Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
Egy rosz termosztát mennyit tud dobni a fogyasztáson?
-
Pitu
aktív tag
DOT szám/gyártási idő volt az első kérdésem.
Nyári az rendben van alufelnin (2 szezont futott).
Érzem én is hogy el vagyok kicsit késve a cserével, de nemrég gyakorló apuka lettem és ez kicsit változtatott az időbeosztásomon.
Szerencsére van egy "céges" autó is kéznél, azon már téli van. -
Pitu
aktív tag
Köszi a hirdetéseket!
Semperit-ről vannak pozitív tapasztalataim. Hankook-ot egyik kolléga ajánlotta nagyon.
Ide írtam félórája, hátha lehet alkudni.
Igazából a felnire azért van szükségem, mert 3db felni van most télivel szerelve (a negyedik sérült). A felnik nagyon rozsdásak, a gumik is cserések. -
gban
veterán
Az enyém Aurora - már hülyének fognak nézni itt

Előzmény: ilyen télim van, 4 szezon után is mint az új, most kezdte az 5. telet, hibátlan minőségűnek is tartom, ezek után simán meg mertem venni.
Volt még annyi infóm hozzá, hogy a korábbi Hankook modelleket adják ilyen néven.
Nemrég beszélgettünk különben róla, pl. hogy Daytont soha többet (többünk véleménye), pedig az is nagy gyártó kis márkája. Vagyis nehéz eldönteni a kisebb nevek közt hogy melyik jó és melyik nem, de ez a nagy nevekre is igaz, ott is bele lehet futni jelentősen gyengébbe ugyanannyiért.
Csak sajnos mindez a vásárlás után derül ki jóval, ha nem találsz tapasztalatokat róla.
Érdekes adalék még, amikor kerestem a nyárit, belefutottam egy noname-be, rákerestem.
Német oldal, dícsérik sokan, hurrá, jó lesz. Aztán jobban megnéztem, Dacia gyári márka, és a románok dícsérik szivatásból, különben meg életveszély a gumi
Pár példa, felnivel van jó áron is:
[link]
Felni nélkül, DOT számot nem tudni
[link]
[link] -
Pitu
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Én arra gondoltam amit ő vett.

(Visszaolvasva mondjuk félreérthető
) -
gban
veterán
Nekem nincs, de érdemes figyelgetni - én 2 hónap keresés után találtam gyári felnin 95%-os nyárit (175/70 r13-ast az igaz) 16-ért 4-et.
Esetedben kicsit más a helyzet, addigra vége a télnek
Pl. felnivel ez nem annyira rossz, de nem tudom pontosan a 14-es váltóméretet, és ET38 is. Csak példa volt.mohabá 007: köszönjük. Az még jobb is

-
Pitu
aktív tag
Ez a felni jó F astrához?
-
AMD Power
titán
Azért az ma nagyon jól esett mikor a szerelőm megkérdezte ,hogy nem-e akarom eladni a kocsimat neki. Vagy ha el akarom majd adni akkor szóljak neki!

-
lsebestyen
addikt
válasz
BaKeSZ87
üzenetére
Hajjjaj, köszönöm a felvilágosítást...Fogalmam sincs mióta van így, nemsokára lesz jogsim aztán ma benéztem a motortérbe h kicsit képbe legyek, erre tessék..Esetleg a motornak lehet nagyobb baja ha vlmi kosz belekerült időközben? Holnap lefedem szikszalaggal, ha ez is ilyen, hogy két részből áll, akkor azt a könyököt szerintem én is tudom cserélni, persze addig használva nem lesz.
-
gban
veterán
válasz
funkygee
üzenetére
Az a baj, hogy a vezérlés csere ugyanúgy tartalmazhatja a pumpa és a feszítők cseréjét is (mert ez talán gyári előírás is, meg "illik" is megcsinálni), mint ahogy nem.
mondanám hogy az árból esetleg okosabbak lehetünk, de így ha nem tudod mit tettek az autóddal, egy magasabb árnál felttelezhetjük a cserét, de azt sem zárhatjuk ki hogy felszámolták de nem cserélték, vagy csak simán vastagon fogott a cerkájuk. -
BaKeSZ87
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Kartergáz cső. Minél hamarabb cseréld, vagy cseréltesd ki! Ezen a képen jól látszik, hogy hova is megy.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
A lyukas cső nem oké,jól gondolod.Szerintem ez a kartergáz cső.De majd az F Astrások cáfolnak,vagy megerősítenek.
-
lsebestyen
addikt
Sziasztok!
Ma olajszint csekkoláskor észrevettem, hogy tátong egy lyuk az egyik csövön, gondolom ez így nem oké..Mi célt szolgál? Bocsi, de autókhoz még egyáltalán nem értek. F Astra 1.4 KÉP
-
funkygee
aktív tag
Opel CD30 MP3 fejegységhez ("hatgombos" Blaupunkt) utólagos AUX-IN beépítés lehetséges alapból és sztereó is lesz, vagy számít a fejegység firmware verzió, ilyesmi is? Kell valamit babrálni szoftveresen is?
-
trassher
addikt
válasz
BaKeSZ87
üzenetére
Az autós boltban 3 fajta volt x14xe motorhoz, nekem természetesen a 3000 forintos kellett bele.
A másik kettő se formára, se rögzítésre nem passzolt az enyémhez. Suzuki után azért érdekes volt látni hogy itt nem csak 8 csavart kell kihajtani meg lehúzni egy kartergázcsövet. -
trassher
addikt
Ma ki lett cserélve a szelepfedél tömítés. A szerelő szerint esélyes hogy a gyári volt még benne.
200 ezer km felett vagyunk ugye, kivette és felakasztotta. 2 perc múlva a saját súlyától ropinak tört ebben a lágy időben. -
diablo1984
veterán
válasz
funkygee
üzenetére
nem roncsolhatja, hanem- mivel a vezérműszíj hajtja a pumpát is- elcseszheti, az meg kinyírja a komplett motort! én vezérléssel nem játszanék, mert ha valamelyik görgő kezdi feladni, azt nem veszed észre, nincs szem előtt és ez a c vectra motor nem kis kavics, ha kinéz a hajtókar az oldalán.....

-
gban
veterán
válasz
funkygee
üzenetére
Egyetértek az előttem szólóval, abban is hogy minden vezérlés cserénél javasolt a pumpa cseréje, és abban is hogy termosztát gond lehet.
Magánvélemény: én csak minden 2. vezérlés cserénél cserélek feszítőt meg pumpát, de az én vagyok, gond nem volt vele, és a szerelő is azt mondja, majd észreveszem ha kellett volna pumpát is cserélni, és szólok, aztán kicseréljük, de a gyakorlat szerint nem feltétlenül szükséges.
Valamint, nem azért kell a pumpát cserélni ha már vezérlést cserélsz, mert magától meghalhat, hanem mert az új szíj jóval feszesebb, és a régi pumpa LEHET hogy nem bírja - ekkor ereszt, de nem beáll. Vagyis nem a pumpa nyírja ki a vezérlést, hanem fordítva.
Mindezt F Astrára vonatkozólag írom elsősorban, mert azzal van tapasztalatom - a te esetedben lehet hogy speciális a helyzet, és a pumpa behalása jellemző feature. -
funkygee
aktív tag
Sziasztok. Opel Vectra 1.9 cdti (88 kw) motorral kapcsolatban olvastam valahol, hogy a vízpumpa hajlamos behalni és roncsolhatja a vezérműszíjat bőven a csereciklus lejárta előtt. Azt javasolják, vezérműszíj csere esetén érdemes vízpumpát is cserélni. Mi a véleményetek erről? Vízpumpa cserére vonatkozó adatokat nem találok (2007-es a kocsi). Egyébként a vízhőfok mutató hosszabb autózás után nálam is fekszik, szinte csak városban mozdul meg. Autópályán hidegben akár 80km után sem mozdul meg.
Köszi. -
AMD Power
titán
Szeretem az ilyeneket!
Solt Tamás gyárigazgató és a szentgotthárdi Opel gyár vezetése 180 számítógépet adott át tíz, a régióban található oktatási intézmény vezetőjének. A társadalmi felelősségvállalás filozófiánk meghatározó eleme, aminek jegyében szoros kapcsolatot ápolunk iskolákkal. Sok sikert kívánunk a diákoknak, a jövő kiváló mérnökeinek!

-
BaKeSZ87
őstag
válasz
djubul
üzenetére
Nekem is ezt csinálta, ill. mikor indítottam utána rögtön 2000-es fordulat körül pörgött, és nem lehetett neki mit csinálni, nem állt vissza 950-re. Ha megálltam lámpánál, világított a motorvezérlő visszajelzője. Elindultam, elaludt, de az alapjárat magas maradt. Aztán mentem vele 100km-t, zene off, nem tapostam, szépen óra szerint 90-nel végig, 50km után megálltam egy benzinkútnál, hogy ellenőrizzem a guminyomást, addigra már gyönyörűen ketyegett alapjáraton. Beszéltem a szerelőmmel, mondtam neki, hogy tudom, hogy az akku már nem 100%-os, mondta, hogy ha gond van az akkuval, akkor a jeladók nem biztos, hogy megkapják a jó működéshez szükséges feszültséget, így átverik a motorvezérlőt. Szóval ha haza jutok, első dolgom lesz, hogy terhelő villával megnézzük az akkut, és ha szar, veszek másikat.
-
gban
veterán
Az kemény
Cikk szerint padka megdobta, ráment a sínekre.
Ehhez képest lámpa nincs, futómű kitörve, ezt hogy???? -
djubul
csendes tag
Sziasztok!
Astra F-el kapcsolatban lenne kérdésem. Menet közben, ha kinyomom a kuplungot, nem esik rögtön vissza a fordulat. Valamint ha pl. lámpához érek, az autó már áll, de a fordulat még mindig 1700-1800 Rmp, és lassan esik csak vissza alapjáratra. Van ötletetek? -
AMD Power
titán
Mondjuk most összeraktam egy 10 milla körüli Audit meg egy Opelt. Az Audi egy 170Le alap A4 lett. Az Insignia 9.5 millió viszont telis teli minden jóval. Szintén 6 gangos 170Le mocival. Viszont Prémium Cosmo csomaggal , Prémium 7 hangszórós rendszerrel és ami szem szájnak ingere. Igy viszont lehet ,hogy én inkább az Opel venném.
-
trassher
addikt
Hasonló a story mint a suzukinál a kizashi. Csináltak egy valóban jó autót ami pariban van a drágább modellekkel de nem veszik meg mert az csak egy suzuki. Az autóipar nem úgy működik hogy ami jó azt egyből ki is fizetik. Hosszú évek kellenek ahhoz hogy egy gyártó feljebb verekedje magát és a fejekben úgy éljen a márka hogy az jó és megéri a pénzt. Az opel nem volt prémium márka de az insigniával passatokat meg a6 audikat akarnak "megverni" csak ez nem így megy.
-
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Évek óta képtelenek nyereségessé válni: persze, mert aki az OIpelt vette, az olcsó, megbízható autót akart, és pont azért nem nézett drágábbat, mert nem volt rá pénze.
Ehhez képest ugyanolyan drágán adják mint a korábbi drágább márkák a sajátjait - persze hogy nem veszik annyian. -
AMD Power
titán
Hajrá!!!!
-
7Sony7
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Totalcar.hu -n találtam, próbáld ki.:
Ellenőrizze, működik-e a termosztát.
Ennek legegyszerűbb módja, ha a hidegen beindított autó alsó és felső vízcsövét egy-egy kezével megfogja, és figyeli a hőmérséklet változását. Talán nem kell elmondanom, hogy mindenki nagy figyelemmel nyúljon a motortérbe, ne akadjon a keze, ruházata a ventillátor lapátjába, mert az egyszer bizony el fog kezdeni forogni. (Mechanikus hajtású és/vagy viszkokuplungos ventillátorok meg ugye indítás után rögtön...)
Normálisan működő termosztátnál az történik, hogy a motor melegedésével együtt a felső vízcső lassan melegedni kezd, az alsó pedig alig, jóval elmaradva a felsőtől. Amikor a motor eléri üzemi hőfokának alsó határát, a termosztát kinyit, és megindul a keringés a külső körben. Ilyenkor a felső cső relatíve hamar eléri azt a hőfokot, amikor már puszta kézzel fogni igen kellemetlen, az alsó pedig kis késéssel követi.
Ha az alsó cső hideg marad, vagy legalábbis jóval hűvösebb a felsőnél, a termosztát nem nyit ki, vagy nem eléggé, a motor túlmelegszik.
Ha az alső és a felső cső egyformán, vagy egymáshoz nagyon hasonlóan melegszik, a termosztát nem zár be, így az autó jóval lassabban melegszik be, a hidegüzem alatt pedig durván túlfogyaszt.
-
trassher
addikt
1 hónapja van csak meg ugye az autó. Mikor nem volt ennyire "hideg" akkor sem ment feljebb csak városban ha álltam a lámpánál. Akkor kicsivel ment 90 fölé. Ha feltekerem teljesen a fűtést 110-nél pillanatok alatt leesett 80 fok alá is a mutató.
Fűtésem van, teljesen jól működik csak nekem szokatlan hogy ennyire leesik a vízhőfok. Inkább ez legyen minthogy a pirosban kóricáljon a mutató.

