Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikuland
tag
Sziasztok!
Valaki már újította fel a kormányművet? Nekem a Zafirában nyomja ki az olajat, azt mondják így, nem lesz vizsga áprilisban.😵😱
Bontott lutri lehet, felújítással foglalkozó cégek Pesten vannak...
Persze a spórolás a fő szempont, de addig molyolok míg nagyon drága lesz. -
Mikuland
tag
Köszönöm Urak!😃
Az úgy volt, hogy benzinkútra érkezve, tankoltam és nem zárt a végén, másik kulccsal is próbáltam, arra se reagált.
Mentem néhány kilométert, kiszálltam, távolodva rányomta és működött.. azóta is ment máig. Azért gondoltam a vezérlőre, mert olyan rapszódikus a jelenség. -
Mikuland
tag
Sziasztok!
Járt már valaki úgy, hogy az ajtók nem záródnak a távirányítóval? Aztán megjavul és működik tovább... Döglődik vezérlő? -
Mikuland
tag
Ma sikeresen kiolvasta sterelőm a hibakódot, mert az ABS hol világít induláskor, hol nem.....

C0040 a kód, elsőkerék szenzor, vagy mi, de olyat is írnak, hogy fékpedál szenzor hiba.
Valaki tapasztalt már ilyet? -
Mikuland
tag
válasz
Roli1988
üzenetére
Ahhoz kevés az " okosítás ", meg hosszan nyomás.
Én Dart vödör ( vagy mi a neve...) oldalán találtam leírást képpel, ebből csináltam meg az enyémen.
A vezérlőben kell két forrasztást átkötni dróttal ( persze forrasztva ) és működik a távirányítóval!
Bezár és felhúzza az ablakokat.
[opel okosságok] -
Mikuland
tag
válasz
diegho
üzenetére
Ha olyan motoros mint a sima ventillátortető mozgató, akkor biztos az szart be.

Nálam rapszódikusan dolgozik, most mikor pollenszűrőt cseréltem nem akart működni. Ütögetésre hol ment, hol nem... Opel betegség ugye?
Persze nem kell állandóan, de amikor egy kormolós " smoke and sharme" dízel után mész, akkor tuti nem állítja belsőre!
-
Mikuland
tag
Szép napot! Bejött a szerelő megérzése, főtengelyjeladó halott!
Kicserélve, műxik! Sajnos a kiolvasás nem működik a csatin keresztül, így ezzel villamosságist kell keresnem, hogy legközelebb ne megérzésre javítsunk. -
Mikuland
tag
Zafirka elfosta magát ma!

Leállítás után nem indult, villogó csekkendzsin, szerelő szerint főtengely- vagy vezérműtengely jeladó.
Még jó, hogy nem 20 kilóméterrel odébb, hanem itthon érte a végzet!
30 kilóméter kell a 200,000-hez......kellemes ajándék.
-
Mikuland
tag
-
Mikuland
tag
Üdv Urak!
Most volt olyanom, hogy hosszabb útról érkezve megállítottam az autót és azt hallottam, hogy megy a ventillátor.
A hőfokmérő 90 alatt mutatott. Kinyitott a motorteret és pörgött mindkét venti!
Nem értettem miért és mitől ebben a hidegben?
Lehet meghalt a hőgomba? -
Mikuland
tag
Köszönöm az eddigieket kollegák!

Mivel ecsém is elég bizonytalan nehéz szülés lesz úgy vélem.
Én a c vekire hajlanék, de nekem jó a Zafira.
Ja, év végére egy kis önszopatás is kijárt, le esett az olajbetöltő kupak menet közben!
Gondolhatjátok, hogy mutat a motortér?!
A szerencse ebben, hogy fenn akadt a légszűrő csövén, így nem hagytam el. -
Mikuland
tag
Ma frissült a gép, első-hátsó lengéscsillapító csere.

Elsők szétszedésekor kiderült, hogy mindkét rugó törött!

Finom tétel lett, de most istenien suhan a szekér!
Karira megkapta, mert megérdemli. -
Mikuland
tag
Gyerekek! Szögezzük le, hogy új autót venni Úri mulatság!

