Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bajaki
üzenetére
Az hogy a gyertyáknál áll az olaj az nem egyedi és nem nagy probléma. Szelepdekli tömítés az egy átlagos hibajelenség ennél. Ez megvolt az enyémnél is. Ha kiveszed a gyertyát befolyik a hengerbe az olaj, nem rétem honnét tudjátok hogy amit a hengerben látsz az nem a gyertyától folyt e be?
(#34879) AMD Power nem hibázott ha nem mért. Te meg tudod mondani mi a határérték egy 250 + ezer km-es kocsinál? mert az enyém tökéletesen szuperál 270 ezerrel. De nem tudom mennyi benne a kompresszió.
Érzésre kellett hogy jónak legyen. Inkább olyat kellett volna vinni aki már vezetett ilyet. Ezt nem csesztetésből mondom de autókeresgetés közben kompressziót méregetni...
Én azért felhívnám az előző tulajt. felajánlani neki hogy vagy vegye vissza vagy szálljon be a felújításba. Ugyanis ez bizonyíthatóan az ő eltitkolt hibája. ( szerintem) Én motornál jártam úgy hogy egy hét után kikönyökölt a hajtókar ( KTM LC4 )
Felújítás pedig nem egy nagy vaszizdasz és utána lesz egy nagyon zsír motorod. Sajnos ez benne van a használt dolog vásárlásban. Nem biztos egyáltalán hogy a világ nagy átveréséről van szó! Még ott van az is hogy egy ilyen motor kipróbálható bevizsgálható állapotban 50körül megy. Az sem egy járhatatlan út.. De mondjuk én a felújítást választanám !
-
Markizmark
addikt
válasz
bajaki
üzenetére
Valami nem kerek. Azt írtad amikor megvetted jó volt. A kopott motort nem tudom hogyan lehet eltitkolni, főleg úgy hogy csak most jöttek elő a dolgok.
A leírásod alapján olyan mintha a motor hirtelen kopott volna el. Ilyet az olajba kerülő víz okoz (szarakodó hengerfej) , vagy az eleve elégtelen kenés. Utóbbi esetén ki kellett volna gyulladjon az olajnyomás ikon.Nem tartom valószínűnek hogy az eladó tudta, hogy rossz a motor és valami csoda adalékkal rendbe tette amíg eladja. Persze ez sem kizárt.
-
lsebestyen
addikt
válasz
bajaki
üzenetére
Vígasztaljon az h elég sok ecoteces motort kell generálozni, pont azért amiket írtál. Használtautó vásárlás ennyiből zsákbamacska, mi tavaly vettünk használtan egy octaviat, szerelővel vettük, nem talált semmi hibát, persze azóta ráment 250k mert az egyik henger beszart, meg pl csak a hátsóablak törlőmotor volt 30k...
Csináld meg a generált, több kínja akkor valószínűleg nem lesz.
-
bajaki
őstag
Hát igen, most jön majd a mérlegelés és a fejvakarás. De a vége sanszos, hogy a generál lesz. Akkor legalább mehet majd még bele a kilométer remélhetőleg.
Ha ezt most el akarnánk adni akkor azt nem tudom hogy lehetne ésszerűen, rohadt nagy bukó nélkül. Akkor meg már inkább a generálozás. -
gban
veterán
válasz
haddent
üzenetére
Ez így van. És érdemesebb 100-200-zal többet rászánni, de cserébe tudod hogy rendben van, én pl. új gumikkal kaptam.
És az sem utolsó szempont, hogy ennyivel többet rászánva nem esik szét 10 évesen, hanem akár elmegy 20 évet is, meg jóval több km-t, vagyis bőven megtérül, nem beszélve hogy mennyivel kevesebbet kell rákölteni.
Nekünk mindhárom, autó maximálisan jó példa a fentiekre. -
haddent
addikt
Mi eddig mindig ( = 2x ) márkakereskedésből vettünk használtat. Nem nyúltunk mellé. Igazából a recept egyszerű: nem kell csodát várni és nem kell többet akarni, mint ami a piaci árak szerint kijöhet az adott pénzből. Sőt, érdemesebb szerintem "gyengébb" versenyzőt választani, és akkor talán nem vernek át. (Szerintem)
-
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Na ez pont nem biztos hogy jó példa - keress rájuk, miket művelnek.
Nekem is szimpatikusak voltak, aztán utánaolvastam.
Mi az említett csoporttól "vesszük" az autóinkat - ez a 3., apámnak a 2. nekem meg a mostani tőlük van.
Azért "vesszük", mert azért nem járunk oda hetente, az enyém 12 éve van meg, apám első Opelje talán 94-es volt, és most jár a másodiknál
Pl. ezt is tőlük linkeltem. -
yoleeka
tag
7Sony7-nek igaza van, sokat számít, mert ha sok dolog szar akkor inkább add el, de nem kell mindent egyben megcsináltatni, vannak dolgok amik csúszhatnak. Nyilván gyűrűzés nem! Hála Istennek én szerelési díjat nem fizettem senkinek sem, apám meg én csináltuk, 2 nap alatt megvoltunk az egésszel, de 2-en csináltuk.
-
AMD Power
titán
Én még eddig soha nem vettem kereskedésből autót mondjuk. De persze soha nem lehet tudni. Főleg úgy ,hogy vannak ilyen kereskedések.
Pl:
Az Ön szerelőjének lehetősége lesz az autót részletesen átvizsgálni
A szerelő részére lehetővé teszünk egy próbautat
Szerelője az autót saját diagnosztikai berendezésére csatlakoztathatja
Érdeklődése esetén, az autót, szerelőjével együtt emelőn, fedett csarnokban ellenőrizhetik
Az autó szemléje tetszőleges ideig tarthatPersze ez sem biztosíték semmire sem.
-
7Sony7
addikt
válasz
bajaki
üzenetére
Kérdezd meg a szerelőtől mennyibe kerül egy Teljes motorgenerál + kuplung felújítás, nézesd át a futóművet, fékrendszert, és a végösszeget vedd figyelembe mikor döntesz, ha még így is belefér, akkor állj csak neki szerintem. Nem biztos, hogy kelleni fog, de számolj rá.
yoleka: +1. Én sem adnám el az enyémet. Ha rendben van, jó ki autó ez. -
yoleeka
tag
válasz
bajaki
üzenetére
Nálunk csak a 2-es;4-es hengerben nem volt jó a kompresszió, 1000 km után simán ráöntöttem 0.6-0.8 liter olajat, gyűrűzés, és szelepszár szimering csere mehet, ha belefér, akkor a vezérlés is, nem tudom ez milyen az enyém láncos, és picit zörgött is. Én most estem túl rajta.
Neked kell eldönteni, hogy megpróbálod eladni/megcsinál(tat)ni, de, ha jó lesz, még egyszer annyit simán elmegy. Én már nem adom el az tuti, beleöltem 250k-t. Most lecserélem a kupplungot, meg a kinyomócsapágyat, és ennyi. Enyém 1.2-es C-s Corsa Z12XE kóddal.
-
haddent
addikt
válasz
bajaki
üzenetére
Rossz ezt olvasni. Nyilván empátiából kifolyólag is, de főként mert mi is most vettünk 1 hete. Eddig hibátlanul nagyon pöccre megy minden tényleg (elég kényes és érzékeny vagyok apró dolgokra is, de semmi!). Szombaton fogja először látni szerelő...
Neked meg sok sikert kitartást -
bajaki
őstag
-
bajaki
őstag
Srácok... valaki lőjön le.
Rohadtul belenyúltunk a szarba. Akik rendszeresen követik a topikot, biztos tudják, hogy miénk a rángatós Astra amit 2 hónapja vettünk.
Az utóbbi 1-2 hétben el is kezdett füstölni az autó. Szépen kezdte feltárni magát, eszi az olajat is. (X16XEL)
Ki akartam cseréni a gyertyákat a héten. A 4. hengernél tiszta olaj volt a gyertya. Olaj van a hengerben is. Már fogtam a fejemet. A kocsi jelenleg a szerelőnél van. Kompressziót mért ma. Az első 3 hengerben 7,5
a 4.-ben az olaj miatt kicsit több, de ott is szar. Ebből csak motorgenerálozással fogunk kijönni már most látom. Holnap bontja le a hengerfejet, megnézi. Itt szerintem nem lesz elég a gyűrűzés. A jó büdös francba.
Nagyon elegem van az kocsiból.Amikor elhoztuk nem füstölt, ment mint az állat. Jó benne van a 250k kilométer, de nem gondoltam volna, hogy ennyire mellényúlunk. Olajcsere volt rendszeresen. Olyan szépen elmesélt mindent róla az eladó, jól bedőltem/tünk neki.
Életem eddig legnagyobb és legdrágább pofonja lesz ez most. Nem tudom mitévő legyek. Adjuk meg neki a motorgenerált és fogjam fel tanulópénznek? Akkor legalább belemehet még ugyanennyi kilométer.
Azt már most látom, hogy jogilag nem fogunk tudni semmit sem tenni az előző tulajjal szemben. Mégis mit tudnánk bizonyítani? Ilyen idős kocsinál meg pláne.Mi a sz@rt csináljak?