Ma próbáltam kicserélni a szelepfedél tömítést. Suzukihoz vagyok szokva, ez attól kicsit bonyolultabb.
Mikor elolvastam hogy tömítőpaszta is kell inkább hagytam, majd holnap a szerelő megcsinálja. -
gban
veterán
Fontos infó még a páramentesítőről.
Ma megvolt az esős teszt is, igen jól vizsgázott.
Annyi, hogy "jelentősen" láthatóvá vált hogy hol nem dolgoztam el rendesen száradás után az anyagot.
Ott ugyanis "erősen" más volt a fénytörés.
("erősen", "jelentősen": közel sem annyira gázos helyzetet takar, mint ha párásodna, annál azért sokkal kevésbé csökkenti a kilátást)
Szóval látszott, hol van még fölös anyag - át is töröltem egy piros lámpánál az érintett helyeket.
Senki ne tegye! Csak meg kell jegyezni, hogy hol kell törölni, majd, később, ha száraz lesz.
Mert szétkentem, és 10x akkora lett a "maszat".
De logikus is, írják ugye hogy száradás után áttörölni. Ha meg látszik a fölösleg a nedvességtől, akkor nem száraz... -
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
meg nívópálcával szondázod a tankot, hogy mennyi az annyi A trabimba a mai napig így ellenőrzöm.
De még nála is van tartalékjelző,amivel kb 50 km-t kolbászolhatok. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem azt mondtam,hogy az üzemanyag szintjelző nem kell, de nem is ez volt a kérdés.
/-Ha kikopik a benya/ az legyen a trehány tulaj szoc problémája,de ha vízhőfokról csak akkor,és annyi infót kapsz,hogy a motortéből sűrű gőzfelhő tört elő,rossz esetben megfőzted a motort,esetleg csak eldeformálódott a hengerfej.Szerencsés esetben lassan,szakaszosan pihengetve szerencsésen hazaérsz.Mindez infóhiány miatt.Na ez a nagyon nem midegy. /nekem legalább is/
-
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
hát ehhez annyit tudok hozzá fűzni, hogy ha kikopik a benya, akkor aztán nem fog érdekelni, hogy épp 80 fokos a víz! meg nívópálcával szondázod a tankot, hogy mennyi az annyi.....

-
Declare
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
bah....akinek ilyen unalmas az elete, hogy hondat vezet, az sosem tudja meg mi is az elet sava borsa

Az a kis lampa azt jelzi, hogy szervizüzemmodba valt az auto (csillagok allasa, esetleg szelirany befolyasolja....de a telihold biztosan...) es akkor kiprobalhatom milyen is egy 1.7 es szívó dizelt vezetni, ami 2500 fordulatnal limitalja a fordulatot....na a honda tud ilyet?

(#34126) gban: Igen ez a masik megközelitesi mod
...a kis rasszista árja autonak árja benzin kell
...tboy93 ezt tudja a honda? Hogy kijelzi honnan szarmazik a benzin amit tankolsz? 
(#34136) davee_92: nyilvan...de azert az nem egy esszerüen jarhato ut nap mint nap, hogy nyomkodom tesztüzemmodban a fedelzeti computert, ha kivancsi vagyok a vizhöfokra.....na jo ez egy precizios nemet techinka....kit erdekel a vizhö...nyilvan valo hogy tökeletes

-
davee_92
csendes tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
A gyártónak fontosabb az üa-szintjelző,mint a vízhőfok mutató.Én ezt hiányolom.

azt látom,hogy mennyi benya de hogy hány fokos a víz,/jó e a thermostat/ arról infóm meg nincs.
Ha van GID, BID, CID, az autóban akkor van motorhőfok is, csak be kell lépni a teszt menübe!
-
Kickass
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Ez továbbra se probléma szerintem.
De ha nagyon meg akarsz nyugodni olvastasd ki a pontos értéket meleg motornál op-commal vagy mérjetek rá ahogy korábban írtam infrás hőmérővel.
Kint a napokban volt 1-2, nagyon max 4-5 fok, főúton ilyenkor elég jó hűtést kap, sokkal feljebb nem is fog menni.
Ha van fűtésed és a vízcsövek melegek (kinyitott a termosztát) én nem bolygatnám. -
gban
veterán
válasz
Petya25
üzenetére
Ja hogy ez egy ennyire új Astra.
Szerintem mindenki egy 10+ éves F-re gondolt leginkább - nekem legalábbis az ugrott be.
Akkor nem tippelnék
Vagy mégis, vákumcsöveket nézd meg, nem jött-e le valamelyik (már ha van a H-n is és látni is őket rendesen).
H? J?mod: rád szűrtem, úgy tűnik H.
-
Petya25
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
A motor szerintem is normálisan üzemel, fék+padlógáz+gyújtás kombóval megnéztem, nincs ECN hiba.
Egyesben is és hátramanetben indulva is sikerült már produkálni a jelenséget.
Szorulna a váltó? Olaj nem folyik. Váltó olajszintet hogy lehet ellenőrizni otthon?
Amúgy 14e km van benne. -
gban
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Amúgy ilyenkor mindig a régi matektanárom jut eszembe, amikor tippelni kell, illetve hogy minden tipp jól jön, még a rossz is.
Volt egy feladat, matektagozat, tanár a legjobb, na, Kovács, mennyi alma marad?
Ööööö, 7....
Hülye vagy, egyes. Szabó?
Öööööööö..... 8.....
Hülye vagy, egyes. Balog?
Nem tudom.
Hülye vagy, 2 egyes. A második az antiszociális, közösségellenes magatartásért, mert nem lőttél ki egy rossz választ a többieknek.
De nem volt vége, mert nem tudtuk, mennyi alma maradt.
Jött még pár tipp, míg meglett a megoldás:
Takács, menni alma marad?
X
Igeeennnnn
Vagyis megtanultuk, hogy hogy kell egy egyenletet felállítani. -
mohabá 007
aktív tag
Egyetérek az általad leírtakkal.
Ilyen jellegű pproblémák voltak a zsigulimnál,és a 4T wartbinál is.A topiktárs leírásából jutottam arra a következtetésre,hogy a gond akkor van, ha hidegen,munkára bírja a sebváltót.Az olajszint ellenőrzése meg kb annyira egyszerű,mint a 2T trabimé.Gondos tulajnak ugyan olyan alap, mint a gyertya,rotor,elosztófedél,keréknyomás,légszűrő, stb,ellenőrzése. 
-
gban
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ha volt már gyújtásproblémád, emlékezz vissza, alacsony fordulaton, illetve gázadáskor jelentkezett legerősebben, pörgő motornál legtöbbször megszűnik.
Mindez terhelés alatt még erősebben előjön.
Ezért gondoltam egyből a gyújtásra, tapasztalatból.
Simán lehet hogy nincs igazam, de ez így messziről nem is csoda, de minden tipp / tanács hasznos lehet, köztük a te tipped is. -
-
Declare
őstag
jah...

Hat ennyi...30 km varos 0 fok....indit gurul, megall, lampa, kikanyarodas kis utcabol nagyobba, nagyobbol kisebbe..........mind1, majd hetvegen ugyis megyek autobahnon egy 100km t kb, majd beallok valami kamion möge 80 al

(#34115) mohabá 007 : Amiota hidegek vannak reggel (-1, 0 ) azota egy 5-10 percre beinditom reggel indulas elött a motort es pl a valtasnal abszolut eszreveszem, hogy ha hidegen indulok akkor sokkal rosszabb erzete van a valtasnak. Ez az uj felfedezesem

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Ugye őróla beszélünk:

A benne lévő olajmennyiség normál esetben: 1.6 liter. /spec váltóolaj/ Gondolom,nem véletlenül.
A követelmények között biztos szempont az üzemi hőfok mihamarabb való elérése.
Ennek a herkentyűnek a másfél liter olaj megdolgozása nem lehet gond,mivel a kenés szóróolajozás. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Blue Eagle
üzenetére
(Az első sarokig (50m? 100m? 200m?) ugyanolyan hőfok marad.)
/ Eddig nem kötöttem még össze, de mostanában produkált olyat, hogy a már éppen guruló autóra is rá kellett kuplungolnom, hogy ne fulladjon le. Igazából ez fajult most addig, hogy már nem is akar moccanni csak noszogatva /

Véleményem változatlan:nem megfeleő kenés,alacsony olajszint. /de lehet,hogy tévedek/

-
Blue Eagle
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Az olaj akkor lesz hígabb ha melegszik. A sebváltóba, hajtóművekbe nagyon lassan melegszik és egyáltalán nem drasztikusra. Az első sarokig (50m? 100m? 200m?) ugyanolyan hőfok marad.

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Petya25
üzenetére
Az általad leírtakból úgy látom,hogy a motor normálisan üzemel,tehát elektromos gond nincs.
/- hidegen indítva alapjáraton ketyegő motor /
A gond akkor kezdődik,amikor munkára kényszeríted a sebváltót:
/- motorra kicsi gáz és normálisan engedett kuplungra azonnal szinte állóra fullad./
Arra tippelek,hogy a váltóban lévő olaj kevés,(alacsony olajszint) hideg,dermedt olaj kisebb térfogat,tehát mivel nincs megfelelő kenés,megfogja, lefojtja túlterheli a motort.
/- az első sarkon megállva már simán megindul a szokásos módon is./
Igen,mert az olaj már nem hideg,kenési tulajdonsásai jelentősen javultak, (megtört)+ térfogata megnőtt,magasabb olajszint./hígabb lett/
Én elsőre a sebváltó olajszintjét ellenőrizném
Ez szigorúan magánvélemény.
Mennyi km van az Astrádban? -
gban
veterán
válasz
Petya25
üzenetére
Gyújtás felé néznék körbe, már elsőre is arra tippeltem.
Vedd le az elosztófedelet, ha zöld valahol az egyik érintkező, akkor meg is van a baj.
Illetve esetleg nézd meg a rotort is, hogy a rúgó elég erős-e, kitolja-e rendesen a pöcköt.
Ezek voltak a bonyolultabbak, és mégis egyszerűbbek, lehet gyertya meg kábel is, illetve üzemanyagellátási gond is ha minden eshetőséget sorbaveszünk. -
sNORh
addikt
F Astrára ha elkel a 13-as acélfelnim akkor 14-es méretben a Bestbuy Firestone Winterhawk 3 menne rá. De ha nem lesz jó haveromnak a felni, akkor marad a 13-as, arra viszont semmi ADAC teszt nincs, a Winterhawk3 sincs 13-as méretben. Mi 13-as méretben a Bestbuy? Barum Polaris 3 2 éve 14-es méretben szerepelt az ADAC-on ott Jó értékelést kapott.
Kíváncsi vagyok mit ajánlanátok.
-
Petya25
őstag
Igazából tök olyan mintha a fékezett autóra engedném rá a kuplungot, meg sem mozdul de már fullad, pedig a kéziféket sem használtam előtte. Eddig nem kötöttem még össze, de mostanában produkált olyat, hogy a már éppen guruló autóra is rá kellett kuplungolnom, hogy ne fulladjon le. Igazából ez fajult most addig, hogy már nem is akar moccanni csak noszogatva. Gyanús a fék, de mikor megállok ezután bármikor akkor könnyen gurulgat. Most kimegyek, kiveszem sebességből és megpróbálom odébbtolni.
-
gban
veterán
válasz
Petya25
üzenetére
Leírásodból egyértelmű hogy fékhibára gyanakszol.
Próbáld ki hogy gurul-e ilyenkor az autó simán - gurulás közben azonnal észreveszed ha magától fékez.
Másfelől, próbáld ki, hogy behúzott kézifékkel hogy reagál az autó a kuplung felengedésre, tisztán érzed, hogy az autó menne, de nem indul.
Ha hasonlót érzel, akkor szorul valami, ha simán gurul, akkor nem.
Harmadik: "A kuplungra gyorsan rárugva a motor feléled" - ekkor vissza is hőköl a kocsi, vagy gurul tovább?
Negyedrészt, nekem ez gyújtás gondnak tűnik, valami azt súgja hogy ilyen jellegű a hiba. -
Declare
őstag
válasz
Findzs
üzenetére
Jo bar szerintem kicsit ez is ilyen tulspilazott cikk...de hasznos
es azt irja ez a parabeszivo szivacs nem hülyeseg. Lehet rendelek egyet probakepp.Viszont a cikkböl linkelve talaltam a "nyomatek öl" kifejezest. Ezt csak azert linkelem es ajanlom a figyelembe, mert beszeltünk mar erröl es sokan irtatok, hogy ilyen 1000-1200 fordulaton közlekedtek. Itt a TC cikk, hogy ez valoban nem ajanlott [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Derült égből villámcsapás: vége a Ford elektromos kalandjának
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Robotporszívók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4096
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nyári az rendben van alufelnin (2 szezont futott).
Szerencsére van egy "céges" autó is kéznél, azon már téli van.

1cm kifelé (szélesebb) Az ET szám minél kisebb annál kijjebb van a kerék.
A másik kettő se formára, se rögzítésre nem passzolt az enyémhez. Suzuki után azért érdekes volt látni hogy itt nem csak 8 csavart kell kihajtani meg lehúzni egy kartergázcsövet.

Köszi.
Mikor elolvastam hogy tömítőpaszta is kell inkább hagytam, majd holnap a szerelő megcsinálja.

...tboy93 ezt tudja a honda? Hogy kijelzi honnan szarmazik a benzin amit tankolsz?