Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #76354 üzenetére
Na, 1 napos áramtalanítás és a távirányítóba új elemek se változtattak semmin, olyan, mintha az első bekapcs gomb megnyomásra deep sleepből ébredne fel a három piros led pittyentéssel és csak az ezt követő bekapcs gom megnyomásra kapcsol be ténylegesen akár a saját távirányítójával akár az univerzálissal kapcsolom be.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Pro Koryak
addikt
Mivel nem értetted mire írtam, szóval a gyengébbek kedvéért magyaráztam el!
Majd ha használtál pár hónapig, pár évig JZ2000-est, esetleg akkor fikázhatnád mennyire szar a kisebb súlya miatt.
Miért kellene 50-60kg-osnak lennie?#76451 lala666
a 2. képen az elvileg egy fehér nő, szóval elég kaki a Samu képe, kalibráltasd be![ Szerkesztve ]
-
DVlad
őstag
válasz Pro Koryak #76456 üzenetére
Én tesztekre, videókra alapoztam a választásomat. Amit leírtam, azok szimpla tények, azokon nincs mit vitatkozni. A számomra fontosabb tulajdonságok alapján választottam azt, amit. Tisztában vagyok a jz2000 előnyeivel, DE a hátrányaival is hz2000-hez képest, és ez alapján döntöttem. Ezek mind elérhető információk a neten.
Még egyszer, nem fikáztam semmit, azt te teszed másokkal itt, rendszeresen. Nagyon unalmas, tenyérbemászó, de ez van, el kell fogadni ezt is, ilyen az anonim fórum varázsa.
-
sub71
aktív tag
válasz Bile Demon #76436 üzenetére
Soha nem gondoltam volna, hogy kalibraltassak egy tévét profi szakemberrel, de lehet kipróbálom, egyre kíváncsibb vagyok mit lehet kihozni belőle...
-
lala666
senior tag
válasz Pro Koryak #76456 üzenetére
Borzasztó, tiszta sötét színű...
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
félisten
válasz Vhiktor #76410 üzenetére
Elhiszem,hogy jó.Én csak azt mondom,nincs generációs különbség.Elmondja a videóban,hogy kalibrált mindkét tv.A technikai rész nincs kifejtve,pont olyan vélemény,kicsit kibővitve,mint amit itt is olvashatsz.Vélemény képekkel alátámasztva.Azt gondolom ő is elmondjs ,hogy a színek jobbak főként világos felületen.LG- viszont kontrasztosabb a sötét világos eltérés.Mindkét tv jó szerinem,de én az LG-t venném egyelőre,aztán a kovetkező genben már ki tudja.Érdekes lesz a Philips az Ex panelre,20%fényerő növekedés mondanak,homogenitas jó ott is.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vhiktor
Topikgazda
En kicsit ketlkedem a kalobralt allapotban mert a 2 tv között hatalmas színhőmérséklet beli különbség volt.
Én is kíváncsi vagyok az új Philipsre. :)
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
félisten
válasz Vhiktor #76464 üzenetére
Ezt nem tudom,nincs okom nem hinni senkinek.Hiszek a mereseidnek is meg az ilyen szubjektív véleményeknek is.Csak az árak legyenek normalisak.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vhiktor
Topikgazda
A legjobb minel több helyről összegyűjteni az infokat
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Eljutottam odáig, hogy 65"-es lesz a TV, elvetettem az 55-öst.
LG C1, Philips 806 közül nekem a Philips valamiér továbbra is bejövősebb. Viszont látom, hogy a Panasonicnak is van 65"-es oledje 600ezres kategóriában. A 980-as.
Mikor 12 éve a plazmámat vettem, akkor aki a legjobbat akarta, az panasonicot vett.
mi szól pl a philips 806-tal szemben a Panasonic ellen?
Illetve van valami tapasztalat a három márka megbízhatóságával kapcsolatban? A samsung plazmám 12 évig ment, nem örülnék, ha 4 év múlva megadná magát a philips. Nem sanszos, hogy egy pana megbízhatóbb?
Köszönöm!
A TV streming tartalmak fogyasztására lesz használva, nem érdekes, hogy játékra mit tud, nem tévézünk nappali világosban sem.[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Gabor970 #76468 üzenetére
Panasonicnal nem érhető el minden streaming szolgáltató, ha jól emlékszem ilyen pl a HBO Max.
-
félisten
válasz Gabor970 #76468 üzenetére
What Hi-Fi a Philips 806 -ot használta referencia TV-nek egy darabig itt pont azzal ereszti össze a 980-at. [link]
ÉN is néztem és próbáltam amúgy ezt a típust, jó kis TV .Lehet egy áruházban nem ezt vennéd meg egymás mellett kiállítva az LG mellett, mert kicsit vissza fogottnak tűnik, de ez szerintem a Pana filozófiája.Pana előnye a jobb színhelyesség, pontosabb kép és kissé nagyobb csúcs fényerő, bár panelből ez egy régebbi típust kapott. nem az új emelt fényerejűt. . Ami nem tetszett benne még a külső dizájn a talpakkal, hát nem tudom ez szubjektív de szerintem elavult kissé.
Philipsnél Élesebbnek hat a kép , jobb a mozgásmegjelenítés és a színek közötti a kontraszt a teszt szerint. nekem ez bejött amúgy a TV nézés alatt jelenleg talán a legjobb képet nyújtja mozgásban és feljavításban.
Játékra egyforma a két tv és támogatják HDR-t ( 10+ is) DV-t is.
Philipsnél jobb a hang( beépített sub) és ott az Ambilight és sokoldalúbb az Android , látványos a smart kezelőfelület a szoftverek miatt ,de cserébe instabilabb, előfordulnak idegesítő fagyások.
Pana menüje egyszerűbb de stabilabb, átlátható, nekem tetszett. Pananál nincs HBO max natívan.
Azt gondolom mindkét tv jó és egy kategória.
Ami viszont nagyon fontos, hogy érdeklődd mega Pana szervíz hátterét, mert azt nem tudom. Philipsé jó, ez már kiderült, Panáról nincs infóm.[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
Nagyon köszönöm!
Jelenleg egy xiaomi android tv rendszerű tv okosítót használok az öreg plazmához. Szóval végülis azzal az HBO megoldható továbbra is, bár valóban kicsit hiányolnám, még ha zömében netflix is a fő tartalomszolgáltatónk.
Inkább szeretem a visszafogottabb képjellemzőket, semmint a harsány tetszene. Ma egy euronics boltban készségesen megengedte az eladó, hogy a 65C12-es LG plazmán belépjek a netflix fiókomba és megnézhessem filmmel. Azonnal nyúltam, hogy ez a képbeállítás nem lesz jó (persze kiemelt volt) s rakram át filmmakerre. Nna úgy tetszett már, bár a bolt kissé világos volt neki.
Kezdem úgy érezni, bármelyiket választom, jó lehet filmezni. Kicsit még rágódom a panasonic 1000-es modelljén "ha már-akkor már" alapon, aztán lehet győz a józanabbik eszem és lemegyek a philips 706-os modellre, ami 500e.
A megbízhatóság nagyon fontos nálam, még ennek kell utána járnom.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
alaves
addikt
válasz Gabor970 #76474 üzenetére
[link] Azóta nálam is volt a területi szervizes és a véleménye változatlan. Ha a megbízhatóság a legfontosabb, akkor a C1-et ajánlom, mert ugye minden elromolhat és nem mindegy hogy milyen a szerviz háttér.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
DJosef
őstag
Üdv!
Elsősorban C1 tulajokhoz szólna a kérdésem.
Tegnap óta megjelent egy függőleges zöld csík pontosabban bizonyos idő után jön elő de egyre erősebben. Aztán ha pihen a TV egy ideig akkor nem látni egy ideig aztán szépen kezdődik elölről az egész.
6 hónapja vásároltam szóval nincs min aggódnom csak kíváncsi vagyok közületek hányan jártak már így.
[ Szerkesztve ]
Forget about it
-
veterán
-
alaves
addikt
válasz DJosef #76476 üzenetére
A menüből indítható 1 órás pixelfrissítő futtatása 1x vagy egymás után közvetlen 2x, jó eséllyel javítja. A csere kijelzőmön az első hetekben előjött ilyen párszor, mindig javította a pixelfrissítő, azóta nem jött elő.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
krx21
nagyúr
Ma nézegettem az új 22-es Oled-eket MM-ban.
Tudtátok, hogy hó végéig a S95B 850e Ft-os árából, vissza adnak kapásból 200e-et ajándék kártyán… Így nézzük 650.. Nem is rossz.. -
-
félisten
válasz OPiiPO #76482 üzenetére
Televizió nézés közben jön elő ,de sokkal ritkább már mint régen, főleg az új kártyával már nem annyira problémás.
Leggyakoribb amikor fekete a kép de Írja program infót, lépegetni is lehet a csatornák között, de nincs kép.
Néha van, hogy hang van, de kép nincs. Ilyenkor újra kell indítania Tv-t aztán ok minden. Nem tudok már időszakot írni, tippre két hetente egyszer. Érzékeny a kártyákra amit beletol az ember.
A másik ilyen bug az eARC-os pár másodperces elnémulás az AVR felé, de már ez is ritkább.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Monitorként a legújabb 42" C2 milyen lehet vajon?
Olyan, hogy a PC-re van kötve és akár napi 15 órát megy, az idő nagy részében álló objektumokkal. Tudom, hogy a beégést elég jól kiküszöbölték már, de vannak kétségeim azt illetően, hogy még ezt az igénybevételt is túlélje.
Valamint az egy 144Hz-es monitorhoz képest az input lag is elmarad, kérdés, mennyire észlelhető a gyors egérmozgatás során. -
alaves
addikt
válasz Citroware #76484 üzenetére
Ha elegendő a 100-120 nit fényerő, akkor beégés mentesen használható még extrém óraszámban is, valamint ebben az esetben az 1 órás pixelfrissítő gyakoribb alkalmazása szükséges és indokolt (pár hetente egyszer, kikapcsolás utánra időzítve, éjszakai lefutás).
Az input lag érzékelése pedig egyéni, ki kell próbálni boltban.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Pola-Roid
aktív tag
Nekem JZ1000 van pár 1 hónapja, én is heteket gondolkodtam a C1, 806-os Philips és e között. Előtte LG CX-em volt. A Panának jóval természetesebbnek hat a megjelenítése, az biztos. Nem mondom, hogy jobb (nekem jobban bejön), de más. Philipsről nem tudok nyilatkozni, csak boltban láttam.
-
Gabor970
addikt
válasz Pola-Roid #76486 üzenetére
köszönöm!
Épp próbálom kibogozni, hogy a JZ1000 miben különbözik a JZ980-tól. (NETFLIX kalibrált üzemmódban csupán?) Nekem kimondottan fontos a természeteshez közelebbi képi világ. Emiatt volt plazmám is. Nem szeretem a túlzó kontrasztot, szaturációt. A valóság szerintem nem olyan.
EMAG-on feltűnt, hogy az 1500-as pana 650e, de aztán látom, hogy nincs. Ami nincs, azt én még 300ezerér is odaadnám :)[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Pro Koryak
addikt
Az alap válaszomat még mindig nem fogtad fel, de már nem is fogod.
Az meg miért fikázás a részemről, ha megkérdezem, Miért kellene 50-60kg-osnak lennie a 65JZ2000-nek?Nem tudom eddig kit és mikor fikáztam itt rendszeresen, ha volt ilyen akkor ott volt valamilyen .... jelecske, ami => nem komoly/csak poénból.... A gyengébbek kedvéért. Valakivel tenyérbemászó módon krvára keversz!
-
Mathiask
senior tag
Sziasztok,
Van esetleg tapasztalat, hogy Philips 856-hoz(806) milyen gigabit ethernet adaptert érdemes venni? -
veterán
Hahó!
Van itt már személy tapasztalat / vélemény QD-OLED-el/ről?
Megvan a tv kb egy hónapja, de azóta is a dobozába áll annyi időm nem volt, hogy ki bontsam.
Most azon gondolkozom, hogy van-e értelme lecserélni rá a 806-ot vagy inkább hirdessem meg így bontatlanul..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
-
veterán
Asszony "fűbevág", ha még egy TV lesz szóval az egyiknek mennie kell csak nem tudom melyik lenne a jobb döntés!
Az Ambilight nagyon tetszik, de a Govee ezt nagyjából ki tudja váltani ahogy anno a CX esetén is ki tudta. Nyilván nem olyan pontos, de szép!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
-
ribarszki
őstag
Ahogy írtam, nem korrekt, hogy a Samu nem fiztet a DV liszenszért, és egy 900k-s tévén nem kapod meg. Ez fekete pont. Ugyanakkor a hdr és a dv között egymás mellett egy LG oleddel gyakorlatilag nulla különbség volt. De ezt leírtam.
Ps4 van. A játékmódban a színek szebbek voltak az LG-n. De mint írtam, kalibráltatni kell. (Mint minden tévét..) -
félisten
válasz Mathiask #76490 üzenetére
Elméletileg az Realtek RTL8153 chipsettel szerelt átalakítók jók hozzá,de van aki a RJ45 verzíóval is használja,pedig az nem támogat androidot.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ha lehetne még kapni, azt mondanám még egy picit gyűjts és vegyél egy HZ2000-et aztán utána szedd fel az állad a padlóról, mert azt képminőséget a "váltó'" jz2000 sem érte már el, nemhogy a többi gyártó. A hz 2000-rel magának is elég nagy átugrani való akadály készített a panasonic.
Küldtem is vissza a francba, mármint a jz2000-et.
A panasonic szervizháttere nem lehet egyik országban sem más, mint pl Németben.
Kb villásreggelivel jönnek-mennek mindenhova. -
Celtis
veterán
válasz ForRedGlory #76497 üzenetére
Schrödinger oled tv-je.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest