Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
12 éves -eleddig megelégedetten használt- samsung ps50c430 plazmánkat elérte a vég egy vízszintes pár pixel széles csík formájában. Nem kérdés, hogy plazma után nem lehet LCD TV-t venni, ergo OLED kell következzen.
Ha már új TV, szeretnék 65"-est (kb 3m a nézési távolság)
az 500e Ft kicsit fáj, de látom nincs mese, ez ilyesmi lesz.
Aztán látom, hogy a philips806 inkább 600e, jujjjj :(
Nos ki kellene találnom, mit vevő legyek. Tulképp csak filmeket nézünk (netflix, hbo, google prime) esetleg némi izééé, szóval nc. Játék nem hiszem, ha mégis, max valami konzol később. TV műsort szinte nem nézünk, max 3% az össz üzemnek.
A philips706-os modell egy százassal olcsóbb, ha csak filmeket nézünk, van érdemi képminőség plusz a 806-nál?
Halványan még agyalok, hogy legyen -e elég az 55" és akkor 856-os legyen, az még 400e sincs.
Ti mit javasoltok? Esetleg más márkát keressek ebben a szegmensben? (az ambilight nekem nem fog kellen, remélem kikapcsolható)
Köszönöm előre is a tippeket!Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Gabor970 #76251 üzenetére
Csal philips jöhet szóba?
A 706nak kisebb a max fenyereje mint a 806nak.LG C1 meg alternatíva.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Gabor970
addikt
válasz Elemental #76254 üzenetére
elférni elfér, csak még nem barátkoztam meg a philips 806 hatszázezres árával. A 706 ötszázezres árát már üegemésztettem. Alább fényerőbeli különbséget írtak, hát a plazmához képest biztos a 706 is sokkal nagyobb fényerő, illetve megszoktuk, hogy félhomályban filmezünk.
Ha jól olvasgattam, mintha a philipseket jobbnak írnák képminőségre, mint az azonos árú LG-ket.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
leslien
nagyúr
ha 55 vannak opciók ..
ÚJRACSOMAGOLT: LG OLED55C12LA OLED Smart TV, 139 cm, 4K Ultra HD, HDR, webOS ThinQ AIÚjracsomagolt termék Állapot: Termék használati jelek nélkül, sérült csomagolás, soha nem használt, tökéletes állapotban, bontott kiegészítő szett, bontott használati utasítás szett,
360k
[link]
ÚJRACSOMAGOLT: Philips 55OLED806/12 OLED Smart LED Televízió, 139 cm, 4K Ultra HD, Android, Ambilight, AMD Free Sync Premium ProÚjracsomagolt termék Állapot: Használat apró jelei a terméken, sérült csomagolás, apró karcolások a tartón, bontott kiegészítő szett, bontott használati utasítás szett,
[link]
326kLáttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Gabor970
addikt
válasz Vhiktor #76252 üzenetére
nem, bármi szóba jöhet, csak gyors utánaolvasásból az jött le, hogy a philips azonos árban jobb. Ha nincs így, elhiszem, pár tesztet olvastam csak el. Nem vagyok benn biztos, hogy egy MM üzletben el fogom tudni dönteni megtekintés alapján. (lehet-e ott netflixet indítani? vagy vigyek pendriveon filmet?)
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Gabor970 #76257 üzenetére
A fényerő a hdr és dolby vision miatt fontos, ott nagyon sokat számít.
Ha a pénztárca engedi akkor, egyértelműen 65" legyen, ha 2 méret felmerűlt mindig a nagyobbat kell megvenni és ha a pénztárca engedi akkor még annál is 1-el nagyobbat.
A használat során gyorsan "összemegy" a kép és bánni fogod hogy a kisebbet vetted.
LG C1-ről a tesztem, hátha segít a választásban:
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
veterán
Hirtelen találtam neked egy bitang jó ajánlatot, Panasonic 75"-os és hát gyakorlatilag 55" árban [link] Nem 3 hónapja vettem volna a C1-et simán rárepülnék, még így is gondolkozom erősen 🤔 Ja bocsánat látom csak Oled jöhet számításba...akkor így semmi👍
[ Szerkesztve ]
-
-
Ren Hoek
veterán
Na hamarosan irok majd az S95B vs 77C1 temaban bovebben.
-Hat egyertelmuen a 77-es meret gyozott. Sokkal nagyobb a 65-osnel. Nyilvan ez trivialis, de egymas mellett a kettot latva brutal. Az QD RGB elonye szerintem nem jon ki a mostani atlagos HDR tartalmaknal. 1000+ nit-es demokat meg nem neztem, itt nyilvan a QD-OLED gyoz.
-Homogenitas jobb a Samsungnal... de en csak 5% szurke kepen lattam eddig. Normal filmnel eddig nem vettem eszre akkora kulonbseget Pedig a B7-emen egy nagy banding volt jobb szelen, szoval tudom mit keressek.
-Pink tinting egy minimalis van az LG-n, de a 77-esen en abszolut nem talaltam zavaronak, pedig nagyon feltem tole. Igazabol lehet csak foton jonne ki nagyon oldalrol nezve. Majd megnezem WBE vagy WBC van benne...
-Ami viszont erdekes, hogy a 24p mozgas mintha az LG-n jobb lenne TruMotion nelkul. Bar ez lehet csak az enyhe fenyerokulonbseg miatt volt. (FILMMAKER mod total mashogy van kalibralva. Persze ez relativ, es egysegenkent ugy is kulonbozik.. de itt ha csak out of box nezzuk, akkor sokkal masabb). Nyilvan a Samsungban eleg nagy fenyerotartalek van. Magasabb nitre masterelt anyagoknal, tuti kijonne a magasabb tiszta szin intenzitas. Pl termeszetfilmeknel. Leesik a malna a keprol, meg kijon a lava a parkettadra
-A WebOS meg mindig fenyevekkel jobb, meg a Magic Remote. Nem is ertem egy ilyen draga gepnel, miert nem alap az egereszos taviranyito.
Ribarszki kollegaval egyetertek, amiket o irt azt tapasztaltam en is, kalibralas nelkul persze. Mindenesetre tanulsagos volt, mindenkepp erdekes osszevetni a ket technologiat. Vegre lesz verseny. Ehhez viszont azonos aron kell kinalni a panelokat. Boven nincs akkora kulonbseg, atlag moziknal es sorozatoknal, mint gondolna az ember. Pl black crush. Nyilvan ha valaki az agykiegeto fenyerohoz szokott, annak a Samsung idealis. Nappal, vilagos szobaban is lehet a Samsung gyoz.
Mindezek mellett az 65 S95B tenyleg jo gep, 5-600K-ert siman megerne.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #76263 üzenetére
Köszi
Ha munkára van használva a monitor(táblázatkezelő, excel, phtoshop, bármi ahol sok statikus tartalom van) akkor azért óvatosan a fényerővel :)ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Bazsi81
tag
válasz N.YCityBoy #76243 üzenetére
Ez a nagy tisztítás, ami 2000 óránként fut le alapból. Én is beszívtam a cx-nél. Szerintem az első 2 hétben lefutattam vagy 4-5 alkalommal.
-
krx21
nagyúr
Oled65G2-hez hol lehet találni asztali konzolt? Több külföldi tesztben is látszik egy gyári LG asztali konzolon, hasonló mint a C2-nek van…
-
félisten
Emagnál megjelentek az ÚJ Philips OLED Tv-k elég jó kezdő árakon : új panel van bennük , legalább is a 800 ban biztos. [48OLED707 ] [55OLED807] [65OLED707 ]
807 65" még hiányzik.Közben a 807 és a +937 EISA díjas lett. ( nem sokat jelent már ez de azért jó dolog)
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
-
félisten
válasz Lackooo84 #76271 üzenetére
Hát nézd meg a C2 és G2 kezdő és mostani árát. 800-900 Volt? nem tudom pontosan.DE most is drágább még mint ez első héten. A 807 a G2 a 707 a C2 megfelelője kb.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Ren Hoek
veterán
válasz Lackooo84 #76267 üzenetére
Ez igy van... csak nalam volt kerdes, mert hely van boven a nappaliban... es ugye a QD-OLED meg mindig alapbol eleg magas aron megy, kedvezmenyekkel, adoval 2350$ itt a 65-os... a 77 C1-et meg 2500$-ert guritottam, szoval majdnem egy aron megy a ketto.
