Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
davee_92
csendes tag
Jah az megvan, de sajnos ház előtt kezdte el. Üresben bőgettem 3000 fölött, esőben kiégett a fű a kocsi mögött.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak olyan jó lenne, ha kigyulladna egy led ilyenkor valahol, mert ha épp nem nézek oda, simán leállítom..
Még szerencse, hogy esett az eső. volt aki ugyanezt eljátszotta csak szárazon 38 fokban, aztán kigyulladt alatta a száraz fű.
Olyankor inkább betonon
Amúgy létezik egy külön cseh srác által készített modul amivel tudod pontosan százalékosan követni a dolgokat.
-
davee_92
csendes tag
válasz
hdanesz
üzenetére
Sziasztok,
Autót szeretnék venni mostanában és ezt az Astra-t is kinéztem.
Mi a véleményetek róla? Elég az 1.4-es motor?
Napi 40km melóba járás, ebből 30-32km főút, 8-10km város.
Autópályán évente 10-15 alkalommal menne.Mire érdemes különösen figyelnem a személyes megtekintésnél?
Köszönettel,
DaniKevés az 1.4 a ehhez a kasztnihoz, illetve nagyobb kasztnit kisebb motor visz, így ugyan annyit eszik mint az 1.6-os. autópályán meg kell az 1.6 hozzá, 10-15 alkalomhoz már kellene szerintem.
1.6 motorokról infó:
http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/230/z16xep_vs_z16xer
Másik fontos dolog a toronycsapágy rohadás, részletesen:
http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/208/elso_lengescsillapito_es_rugo_csere
Zsalu hiba:
http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/205/zsalu_javitas
CIM modul:
http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/205/zsalu_javitas
Hirtelen ennyi.
Kasztninál a bölcső rozsdásodás szokott jellemző lenni, de csak le kell kezelni általában nem komoly, csak felületi.
-
davee_92
csendes tag
[OLVASNIVALÓ]
H Astra vásárlásnál 1.6 Benzin esetén állandóan téma a Z16XEP és Z16XER, az alábbi leírásban részletezve van mindkét motor működése és hibái. Ilyen vásárlás esetén segítség lehet!

-
-
davee_92
csendes tag
Nem szokásom urban lengendet gyártani, a tapasztalataimat írtam le.
Mindenki maga dönti el mit csinál az autójával, max javasolni lehet.Az EGR működése leegyszerűsítve:

Szerintem a lényeg tisztán látszik, tiszta levegő helyett kipufogó gázt kap a motor terheléstől függően, ergo fojtja a motort, ez ugyan olyan dolog mintha te az én kilélegzett levegőmet szívnád be friss levegő helyett...
De minden bizonnyal neked van igazad...

-
davee_92
csendes tag
válasz
oliwire
üzenetére
"Mai nap leszedtem a fedőt, hogy megnézzem milyen bonyolult a csere, de valami patentos rögzítést is láttam. Csak roncsolva lehet leszedni a légzsákról?"
Úgy tudod cserélni, hogy légzsákról lefúrod a szegecseket, majd sima popszegecsekkel felrakod az újat!
Egyébként Facebook csoportokban szokott lenni 6000 körül is.
Másik megoldás csak a dudagomb cseréje, lehet külön venni, régit kivágod és beragasztod az újat. -
davee_92
csendes tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
"de nem falazom en attol nagyon idegenkedem, nem veletlenul talalta ki a gyarto az egr-t nem diszbol van ott."
Nem véletlenül találta ki, hanem azért, hogy tartani tudja a jobb EURO besorolást, de ha kiiktatod sem lesz rosszabb a kibocsájtás.
A motorra egyébként károsan hat, mivel visszavezeti a kipufogó gázt a szívó oldara, a motor nem friss keveréket kap, ezáltal gyengébb is lesz és lerakódások keletkeznek bent.
Ez amolyan kettő közül a kisebbik rossz módszer a gyártó szempontjából! -
davee_92
csendes tag
-
davee_92
csendes tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Sziasztok, Z14XEP láncvezérlésnek, mi a csereperiódusa ?
Ha zörög, cseréled, ha nem akkor nem...
-
davee_92
csendes tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Tudja valaki max hány amperrel lehet terhelni a szivargyújtót F astrán?
Mivel 0,75-ös vezeték megy csak hozzá, így kb 5-7,5A maximum
-
davee_92
csendes tag
Jelen lesz az eseményen valaki innen?

