Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordik
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Miért nem veszel egy ilyen ventilátor hőkapcsolót és probléma megoldva. Neked ugyanott enged azthiszem ahol nekem is. Szerintem nem érdemes szórakozni vele, tömítést külön nem kapni hozzá. Voltál már vele szerelőnél párszor, már simán megvehetted volna az alkatrészt, ha jól tudom még unixba is 4ezer körül van egy ilyen érzékelő, ami zsír új tömítéssel tuti nem fog ereszteni. Egyébként teflonszalag szerintem beválna, bár még én se csavartam ki az enyémet.
-
AMD Power
titán
Holnap újra megyek vissza a szerelőhöz a szivárgó hűtőm miatt. Remélem lassan vége lesz ennek a történetnek.

-
Mikuland
tag
-
trassher
addikt
válasz
üzenetére
Hu da fakk iz Bence? Én a Bandi vagyok.

Szerintem arra a Bencére gondolsz akinek a fb-os kérdése alapján vettem fel a párásodás elleni harcot.
Már 2006 óta fent vagyok fórumon? Az se ma volt, még 16 évesen.
Mikuland: Az enyémben a motor szimplán ki volt nyomva ragasztóval hogy ne mozogjon miután szétbarmolták. A képen látszik hogy valaki az elektromos csatlakozót úgy kitépte hogy tört a műanyag és a lábak is hiányoznak. Még 2 csavart is elhagytak belőle mert 1 tartotta csak. Én szépen a motor tengelyre csatlakozó részével bezártam majd raktam rá 2 pötty loctite-ot hogy stabil legyen de ha cserére kerülne a sor akkor ne legyen bebetonozva. Mondjuk a cserét inkább hanyagolom. Sosem használtam még belső keringtetést egyetlen autóban sem + megnéztem az árakat. A hát rész a lapáttal 15.000, a motor 36.000.

-
Mikuland
tag
válasz
trassher
üzenetére
Tipikus G és Zafira betegség, vagy a többi is ilyen.

A mozgató motor kifingik és , vagy eltöri a tengelyt. Az enyémben szerencsére még nem tört, szétkaptam a tengelyt és külsőre csuktam.
Én Pioneer fejegységet raktam bele, az autó csatijában kellet két piros vezetéket cserélni és így a kijelző mutatja a napot, évet. -
yoleeka
tag
Meg tudja valaki mondani, hogy ha a fűtés kapcsolónál lévő égő, világítás kiégett a középkonzolon, akkor azt mennyire bonyolult kicserélni? Még nem cseréltem egyszer sem. Opel Corsa C-ről van szó.
-
válasz
trassher
üzenetére
elvileg ez a csati jo neked, 2004 utani radio es 2004 elotti g astra osszecsatlakozasara hivatott
Autó hifi topikban tudunk segiteni az egyeb kerdesekben.http://autohifi.addel.hu/24630-iso-adapterkabel-gyari-oem-autoradiokhoz/555071-opel-oem-autoradio-iso-csatlakozo-kabel-554137
-
Markizmark
addikt
válasz
Nordik
üzenetére
Egyébként meg a dugattyúk fékezik az autót a kompresszióval, nem a láncon keresztül a vezérlés. Szóval ha a főtengely elindulna, akkor már semmi se fogná a kocsit, ergo nem lenne értelme sebességben parkolni. Mindezekből következik, hogy a lánc nincs terhelés alatt sebességben parkolásnál.
Mint ahogy írtam, maximum abból lehet gond, ha rükiben meggurulsz előre, vagy fordítva.Van 2 láncos és 2 szíjas autónk. Egyik láncosban 250e km van, másikban 380k. Mindkettő még eredeti, duplasoros lánccal. Kicsit sem csörögnek. Szerviz szerint nem szabad hozzányúlni amíg nem nyúlottak.
-
Nordik
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Hát ez az, ha megakarom óvni, akkor inkább kézifékkel parkolok. Persze télen lehet kivételt tenni. Szerintem jobb annak a láncnak ha nem kap folyamatos terhelést. Talán tovább kihúzza.
-
Nordik
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Ha egy picit lejtősebb parkolóba állsz meg, akkor szerintem folyamatosan feszül.
-
haddent
addikt
Astra H 1.6 Z16XER ma meghajtottam kicsit (Balatonra le, 20 perc pihi, Budapestre vissza). Hát volt benne 180km/h -ás rész is
Alaphangon 130 nyilván. Nagyon tisztességesen megy, húz, érzésre minden hibátlan, fogyasztás sem aggasztó (5 ezerért tankoltam valami prémiumot, azzal az autópálya része a dolognak le volt tudva). Szóval érzésre tényleg minden toppon.
Két kis "aggasztó" dolgot vettem észre viszont, amit szerintem normál halandó a büdös életben nem vesz észre, nem érdekli, nem figyel rá de én ilyen kissé "sérült" vagyok
Szóval egyrészt alapjáraton, álló autónál a fordulatszám egy ici-picit mozog, ütemre, szépen. Kicsit fel, kicsit le, 750 körül alakul. Hallásra, érzésre vajsimán jár a motor. Ez normális?
Másik, hogy ezután a túra után otthon, ugyancsak álló autó, alapjárat 1-2 percenként a hűtőventi bekapcsol egy 10 másodpercre. Ennél jobban az autó csak akkor lesz tépve, ha ezt az utat nyáron 40 fokban játszom el légkondival, vagy esetleg városban dugó. Nyilván nem "zavar", hogy ment a ventillátor, viszont normális ez? Bírni fogja ez a nyári strapát így?
(Körülöttem mindenki szerint ez a két jelenség lókuki és nem vagyok teljesen norm., de kiváncsi vagyok a véleményetekre!) -
Nordik
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Mit tegyen az akinek láncos motorja van? Ugye ott nem egészséges a sebességbe való hagyás, mert még jobban nyúlik a lánc.