Nyilvan a C2/G2-vel ha osszevetjuk, akkor a Samsungnak jobb mar az ara kb. En szerintem viszont nincs akkora kulonbseg az OLED-ek kozott, hogy megerje a felar. Sem WOLED, sem QD-OLED fronton. Plane nem egy Sony A95K, ami brutal horror aron megy. Persze akinek nem szamit a best buy, hanem a legjobbat akarja, annak nagyon melyen a zsebebe kell nyulnia. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Vhiktor #76265 üzenetére
igen arra oda figyelek, de inkább játékra van használva és ott azért elég sok a változó tartalom még HDR játék esetén is, kivéve a HUD-ok, de anno is majd egy évig használtam egy 65-ös oled tv-n az xbox játékot és ott sem volt beégés gond
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
ribarszki
őstag
válasz Ren Hoek #76264 üzenetére
Teljesen megértem. Egy 77" hiba mentes LG Woled és egy 65" Qd-Oled Samsung között nem is kérdés, hogy a 77"-es méretet választanám. Gondolkodás nélkül. Én is azonnal adnám a Samut egy 77-es C1-ért. (Ha nem tintinges a panel )
Ha egy árú lenne a 65-ös woled és qdoled, akkor pedig csak a qd-oled jöhetne szóba.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #76281 üzenetére
Játékkal nem gond a fényerő
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Ren Hoek #76280 üzenetére
Én teljesen megértelek, nálam is első helyen a képméret áll.
Ha itthon választanom kell hogy mondjuk 55 vagy 65 colos oleden nézzem a filmet vagy 100" felett projektorral, gondolkodás nélkül a projektort választom, még úgy is, hogy a képminősége sehol nincs egy oledhez képest.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
r0by
addikt
Philips 8-as szériánál (konkrétan 856/12) is van az automatikus pixeltisztítás?
Vagy csak a menüből kézzel indíthító? -
anrab
addikt
Igen van automatikus tisztítás, 4 óránként vagy ha folyamatosan megy, 12 óra múlva szól hogy engedd lefutni de még ezt is elhalaszthatod és mikor kikapcsolod akkor fut le.
Amit menüből is lehet indítani az is automatikus, 2000 óránként lefut. Csak akkor kell kézzel indítani ha sok statikus képet használsz. Pl. ha sokat dolgozol rajta vagy játéknál a hud,... -
Pro Koryak
addikt
-
tom14621
csendes tag
Sziasztok!
Elmúlt pár hétben keresem a következő tvm. Kipróbáltam a Samsung Q90T tv-jét és nagyot csalódtam benne (nagyon jó áron volt) így elhatároztam hogy csak is OLED lesz a következő. Kicsit drága de hát ennyi. Viszont most van egy elég jó ajánlat
(400k körül) és a kérdésem hogy ezekről van e valakinek véleménye?
Panasonic TX-65JZ980E, Philips 65OLED805, Philips 65OLED705
Meg éri e ezek közül valamelyiket megvenni?
Előre is köszönöm a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz tom14621 #76290 üzenetére
Mi a felhasználás célja? Játék?
-
krx21
nagyúr
válasz ForRedGlory #76283 üzenetére
Ja, sajnos látom...
Vajon a C2-es talpa jó a G2-hez? -
Gabor970
addikt
Kicsit megijedtem ettől a digitális lesz a kép dologtól :(
Van egy eladó Panasonic 50ST60 utolsó szériás plazma, még a végén elmegyek megnézni :D
nna jó, ezt nem annyira komolyan mondtam.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
proly01
őstag
Sziasztok!
Melyik idei modell vagy tavalyi felel meg a C8 as lg oled modellnek?
....Pr:)ly....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest