Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2001) Seraph 16 válasza hoodoo86 (#1999) üzenetére


Seraph 16
őstag

Köszönöm! Ez így meg a meglehetősen drága megoldásnak tűnik ennyi izzónál. Utánanézek, hogy ezt a földelést hogyan lehetne megoldani. de lehet túl bonyolult lenne...

[ Szerkesztve ]

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#2002) updog válasza qqzs (#1991) üzenetére


updog
senior tag

"Van egy jo youtube chanel xiaomi cuccokrol xiaomyfy."

Ezt be tudod linkelni? Az istennek sem találom meg :DDD

:R

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#2003) yogee


yogee
tag

Sziasztok!
Remélem nem minősűl reklámnak, meg egyébként az árak sem annyira meggyőzőek, csak, mint érdekesség:
Computherm néven elég sok sonoff terméket lehet venni itthon:
[link]

(#2004) itanczos válasza yogee (#2003) üzenetére


itanczos
senior tag

Aztaaa!
Ez aztán a nyereség!!! :Y

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#2005) BullZeye válasza updog (#2002) üzenetére


BullZeye
veterán

(#2006) itanczos válasza Seraph 16 (#1998) üzenetére


itanczos
senior tag

Nem, nem mindegyikhez!
Persze itt az okos és a távirányítós kapcsolókat szét kell választani!
Sima távirányítósból létezik több nulla nélküli is.
Viszont mi az okos kapcsolókat szeretjük, ahol az aktuális állapotot is le tudjuk ellenőrizni.

Van pl xiaomi-ból is kapcsoló, amihez nem kell nulla, de az meg angol szabványú, amit nem lehet betenni az eu-s kerek kötő dobozba.

Jómagam próbáltam a Sonoff Touch-ot, amit a nulla vezeték megléte esetén hamar be lehet üzemelni, de nem jött be az érzékelése.
Befaragtam egy Xiaomi kapcsolót is, de az meg elég macerás, főleg panelban.
A jó kompomisszum az, amit kolléga is leírt az imént. Egy relé áramkör a csillárhoz, vagy okos izzók, amiket lehet kapcsolni egy vezeték nélküli kapcsolóval, amit én az eredeti kapcsoló helyére a kerek dobozra fogok csavarozni. A fázis vezetékeket pedig egy csokival összekötöm a dobozban fixen.
Vannak már ilyan kapcsolóim akár 1 évet is elmennek egy gomb elemmel. Szerintem vállalható ez.
Ha a csillárhoz relét akarsz tenni, akkor 2 lehetőség van. Az egyik, hogy adott kapcsolóhoz való okos konnektort veszel, pl Xiaomi, vagy mondjuk egy Sonoff relét.
Az elsőhöz és mondjuk a Xiaomi vezetéknélküli kapcsolóhoz is kell a Xiaomi Gateway.
A Sonoff cuccok Wi-Fi-sek, ott nem kell külön Gateway.

[ Szerkesztve ]

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#2007) mekkGyver válasza Seraph 16 (#2001) üzenetére


mekkGyver
aktív tag

Ha már spórolásról van szó, akkor első körben az izzókat cseréld ledesre, mert közel 500W-al világítani ma már elég nagy luxus. Ezzel meg is spórolod az okos kapcsoló árát pár hónap alatt. Aztán azt derítsd ki, hogy csőben van-e a kapcsoló vezetéke, vagy csak a vakolatba van gipszelve. Első esetben egyszerű a megoldás. Aztán ha szüleid nem annyira műszaki emberek, akkor azért olyan megoldást érdemes választani, ami nem kergül meg, ha elmegy az internet, vagy ha bekapcsolják a porszívót a közelében.

Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.

(#2008) itanczos válasza Seraph 16 (#2001) üzenetére


itanczos
senior tag

Azért ne tévesszük össze a dolgokat! A nulla vezeték nem egyenlő a földeléssel! :Y

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#2009) Norby-007 válasza Seraph 16 (#1998) üzenetére


Norby-007
tag

Szia,
Én is ezzel küzdöm, de még mindig nem vergődtem zöld ágra vele. De nem mondtam le róla.
Nekem utaznak még a cuccok, de már tudom kevés lesz és ki sem tudom próbálni egyiket másikat kütyü hiányában.
Nekem is fog érkezni egy xiaomi yelight (vagy mi a franc) de azt csak kíváncsiságból és érdekességként rendeltem egy kis kockával együtt, mert ugye ezek E27-es batár izzók, amik nem igazán tehetők bele nekem egyik lámpatestembe se, mivel e14, G9, G4,GU10, led és miegymás foglalatok vannak, meg akkor búrák a csoda lámpákba, hogy abba egy gomb sem fér már el, így ilyen izzók, meg Sonoff shutterek nem rúgnak labdába.
A másik hatalmas gondom, hogy alternatív kapcsolóim is vannak, azt pedig nulla vezeték hiányában nagyon nehéz kiváltani.
Rengeteg ideig a livolo 2 gangos 2 wayes rádiós kapcsolóval szemeztem, de az itthon 11 lepedő /db kínából pedig 9 ezer / db. Lemondtam róla, mert az sem biztos, hogy jó lenne, pedig az állítólag nulla nélkül, azaz single live wire-el is működik. Ebben nem nagyon hiszek, mert a rádió adáshoz nyilván azzal nyer naftát, hogy a fázis vezetéken ami átmegy rajta esik egy kis feszkó és abból lesz neki power, de akkor úgy vélem, hogy a led és energiatakarékos izzóim (más nincs is a házban) vibrálni fognak, mert egy kis áramot át fog engedni a kapcsoló. Aztán franc se tudja, de mivel alternatív kapcsolót csak párban lehet venni, így nem akarok 18 ezerért kísérletezni. Most nagy átalakításaim lesznek a házban jövőre, pár helyre be fogok tenni olyan kapcsolót amihez kell a nulla is, mert oda majd tudok vinni, lévén új konstrukciók lesznek, gipszkaron falazással miegymással. De tartok attól is, hogy pl a broadlinkes 1,2,3 gangos rádiós kapcsolókat tudom majd az alexával meg a broadlink rm3 pro-val vezérelni, de kérdés, hogy majd azokat tudom-e a raspberryn futó home assistant alá is majd applikánli.
Aztán másik problémám az, hogy ha ezeket a kérdéseket a lámpa mellé helyezett sonoff kapcsolóval oldom meg és ne adj isten a falban átkötöm vezetéket és oda rádiós wireless kapcsolót teszek (elemes) akkor majd nekem is a sonoffok firmware-ét pakolgatnom kell (tegnap egyébként ilyen kis usb-s ardunios vacakra is leadtam a rendelést, talán januárban beesik majd)?
Bennem sajnos annyi a kétely és kérdés, hogy azt sem tudom hol áll a fejem.
A legjobb lenne, ha lenne erről egy tanfolyam, vagy egy könyv amiben minden benne van, ahol ezt el lehet sajátítani, mert nekem a 0-ról kell mindent és folyamatosan csipegetem, tanulgatom 99%-át angol nyelvterületről, de sajnos sehol sem az alapoktól vannak a dolgok.
Például most még azt sem sikerült kiderítenem, hogy a szintén úton lévő Broadlink RM3 pro (wifi+IR+RF+4G) tud-e wifis sonoff kapcsolókat irányítani, vagy csak kizárólag az RF sonoffokat? Erre sem sikerül még választ kapnom, pedig kb 20 videót és 30 weboldalt tanulmányoztam már.
Lassan leteszek erről a világításos bullshitról, de a nélkül meg minek ez az egész cirkusz :))
Szóval ha majd beleásod Te is magad akkor látod, hogy ez a szimplának tűnő dolog is hosszú heteket vehet el az életedből :(
De nem adtam fel, annál is inkább, mert folyamatosan érkeznek a kütyük (amikért szinte naponta a postán töltök el egy, másfél órát, de még ez sem szegte kedvem :N )
Hajrá

(#2010) repvez válasza mekkGyver (#2000) üzenetére


repvez
addikt

Ahogy irtam is tisztába vagyok azzal, hogy nagyon szerteágazó a terület, de valami leirás info tanács csak fellelhatő olyanoktol akik már használják a rendszert és tapasztalatuk van benne.
Mert nekem jelenleg csak annyi infom van, hogy vannak kütyük amiket lehet vezérelni programokkal.
DE nem tudom, hogy arra amire szeretném használni ahhoz mire van szugségem.
Ahogy olvasgatom avnnak az ugynevezett ready to use kütyük amiket csak fel kell ismertetni a hálózattal és a telefon programmal lehet állitgatni, meg vannak amikhez meg kéne bontani az elektromos hálózatot meg saját programokat kell irni hozzá és vannak a wifis meg a rádiós cuccok.

DE ezen kivül semmit nem tudok .Infó hiányában meg nem tudok rendelgetni cuccot hogy majd valamire jó lesz.
esetleg van valami olyan alkalmazás amivel virtuálisan lehet szimulálni a dolgokat és mikor abban a környezetben minden kiépitésre kerül akkor lehetne átültetni a valóságba már egy kész beállitást?

Egyébként gázos konvektorokat hogyan lehetne, felokositani , hogy stabilabban és pontosabban tartsa a kivánt hőfokon a szobát?Pelgrim és FÉG régi tipusu.

(#2011) layerke válasza repvez (#2010) üzenetére


layerke
aktív tag

Rengeteg gyártó erőlteti a saját maguk által kidolgozott jobb vagy rosszabb rendszereket. Én azt javaslom, hogy olyan rendszert kezdj el favorizálni és alkalmazni, ami szabványosítva van, esetleg a használható eszközök gyártóitól certifikációt kér a szabvány tulajdonosa, miszerint együtt tud működni a többi eszközzel. Ilyenek pl elsősorban vezetékes rendszerbe rendezve a KNX, tovább vezeték nélküli kivitelben ajánlom a Z-Wave szabványú eszközöket.

Időtálló szabványok ezek több 10-100 gyártó több ezer termékével, amik garantáltan együtt tudnak működni. Bármi kérdésed van ezekkel kapcsolatban, szívesen segítünk, de legyenek konkrét kérdéseid, akkor konkrét válaszok lesznek. Mire milyen módon szeretnéd használni, ilyesmik. :)

(#2012) repvez válasza layerke (#2011) üzenetére


repvez
addikt

mindenképp valami olyat szeretnék első körbe ami megbontás nélkül használható mint a xiaomi cuccok és ha kell akkor felhasználható más helyen költözés alkalmával nem kell otthagyni.
A knx rendszer az már elég megbontásos vagy uj épités alkalmával kivitelezhető.
A z waves cuccok elég drágák a xiaomihoz viszonyitva.

egyenlöre még csak fejbe gyujtom az infót , hogy mi az amit érdemes vezérelni és azt mivel lehetne legolcsobban megoldani bontás nélkül. világitás hömérséklet és pára szabályzás lenne az első körbe, hogy a penészedést elkerüljem a lakásba, de ahhoz valahogy a régi konvektorokat is kéne szabályoznom.

(#2013) Seraph 16 válasza itanczos (#2006) üzenetére


Seraph 16
őstag

Köszi szépen! Ezeket végig fogom nézni. Így első olvasatra a relé tűnik a legegyszerűbbnek, vagy maradok a sima rádiós megoldásnál és nem kell az "okos" rész.

(#2007) mekkGyver Világos, már a legtöbb lámpában led van, vagy energiatakarékos. Ebben a csillárban sztem 8x40watt van, tudom ez sem kevés.

(#2008) itanczos Jogos. Nem vagyok egy nagy villanyszerelő, ezt a részét nem is vállalnám egyedül. Köszi a kiigazítást!

(#2009) Norby-007 Hehe, 3 éve néztem rá először, akkor még csak a távirányítósra, de valami mindig hibádzott. Pedig tényleg olyan egyszerűnek tűnik egy csillárt irányítani. Főleg, hogy már 2 éve mobilról vezényelem a fűtést, és az piszok egyszerű "plug 'n play" megoldás volt.

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#2014) mauimagic


mauimagic
aktív tag

Sonoff TH16 kapható itthon valahol raktárról? Tudom, hogy négyzetre emelt árakon árulják, de vennék egyet próbaként, mielőtt kinntről rendelek többet.

(#2015) layerke válasza repvez (#2012) üzenetére


layerke
aktív tag

Tudom, hogy drágák, a KNX igen betyáros áron kapható, de hihetetlenül stabil cserébe és jól működik együtt minden eszköz. A Z-Wave szintén nem olcsó mulatság, mondhatom hogy sokkal olcsóbb, mint a KNX és adott a vezetéknélküliség szabadsága, én a helyedben ezen a vonalon indulnék el. Tapasztalatból tudom mondani, hogy atomstabil a rendszer és használhatók az eszközök. Nem olcsó.. de tuti jó!
Xiaomi nem rossz, sajnos nagyon ráment az energiatakarékoskodásra, emiatt ritkán mintavételez és a ZigBee használata miatt kicsi a hatótávja.

[ Szerkesztve ]

(#2016) qqzs


qqzs
őstag

Megint ez a nullas kapcsolotema. Ha mar irtam bocs. A villanyszerelom meselte hogy egy hazat okositottak minden villanykapcsolot csereltek olyanra amihez nem kellett nulla es valami okosotthon nevu magyar ceg facebukoldalat adtak meg hogy a tulaj onnan vett mindent. Es az egesz hazat mobiltol iranyitotta utana. Ennyi infom van esetleg az oldal pontos linkjet elkerem. Nem hallotatok errol, mit hasznalhattak?

En most ott tartok hogy a led paneljeimet lecserelem rf taviranyitos ledpanelekre. Nem direkt csak gearbesten kihagyhatatlan akciot nem hagytam ki. Szinhomerseklet fenyero allitos csoportba kapcsolhato 24w-os panelek 21usd-ert. Ami aggaszt kicsit a 2.4 gigas rf taviranyitast hogy fogom okositani mert rf linket nem talaltam ilyenben.

Ja meg felokositottam a parasitot ha 50%nal alacsonyabb on ha 55nel magasabb off. Este 8 es reggel 8 kozt. Xiaomi. De kellett egy reggel 8 off parancs is mert ha eppen on volt reggel 8kor akkor estig nem kapcsolodott ki :)

Eladó: GTS450

(#2017) mekkGyver válasza qqzs (#2016) üzenetére


mekkGyver
aktív tag

A kapcsoló dobozába általában nem szoktak nullvezetéket húzni, ezért az egyszerűbb (pl. érintős) kapcsolók úgy vannak megoldva, hogy lényegében sorba kapcsolják a kapcsoló elektronikáját a lámpával, így az egyfajta parazita módon az égőtől "vesz el" egy kis energiát. Ezzel több gond is van, de szódával elmegy alapon használják egyszerűbb, kis fogyasztású elektronikáknál. Egy wifis eszköz viszont már többszáz milliampert is fel tud venni, ami egy ledes lámpát biztosan meghülyítene, és a ledes égő tápja is bekeverne a kapcsolónak.
Sokat kísérleteztem már ezzel, de nem sikerült használható megoldást összehozni ESP-vel. Sima RF kapcsolók is így működnek, de azokban egy buta dekóder IC van, ami csak pár milliampert eszik.

[ Szerkesztve ]

Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.

(#2018) qqzs válasza mekkGyver (#2017) üzenetére


qqzs
őstag

Koszi. Vilagosodik :)
———
Valami okos idojaras allomas? szelerosseg es csapadek mennyiseg lenne erdekes
Lidl be lesz most adattarolassal de usbrol nem irnak egy szot se de ezeknek a kulso cuccoknak a jelet le lehet szedni? [link]

Eladó: GTS450

(#2019) krisztián28 válasza qqzs (#2016) üzenetére


krisztián28
csendes tag

Szia!

A magyar okos otthonos cég szerintem a Chameleon :)
A 2.4 GHz jelet pedig tudja az RFlink vezérelni! :)

(#2020) qqzs válasza krisztián28 (#2019) üzenetére


qqzs
őstag

Es ezt hol lehet megvenni? Gondolom akkor ez lidlos idojarasallomashoz is jo

Eladó: GTS450

(#2021) mekkGyver válasza krisztián28 (#2019) üzenetére


mekkGyver
aktív tag

Megnéztem ezt a Chameleon céget. Szerintem ez valami X10 nullátmenetes 220-as kommunikációval dolgozik...

Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.

(#2022) Gh0sT


Gh0sT
addikt

Sziasztok!

Adott egy 3.3V-os Arduino Pro mini. Egy 18650-es cellával hajtom meg, ami nyilván nem 3.3V-al látja el. Mi a célravezetőbb? Raw-ra kötni direktbe a cellát, vagy VCC-re és előtte leszabályozni? Melyik hatékonyabb, hogy tudom ezt kideríteni, egyáltalán van különbség?

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#2023) Yoshida válasza Gh0sT (#2022) üzenetére


Yoshida
aktív tag

Leszabalyozni ugyanúgy tudod mint ahogy a pro mini oldja meg (hacsak le nem forrasztottad róla a stabilizátort). Szóval én használnám a pro mini stabját

(#2024) krisztián28 válasza qqzs (#2020) üzenetére


krisztián28
csendes tag

Szia! Én itt vásároltam meg!

(#2025) krisztián28


krisztián28
csendes tag

Sziasztok!
Úgy emlékszem, hogy valaki említette itt a fórumon, hogy használ RS 485 porton kommunikáló fogyasztásmérőt... Szeretnék kérni egy ilyen fogyasztásmérő beállításában egy kis segítséget Domoticz alá.
Előre is nagyon köszönöm :)

(#2026) layerke válasza krisztián28 (#2024) üzenetére


layerke
aktív tag

Hát mert csak ott lehet.