-
marsu
veterán
Ismét elgondolkodtam az autó cserén ...
... ezért feltettem az Opel Astra G-t a használtautó.hu-ra, hátha valaki pont ilyet keres.

-
trassher
addikt
-
Markizmark
addikt
válasz
birozoli7800
üzenetére
Azért tönkre nem fog tenni. Pár ezer pénz egy új tömítés, ha kell akkor gépműhelyben síkoltatni kell a hengerfejet + új tőcsavarok (már ha kell, nem kötelező, de szoktak újat tenni) + autószerelő munkadíj. Ja meg új olaj és fagyi+víz keverék.
Aki ügyesebb és merészebb az otthon megcsinálja. Mint fater meg én.
Legutóbb felújított hengerfejet vettünk kompletten és azt tettük fel az egyik munka kisteherre. -
hdman
őstag
válasz
birozoli7800
üzenetére
Igen, valószínű.
-
AMD Power
titán
válasz
birozoli7800
üzenetére
Ezek a jelek sajnos erre utalnak.
-
birozoli7800
senior tag
Tisztelt Opel tulajok!
Egyik ismerősöm azt vette észre a B corsájában, hogy olajsáros a hűtővíz, és az olaj is vizes. Ha jól sejtjük ez hengerfej hibára utal igaz?
-
lsebestyen
addikt
válasz
fater69
üzenetére
Jaa, értem köszi! Akkor lehet nincs is nagy baja, csak én gondoltam rosszul a dolgokat.
Nem régóta van jogsim, megállt előttem egy kocsi, de én meg balra szerettem volna fordulni, ezért inkább behúztam a kéziféket, hogy ne legyen gond elindulásnál. Viszont alig tudtam kettesből visszarakni egyesbe (lehet ez a hideg miatt? -7°C körül volt, szinte rögtön indulás után) és elkezdett hátragurulni. -
7Sony7
addikt
Akkudiszkont.hu - n találtam olyat, hogy ezeket kénsavval feltölteni tilos. Amúgy passz.
Érdekesség: pár napja egy ismerősöm kivette a motorból az akkut, feltépte a tetején a sapkákat ( rá volt írva, hogy do not open, csak nem tud britül
) és tök üres az is fejre fordítva sem folyt.
visszatette, és simán indít... -
Loner
tag
Szép napot!
Mivel Opel Astrám van, és nem találok konkrét topikot, azért érdeklödöm itt mielött nagy hülyeséget csinálnék.
Van egy aksim, kb fél éve áll ,most szeretném feltölteni.
Belenéztem és nem látok benne "folyadékot".
A kérdésem az lenne, hogy feltölthetem 32B akkumulátor savval?
Köszönöm! -
fater69
csendes tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ha be van rohadva az autó alatt az állító anya, akkor nem lesz egyszerű az állítás.Meleg kell hozzá, különben eltörhet a csavar. Ha sikerül állítani rajta, akkor addig tekerd, amíg kb.4,max.5 kattanásig jön fel a kézifékkar. Mindkét hátsó keréknek még könnyedén el kell tudni forognia.Nem szorulhat egyik sem! Ha ezek után sem elég hatásos, akkor más a gubanc.Kézifék kötél, hátsó fékszerkezet,stb.De az már szakmunka...

-
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
A kézifék legfontosabb szerepe a vizsgán jön elő - igen ritka a jó és a pedálra teljesen szimmetrikusan reagáló dobfék.
A műszernek pedig jó értéket kell mutatnia
Én amúgy parkoláskor csak kéziféket használok, de azt automatikusan és mindig, de nekem jó is volt mindig is.
Tudom, különösen télen lehet megszívni, ha befagy, de ez még sosem történt meg velem. -
lsebestyen
addikt
Estét!
F Astra, kézifék nem elég hatásos. Tegnap majdnem belegurultam a mögöttem levőbe, behúzott kézifékkel, de nem is volt igazán meredek. Csak a bowdenen állítsak, vagy más lesz a gond?

-
trassher
addikt
Én is megvettem ma a megyei matricát. Nem volt fennakadás mint ahogy a híradóban láttam. Nekem megéri hisz évi 5000-ért használhatom a zsír új M3-as szakaszt amivel jó 20 percet spórolok időben.
Itt a mostani fogyasztásom. Azt hiszem ezt már nevezhetem télinek mivel felénk a -15 sem volt ritka az utóbbi időben.
-
Faterkam
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Ha megtudod :/

-
_seth_
veterán
Következő héten felmerészkedem az autópályára, most akkor hogy is van ez az új matrica? Ha veszek egy heti D1-es matricát 3e forintért mint eddig akkor azzal használhatom mindet, igaz? Logikus így lenne de mostanában jobb rákérdezni

-
spammer
veterán
Üdv!
Megvan valakinek az F Astra javítási kézikönyv pdf-ben? Ha igen, fel tudná dobni valahova (rapidshare, dropbox, akármi...).
-
fater69
csendes tag
válasz
haddent
üzenetére
B.U.É.K.
Akár az 1.4,1.6 vagy 1.8-as sima H Astrát nézed, csak a B és W verziók adatai stimmelnek. Legfőképp az ET szám, ami nálad ET35. Tehát 6.5Jx15 ET35. 5 csavaros felni és a csavarok általi körátmérő 110mm.
[link]
A = az a távolság, amit az ET érték ad meg (milliméterben adjuk meg, és akár negatív érték is lehet)
B = A felni szélessége (1 coll = 25.4 mm)
C = A felni szélességének középvonala
D = Rögzítési felület -
AMD Power
titán
Nem lesz vele baj. Most is úgy sikerült lemerülnie ,hogy be volt kapcsolva a rablásgátló és tekert szerencsétlen mint az állat. Mire kikapcsoltam addigra meg már tényleg el volt fáradva.
vebbful Nekem még csak májusban lesz esedékes az olajcsere de a Jézuska már meghozta az olajat rá.

-
Markizmark
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Kis lassú töltés mindig jót tesz.
Olajat nálam csak a tél óta eszi ... nyáron nem fogyott. Viszont legközelebb egy motoröblítés után Valvoline Maxlife 10w40-et fog kapni mann szűrővel. Most gyári féle szűrő van plusz Q8 10w40. Előtte nem lett öblítve. Meg benne kering ezrek óta egy wynns tőke pucoló lötty (olyan ami benne lehet teljes periódus alatt) ami nekem nem annyira tetszik.
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére

Hála az Égnek nekem az olajat egyáltalán nem eszi. Most feltöltöttem és megcsiszolt sarukkal visszaraktam az aksit. Most úgy indul az autó mint a kis angyal.
Ma szépen le is lett mosva. 
-
Markizmark
addikt
Olyan hideg volt a napokban, hogy minden nap az első indításkor kicsit dadogott a gép. Halványan lehetett érezni, hogy kicsit mocorog a motor, nem simán jár.
Nem vájtfülű talán észre sem venné.
Kicsit idegesít a dolog, kopásra utal szerintem. Vagy sok benzin csapódik ki még a torkokban. De erő van. Olaj az fogyogat ... 4000km / 1 liter nagyjából, talán kicsit kevesebb. Különösen most, a hidegben csipegette el.
Fogyasztás az nem rossz .... 8 lityi.
24,67liter/309km. A legutóbbi tankoláskor így jött ki.Nálam szerencsére az 55Ah akku teker tisztességesen minden alkalommal, -15 fokban is. Nem érzem, hogy lomha lenne. Pedig folyton rövid távokat megyek. Max 7km.
X14NZ
-
Pitu
aktív tag
B.Ú.É.K.!
-
Semm1
tag
válasz
fater69
üzenetére
Kösz a választ neked, és mindenkinek aki írt valami. Még át néztem a szervízkönyvet hátha találok valamit, de semmi. :/ Gyertyákra gondoltam még, de olyanok mint az újak. 5.én viszem szerelőhöz,remélem nincs nagy baja.
Még anny, hogy egy 2005ös Astra g2es hogy viselkedik ha be kapcsolt az immobiliser?Búék!

-
Mikulásbá
nagyúr
BÚÉK mindenkinek!
-
gzbotii
nagyúr
Sok százezer balesetmentes kilométert mindenkinek!
-
trassher
addikt
Boldog új évet Opelesek!

-
haddent
addikt
BÚÉK mindenkinek!
Közben felnis kérdés is. Astra H adatai a felszerelt gyáriról lenézve:
Gumi : 195 / 65R 15 / 91H
felni: ET35 / 5*110 furat / 65mm kerékagyAz alu amit fel szeretnék tenni: Enzo W. Pontosan melyiket kell rendeljem? "Enzo-W 6,5X15 5X110 ET35" ő lesz az aki jó lesz minden tekintetben?

-
7Sony7
addikt
Boldog Új Évet Srácok!
-
AMD Power
titán
Boldog Újévet minden kedves márkatársnak!

-
trassher
addikt
Akkor érdemes váltani amikor te jónak érzed. Nekem is pont ilyen motoros a tütüm. 2000-ig halott, 0 nyomaték. 3000-től érezhetően megindul. Városban 60-nál ne rakj ötödiket mert értelmetlen, csak erőlködni fog szegény autó. 8 szelepes suzukival nem volt ez gond, itt igen a 16 szelep miatt.
Lehetne hosszabb az ötödik sebesség és akkor jobb lenne a fogyasztása az autónak. 100-nál forog 3000-t forog és sajnos ez már elég jól beszűrődik az utastérbe. -
Ivan15
senior tag
-
Ivan15
senior tag
ezt te is kiprobalhatod, lenyomod a pedalt 70%-ig, es erzed a "görbet": az elejen 2000 alatt lassan gyorsul, 2500 felett elkezd jol huzni, es amikor erzed, hogy csak a fordulat nö, de mar nem huz = kb -3500 töl felfele, valtani lehet -de nem kell.
Ha emelkedön felfele, telerakva megy, ugy kell visszavaltani, hogy 3500-4000 legyen. Akkor a legerösebb, de 2500-3200 között gyorsul a legjobban (x14xe)Megj: egy öreg eldugult katalizator sokat gyengit rajta ---uj kat+kipuffogoval ujjaszületik
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Elcsesztem mert amúgy szerintem elindult volna. De nem kapcsoltam ki a rablásgátlót. És erre mire rájöttem , lemerült az aksi. Mind1. Az aksit már kivettem. Csatlakozókat tisztára csiszoltam már a töltőn fent is van. Holnap berakás előtt még a sarok belsejét is tisztára csiszolom és utána megy az aksi wd40-el meglocsolva.

-
marsu
veterán

Ma reggel 4:00 kor a külső hőmérő állása: -18 Celsius
-
Jodanovich
senior tag
Ami miatt ellett víve, hogy hawerék németbe járnak vele és elkezdett a hűtővíz folyni egy cső eresztett, meg egy két dolog a toronycsapágy meg ilyenek elől cserélve lettek (az jó lett).
Erre mondja a szerelő, hogy fel kell síkoltatni a hengerfejet és akkor jó lesz. Hét 7 után haza jöttek és az autót így kapta vissza, úgy hogy az anyja vette át a srácnak ráadásul egy idegen embernél állt az autó nem is a szerelőnél. Aztán útközben megállt a kocsi.
Én ismertem a szerelő embert, felhívtam, hogy ez meg milyen munka? Ilyeneket beszélt, hogy hajtókaros lett az autó és hogy plusz 100 ezerért, rendbe rakatja aki ért hozzá. Mondom mi az hogy aki ért hozzá, ezért lett neked oda adva. Aztán mondja, hogy hengerfejes is lett az autó, meg beszélt össze vissza. Jelzem neki, hogy senkit nem érdekel mi a baja a kocsinak csak és kizárólag az, hogy jó vagy nem. Mondom ember vissza húzom neked az autót és csináld meg. "Ide vissza ne húzd bazdmeg."
Szóval mondtam neki a lovét sürgősen vissza és majd mi elvisszük egy nem Kókány Jóskához...
A pénz visszakerült. Aztán beszéltünk egy másik szerelővel, de ünnepekkor már senki nem vállalta el. Most lesz január 5-én rendbe rakva.Kíváncsiságból írtam le és mutattam meg, hogy ti mit szóltok így első ránézésre és nem e találkoztatok már hasonló problémával.
-
haddent
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Akkor amit itt azt hiszem AMD kollega javasolt fentebb szoros kapcsolatban a mesteremberrel és pár acélbetéttel !
(Nem kell rosszra gondolni, biztos szereti a Thai masszázst!) -
diablo1984
veterán
válasz
haddent
üzenetére
gondolom papír nyista, hogy ki csinálta a verdát, így beperelni sem lehet, jóhiszeműségre hagyatkozni meg szinte felesleges, engem b@szott már át kőműves, festő, autószerelő is, mert jóhiszeműen álltam hozzájuk, utána meg a kifizetett szolgáltatást vagy nem, vagy nem úgy kaptam meg.....
utána persze reklamálhatok, mikor papírom sincs róla, hogy ki és mit csinált, szóbeli megállapodást meg kenhetem a hajamra, mert én ezt mondom, a mesterember meg azt, így nem állja meg a helyét sehol sem..... -
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Én ilyen állaptoban be sem indítanám, félteném... Szépen hívnék egy szerelőt (egy másikat), egy vontatót meg egy ügyvédet és négyesben az autót odavontatnám a kedves szakemberhez, hogy akkor mi legyen a következő állomás, pénzvisszafizetés vagy fogyasztóvédelem/bíróság. Ezek nem tízfilléres károk és ennyire elbaszni egy jól működő dolgot..

-
AMD Power
titán
Ma reggel bkv-ál jottem. Megadta magát az aksi reggelre!

Új hozzászólás Aktív témák
- GLS
- Építő/felújító topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Már egész rutinosan bontom le az előtte lévő elemeket, hogy eljussak a pollenszűrőhöz pl. Az a baj, hogy annyira nem vagyok képzett, hogy megoldjam a motor gondját.

Legutóbb felújított hengerfejet vettünk kompletten és azt tettük fel az egyik munka kisteherre.
Nem régóta van jogsim, megállt előttem egy kocsi, de én meg balra szerettem volna fordulni, ezért inkább behúztam a kéziféket, hogy ne legyen gond elindulásnál. Viszont alig tudtam kettesből visszarakni egyesbe (lehet ez a hideg miatt? -7°C körül volt, szinte rögtön indulás után) és elkezdett hátragurulni.