-
davee_92
csendes tag
Sziasztok!
Szervezni szeretnénk 2015.09.19-ére Szentgotthárdra egy Opel-os találkozót, ekkor lesz a Családi nap is, szóval a programok adottak, a Opel helyi vezetőségével felvettük a kapcsolatot, akik hajlandóak parkolót biztosítani a találkozóhoz, ehhez viszont előzetesen egy listra lenne szükségük.
Tehát aki szeretne részt venni az eseményen, az alábbi listába kérem írja be magát, hogy le tudjam adni a listát:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1XmEhlZsC8xO1S5l-O6XrBIWjKxiUVKqV8BgUvQ8CqrQ/edit#gid=0
Részemről az Opel Műhelyt képviselem, mi kint leszünk az eseményen, ha sikerül, emellett ha minden jól megy a MOTE is jelen lesz.
-
davee_92
csendes tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Mi, mi, mi? Veszel Paragit?? Melyiket?
Ha fent lesz, videot kerunk rola!!
Azt ugye tudod:
- a Paragi itthon full legalis
- van nekik teljesen rozsdamentes dobjuk isA volt Corsa-mon a Paragi ilyen volt:
https://www.youtube.com/watch?v=Dni4AWyLRgk
Sok minden mondjuk nem jön le belőle, lényeg hogy melegen alacsonyabb fordulaton szép mélyen szólt, de nem zavaróan, most már kb 3 éve rajta van az autón a kollégámnál is aki megvette...
-
davee_92
csendes tag
Sziasztok!
Valaki indul Fertőszentmiklósra vasárnap?

-
davee_92
csendes tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Tudom. Min: 4%.
Régebben a tankoláskor kapott számlán kükön fel volt tüntetve: E-85 4%.
Uniós környezetvédös...nemtom mi.
Úgy tudom már rég nem 4%, egy időben 8% volt, legutóbb amikor találkoztam ilyen jellegű infóval, emlékeim szerint már 13% volt.
-
davee_92
csendes tag
válasz
C_hris
üzenetére
Sziasztok,
Opel Astra H-ban van olyan funkció, hogy ha le van állítva a motor és fel van kapcsolva lámpa, akkor hangjelzéssel figyelmeztet. Ugyan ilyen kellene nekem csak fordítva, azaz ha jár a motor és nincs felkapcsolva lámpa és sötét van, akkor ugyanígy jelezzen. Ilyen funkciót vajon bele lehetne tenni?Gyárilag ilyet nem lehet, olyat lehet, hogy OP-COM-al beállítod az egyik lámpa verziót, miszerint motor indítás után automatán bekapcsolja a tompítottat.
Hidd el, ha szirénázna amíg be nem kapcsolod a lámpát, 1 nap után kib@sznád az autóból. -
davee_92
csendes tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Tehát a gyújtótrafón pl nem látszik külsőleg valami nyom, ha az 1-es henger kimaradt 2 napja?
Gyertya, ha meg van kormosodva, azon látszik, de ha így lenne, akkor a hiba fennmaradna.
Eddig mindig Shell benzinnel jártam, utoljára OMV MaxxMotiont tankoltam, azt nem szoktam sose.
Mindenesetre érdekes.Külsérelmi nyomot nem is fogsz látni, csak elszáll és ennyi.
De ha most oké akkor szerintem ne foglalkozz vele, viszont ha legközelebb is fellép a hiba akkor már ki kell vizsgálni. -
davee_92
csendes tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Itt egy benzin teszt, ahol a Lukoil után 2. helyen az OMV benzin végzett:
http://www.origo.hu/auto/20110520-95os-benzin-osszehasonlitoteszt.html
Én a két első kúton tankolok csak...
-
davee_92
csendes tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Ennyire jo a Maxmotion?
Én speciel még nem csalódtam benne, nem azért használom, mert kevesebbet eszik tőle, valójában ha belegondolsz annyival is többet fizetsz, ugyanúgy mint a csodálatos spuri esetében, mivel azt is meg kell venni.
Nem vagyok híve az ilyen löttyöknek, inkább normális benzin. -
davee_92
csendes tag
válasz
haddent
üzenetére
Ezzel 7.7liter / 100km-re jön ki a fogyasztás(H Astra 1.6 116HP), télen, kizárólag városi használatban és hát őőő neeeem kímélősen
Örülök neki, szerintem teljesen jó, jobb mint a gyári 
Nekem 6.9-7 liter ilyenkor télen eddig, mondjuk én 30+ távon megyek, most ha kifogy akkor kap egy kis MaxMotiont ajándékba..

