Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz
ClioRS
üzenetére
biztos van a routernek is köze hozzá vagy 4-5 routert kipróbáltam mire ez a Netgear bevált és tudja azt amit vártam tőle.
A HTPC-be is egy PCI wifi kártya van meg gondolom a Ryzen 2200G-nek se okoz gondot a torrent mellett kiszolgálni a tv-t alapanyaggal
Viszont nekem jutott ugye más probléma. -
alaves
addikt
válasz
ClioRS
üzenetére
-Tesztfájl: Top.Gun.Maverick.2022.IMAX.2160p.UHD.BluRay.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.DoVi-HDR.HEVC.HuN-TRiNiTY.mkv (~67 Mbps)
-Lánc (amelyek ebben az esetben számíthatnak):
1. PC: Asus.B85M-G/ i5-4460/8M RAM/12TB WD 3.5" Elements (WDBWLG0120HBK) USB 3 HDD (alaplapi csatlakozóban), win10 / serviio 2.1 (legújabb ffmpeg-el, 'átkódolás: ki')
2. Telekom gigabit net (optikain): Sagemcom f@st 5670 modem/router
3. C1 belső lejátszó (5GHz wifi - DLNA): HDR 'Filmmaker' képmód (Trumotion: 'Moziszerű mozgás')Eredmény: Lejátszásban mikro-akadásokat és/vagy pufferelési problémákat nem tapasztaltam (egyéb 80-100 Mbps bitrátájú anyagoknál sem).
Ui: ts-be átmuxolva DV képmódban is jó. -
alaves
addikt
válasz
ClioRS
üzenetére
Belső lejátszó - nagy bitrátás anyag - akadozás kacspán: érdemes figyelemmel lenni arra, hogy a TV-k viszonylag gyenge hardvere nem igazán képes fokozottabb interpolációs algoritmust végrehajtani a rendelkezésére álló rövid idő alatt. 4k/HDR/DV remux anyagnál felhúzott mozgásjavítók esetén nagy eséllyel keletkeznek mikro-akadások. Megnézem a Top Gun Maverick Remux-nál mi a helyzet.
-
blakey
titán
válasz
ClioRS
üzenetére
Az mkv DV nem szabványos, nem elfogadott formátum. Ha a minőségi lejátszás a szempont, akkor külön lejátszó a megoldás. Kiadtok egy valag pénzt egy jó megjelenítőre, de lejátszóra már nem áldoztok. Addig amíg a TV-k képességeivel szenvedtek nem tudjátok, hogy milyen az, amikor működnek a dolgok
-
blakey
titán
válasz
ClioRS
üzenetére
Ha a TV-k lejátszói mindenre képesek lennének, akkor az asztali lejátszóknak nem lenne piaca, márpedig bőven van. Én semmi pénzért nem bohóckodok a TV-k lejátszóival, kevesebbet tudnak hang és kép szempontjából. Az áruházi szoftverek nem specifikusan az adott gyártó készülékére vannak optimalizálva, csak OS szinten vannak karbantartva. Csak az első, második problémáig felel meg a TV, mint lejátszó, utána azért már jönnek az "igények". Ha valakinek van külső lejátszója, akkor butaság megválni tőle egy TV lejátszójával szemben. Akinek nincs, annak érdemes előbb a TV-vel próbálkozni és később úgyis megjön az "igénye'.
-
BossBoss
őstag
-
-
Scarletiel
őstag
válasz
ClioRS
üzenetére
Végül úgy döntöttem, hogy nem lesz monitornak OLED TV kis méretben, inkább a Q82 RAT-ot cserélném le a szobában egy 706-os vagy 806-os Philips-re. Mivel játszani úgy is ülve szoktam az ágyon is így simán előre tudok ülni annyit, hogy akár 1 méter közelről tudjam nézni így az 55-ös méret is jó lesz. 65 lenne az igazi, hivatalosan még az is kicsi lenne a 4x4-es szobába, de előző lakásban 5 méterről néztem az 49 colos tv-t és elvoltam vele. Majd megszokjuk ezt is. A panel tudása jobban zavar a mostaniban mint a méretvesztés az Oled-nél. Amire meg használva lenne az: Konzolos játszadozás, meg Netflix és HBO max meg a párom néz sima HD kábel tv-t.
-
GalaHU
addikt
válasz
ClioRS
üzenetére
Boxhoz jó lenne, de TV-zni/PS-ezni is lag nélkül szeretnék, nagyon idegesítő a szájszinkron késése. Ez a fejes a box-al nem BT-n kommunikál, ott nincs ilyen gond, de a leírásában nem látom hogy BT 5.0 lenne ami tudomásom szerint az egyik feltétele annak hogy alacsony legyen a lag.
A kérdésem inkább arra irányult, hogy magában az LG C9-ben lévő BT “adó” milyen, elég gyors ehhez? Vagy olyan fejest kell venni amihez jár egy dongle amit USB-n kell általában csatlakoztatni?
Persze lehet hogy elengedem az egész BT vonalat és veszek egy Avantree Ensemble HT5150-et, azzal a töltés és fejes tárolása is megoldott, a TV-vel optikai kábellel összekötöm, aztán csá…

-
farkas-j
őstag
válasz
ClioRS
üzenetére
Nagyon konyhanyelven: Az ASUS AC65P hardveres NAT-tal (forgalomirányítással) rendelkezik, ami nem terheli a processzorát. Mindaddig rendben teszi is a dolgát minimális processzor használattal, amíg be nincs állítva valamilyen sávszélesség vagy forgalomszabályzás. Onnantól már ugrott az önálló hardveres gyorsaság mert a procinak is foglalkozni kell a forgalomirányítással. Nézd meg nem e itt a bibi. Ha segítség vagy infó kell azt az ASUS routerek topikban megkaphatod.
-
-
alaves
addikt
válasz
ClioRS
üzenetére
Csak egy példa: 85-100 Mbps bitrátájú remux anyagoknál 2TB-os USB HDD-ről belső lejátszó (OLED754 és C1) pár másodpercenként meg-megakad, viszont ugyanez Sandisk Ultra USB 3 pendrive-ról simán megy. Ilyen bitrátáknál a sávszélesség számít és hogy tud-e pufferelni folyamatosan a belső lejátszó.
-
contaxg
veterán
válasz
ClioRS
üzenetére
Mint érdekesség az említett film 30gigás verziójánál volt , hogy egyszerűen kilépett a lejátszásból. Utána ráindítottam és folyt? után ment tovább. Lehet, hogy a film remux volt szar.
ASUS router quick how-to: optimize network traffic with QoS
https://www.youtube.com/watch?v=t2rsUDIsx_w -
contaxg
veterán
válasz
ClioRS
üzenetére
Egy barbone-on futó Media Player a háttér, innen a matéria az optikai digis Huawei routerbe, onnan a tévébe a saját Ethernet portjába egy Ethernet Isolator-on keresztül amitől a lebutul a sebesség 100-as LAN-ra.
-
Gajho
csendes tag
válasz
ClioRS
üzenetére
A 806osnak szebb a távirányítója de oldalt kilógnak a gombok amikbe nagyon könnyen beleakad az ujjam vagy bármi más és ha épp elemeled akkor nagyon könnyen ki tud mozdulni a helyéről. Szerintem egy csoda hogy még nem törtem el.. rádasásul hatalmas nagy.
Van valami jó app mobilra a távirányító kiváltására? Az biztos jobb lenne. -
janos666
nagyúr
válasz
ClioRS
üzenetére
Leírta, hogy kábelt használ. De az 5GHz Wi-Fi gyorsabb, így kipróbálhatná.
Ehhez idézem a fenti topic összefoglalóból:
WiFi (5GHz AC) gondok (LG, több gyártási év): A router beállításai közt Auto helyett válaszd a listán szereplő legkisebb csatornát/frekvenciát.#67161koadam777 - Ha kénytelen vagy oldalról nézni, és zavar, akkor küldd vissza a boltba, és próbálj ki egy Panasonic OLED-et (most már elkezték őket leárazni).
-
Winne
nagyúr
válasz
ClioRS
üzenetére
Na ezt meglesem köszi a tippet!
@ #66562 Balika911 : mág így is majdnem későn szóltam, a villanyszerelő már utál, mert vissza kell bontani, de olyat akarok én is, ha még elfér, hogy esetleg más is tudjak odavinni.
Más: optikát külön érdemes húzni a tv-hez, ha csak a beépített hangszóró fog menni, vagy uaz megy át a hdmi-n is?
-
koko00869
tag
válasz
ClioRS
üzenetére
Sajnos nem. Eddig a Just player vált a legjobban. Plex-szel még kísérletezem, ismerkedem vele, még nem teljesen értek mindent. Kicsit bosszantana, hogy elköltöttem már kb 700k-t a tv-re meg a soundbarra, aztán még 70-et kéne, ha ki akarom használni a setup képességeit teljesen...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Lexus, Toyota topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- TP-LINK TL-WA850RE 300M vezeték nélküli jelerősítő / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
kébelt de nem hinném , hogy az az.
No majd akkor mesélek 

Csak netflixezek
Vhiktor