Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Nekem is csak 102-103 fok körül kapcsol a venti, addig a termosztát dolgozik (F Astra), de mondjuk haladás közben azért inkább a 95 fokos tartományban mozog, nem 100 körül, az kicsit talán magas, de ha időben kapcsol a venti, akkor nem lesz gondja nyáron sem, max többet megy.
-
7Sony7
addikt
Már csak az a kérdés, hogy melyik motor van Faterkam nak.
Tényleg piszok drága! Én meg még sokalltam az enyémbe 8000 ért.
Bár, ha azt nézzük, hogy a suzukiba 1200ft volt....
Amúgy az 1.6 nak miért kell vajon nagyobb üzemi hő? -
gban
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
Vagyis ha 1.6-os van neki, akkor pont jó.
Akkor viszont csak annyi a gáz, hogy a szerelő ha ért hozzá, akkor tudja is (meg a csomagoláson rajta is van talán), hogy 105 foknál nyit, és ezt közli is feketén-fehéren, az ügyfél meg megnyugszik.
De egy "jó lesz az úgy"-tól én sem lennék nyugodt
-
Faterkam
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Elvileg a műszerfalon van egy visszajelző, ha túl meleg a víz. Nálunk ez sohasem villant még fel! Eddig én se tudtam miként kell megnézni a víz hőfokát. Most már kitanultam ezt a secret menüt. A mienk 2012 10 havi. Engem is idegesít, hogy nincs vízhőfokmérő benne. Bezzeg a J Astrába már visszatették!

-
törölt tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Zárt rendszerben nem forr fel 100 foknál. Van olyan személyautó aminek 100 fok körül van az üzemi hőmérséklete. szerintem az Ő opelje nem olyan.
(#34976) tixem
van olyan fagyálló aminek iszonyat macskaszar szaga van ha kilyukadt kicsit a fűtőradiátor és azt a párát fújja be annak lehet nagyon kellemetlen illata.
-
Faterkam
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Pff, na most akkor figyelem folyamatosan :/
-
adorjant
őstag
A kormánykapcsolóhoz adapter kell,ami általában igen drága,így ezt ki szokták hagyni.
Ha a duda sem megy,akkor lehet cserélve lett a kormány,vagy ilyesmi...
Légzsák kábeleit ellenőrizd,hátha csak szétcsúszott,vagy ilyesmi. Vagy pedig valami turpisság lesz,ha esetleg a kormány is cserélve volt.A szag lehet pollenszűrő miatt is,azt te is ki tudod venni-cserélni otthon.
-
tixem
addikt
Sziasztok!
Volna egy kis gond az új kocsival, tippek?

Más: multikormányos a kocsi, de se a gombok és sem a duda nem működik. A gyári helyett egy Pioneer fejegység van benne, valószínűleg nem kötötték össze a vezetékeket amikor cserélték a rádiót, erre tudok gyanakodni. Mennyibe kerül ennek a javítása?
Illetve az anyósülést hazafelé jövet hátratoltam és felvillant a műszerfalon egy légzsák lámpa, ami azóta sem tűnt el. Az üléssel elmozdítottam valami kábelt vagy mi? Próbáltam visszaállítani az eredeti pozícióba ahol volt de semmi, továbbra is világít. Ezt házilag meg lehet oldani, vagy szerelő? -
Faterkam
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Na ez az, de nem áll meg! Teljesen új gyári termosztát lett beletéve!
Szerk: Felhívtam Őket, és azt mondták ez még a gyári értéken belül van.

-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
H Astránál nemrég cseréltek termosztátot. 100-110Km/h sebességnél pályán 99-104c fokos a víz. Ez normális gyári érték? A csere előtt sajnos nem néztem.23c fok volt beállítva, kellemes idő volt a kocsiba, de nem nagyon lehetett a meleg levegőt érezni a fúvókákon.
-
kiki22
senior tag
sziasztok!1 hetre kaptam kolocson egy 2007 es corsat .van benne egy cd 30 mp3 lejatszo.mar a 2. lemezt irom de mindegyiket kidobja error feliratal.esetleg tudna valaki segiteni milyen progival irjam,vagy milyen formatumban?koszi elore is a segitseget
-
Findzs
addikt
szép ez a műszeróra egység azokkal a króm karikákkal
g astra [link]
ez vajon gyári? lehet ilyet szerezni utólag?egyébként valamilyen hibáról van szó a videóban
22000 km 2013 -as feltöltésű a vid, mindenesetre szép állapotú a kocsi csak úgy fénylik
g astrások:
nektek meleg, alapjáraton járó motornál ha nagyobb gázt adtok torpan kicsit a motor?
-
AMD Power
titán
Ezeknek sem a kormány való a kezükbe.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
válasz
haddent
üzenetére
De ez is teljesen szerviz függő. Az előző autónkat csak Opel Wallisnál szervizelték és mindig rendben volt műszakilag az autó. Minden évben kapott az autó egy nagy szervíz csomagot (olajcsere, olajszűrő, légszűrő, pollenszűrő, gyertyacsere, benzinszűrő). Ez egyben volt 45k.
-
haddent
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Na, amúgy is írni akartam itt a sok bajos használt mellé egy ellenpéldát is (Nem dicsekvés, nem vagyok különösebben hozzáértő, szerelőt sem vittünk meg amúgy is..): 156.000km -es, 4 éves Astra H kívül-belül tip-top, szervizelt, márkakereskedésből. Most, 1 hét után jutottam el vele szerelőhöz (egy magánemberhez egy kis városba Budapesttől nem messze, később, hogy mit miért..!) és teljesen hibátlan, szó szerint. A vezérműszíjnál valami tömítés rakoncátlakondik kicsit, de azt mondta, hogy majd vezérléscserénél újabb 100.000km után
Szóval számomra óriási az öröm, többieknek meg egy jó példa, hogy lehet jót is kifogni.Visszatérve a szervízekre, úgyis előjött itt is. Márkaszervíz nyilván drága és nem feltétlenül a legjobbat teszik bele, vélhetően azért olyat ami "futott még". Más, csilli-villi szervizek: ahova mi jártunk (és ott dolgozott ez a szerelő aztán kilépett) mint utólag kiderült hitelből finanszírozott és nagyon felszerelt pöpec, csak éppen sürgetnek mindent, főleg gumizásból akarnak megélni és spórolni akarnak (olajból a legolcsóbb szar unixos zöld űrlénytaknyot stn..), és felesleges javításokat elvégezni (szerelő saját bevallása szerint nálunk régebben EGR szelep baj volt, de elég volt kitisztítani, miután őt lebaxták, hogy miért nem sózott ránk egy közel 100 ezres új szettet). Ez egy környéken jóhírű korrektnek vélt szervíz.
Ugye a "kötelezőket" akartam én most: lég és pollenszűrő, gyertyák, olaj cseréje. Ez, itt ~70-80 ezerbe fájt volna. Maszek szerelő (igaz, ki kellett menni hozzá és sufni tuning) 30 ezerből lett meg munkadíjastól. Előírásnak megfelelő minőségi drága olaj, Bosch gyertyák (eddig márkaszervízelve volt mivel lízingelt volt anno és "GM" nevű gyertyák voltka.. hátőő..), aktív szenes szűrő. Mindből nem a legolcsóbb, hanem ami elő van írva, bele való. A 30 ezerből 25 volt az alkatrész.
Szóval csak így ennyit. Ez csak egy, neves, jól kinéző csilli villi műhely példája.

szerk.: itt most a motor generál is nagy téma, rákérdeztem, hogy mi a helyzet. Válasz röviden: nem kell és nem törvényszerű, hogy márpedig 200 ezer után kell. Főleg, ha szervizelve volt és nem színesfémtolvajok használták 10 tonna teherrel kettesben nyócvanig a rendőrök elől

-
törölt tag
Mi az előzmény? remegett a kormány bizonyos sebességnél? Fater kocsiján is volt ilyen !hiába centiroztuk bármit csináltunk nem változott meg. a gumi nem volt szál szakadt semmi baja nem volt. Levétel után sem láttunk rajta semmit. Azthiszem matador mp55 volt. Csak a csere segített.
-
Mikulásbá
nagyúr
Üdv!
Ilyen kapcsolója nincs valakinek otthon elfekvőben?Ami jó is,rossz nekem is van.....