-
davee_92
csendes tag
válasz
üzenetére
A használatból eredő habnál ha benézel látni hogy a szelephimbák tiszták.
Nem egészen, NZ motorok esetében van egy műanyag fröccsenés gátló a szelepfedélben ami miatt nem igazán lehet belátni a himbákig, mint pl egy H Astra Z16XER esetében.
Ahhoz, hogy valóban meg tudd állapítani sajnos le kell venni a szelepfedelet. -
davee_92
csendes tag
válasz
Markizmark
üzenetére
az opelek 2002-2003
Valójában az Opel '97-ben váltott OBD-ről OBD2-re, ekkor változott a csatlakozó 10pinről 16pinesre.
De az ELM327-es kütyü csak többnyire 2003-tól működik megfelelően és stabilan az Opelekben. -
davee_92
csendes tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Ez a kapcsoló kihúzva mit csinál?
Klíma kapcsoló, ha kihúzod és úgy nyomatod akkor megy a klíma, ha nem akkor sima fűtés/hűtés.
De ha használni szeretnéd előtte mindenképpen ellenőriztesd a gáznyomást a rendszeredben, mert ahogy olvasom évek óta nem használtad.
Illetve első indításkor, gondolom majd nyáron egy gázbombát is járass át rajta, hogy kiölje a gombásodást a rendszerből. -
davee_92
csendes tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
A gyártónak fontosabb az üa-szintjelző,mint a vízhőfok mutató.Én ezt hiányolom.

azt látom,hogy mennyi benya de hogy hány fokos a víz,/jó e a thermostat/ arról infóm meg nincs.
Ha van GID, BID, CID, az autóban akkor van motorhőfok is, csak be kell lépni a teszt menübe!
-
davee_92
csendes tag
válasz
üzenetére
Sziasztok! H Astra tulajoktól kérnék segitséget. Első helyzetjelzőt szeretném kicserélni,mert az a gyári sárga szín nagyon nem passzol a xenonhoz. Szóval az érdekelne hogy hogyan van bent az izzó,és hogy kell e húzni vagy tekerni valamerre? Nem akarok kárt csinálni azért kérdezem. Indexet azt pik pakk sikerült cserélni. Várom és előre is köszönöm a válaszokat.
Na ez engem is érdekelne, hétfőn jön meg az Osram szettem, nekem is cserélnem kell, bár úgy is rájövök, de ha valaki megírja az nagy segítség!

-
davee_92
csendes tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Hahó, nálatok melyik rádió csatornára van állítva az RDS, hogy magától állítsa az időt ? Nálam nem megy sajna, vagy nem találom a megfelelőt. Illetve most nem vágom, hogyan kell manuálisan átállítani az órát. Köszi.
Nem tudok olyanról, hogy automatán átállna, kézileg a beállítások > rendszer > idő és dátum-ban tudod átállítani.
-
davee_92
csendes tag
válasz
gaben75
üzenetére
A szerelőm mondta hogy a 0,3 miliamper az sok attól simán lemerül két-három nap alatt, és ő is azon az állásponton volt hogy majdnem nullát kéne mérnie.
Azért legyünk tisztában mégis mennyi az a 0,3 mA.
1A = 1000mA
Ha ti 0,3 mA-t mértetek az mindössze 0,0003 A-t jelent, ami akár honnan nézzük légyfing, egy elemről is egy évszázadig menne az adott dolog, amit mértetek az max az óra, bár nem tudom milyen pontos műszerrel mértetek, ennyit kb egy tesco-s műszer alapból bemér.
Ahhoz, hogy leszívja valami az akksidat min 500mA kellene állandóan, ami 0,5A, nézd össze a kettőt hány nulla van közte és szemmel látható, hogy miről van szó.
Egyébként egyszerűen kideríthető hol a hiba, ha azt mondod valami szívja, szépen rá kell tenni a műszert és egyenként kihúzni a biztosítékokat, amint leesik az áramfelvétel, megvan mi fogyaszt, kezelésit felnyálazod és megnézed a bizti számát, onnantól megvan mi van azon a körön.Bocs, ha kötekedősre sikerült a mondanivalóm, csak azért írtam, hogy tisztán lássunk, mert dobálóztunk szanaszét az amperekkel!

-
davee_92
csendes tag
válasz
Rotor82
üzenetére
Sziasztok!
Astra H szivargyújtó nem ad áramot. Gondolom kiment a biztosíték.
A kérdésem az lenne, hogy hol található és melyik lesz az?
Motortér bal oldala akksi mellett feljebb, fekete műanyag doboz, fedél lepattint, kezelési útmutató elővesz, fellapozod és megtalálod melyik biztosíték melyik, de a biztin is meglátszik ha elposszant, kivéve a zárt verzióban.
Valaki OpelMűhely nyakpántot? Opeles jégkaparó és matrica az ajándék...

-
davee_92
csendes tag
válasz
Findzs
üzenetére
nekem egy egyszerű mezei akkutöltőm van de nem ártana néha ha lenne egy komolyabb aminek van fenntartó töltés funkciója, a héten még nem volt beindítva a kocsi és nem is igen lesz majd csak jövőhéten

és ilyen elő szokott párszor fordulni 1 évbenaz aldiban van most ilyen töltő 4000 ezerért szerintetek jó lehet?
Nekem is ilyen van, német cucc, semmi problémám vele, tökéletesen működik, és akár hetekig is rajta lehet hagyni az akksin, mert szinten tartja.
Annyi, hogyha nagyon lemerül az autóakksid, tehát nem 6V vagy 12V alatt van akkor nem ismeri fel, ekkor fel kell nyomni hagyományossal, hogy elérje a 12-t utána működik.
De minden "intelligens" így működik. -
davee_92
csendes tag
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül elfekvőben 1db Opel Corsa C 13" dísztárcsája ami az alábbi képen látható?
Elsősorban 1db érdekelne, de emberi áron szett is szóba jöhet! Köszönöm!
-
davee_92
csendes tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Repstar dob 6e - 30% ugy nez ki, a Bosal 12e lenne....
Őszintén szólva soha sem halottam még róla, nagyon nem is találni róla semmit, valójában az eredeti oldalát sem találtam meg.

Szerintem nem a semmiért fele annyiba kerül, még mindig a Bosal a legjobb ebből a szempontból, bár ha azt nézzük, hogy úgyis belülről fog rohadni akkor mindegy, hogy 2 évben 2x vagy 1x cseréled le a dobot, árban ugyan ott leszel, kérdés akarsz-e vele 2x küzdeni
Más:
Opel Műhely Nyakpánt/Kulcstartó valakinek?
Most 2db esetén ajándék Opeles jégkaparó és matrica!
Amíg a készlet tart, ne maradj le róla... -
davee_92
csendes tag
válasz
Findzs
üzenetére
mondjuk az a kikapcsolható vízpumpa furcsán hangzik, ha elromlik a vezérlése leég vajon a motor?

Nem, 2 vízpumpa van bent, van egy belső kisebb ami állandóan megy, mint a régi motoroknál, a másik külső pedig elektromágneses elven kapcsolható amikor felmelegszik a motor.
Tehát körforgás állandóan van, csak a mennyiség kisebb amíg nincs rá szükség. -
-
davee_92
csendes tag
-
davee_92
csendes tag
válasz
diablo1984
üzenetére
most itt magyarban nem csak motorokat raknak opelbe össze? a classic opelek meg lengyel összerakásúak mind az F mind a G asták, pár szigetelés meg ez meg az van rajtuk egyszerűsítve meg ahogy elnézem, a motorválaszték sem annyira bő bennük!
92-től Szentgotthárdon gyártottak jó pár F Astrat, így elég sok Magyar motoros és építésű szaladgál az utakon, tehát megvan rá az esély ahogy korábban is írtam!

-
davee_92
csendes tag
válasz
Declare
üzenetére
(#31354) KonzolKartel : Oké köszi, akkor váltóolaj marad ahol van
ezek szerint ez a váltóolaj csere nem olyan, hogy kicsavarnak egy kis csavart, kifolyik a régi és beletöltik felül az újat

Hát nem, mivel nem úgy készítették, hogy cserélni kelljen ezért leeresztés sincs, a váltóolaj teknőt le kell venni, lejön a régi, új tömítés, majd vissza a dekni, utána mehet bele az új.
Én B Corsa-n cseréltem, ott volt egy csavar oldalt, azt kivetted és ha beledugtál egy pálcát amin volt 1 centis visszahajtás, és pont beleért az olajba akkor volt jó a szint, szóval a furattól kellett 1 centire lennie a szintnek.
Szerintem H Astra esetében is így van pl.
Annyi változás történt, hogy könnyebben lehetett váltani, nem volt az a "két szivacs közé tolom" érzés váltáskor, és télen is jobban viselkedett.
Olaj GM került bele, majdnem 3000 egy flakon belőle és 2 kell, szóval nem a legolcsóbb.A régi olaj, semmi baj nem volt vele:
-
davee_92
csendes tag
Valakinek Omega B alkatrészek?

