Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
Hogy a manóba akad? Nálam: win10/serviio 2.1/(PC:i5-4460/8GB RAM)/lassú HDD-k/wifi:5GHz (Sagemcom f@st 5670) 'csesznye' konfig.-al még a 80-100 Mbps HDR/DV remux filmek sem akadnak a belső lejátszóval.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
blakey
titán
Nem kéne, hogy wifin akadjon, illetve a szörnyű hang is valami más miatt lehet. Kérdés, hogy mi a szörnyű hang, mert a TV-hez képest nem az. Én pl. semmi pénzért nem válnék meg az Apple TV-től, főleg nem egy TV lejátszási képességeihez képest.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
bnorci71
addikt
az se biztos, hogy jó ha mellette van, nekem van egy B30fal a tv mögött utána egy gipszkarton fal táv ~3m és eddig minden anyag ment gond nélkül a beletekerés is gyors, pedig a HTPC a tv alatt van és ott sincs kábel csak a wifi
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
alaves
addikt
válasz bnorci71 #77104 üzenetére
Nálam ~1 m-re van a router a TV-től, az nem lehet hiba. A lejátszási láncot célszerű megvizsgálni ilyen esetben, hogy hol lehet a probléma.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
norbertoth
senior tag
LG CX-en másnak sem indít el filmet imax verzióban a Disney-n?! Rámegyek a formátumokra elindítom és visszaugrik a film lapjára, de a sima verziónál is. A lejátszás müxik, de formátumot nem tudok választani.
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
alaves
addikt
válasz norbertoth #77106 üzenetére
Csak tipp: a Disney+ -on az IMAX verzió nem kizárólag DTS-hangsávval van?
-
norbertoth
senior tag
-
norbertoth
senior tag
válasz norbertoth #77108 üzenetére
Na mostmàr megy, de valami zavar van az erőben, mert a thor megy, de más meg nem ami imax verziós
[ Szerkesztve ]
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
Zoltn
senior tag
válasz alaves #77101 üzenetére
Zyxel nas520>TplinkAX6000>706(wifin). Igy szeretnem lejatszani de pufferel surun. Mondjuk az Apple tv is wifin van es az nagyon szepen visz mindent.
#blakey
Amugy imadom az apple tvt. Csodas hasznalni. De amit a hangal muvel az egyszeruen felfoghatatlan. Ugye mindent kitomorit, belekeveri a rendszerhangokat, majd ugy kuldi tovabb, es ezert passthrougth ugye kizarva. Cambridge CXR120 Elac 5.1 el megy a mozi es nincs dinamika, elet a rendszerben. pedig azert tud(na) jol szolni. A rendes passthrought miatt ami a tv bol jon, el tudnam engedni az appleTVt.#bnorci71
a tv mellett ott az apple tv ami perfektul mukodik.[ Szerkesztve ]
"Music is your only friend. Until the end!"
-
Elemental
addikt
válasz wallace 234 #77103 üzenetére
Switch, ap, ugoos box, tv.
-
alaves
addikt
Magas bitrátánál pufferel vagy kisebbnél is? A 706-oson 5GHz-en mekkora a sebesség
szelessavindex.hu-val és speedtestnet.hu-val mérve?Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Disque
aktív tag
A gyári lejátszó csinálta nálam ezt, mivel csak dlna-t tud, azon keresztül meg akkora adatforgalmat csinál, akár 600-800 mbit/s is egy magasabb bitrátás filmnél, hogy néha még usb- lan átalakítóval is képes pufferelni.
Megoldás a kodi lett nekem, az ugyanazt a filmet smb-n keresztül 200 mbit alatti adatforgalommal tudja.
Persze azért érdemes beszerezni egy usb-lan átalakítót , TP-link UE300 működik több embernél is philips tv vel.
Kodiból pedig a maven's-es verziót érdemes használni [link]
Az armeabi-v7a és nexus verziót. -
alaves
addikt
válasz Foglalt név #77113 üzenetére
Átkötöd a TV HDMI 2.1 eARC-ra ezzel [link] az S750-est, elvileg a 7.1 is átmegy, és akkor a belső lejátszó használható jó hanggal. A PC-ről pedig másik HDMI-n keresztül megy a TV-be a kép/hang.
-
alaves
addikt
válasz Disque #77114 üzenetére
"mivel csak dlna-t tud, azon keresztül meg akkora adatforgalmat csinál, akár 600-800 mbit/s is egy magasabb bitrátás filmnél, hogy néha még usb- lan átalakítóval is képes pufferelni."