-
mohabá 007
aktív tag
Csak semmi balhé.
Széles bájvigyorral csak annyit mondani,hogy mivel a tévedésüket nem hajlandók korrigálni,legyenek szivesek a falon csüngő vásárlók könyvét (volt panaszkönyv) ide adni.A problémát tényszerűen leírni.Megjegyzésként beleírni, hogy inkorrekt viselkedésükről tájékoztatni fogod a MABISZ-t, KERMI-t,a számlát kifizető biztosítót,és a magyar Opel márkaszervíz vezetőjét.Az írásos panaszodra a szervíz vezetőjének a megtett inézkedésről Téged írásban köteles tájékoztatni.Mivel ez a cégnek ciki,kimagyarázni nem tudja,már azt se fogja hagyni,hogy beírj.Lesz időpont egyeztetés,és lámpacsere.(48 órán belül) 
Ez simán a vevők tudatos átverése kategória
-
gzbotii
nagyúr
Szerintetek ez működik? Lámpa politizás spray-vel
-
yoleeka
tag
Biztos, hogy nem lelkiismeretesen csinálják meg. Nekem van gondom egy hivatalos győri Opel szalonnal/szervízzel (kettő van Győrben). Nem akkora gond, de gond. C-s Corsa gyári lámpa van feltüntetve a végszámlán, persze kárigény esetén vittük oda az autót biztosító fizette, de utángyártottat kaptunk... és látszik a különbség.
Szóval remélem jól keresel, mert amúgy simán hatszámjegyű a dolog.
-
Pitu
aktív tag
Végül 4db zsír új Barum Polaris 3-t vettem a kátyúgarancia miatt. Az alufelniket/nyári gumikat át kell majd nézetnem, mert most 100x stabilabb a futómű, a kormány sem remeg. A biztonság kedvéért kerékőrt is vettem.

Vezérlés csere óta visító hangot hallok a motortérből, ami melegen megszűnik [az összes szíj cserélve lett]. Mi lehet ez szerintetek?
-
amargo
addikt
válasz
amargo
üzenetére
Most csak röviden, de előzetesben mindenkinek akik valódi télben nyári gumival közlekedik, mert a körülményeknek megfelelően hajt, üzenem, hogy a nagy francokat, csak azt hiszi. Persze biztos ez a pálya is eléggé kivolt helyezve a csúszásra, de az audi tt nyári gumival tehetetlen volt, szemlélője volt csak az eseményeknek. A végén mondta, hogy 9 éves a kocsi soha semmi balesete nem volt, de ez durva élmény volt neki is..
Továbbá az autó egy dolog a vezető rengeteget számít (persze ezt mindenki tudja), de amikor egy minden szarral felszerelt új golf úgy pörög, mintha direkt akarná vagy a jetta 26 mer csak neki menni a pályának, mert a 95m pályán nem tud megállni és már 2x forgott körbe.
Az viszont kiderült, hogy persze itt is rengeteget oktattak az alapcsomagban, de a nagyobbakban sokkal jobban kitudják hegyezni. No majd holnap folyt köv
-
7Sony7
addikt
válasz
Remekelek28
üzenetére
Én is tudok egy jót, lehet, hogy ugyanazt.
Vagyis olyat, amivel sokan meg vannak elégedve. Nem tudom be szabad-e íde írni, de ha kell szintén privát.Kickass: Eszemben sincs rád tromfolni, csak ha esetleg az nem ér rá, vagy ilyesmi.
-
Kickass
őstag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Debrecenben tudok neked ajánlani nagyon jó maszek szerelőt, mechanikai szerelés terén mindent rá lehet bízni és nem drága. Én ha bármi nem elektronikai jellegű gondom van hozzá viszem az autót, az időszaki szervízekre is. Maximálisan alapos és megbízható.
Ha érdekel priviben átküldöm az elérhetőségét.
-
7Sony7
addikt
válasz
Remekelek28
üzenetére
És az sem biztos, hogy jobbak, mint egy jó maszek. Láttam már nem egy kókány márkaszervízt, és olyan maszekot is, akihez be kell jelentkezni, mert olyan sokan járnak hozzá, mert jó a munkája.
Melyik részén vagy az országnak?
-
gban
veterán
válasz
Remekelek28
üzenetére
Szerintem akkora számot mi itt nem ismmerünk

Meg azt sem hiszem, hogy felelősségteljesen bevállalják ez önmagában. -
SPF
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Akkor elvileg egy benzinszuro csere megoldhatja a problemat?
-
SPF
senior tag
Az mitol lehet, hogy menet kozben leesik a fordulatszam, es leall a kocsi? Astra G.
-
yoleeka
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Ha nincs füst, csak kormos hátul a kipufogó szépen körben, akkor tuti megeszi, aminek 90%-ban a rossz kompresszió az oka. Ez pedig Opelnél a legtöbb esetben dugattyúgyűrű kopás, és a maradék 10% szelepszár szimering. Ha már hengerfej lejön, sztem onnét csak egy ugrás a gyűrűzés. aki szerelőhöz viszi, annak nem mindegy hányszor szedik szét+rakják össze. Munkadíj, meg minden miegymás. Egyszer szét, csinálják meg rendesen (gyűrű, szelepszár szimmering csere, vezérlés csere) aztán mehet össze, és nincs vele gond vagy 200k kilométerig... Persze, fontos, hogy legyen rá elég zseton!
-
mephi666
nagyúr
hazafele elmentem asszonyért belvárosba, amit ilyenkor pénteken kimondottan rühellek az idegbeteg forgalom miatt, de egyik lámpánál egy ilyen manta sr-t csodálhattam meg slégan hátulról
sárga volt, ránézésre meg lehetett volna reggelizni a fényezésről, olyan polír állapotban volt a gép... kipufogó is úgy csillogott a krómtól, mint salamon töke 
-
Markizmark
addikt
válasz
Remekelek28
üzenetére
Télen fölösleges a kipuffot nézni. Minden autó párát hány ilyenkor.
-
Findzs
addikt
válasz
Remekelek28
üzenetére
nekem f astránál volt hasonló és ott hengerfejtömítés volt a baj
2x cserélte az akkori szerelőm fél éven belül mikor is meguntam elvittem egy jobb szerelőhöz aki észrevette, hogy az egyik cső rossz volt és állítólag amiatt nyomta ki mindig a tömítést
akkoriban nemigen foglalkoztam a kocsival nem volt időm, csak beültem és mentem meg a kötelező dolgokat megcsináltattam rajta
mai napig nem tudom, hogy tényleg az a cső hibája miatt volt mindig hengerfeltömítéses a kocsi de az tény hogy miután a fószer megcsinálta többet nem jött elő míg nálam volt a kocsi -
Remekelek28
őstag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Most nézem és megint teljesen eltünt a viz.
-
Remekelek28
őstag
válasz
Kickass
üzenetére
első....4.. második Itt lesz 2 video,most vettem fel.Reggel 1 szerelő előtt töltöttünk bele fél liter vizet,egy része megmaradt a tartály alján .Utána fűtött is.
Egy szerelő se vállalta már el a teljes kivizsgálást,de az egyik,a hengerfej,vagy annak a tömitését rebesgette.
A 2 videó előtt töltöttem bele vagy 2 decit. de utána kis járatásnál megint lement az első videón látható szintig. De most érdekesmód nem tünt el teljesen.
Fater szerint gőz jön ki a kipufogóból és ennél kormosabbnak kellene lenni alapjáraton is. Nekem nem rémlik,hogy alapjáraton ettől sötétebbet lövelt volna ki bármikor is. Ha 2-esbe 3-asba meghúzattam,akkor láttam magam mögött feketébb füstöt.
Az olajszint meg olaj,az rendbe. -
gban
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Gyertyakábelt legjobb sima multiméterrel bemérni, ellenállásilag.
Ha az egyik kilóg a sorból, az cserés. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
bajaki
üzenetére
Én a helyedben a következőket tenném: szerelőnek megmondani,hogy hengerfej le,szelepek ki,ezek tisztítása,becsiszolása, új,minőségi szelepszár szimmeringek,szelepfedél pakolás beszerelése,és ennyi.
Azért csak halkan kérdezem:milyen spéci szerelő az,aki simán kiveszi a gyertyát úgy,hogy az ott lévő olajat nem törli ki,hagyja,hogy a trutyi simán becsorogjon a hengerbe.
Hengerfej levétellel gyűrűket nem tudsz cserélni,ahhoz motort kell bontani.
A kompresszióval Én nem jelenleg nem foglalkoznék.Annyi,amenyi,de mindegyikben azonos.
Hisz eddig,ugyanennyi kompresszióval "ment mint az állat" ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Motor beindítása után a gyertyakábeleket a gyertyakupaknál, cimbászold meg rendesen,lehet,hogy ott lesz a dadogás oka.(Nekem is volt dadogós .A kábel belsejében lévő vékony szál el volt porladva.Nagyobb fordulatnál már nem bírta az iramot,ezért kihagyott,dadogott)A lefalazott EGR-el a vezérlés megmarad,ami esetlegesen a motorhiba lámpát felvillantja hosszabb motorfék esetén,de a hiba a következő indulásnál eltűnik a műszerfalról és semmilyen más problémát nem okoz.
Az EGR-szelep működésének a lényege az , hogy a szívócsőbe visszavezeti a kipufogógáz egy részét.Tehát a kipufogógáz egy része újra elég az égéstérben .Erre a szelepre kizárólag a környezetvédelem miatt van szükség. A motornak tulajdonképpen nem kell EGR-szelep! -
Markizmark
addikt
válasz
bajaki
üzenetére
A kompressziót csak a szelepek, szelepülések, hengerfal és a gyűrűk állapota befolyásolja.
Az egr valóban csak a szelepekre ráégett koszon keresztül (nem zár rendesen a szelep) tudja befolyásolni.
De ez az olajzabálást nem befolyásolhatja szerintem. Ha fogy az olaj és közben füstöl is szépen, akkor vagy szelepszár szimering , vagy kopott gyűrű vagy talán rossz hengerfejtömítés.Érdekes dolgok ezek, faterral sokat szerelgettük a munka autóinkat. Minden nyáron volt pár olyan nap amikor könyékig olajos voltam. Idén NEGYEDSZERRE hengerfejes az egyik francia kisbuszunk. Mennie kell ... többször nem szedjük szét a motort. Negyedik garnitúra gyűrűkészlet van benne. Visszaállunk szépen Ford Transitra. Azokhoz a motorokhoz sohasem kell hozzányúlni
-
sziada5925
aktív tag
válasz
bajaki
üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor 3 hengerben közel azonos volt a kompresszió. Írtad, hogy eszi az olajat, én arra gondoltam, hogy a szelepek nem tudnak rendesen zárni a ráégett olajkoksztól. X16XEL motornál ez nem meglepő jelenség.
A gyertyánál lévő olaj meg a szelepfedél tömítés hibája. -
bajaki
őstag
No. Most beszéltem a szerelővel. Csak visszavitte a diagnosztikára (múlt héten volt ugyebár ott is és EGR takarítás után törölték a kódot - ugyebár ezután jelentkezett a rángatás is, ezért nem láttam az összefüggést az olajos gyertyák és a rángatás között). Szar az az EGR ami benne van, de a szerelő csak állítgatta még a héten, hogy jó az. Kivette, nem volt beállva, mozgott. Már akkor is gondolkoztam rajta, hogy mi van ha az elektronika nem vezérli rendesen. Valószínűleg erről van szó, mert most talán levakították és nem rángat a kocsi. De még nem voltam a szerelőnél, szóval ezt majd akkor hiszem el ha mentem vele. Ma valamikor visszanézek.
De ez akkor is szomorú, hogy közben egy ilyen mértékű hibát kell feltárnunk, hogy nincs rendes kompresszió. Na már most. Az EGR szelep és a kompresszió között lehet összefüggés? (laikusként kérdezem) Bár akkor sem kellene füstölnie, szóval ott más gondnak is kell lenni.
Nem is az a kérdés most, hogy leszedjük-e a hengerfejet ezek után... hanem az, hogy mikor. Mert ha most megbontjuk és "csak" gyűrűzni kell akkor oké. Na de mennyi ennek az esélye?
-
-
gban
veterán
válasz
bajaki
üzenetére
Nekem gyanús, hogy kilukadt a hűtője, elment a vize, picit megfőtt a motorja, de nem annyira hogy elsőre mindenki kiszúrja, szerelő mondta, adja el mielőbb - és így is tett.
Vagyis előtte valóban minden oké volt, csak közbejött a hűtő kilukadása.
De simán lehet hogy nincs igazam, és lehet, sosem derül ki az élettörténete, hacsak le nem itatod az eladót, és el nem meséli véletlenül
-
bajaki
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Na ez az, ezért nem tudom én sem összerakni a képet, hogy most akkor mi van. Olaj volt benne, néztük gyakran. A vízzel volt gond az elején, mert az fogyott, de mint kiderült lyukas volt a hűtő. Utána nem is használtuk, ment a szerelőhöz, cserélve lett a termosztáttal együtt. Utána kezdte a rángatózást, a szerelő is csak tanácstalanul nézett.
Az meg, hogy olaj volt a hengerben az nem most jött elő, mert volt a kocsiban 2 gyertya is amik szintén olajosak voltak, tehát már ez eladó is nyilván cserélgette a 4. hengernél a gyertyát.Az alacsony kompresszió ellenére is, amikor vittem a szerelőhöz még mindig úgy éreztem, hogy a kocsi erejével nincsen gond, csak ha egy bizonyos sebességet próbálsz tartani akkor elkezd rángatni az autó. És ezt a hűtő és termosztátcsere után kezdte csinálni.
-
gban
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Érdemes lehet, ha egy 50 ezret futott példányra ráesik egy fa a csomagtartónál, és megkapja a motort

Az a gáz, hogy honnan tudod beszerelés nélkül hogy milyen állapotú?
Lehet méricskélni, de kipufogó meg minden nélkül beindítva sem hiszem hogy 100% biztonsággal meg lehet mondani hogy milyen.
Honnan lehet bontott motor? Sokat ment autóból, ami szétrohadt, állapot nem túl jó ekkor szerintem.
Balesetesből - ki tudja mit kapott a motor ha totálkáros az autó, még ha nem is ott találta el, de az erőhatásoktól simán megrepedhetett / eldeformálódhatott bármi, ami csak később derül ki.
Kintről behozottból - ha bontani hozzák, még jó is lehet.
De összességében nagyon lutri, és ha jól tudom, vizsgáztatni is kell (nem tudom pontosan a menetét, de ha ugyanolyan kerül bele, az az egyszerűbb eset), mert ugye megváltozott a motorszám. -
Declare
őstag
Akkor nem erdemesebb venni neki egy uj motort es beszereltetni?
(#34909) haddent : Azert ez a benzin dolog ez csak politikai kerdes semmi mas. Nem azert dragabb a gazolaj, mert annak magasabb az ara, hanem mert a kormanyunk ugy döntött, hogy több penzt tud behuzni, ha dragabban adja a gazolajat.....(fuvarozok, buszok, stb...)
Itt Nemetorszagban 60-70 ft/l el olcsobb a gazolaj, mint a benzin

Az àfa vilagpiaci erteke sem 27% ...arra is kerdezhetned, hogy miert is?

-
adorjant
őstag
Nem lehet,hogy csak szelepszár-szimmering a gond?
Bár akkor is nagyobb tétel,ha már szét van szedve... -
mohabá 007
aktív tag
válasz
üzenetére
Én azért felhívnám az előző tulajt. felajánlani neki hogy vagy vegye vissza vagy szálljon be a felújításba. Ugyanis ez bizonyíthatóan az ő eltitkolt hibája. ( szerintem)
Nem védeni akarom az eladót.
Korábbi hozzászólásokból néhány mondat:
- Ma apa használta a kocsit, kicsit meg is hajtotta.
- Amikor elhoztuk nem füstölt, ment mint az állat.
- Jól húz, jól megy, menet közben nincs gond. Szerencsére nekünk nem kell vezérlést cserélni. Vezetve volt a szervizkönyv is, 10k kilométerenként olajcsere volt, 25k kilométerrel ezelőtt vezérléscsere. Le is van matricázva a motor. Amikor elhoztuk akkor már mondta az eladó, hogy EGR-t takarítsuk ki.Úgy őszintén Te visszavennéd? Amikor eladta ezek a hibák nem voltak.Mit titkolt el?
Más: a GPS teszi a dolgát?
-
gban
veterán
válasz
Declare
üzenetére
De, kerülhet

Egyben, használtan egy nehezen eladható valami, ráadásul igen távol a hibátlan állapottól.
Alkatrészenként megvéve a "felújítókészletet" tuti többe jön ki, és akkor még nem beszéltünk a munkadíjról - eleve több felújítani egy motort, mint kicserélni, szerintem a munkadíj többe kerül egy felújításnál mint egy 50 ezres motor. Persze ha jól és kompletten meg van csinálva. -
-
haddent
addikt
Na egy kis vérfrissítés: Astra OPC Extreme nem semmi azért

Egyébként arról mit tudtok, hogy USA -ban van olyan, hogy "Saturn Astra" (a Saturn elvileg Opel meg Chevi "átmatricázások"), viszont van Chevi Astra is
Mit művelnek ezek odaát? Egyáltalán minek átnevezni, és hogy lehet egyszerre két átnevezett verzió... Értem, hogy General Motors és szinte mindegy dehát azért namár 
-
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Nekem is ez volt az elsö gondolatom. Pont ez a lutri a hasznaltautoban, hogy akar mikor elöjöhet barmi.
Nekem ugye tovabbra is ez a turbo tultöltesi hiba, ami lehet csak valami pucolas, lehet kisebb javitas. Most utanakerdeztem, akar ilyen 30-50k huf bol meg lehet uszni. Siman el tudom kepzelni, hogy az elado nem tudott rola es nekem jött elö elöször.
bajaki Nagyon sajnalatos
Remelem azert valami kedvezö aru javitas es utana sok sok gondtalan km lesz a vege!!! 
-
Kickass
őstag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Az a baj,hogy álló helyzetbe,itthon parkolva tünt el belőle 7 deci viz percek alatt.
Ezt csak én értelmezem úgy hogy álló helyzetben parkolva, motort leállítva is fogy belőle a víz? Mert az akor bizony nem motorikus probléma hanem vhol ereszt a rendszer.
Egyébként ekkora mennyiségnél ha átégett a tömítés vagy gátas elég szépen füstölnie kéne fehéren.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- sziku69: Szólánc.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- Beats Solo 4 vezeték nélküli fejhallgató, bontatlan.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

egy normalis mobiltelefont nem kapni annyiert