Van más típushoz is jó pár alkatrész!
-
davee_92
csendes tag
válasz
lafaty80
üzenetére
Szóval megnéztem, de mi kis corsa-ánk biztosíték tábláján nincs semmi harang jelzés/piktogram.
Bár kivenni nem vettem ki, de összesen 4 relé hely van benne, és bal felső az, ami hiányzik, (rajz alapján talán ablak fűtés).Szóval ha nincs ilyen relé csatlakozási hely, akkor hogy tudom megoldani? Illetve valaki segíthetne hogy a bizt. táblát hogy lehet kiszedni, alul van két csavar azt leszedtem, de nem igazán akar mozdulni sem előre sem hátra...
Itt a hozzászólásom amiben leírtam: #31127
-
davee_92
csendes tag
válasz
Declare
üzenetére
Mondjuk ha valaki a legpontosabb üzemanyag fogyasztast akarja merni, akkor ez a tuti...mindig folyasig, akkor biztosan ugyanannyit tankolsz bele
(no offense...nem gondolom komolyan, h igy kellene tankolni, bar szerintem tenyleg igy az igazan pontos a meres
)Én is mindig ugyan úgy és ugyan ott tankolok ezért tudok pontosan átlagot számolni, mert mindig figyelem.
Pontosabban van program ami számolja: http://opelmuhely.com/fogyasztas-kalkulator
Szerintetek ez a Liqui-Moly jo lesz nekem az 1.7cdti hez?
Maga a Liqui-Moly megbízható lötty, de olajban nem tudok nyilatkozni, mert csak adalékban használtam.
Olajban mindig a Q8-at szoktam ajánlani, nekem nagyon bevált és minőségi olaj!bartalix
Sziasztok!
Ez milyen csatlakozó lehet? Opel Astra hSzerintem az a riasztóhoz tartozó motorháztető nyomógomb helye, csak neked vagy nem riasztós vagy nincs bent a kapcsoló.
Nekem nincs is ott a kábel, de ismerősömnek bent van! -
davee_92
csendes tag
válasz
Declare
üzenetére
Tehat akkor nem a tank aljan, hanem az üzemanyag tetejen lebegö kosztol van a gond? Ez igy logikusabbnak tünik. Ha az aljan kosz van akkor azt igy is ugyis beszivja a cucc

Inkább úgy mondanám hogy is-is, a szivattyú egy kis tányérban ül, és a szivattyú bemenő ágán van egy kis szűrő, de ettől függetlenül be tud jutni a kosz.
Csak annyira kell figyelni, hogy soha ne teljesen üresre járasd a tankot és nem lesz gond vele. -
davee_92
csendes tag
válasz
lafaty80
üzenetére
Köszi,
De sajnos a képek alapján nem sikerül nekem beazonosítani. Ezen melyik az?
Sorry, rosszul emlékeztem akkor, végül is mind1, az alábbi képen láthatod, hogy az alsó relé sorból, balról a 3. a jelző helye, ami Hella.

Jó tudni, hogy elég drága a csipogó, újonnan 6000-nél jár, legalábbis a HELLA eredeti.
Ezt soha nem ertettem amikor irjatok. Ha kiürül a tank mitöl szivja mashonnan a benzint a motor? Nem ugy müködik ez a dolog, hogy van a benzintank aljan egy kis csö vagy nyilas amin szivja a benyot. Ha csurig van, ha nem akkor is alulrol szivja nem?
Azt olvastam en is, hogy nem szabad nagyon kiüriteni (plane a dizelt) mert a rendszernek nem tesz jot ha levegöt kap. Ezt a beszivja a koszt ha kiürül, viszont nem ertem

Nem az van, hogy máshonnan szívja a benzint, hanem az, hogy nem szív benzint, hanem üresen jár a szivattyú, mint tudjuk egy folyadékot szivattyúzó szerkezetnek nem szabad üresen járnia.
Másrészt az a fő gond, hogy ilyen az apró, de nagy mennyiségű koszt felszippantja a szivattyú és megragadhat a forgórésze, ez után van az, hogy indítózól, de nem akar indulni.
Aki pedig azt mondja, hogy a tankban nincs kosz, az még nem látott tankot belülről. -
davee_92
csendes tag
válasz
lafaty80
üzenetére
Khmmmmmm... Izé... már másodszor merítettem le az asszony corsáját. Tennék bele csipogót vagy átkötném a lámpát. Melyik a bonyolultabb megoldás? Illetve tud valaki segíteni hogy melyiknél mit kössek hova?

Kell bele egy csipogó, szerintem ki van építve csak kivette az előző tulaj, mert idegesítette.
Eddig amikkel találkoztam, mindben bent volt az érintkező, csak a csipogó hiányzott.
Pontosan meg nem mondom, de a biztosítéktáblán a reléknél balról a 4. vagy 5. a csipogó, de a fedőt megnézed, meg fogod találni piktrogram alapján, ha az érintkező bent van csak be kell pattintanod egy csipogót és kész. -
davee_92
csendes tag
válasz
Declare
üzenetére
Hat ugye ez mindig nehez kerdes, hogy kinek mi jön ki...ki hol hogyan hasznalja...nehezen összehasonlithato. Ha megnezem a spritmonitor.de -n a fogyasztasokat, akkor ott astrara 7,0-8,6 köze jön ki az atlag. Dizelre 5,6-6,7.
A vegyes 6,5-7 az annyi amennyi ok, viszont a sajat tapasztalatom, hogy a benzines az nagyon zabal a palyan.
Egyszer jöttem egy 1,4 tfsi A3 assal Hamburgba es az tojasokon lepkedve 120 tempomattal 7+ liter. 150-160 utazoval szerintem 10 liter+. Jo mondjuk utazasi komfortban nehez meg csak egy mondatban is beszelni a kettö kocsirol
Nekem amugy 5,9 az atlag amiota megvan a kocsi.Nehéz kérdés valóban, de azért ne vegyünk egy Audit a képbe, egyrészt nehezebb mint a H Astra, másrészt egy 1.4 motor küzd bent, eleve nagyobb kasztnit kell egy kisebb motornak megmozgatnia ami persze, hogy több fogyasztást eredményez.
Nálam 130-150 közti állandó tempónál (tempomattal) volt a 6,7-6,8 liter (teletank/teletank számolással) 3 személy csomagokkal tele.
Volt egy olyan időszak amikor tiportam neki 180-200 többször megvolt, hozzáteszem a klíma folyamatosan ment, városban is, álló helyzetben is, és nem belső keringetésen, így lett 7,7, amit abszolút elfogadhatónak tartok a körülményeket ismerve.Jelenleg az eddigi számolások alapján kerek 7 liter/100km az átlagfogyasztásom.
-
davee_92
csendes tag
válasz
KillHates
üzenetére
Mondjuk nem ér fel a bimmerek gyári 15-20W-os LED-es világításával, tehát nappali menetfénynek vagy sima esti jaszkarizáshoz kevés. Simán elütsz vele bárkit/bármit ami az úton van. Inkább helyzetjelző. Látszik, de nem látsz vele semmit, mert nagyon szétszóródik a karika fénye.
Értem, bár nem arra gondoltam, hogy a karikákat használni nappali menetfénynek, az kevés rá tudom.
Inkább arra irányult a kérdésem, hogy a tompított és a reflektor rosszabb-e mint a gyári lámpa esetén.
Mivel az angyalszemes lámpa B Corsa és F astra esetében ezen a téren volt nagyon gyenge.
Ezzel kapcsolatban mi a véleményed? -
davee_92
csendes tag
válasz
Declare
üzenetére
"Ami nagyobb baj, hogy a csomagterben nem tudtam kicserelni. Ha beteszem a ledet akkor villan kb 4-5-6 ot ilyen nagyon gyorsan es utanna elsötetül. Ha beteszem a rendes izzot akkor nem is kezd el egyböl vilagitani utana, csak ha csukom/nyitom a csomagteret....megint betettem a ledet, csomagter csuk/nyit, villogas es sötet. Elöl tökeletesen vilagit szoval nem a leddel van a baj. Nincs valakinek tippe, hogy mitöl lehet, vagy hl tudnek utana nezni?"
Nekem kimondott sofita led van a belső világításnál elől, illetve a csomagtartóban is, nekem nem világít halványan és nem is villog, a polaritásra kell odafigyelni és megy.
Illetve ami fontos, hátul az olvasólámpa ledesítésnél kicsit babrálni kell a ledek érintkezőit, mert alapból a műanyagra rá van hajtva az érintkező, viszont az eredeti izzón, csak egyik oldalt van 1-1 érintkező, ha úgy hagyod zárlatot csinálsz hátul.
GyafiTuningtól vettem én is a sofitákat, második körben, mert az elsők lilásak voltak, nekem az 5050-es hideg fehér jön csak be."Köszönöm!
Jó erősen világít, sajnos nem homogén, de az inkább a gagyi DEPO-s lámpa hibája."Mennyiért vesztegetik ezeket az angyalszem lámpákat, lehet velük látni?
Corsa B és F Astra esetében semmire valók, azért nem igen bízok bennük, pedig tetszik a megoldás... -
davee_92
csendes tag
válasz
Nordik
üzenetére
"Corsa B-ről lenne szó. Ami a hűtő oldalán van érzékelő az a vízhőmérséklet érzékelő vagy a ventilátor kapcsoló? Valószínűleg ott nagyon minimálisan ereszt a vizem. Esetleg egy kis teflonszalag segíthet? Vagy vegyek új érzékelőt?"
Ha a hűtő bal alsó sarkán található érzékelőre gondolsz az a ventilátor kapcsoló gomba, nem kell új gomba ha nincs gond vele, egy alumínium vagy réz tömítés van rajta, azt kell cserélni, mert kilapult, vagy sérült.
"Az mit jelent, hogy allandoan nyitva marad?"
Azt, hogy amikor hideg a motorod akkor sem zár le teljesen a termosztát, ezért állandóan átjárja a víz a hűtőt, a nagy körön így nem tud melegedni a víz, ez igazából nyáron nem gond, télen viszont nincs fűtésed, vagy nagyon gyenge.
-
davee_92
csendes tag
Kürt érdeklődőknek itt a videó, amint látható 3db csigaházas kürt van, az első egyedül van, a másik kettő hivatalosan összetartozik, mivel egyik magasabb, másik mélyebb szólamú és együtt adják a kívánt hangot, ez ugyan az a hang amit a Hella tud, csak brutálisabb. (kb még most sem hallok fél fülemre!
)A videó:
-
davee_92
csendes tag
Rémlik, hogy valaki még keresett realmadrid kollégán kívül kürtöt, készítettem videót azokról amik nekem vannak, a Hella-s hangot 2 kürt egyszerre tudja leadni, viszont komolyabban szólnak mint a hellásak, illetve van még egy pluszba.
Holnap lesz videó, akit érdekel megnézheti majd!Nyakpánt valakinek?

-
davee_92
csendes tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Pontosan ezt a hangot kerestem amit elvileg ez tud. Mármint a Twin Tone Horn TE16. [link]
Meg nem mondom milyen hangja van, de kipróbálom és felveszem videóra, akkor meg tudod hallgatni, de ilyesmi hang rémlik a csigaházasból!
-
davee_92
csendes tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Csigaházas és sima is van, nemsokára küldöm a fotókat, nem használom őket!
-
davee_92
csendes tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Nekem olyan van mint a Hella weboldalon a Twin Tone Horn TE16-os típus!
-
davee_92
csendes tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Nekem vannak gyári, ha minden igaz Opelről származó kürtjeim, nem a sima kör alakú hanem a csigaház szerű

Ha érdekel keress meg privátban és küldök róla képet, az biztos szépen szól bár nem próbáltam még ki. -
davee_92
csendes tag
válasz
gaben75
üzenetére
Hétvégén lehet neki is fogok, bár majd még előbb vennem kell érzékelőt.
Szerintem kapásból ne vegyél érzékelőt, ha jól tudom egy gyűrű lebeg az érzékelő rúdja körül a vízszintnek megfelelően, lehet, hogy csak leragadt neked az a gyűrű hiába van bent folyadék, én egy szemrevételezéssel, tisztítással kezdeném, hátha nincs semmi gondja!
H astra LED belsövel hmmm

Utánanéztem én is, mert szintén ki szeretném cserélni fehérre a belső dolgokat, kivéve a rádiót, mert az úgyis megy ki belőle, a lényeg, hogy több mint 100db SMD ledet kell kicserélni ahhoz, hogy az legyen a végeredmény amit a videóban látsz!
Pl, GID kijelző háttérvilágítása:

Szóval van mit cserélni bent, a fenti világítás kapcsoló/olvasó lámpa kivételével elvileg mindenhol SMD led van, ott fent 3mm-es víztiszta sima led van sárga, azt viszonylag könnyű cserélni.
Más:
Akit érdekel lehet rendelni Opel Műhely nyakpántot, amíg a készlet tart!
1250 ft/db postával! 3db felett olcsóbb! (-100ft/db)
Rendelés: info@opelmuhely.com
Így néz ki:

-
davee_92
csendes tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Ha simán kicseréled a rizsszem izzókat közel sem lesz ilyen, a fotón látható megoldás egyedileg van kiledezve smd ledekkel, csak így tudod elérni ezt a fényt.
-
davee_92
csendes tag
válasz
Petya25
üzenetére
Nekem is zümmög a műszerfal, először azt hittem, hogy a szokásos zsalu repedt szét és az adja a hangot, mert nem tud végállásra menni, de akkor hangosan csattogna, kattogna, szóval az kizárva, viszont a klíma másik zsaluja ami irányítja a levegőt az csinálja ezt a hangot, folyamatosan állítgatja, nekem is ajtónyitás, autó nyitás után.
Az okát még én sem tudom, de nem szabadna neki, ismerősöm sedan H Astra-ja teljesen csendben van akár hogyan próbáltam.Valakinek esetleg ötlet?
-
davee_92
csendes tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Gyári motorom van nekem eladó, ha 2 szálat hátra húzol az is jó, nekem még a Corsa-n a tankfedél ugyan ilyen megoldással volt és soha nem is volt gond vele.
Ha érdekel a motor keress meg privátban! -
davee_92
csendes tag
válasz
üzenetére
C20XE nem turbós, de át lehet alakítani rá!
Castrol-t szerintem ne erőltesd, nagyjából az összes hamisított olaj, hiába van rajta a hologramm.
1-2 hónapja volt olyan, hogy 5 ember panaszkodott rá 1 hónapon belül, volt akinek csattogott tőle a hidrotőke, volt akinek nem vagy nagyon későn jött meg az olajnyomás.
Én pl a Q8 márkájú olajat ajánlanám.(Most majd jön az ellentábor, hogy nekik már az van kezdetek óta és semmi gond vele, lehet, de az sem mindegy mikor és honnan került bele, én nem ajánlom, de a te döntésed!)
-
davee_92
csendes tag
válasz
kutyman
üzenetére
Szerintem tisztítsd a rendszert legalább 2x nem kell egymás után, hanem pl most, meg majd ősz környékén!
A lötty nevét már nem tudom, de a teszkóban megtalálod szerintem még.
Azt írja negyed órát járasd, de az hülyeség, nyugodtan menjen 1 órát legalább, nyisson ki a termosztát és forduljon meg a víz, alapjáraton jó, néha pörgesd 1 percig nagyobb fordulaton.Más:
Érdekesség képen kérdezem csak, olvastam a H Astra kezelési útmutatójában, hogy némelyik típusban/felszereltségben az óracsoport gyújtás ráadásakor öntesztet futtat le, ekkor felvándorolnak a mutatók maximumra, majd vissza, ennek mi a feltétele, bekapcsolható vagy elektronika függő?
-
davee_92
csendes tag
válasz
kutyman
üzenetére
Sajnos ez a "csobogás" jellemző erre a típusra, teljesen megszüntetni még nem igen sikerült, az egyik jó megoldás, ha a szívócsonk bal felső részén kitekered az vízhőfok óra gombját és engeded a vizet, ott kinyom némi levegőt, de ha algás a rendszered nem fog megszűnni.
Nálam az 1.2-esben is jelen volt elég rendesen, többszöri teszkós sárga dobozos kék/fehér címkés löttyös átmosás után sikerült minimalizálni a hangot, csak nagyon ritkán jelentkezik akkor is inkább télen. -
davee_92
csendes tag
Sziasztok!
Következő a probléma, Z16XER H Astra, Op-commal olvasva P0014-es ismeretlen hibát tárol az ECU. Ez alapján úgy tűnt az egyik szolenoid szelep adta meg magát, bent a gyárban ránéztem Tech2-vel, szintén ez a hibakód, ami meglepő, hogy ő is ismeretlennek veszi a hibát (egy gyári műszer?!), csináltam egy pedál tesztet, ECN szerint pedig 1463-as hibakódom van, ez úgy tudom az egyik vezérműtengely jeladó ha minden igaz (B tengely).
Kérdésem az lenne, merre érdemes elindulni a hibakeresésben?
Előre is köszönöm!
Üdv Davee
-
davee_92
csendes tag
-
davee_92
csendes tag
Valakinek nincs véletlenül eladó H Astra tempomatos index karja?

-
davee_92
csendes tag
válasz
Calogero
üzenetére
Test Mode-ról van szó igen, eddig én is azt hittem, hogy csak felprogramozás után megy, de nem, mivel nekem sincs felprogramozva még és működik.
A legnagyobb bajom, hogy meg tudnám csinálni OP-commal, de a kijelzőt 0x01409-es azonosítóval ismeri fel, a programban viszont csak 01 és 02-es végű van, ha ezeket választom ki akkor meg nem engedi programozni és az alábbi hibaüzenettel kidob:

A magyarázatot köszönöm!

-
davee_92
csendes tag
válasz
KillHates
üzenetére
Mi a fene, én is tudok újat mondani H Astra témában?!

Lényeg, hogy nyomd hosszan a Settings gombot amíg hallani fogsz egy hangot, jobb helyeken beep-nek nevezik
Aztán egyből nyomd meg a BC gombot, lehet, hogy 2x kell, utána bejön a rejtett menü és a BC gomb nyomkodásával tudsz bent lépkedni.Azt valaki leírhatná, hogy melyik szöveg mit jelent, egy része tiszta a többi nem igazán hiába fordítom le!

Ja és ami fontos, csak BID és GID kijelző esetén van rejtett menü!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- Napelem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Örülök neki, szerintem teljesen jó, jobb mint a gyári

)