Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sasi001
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Az általad felsorolt módokban ha jó emlékszem a beszédet részesíti előnyben, attól függ mi a fontosabb számodra a fegyverropogás vagy a zene de amelyik neked tetszik.
-
Kaba
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
A displayspec. szerint 16,2 kg , talppal együtt meg 19,5 Kg, ezért csomagolva kb.20-21 kg lehet.
-
anrab
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Van gari a távra.
-
anrab
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Elem?
-
Pro Koryak
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Azért a hangprojektorért vagy bármelyikért nehogy adj 3-400e-et!
Szerintem. -
válasz
norbertoth
üzenetére
Ha jól emlékszem pont te kérted anno tőlem Norbert. LED fény jó ötlet még nem raktam fel fél éve ott van a dobozában
.
Bose nagyon jó hangja van
NoMagix+1
-
NoMagix
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Az a fal nagyobb tévéért kiált!

-
powerup2
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Igen meg egy trailer miközben minden adat ott van a filmről
. Köszönöm 
-
norbertoth
senior tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Na mostmàr megy, de valami zavar van az erőben, mert a thor megy, de más meg nem ami imax verziós

-
alaves
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Csak tipp: a Disney+ -on az IMAX verzió nem kizárólag DTS-hangsávval van?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
norbertoth
üzenetére
Piaci ár többszörösén.
-
powerup2
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Akkor minimálisan jobb. Én most nagyon elgondolkodtam a napelemen. De inkább ne politizáljunk
-
powerup2
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Elvileg tudtommal az elszámolásnál aki a 210 felett fogyaszt a teljes fogyasztását emelt áron fizeti. Én igy számoltam akkor 57.600.
-
tthom
senior tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Jam, simán mozgatható. Én főként a csatlakozók buzergálása miatt "szoktam" kintebb húzni, de lehet oldalra is, igen, csak akkor valamennyire félre terheli. De nem lesz gond.
-
zsozsa74
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Jó! Pár hete egy ilyennel tettem fel egy 65 colost. Még nem szakadt le...
És frankón huzigálható, elég jó szögben forgatható. Én spec Hamát vettem, hamá vót a bótba. Ezt legalább ismerem. -
Héliosz
tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Jó hozzá. Max 400x400 a konzol, a CX pedig 300x200 tehát a konzol lefedi ezt a méretet, szóval jó kell legyen. Súlyban is okés.

-
tthom
senior tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Nekünk hasonló van 55" normál LEDesre. Lehet, hogy nem pont ugyanez a márka, de szerintem kicsit még overkill is, olyan brutál.. Bazi nagy csavarokkal lehet rögzíteni a falra és bőven megfogja, kb. nehezebb, mint a tévé.

Szerk: azt nézd meg, hogy a csatlakozókba nem kavar-e bele. Én csak szemre tudtam, így néhol kicsit necces..
-
alaves
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
C1-nél számításba kell venni, hogy ha WBE kijelző van a TV-ben, akkor is nagyobb a valószínűsége, hogy a csere kijelző WBC lesz, amelyek általában kevésbé homogének (LG vonatkozásában). Lásd nálam.
-
Héliosz
tag
válasz
norbertoth
üzenetére
OLED-eknél ez lutri, simán kifoghatsz olyan panelt ami nem homogén, szerencsére az LG ilyen téren nagyon korrekten cseréli ezeket a paneleket.
-
ricsip
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Egy pixel ennél az OLED technológiánál 3 (R,G,B) +1 White (fehér) al-pixelből áll össze, lehet teljes pixel halál --> mind a 4 al-pixel döglött, vagy részleges pixel-halál : a 4-ből 1,2 vagy 3 al-pixel halott, de legalább 1 még él.
(ha hülyeséget mondtam, a többiek majd kijavítanak) -
Celtis
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
Hagyd a fenébe, ha úgysem látod normál távolságról.
Egy picit legyél már környezettudatos is. Aztán meg az is lehet, hogy pár kompenzációs ciklus után magához tér. -
Pro Koryak
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Mond pl. lefuttattál egy pixelfrissítést és úgy tűnik helyrejött.
Az új panel is lutri sajnos. Gari végéig még ki tudja milyen hiba jön elő, ez nézési távról nem látható, akkor meg ...
Többünknél is lehet pixelhiba, mivel nem vizslatjuk a panelt fél méterről állandóan. Főleg, aki 100%-ban filmeket néz, nem is használja az alsó+felső sávokat. Azt sem tudja, hogyan haldoklanak ott a pixelek ...
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Ha nem foglalkozol vele, akkor egy idő után észre sem veszed. Kis ideig idegesíti az embert, de aztán totál "elmúlik". Az előző Sony Bravián vettem észre egy darab halott pixelt. Pár nappal később már észre sem vettem, konkrétan keresnem kellett, hogy lássam.
Nyilván, ha sok van az más téma, de egy darabt még el lehet viselni szerintem -
válasz
norbertoth
üzenetére
Felhivod őket és egyszerűen vissza mondod, hogy benézted vagy nem zavar téged így döntöttél, ennyi...nem kell ezt túlmisztifikálni
Amíg garanciás a termék kötelesek javítani vagy cserélni, és nem nézik az előzményeket, hogy mondtál vissza javítási igényt, de ha nézik is akkor is kötelességük javítani... -
válasz
norbertoth
üzenetére
Teljesen jó ez a panel, mint írtam cserélik és még az is lehet, hogy egy sokkal rosszabbat kapsz, nem rémísztgetni akarlak, de itt a topikban is volt aki megbánta, hogy cseréltette az amúgy tökéletes panelt csak volt ugyan igy 1db halott pixel, és kapott egy, sávosodó foltos szart helyette...de a döntés a tiéd 👍
-
válasz
norbertoth
üzenetére
Én nem látok semmit a képeken, én biztos nem foglalkoznék ezzel, de ez én vagyok...
-
alaves
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
7-10 nap is lehet, ha éppen nincs kijelző itthoni raktárban.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
norbertoth
üzenetére
Azt ne mond már, hogy normál körülmények között látod a pixelhibát. Inkább a jótállás vége felé kellett volna ezzel szórakozni és nem most.
-
kgergo89
tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Én 1 db halott pixel miatt biztosan nem cseréltetném, főleg, ha a mostani kijelző tinting, vertical banding stb. hibától mentes.
CX-en cseréltettem foltos, tintinges panelt régebben, az új panelen 4db halott pixel volt. (plusz tinting és vertical banding természetesen). Egyszóval rosszabbat kaptam mint amit elvitt a szervizes. Keresd nyugodtan vissza. Good luck!

-
alaves
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Cserélik, nyugi.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
norbertoth
üzenetére
Ez milyen tv? Én először megpróbálnám óvatosan megpöckölni a panelt ott ahol a halott pixel van, esélyes, h életre kel. LG-nél van esélyed emiatt a panel cserére, a többinél felejtős.
-
alaves
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
A margóra: olvasgatom itt a 'streaming' szolgáltatói bajokat. A 'magtár'-ban több és értékesebb film van, mint 3-4 szolgáltatónál együttvéve, arról nem is beszélve, hogy a remux verziók mennyivel jobb minőségűek (már 55"-ösön is látszik, gondolom 77-83"-nál meg aztán különösen...)
-
válasz
norbertoth
üzenetére
Nálam nincs ilyen. A képminőség amúgy nagyon jó, jelenleg ezt tartom a lejobbnak a HBO max után. Netflix lecsúszott a harmadik helyre ebből a szempontból. Itt pl a tíz gyűrű konkrétan lemászik a képernyőről .ja és fent van Kevin is HDR ben
-
madkiller
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Én sem tapasztaltam ilyen HBOn. Egyszer volt, olyanom hogy megakadt a film és kidobott az appból, de ezt még elég új az app előfordulhatnak anomáliák, de amit te írtál, olyan nem volt.
-
anrab
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Én HBO-t szoktam nézni de nem vettem észre.
-
Kobe
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
én sem szartam le végül, mert újabb tesztelés alatt találtam még 2 db halott subpixelt + körülöttük levő 3x3 cmes részen több gyengébben világító pixelt is, így panelcserét kértem az LG-től. + lehet sasszemem van, de ma sikerült az alsó képernyő részen levő halott pixelt filmezés közben is kiszúrni, szóval zavaró
Az elállást szerettem volna eredetileg, de a voda nem igazán volt partner olyan ügyfélbarát megoldásban, amivel vagy ne kelljen kisbuszt bérelnem sokezeré' vagy neadjisten hetekig nélkülözni a készüléket.Az LG meg fél perc alatt felvette a munkalapot, 1 óra múlva hívott a szerelő, mondta hogy berendelte a konkrét panelt és 1 hét múlva házhoz jön
viszont ma szomorúan konstatáltam hogy a xiaomi mi box s-em nem támogatja a dolby visiont, csak a HDR-t.
Ez cink, mert nem szerettem volna mi tv stick 4K-t venni emiatt, illetve azon nincs hálókábeles csatlakozási lehetőség, így esélytelen összenézni normális androidos rendszer alatt mit tudna egy jobbféle lejátszó tömörítés és képminőség ügyileg.....btw, van valami kecske jóllakik / káposzta is megmarad beállítás, amivel a HDR / dolby vision előnyeit ötvözni lehetne ? Nekem személy szerint a HDR tartalmak fluidsága, főleg a mozgás, jobban bejön, a dolby visionnél ez nincs meg, viszont jobb az overall képminőség. Nincs erre valami motion beállítás dolby vision alatt?
-
EasyLife
aktív tag
válasz
norbertoth
üzenetére
-
alaves
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Igen, de a HDR10+ is dinamikus, bár a DV még a HDR+-nál is kicsivel jobb képet ad (összehasonlítás: OLED754-en azonos anyaggal HDR10+ vs DV).
-
Ren Hoek
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
A monitornal azert furcsa, mert Pentile matrixos, es szorosek a betuk ha kozelrol nezed.
65 col/4K filmeknel, jateknal normal nezesi tavon ez nem jon ki.Friss teszt: E szerint tartja 1% ablakon is az 1000 nit-et. Nem esett be 600 ala, es nem volt "panel fatigue"
[link]Persze ez szerintem is tok mindegy, nekem a B7 HDR-je is kiegette a szememet... de azert az 1000 nit-re masterelt anyagoknal jo ha tartja a speckot.
Ami elony eddigiek alapjan: Az biztos, hogy a QD filter az kozel 100% hatekonysaggal konvertalja a csak kek subpixelek fenyet pirossa es zoldde. A kek elott meg ugye nincs QD.
Mivel ugye van benne jokora fenyerotartalek, igy burn in szempontjabol valoszinuleg kevesbe kell aggodni.
A WOLED-ben feher subpixelek vannak (amik amugy kek es sarga OLED retegbol vannak szendvicselve). Ezeket szurozik le RGB-re, ami nagyon veszteseges. Plusz be kell epiteni egy tisztan feher subpixelt is. Igy csucsfenyeknel siman radobja a feheret, de ott mar nincsenek szinek. Mas, ha nativ RGB-bol kevered ki a csucsfenyeket, mert ott meg tudja jeleniteni a szineket valoban. Esetleg ott is lehet difi, hogy out of box sokkal kozelebb lehet a valos szinterhez. Az eddigiek alapjan.
Ami meg elbizonytalanit a WOLED-nel, az az EVO panelek pink tintingje. Emiatt felek kicsit kiadni 2500 dollart a C2-re... Jo a C1 az pl sokkal olcsobb.
Persze ez nem igazi muszeres meres, es nem is igazan fair egy C2-vel osszevetni. Kicsit BS is...
[link]Itt az ugyan annyiba kerulo Sony A90J-vel ami egyertelmuen overhypolt, es HDR-ben 700 nit-et tud max
[link]Szoval egy G2 vs S95B meg nincs kint, mert az melto ellenfel.
A Dolby Vision hianyat meg nem tudom megmondani. En nem igazan lattam kulonbseget mondjuk a Tenetnel... de az csak B7 volt.
Egy LG C9/CX/C1-t semmi penzert nem eri meg lecserelni a QD-OLED-re ez fix. Viszont aki ujonnan vag bele az OLED-ekbe, vagy mondjuk B7-rol jon az mar lehet elgondolkozhat.+-500 USD itt mar nem oszt nem szoroz. Mindegyik rohadt draga

-
madkiller
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Nekem van itthon tizen, web os 6.0, android tv, google tvs eszköz, apple tv box. Nem is jól fogalmaztam. Inkább, úgy mondom a legfelhasználóbarátabb/legegyszerűbb. Az android tv/google tv az a power usereknek való, mint akik pl. itt prohardveren is vannak, de ha Mari néni haza visz egy tvt legnagyobb esélye egy tizennel van vagy webos, de az előbbi szerintem jobb.
-
Rogiii
aktív tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Ez is azon múlik mit szeretnél vele.
Nekem Plex, Youtube, Spotify hiba nélkül működik rajta.
De az androidhoz képest nincs kodi és egyéb külső appok.
Ezért kell tv vásárlás előtt mérlegelni, hogy milyen appokra van szükség, ha nem akar valaki külső lejátszót használni. -
HUNgabus
senior tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Szerintem ezert is erdemes inkabb 1-2 cel eszkoz beszerzese. Nalam 1 ziddoo es 1 chromcast tokeletesen mukodik, barhol, barmikor, barmivel.
El kellene felejteni ezeket a TV epitett rendszereket a picsbe, csak a baj van veluk, tamogatas meg 1-2 ev es nuku.
Oled vasarlas elott allok, de csak es kizarolag ugy tekintek ra mint egy monitorra vagy projektorra, kep legyen No1. a tobbit megoldom mashogy. -
tutitibi
senior tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Durva: 1 millió ft-ra nőtt a tavalyi 65-ös PANA JZ1500 ára.
-
válasz
norbertoth
üzenetére
Aramtalanitas.Philipsen a beallitasoknal van kulon az Androidra vonatkozó ujrainditas menüpont is,de en siman lekapcsolom a hosszabítót.
-
válasz
norbertoth
üzenetére
Általában hosszan nyomod a bekapcsoló gombot.

-
Toth_Jani
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Nálam is jó, viszont úgy tapasztalom hogy a stabilitás érdekében az Androidos TV-t (Sony) is érdemes legalább hetente újraindítani.
-
anrab
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Másfél év alatt még nem tapasztaltam.
-
farkas-j
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
"Tv adáshoz meg oled nem való, ahhoz egy 108cm-es LED tv való max, az oled nem arra lett kitalálva."
Miért is nem való az OLED TV-zésre?
Egy korrekt full HD adás gyönyörű rajta, de a HD is sokkal jobb mint egy LCD-n. Persze ne egy T-Home-os agyontömörített IP adáshoz viszonyíts, hanem pl. egy TARR-os TVB-C-hez.
Egy rossz minőségű adás az LCD-n is rossz! -
válasz
norbertoth
üzenetére
Én mondjuk simán Tv re is használom , mozira is, Ps5 mellé is , mindenre is. Nincs kivételezve vele gyerekek délután és hétvégén bekapcs aztán megy estig , kész. Tökéltesen teszi a dolgát.
-
anrab
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Én tv-nek vettem. Megy is reggeltől késő éjjelig.
Jobb rajta a tv adás mint lcd-n. Össze se lehet hasonlítani. Nekem legalábbis.
Persze mivel Android, így megy a torrent egy 500 Gb-os SSD-re.
Más meg a YouTube, HBO MAX, Facebook Watch, Chrome, stb. -
madkiller
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Próbáld meg áramtalanítani a tvt.
-
válasz
norbertoth
üzenetére
Ha minden kész igen persze de közbe jött pár dolog .
-
so_ha
senior tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Az új modellek minden évben magasabb áron nyitottak, most valamivel drágábban, valószínűleg a chip hiány miatt. Ha a forint tartósan gyenge maradna, ne adj isten tovább gyengülne az biztosan érezhető lesz az árazásban. Májustól már nem tudnak a kereskedők trükközni a fals akciókkal Eu-s szabályzás miatt, így ez is befolyásolhatja majd az árképzést.
-
powerup2
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Én szigetelném a szobát. Valahogy megoldanám
-
pn4hvq
senior tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Én ugyanilyet vettem (csak helyi számtechboltban), 3M-es és működik vele az SSD egy külső házba téve. A tv LG OLED65C11LB.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
elvileg
3. Changes ⓐ HDMI4 no signal improvement (03.00.35) ⓑ Improved HDMI No signal issue in eARC On state (03.00.45) ⓒ Some bug fixes (03.00.60) - Improvement of the power not turning off when connected to a specific set -top - Improvement of noise generation when transmitting iPhone video to TV with Airplay app - Improvement of volume drop when setting the set-top box volume to low (1~2) - Improvement of screen saver execution error - Improvement of pop-up message that Bluetooth service needs to be initialized ⓓ New model name added_OLED55_65_77CXFNA ⓔ Specific eARC equipment works as ARC improvement (03.00.70) ⓔ Voice mode, output mode, improvement of lip sync distortion when using the voice recognition button on the magic remote control / improvement of no video when switching IP channels (03.00.75) ⓖ Function correspondence (03.10.43) Improved Apple Airplay function
AMD FreeSync support (only OLED CX and GX supported) Improved sports alert function ⓗ Improved the issue of icons and text not being displayed properly or output in block shape (03.11.10) ⓘ New NVIDIA GeForce RTX 30 series compatibility issues improved (03.11.25) ⓙ HDMI 2.1 compatibility issue improvement (03.11.30) → Improved VRR performance so that there is no interruption in PC and console games ⓚ MR Minor 2 compatible (03.21.09) - Improved home launcher design - Listen to TV sound on mobile through ThinQ App - Added number keys/color keys for screen remote control according to the development of new magic remote control ⓛ Image quality improvement reflected (03.21.16) ⓜ Improvement of minor issues related to software (03.21.21) ⓝ Improvement of minor issues related to software (03.23.10) ⓞ Improvement of minor issues related to software (03.23.15) ⓟ Improvement of minor issues related to software (MR5_03.23.25) ⓠ Improvement of minor issues related to software (03.23.35) ⓡ MR4_2109 (04.30.10) Improvement of minor issues related to software / Improvement of music recognition function performance ⓢ Improvement of minor issues related to software (04.30.35) ⓣ Improvement of minor issues related to software (04.30.40) -
Sub-S
senior tag
válasz
norbertoth
üzenetére
"Gyerekek, azért egy 5-600k-s tv-nél ne legyen már az normális ha látunk egy pixelhibát!
Mindenképp cseréltetni kell"Ha látod az nem normális, de itt olyan esetekről van szó mikor nem látod normális felhasználás mellett. Semmiképp sem kellene cseréltetni ha olyan pixelhibáról van szó amit nem veszel észre.
Néhány subpixel hiba teljesen normális. -
Celtis
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
Azt a rózsaszínt rendszeresen látod, a pixelhibát meg csak ha nagyítóval keresed.
-
keIdor
titán
válasz
norbertoth
üzenetére
Ez day 1 nem volt ott, biztos, mert akkor átnéztem.
Olvasgattam sokat este és angol fórumokon sokan írták, hogy 2-6 hét között jönnek elő ezek, ha az után valaki megússza, akkor jó eséllyel évekig elmegy pixelbajok nélkül.
Rengeteg felhasználónál van dead meg stuck pixel. 2016-os generációtól egészen a maiakig. Ugyanolyan arányban. Talán pixelbajos C9-ből láttam a legtöbbet…Az a bajom a cserével, hogy amúgy a white és gray uniformityja a panelnak elég jó és fax tudja milyen kapnék helyette. Szerintem hülyeség, hogy beszántanák e-waste-nek. Menne a használt panelok közé máshova, nem az tart vissza, hanem a következő zsákbamacska. Meg aztán 2-6 hét között jönnek ezek elő. Ezt is csak véletlen vettem észre, valamiért odamentem a TV elé, pont fehér volt ott és feltünt.
-
krx21
nagyúr
válasz
norbertoth
üzenetére
Nem lehet, hogy be van kapcsolva nálad a pixel eltolás?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
Más tartalomnál nem láttam, csak a real cinema van bekapcsolva, de kipróbálom nélküle is.
Azért köszi hogy megnézted.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
Második évad első résznél 05:32-nél kezdődik, leginkább az űrben játszódó és vagy sötét jeleneteknél vettem észre, de láttam pl egy ágyban fekvős jelenetnél is. Úgy veszed észre könnyebben ha semmi fényforrás nincs a szobában, viszont ha rááll a szemed akkor minden alkalommal kiszúrod.
Cinema profilban vagyok. -
lala666
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Én ráprogramoztam az egyik gombra...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
norbertoth
üzenetére
Ez sdr-re igaz, sokan ott is felteszik a fenyerot maximumra és mivel az sdr más gamma korrekciót hasznal ezért sokkal világosabb lesz a kép mint hdr esetében.
Hdr esetén kevés tartalom megy full fenyeron és ezek is rövid ideig a keperenyo kis területen(néhány extrém esettol eltekintve.)
Teljesen bugyuta példa, de hdr eseten 50%-stimulus esetén a fenyero 94 nit, míg sdr esetén ha feltolod a fenyerot akkor ez simán lehet ott akar 300-400 nit is ugyanazzal az 50%os stimulus szinttel.
-
FLx
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
SDR mas tema, ott nekem sincs 40 felett.
-
törölt tag
válasz
norbertoth
üzenetére
SDR-ben 20-30 közé szokták állítani a filmezős profilokat. HDR és Dolby Vision más, ott a maximum a "jó".
-
powerup2
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
El bizony még van bőven hely
-
MeSserke
csendes tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Ne zavarj össze!
Megírod kérlek, miért jobb fényévekkel?
-
Sub-S
senior tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Sőt fényévekkel és 2 fekete lyukkal jobb...
-
adm
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
mert a hdr egy nyílt szabvány, a dv meg a dolby-é és az atmos-szal egyetemben fizetős szolgáltatásokhoz/termékekhez kötődik. freesync - gsync analógia kb.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Megmondom őszintén nem tudom miért nem, nem olvastam utána, mindössze annyit tudok, hogy elméletileg "csak" a HDR és HLG támogatott a Youtube-on belül.
-
alaves
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
OLED-en nincs 'blooming', a nagyon jó látásúak a tesztvideón esetleg láthatnak valamiféle jelentéktelen fényszóródást akkor, amikor a kijelző külső rétegén átjön a fény. A 'blooming' az, amikor az LCD háttér-világítás nem azonos a kijelző által megjelenített fénnyel. LCD-n sosem egyeznek meg (miniLED-en sem). Önállóan világító pixelek esetén a kijelző technikában definiált 'blooming' egyenlő a 0-val.
-
mrThomi
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
En inkabb azt mondanam hogy mindenkinek mas a szeme. Aki peldaul egy lezeres szemmuteten mar atesett, annak este az utcalampak korul olyan blooming van hogy orom nezni... az hogy az olednel nincs az szerintem se teljesen igaz.
-
blakey
titán
válasz
norbertoth
üzenetére
A pixeleltolás eltolja a képet.
-
Grawens
senior tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Érdemes.
Dolby Vision / 120Hz + FreeSync
Igen, itt is eltüntethető a "Nincs jel" felirat. -
gulyasa
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Hogy a koax csatlakozóval ne legyen gond, arra már rég van egyszerű megoldás. Az egyenes helyett rakj a kábelre 90 fokos csatlakozót.
-
poli27
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
Hagyjuk már ezt a jobbra balra ferdeséget konzolnál, konzolt kell venni és nem papírnehezéket, jha hogy az nem is 5e ft, hanem 25e-30e ft pl egy állítható normális konzolnál
Ha meg fixet vesz az ember nem tud görbülni! -
válasz
norbertoth
üzenetére
Szerintem az most is van még talán... 2-3 gen (évjárat) max az átfogás talán.
-
S@c@
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Igen. Visszafele működnek.
-
gulyasa
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
6-osban (C1) nálam a home gombot hossza nyomva a legutoljára futtatott applikációt indítja el.
Röviden nyomva a home gombot megjön az időjárás (is), meg kereső, ajánlások, applikációk, stb. -
blakey
titán
válasz
norbertoth
üzenetére
Lehet, hogy pont az 5GHz-2 a baj, mert ugye az a 100-csatornarnáról indul és lehet, hogy a TV nem szereti. Wifin neked is nagyobb sebességet kéne mérned.
-
gulyasa
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
DIGINET 1000
Az "nagyjából" 2x gyorsabb, mint a te 500-asod.
-
blakey
titán
válasz
norbertoth
üzenetére
Az igazi Atmos eléréséhez nem ilyen hangrúdakkal kell bohóckodni hanem megfelelő AVR-el és kiépített hangrendszerrel. Ha erre nincs lehetőség akkor felesleges az Atmosra "gyúrni".
-
ricsip
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Hangot/képet csakis HDMI-s kapcsolaton keresztül! Lehet bohóckodni blututtal meg wifivel és társaival, de ha megbízható adatátvitelt akarsz, az csak kábelen fog menni míg a világ világ. Ezen nyilván lehet vitatkozni, de a tapasztalat hoszú távon mégis csak ez lesz. Kábel esetén dedikált és stabil kapcsolat van az adó és a vevő között. Rádiós kapcsolat esetén meg osztott közeg, és megjósolhatatlan interferencia.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
norbertoth
üzenetére
5GHz-es wifin nekem 220/80 körül mér, az elég az UHD-hez.
-
Strezi
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Régen volt az az app, legutóbb sima böngészöben speedtest.net volt talán.
-
Strezi
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Négy éve 5GHz wifin megy a 65c6-om. Tudtommal már a legelsö oledek óta mindegyikben ilyen vagy ennél jobb wifi van. Voltak már 2-300 mbps mérések itt másoktól.
Bár, ahogy az USBt is visszabutították 3.0-ról, idén meg a képfrissítést is 60Hz-re(A sorozat) bármi lehetséges.
Van olyan minöségü(bitrate) anyag, ami kábelen akad, csak wifi-vel tudja döccenés mentesen lejátszani... -
gulyasa
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Én csak az ethernet csatlakozóval (LAN) kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy ha van egy normális routered, ami wifin tudja szolgáltatni akár a 200-300mb-t, akkor nyugodtan elhagyhatod a LAN kábelt, mert wifin gyorsabb lesz, mint a 100mb-s kábeles megoldás (a tévékben csak "százas" van tudtommal, de szóljon, aki máshogy tudja).
A CX-et nem ismerem, de az idei C1 ráadásul ismeri a wifi 5g-t, sebességben nincs semmi probléma.
De ha mindenképp a vezetékes csatlakozáshoz ragaszkodnál, akkor léteznek:
- "könyök" átalakító:
https://www.conrad.hu/p/cat5e-rj45-adapter-90ban-lefele-hajlitva-renkforce-1362472
- vagy egyik végén "könyök" csatlakozós LAN kábel:
https://www.conrad.hu/p/delock-83514-rj45-halozati-kabel-patchkabel-cat-5e-sftp-050-m-szurke-b-1298118 -
Dreamie
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
Nekem a 65-ös és a 48-as oledem is falon van. Hátsó csatikat én nem használom. Kapsz hozzá csavart és tiplit, méretet nézd, hogy megfelelő legyen a tv-hez és olyat vegyél amit sokan 5 csillagoznak, vélemények alapján. Az árat meg majd belövöd.
-
alaves
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Gyakorlatban szinte nincs jelentősége még PC-re kötve sem, váltakozva alsó-felső-jobb-bal oldalakon lelóg egy kicsi képrészlet, engem nem zavar.
-
alaves
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Képernyőváltás (pixeleltolás): be, logó fényesség: legalább alacsony (semmiféleképpen ki)
-
Bilux
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
Vagy csak olvasod a prohardver oled tv topicját
-
Calogero
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
-
FingR86
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
-
Attila2019
tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Hello úgy tudom hogy egy lg szervíz távirányítóval tudsz belépni a rejtett menübe és ott írja.
-
Madwe
nagyúr
válasz
norbertoth
üzenetére
Egyedül jön. 65”osig elboldogul vele a segítségeddel, felette célszerű 3an lenni (szerelő + 2 ember otthon)
nem komplex dolog, lecsavarozza a hátát, kiszedi az agyát s átteszi az új panelba. Gyorsan megvan. A beállítások megmaradnak ha jól emlékszem. -
Celtis
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
Bejelentés előtt talán érdemes lenne egyszer-kétszer a pixelfrissítést lefuttattni, és ha látni javulást, akkor még várni a cserével.
-
Calogero
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
1. Ha benne vagy a 14 napba....küld vissza... Veszel egy másikat... Hosszabb ideig nem lesz tv-d.
2. Ha garanciás cserét kéred, akkor jelentsd be a LG-nek.Ők majd visznek csere panelt. Ha szerencséd lesz, akkor jobb lesz az új panel... vagy nem.... Ha nem lesz jobb újabb csere... Ha az sem lesz jó, akkor visszakéred a pénzt, és veszel Panasonicot vagy Sonyt. -
Methox91
junior tag
válasz
norbertoth
üzenetére
ha lg akkor helyszínen kicserélik a panelt.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
3 kb. egyforma sáv van. Sőt közöttük is vannak ugyan akkora sávok.
Új hozzászólás Aktív témák
- PHILIPS 55OLED819/12 Ambilight 4K OLED Smart 144 Hz Gaming TV
- LG OLED 55 B3 - 120Hz, 140cm, 4k - gari, fóliás
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED65C31LA 65" OLED 4K UHD evo TV! G-Sync / 100Hz
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3935, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.
. Köszönöm

És frankón huzigálható, elég jó szögben forgatható. Én spec Hamát vettem, hamá vót a bótba. Ezt legalább ismerem.

Egy rossz minőségű adás az LCD-n is rossz!
Vhiktor