Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5401) hoodoo86 válasza fo_di (#5399) üzenetére


hoodoo86
tag

"ezek nem is mennek központi egység nélkül?"
De! Központi egység nélkül is összekapcsolhatók, direkt kapcsolatra képesek. Ilyenkor is működnek az eszközök helyben. De nincs mobilos elérés, Home Assistant integráció.
CCU-val könnyebb a konfigurálás, automatizálni lehet CCU-n is és az biztosítja a kommunikációt a Home Assistant-tal. CCU helyett lehet egy raspberry shield-et venni, és a raspberry-n futtatni a CCU szoftverét.

"mivel mennek? valami sima kétirányú rf, vagy z-wave, vagy micsoda?"
868Mhz-en kommunikálnak BidCoS nevű kétirányú protokollon keresztül. [link]. Nem Z-wave-et használnak.

"a termosztátomat z-wave-esre akarom cserélni éppen, így ha már veszek z-wave eszközt, azokat kezdtem el nézegetni"
Ez érthető, és én is így csinálnám. Gyűjtsd az infót, hogy merre akarsz elindulni. Érdemes a jövőben is gondolkodni bővíthetőség, támogatottság, elérhető eszközök, ár szempontjából. Ha egész rendszert kell cserélni, akkor az lesz a legdrágább hosszútávon.

Ha Homematic irányban is nézelődsz, akkor Homematic és Homematic IP eszközöket is nézheted, mert a CCU2 mindkettő típust támogatja.

A rendszer hátránya egy z-wave-el szemben, hogy gyakorlatilag csak az eq3 cég készít hozzá eszközöket, és, hogy nincs mesh hálózat.
Ugyanakkor nem találtam még másik rendszert ahol ilyen szinten lefedhető minden igény egy rendszeren belül.

(#5402) AcCEsS válasza fecus (#5400) üzenetére


AcCEsS
senior tag

Én a frissítés előtti mentésem tettem vissza, de az utolsó stabil biztos letölthető valahonnan. Nézz utána, sajnos már nem vagyok már gép mellett...

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#5403) Degeczi


Degeczi
nagyúr

Hát, nagyot csalódtam az EspEasy-ben... :(

Napok óta kínlódtam, h az eddig HTTP parancsokkal használt Sonoff-okat MQTT-re állítsam át - de bármit próbáltam, folyamatosan, a legelején megszakadt a kapcsolat a brokerrel, a Sonoff pedig olyan terhelésbe került, h a webes felületén néha csak percek alatt sikerült lekapcsolni az MQTT beállítást rajta (ami után magához tért)

Végül ma kiszereltem egy Sonoff-ot, az eddig rajtalévő 20180712-i helyett friss, 20180910 verzióval flasheltem - és ezzel már nincs ilyen gond, stabil az MQTT, tehát a júliusi verzióban még meglévő, azóta javított EspEasy bugról van szó...

Most folytatnám a játékot, h ki-be kapcsolással dimmelhető (1 mp-en belül le- majd visszakapcsolás kb. a felére csökkenti a fényerőt, ismételten ugyanez a művelet a negyedére) LED-es mennyezeti lámpához írjak parancsot - erre kiderül, h a Delay parancs egyszerűen nem működik a scriptekben, ismert hiba... :W
(a TimerSet-nek pedig csak egész mp-ekben lehet megadni időzítést, ehhez annál rövidebb kell)

Rendben, h végülis nem stable verziókról van szó, de itt elég alapvető funkciók hibásak - erre nem számítottam volna amikor megflasheltem a Sonoff-jaimat (ami azért kellemetlen, mert a nagy méret miatt a webes felületről nem lehet frissíteni, csak kiszerelni és sorosan újraflashelni)

(#5404) itanczos válasza Degeczi (#5403) üzenetére


itanczos
senior tag

Nem tisztem megvédeni az ESPEasy-t, de nem igazán alap dolgot szeretnél vele...
Szerintem nem erre találták ki, mint amit szeretnél vele megoldani!