-
gban
veterán
válasz
Remekelek28
üzenetére
Nem lehet hogy simán csak nagyon kevés volt benne a víz?
Az is így jelentkezik - simán rátölthetsz másfél litert is úgy, hogy addigra lesz tele a rendszer.
Nálam is volt olyan, szóltam a srácoknak, kellene fél lityi fagyálló, lent van nagyon a szint.
Aztán még fél lityi, meg még 4 deci.....
Ennyit nyelt be, igaz, közte ment a motor.
Én erre tippelnék ha nem látsz tócsát alul.
Vagyis én addig tölteném míg nyeli - ha nyár lenne, deszt. vízzel.
De így télen is olcsóbb egy próba mint a szerelő.
Mert nem hinném hogy minden előjel nélkül így tönkremegy a motor - amikor leállítottad, gondolom jó volt. -
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Remekelek28
üzenetére
Az összeset meg kell mozgatni,nyomkodni,amiben hűtővíz megy,a hűtőhöz a vastag cső,a kiegyenlítőhöz a 2 kisebb,stb.
Az olaj a nívónál nem habos?Akkor tuti hengerfejes,nálam így jelentkezett.
-
AMD Power
titán
válasz
Remekelek28
üzenetére
Az pedig nagyon nem jó! Ahogy fentebb is írták meg kell nézni nyomás alatt. Ha nem szivárog tényleg sehol akkor gázos a buli. Hengerfejes...

-
Remekelek28
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszi mindenkinek!
Az a baj,hogy álló helyzetbe,itthon parkolva tünt el belőle 7 deci viz percek alatt.
Most nem akarok már újabb x mennyiséget beletölteni,mert ha rossz helyre folyik,akkor ne tetézzem a bajt.
Ma szerelő is látta,de igy kivülről szivárgást nem látott. Komolyabban meg nem foglalkozott vele,mert tele van munkával.
Még annyit hallottam,hogy az olajat kell megnézni,hogy milyen szinű,de nem ugrik be,hogy ha tejeskávé,vagy ha fekete kávé szinű,akkor van e a gond
Én megnéztem,elég feketés,de láthatóan nem magas az olajszint.
Hengerfejet kizárnám,mivel mindig le volt cserélve az olaj. gyári szervizbe 10 ezrenként.illetve 15 ezrenként.
Bizom benne,hogy nem a motorhoz megy a viz.
holnap amúgy megy szakihoz,ha elvállalják,de már mindenki a januárt rebesgeti
Mikulásbá:ezt a gumicsövet hol találom?
-
Markizmark
addikt
válasz
Remekelek28
üzenetére
Fűtő radiátor? Utastérben nincs furcsa szag? Szőnyeg nem nedves?
Ha nem, és a motortérben sincs szivárgás akkor vagy csak nyomás alatt jelentkezik a folyás, vagy hengerfejes.
Az előbbi könnyen kideríthető. Álló helyzetben járasd a motort, legyen üzem meleg. Ilyenkor nyomás alatt kell lennie a rendszernek, ha jó a kiegyenlítő kupak. Ilyenkor ellenőrizd, hogy folyik, spriccel-e valahol. Lehet, hogy csak egy vékony sugárban hugyozik valahol.
Ha így sem látsz szivárgást akkor egyre valószínűbb a legrosszabb.
Azt pedig úgy ellenőrizd, hogy járó motornál leszeded a kiegyenlítő kupakot (ne legyen forró még a víz, nehogy megégessen) és hallgass bele a tartályba. Ha bugyog, habos akkor gáz van, beledolgozik a motor a víztérbe.
Nálunk is volt már ilyen nem egyszer. Levettük a kupakot és gázadásra kijött vagy 1 liter buborékos víz.
Ilyenkor elég szagos is a víz, régi szaki beleszagol és tudja mi a gond.
Ha nem bugyog a víz, akkor valószínűleg a víz és olajtér között szakadt át a tömítés, vagy a hengerfej a kettő között repedt. Ilyenkor pedig emelkednie kellene az olajszintnek, vagy olajosnak kell lennie a víznek.A legjobb az, ha elviszed szakihoz.
-
haddent
addikt
Opel Astra F classicban mit jelenthet, ha a kormány néha nyiszorog? (Nem nehezebb tekerni mint eddig és más gáz nincs vele. Talán a szervóból fogy az olaj stb..?) Ugyanez az autó, esőzés után, erős mosás után kanyaroknál, satufék ,gyorsítás olyan hang van, mintha valahol lötyögne valami folyadék. Nem tudok rájönni mi és hol.. tippre a tetőcsomagtartó sin alá mehetett be.. hasonló vkinek? tipp?
-
7Sony7
addikt
válasz
Remekelek28
üzenetére
Én nem használnám, ha nem nagyon muszáj, míg szerelő nem látta. Bár lehet, hogy csak menet közben, nyomás alatt szivárog, ahogy Mikulásbá mondta. Ez lenne a jobbik eset.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Remekelek28
üzenetére
Nekem egy gumicsövem volt elrepedve.A szerelő megfogta,összenyomta,azonnal látszott a baj.Még annyit megnézhetsz te is.
-
Remekelek28
őstag
válasz
7Sony7
üzenetére
Nem találok szivárgásnyomot. De hova tud 1 óra alatt eltünni 7 deci viz(fagyálló)..

Pár napja az olajnyomás jelző is felvillant,akkor töltöttem hozzá 2 deci olajat és azóta nem villant fel.
Akkor azt tanácsoljátok,hogy ne üljek abba a kocsiba most? Ja és ne is töltögessek bele feleslegesen vizet? Mert ezzel gondolom csak rontok a helyzeten.
Sajnos már szerelést senki nem vállal. -
7Sony7
addikt
válasz
Remekelek28
üzenetére
Ha nem találsz szivárgás nyomot, tócsát, akkor minél hamarabb szerelő. Nézd meg az olajszintet is. Legrosszabb esetben még az is lehet, hogy hengerfejes lett, és összefolyik a víz az olajjal. Ilyenkor nincs megfelelő kenés, tönkrevágja az egész motort, ha van turbó, azt is.
Persze nem biztos, hogy ez van, de inkább nézesd meg mihamarabb. -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Egy dizel C-s corsám van.Olyan gondom lenne,hogy a kiegyenlitőtartályból valamiért elfolyik a fagyálló viz. Vasárnap töltöttem bele egy adagot,mert alig volt benne,mára kikürült. Most is töltöttem bele egy fél litert 1 óra múlva már semmi nem volt benne.
Nem hinném,hogy lyukas lenne valami,mert tócsát nem látok
A motor nem tudja felenni? Jelenthet veszélyt a motorra,ha pl az olajtartályba belemegy?
Ezáltal egyébként fűtésem sem volt ma.. -
Tomi0703
addikt
válasz
hermandani
üzenetére
Zirci e-vagy?

-
AMD Power
titán
válasz
hermandani
üzenetére
Nekem is kéne egy új. De ha jól látom bele van törve a régi.

-
hermandani
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszi a képeket és a leírást is, már érhetőbb

Viszont ma nézegettem az antennát is hátul.
Egy része ki volt húzva, ki akartam volna teljesen húzni, de a kezembe maradt az egész
Össze is van teljesen rohadva (amit sejtettem is kicsit) de szerintem a nagyobb baj, hogy teljesen kijön a foglalatából.A rádióból jövő kábel, végig az autón, belemegy hátul az antenna végébe?
Mert ha igen, akkor valahogyan össze kell szerkesztenem az antenna véget a rádiókábellel.
Erre tudtok valami megoldást? -
amargo
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Igazából ajándékba kaptam egy alapkurzust: [link], már régóta menni akarok és ez a leírás alapján annyira sokat nem várok tőle, mert itt nem nagyon lesz oktatás, de több ismerősömnek 2évente van kötelező tanpálya oktatás, ami már nagy csomag és azok alapján elég hasznosnak ítélik, mert az alattad lévő gépjármű kezelését tanítják meg. A kis csomag meg gondolom a problémákra világít rá, de péntek után kiderül

-
Markizmark
addikt
válasz
hermandani
üzenetére
A négyszögletes fém bizbaszba bele kell szuszakolni a köpenyt, majd a lenyúzott magot (középső szálat a fehér gumiban) bele kell dugni a dugóba végig, hogy a végén lévő kis lyukon kijöjjön, majd vissza lehet hajtani, hogy beleakadjon. De oda is lehet pöttyinteni forrasztóval. És igen, ha ez megvan akkor már lesz adás.
-
hermandani
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Találtam neten autórádió antenna csatlakozó fejet.
Ez pl. jó lenne?: Katt ide
Vagy szabványosak ezek a fejek amik a rádióba mennek?De nem találok olyat, hogy ez a fejet hogyan lehet a levágott szál végére rögzíteni? Vagy hogyan megy ez rá?
Ha rátettem a csatlakozó véget akkor rádióba bedug és (elvileg) már van is rádióadás?
-
7Sony7
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Így vettem. Kell amúgy, mert csak rövid utakat megy mindennap. Tudtad, hogy beindulás után még 4 percig mennek az izzítógyertyák?
-
-
7Sony7
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Az eladót ez már nem szokta érdekelni. El kell szigetelni, természetesen, de előtte nem árt kimérni, a tisztánlátás végett.
-
7Sony7
addikt
válasz
hermandani
üzenetére
A piros lehet, hogy a fix 12V. Lehet, hogy onnan vitt valahova villanyt, vagy pont fordítva, oda vitt fix villanyt, hogy legyen a rádió memóriának. Ki kell mérni.
-
Markizmark
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Szerintem arra nehezen lehetne rányomni, rászerelni egy autórádió antenna csatit. Nem nagy ügy rátenni egy fejet. Kb 170-200Ft. Én is nem rég csináltam. A köpeny már meg van nyúzva, csak hátra kell simogatni a szálakat, megnyúzza a magot (körbevágja a kilógó fehér gumis izét) és lehúzza a középső kicsit vastagabb szálról. Csak vigyázni kell, mert sokkal vékonyabb, mint a tv koax, könnyen szakad.
-
haddent
addikt
válasz
hermandani
üzenetére
Antennára: én valószínűleg vennék valami nagyon jó minőségű, vékony és hajlékony coax kábeltv kábelt és behúznám helyette végig (még sosem próbáltam de remélhetőleg menne?)
-
hermandani
tag
Sziasztok!
Adott egy F Astra, amiben nincs rádió. (Vásárláskor nem érdekelt, majd teszünk bele...)De csak most vettem észre, hogy az antenna kábelét elvágták.
Kép róla:
Ezzel mit lehet csinálni?
A másik, hogy valamit átkötöttek itt a csatlakozón is, de nem tudom, hogy mit és miért.
Kép: (Katt a képre, akkor látszik igazán.)
Középen a piros kábelről szigetelés el van távolítva és bekötve valahová.
Ez miért van átkötve? Egyszerűen nem is értem mi történt.(De ahogy néztem, a csatlakozót is elfűrészelték a másiktól. Gyanítom azért, mert a régi tulaj tett bele egy másik újabb rádiót, amit eladáskor kivett... ezért van összebuherálva, viszont én nem kaptam meg az eredeti rádiót hozzá.)
Előre is köszönöm a segítséget

-
Declare
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Tiszta sor. Soha nem adnam el a hasznalt autot fel ev meg egy ev garanciaval....plane ha 6-7 evesnel idösebb autokrol van szo. Akarmi elöjöhet akarmikor...pont ezert olcso hasznalt autot venni.
Független autoszerelö mühellyel atnezetni, akik viszont mernek garanciat vallalni....nem olcso, de szerintem tuti. En ha nagyobb ertekü hasznalt autot vennek, biztos csak igy csinalnam.
Amugy egy jo kis TC cikk totalkarosra törött es ujrakalapalt jettarol: [link]
-
mephi666
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
ja, mivel a kocsi egy elég összetett szerkezet, rengeteg kopóalkatrésszel, közös megegyezéssel lemond a vevő arról a jogáról, hogy későbbiekben reklamálhasson bármilyen meghibásodás miatt
ez szerintem elég tiszta és érthető is... -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Ha már ismét téma lett az adásvétel,előkaptam néhány korábbi adásvételi szerződésem.Minden esetben vevő voltam.
1- A vevő a gépjárművet gondosan átvizsgálta,megtekintette,kipróbált állapotban vette meg.
Használt gépjárműről lévén szó,az Eladó garanciát,és szavatosságot nem vállal.2- Az eladó a vevőt a gépkocsi műszaki állapotáról,(esetleges)sérüléseiről részletesen tájékoztatta,aki ezt tudomásul vette.
Az eladó kijelenti,hogy a gépkocsi per,és tehermentes,valamint annak tulajdonjogával szabadon rendelkezik.Továbbá kijelenti,hogy a gépkocsi jövőben előforduló hibáiért szavatosságot NEM VÁLLAL.Az adásvételi szerződés alján pedig ott az eladó, vevő, és 2 tanú sk.aláírása.
Amúgy ez,vagy ehhez hasonló szöveg minden adásvételiben benne van. (formanyomtatvány)
Ezek után csak vesztes lehetsz. (szerintem) -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Findzs
üzenetére
Számítógép.Semmi nem müxik.Nem tudok beszúrni pl:linket..stb.Az előző hozzászólásnál is azt mondta,
"sikeres hozzászólás,rögtön továbbítunk" oszt öt percig sehol semmi.Megúntam kiléptem,a hozzászólás nem látszott.kb 10 perc múlva,meg már ott volt.Most is minden béna.Mindegy.Olvasgatok...(az ellenség keze betette a lábát...) -
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem olyan egyszerű dolog ez azért... És így is úgy is a vevő futhat a pénze után, ha valami gebasz van.
Sok bosszúságot spórolhat meg az ember magának a vásárlás előtt körültekintően jár el. -
Markizmark
addikt
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Probléma a szavatossággal az, hogy vevőnek kell bebizonyítani azt, hogy a hiba már benne volt az autóban eladáskor.
-
Findzs
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
mire gondolsz a kocsidra vagy a számítógépedre vagy esetleg a turmixgépre?

egyébként nekem most nincs gond egyikkel sem

-
Declare
őstag
válasz
EatSleepPush
üzenetére
Kerdezd meg hdman -t neki van 1.9 cdti je. Nekem 1.7 es van. En ilyen problemarol meg nem hallottam, ott valami mas gond lesz szerintem.
Azert az eleg tre lenne, hogy tipushibakent ha gyorsan mesz utana mindig el kellene menni szervizbe valamit allitatni

(#34830) gF : Egy kis teszt soha nem art

-
Markizmark
addikt
Kevésszer vállalja el tényleg az eladó. Ha pedig talál végre egy jó autót jó áron akkor nem fog vitázni azon a 17e Ft-on. Ha pedig adásvételi megírása után otthon kiderül, hogy át van ütve ez az, akkor van félév szavatosság.
Ez a fél év bármilyen hibára vonatkozik, ami feltételezhetően benne volt az autóban már eladáskor, csak szándékosan el lett titkolva. De ha nem tudott róla az eladó és benne volt a hiba akkor is fél éven belül vissza kell vennie az autót. Legyen az kereskedő vagy magánszemély. Mindegy."A polgári törvénykönyv minden használt termék vásárlása esetén
legkevesebb egy éves szavatossági időt ír elő, fogyasztói szerződés esetében, ha
nem fogyasztói szerződésről beszélünk, akkor fél évet."Link PDF-hez: [link]
-
EatSleepPush
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kerdesem volna. Astra H GTC 1.9CDTi, jol meg lett hajtva, nagy sebesseggel, stb, azota ha minden igaz csuszik a generator szij. Van erre vonatkozolag valami ismert tipus betegseg, vagy egyedi problema lehet?
Elore is koszonom ha valakinek van otlete. -
mohabá 007
aktív tag
Csak az én gépem szaraxik,vagy másnak se jó ?
-
Declare
őstag
Benzin temahoz annyit, hogy amint mondtam is nekem nincs tapasztalatom, szoval en nem panaszkodom ra.
Amikor kijöttem nemetorszagba akkor olvasgattam a temaban, mert nem hittem el, hogy itt nincs különbseg a "nagy neves benzinkutak" es az egyeb 1000 fele kis kut között, nyugodtan lehet tankolni mindegyiket. Otthon a noname kutra soha nem jartam ellenben szüleim több ismeröse is szivta mar meg elkoszolodo, eltömödö problemakkal, egyenletlen jaro motorral, amik egyertelmüen üzemanyag problema.
Na akkor amikor ebben a temaban olvasgattam, több forumon is olvastam olyanoktol akik fuvarozassal foglalkoznak peldaul, hogy magasabb a fogyasztas, jobban füstöl mar a Magyar is mint az osztrak, nemet....ettöl függetlenül autoszerelöm akihez szoktam vinni a kocsit is meselte, pont amikor az egr koszolodasrol beszelgettünk, hogy ne szoljak egy szot sem, mert az az ismeröse aki romaniaba jar rendszeresen sokkal gyakrabban jar hozza ilyen elkoszolodo, eltömödö problemak miatt, mint atlagban a többi autos es hogy ez egyertelmüen a rossz minösegü gazolajtol van...
En nem ketlem, hogy lehet ott is jo helyen tankolni, meg ezek a peldak mind a dizelre vonatkoznak, ami ugye egy kenyesebb rendszer, mint a sima szivo benzin. Szoval no offense, de nekem ennyi eleg ahhoz, hogy azt a következtetest levonjam, hogy en biztos nem jarnek at se ukrajnaba, se romaniaba tankolni magyarorszagrol, azert mert nehany forinttal olcsobb pl a gazolaj. (de megegyszer leirom, hogy nincsenek illuzioim a magyar kutakrol sem....de azt gondolom, azert a minöseg ellenörzes talan egy kicsit szigorubb es nem burogatnak minden fele kamionbol, minden felet a tartalyokba)
-
mephi666
nagyúr
válasz
bajaki
üzenetére
én ezt szereztem be múlt héten (f astra 1.4 8v c14nz)
gyújtógyertya Opel FLR8LDCU kétpólusú Eredeti Opel 3 840 Ft (4db)
nem is mondtam: ngk volt a korábbi 4 gyertya, egypólusúak... ránézésre szépen égtek végig, szép szürkék voltak, nem kormosak... kis olaj tapadt rájuk, de jártak megfelelően... gyertyacsere után lényegi változást nem vettem észre, de pár évre ez a kör is letudva (amire érdemes figyelni, a régi ngk-hoz még 21es kulcs kellett, az új gm/bosch-hoz meg már 16-os... minden más paraméterben egyeznek egyébként) ...ja és érdekesség kedvéért az ngk gyertyákból 2db made in france, 2 pedig made in japan volt

-
haddent
addikt
Nekem 3 éve van jogsi azóta viszont az idő intervallumhoz képest borzalmas sok km "van bennem". A 3 -ból 2 évig télen nyári gumival mentem/ünk mert nem futotta másra. Hó is volt.. Túléltem, kocc nélkül. De nem jó, nem biztonságos. Túl kemény a nyári gumi, métereket tud számítani egy normális téli gumi szett egy jól belőtt fékkel ami életeket és milliókat menthet

Én már első télen (kb. 10 hónappal jogsi után
) kivittem a kis régi classic családi Astrát egy parkolóba "driftelni" ahóba/jégbe és úgy baxott jó móka, de ha ez az úton történne meg akkor lehet, hogy szívroham lenne (meg akkor is amikor a parkolóban kis padka benne volt de szerencsére semmi huh).
Én biztosan nem szeretnék téli, de legalábbis 4évszakos gumik nélkül télen közlekedni. És az a baj, hogy ha más nem így tesz akkor engem is veszélyeztet vele. Ahogy tixem írja, ő normálisan közlekedne és kevesebbszer lenen gond mint az állat bmw -és téligumis pirosonát200al emberkékkel. De sajnos van nem egy "nagyon tuning eggye golf húdefaxa gumi nem kell de nyomom neki mit veszthetek" .. -
válasz
üzenetére
Nyilván rengeteg múlik azon, hogy kinek mennyi érzéke van vezetéshez, és hogy mennyi kilométert tudhat az illető a háta mögött. Faterom is rengeteg vezetett régen, mert a munkájából adódóan sokat ment ide-oda, de jellemzően csak belföldön. De mehetek még régebbre is. mert ott van nagyfaterom. Fiatalabb korában versenyzett, taxizott és később autószerelő lett és saját műhelye volt. ~1,3 millió kilométert vezetett az öreg.
Na de ennyit történem óráról. Én 2009 nyarán szereztem meg a jogsimat és szerencsére mindjárt az azt követő télen jó kis havazások voltak. Faterom kivitt Tökölre egy vezetéstechnikai pályára és volt alkalmam megtapasztalni, hogy havon mennyit számít egy jó téli gumi. Brutális különbségek voltak egy nyári gumival szerelt autóval összehasonlítva. Szóval télen szép és jó dolog a nyári gumi egészen addig amíg el nem kezd havazni..
Pontos évszámot nem tudok mondani, de az 50-es években készült ez a fotó nagyfateromról a népligetben.
-
tixem
addikt
ja igen, korrigálnék: az átírási procedúrára (vagyonszerzési illeték, eredetvizsga névre írás stb) félre van téve a most eladott kocsi ára (fáj leírni, hogy 60 ezer). Az külön kezelendő.
A súlyadós trükköt mi is ismerjük, emiatt is akartunk megválni még idén a szamártól. A kínálatot elnézve pedig nemhogy januárban, de lehet, hogy még februárra sem találnánk olyan autót amit érdemes lenne megvenni. De azért remélem, hogy minél hamarabb sikerült pontot tenni már a projekt végére.
-
gban
veterán
Ha 350-ért veszel, akkor nem sok marad javításra sajnos, átírás, kötelező után. Ha meg az eredetvizsgát is benyeled, pláne.
Egy tipp, jan. 1. után ha veszed, megspórolsz egy 10-est jövőre - az adót az fizeti a teljes évre, akié az év első napján az autó.
Tudom, 10-ért nem érdemes bukni egy jó vételt, de ha dec. 31-én nézed meg, érdemes "megvárni a fizetést", pl. előleg mellett
-
törölt tag
Én nemzetköziztem, nem kamionnal csak szóló de nagy teherautóval, ezek mellett nem nagyzásból de merem állítani hogy van érzékem a vezetéshez,(sokat is hajtok, centire tolatok futóval bárhová)ezek tükrében azt merem mondani, van az a sofőr aki jobban boldogul nyárigumival, mint más télivel. Nagyban emberfüggő, de egy valami tény: a téli gumi nem úri mulatság ! És állítom hogy tükörre letaposott havon is változhat a fékút egy jó téligumival !
cartárshoz hasonlóan én fateromnak is a lábában van jópár kilométer a wartburgos idejéből, mikor a barum 4 évszakos fagumival járt. Ami igazából se nem téli se nem nyári nem volt. Mégis elment bárhová baleset nélkül. DE ! akkoriban nem volt ennyi autó a forgalomban, és nem ilyen tempójú volt a közlekedés.
-
trassher
addikt
Nekem is rángat néha a g főleg 2000-es fordulat környékén. Alapjárati motor csinálhatja ezt? Gyertyák cserélve lettek miután megvettem az autót szóval arra nem gyanakodnék.
Elég idegesítő mert szépen elkezdi ejteni a fordulatot ahogy elveszem a gázt és hirtelen elkezd rángatni. -
tixem
addikt
Nem kell Mo-n komolyabb mennyiségű hó, hogy leessen, elég 5-10 centi és fejét veszti mindenki. Sofőrök, közútkezelő stb. Mindenki bokán f***a magát, hogy esett, egy országgal arrébb (még csak nem is Ausztria, hanem Szlovénia) meg a legnagyobb hóesés után is a főbb utak TISZTÁK. Ennyit erről.
Az meg megint más, hogy nagy hóban nem igazán megyünk sehova, max gyalog le a boltba. Híradóban is előre mondják már 3 nappal, hogy nagy gáz lesz csak az induljon el akinek nagyon muszáj. Ennek ellenére átlagpista juszt is a legnagyobb hóban indul el, holott az a látogatás, vagy bevásárlás igazán tud várni pár napot. -
tixem
addikt
"Zsebben" van 400 ezrünk, de mindet nem akarjuk elszórni, mert ha valamit javítani kell rövidesen akkor nem lesz miből. Így olyan 350 maximum. Mik kellenek: hát talán nem lehetetlen, hogy legyen klíma ennyiért, de ha minden kötél szakad akkor nem muszáj. A többi nem érdekes, bár nekem mániám az elektromos ablak, de nem törik le a kezem ha tekerni kell. Szervó is egy olyan dolog, ami jó ha van, de ha nincs hát kisnyúl. A Samara kormányától még egy akármilyen Astra, vagy Almera kormánya könnyebb még akkor is ha nem szervó.
Astrákból a szedánok tetszenek, illetve a ferdehátúak. Ősök nincsenek kibékülve a kombikkal, pedig szerintem azok is jól néznek ki, de tagadhatatlan, hogy több közöttük a leharcolt piacos/munkás példány. Színe pedig édes mindegy. Ne rohadjon. Ilyen felületi karcok meg kisebb kőfelverődések, horpadások beleférnek, azok javíthatóak. Mindegy csak a fémig ne legyen leütve, mert akkor elkezd rozsdásodni.
(#34814) gban
A harmadik esélytelen, azokkal a rohadásokkal nem ér többet 200-nál. Nekünk legalábbis. Az utolsót mi is néztük, csak messzire van, muszáj várni addig amíg felszabadul egy kocsi a családban, hogy el tudjunk menni.de ha 350-ért nem találunk olyat, mint ami fent részletezve van akkor hagyjuk a francba az egészet. Most veszünk valamit kompromisszumos darabot 350-ért, hogy aztán javítgassuk. Ha nem találunk jót, akkor megvesszük ezt és röhögünk a markunkba, hogy semmi pénzért kaptunk egy tipp-topp állapotú igénytelen tajgafutót, amihez garantáltan nem kell hozzányúlni minimum 5 évig.
Csak hát az ember már váltana feljebb ennyi idő után. És Samara után szar lenne újra megint ugyanaz a banán, tudván, hogy esetleg van még olyan kocsi ennyiért ami jó is lehet.
-
gban
veterán
Írd le a preferenciáid, szerintem linkelünk neked pár megnézésre érdemeset.
Pl. ár mennyi a plafon, klíma kell-e, szervó kell-e, sedan jó-e, stb.
Pár db hirtelen:
privát
szép és olcsó de kereskedő
privát, olcsó, dupla zsák + szervó
ez se rossz
és akkor még egy G-t sem néztem -
tixem
addikt
Nem vettük még meg, egyelőre csak képeket kértem róla.
A téli gumi témát hagyjuk, nem ide tartozik. Fater lábában 1 millió balesetmentes km van, ennek java része Ikaruson. Ott sem volt jellemző a szezononkénti cserélgetés mégsem volt emiatt gebasz soha. És nekem sem, pedig csak 4 éve van jogsim mégis megtanultam ésszel vezetni. Mentem már hóban nyári gumival. Mégsem én kötöttem ki sose az árokban.
(#34810) gban az a baj, hogy nekünk nincs 100-zal több. Sajnos. Egyébiránt ha G Astrát akarnánk venni, akkor 450-ért nem vennénk, mert azokból az értelmesebb darabok 600 körül vannak, másrészt pedig megvennénk keresztanyámék ferdehátúját, mert az Ők még anno úgy vették egy kereskedésből, hogy kaptak egy fülest ismerőstől, miszerint a kocsit a kereskedő saját részére vásárolta és úgy is csinlta meg, de meggondolta magát és mégsem kellett neki. Ennek ismeretében a kereskedő helyett ők vették meg valami 900 ezerért (kb 5-6 éve volt) és valóban azóta szinte csak olajat kellett benne cserélni, meg volt egy kipufogódob csere és ennyi.
Ha lenne több pénzünk nem is keresnénk tovább. Megvennénk 550-ért az övékét, Ők meg vennének valami fiatalabbat, mert Ők is a lecserélésén gondolkodnak. Én a helyükben nem adnám el, de hát kinek a pap kinek a paplan.
-
7Sony7
addikt
Látszik, hogy eladásra van felkészítve. 2-3 doboz szilikon spray rajta van. Az enyém is ilyen volt. 4 éve vettem, néhol még mindig csúszik, ha megfogom. Ááá!
Szép amúgy belül, de pont a motor, futómű, amiről nem tudni semmit. Én átnézetném azért, ha lehet. Az ablakok legalább egy évjárat mind?
Amúgy sztem is inkább téli gumi nyáron is, mint fordítva. -
tixem
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
De a télivel meg nyáron nem jó menni. 10 éve van (volt, mert eladtuk már) a Samara, azóta nyárival ment télen is. Az égegyadta világon sose volt semmi gondunk emiatt, amikor olyan idő volt akkor meg ésszel mentünk. Ennyire egyszerű. Nem a téli gumi fog senkit megmenteni, ha nem a körülményeknek megfelelően vezet...
-
tixem
addikt
Na bedobom ide is, mit gondoltok róla? KÉPEK
340-350 ezer Ft a vége. Ez a kocsi, a gumik vadi újan lettek véve június elején nyáriak, téli garnitúrája nincs (ez speciel minket nem érdekel, mióta autónk van azóta döntően nyárival megyünk télen is, amikor nem az volt akkor 4 évszakos)
Cserélve lettek: aksi 2éve lett cserélve
olaj olajszűrő idén áprilisban lett cserélve
fékek kompletten idén augusztusban -
bajaki
őstag
A kocsiban volt egy bontatlan GM-es gyertya. Akkor még kell 3 ilyen. Bárdinál is találtam ilyen sorozatszámú gyertyát, de az Bosch. Ha abból veszek 3-mat akkor jó lesz ez mellé?
Amit a kocsiban találtam: 0FLR8LDCU
A Bosch a Bárdinál: 0FLR8LDCU+ -
haddent
addikt
Tudnátok ajánlani valami rádió/fejegységet Astra H -ba (2din / dupla méret). Olyan kellene, ami a gyárival ellentétben tud AUX bemenetet. Bónusz pont jár az usb/bluetooth bemenetekért (iphone-android vonalon) de nem lényeges. Ezen felül semmi extra nem kell, csak ne kelljen szétgányolni a kábelezést. Minnél olcsóbban. ő pl?
-
adorjant
őstag
Szerintem gyertyából csakis gyárit.
A rángatás lehet egr,hiába van tisztítva,és nincs hibakód,lehet érezni amikor működik. Érdemes lenne lezárni,és úgy kipróbálni az autót.Egyébként trafó gondnál is lehet hasonló jelenség,nemrég pont ilyen tünettel jöttek hozzám,egy eladó trafóért.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen házat vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nintendo Switch 2
- DUNE médialejátszók topicja
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Futás, futópályák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De ez benne van a pakliban. Főleg ha így lesz megvéve egy autó. Márkától függetlenül.
Neked meg sok sikert kitartást
a 4.-ben az olaj miatt kicsit több, de ott is szar. Ebből csak motorgenerálozással fogunk kijönni már most látom. Holnap bontja le a hengerfejet, megnézi. Itt szerintem nem lesz elég a gyűrűzés. A jó büdös francba.

Én megnéztem,elég feketés,de láthatóan nem magas az olajszint.

Huu na kivancsi vagyok majd, ird le pls a tapasztalatokat! Amit linkeltem oda? Melyik csomagra fizettel be? Akar privibe is jöhet, de szerintem mas is szivesen elolvassa