Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz N.YCityBoy #76549 üzenetére
Akkor itt az ideje, hogy rendesen be is állítsad... Ne úgy mint egy LCD-s...
-
dropi
aktív tag
válasz Gabor970 #76550 üzenetére
Persze ez nem gond, tök jó, csak nyilván az ilyen különbözőségek miatt sem lehet ugyanazt a tévét ajánlani mindenkinek. Én pl kipróbáltam a Vhiktor által ajánlott kalibrált beállítást az ez előtti TCL tévémen, és 5 perc után le kellett nulláznom, mert nem tudtam úgy nézni (bocs Vhiktor ). Azt szeretem mikor minden szín felrobban a képen és sokkal élénkebb mint a valóságban
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
so_ha
senior tag
OLED TV: idén már 50% felett a prémium TV-k piacán Európában
"Tavaly Európában körülbelül 2,9 millió OLED TV-t adtak el (a világszerte kiszállított OLED TV 44%-át), ami az idén várhatóan 3,4 millió darabra nő majd. Az Európában elkelt OLED-k TV közel kétharmada (65,8%) az LG Electronics gyártmány, 17%-a Sony, 11%-a Philips. A fennmaradó 6%-on olyan márkák osztoznak, mint például a Panasonic, a Hisense, a török Vestel által gyártott JVC, a Loewe vagy a Xiaomi."
-
Gabor970
addikt
Igaz, hogy nekem csak a 12 éve olvasottak vannak a fejemben kalibrálásokkal kapcsolatosan, de akkoriban mindenkit óva intettek, hogy XX tévé kalibrált értékeivel egy másik, azonos típust állítson be. A TV panelek különböztek annyira akkoriban, hogy ami egyik darabnál a pontosra kalibrált beállítások, másik darabra egyáltalán nem voltak jók. Nekem kerekedik a szemem, hogy itt valaki egy kalibrált beállítást a sajátjára szimplán beállít. Szerintem semmi garancia, hogy az másik darabon is jó.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
veterán
-
DJMDJM
tag
Sziasztok,
Vásárlás előtt állnék, mindenképp szeretnék már egy OLED-t, de mindig csak halogattam. Most belevágnék, félek már nincs ideje várni jobb árra.
C2-t néztem volna, de nincs Telekomnál sajnos, csak G2. 77" szeretnék.
Írtam LG-nek, hogy a G2 csomag része-e a talp, de csak annyit válaszoltak, hogy nem, az ára és beszerezhetősége miatt hívjam fel a helyi szervizt, aminek megadták az elérhetőségét. Ők még azt sem tudták megmondani, hogy van-e hozzá talp, nemhogy mennyiért.
Így gondban vagyok, mert ha nem tudok talpat szerezni, akkor még beüzemelni sem tudom. Egyáltalán jó irány-e a C2, G2 vagy másban kellene gondolkodnom. Telekomnál kevés az alternatíva és onnan szerettem volna kedvezmény okán. -
ricsip
addikt
válasz DJMDJM #76556 üzenetére
Írtam LG-nek, hogy a G2 csomag része-e a talp, de csak annyit válaszoltak, hogy nem, az ára és beszerezhetősége miatt hívjam fel a helyi szervizt, aminek megadták az elérhetőségét. Ők még azt sem tudták megmondani, hogy van-e hozzá talp, nemhogy mennyiért.
A tipikus agyalágyult magyar fogyasztóbarát hozzáállás... Mikor egyik agyalágyult barom káefté küldözget a másik fogalmatlan istenbarma káeftéhez.
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Gabor970 #76554 üzenetére
Ez még most is így van.
Annyi esély van rá hogy rontson a gyári kailbráción mint hogy javítson, de semmiképpen nem lesz olyan az eredmény mint azon a kalibrált tv-n amiról másoltuk a beállításokat.
Szóval valóban kalibrált kép csakis egyedi műszeres kalibráció után lesz.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
törölt tag
válasz DJMDJM #76556 üzenetére
Ez a 77G2-höz (és 83G2-höz is) való talp:
SQ-G2ST8377 -
veterán
-
őstag
válasz Vhiktor #76540 üzenetére
Nem vatta új kábel és eddig a shieldbe volt rakva
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
so_ha
senior tag
válasz N.YCityBoy #76560 üzenetére
Ráadásul a "G" szériához ingyen adnak (gyári tartozék) profi fali tartót.
-
veterán
-
fulton
addikt
Sziasztok
Így jó pár hónap után pár szó, azt kell mondjam a 77" oled 3m nézve abszolút tökéletes.
Még egy mezei 720P anyag is, nyilván a legszebb a 4K anyag, mesés képi világ. Imádom minden "percét" amit ad. Hátha még imax-ben tolja a kép egy jó házimozi hozzá, és mozi érzet abszolút. Én azt mondom most pont jó! a tv mérete a szobámba, de azt mondom egy 83" col is simán elférhet, bár ott még nagyobb az ugrás árban. Ez a 77 tökéletes. Tv-re is abszolút jó, semmi pixelesedéses zavaró hatás. (ha esetleg valaki hasonló szobába venne tv-t és gondolkodik hogy nem e lesz nagy, nem lesz )
Oldalról van a fehérnek ilyen rózsaszínes árnyalata, de totál hidegen hagy, szemből nézem és úgy nincs eltolódás.[ Szerkesztve ]
-
DJMDJM
tag
válasz #72042496 #76559 üzenetére
Köszi.
Hogy ennyit nem tudott az LG megtenni, döbbenet.
Sejtettem, hogy nem kétfilléres tétel, de ez nem baráti, az tuti.
Vmi univerzális vesa asztali tartó nem lenne ehhez? Nem ismertek ilyet?Nem látszik a talp, ezért nem kell eisa díjasnak lennie, csak stabilnak. :)#krx21
Igen, vmi ilyesmire gondoltam, de ez 60'' max. sajna.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DJMDJM #76570 üzenetére
A 77G2 35 kiló, erre a Sanusra pedig 27 kilós terhelhetőséget írnak. Lehet, hogy bírná simán, de ezt én nem kockáztatnám meg. Hátha van más hasonló tartó is. De ha nem ragaszkodsz a G2-höz, akkor az olcsóbb C2 vagy C1 is szuper választás, vagy más gyártó is simán, csak a többieknél nincs négy HDMI 2.1. Nem tudom, miből lehet választani a Telekomnál.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Az mennyire normális hogy a kábelesen a hálózatomhoz csatlakoztatott 77a83j sony tv -n csak 80-90 mbps mérek?
Lehet a kábel a szűk keresztmetszet, vagy a tv csak 100Mbps halókártyás? A 4k hdr filmek meg meg akadnak sajna plexről.
Am 480 500 mpbs kene mérnem. Asztali pc-ről mérve annyi van. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz fulton #76573 üzenetére
Spórolnak a drága gigabites porton
Wifi ajánlott.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
veterán
-
törölt tag
válasz N.YCityBoy #76576 üzenetére
Mert streamre elég, az 30 Mbps sincs. Film viszont mehet 100 Mbps fölé.
-
blakey
titán
válasz alaves #76578 üzenetére
Vagy USB-ethernet adapter. De, a TV-k megjelenítők, "stream"-hez elég a 100Mbps, saját anyag lejátszásához meg külső lejátszó ajánlott.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz fulton #76582 üzenetére
A GStore "nem szereti" az ipv6-ot, legalábbis volt ilyen nyűgje.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
alaves
addikt
válasz fulton #76582 üzenetére
+1 blakey
Továbbá még:
-2 perces áramtalanítás
-ki-be jelentkezés (ha be vagy jelentkezve valamilyen fiókba)
-összes app data és cache törlés
-esetleg a TV-n a DNS átírása 8.8.8.8-ra.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz blakey #76579 üzenetére
Most itt a Sony-nál épp az a bökkenő, hogy a Bravia Core-on nem szarral játszanak, mint pl netflix a már "elavultnak számító" max 15-17 mb, vagy az Apple elég jó 35mb körüli strea-jével, hanem a Sony 80 Mb/s-mal, vagy többel is tolja a sony tulajok arcába a filmeket és ez nagyon látható különbség, mert szinte lemásznak a filmek a képernyőről. Ehhez a "drót" már néha nem is elég.
-
Mathiask
senior tag
Nálam az volt, hogy a vezetékes gyári 100Mb/s-el a nagy bitrátájú videók folyamatosan szaggattak. 5GHz-es wifivel, bár a sávszélesség tudott kb 300Mb/s-t is szaggatott, bár sokkal ritkábban és talán volt, hogy viszonylag sokáig nem is. Aztán vettem egy USB - Ethernet adaptert(tplink e300) és azzal minden ok.
Szerintem nagyban függ a wifi minősége, hogy milyen a környezet, hol a router, hol a tv, mennyi más wifi van a környéken, mennyi az interferencia, milyen az adott tv-ben a megvalósítás, stb. El tudom képzelni, hogy valakinek beválik a tv-ben lévő 100Mb/s-es gyári adapterhez képest és azt is el tudom képzelni, hogy nem. Ki kell próbálni, ha nem válik be, jöhet az adapter. -
DJMDJM
tag
válasz #72042496 #76572 üzenetére
Az a baj C2 nincs a telekomnál, de ha máshol nézem a c2 árát majdnem annyi, mint a g2, 14e Ft az eltérés. Vagy a g2 lett olcsóbb vagy a c2 drágább. 2 éves kamatmentes részletre el lehet hozni, legalább nem nálam értéktelenedik ez a pénz. Mire kifizetem az egészet, ez az összeg még annyitsem ér, hála a hazai inflációnak.
Viszont a talp nyitott kérdés még így. Én sem merném rátenni olyan tartóra, ami nincs ekkora súlyra, méretre ajánlva.
Tudtok-e még másfajta asztali tartóról?#bnorci71 Köszi, mindjárt nézem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DJMDJM #76592 üzenetére
Itt írtak egyet, csak lehet, elveszett a többi hozzászólás közt. (De akkor közben láttad is már.)
Van külön fali konzol téma is, és oké, ez épp nem fali, de egy kérdést szerintem elbír az a topik. Én fejből nem tudok ilyen jellegű tartókat, éppúgy keresnem kéne a neten.
[ Szerkesztve ]
-
dropi
aktív tag
válasz Ren Hoek #76264 üzenetére
Tudom, hogy nem az Androiddal hasonlítottad össze, de sztem a WebOS egy használhatatlan sz@r. Én egy éve 2 hét után eladtam a B1-et, mert egyszerűen komolyan attól féltem, hogy belevágom legegeres távirányítót a tévébe. Hiába volt oled, az a tévé nekem egy életre elvette a kedvem az LG-től. És mivel mindent használtam mostanában, 100 százlékig meggyőződtem róla, hogy az Android TV százat ver az összes más rendszerre
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
alaves
addikt
Az egyéni használattól és igénytől függ. Nekem semmi problémám (elhanyagolható dolgokon kívül) sincs, sem a webOS 3-al, sem a webOS 6-al, sem a saphiOS-al. Valószínűleg nyilván lassabb egy kicsit a webOS a B1-en, mint a C1-en. A legrugalmasabb természetesen az androidTV, de annak is vannak hibái.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
ricsip
addikt
válasz alaves #76596 üzenetére
A C1-en is laggolós szar a DLNA kliens mikor görgeti az alkönyvtárlistát. Mintha 1pálcás trágya SoC futna alatta. Aki kiadott pénzt G1/G2 szériára, kíváncsi lennék azoknál jobb-é az élmény? Vagy csak a képfeldolgozó része jobb annak a SoC-nak, az oprendszert ugyanaz a szar futtatja mint a C1/C2-nél?
-
-
blakey
titán
válasz ricsip #76599 üzenetére
A DLNA szervertől is függ. Próbáld meg egy másikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest