Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10049) Ijk válasza daneel_hu (#10045) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nekem tökéletesen jó volt az ST50-em, nincs szükségem sem HDR-re, sem 4k-ra. Egyedül a méret zavart akkoriban szívesen vettem volna 65"-ost, de nem volt rá keret, aztán kiment a plazma. És ugye az LCD nem alternatíva plazma után, OLED-ből meg 65"-os még most is alulról súrolja az 1 milliót, ráadásul majd talán, esetleg az idei szériában lesz olyan BFI ami hozza a plazma mozgásmegjelenítését, lehet hogy sokakat nem zavar, engem igen de ezt már felesleges is végigrágni.
Most sikerült szereznem egy 65"-os VT60-ast, képminőségben is az ST50 fölé léptem, de ami számít hogy végre 2m-re tudok ülni a készüléktől és nem 1,5-ről kell egérmozizni, lábaimmal a képernyő alatt. Most először érzem azt hogy tényleg elfogadható házimozis méretű a kijelző. Nyilván egyszer majd erről is szeretnék továbblépni, de jelenleg nincs késztetés mert még a 65"-os OLED-ek is messze a határon kívül esnek, nemhogy a 85-100"-os tv-k.
Remélem felfut ez a technológia és szépen elindulunk a projektorok kiváltása felé. Szeretem a 3D-t néhány tartalomnál, biztos egyszer majd így lesz a HDR-el és UHD-vel is, de egyik sem olyan dolog amiért szaladnék tv-t cserélni. Ellenben egy 100-120"-os OLED az ami képes lesz nyugdíjazni egyszer a VT60-at, addig meg baromi jól elleszek vele, ti meg kitapossátok nekem az UHD, HDR ösvényt egy kis anyagi támogatással az új technológiák felé. ;]

Joshi: Nekem itt UHD anyagokat ír. Az a lista érdekel ami a nem kamu (felskálázott) UHD és valódi HDR (nem utólagosan remasterelt) képanyagú. És hogy ezekből mennyi kapható itthon.
Nyilván nincs kétségem hogy a Netflix és más stream szolgáltatások tovább terjednek, de általában van évente max 4-5 sorozat amit érdekesnek találok, és nem a HDR lenne az ami ezen változtat.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.