Ott valami nem stimmel, 600-800 mbit/s adatforgalom? A bravia core-on is max.120 Mbps-el adnak, az UHD blu ray-ek is max. 60-100 Mbps-el készülnek, még akkor is ha 'variable' bitráta van. Nálam az OLED754 és a C1 sem akadozik a 200-250 mbit/s-al.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
blakey
titán
válasz Disque #77117 üzenetére
Nem volt megfelelő a DLNA szerver, amellett, hogy a lejátszó arról játszik le tartalmakat, még az sem mindegy, hogy milyen a DLNA szerver, mert annak ki kell szolgálnia az adott eszközt, ha nincs benne a megfelelő,,"renderer", akkor szenvedés az egész. Philips kényes a DLNA-ra, Plex féle DLNA-t nem nagyon szereti, a Syonology által biztositott DLNA-t igen, korábban az Emby által biztositottat egyáltalán nem kezelte, stb.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
alaves
addikt
válasz Disque #77117 üzenetére
Philips 55OLED754 belső lejátszó: PC-n serviio 2.1 (legújabb ffmpeg codec-el) átkódolás nélkül! DLNA-n simán megy minden. SaphiOS (linux), de nem hinném, hogy az androidTV-s másképpen kezeli a DLNA-t.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Zoltn
senior tag
válasz alaves #77116 üzenetére
300mbit et mert a speedtest. Fhd anyagok mennek akadas nelkul. A nason meg twonky media server fut. Lehet az a gond? Mondjuk az apple tv smb-n olvassa az adatokat.
Felraktam aplay storeos kodit is, de az meg fhd ban hajlando csak mukodni. Majd ezt a mavens cuccot kiprobalom.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A "perfekttől" messze van, majd rájössz, ha elkezded tesztelni a dolgokat és valami nem lesz "kerek". Egyébként te miért használod DLNA-n amikor ott a Plex kliens vagy netán a Kodi? A DLNA nálam maximum a zene miatt van, de amikor valamelyik eszköz lejátszóját kell tesztelnem akkor előfordul, hogy azt használom, így derültek ki a dolgok, Emby féle DLNA pocsék volt, Plex már oké volt, de amikor problémák léptek fel (hang és formátum), akkor megint kerestem a megoldást, így jött a Synology NAS féle DLNA, na, az teljesen jó lett és kb. hozza egy SMB "élményét", persze helyén kezelve a dolgot.
#77121 Disque
Valószínűleg a miniDLNA lesz a "kevés" neki, de nem árt, ha van valami egyéb megoldás is a többin kívül.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Valószínűleg a Twonky a probléma. Egyáltalán azt még fejlesztik?
minden Kodi megy akár 8K-ban is, amire te gondolsz az a GUI-ra vonatkozik, az 1080p, az anyagok viszont a felbontásnak megfelelően fognak megjelenni, a Nexusnál már 4K lesz. Android/Google TV-re a Maven's Kodi "való".ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
félisten
válasz blakey #77123 üzenetére
Mert van rá előfizetésem és tartalmazza, nem kell külön KODI-t is használnom aztán így nem kell odafigyelnem több felületre. Persze fent van az is amúgy.
Serviioval szenvedtem eddig formátumok terén, az nem akarta a 4K DV-t és HDR nagyon lejátszani Plex nekem eddig nagyon bevált.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
blakey
titán
Nekem is van előfizetésem, de az nem erősít meg abban, hogy a DLNA részét használjam, ha van annál jobb is.
Kodi alól használhatod a Plexet sokkal jobb minőségben.
Egyébként a Plex DLNA-ra írtam, hogy minek használod, az a klienshez képest is sz@r és mellette teljesen felesleges, csak a szervert terheli, mert azt valóban terheli a Plex DLNA része, azt jobb kikapcsolva hagyni, főleg, ha vannak eszközeink, amik többre képesek egy DLNA-nál. Csak kényszerhelyzetben jó, ha az is működtethető.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Elemental
addikt
válasz wallace 234 #77127 üzenetére
Másik szünetmentessel teszek egy próbát.
-
Foglalt név
addikt
válasz alaves #77115 üzenetére
Ez brilliáns megoldás lehetne.
Az S750 azonban egy hangfalszett, erősítővel (ami 10 éve tökéletesen szolgál). A ráküldött 4 jack bemeneten max. annyit változtat, hogy 5.1->7.1 szétdobja a hangot. Eddig szépen működött, hogy a PC volt az "agy" és nem kellett egy új formátum miatt erősítőt/hangfalakat cserélnem. -
Zoltn
senior tag
válasz blakey #77124 üzenetére
Felraktam a mavens kodit. Smb rol mostmar megy minden hibatlanul. Arc on megy ki a bitstream hang. Minden fain.
Koszi a segitseget mindenkinek.
Amugy abszolut pozitiv csalodas a droidos rendszer a tvn. A regi tcl-em droiddal hasznalhatatlan volt."Music is your only friend. Until the end!"
-
DJMDJM
tag
válasz DJMDJM #77026 üzenetére
Sziasztok,
Végre oda jutottam, hogy újra foglalkozzak a tv-vel egy kicsit.
A hálózatos problémát egy áramtalanítás megoldotta, fura, de öröm, hogy nem hibás.
Viszont a legnagyobb öröm, hogy tényleg a Mi Box adott ennyire fos képet, döbbenetes a különbség ahhoz a szemét képhez képest. Így már minden a helyére került, ami úgy megijesztett. Most már nem sírom vissza a plazmát.
Időközben megjött a Shiled is és merem állítani, hogy HBO Max-vel nézve jobb a képe, mint a tv-n futó alkalmazással. De ez már nem számottevő különbség, a Mi Box alkalmatlan a HDR lejátszásra, ahogy blakey ezt meg is írta.
Nem nagyon állítottam még semmit, (rtings-s beállításokat esetleg kipróbálom) pár képjavító funkció kikapcsolásán kivül, de megfelelő tartalommal etetve döbbenetesen tetszik, amit látok, pedig ez még csak straminges teszt volt. Hosszú távra terveznék, mint a plazmával is ami most lett nyugdíjazva, ha úgy kiszolgál ez is, mint a Kuro, nagyon elégedett leszek. -
ribarszki
őstag
Most vagyok túl a 100 órán. Nem tudok sokkal többet mondani mint eddig. Gyönyörű a képe. A 100 óra járatás rengeteget jelentett neki! Most már igazán teljes erejében ragyog a tv. Mindig rácsodálkozok, hogy mennyire szép a hdr, de az sdr is rendben van. Focit nézni is hatalmas élmény.
Még annyi, hogy az avs fórumon lévő beállítások nagyon jól működnek ezen a tévén. Lehet a gyártási technológia miatt, de nincs akkora szórás a panelok között. Persze egy pontosabb kalibrációt fogok csináltatni, de az avs fórumon linkelt beállítások meglepően jól működnek.
Gyönyörű képe van! Inkább a G2-es LG-vel és az LZ-2000 Panasonic-kal van egy ligában.Még mindig hihetetlen, hogy egy-egy sötétebb hdr jelent után, amikor világos, erős napos jelent következik, (nyilván magas nitre masterelt film esetében) akkor hunyorítanom kell és megdörzsölni a szemem, annyira erős a fény. Ahogy Vhiktor írta a QN95 QLED tesztjénél, hegesztőszemüveget előJah igen.. Gyári szerviz menüben kikapcsoltam az ASBL-t. Én nem vettem észre, hogy nagyon rángatná a fényerőt, de visszajelzések alapján egyes filmek, jelenetek esetében meglehetősen agresszív az ABL. De simán kikapcsolható. Elképesztő, hogyan ragyognak a hdr jelenetek...
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Offba rakom, de a fali konzolos topik eléggé kihalt, ezért itt tenném fel a kérdésem.
Jelenleg egy LG 55C1 tv-t használok, amit szeretnék felszerelni a falra. Fontos hogy kihúzható legyen, ezért az alábbi típust néztem ki:
STELL SHO 7610
Másik fontos tényező az lenne, hogy ha később nagyobb képátlójú TV-re váltanék, akkor jó legyen ahhoz is.
Vályog falra lenne szerelve, tudnátok ajánlani hozzá tiplit/dübelt és csavart amivel biztos nem lesz gond a hosszú távú és biztonságos rögzítés?Üdv Gyuri
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
ribarszki
őstag
válasz gyuromoj #77134 üzenetére
A Stell kiváló márka! De van ennél sokkal jobb típusa is. Az 1005b, amire fel lehet akasztani a tévét. Sokkal könnyebb installálni, és felrakni a tévét, masszívabb is a szerkezet!
Nézd, itt elég részletesen írtam róla, képekkel.A vályogfalhoz nem tudok hozzászólni..
-
gyuromoj
veterán
Köszönöm szépen mindkettőtöknek a segítséget!
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
powerup2
addikt
válasz ribarszki #77135 üzenetére
Ez a szerkezet 80kg elbir ez kicsit soknak tűnik nekem. Mennyibe fáj egy ilyen ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
őstag
Nem rég, akciósan beszerzett, vélhetőleg bemutató darabként funkcionáló Philips 65" 705-ös TV-m visszaküldhetőségi határideje közeleg, de még dilemmába vagyok, hogy marad vagy megy. Hogy mi lenne helyette azt nem tudom, de kb csak a 706-os fér bele a keretbe amit max szánnék TV-re, de már az is határeset.
A korábban írt foltosodás, sötét kép megszűnt, másnapra. Vélhetőleg a TV csinált egy pixel frissítést, valamint a Apple TV-n végzett HDMI módosításoknak köszönhetően javult meg.
Korábbi 55 B7-hez képest teszik a nagyobb kép, nagyobb HDR csúcsfény és persze az Ambilight is.
Ami foglalkoztat, hogy vajon okozhatott-e problémát, hogy 740 órát úgy ment, hogy rajta volt a képernyőn és a hátulján lévő fólia? Gondolom a hűtésre nincs jó hatással, ami a panel élettartamát rövidítheti? Fényerejét csökkentheti?Milyen előnye lehet egy újabb modellnek?
- Ha Apple TV szolgál forrásként, különösebben nagy hiányát nem tapasztalom annak, hogy csak 9-es android van rajta, ami nem is fog frissülni a jövőben. Nem hinném, hogy az Apple TV-t tudnám meneszteni újabb OS esetén.
- Játszani nem tervezek így a HDMI 2.1 hiánya nem zavar.
- Külső hangrendszert használok, de azon nem hogy eARC támogatás, de még HDMI csatlakozás sincs, vélhetőleg a jövőben nem variálok a hangrendszerrel így ezt az előnyét sem élvezhetem.
- Három oldalas ambi gondolom az újabb modellen is ugyen ilyen.
- Az újabb modellben is p5-ös fantázia néven futó proci van, nem tudom mennyivel fejlettebb az újabb.
Van valamilyen valós hátránya egy 705-ösnek egy újabb, másik 65" TV-vel szemben ami kb. 500e-ig beszerezhető? -
félisten
a HDMI 2.1 -en kívül nem sok minden .Sőt ha jól udom a 705 nek( és a 805 nek is mint a 806 nak) nagyobb a csúcs fényereje. Ha a jó panel és nincs szükséged HDMI 2.1 funkciókra ne gondolkodj a cserén a 706 nem adna akkor annyival többet. Erről cserélni már a 900 -as sorozatra érdemes szerintem. Természetesen ez csak a saját szubjektív véleményem.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Zoltn
senior tag
Most vettem egy 706-ost, es meglepo modon abszolut kivaltotta az androit az apple tvt. Max a taviranyito hianyzik. Nem lassabb, nem akadozik, teszi a dolgat. Lassan fel is rakom aprora.
Tenyleg meg akartam kerdezni tobbiektol: letezik valami magic remote fele tav a philipsekhez? A regi tcl hez volt es azt szerettem. Hadonaszni egerrel vhogy gyorsabb mint gombokkal navigalni.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Első nekifutásra úgy tűnik, hogy kivált egy külső eszközt, de majd rájössz, hogy mégsem. Nem fogom felsorolni, hogy miért, mert 2 oldal is kevés lenne. Nyugodtan tartsd meg a lejátszót, mert a TV-k csak korlátozottan képesek helyettesíteni egy lejátszót.
-
ClioRS
őstag
válasz blakey #77145 üzenetére
Én se vettem hozzá külső lejátszót, pedig agyaltam rajta, kicsit kellett vele dolgoznom, hogy mi és hogyan lesz jó nekem (PC tölti be a NAS szerepét, hálón legyen elérhető minden tartalom, legjobb remux minőségben a filmek és a sorozatok), de végül minden jó lett. Ha le lett volna írva valahova az amit kitapasztaltam, akkor azért időt tudtam volna megspórolni. A lényeg, hogy USB LAN adapter és Plex megoldott eddig minden filmet.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz ClioRS #77146 üzenetére
Ha a TV-k lejátszói mindenre képesek lennének, akkor az asztali lejátszóknak nem lenne piaca, márpedig bőven van. Én semmi pénzért nem bohóckodok a TV-k lejátszóival, kevesebbet tudnak hang és kép szempontjából. Az áruházi szoftverek nem specifikusan az adott gyártó készülékére vannak optimalizálva, csak OS szinten vannak karbantartva. Csak az első, második problémáig felel meg a TV, mint lejátszó, utána azért már jönnek az "igények". Ha valakinek van külső lejátszója, akkor butaság megválni tőle egy TV lejátszójával szemben. Akinek nincs, annak érdemes előbb a TV-vel próbálkozni és később úgyis megjön az "igénye'.
-
HWSW
tag
806-nál nem lehet a Disney+ban a felirat beállításait állítani?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest