs sem
annyit tudtam, hogy a motorteret körbefotóztam a tűzfal környékén és talán megvan felülről a kifolyócsonk (úgy hogy kézzel nem lehet elérni, mert hiába vékony a kezem: blokk mögött kb középen lenyúlva nem lehet sehogy elérni... aláfeküdni meg esélytelen) ...úgy hogy már nagyjából tudom a pozíciót, holnap szüleimnél leszünk és felállok a kocsi elejével az árok fölé (ahol már szereltem az F Astra-t és olyan kényelmesen cseréltem belőle az olajat, mintha szerelőakna lenne) ...de azért viszek torx-ot (ami persze olaszoknál nem volt kéznél, hogy kesztyűtartó alatt bonthassak), hogy a másik irányból hozzáférjek...csak azért írom ezt a szösszenetet, mert dróttal tervezem megpiszkálni, valamint pollenszűrőnél megkeresni a kifolyó felső részét és onnan picit lökni rajta kicsi kompresszorral, hátha megindul a dzsuva
én ebből az irányból habbal csak akkor fújkálnám, ha biztosan átjárható a kondenzvíz kifolyó, nehogy duguláshatáron legyen és az aktuálisan leoldott szemét okozzon rövid időn belül teljes dugulást -
mephi666
nagyúr
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
ez általános hibakód... pedáltesztet próbáltál? (gáz+fékre rálép, majd ráadod a gyújtást, de nem indítod be... Pxxxx típusú kódot kellene dobnia)
ui: milyen modell? (nem látom, hogy írva lett volna) benzin/dízel/turbó? code84 sokmindent takarhat a gázpedáltól az üzemanyagnyomásig, vagy az ecu meghibásodásáig... pedálteszt konkrét hibakódja sokat segítene
-
mephi666
nagyúr
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
konkrét hibakód van?
-
mephi666
nagyúr
válasz
peet137
üzenetére
nekem se tört semmi, pedig a kocsi teteje felől azért kapja rendesen a hőt és 18 éves kocsiról van szó
nem kell ettől a művelettől megijedni, nem vészes... a vezérműtengely-jeladót kicserélni macerásabb volt, mert ahhoz úgy kellett leállnia a kocsinak, hogy egy fogaskeréken a luk pont a csavar elé essen és át lehessen rajta nyúlni dugókulccsal
...oda kellett nőgyógyász ügyesség (...na meg szerencsére nem nagy lapát tenyerem van) -
mephi666
nagyúr
itt a teljes folyamat: nem kell lebontani az egész tetőkárpitot... 2 mozdulat annyit nyitni rajta, hogy hozzáférj... én nem próbálnék bűvészkedni... kb kevesebb idő kicserélni azt a gumit, mint a videót megnézni (vágni-ragasztani? aztán majd a hőtől megadja magát a ragasztó és szétnyílik?)
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
bul07
üzenetére
hang nélkül rögzítek minden felvételt
...ha meg esemény van, van 2-3 perc rászólni, hogy az elmúlt pár percet tegye el humorosba -
mephi666
nagyúr
válasz
bul07
üzenetére
nem feltétlenül kell ekkora
nekünk 32-es volt (most hétvégén kezdett döglődni és cseréltem egy 64-esre) és az bőven kibírt 9 órás olaszországi utat úgy, hogy kb minden szlovén alagút felvételét eltároltattam
xiaomi 70mai: tud hangvezérlést... "take picture" (lő instant egy fotót) "record video" (az utolsó asszem 3 perc felvételét áthelyezi egy "event" mappába, amit nem kezd automatikusan felülírni) ...olaszoknál meg odaérés után laptopra átmentettem ezeket a felvételeket, mert talán 20-30 ilyen "emergency" felvétel után a legutolsókat itt is kezdte cserélni a 32-es kártyán (64esen még nem néztem a működést) -
mephi666
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
...kopasznak volt pár témába vágó videója, amiben olyan emberek beszéltek, akik tudják is, hogy mit csinálnak... lényegében patikamérlegen állítanak be mindent, hogy annak értelme is legyen, mindezt úgy, hogy tesznek a másik oldalon is a rendszerhez
egyébként meg az az általános vélemény, hogy jó az a gyári szoftver gyári alkatrészekhez, mert nem hülyék csinálták... -
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