Miért nem írsz magadnak firmware-t?

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#5405) enesbcs válasza Degeczi (#5403) üzenetére


enesbcs
tag

Próbáltad a pulse és a pwm parancsokat is ESPEasy-ben?
Bár szeretem az ESPEasy-t éppen az OTA miatt az 1MB-s Sonoffokat inkább Tasmotával szoktam flashelni, az ESPEasy-t meg inkább a 4MB devboardokon használom.

(#5406) Degeczi válasza itanczos (#5404) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Az MQTT azért elég alapvetően fontos, sokáig ezért nem is gondoltam arra, h az lehet hibás egy (nem is régi) verzióban...

Nyilván, ha nem találok más megoldást, akkor egyedi firmware lesz, de az már helyből kizárja az EspEasy-t, hiszen ezt a mérete miatt nem lehet távolról újraflashelni (egy későbbi állítgatás pedig nem kezdődhet ismételt villanyszereléssel - pláne, h az érintett eszközök majd a padlás padlója alatt lesznek, nehezen hozzáférhetően)

Ezért lenne erre ideális a scriptnyelv, mert egyébként egyszerűbb feladatról nem is lehetne szó: sima szekvencia, pár tized mp-es késleltetésekkel a lépések között - de most egyszerűen végigrohan a késleltető parancsokon...
Amúgy nagyon sok feladat igényel ilyesmit, találok is pl. garázsajtó vagy redőnyvezérlés témában hasonló panaszokat és tippeket.

enesbcs: igen, a pulse-ra gondoltam én is, azzal próbálkozom majd (de azt már élesben kell megnézni egy lámpán, mit fogad el)

[ Szerkesztve ]

(#5407) tbs válasza Degeczi (#5406) üzenetére


tbs
addikt

Igen, neha elobukkan a dev agban nemi regresszio. :D

Pontosan az ilyenek miatt faragok sajat espeasy firmware-t. ;) Kidobalom az ESP32 cuccokat, a haszontalan web modulokat, ikonokat, plugineket, lightosan patchelem a lathatoan bena megoldasokat, ilyesmi. Neha bedolgozom az ertelmes ujitasokat, de ez eleg ritka.

Az utolso alapbol is fasza "mega" az a 2018.06.11-i. Utana kicsivel szet lett boritva itt-ott belul, es meg nem sikerult egyenesbe kerulniuk, ahogy latom. 7vegen ranezek megint az ujitasokra, mert most mar sok a diff, hatha joiranyba "javult". :DDD

(Amugy nalam van ket sonoff basic sorba kotve: a legvegson szoktam az uj firmware-eket tesztelni, az elotte levovel meg kapcsolgatom, ha megmakkanna...)

(#5408) kleinguru válasza UberMutant (#5389) üzenetére


kleinguru
addikt

Jól láttam, hogy ehhez nem kell nulla?

Megvan a xiaomi kapcsolóm, csak falat kellene bontani hozzá (nem én vagyok a tulajdonos), ha ezzel az eszközzel ki tudnám váltani, akkor azt eladnám.

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#5409) Degeczi válasza kleinguru (#5408) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Szerintem minden wifishez kell, ehhez is:

(#5410) kleinguru válasza Degeczi (#5409) üzenetére


kleinguru
addikt

Akkor marad a falbontás:(

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#5411) Degeczi válasza kleinguru (#5410) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Lámpát nem lehet okosítani?
(wifis izzó, vagy Sonoff relé a lámpabúrában, vagy padláson, ha ott hozzáférhetőek a kábelek)

(#5412) kleinguru válasza Degeczi (#5411) üzenetére


kleinguru
addikt

5 égős csillárról van szó. Sajnos ott sincs nulla. Továbbá a kapcsolónak is működnie kellene szimultán amellett, hogy távolról is tudom vezényelni.

Erre kiváló megoldás a xiaomi kapcsoló (nulla nélkül), csak akár mikor hozom fel a dolgot, hogy neki fognék, apósom szúrós tekintetét nem tudom elkerülni.

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#5413) Degeczi válasza kleinguru (#5412) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Dehogynincs, a csillárhoz megy egy nulla, és egy kapcsolt fázis (rosszabb esetben fordítva, ha hülyén kötötték be), különben nem működne...

Azt a Sonoff firmware-ben (a gyári Ewelink-ben is) be tudod állítani, h amint feszültség alá kerül, azonnal kapcsoljon be, így működik a régi kapcsoló is, de fölkapcsolt állapotban szoftverrel is átveheted a vezérlést.

(#5414) freemanone válasza kleinguru (#5412) üzenetére


freemanone
őstag

Lehethogy én vagyok tudatlan, de milyen a bekötése egy ilyen csillárnak? :F
Nekem fizikai képtelenségnek hangzik, hogy nincs nulla vezeték ott fent. A kapcsoló az egy teljesen másik kérdés.

Degeczi: Akkor csak jól gondoltam...
Viszont a sonoff nem váltja ki a fizikai kapcsolót. Nem értem mire jó így bekötni őket. Ha fizikailag nincs felkapcsolva a "smart" rész teljesen halott. Ahol pedig szúrós szemű após található, ott bizony a kapcsoló továbbra is nyomkodva lesz, ergó igazán előnyhöz nemjut, csak a null vezetékkel a kapcsolónál.
De ez csak egy vélemény részemről.

[ Szerkesztve ]

(#5415) Degeczi válasza freemanone (#5414) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Attól függ, a szúrós szem az após által csak tulajdonolt, de nem lakott lakrész átalakításának szól-e, vagy maga is ott lábatlenkodik folyton... előbbi esetben máris lehet szoftveresen (időzítve, telefonról, Alexával) vezérelni, de ha nem áll meg a házautomatizálás egyetlen kapcsolónál, Raspberry-s központon keresztül akár vezeték nélküli kapcsoló is vezérelheti a villanyt, ahhoz pedig após is hozzászoktatható

Nálam is ilyen Sonoff relék vannak több lámpában, és Xiaomi ajtószenzor (+időzítés, ha nyitva maradna az ajtó órákig) vezérli, a WC-ben pedig már 433 MHz-es mozgásérzékelő

De ettől még, ha épp átalakítás vagy netán vmi hiba miatt áll a központ vezérlés, a hagyományos villanykapcsolóval bekacsolhatóak: hogyne lenne értelme!

(#5416) cpt rodgi


cpt rodgi
tag

Sziasztok

Pici segitségre volna szükségem :(
Nagyon rég szenvedek a raspberry pi-re telepített Domoticzal. Szeretném a jack kimenetet hanegő szabályozni, dimmerrel. Addig jutottam, hogy a sudo amixer cset numid=1 -- -195 sudo amixer cset numid=1 -- -70% sudo amixer set PCM 10%parancsok bármelyike megy, es akár szelektor kapcsolóval megy is.
Sajna programozás olyan messze van tőlem, hogy azt lerajzolni sem tudnám, Valahogy a százalék arányra szeretném rábeszelni, ilyesféleképp: [link] .
Segitséget, valasz(oka)t, előre is kőszi

(#5417) kleinguru válasza Degeczi (#5413) üzenetére


kleinguru
addikt

Igazad lesz.

Viszont a kapcsolóhoz én is ragaszkodom, tehát ha akarom, akkor azzal kapcsolom, ha akarom mobilról, vagy Sirivel.

Tulajdonolt, de általa nem lakott :D

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#5418) MaCS_70 válasza enesbcs (#5405) üzenetére


MaCS_70
félisten

És milyen meglátásaid vannak az ESPeasy vs. Tasmota kérdésben?

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#5419) mgyalu válasza Degeczi (#5409) üzenetére


mgyalu
csendes tag

Ez a cucc marha jó! Sajnos az Amazonon már nem árulják csak a dual változatot... Máshol nem elérhető ez? Vagy valami alternatív megoldás?

mgyalu - 1 nap kitiltás - warezre valo felbujtas (iGO for android)... Ki érti ezt!?

(#5420) Monkey válasza UberMutant (#5319) üzenetére


Monkey
tag

Köszönöm, működött! :R :DD

(#5421) hesszusz


hesszusz
tag

Üdv!segítséget szeretnék kérni!Adott egy noname wifis dugalj..az Ewelink app simán felismeri,alexa látja,vezérli is ahogy kell,de a Broadlink RM3Pro-val bármit teszek nem látja a device-ok kozött..van rá esetleg valami megoldás?

Keresek Mission M30-31-et!

(#5422) enesbcs válasza MaCS_70 (#5418) üzenetére


enesbcs
tag

A Tasmota mellett az OTA szól egyértelműen, és az, hogy nincs túlgondolva. Bár most a KNX-től kezdve minden kutyafülét is megpróbálnak betuszkolni a Tasmotába is. Az ESPEasy-t meg azért szeretem, mert könnyű plugint fejleszteni hozzá (Pl egyedi nyomógombkezelést, csináltam kijelzős integrált termosztátkezelő plugint is...) , és rengeteg cuccot alapból támogat. Valódi svájcibicska, de mint írtam, inkább 4MB flashre.

De ha csak relét kell kapcsolgatni, ahhoz a Tasmota bőven elég. Az ESPEasy-ből kezdik átemelni lassan a Rule és az időzítő részeket is, így egyre széleskörűbben használható, szerintem az irány jó. Az nem tetszik egyedül, hogy ragaszkodnak a 2.3.0 Arduino core-hoz, amiben több wifi sebezhetőség is van, ezért át szoktam magamnak fordítani 2.4.2-re. Állítják, hogy instabil a 2.4.x core, de nálam a 40 nap uptime megvan, ha ez instabil, akkor nekem megfelelnek az instabil dolgok.

Röviden: szerintem minden eszközhöz a megfelelő firmware-t kell alkalmazni, figyelembe véve a célt, és a lehetőségeket. :)

(#5423) enesbcs válasza hesszusz (#5421) üzenetére


enesbcs
tag

Az RM3 Pro egy IR/RF vezérlő, hogy akarsz ezzel wifis eszközt vezérelni? A kérdésedre a válasz szerintem az, hogy nincs.

(#5424) hesszusz válasza enesbcs (#5423) üzenetére


hesszusz
tag

Az Broadlink SC1 wifis switch-et vezérli gond nélkül.

Keresek Mission M30-31-et!

(#5425) ryke1 válasza mgyalu (#5419) üzenetére


ryke1
tag

Ez talan?

"Az akadályok azok az ijesztő dolgok, amiket akkor látsz, ha szemedet leveszed a célról" - Curt Carlson

(#5426) sugarforce


sugarforce
őstag

Esetleg tud valaki zigbee alapú relét(fűtéshez kéne)? Lehetőleg nem aranyáron. Az esp 8266 alapú megoldással csak annyi a bajom, hogy nem nagyon tudok oda (vagy inkább akarok ) áramot vinni és akksiról elég kevés ideig bírná.

[ Szerkesztve ]

(#5427) Chal válasza MaCS_70 (#5418) üzenetére


Chal
addikt

Ha minél letisztultabbat keresel, akkor vess egy pillantást az ESPurna -ra is, szerintem az egyik legösszeszedettebb projekt, nem akarnak mindent is beletuszkolni, de amit ígér, azt tudja is: jó/stabil MQTT, jól működő OTA, out of box Hass, Domoticz, Thingspeak, Alexa integráció, ntp kliens, saját scheduler, http api, telnet. A webgui is letisztult, reszponzív, szép.

[ Szerkesztve ]

(#5428) UberMutant válasza mgyalu (#5419) üzenetére


UberMutant
őstag

a shelly cuccokat a gyártótól érdemes beszerezni
[link]

(#5429) MaCS_70 válasza enesbcs (#5422) üzenetére


MaCS_70
félisten

enesbcs, Chal, nagyon köszönöm!

Egyelőre kísérletezek, főleg NodeMCU-ra kötött szenzorokkal. Tudom, hogy erre pont a háromból bármelyik FW jó, de ahhoz még nagyon sokat kell tanulnom, hogy ráérezzek a különbségekre, ezért eleve a legesélyesebb jelölttel kezdeném az ismerkedést.

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#5430) enesbcs válasza Chal (#5427) üzenetére


enesbcs
tag

Szép az ESPurna ez való igaz.. de nálam ott lőtte el a pöttyöst, amikor közölte, hogy kötelező a webes felülethez a jelszó megadása, kisbetű-nagybetű-szám min 8 karakter, amit aztán persze elfelejtettem, mire elővettem a kütyüt két hét múlva. :)
Azt nem értettem, hogy a wifis ledszalagvezérlőn miért csak úgy tudtam lekapcsolni a villogó ledet, ha engedélyeztem a telnetet a webes felületen, és aztán telneten tudtam lekapcsolni
Miután átflasheltem Tasmotára könnyebb volt a dolgom. (Mondjuk az ESPurna color pickere meg nagyon jól néz ki, és pont nem lenne hátrány egy RGB ledszalaghoz) Néha nehéz választani.

(#5431) Chal válasza enesbcs (#5430) üzenetére


Chal
addikt

A jelszó sajnos azért kell hogy 8 karakteres legyen, mert ugyanazt használja a wpa2-höz is, amikor AP módban megy, ezt mondjuk kettészedhették volna. Az rgb ledes dologhoz nem tudok hozzászólni, csak tippelek: valószínűleg új volt még az adott device támogatása, és nem volt kivezetve a gui-ra.

Egyébként a Tasmota azért is jobb lehet, mert kb. ez az esp alapú smart home cuccok "Windowsa" lassan :) Már másodjára futok bele, hogy adott alkalmazás Tasmotát támogat, vagy van hozzá plugin, de máshoz persze nincs (pl. a 3D nyomtatókhoz széles körben használt Octoprint). Mondjuk http api hívással meg tudtam oldani szerencsére mindkét esetben a dolgot ESPurnával is, de ez is csak annak volt köszönhető, hogy az adott alkalmazásban volt erre lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#5432) mgyalu válasza ryke1 (#5425) üzenetére


mgyalu
csendes tag

Erről még nem is hallottam, de utánanézek :) Köszi :)

mgyalu - 1 nap kitiltás - warezre valo felbujtas (iGO for android)... Ki érti ezt!?

(#5433) enesbcs válasza Chal (#5431) üzenetére


enesbcs
tag

Csak kíváncsiságból melyik volt az a két alkalmazás?
Én eddig csak a Yeti-vel találkoztam, ami csak Tasmotát támogatott.. ezért készítettem egy plugint ESPEasy-hez, mostmár azt is támogatja. :)
https://www.letscontrolit.com/forum/viewtopic.php?t=5680

[ Szerkesztve ]

(#5434) Chal válasza enesbcs (#5433) üzenetére


Chal
addikt

Az Octoprint volt az egyik (de az is tud http api-t hívni a PSU control pluginen keresztül, szóval nem gon), a másik régebben jött szembe, de annyira nem érdekelt hogy megjegyezzem, vagy 3D printing vagy smarhome vonalon volt valami cucc :) Amúgy persze, ezek opensource sw-k, fejleszthet hozzájuk az ember bármit, csak én ilyenkor azt szoktam mérlegelni, hogy megéri e annál a 10 percnél (reflash) többet (akár órákat, napokat) beleölni, tudok e belőle újat tanulni, vagy hagyjam a fenébe, tegyem rá a Tasmotát, és azt az időt inkább töltsem olyan dologgal amit még nem ismerek.

(#5435) BullZeye válasza itanczos (#5371) üzenetére


BullZeye
veterán

Most megpróbáltam én is, de nem nagyon jutok egyről a kettőre.
Synologya 2 packet + amit magától kért: PHPMyAdmin és MariaDB 10 feltelepítve, adatbázist elkészítettem, usernek jogokat megadtam, jelszavaztam.

config fájl

recorder:
purge_interval: 0
db_url: mysql://HomeAssistant:jelszó@192.168.*.*:3307/HomeAssistant?charset=utf8

HA indításkor ezt a hibát írja:
Error during connection setup: No module named 'MySQLdb' (retrying in 3 seconds)

Fel kell nekem valamivel tölteni az adatbázist, van még dolog vele, vagy mivel tudom működésre bírni?
Ez alapján próbáltam megcsinálni.

Ha megnyitom a 192.168.*.*:3307/HomeAssistant?charset=utf8 oldalt böngészőben, akkor krixx kraxxokat kapok, és ami kivehető:
5.5.5-10.0.34-MariaDB, �mysql_native_password�!, Got packets out of order

[ Szerkesztve ]

(#5436) Chal válasza BullZeye (#5435) üzenetére


Chal
addikt

HA oldalra kellenek a mysql-es python libek is (általad linkelt tutorial végén is írják):

pip3 install mysqlclient

Ha virtuális python környezetbe telepítetted a HA-t (python virtualenv), akkor ne felejtsd el előtte aktiválni pl. így:

source /srv/homeassistant/bin/activate

...mert egyébként nem fogja tudni használni a "kintre" telepített mysqlclient-et.

A DB url-t pedig nem tudod megnyitni böngészőben, az csak a HA config file parserének ad infót (db helye, neve, login, pass, stb..), azért van ilyen url (szerű) formátumban.

[ Szerkesztve ]

(#5437) BullZeye válasza Chal (#5436) üzenetére


BullZeye
veterán

Köszi, közben megleltem, túl a végén volt ezért nem tűnt fel.

Ez megoldotta (de ha virtuálból fut HA, akkor virtualba kell telepíteni is):
pip install mysqlclient

(#5438) MaCS_70


MaCS_70
félisten

Elkezdtem barátkozni a Domoticz-cal -- és rögtön az elején el is akadtam.

Az I2C-s szenzorokat simán fel tudtam venni és aktiválni, de hogyan tudom ezt megtenni a 1wire-ösökkel? Addig jutok el, hogy a hardverlistára felpakolom őket.

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#5439) enesbcs válasza MaCS_70 (#5438) üzenetére


enesbcs
tag

Ilyen típusút még nem vettem fel Domoticz-ba direktben, de gyanítom ugyanúgy, mint a legtöbb automatikus felderítésű eszköznél. A Beállításoknál engedélyezni kell az "Új hardver eszközök elfogadását" ez után, ha valóban felismerte az eszközt, akkor a Beállítások->Eszközök alatt fel fogja dobni őket, csak inaktív eszközként, itt még engedélyezni kell, és ez után már lehet pakolni a térképlapokra... (a Darksky Weather pluginnal teszteltem az eljárást)

(#5440) kbhuinfo válasza enesbcs (#5422) üzenetére


kbhuinfo
tag

Én is 2.3.0 és 2.4.2 között szambáztam, amíg át nem tértem arduino-ról a platformio-ra. Onnantól nincs hiba és mehet a legújabb mindenből (board & library).

Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...

(#5441) Ferike81


Ferike81
senior tag

Sziasztok!
Lehet off, akkor bocsánat.
Nem vagyok otthon a témában, és sajnos hiába olvastam utána a témának, nem nagyon lettem okosabb, ezért kérdeznék. Adott egy üzlet. A két bejárati ajtóra szeretnék vezeték nélküli nyitásérzékelőt, és max 2 db vezeték nélküli kamerát is szeretnék a helyiségbe. Milyen egyszerű megoldás van erre, ha esetleg neten szeretném megnézni amit a kamera lát, és a nyitásokat. Vettem már 2 db xiaomi nyitásérzékelőt, de azt mondja az egyik ismerősöm, hogy szerinte hiába veszem meg a gateway-t nem fog működni a dolog. Nem baj, eladom a nyitásérzékelőket, de akkor mit kellene vennem, hogy működjön az elképzelésem?

[ Szerkesztve ]

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#5442) sambenez válasza Ferike81 (#5441) üzenetére


sambenez
addikt

Már miért ne működne? Ha van egy wifi-s router a boltban minden további nélkül látod a nyitás/zárásokat a gateway-en keresztül.

(#5443) Ferike81 válasza sambenez (#5442) üzenetére


Ferike81
senior tag

Értem. Akkor rendelem az előbb linkelt gateway-t, meg rendelek kamerát is. Én is így értelmeztem amúgy a dolgot. A gateway-n keresztül tud majd menni a 2 kamera meg a 2 nyitásérzékelő is, ha jól gondolom. Még utánanézek melyik kamerát érdemes rendelni. Köszönöm a megerősítést! :R

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#5444) Degeczi válasza Ferike81 (#5443) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Xiaomi gyártmányban célszerű gondolkodnod, mert akkor tudod külső eszközök nélkül is megoldani az automatizálást (tehát a Xiaomi Gateway vezérlőfelületén beállítani pl., h ajtónyitást észlelve induljon be a felvétel)

Ami bizos, a "Dafang" nevűt kerüld, az EU-ból katasztrofálisan rosszul használható.
(sajnos ez jellemző a Xiaomi-s cuccokra, mert csak kínai szerveren van támogatva a legtöbb, onnan pedig gyakran rossz a kapcsolat)

(#5445) Ferike81 válasza Degeczi (#5444) üzenetére


Ferike81
senior tag

Értem. Nagyjából. Köszönöm szépen. Egyelőre a gateway-t rendelem, a kamera témában még nézelődök akkor. Bár ez a smarthome téma nekem olyan, hogy minél többet olvasok utána annál bonyolultabb. :D

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#5446) ANOka válasza Ferike81 (#5445) üzenetére


ANOka
őstag

Itt van (egy) kamera szaktopik: Hálózati / IP kamera

(#5447) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv! Nem ismerem ezt a márkát de Honeywell szenzorokról elég sok pozitív visszajelzés van az arukereson (+ a Xiaomi is valamiért velük állt össze a saját füstjelzője ekészítéséhez). Van a Honeywell X sorozat (füstérzékelő, hőérzékelős tűzjelző és kombinált). Beépített 10 év élettartamú akkumulátor. Offline “buta” szenzor (nem smart home-os megoldás). De a leírásban lejjebb azt írják: A nagyobb biztonság érdekében minden X-sorozatú jelzőkészülék vezeték nélküli rendszerbe kapcsolható az XW100 típusú vezeték nélküli hálózati modullal.
Ez azt jelenti hogy a nyitottabb rendszerekbe mint a Home Assistant be lehet illeszteni? Ha mondjuk valakinek nincs okos otthona de 10 éven belül meggondolja magát és csinál.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#5448) dudikpal


dudikpal
aktív tag

Megjött a BlitzWolt BW-SHP2, nagyon tetszik eddig, meg szép is.
Smart lifeot tettem fel hozzá. A kérdésem az lenne, hogy a fogyasztást nem lehet óránkéntire állítani? Csak a napit mutatja nekem.

(#5449) hoodoo86 válasza tknof1871 (#5447) üzenetére


hoodoo86
tag

Rákerestem erre a XW100 modellre, és a leírás alapján annyit mond, hogy a vele hálózatba kötött többi szenzornak tud riasztást továbbítani. Így a többi szenzor is vinnyog, ha riasztás van. Mivel többet nem ígér, ezért ez kevés egy vezérlő programba integrációhoz.

[ Szerkesztve ]

(#5450) sugarforce


sugarforce
őstag

Rpi3hoz mit ajanlotok jobban homeassistant tekinteteben? Hassio image vagy raspbian+hass? Nemigen tervezek masik funkciot neki, csak hass lesz rajta plusz mqtt broker es zigbee shield.
Most egy zeron van kulon wifi stick-el ez majd valsz megy le a garazsba.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.