Fidzs:- Jó bele, csak a bele nem akar meg mozdulni , hogy feljebb veressen!

Mondjuk Én a rögzítő pöcköt simán letöretem,de így is passzentos. -
Mikuland
tag
-
Mikuland
tag
Kapjam be!

Én kérek elnézést! Iszen a patron át lesz rakva, annak meg nem változik a csatija!
Én hülye!
-
Mikuland
tag
trassher :- azt hiszem most szembesültem a nálad levő ülés gányolással!

Vettem zafirából első üléseket, de az enyémben Behr rendszer van, ez meg Delphi.
Mások a csatlakozó elemek az ülés alatt, így lehet nekem is gányolnom kell, ha a patron csati nem passzol az enyémhez.
Nem szeretnék gányszaki lenni! -
Mikuland
tag
-
Mikuland
tag
válasz
trassher
üzenetére
Már volt időd kifújni a mérget, mert ahova nyúlsz gányolást találsz!

Valóban, ahol bejön a víz ott nem lehet a baj, mert van egy csúnya szokása, hogy lefelé folyik.
Az a szélvédő se eredeti már, vagy kiszedték-visszarakták?
Itt csak annyi a gond, hogy kívülről lehet megoldani, belül hiába kened, nem látni mi van mögötte.
Már hány éve tocsoghatott a vízben az a rész?
-
Mikuland
tag
válasz
trassher
üzenetére
Több helyre gyanakodnék, szélvédő, ventillátor levegő beszívó része a szélvédő alatt, kicsit furcsa így nézni a képen a műszerfal alját, de már annyit voltam a kesztyűtartó részén.

Ha jól láttam az a műanyag a lábra fújó az anyósnál? Ott felette kéne látni a kasztnira a szélvédő és a ventillátor környékére....
Én cseréltettem a szélvédőt hátha ott áztam, de mikor kivették nem láttak ilyen nyomokat, jónak látszott a ragasztás.
Cseréltem alapjárati motort is sk, most olyan " smúz " lett a motor járása!
-
Mikuland
tag
Egy laza 1200 kilóméteres Horvát túra letudva, 4 személy, csomagok, max 120-as tempó, 6 körüli fogyasztás, semmi probléma.

Köszi Zafira!
A tali mikor lenne időben, mert aznap a Velencei tónál kerülök, szívesen felugranék, de szerintem időben ütik egymást.
-
Mikuland
tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Lehet Én voltam?

Nálam a vezető ülés előtt volt víz, azóta nem tapasztaltam a nagy esők után.
Én azt a műanyagot felragasztottam szélvédő szilóval, nem esztétikus, de tart.
Nálam el volt dugulva a vízelvezető rendesen! Locsolni kell slaggal, bent meg nézni, keresni a vizet! -
Mikuland
tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ja akkor a " facelift " a költségcsökkentést jelenti!

Szerintem 8 szelepes nem ment már ezekbe....szerintem.Hajrá! Az igazság a burkolat alatt van!

-
Mikuland
tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Szerintem a motor burkolatot van Ecotech felirat akkor 16 szelepes kell legyen, az enyém 99' 1,6 és Ecotech.
Az a hiány a klíma ventillátor helyét jelöli.
Nincs benne klíma?
Az enyémnek akkor van furcsa hangja mikor kihuzatom olyan 3000 - 4500 köré, akkor olyan furcsa - mintha kifújna valahol - hangja lesz.
-
Mikuland
tag
válasz
Declare
üzenetére
Annak idején a Veszprémi Magic Soundban hallottam egy marginális különbséget a rádió és egy Revox szalagos magnó között, audiophill erősítő és két hangfallal.
A rádió mint a régi Sokol lett volna, a magnóval meg még térhangzás is lett, a minősége meg leírhatatlan!
Szóval lehet fokozni milliós tételekkel!
-
Mikuland
tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Alapvetően mindenkinek az igényei és pénze, hallása határozza meg. Engem már zavart, hogy rotyog a mélynyomó az ajtóban. Kazettás volt a fejegység, szerettem volna Bluetooth-os kihangosítást. Így mozdultam.

-
Mikuland
tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Sokkal! Szerintem!

Persze ehhez kellett cserélni az összes ajtóban lévő hangszórót is, mert az elsők már szakadt membránosak voltak.
Az elsőbe Pioneer szett ment, a hátsóba SAL. -
Mikuland
tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Valóban!

Akkor nem ér annyi nyűgöt, majd alkalmanként kitakarítom, ha érezhetően rossz lesz a gép.
Az alapjárati motorra rendesen rá volt kokszolódva, meg a torokban is!
A kézifék nálam se az igazi, még a műszaki után se lett penge, lehet utána kellene állítani...mondjuk a be rohadt bowdeneshez képest.... -
Mikuland
tag
Elvégeztem egy saját kezű olajsár tisztítást a torkon és az alapjárati szelepen.

Azt a trutyit!!! Úgy látom meg kell csinálnom a lecsapatót!
Amikor végeztem egyből lett normális klímás alapjárat!
Ecotech! Én így nem szeretlek! -
Mikuland
tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nekem is az van, de még nem hallottam ilyen zajokat... Digit klímád van?
-
Mikuland
tag
válasz
trassher
üzenetére
Köszönöm az okítást!
Az előzményeid olvasva Te is átmentél az okosításon sját tapasztalat útján.
Mikor nyomtam a gázt 1000-2000 fordulat közt rendesen dolgozott, menet a ventillátor is szépen.
Megnézzük ezt az ellenállást! A klíma venti alján kereshető?
Holnap interjúvolom a szerelőmet,hogy tud-e valamit hozzászólni....
-
Mikuland
tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Helló! Én itt találtam megoldást rá és meg is csináltam egész könnyen.
Vigyázni utána, mert ha bent marad a kulcs és véletlen lenyomódik a vezető oldali gomb, lehet futni másik kulcsért!
Klíma ápdét:- klímahűtő csere kész, újratöltve, tisztítva. Laza 50- es, egy hiba egyből, nem engedi feljebb az alapjáratot és 25 bar-íg felmegy a nyomás akkor enged a szervó!

Városba nem használható, műszerész kéne, vagy szakszervíz talán a beállításra
.. -
Mikuland
tag
Akkor panaszkodjunk.... klímahűtő lyukas, csere 30+ ezerke...ja, két hete volt feltöltve 10+ ezerke.

Jó lesz, ha kitart a hőség, mert nem lesz miért használni mikor jó lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg a tököm aki kibírna még egy hetet ebben! -
Mikuland
tag
-
Mikuland
tag
Ha valakinek állítani kellene, itt van hozzá a célszerszám, szerintem lehet barkácsolni otthon...
Az Insignia fúvókát ugyi.

-
Mikuland
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Most raktam a zafírkára Insignia fúvókákat, itt is alacsonyra fújja, ahogy nézem nem is állítható, de így is szépen felhordja a két lapát.
A lebomló beltér elég szégyen!
-
Mikuland
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Köszönöm, így megnyugtattál!

Látszik, hogy friss a jó klíma élményem!
Tavaly valamennyire ment és akkor se kellett sokat használnom, de most - ha már van és műxik - mehet a hűtés és a fogyasztás! :-)
Erre megint jön a front...
-
Mikuland
tag
Hurrá! Klímás az autó!

Feltöltve 9500 pénzért.
Csak annyi a gondom, hogy az alapjárat nem egészséges mellette.
Lehet, hogy alapjárati motor pucolás kell? -
Mikuland
tag
Insignia fúvókák beszerelve!

Nagyon szépen porlaszt, persze az elsőnél eltört a rögzítő pöcök.,
Nem gond, olyan szorosan van a helyén...
Piros pont a Cromaxos fiúknak, hogy felhívtak, mert két egyformát rendeltem.
Szombaton itt is kiderül, hogy műxik é a klíma.
Most kapott egy levendulás spray-t.
Addig izzadjunk rendesen!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mikuland
tag
Végre gyorsulhattam kicsit, itt az északi Balatonnál nem sok hosszú egyenes van.

Azért Zirc felé megejtettem ezt a gyorsulást nyégyesben...
-
Mikuland
tag
válasz
sziku69
üzenetére
Ezt találtam..lehet a tiéd is beleesett?
http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2015/04/28/rendszerhiba_megszivja_aki_autot_honosit/
-
Mikuland
tag
Juhé! Friss műszaki a gépsárkányon!

Kicsit nyögősen ment, de meg van.
Most, hogy zene nélkül mentem a városban, megint megdöbbent, hogy milyen kellemesen halk a gép!
Nyári gumik felrakva, jöhet a rossz idő!
-
Mikuland
tag

Csak így...
A másik, hogy nálatok is szól így a szervó? itten... -
Mikuland
tag
Bevetettem az " olcsó nepper trükköt " a műanyag díszcsíkon!
Az egyik felén pb palack, másikon hőlégfúvó. Az utóbbinak a minősége jobban tetszik!
Csak kicsit fostam , hogy felgyújtom a gépet!
-
Mikuland
tag
Zafi műszakira készül...eddig 50 ezresnél járunk.

Hátsó dobok, bekötött kézibowden, első motorbak, baloldalon valami a kormányművön, futómű állítás.
Ja, fényszóró állítás.
Dobok szabályozva, kötél csere.
Majd még műszaki jövőhéten az még vagy 22 ezres.
Az emisszió meg jó!
Ez van.
Ja, a kormányművet fel kellene újítani, mert taknyolja az olajat a gumiharangokba!
-
Mikuland
tag
-
Mikuland
tag
Az előbb hallhattam azt a " huhogó " hangot amiről már értekeztetek itt!

A szomszéd 1.9 tdi Passat turbója adja elég jól hallhatóan.Szóljak neki, hogy halódik a gép?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
AMD: Egész jól bírta az F a repülést!

-
Mikuland
tag
-
Mikuland
tag
Most örömködjek a közel ötvenhez, vidékiként, negyedéves 8000 forintos kötelezőnek?

Sajnálom a pösti sihedereket, akik nem boyrészerkedve vezetnek. Sajnos a kivételével erösíti a szabályt. A mostani gyors atók csábítanak a rajoskodásra, annó a Suzuki is gyorsnak számított nekem, a trabihoz képest.
-
Mikuland
tag
Megosztanám tapasztalatom, az ékszíjfeszítő görgő csere után az addig indításkor hallható cserregő hang megszűnt.

Eddig az önindítóra tippeltem, de ez szerint a csapágy adta a hangot és jelezte hiába elhasználódását.
-
Mikuland
tag
Nos, ma 7,3 literrel fordultam ami már kellemesnek mondható három személy, futó - hazafelé jól megpakolva -, 100-110 km/h tempóval pályázva, kevés Pest.

Voltam a Pesti úti Opel bontóban, vettem tetőantenna aljat, de szerintem bepaliztam magam, mert ez a b, vagy c Corsáé, így a zafimmal nem lesz kompatibilis.
Volt egy csapágy zúgásom a motornál, generátort sejtettem, de szerencsére a hosszbordás feszítője adta meg magát.
Opel szervizben cserélve 12.000 pénzből megvolt. A vezető oldali beázásommal Ők se tudtam mit kezdeni, locsolták a mosóban, de semmi, pedig típushibának tudják Ők is.
Vazzzeee!!! -
Mikuland
tag
Most, hogy csend és béke van, megosztom fogyasztási tapasztalatom.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Volt egy 10 literes, 220 kilométerre 22 liter.
Akkor tele ment evo mollóval, most 460 kilométerre 37 liter, nagyjából 8 lityi, amit négy személy plusz utánfutó használattal, talán ez már nem olyan durva.
Most is evo ment bele, hogy tisztuljon, frissüljön.
Holnap megint egy pesti kanyar, futóval, csak ketten, M 0 körbe, vissza, végig pálya. Meglássuk...
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
- Eladó Apple iPhone 12 64GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)