Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzsolti83
csendes tag
Sziasztok! Lehet, hogy kissé off-topic, de hátha tud vki segíteni. Van egy LG C2-es tv-m, azonban a wifi hálózaton keresztül a NASnak csak az egyik winchestere jelenik meg, mint médiaszerver háttértár. A másik winchestert nem látom. Megnéztem a synology menüjében, ugyanazok az engedélyek vannak beállítva mindkettőre. Wifin keresztül próbálom elérni a nast. Köszi
-
kzsolti83
csendes tag
Illetve még egy kérdés az LG oled c2-vel kapcsolatban. Tudja vki, hogy ha automatikusan vált a tv dolby visionre, azt miként tudom átállítani? Ugyanis monitorként használom, és amikor elndítom a Need for Speed Heatet, úgy érzékeli a TV, hogy dolby vision tartalmat kap, és láthatóan az nem tetszik neki, ugyanis ilyen csíkos színes képet látok. (És ha bezárom a feladatkezelőben a játékot, a TV akkor is dolby vision módban marad, és nagy feketeség lesz, nem jeleníti meg asztalt.) Gyakorlatilag úgy tudatm kilépni belőle, hogy újraindítottam a gépet. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Peat76 #77650 üzenetére
Philips 55OLED806 + (Nakamichi Shockwafe 9.2.4Ch 1300W Soundbar System ... csak vicceltem ) + pl. Sony HTS40R 'osztjóvan'
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy [ilyen] állvány mennyire megbízható egy 65"-os 29kg-os tv esetében? Aggodalmaim az edzett üvegtalppal vannak. Mióta spontán robbant szét egy zuhanykabin oldalfala, ami szintén edzett üvegből volt, nem tudom egy talp, ami terhelést is kap, mennyire megbízható. Nem szeretném a látványt, ha esetleg beruházok egy tv-re, hogy egyszer csak elindul előre-lefele a kütyű, és az nem a filmeffektek részét képezik.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Tapasztalatom alapján (eddigi 3 OLED-emen), gyárilag elég pontosan beállított referencia fekete van 'brightness:50'-nél. Esetleg 'black crush' miatt szokták 51-52-re húzni, de tényleg lehet olyan is, hogy 49-48 a jó, bár ilyenkor inkább a külső lejátszó (USB-n vagy HDMI-n) beállításánál keresendő a probléma. Nálam pl. a win10+GTX950 alapbeállításokon is 50 a jó.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz tutitibi #77619 üzenetére
Nem magyaroszágon lakom, az ára kb 2 millió körül volt forintban számolva...
A tv-nek brutálisan jó képe van, de a HZ2000-et ez sem "veri" meg, (gondolok itt, pl ugyanannál a 4k Dolby vision tartalomnál, a HZ2000 képe még mindig szebb nekem) viszont jobb a JZ-nél az LZ.
Azt hiszem a HZ szériával túl magasra rakta a lécet a pana saját magának is. Függetlenül a technikai infóktól, amivel jobbnak kellene (illene) lennie az LZ-nek, hát nem az!
--------
#77624b
Nekem a 83-as Sony helyére került a Panasonic és egymás mellett a Panasonic-nak egyértelműen szebb képe volt és jobban örültem volna, ha ez is legalább 83-as lett volna, vagy még nagyobb, de Panasonic-nál örülni kell, hogy egyáltalán bevállalták a 77-est is.[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz blackydan #77642 üzenetére
+1 szavazat a LG OLED48C11LB
én ezt használom monitorként és tökéletesen elégedett vagyok vele, ajánlom maximálisan mint tartalom fogyasztásra, mint játékra, szerintem nem fogsz benne csalódni"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Eugene Roe
őstag
Sziasztok, mivel kell pucolni a Phillips Oledet?
[link] ez jó?
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
blakey
titán
válasz Eugene Roe #77665 üzenetére
Sima csapvíz, néhány csepp a mikrószálas törlőre és kész. Egyébként nem kell "taperolni".
Szűrt vizet is használhatsz, na gondolod.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Hubba12
senior tag
Sziasztok, 42c2 oledhez keresek asztali állványt. De csak vesa 100x100-ast találtam. Szerintetek létezik asztali vesa 300x200 állvány?
Csak az ASUS!
-
powerup2
addikt
válasz Eugene Roe #77665 üzenetére
Ez most komoly kérdés ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Hubba12
senior tag
-
AsheN1
csendes tag
Sziasztok!
Egy LG OLED65C11 tv-m van. Nemrég cserélték a kijelzőjét, mert meghibásodott. A csere óta a tv hátuljából kikapcsolt állapotban folyamatosan sercegő hangot hallani. A kijelző cseréje előtt ilyen problémám nem volt. Érdemes felvenni a kapcsolatot a szervizzel ilyen esetben? Van valakinek esetleg tapasztalata?
-
alaves
addikt
A C1 valószínűleg kb. a 'közepes' minőségi besorolású kijelzőket kapja (B7 kapcsán is ezt tapasztaltam), cserébe kiemelt minőségű szerviz-szolgáltatás jár. A legjobb játék támogatással (G1 is) rendelkezik. Akinél pl. számít akár 1 pixelhiba megjelenése is, neki is inkább az LG ajánlanám, mert a többi gyártónál lehetnek problémák. Philips 706/806 valószínűleg egy fokkal jobb minőségű kijelzők (meghibásodási lehetőség kisebb lehet).
Ebben az árkategóriában is mindenki maga dönt, hogy miket részesít előnyben.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
tutis
őstag
válasz alaves #77678 üzenetére
" a többi gyártónál lehetnek problémák" - ez feltételezés, nem nagyon olvastam még megoldatlan garis ügyről, bár lehet hogy van, de amit eddig láttam az az hogy az LG már mobil szervizt hozott létre a beszart kijelzőkre, mert hát tudja hogy beszarik..
Szóval én elgondolkoznék azon hogy azért mert mondjuk az Rtingsen egy homogén tesztben a C1 nyert laboratóriumi körülmények között, ennek örömére ajánlgatom fűnek fának, persze lehet minden tizedik kijelző cserés lesz, vagy inkább rámegyek olyan típusokra ami hétköznapi felhasználásra ugyanolyan jó, de megbízhatóbbnak tűnik a felhasználói visszajelzések alapján..http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
kolosszus87
senior tag
Ízlések és pofonok, számomra nézhetetlen az élénk mód bármilyen tv-n. Emellett rettenetesen pontatlan és szem bántó is + oleden még a beégés kockázatát is növeli. Igazából rengetegen nézik helytelen képmódokban és beállításokkal a tévéjüket és azután megy a nyavajgás mint most a Sárkányok háza legutóbbi részében is h nem láttak semmit a sötét jelenetekben! És erről több cikket lehoznak különböző médiumok, hogy nézhetetlenül sötét jelenetekkel volt tele a 7-ik rész! Persze, mert a szarul beállított tévéken,nem megfelelő fényviszonyok és black crush közepette nézik az emberek a filmeket. Érdekes, én tökéletesen láttam mindent a sötét jelenetekben is, mert normálisan be van állítva a tv-m.
[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
powerup2
addikt
válasz Eugene Roe #77680 üzenetére
Van kijelző tisztitó meg mikrószállás kendő mit lehet ezen elbaszni ? Ledurrantotta a tv-t mit értesz ez alatt ? miből maradtam ki
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
alaves
addikt
Területi szervizes (amely gyártókkal szerződése van: LG, Sony, Panasonic, Samsung) mondta, hogy általánosságban elfogadott, hogy a kijelző széleinél lévő ~ 5 cm-es körkörös sávban lévő pixelhibára nincs garancia, valamint a kijelző többi részén is csoportosan 3-5 pixelhibának kell lenni, akkor biztosan cserélik. Méltányosságból szokott cserélni a Sony és a Panasonic is, de nem mindig (Philips-et nem tudom). Az LG a többiektől eltérően az OLED-nél 1 pixelhibánál is cserél kijelzőt mindenféle hercehurca nélkül (szélén is lehet).
(Nálam a C1-en a szélétől ~1 cm volt 1 db hibás alpixel a win10 tálca sávjában, volt még 2 ettől nem messze, de azt javította a pixelfrissítő)Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
dropi
aktív tag
válasz kolosszus87 #77681 üzenetére
Ott nem járok még, három hétig külföldön voltam, de ha megnéztem majd mondom, hogy láttam. Bár nekem gyári Élénken van, kb szinte semmit sem módosítottam rajta. Ezzel a beégés dologgal meg én nem vagyok hajlandó foglalkozni. Én rendeltetés szerűen használom a tévét, és baja lesz, akkor ki kell cserélniük/meg kell javítaniuk, ráadásul itt a fórumban kb rossz tapasztalatot beégéssel, vagy annak a javításával kapcsolatban még nem olvastam. Azért egyelőre még a cuccaim vannak értem, nem én a cuccaimért.
Nyilván az meg, hogy kinek mi tetszik, az saját ízlés kérdése. Én a filmmaker meg cinema módokban vagyok képtelen nézni a tévéket. A meleg fakó tónusok nekem nézhetetlenek. Vhiktor beállításait is kipróbáltam, de egyszerűen nekem ezek nem jöttek be, nem tetszettek. Én azt szeretem, ha a piros piros és lerobbantja a retinámat
Ja és ne borulj ki, de az interpoláció a legmagasabbon van minden módban alapbólPhilips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
Migee
tag
Kérdés.Az új Sony oledkijelzokon van gyárilag folia?
-
alaves
addikt
Nincs, de egyébként amelyik OLED kijelzőn van, ott egyértelműen jelezve van, mert valamelyik sarokban ott a színezett lehúzást jelző szélecske.
-
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz FollowTheORI #77692 üzenetére
Akkor -1 pont a Sony-nak…
-
Eugene Roe
őstag
válasz powerup2 #77682 üzenetére
Duplacheck a reggeli gyógyszeradagot először
De valaki írogatta, hogy tisztogatta a képernyő, de lefolyt a tisztítószer a képernyő aljára, aztán becsíkozódott a cucc, és akkor írták itt, hogy van valami kijelző tisztítóhab, amivel ez elkerülhető, de senki sem nevezte meg. A monitoromat én is hideg képernyő + hidegvíz + mikroszálas tisztítom, de a tv kicsit drágább
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
törölt tag
válasz Eugene Roe #77694 üzenetére
Hááát, az előzményeket nem olvastam, de ezért érdemes a kendőre nyomni a tisztítószert, és akkor nem folyik le.
-
krx21
nagyúr
válasz #72042496 #77696 üzenetére
"Nekem jobban tetszik ez, mint az LG-féle ragasszuk körbe műanyag fóliával is a tévét."
Akkor Te még nem üzemeltél be LG-t?
Az a lehúzható fólia nagyon jó, világbajnok! Csak annyit említek, hogy nem kell cérna kesztyű a kézre, mikor a helyére teszi az ember. Így garantáltan zsír és foltmentes marad a panel.
Valamint annak a fóliának a vissza tétele, tökéletesre lehetetlen, tehát már mutatja is hogy, gyári originál a készülék. Lehúzni meg olyan, mint amikor .... szóval nagyon olyan...
(Ráadásul volt olyan TV-m, ahol az látszódott, hogy kis karcolás érte a kijelzőt. Lehúzva a fóliát sértetlen volt...)[ Szerkesztve ]
-
MajorPro
csendes újonc
Sziasztok
Nem várva arra, hogy az általam nagy becsben tartott (és vágyott) új Sony Oled lejjebb menjen árban, megrendeltem a Vodától egy OLED65C21-et. 585.000 ért odaadta a Voda. Kicsit féltem, hogy elírás/átverés a dolog, de nem, a dobozon legalábbis ez van. Alapból is Vodás vagyok (volt UPC), így tekintve, hogy jelenleg 700 ezer máshol a tv, azt gondoltam, jó ajánlat.
Kíváncsi vagyok Android után milyen lesz a felület. Írok majd beszámolót!
-
alaves
addikt
válasz MajorPro #77699 üzenetére
1 éve is pontosan ez volt, a vodafone mindenkinél olcsóbban adta akkor a C1-et (kicsit félrevezető az oldal, mert nem kell hozzá red free+, elég a TV előfizetés 1 éves hűséggel).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest