Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Sony7
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Erről valami képet tehetnél fel. Érdekesen hangzik.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Rotor82
üzenetére
Egy kicsit tüzetesebben is megnéztem a képen a szétszakadt kartegázcső alját,a szelepfedélhez csatlakozó résznél látszik a kartergázból lecsapódott vizes,trutyis lé.Környezetvédelmi szempontból még ezt is visszavezetik,etetik a motorral.
ahelyett,hogy tisztességesen megszűretnék,lecsapatnák a kartergázt.Mivel a gyáró nem csinált ilyen szűrőt,karácsonyi ajándékként
kapott tőlem az opel.Nem is egyet,de kettőt.Így már legalább látom mi megy be a pillangószelep házba,és így ellenőrizni lehet,az olaj minőségét is.
Trutyis lé,dzsuva kiszűrve. -
AMD Power
titán
Nálunk jó évük volt az biztos. De ez elég kevéske az üdvösséghez.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Rotor82
üzenetére
A hibakódra: passz,nem tudom.De mivel a motorikon azután jelzett, hogy fogpiszkálóval koszos részt piszkáltál,és valszeg sikerült eltömni a szellőző furatot,jelzett az elektronika,vagy a légtömegmérő,vagy nem tom mi,hogy valami nem oké.Így látatlanba nehéz,és majdnem tovább tart leírnom,mint megcsinálni.Az ellenőrzés,tisztítás meg sosem árt.
A légszűrőháztól,a kartegázcsőig lévő 6db bilincset lekapni pár perc.Szétszedésnél nincs mit elrontani,összerakni se lehet rosszul.Az esetleges trutyit a csövekből kitörölni se nagy munka.A légtömegmérőt is le tudod ellenőrizni,hogy koszos e.Mivel a pillangószelep láthatróvá válik,kézzel tudod billegtetni, és meg tudod keresni azt a pici furatot,ami eltömődött.Innen könnyebb kitisztítani,mivel látható.
Szétszed,takarít,összerak,max 1 óra. (De csak akkor,ha van hol,és nem kinn a minuszokba.)
Majdnem kihagytam: Ha bevállalod a szerelést, azzal kezd,hogy akku + saru le!!,és csak akkor vissza,ha befejezted a szerelést.Ennyi idő elteltével így nagy valószínűséggel a tárolt hibakód törlődik,elfelejti.
Ha esetleg a problémát ez nem oldja meg,vigasztaljon az a tudat,hogy legalább ezt a részt rendbe tetted.
Amúgy a motorikon jelzésén kívül semmi rendellenességet nem tapasztalsz? (rendesen kipörög,nem dadog,nem 3 hengerezik,stb) -
AMD Power
titán
6 napja voltam a szerelőnél a hűtő szivaragást újra megcsináltatni. Úgy néz ki hála Istennek ,hogy most sikerült jól megcsinálnia.

-
7Sony7
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
ilyet akarok!
Mik a kék tartályok? -
Markizmark
addikt
Füles vagy surround ajánlott.

-
rabtibus
tag
válasz
tboy93
üzenetére
először ezzel próbálkozok :
Fényszóró szétszedése avagy hogyan süssük meg lámpánkat
hátha sikerült, több autós fórumon is tanácsolták.
-
trassher
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Autókozmetikusom mondta ma hogy ez nem kevés víznek tűnik ami össze van fagyva. Mondta dobjam bele a hősugárzót és veressem neki míg ki nem párolog belőle a víz.
Szerintem az esővíz elvezető telhetett meg és azért került oda víz. Kérdés hogy férek hozzá hogy kitisztítsam. -
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Az a nem mindegy hogy milyen városi körülmények vannak.
Ha folyamatosan a reggeli dugóban mész, és többet állsz mint mész, akkor felmegy az 10-re is, a legkönnyebb láb mellett is.
Amerre most járok, laza a városi forgalom is, mindig pont szembe megyek a dugókkal, ezért is tud az összkép ilyen jó lenni. -
Markizmark
addikt
-
mephi666
nagyúr
válasz
Declare
üzenetére
ja, csak minden gyártó ezt csinálja: bedöglik az indesit, veszel zanussit, másnak bedöglik a zanussi, vesz electroluxot, harmadiknak az electrolux hal meg, vesz indesitet... pörög a piac, gyártók örülnek

most úgy állok, hogy kap az astra új ablakmosó fúvókát aztán jövő héten elugrok közeli bontóba költekezni
bal oldali övfeszítőt meg fordulatszámmérős órát szerzek (hiányzó vezetékkel) ...tavasszal meg olajcsere össze lesz kötve egy komplett vezérműszíjcserével (meg vízpumpa, szűrők, stb) ...utána nagyon egyben lesz a gép megint hosszú időre, ha semmi nem jön közbe -
Declare
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Ennyi.
Csak mondjuk pont ez az. Ha nekem bedöglik egy x-y termek, irrealisan hamar, biztos, hogy nem veszek ugyanattol a gyartotol, mert 5 masik a piacon....
Pont ezert, ha ugy nezzük, nem lehet okolni a turbokat, meg semmit. Lehet (söt...) ha ma gyartanak a zsigulit, meg a trabantot, az is ugyan olyan 10 ev utan szethullo termek lenne....mert regen nem ez volt a divat, ma igen.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Declare
üzenetére
ez általánosságban sajnos úgy működik, hogy egyre fejlettebb technika, egyre jobban kiszámított mérnöki dolgok, csak a tartósság hibázik: kibírják a termékek a feltüntetett garanciális időszakot, csak ezen felül egyre kevesebbet... mert ugye tömegtermelés van, egyre olcsóbban kell előállítani a dolgokat, minél nagyobb haszonkulccsal... és nem abból van a gyárnak a pénze, hogy elad egy mosógépet a vevőnek, amit használ 20évig... kopóalkatrészek kopjanak csak el gariidő után pár évvel, legyen drága a javítás és vegyen a paraszt új mosógépet (lehetőleg tőlük)
-
válasz
rabtibus
üzenetére
Hat azzal en nem allnek neki, nem tudom mennyire lesz tartos. Egyebkent ha meg meg is ragasztod, valoszinuleg parasodni fog. Faternak is ez volt nem reg a problemaja az f astran, o nem ragasztott hanem vett uj lampat, ujonnan 5200 Ft volt az f astra lampa
szerintem a corsae se tobb. Vagy bonto vagy opel adok-veszek csoport facebookon 
-
-
gban
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Szerintem az hogy egyszerű, az segíti ugyan a tartósságot, nem is kicsit, de más teljesen, mint az hogy gyenge, és nincs kihegyezve.
A 60 LE-s az mondjuk mindkettő egyben, tartós is.
De ha pl. ugyanez az egyszerű motor ki lenne hegyezve, tuti nem lenne ennyire tartós.
Erre legjobb példa a Kadettom volt, az ugyanennyinél (220e) már totál szívbeteg volt, a motorja igencsak felújítás-érett volt. Az 75 lóerős volt, 1,3 karbis motorral, de az is ilyen egyszerű motor volt. -
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Az hogy kis teljesitmenyü az auto vagy nagy az nem függ össze egyertelmüen a fogyasztassal szvsz. Gyenge kocsi, ha erölködik többet fogyaszt, mint egy erösebb, ami erölködes nelkül lazan viszi a kasztnit.
Nyilvan esszerü hatarok között beszelek, nem egy porsche panamerat hasonlitok egy 1.0 smarthoz

(#35467) gban fokozom: nem azert tartos, mert gyenge, hanem mert egyszerü

(#35462) AMD Power Ezek teljesen jo ertekek. +1-2 liter telen siman. Csak a teligumira mondanak ugye 0,5-1 litert plusszba. Nekem is most helyben forgolodva 8 liter az atlag...de most +5-6 fokok vannak, amikor -4-5 ben indultam reggelente közel volt a 9 hez. Sajna amig nem lesz biciklis idö, addig ez a fogyasztas ilyen munkabajarasra....ami nem tesz jot a reszecskeszürönek sem....de hat nem tudok sajna mit csinalni, kellene egy elektromos auto ilyenkorra

-
-
-
haddent
addikt
Továbbra is szeretem azt a közhelyt (?), hogy ha többet fogyaszt legalább nincs csutkára kicentizve kihajtva turbózba szűrve nyüstölve a gép. Én még mindig inkább benzinre költenék, mint szervízre, főleg, hogy az elsőt tudom szabályozni. Biztos nem a legjobb fogyasztású az a motor de elég időtálló szvsz.
gban az is
De a másik is igaz. Legalábbis amíg 5 hsz.-el feljebb látható minőségben dolgoznak, de egyidejűleg 99% -os precizitást megkövetelő kihajtást is akarnak. Ott valamin "meg kell fizetni", és az az élettartam lesz 
Nekünk is van egy 1.6 F astra, ráadásul még a 8 szelepes Ecotech -ről (hálaajóégnek) nem hallott. Városban szerintem bőven elég sok is a teljesítménye, hát autópályán meg 130 -at tud tűrhető hangok és fordulat mellett. Sokkal többet nem is várna el az ember. Szervízben csak a kötelezők miatt volt (szégyenletes de sokszor még amiatt sem), 2002 -es. -
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Nem, persze.
Nekem amikor városban használtam, ráadásul erős forgalomban (munkába járás volt szintén), nem nagyon állt meg 8 alatt, de inkább 8,5 volt.
Ez a vicc amúgy ebben a motorban, a 60 lóerejével inkább városi autó, de ott meg botrány a fogyasztása.
Pályán jó a fogyasztás, csak ott meg ugye eléggé hátrányos helyzetű szegénykém képességileg. -
rabtibus
tag
sziasztok,
Corsa B-n ('96) az egyik fényszóró üvegbúráját elengedte a ragasztó, ki mit javasol a visszaragasztására ??
Köszi előre is.
-
-
mephi666
nagyúr
nyárra lett volna jó ennyiért a benzin: lehetett volna menni világnak...
ebben a hidegben elég volt pár napja is -10ben bejönni melózni... természetesen nálam is kell pár km, hogy elkezdjen rendesen melegíteni a gépma reggel meg indultam volna melóba, aztán majdnem leestem a lépcsőn, kilépve a lépcsőházból... elcsúszkáltam a kocsihoz félútig, közben láttam mások is mit küzdenek a tükörjégen és inkább visszafordultam: kétkeréken biztosabbnak láttam bejönni... 6:40kor indulva, durván 20perc az út (normál útviszonyok közt), 2perc késéssel beértem és így is én voltam az első
akik közelebbről járnak kocsival, mind késtek... láttam, hogy egyik parkolóban is valaki féktesztet csinál, de ez is elég relatív dolog: 5km alatt mentem jégen, hókásában, vízen meg szárazon... váltogatták ezek egymást és ha valaki nekiáll fékezni úgy, hogy a kerekek alatt ezek kombinációja van, bármi lehet... (bringával meg normál esetben egymás után haladnak a kerekek 1 sávban, nagy meglepetés nem is ért... pár kisebb-nagyobb csúszást leszámítva: ez az 5. tél és az első, amikor kocsival is járok... egyszer nem estem még) -
mohabá 007
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Igen,csak megnyúlik,de a láncfeszítő automatice utánállít.Üzembiztosabbnak tartom,mert a szíj minősége lutri,gagyi is lehet,4évente akkor is cserélni kell,ha csak 10e km-t ment,mert a
szíj elöregedett,szakadhat,rendellenesen megnyúlhat,átugrik,bordázott rész leszakadhat,stb.A láncosnak ilyen nyügje nincs (időálló)
(ez csak az Én magánvéleményem)
-
gban
veterán
December eleje óta, benne a nagy hidegekkel, plusz karácsonykor 2 hétig csak rövid utakkal, a fogyasztásom így alakult (60 LE F Astra):
60,34 liter 839 km-re, az 7,19 / 100 km
Az nekem is meglepően jó, de az is igaz, hogy ebből több mint 700 km az munkábajárás.
Az meg napi 2x20 km, ebből (a 20-ból) 10 város, de lazább, a többi meg nullás és környéki külső(bb) utak.
Ha tisztán rövid távok lettek volna, ismerve az autót, meg amilyen hidegek voltak, a 10-en sem lepődnék meg.
Azért az sem semmi, hogy nemrég még 23 litert kaptam egy tízesért, ma meg már 31 liter fölött. -
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ilyesmi válaszra gondoltam én is. A lánc gondolom maximum csak megnyúlik? Ami persze szintén nem jó. De gondolom azt sokkal ritkábban kell cserélni mint a szíjast.
-
Ablakos
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Csak az olajcsere, szint nagyon fontos a lánckenés miatt.
-
AMD Power
titán
G Astraknal ,hogy is van? Van benne láncos vezérlésű? Azok a 2005 utániak talán!?
-
Rotor82
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi a választ!
És a hibakód az mit takar pontosan? Lehet valami köze az előzetes problémákhoz? -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Rotor82
üzenetére
A zöldes vékony cső hátra, a pillangószelep alá,az alu öntvénybe csatlakozik.Ő az alapjárati kartergáz cső a szelepfedél,és a fojtószelepház között.
„(Ahova megy, oda beledugtam egy fogpiszkálót, de mindössze kb 3-4 centire ment csak bele... El volna dugulva?)”

3-4cm hosszban nagyobb a furat,majd ez a furat leszűkítve kb:1-1.5mm re.
A fogpiszkálóval a csatlakozó részben lerakódott kokszos,olajsáros trutyival eltömted a pici szellőző furatot.Ezért alapjáraton nem lesz kartergáz elvezetésed.
Ki kell tisztítani, takarítani a fojtószelepházat (pillangószelepházat). Félmegoldásként lehet kellően vékony,de mégis erős dróttal piszkálódni,piszmogni,hátha sikerül.A képen látható kartergáz cső eredeti gyári minőségéről meg megvan a különbejáratú véleményem.

-
hdman
őstag
Tudja valaki, hogy 2005-ös H astrában lévő 1,9cdti (110kw, z19dth) motorban milyen gyakorisággal kell vezérlést cserélni? köszi
-
30k-t szeretnék a felni-gumi szettért. Centírozott, nem kell vacakolni vele, otthon is fel lehet rakni.
Kleber Krisalp

185/65 R15
jó mély, becslésem szerint olyan 7mm-es a profil rajta (két telet használtam)
Autókölcsönzőben dolgozó szervizes barátom mentette nekem, letárolt gumi volt, nem volt autón előtte. -
Rotor82
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom:
Két napja szétment a kartergázcső a kocsimban (Astra H 1.4 2008 dec.).
Ma jött az új gyári, bele is tettem. Mentem vele kb 10-15 Km -t nem vettem észre semmi különöset de utána látom, hogy a műszerfalon kigyulladt a motor ikon.
Lekértem a hibakódot (fék+gáz+gyújtás), és ezt kaptam: "017011".
Mi lehet a gond szerintetek?Szerk.:
A mellette lévő zöldes vékonyabb csőnek mi a szerepe amúgy és az hova megy? Mert az meg kb egy éve ment ugyanígy szét, de most kicseréltem azt is gyárira.
Ahova megy, oda beledugtam egy fogpiszkálót, de mindössze kb 3-4 centire ment csak bele... El volna dugulva? Sajnos nem tudok belenézni, mert nagyon rossz helyen van... -
AMD Power
titán
Meghálálta az aksi a törődést. 3 nap állás után úgy indult vele a kocsi mintha új lett volna.

-
Sziasztok!
Valakinek esetleg kellene egy szett 15"-ös téli gumi szett 110x5 gyári Opel felnire szerelve?
Jó állapotú gummendrók, 2 telet voltak használva.Vannak gyári dísztárcsáim is!
Üdv: Attis
-
Declare
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Es miert nem az opelt hasznalod?
En azert nem ereznem magam biztonsagban egy ilyen autoban....semmi gyürödesi zona, abs, legzsak.....azert varosban 50 el is olyan erök tudnak hatni ha baj van hogy 
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Na nekem pont a közepevel van bajom a Te felnidnek. Olyan erzesem van, mintha hianyozna onnan valami

Viszont ez a dezent re is jo!

Legtöbb autonak bal oldalt van csak ködlampa, vagyis ugye ezt zárofenynek hivjak asszem. A lenyege, hogy a hatul jövö lassa hamarabb az elötte halado utakadalyt
de az audinak pl 2 db van, szoval valtozo, nem hiszem, hogy barmi Magyarorszagspecifikus dolog lenne benne 
-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Tulajdonképp ugyanaz, mint az Enzo B (enyém) és mindkettő a(z egyik) gyári opelre hajaz csak talán picit finomabb vonalakkal bírnak. Nekem a közepe nem tetszik (az a legömbölyített lecsapott téma a csavarok körül közvetlenül). Dezent F
Amik nekem tetszenek/néztem:
Enzo B
Enzo W
AEZ Tacana
Dotz Freeride si
Dezent re
Pontozás: hát figyelj én úgy vagyok vele, hogy az acélfelni kicsit igénytelen (számomra azt sugallja, hogy munkagép, nem egy kis kedvenc), alufelniből viszont nagyon izléstelent kéne választani, hogy ne tetsszen az összkép.
Más: Magyarországon miért nincs hátsó ködlámpa csak bal oldalt? A foglalat ki van képezve, még égő is került bele de a kábel nincs behúzva. Ha már ennyire fel van készítve gondoltam áthuzalozom én oda, kérdés, hogy bírja -e és a rendőrnek tetszik-e

-
AMD Power
titán
-
Jofi81
őstag
Az X16XEL motoros G Astrám most van motorgenerálon és a szerelő szerint meg van repedve a leömlőcső is. Még nem annyira sürgős, de előbb-utóbb cserés lesz, hegeszteni állítólag nem lehet, mert öntvény. Kerestem újat, de nem találtam sehol. Bontóban érdemes lehet szétnéznem? Vagy hol érdemes keresni?
-
mephi666
nagyúr
nézegettem és a fúvóka nincs egyszerűen a helyén: ki van ugorva kicsit a szélvédő felőli oldala és azért hord felfelé... próbáltam nyomogatni, csavarhúzóval piszkálni, de inkább csak kifelé hajlandó jönni, bepattanni a helyére nem... rendeltem egyet inkább, mert ha jól sejtem valami füle/patentja el lehet törve, azért nem megy és nem marad a helyén... a csere annyi, hogy motorháztető felnyit, cső lehúz, fúvóka kipattint, új bepattint, cső vissza?

-
Kickass
őstag
Priviben tud valaki segíteni honnan lehet Opel diag szoftvert 'szerezni'?
Op-Com, vagy ilyesmi.KKL kábelem van amivel elvileg ugyanúgy működne, de az 'ismert' oldalakon nem találom.
Előre is köszi!
-
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Nekem is.
Mert úgy adnám el mint a huzat, ha mondjuk kapnék egyet ajándékba, mert hogy venni nem vennék ilyet az tuti
Simán nem tudnék aludni miközben a lakótelepi parkolóban pihenne - hogy hány marha húzza-zúzza meg, meg hogy reggel megvan-e még.
Mondjuk más lenne a helyzet ha "fejlettebb közlekedési kultúrájú" és még a mienknél is nagyobb közbiztonságú (ha van olyan
) országban élnék, pláne ha kertesházam lenne. -
haddent
addikt
Ma délelőtt sikerült végre egy kis "facelift" ( = alufelni
). Köszönöm mindenkinek aki segített értelmezni a 26 féle számozást stb.
Szerintem pofás lett a végeredmény nekem tetszik 

Kicsit ég a pofám, hogy ilyen koszos de nem merem nagyon subickolni -15C -ben
Egyébként 15" Enzo B lett a végső választottmohabá 007 nagyon egyben van így ránézésre ennyi év után

-
Pitu
aktív tag
Hidegen a motortérből érdekes fütyülő hangot hallani. Mivel tudomásom szerint nincs benne turbó, így arra gyanakszom hogy vezérlés + szíjak cseréjénél valami nem sikerült teljesen. Amint bemelegszik a motor megszűnik. Generátorszíj v. mi lehet ez? Gyorsan/könnyen lehet a feszességén állítani ha az?
-
gban
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Én ilyennel jártam Bécsbe dolgozni fél évig

Örök érvényű igazság, sokkal nagyobb a különbség a Trabant és az esernyő / vonat / bkv között, mint a Trabant és a Merci között.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Háztartási gépek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- BestBuy topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- LG LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- Új FULL HD webkamera + Számla
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ahelyett,hogy tisztességesen megszűretnék,lecsapatnák a kartergázt.Mivel a gyáró nem csinált ilyen szűrőt,karácsonyi ajándékként
kapott tőlem az opel.Nem is egyet,de kettőt.Így már legalább látom mi megy be a pillangószelep házba,és így ellenőrizni lehet,az olaj minőségét is.
Trutyis lé,dzsuva kiszűrve.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha ez a legjobb minőség,milyen az olcsóbb?!
szvsz
![[link] [link]](http://felgi.info.pl/public/uploads/gallery/43.jpg)
Várja,hogy beállhasson az opel háta mögé a melegbe kicsit pihizni reggelig.