mi F-ben előre hordozóban raktuk az első időszakban, amit menetiránynak háttal lehetett bekötni
légzsákot sem kellett kapcsolgatnunk, mert abban még nem volt... már 8 éves és nem tudom eldönteni, hogy pl céges kocsival (ami a 2 személyesre alakított 207-es haszongépjármű) vigyem-e ülésmagasítóval? 130cm fölött van magasságban, elvileg lehetne, de akkor is furcsa... másoknál meg látom, hogy simán beültetik előre a kisebbeket minden nélkül... (aztán ha baj van, mi fogja meg a gyereket?) -
mephi666
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
...ezt 2emberes meló megnézni: egyik spriccelteti az ablakot, másik alulról nézi hol szökik a lé
nekünk mákunk volt és csak a tartályra csatlakozó cső volt repedve, aminek a cseréje gyors, filléres munka volt... tartálycsere meg érvágás lett volna 
-
mephi666
nagyúr
válasz
hdanesz
üzenetére
ja, az egy dolog hogy zafira után olyan mintha a földre ülnék, de f astra-nál se volt soha ilyen bajom
177cm/70kg vagyok, nyáron leszek 42 és úgy mászik ki abból a peugeot-ból mint egy 70éves
ha valakinek veseköve van kialakulóban, annak tudom ajánlani: kecskemét-solt oda-vissza 2 soron, utána 4-5 üveg sör és nevetve megválik tőle bárki 
ui: amúgy alapjáraton szeretem úgy beállítani az ülést, ahogy az alsó képen van... peugeot-ban is emeltem rajta, hogy többet lássak a kocsi elejéből, de sokat nem segített
-
mephi666
nagyúr
válasz
Honda567
üzenetére
...elmúlt 2 hétben elkezdtem sokkal magasabb szinten értékelni a mi b zafink ülését
15+ éves peugeot 207-el jártam oda-vissza az 52-est és 1 óra vezetés után meghalok, fáj a hátam, alig bírok kitápászkodni... pedig nem 120kg vagyok
zafival meg 700km 2 megszakítással olaszországig és semmi bajom... -
mephi666
nagyúr
válasz
dethroner
üzenetére
...a kárpit bontástól ne ijedj meg, nem nagy bontásról van szó
cseréltem kb 1 éve ilyen tömítést és baromi egyszerű -
mephi666
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
érdekes, hogy ahogy idősödik az ember, úgy lesz egyre megfontoltabb és igyekezik magát minden eshetőségre bebiztosítani... én és asszony is majdnem 30 évesek voltunk, amikor megcsináltuk a jogsit, majd 11 éve elmentünk belföldi nászútra az akkor 22 éves f astra-val... (2-3 éves jogsikkal és rutinnal) mentünk bő 1 hét alatt kb 2000km-t és meg se fordult a fejünkben, hogy ilyen biztosítás kéne, mert bármi baj lehet a kocsival
...nem volt semmi gond, csak tankolni kellett, de visszagondolva ugyanilyen merészen nem vágnánk bele újra (belföldre is kötnénk valamit, nehogy az utat elrontsa egy műszaki hiba, ami után ott a plusz költség, szállást bukunk, stb) -
mephi666
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
lehet kötni már 15+ éves kocsikra is bosch assistance szolgáltatást: eu-ra 13500/év és abban van helyszíni javítástól kezdve csomó egyéb apróság
hazatrélerezés mondjuk nincs (az az 5800ft/hó csomagban van), de ha helyben csinálják és 0-24 support van, akkor nem is gond... idénre kötöttem egy ilyet, az elmúlt években hosszabb utak előtt alfa-nál kötöttem olyan biztosításokat 5-10ezrekért, amikben volt assistance (gépkocsi hazaszállítással, szállásbiztosítással, mindennel) ...ennyit megért a nyugalom, hogy "ha lerohadna bárhol a kocsi, ott a telefonszám és a gyors megoldás" 
-
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
1.6 B Zafinál nekem is 1.6litert mondott a szerelő, amikor észrevette a szivárgást: mondta is, hogy "ebben alapból nagyon kevés van, ezért érdemes azonnal foglalkozni vele, nehogy hosszabb utakon elkopjon először az olaj, majd valamelyik fokozat"

-
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
...majd lefotózom a b zafit 400km rövidtáv után, amiből 1 etap se több 5km-nél
...nem mustáros -
mephi666
nagyúr
válasz
marquuard
üzenetére
...a mustárból szerintem megvan, hol a gond, mert normál esetben 100% rövidtáv mellett se szabadna így kinéznie
ha meg pályázás van, végképpp... jó szagos a fagyálló? ...amikor nálam cső eresztett, a motortérből is érezni lehetett a szivárgást... kipufogót szagolgattad? ...ha eszi, onnan is van hogy érezhető -
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
F-nél én gyorsan megéreztem, amikor 4 hengerből 1 elkezdett sztrájkolni és megcsappant a 60 ló
mértek kompressziót, azonnal megmondták hol és mi a baj... 8 éve se volt olcsó a művelet, ma bele se merek gondolni mennyit kérhetnek... rendesen robbantani kell mindent hozzá, órabérek is duplázódtak, gondolom a gépműhely is vastagabban számláz.... az akkori 80ezer körüli számla lehet most vagy 200? -
-
mephi666
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
berögződött már nagyon, hogy kézifékkel rögzítem az autót... és igazából 100%os műszaki állapotnál nem is lehet ebből gebasz... ha pedig mégis, az előre jelez problémát, amit javíttatok...
...céges kocsinál megviccelt már, hogy beülök, kulcs berak, gyújtás, öv, ráindítok, ugrik, anyád 
-
mephi666
nagyúr
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
itt igazából nem is a kézifék kötél rohadt be (az kb 2 éve lett cserélve és filléres mutatvány volt ehhez képest) ...a kiszerelt féknyerget mutatta a főnök, hogy 2 részből áll: az egyik felére megy a kötél, másik oldalról pedig az üzemi fék dolgozik olajjal... a köteles részét húzza a kézifék és ez szokott x év után megszorulni... ennek próbálkoztak manuális tisztításával-javításával-felújításával, de soha nem lett tökéletes a végeredmény... ellenben ha ez a gyári 17 évet bírt, remélem a most belerakott bírni fogja sok évig
-
mephi666
nagyúr
...ma reggeli meglepi b zafinál: jobb hátsó féknyereg kézifék kiengedése után is fogott valamennyire... furcsa volt hogy 3-4ben lomhának tűnt... asszonyt+gyereket kiraktam félúton munkahelyre, mondta hogy valami büdös a kocsi mellett... melóhelynél leálltam és egyértelmű volt a jobb hátsó... átgurultam a szomszéd szervizbe, kicserélték: 60k+munkadíj
mondta a főnök, hogy a csere a tuti, mert próbálgattak ilyeneket felújítani: végigszoptak fél napokat vele és hosszabb távon nem lett tökéletes... tárcsa szerencsére nem kapott komolyabbat, van még benne jópár év (ők cserélték 3.5 éve) -
mephi666
nagyúr
válasz
hdanesz
üzenetére
...meg amikor nyit a termosztár, onnantól a teljes vízkör használatban van, tehát nagyobb helyen tud tágulni a folyadék... ebből is lehet magasabb ingadozás, mint amit eddig láttál...
nekem mániám ellenőrizgetni a folyadékszintet, főleg ha bolygatva volt a vízkör... ilyenkor képes vagyok városi 5km-es utak után is rácsekkolni (semmiből nem tart felpattintani kiszálláskor a motorháztetőt, kiszállni, megemelni és ránézni a tartályra) ...de ha már több ezer km óta jó, olyankor is kb hetente ránézek vízre-olajra -
mephi666
nagyúr
hőtáguláskor növekedik a térfogat és emelkedik a szint a tartályban... de mivel zárt a rendszer, emelkedik a víz nyomása ezzel a forráspont is
ha a kupakot rendes megmelegítés után levennéd, megszűnne a rendszer zártsága, a kb 110 fokos víz azonnal rotyogna és kifutna... (mivel igyekezne a lehető legrövidebb idő alatt kitöltenie a helyet) -
mephi666
nagyúr
válasz
hdanesz
üzenetére
...ez szerintem pluszba vásárolható... céges kocsik (peugeot 207?) nálunk 2személyes módban vannak és azokban fix fémrács van, de láttam ilyen megoldást kombiknál is... holnap ránézek, de szerintem a b zafirában is vannak ott lukak (2személyre alakítva 1800liter a csomagtér... csomagszállításra se utolsó)
-
mephi666
nagyúr
válasz
Richard!
üzenetére
ez bármilyen járművel kompatibilis
műszakin mondjuk nem tudom mit szólnának hozzá -
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
ja, mert "csujj 113 fokos a víz, ajjaj megfő a motor" ...közben meg csak nyomás alatt van
...pakson vagy 300fokos a víz és nem forr (mondjuk kicsit nagyobb nyomás alatt, mint kocsinál)#109975: pedig pont most kéne cserélni, amikor megyünk be a télbe... hacsak nem szeretnél sokat vacogni a kocsiban

-
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
...ja termosztát problémánál akadt meg nálunk is 80-90 körül a hőmérséklet 100km után is
-
mephi666
nagyúr
válasz
dethroner
üzenetére
...egy droidos telefon jóval egyszerűbb navinak, naprakész és a gmaps mutatja elég jól a torlódásokat is... persze ha valakinek 5percenként csörög a telefonja, annak nem a legjobb opció... én b zafiba a bal oldali lőrésre szereltem fel a tartót, ott úgy látok rá, hogy közben az útról se kell levenni a szemem és a bal tükröt is látom a perifériás látásommal

-
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
vagy kell egy endoszkóp kamerát kölcsönkérni, behúzni a motortérbe és ráirányítani a kiegyenlítőre
út közben lehet figyelni, mennyi még a víz... -
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
...lámpapolír 2 éve volt, azóta is olyan szépen világít az a halogén, hogy jobb se kell
inkább ezt érdemes ráfordítani, ha már mattult a búra -
mephi666
nagyúr
válasz
hdanesz
üzenetére
Z16XE1 105ló... 2x megjártuk vele olaszföldet, pályán 130nál forog 3500 körül, 150 környékén meg majd 4ezret és abszolút nem hangos... pedig én is tartottam az első út előtt ettől... fogyasztás meg nyáron, klímával 6.5liter
az sem vészes... annyi, hogy szlovén-horvát részre átugorva a hegyek közt itt-ott visszakívánta a 3ast is... -
mephi666
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
...méréssel kezdtem, majd a benne levőre is rákerestem, hogy arra milyen méretet írnak és a kettőt összevetve rendeltem az utódot
egyedül a magasságára jön 1,5 centi, de el fog férni...#109622: 1,6 benzinre ajánlották ezt az 55ös banner-t akkusok... kicsit még fölé is megyek a varta-val nagyobb indítóáram mellett
jó lesz ez szerintem -
mephi666
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
B Zafi
...netes képeket nézve lehet eltérés az akku max méretében és a jumpstarter-ünknél is azt írták hogy benzinest 3 literig, dízelt 2-ig indít 
benzines:

dízel:
...látszik, hogy benzinesnél kisebb akku van benne és alatta a tálcát kitölti#109619: ülj be este és zárd magadra a kocsit majd figyeld kb 5-10 percig
ki fog kapcsolni... van néhány lámpa, ami levett gyújtás után egy ideig még halványan világít -
mephi666
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
ez 1.6 benzin, a kisebb is elég volt, most teszek egy próbát megint a varta-val... f-nél szerintem ilyen blue-kat vettünk bele és jól bírták
a választott méretre ugyanaz, mint a branner, csak 1.5 centivel magasabb... felfelé van hely, de a 278-as szélesség már szerintem sok lenne (saccra 25 centi körül van a hely) -
mephi666
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
mondjuk az se segít rajta sokat, hogy nagyon rövid szakaszokat megyünk: legutóbb kb 2 hete voltak 20-25km-es távok, azóta csak város, max 5km-es szakaszokkal
most is pénteken pár ilyen rövid szakasz volt, ami után ma reggelre már nem maradt benne kraft... és igazi hidegek még nem is voltak idén (nem tudom, hogy magasabb használat és több visszatöltés mellett mennyi lenne még az életéből) -
mephi666
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
...na ma reggel jutottam oda, hogy jumpstarterezni kellett és megrendeltem az új akkut
...megnéztem jobban és jobb+os kell a b zafirába... 55Ah/450A volt a 3,5éves bráner, amit váltani fog egy szomorú (blue) varta 60Ah/540A-s
...hogy is van, le lehet adni hulladékudvarba a régi akkut és kilóra fizetnek érte?
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
kocolaci
üzenetére
...nem tudom, de engem az a kartámasz zavarni szokott lehajtva
...néha szükség van rá, ha pl 2méteres lambériát szállítok és az ilyenkor befér középre, hogy csak a hátsó üléssor középső elemét hajtom le és a kartámaszt... ilyenkor úgy kell váltanom, mint valami nyomorult t-rex és a kéziféket kiengedni is körülményesebb
hosszabb távon (napi 8-10 órát vezetve) se szoktam rá, hogy lehajtogassam és azon könyököljek... -
mephi666
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
...amit én vettem, arról nem tudtam volna elképzelni, hogy roncsolás nélkül fentről átnyomom az antenna tövén majd beigazgatom alá
...lényegében a képen látható lukon kellene áterőltetni a körbe peremig terjedő részt -
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
értem, csak nekem furcsa, hogy amikor feszít alulról a csavar, akkor mennyire egyszerű bejátszani a gumit az antenna alá? ...mert ha feszegeted és helyet csinálsz neki, akkor meg lehet nem fog rendesen tömíteni és húzni kéne rajta alulról (amihez +3 percet rá kell fordítani
) -
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
a bontás: pár takarólécet kipattintasz, 1 villáskulccsal kitekersz 1 csavart és széthúzol 1 csatlakozót
nem tudom, milyen az, amihez nem kell "bontani", de ha megnézed a képet arról ami nekem kellett, ott látod hogy van körbe egy pereme, amibe bele ül az antenna... nem tudom elképzelni, hogy pl csavarhúzóval kibányásszam a régi gumitalp maradványát és jól a helyére húzzam fentről az újat... (lényegében alulról rögzíti/szorítja a helyére a csavar meghúzása) ...én először gugliztam, hogy milyenek léteznek: a miénk gps nélküli, megvolt a méret a linkelt oldalon, lemértem a miénk szélességét-hosszát, stimmelt, innentől csak bíztam benne hogy a kivágás is passzolni fog
-
mephi666
nagyúr
válasz
peet137
üzenetére
én innen rendeltem ezt és eltaláltam a méretet
szerintem érdemes kiszedni a régit és lemérni... kb 3 perc alatt kicseréltem a tömítést, nem volt bonyolult mutatvány -
mephi666
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
...polaritásra nem árt ügyelni azért
...nálunk ez lenne a banner 4. tele és hétfőn elég nehezen tekert reggel az önindító, amikor jött a hirtelen hideg... előző tankolás óta csak városban jártunk és szombaton volt sorban vagy 6 rövid szakasz, közte 300-400méteres etapok, ami alatt tuti nem töltött vissza a generátor... azóta 3-5km-ekkel már indult pöccre, de ha bejön az igazi hideg, szerintem lesznek bajok... ha a jumpstarterrel is rá kell segíteni, megrendelem az utódját
-
mephi666
nagyúr
válasz
Nagy Zoltán1
üzenetére
...honnan csörög? ...nálunk asszony mondta, hogy párszor hallotta kintről, hogy valami csörög, ma én is felfüleltem rá, amikor járó motornál kiszálltam: a kipufogó dob hővédője elengedte magát és a dobon hasalva csörög
...ez a legkevesebb, ha eláll az eső, holnap fixálom -
mephi666
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
én is hasonlóan gyűjtök mindent, tankolást meg írom excel-be, számolva az átlagfogyasztást
...ha olyan jellegű hibája lenne épp, az meg tudna mutatkozni a fogyasztás emelkedésébenui: külső hibáival nem foglalkoztam, egy húzás egyik oldalon, kisebb nyomódás (nekivágott ajtó) a másikon, tükör burkolatának sarka leütve? nem zavar... nem ez lenne a mérvadó baleset esetén... szerkezetileg teljesen rendben (amikor a megszokott szervizben átnézettem, kértem hogy elsősorban ilyen oldalról nézzék át) ...nemrég vettem polírozásra gépet, amit elsősorban fiunk saját gyártású epoxival leöntött asztalán fogok felavatni, de ha szerzek kis rutint, szerintem valami 3in1 pasztával tavasszal megkínálom a kocsit is
mélyebb karcokat nem fogom tudni eltűntetni, de általánosságban szerintem szépülni fog 
-
mephi666
nagyúr
válasz
Szada85
üzenetére
én F-nél kb 10 év számláit összefotóztam, kitakartam a személyes adatokat és feltöltöttem... legalább láthatta a komoly érdeklődő, hogy mik voltak cserélve egy majd 30 éves kocsinál és tudott kalkulálni, hogy milyen meglepetés jöhet még... egy ilyen se ártana

ui: 3 éve adtuk el, szoktam csekkolgatni néha jszp-n, hogy kap-e új műszakit... már 32 éves a gép és most október elején lesz aktuális
1 hónap múlva újra ránézek -
mephi666
nagyúr
válasz
föccer
üzenetére
nem kell a fél világot rákölteni: mennyi egy pár olcsó gumi? átszerelve 60? futóműállítással 70? és ez látszódik rajta, bele lehet írni, hogy vadonatúj... kozmetikára meg tescoból valami wax meg ilyen-olyan ápoló és tisztítószer pl 5ezer? ...szerencsére van kert, könnyen-gyorsan meg lehet csinálni... (én panel mellett ápoltam az F-et az utcán, mert jobb lehetőség nem volt
) ...aztán egy tucat szép éles kép és nyugodtan feldobni az árát 2millió környékére
odaírva a teljes listát, hogy mi volt friss cserés... magasabb árral legalább lehet szelektálni a vevőkört is... ha valaki normális állapotot keres, az valószínű nem az alját fogja nézegetni és ránézésre 2 körül mozognak 12-14év közti B Zafirák, amik már talán rendben lehetnek -
mephi666
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
...ja, valami linglongból tenni egy pár újat előre és akkor már azt lehetne írni, hogy "új első gumikkal, teljes értékű pótkerékkel, frissen beállított futóművel"
...természetesen a full lista mellett (2 új gumi és futóműállítás ahhoz képest minimális költség lenne, mennyit kellett nemrég ráverni... és akkor az árat is lehetne jóval feljebb pozícionálni) -
mephi666
nagyúr
válasz
MikeWazowski
üzenetére
alul csúszásgátló háló, arra meg úgy pakolom a cuccot, hogy egymást támasszák és ne engedjék mozogni
meg mindig akad +1 valami nagyobb vacak a csomagtartóban, amit támasztéknak lehet használni (lényegében a nehezebb, nagyobb kiterjedésű csomag oldalra szorítja a kisebbeket és semmi nem mozog) -
mephi666
nagyúr
válasz
dethroner
üzenetére
pff, az kemény...

persze értem, hogy cigivel felgyújtani nem egy megállíthatatlan, gyors kigyulladás, mint a képen, de akkor sem tartom jó dolognak vezetés közben, hogy az ember egyik kezét lefoglalja, ha pedig leesik pályatempónál, akkor össze kéne valahogy szedni... egyedül... míg kajánál maximum csak összekened magad, vagy a kocsit, de nem kell azonnal megállni intézkedni...
-
mephi666
nagyúr
válasz
peet137
üzenetére
...5literes kishordóban kell vinni az útravaló sört, azt be lehet kötni jól az anyósülésre

...én valahogy úgy szocializálódtam, hogy nem eszek-iszok-telefonozok vezetés közben, amikor meg normál cigit szívtam, azt se... elektromosnál már más: ha egyedül megyek, akkor időnként pöfékelek belőle félkézzel... (de ez nem igényel akkora odafigyelést, mint a sima, amivel fel lehetne gyújtani a kocsit
) -
mephi666
nagyúr
válasz
SkiDev
üzenetére
ha letörik, akkor hallgattasd meg vele a nótát vígaszképp

-
mephi666
nagyúr
válasz
F_Zolee
üzenetére
...számlákat rakd el megmutatni, hogy ezek nem csak bemondásra lettek cserélve
munkadíj mennyi lesz? ...nekünk szimeringek fél éve lettek cserélve, ami filléres alkatrész a munkadíjhoz képest, mert váltóig le kellett kapni mindent... lengéscsillapítók dettó és ott is ha 10+ éves korban még a gyári kötéseket kell lazítani, jöhet szívás -
mephi666
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
...2011-es, 4 évvel fiatalabb a miénknél, amit 3 éve vettünk
...ha eddig nem volt ilyen jellegű probléma, jöhetnek sorban a kábelszakadások (is) és lehet járkálni a villamosságishoz... 15+ évesen elég sok műanyag elkezdi megadni magát... kábelek, csövek... oké, hogy a lényeg teljesen rendben lesz a kocsin, de ebben a korban apró meglepetések mindig jöhetnek...
kínálat teteje azért is jó ötlet, mert így talán nem ugrik rá egy bizonyos réteg, hanem főleg csak azok érdeklődnek, akiknél komoly elképzelés, hogy egy normálisan karbantartott példányt kapjanak -
mephi666
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
persze: ő is körbe nézi és általában az alapján alkudik, hogy mi hibádzik a géppel és mit kell megcsinálni még rajta, mielőtt a vevőhöz kerül
1-2 kirívó eset volt, amikor alku nélkül elhozta a gépet, mert olyan volt az állapot és az eladó hozzáállása, hogy ki kellett fizetni a teljes árat -
mephi666
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
...persze, nem is azt mondom, hogy nincs alkudozás, csak ne úgy történjen, hogy teljesen ismeretlen az alku tárgya
...a helyszínen látja a vásárló, hogy konkrétan milyen állapotban van a portéka és ott tud számolni, hogy akkor mit kell még rákölteni, hogy az olyan állapotba kerüljön, amit ő szeretne... vagy alapvetően mennyit muszáj rákölteni ahhoz, hogy a következő műszakit megugorja... és itt van helye bedobni egy olyan árat, ami az autó valós értékéhez közelít... nem az, hogy telefonon a 2. mondattal felére alkudná -
mephi666
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
...értem én, de amíg nem tudja az ember, hogy mit is akar venni, hova alkudozik előre látatlanban?
főleg egy kocsinál, ami elég komplex és rutinos embernek is kell a helyszínen idő, hogy átnézze alaposan és kipróbálja... -
mephi666
nagyúr
válasz
föccer
üzenetére
gyorsan megtanultam, hogy aki telefonon látatlanba alkudni kezd, azt azonnal el kell felejteni... mákunk volt az F-nél: a srác jött, nem alkudott előre, megnézte, mentünk egy próbakört és utána mondott árat, amikor már tisztában volt vele, hogy mi is az alku tárgya
ilyen vevőt kívánok mindenkinek... és nem is alkudott irgalmatlanul nagyot: tán 150-160ra mondott 130-at, amit azonnal el is fogadtunk már csupán a hozzáállása miatt is... -
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Byski Áramláskijelző.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256-500SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
...lehet könnyebb lett volna, de tényleg baromi szoros volt... imuszkulcsokat meg csavarhúzókat dugtam a lukaiba, volt ami görbült is a végére
(vagy kábelköteg, de azt a szerelőm megnézte, kimérte és megállapította, hogy ott nincs gond)
mi a franc vezérli a világítást H Astra / B Zafiránál? a világításkapcsoló kapcsolgatja külön-külön mindkét oldalt, vagy van ennek még valami vezérlője? (olyat is olvastam, hogy a motortérben levő biztosítékdobozban van és időnként meg tud makkani... keresnék ilyet bontóban, ha tudnám, hogy mit is keressek
...ha meg esemény van, van 2-3 perc rászólni, hogy