(#2027) qqzs válasza krisztián28 (#2024) üzenetére


qqzs
őstag

Koszi. Ajanljak synology kitben is. Miert akarnak egy rf linket nasra kotni?
-----
Dafang 19usd GBBF103 koddal gearbest

Eladó: GTS450

(#2028) BullZeye


BullZeye
veterán

Domoticzal együtt működő wifis radiátor szelep létezik? Ami pl xiaomi hőmérséklet szenzorához be tudom lőni, hogy ha a szoba közepe 24˘C akkor ne fűts tovább?

panel, központi fűtéssel, nincs kazán meg semmi, csak 2 cső meg radiátor, így tényleg csak annyi kellene, hogy a szelepet ki-be tolja.

[ Szerkesztve ]

(#2029) Gh0sT


Gh0sT
addikt

Találkozott valaki olyan relével, ami 3.3 V-on kapcsolható? Esetleg a 3.3 V-ol kellene 5 V-ot csinálnom... :F

[ Szerkesztve ]

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#2030) Piedon válasza BullZeye (#2028) üzenetére


Piedon
tag

Wifiset én még nem láttam, én most majd egy eq3 bluetoothosat akarok kipróbálni. Ahhoz van script ami lekezeli, akkor meg valahogy csak hozzá lehet kapcsolni domoticzhoz (az eq3 maxhoz meg gateway kell ha jól olvastam).

(#2031) Yoshida válasza Gh0sT (#2029) üzenetére


Yoshida
aktív tag

3.3-ból 5V-ot DC DC step up converterrel tudsz csinálni.

Legolcsóbb szerintem ez: [link]

0.4 Dolcsi :) persze kis teljesítményű, de ahogy nézem van állítható, 150W-ig jó is 4 dolcsiért.

Van persze olyan is, aminek nem usb a vége, de le is lehet forrasztani akár.

(#2032) itanczos válasza Gh0sT (#2029) üzenetére


itanczos
senior tag

Nekem a hestore-os egyes opto-s relé modul megy a sonoff relével.

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#2033) hoodoo86 válasza BullZeye (#2028) üzenetére


hoodoo86
tag

Ezek a radiátor vezérlők általában önmagukban is jól működnek. Van bennük hőmérő, ami kompenzál a radiátor közelségére. De ha a szoba másik felében pár fokkal hidegebb / melegebb van, akkor további offset-et is lehet megadni. Szóval általában csak bekonfigurálod, beállítod a kívánt hőt és jól teszik a dolgukat. A Domoticz-hoz integrálással pedig távvezérlést is kapsz pluszban.

Wifiset nem láttam még, csak bluetooth, vagy olyan rádiósat, amihez gateway kell.

(#2034) BullZeye válasza hoodoo86 (#2033) üzenetére


BullZeye
veterán

Értem, akkor viszont lehet várok egy Aldi/Lidl akciót, asszem azok szoktak időnként jó árban adni nem rosszat.

Vagy Kínából nincs valami olcsóbb jóféle?

[ Szerkesztve ]

(#2035) mekkGyver válasza layerke (#2026) üzenetére


mekkGyver
aktív tag

Már miért csak ott lehetne!? Ha jól tudom az rflink gyakorlatilag egy ingyenes program, ami arduino megára van írva (már más modulokra is portolva van).

Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.

(#2036) Gh0sT válasza itanczos (#2032) üzenetére


Gh0sT
addikt

Az nem 5V-os az adatlapja szerint, vagy rosszat nézek?

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#2037) AcCEsS


AcCEsS
senior tag

Kezdőként kicsit kísérleteztem az "otthon tartózkodás" státuszának automatizálásával. A Domoticz "System Alive Checker (Ping)" funkcióját használtam erre, az asszony és a saját telefonom routerben fixált IP címének periodikus megpingelésével próbáltam a státuszt állítani, de sajnos nem sikerült, mert az android x időn belül elaltatja a hálózatkezelés azon részét amelyik a ping echo request csomagjára válaszolna. Érdekes, hogy a próbaképpen küldött Pushover üzenetet anélkül megkapta és jelezte a telefonom, hogy a közben futtatott pingre válaszolt volna. A pingválaszok csak a képernyő feloldása után indultak el. Ezek alapján kijelenthető, hogy az android energiatakarékos üzemmódja tényleg elég hatékony, csakhogy nekem ez így nem ok. Ti hogyan oldottátok meg az "otthon tartózkodás" státuszának kezelését?

[ Szerkesztve ]

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#2038) itanczos válasza Gh0sT (#2036) üzenetére


itanczos
senior tag

Persze, hogy nem 5v! Azért is írtam! :)

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#2039) qqzs válasza AcCEsS (#2037) üzenetére


qqzs
őstag

Location miert nem jo?

Eladó: GTS450

(#2040) itanczos válasza AcCEsS (#2037) üzenetére


itanczos
senior tag

Ezzel én is kísérletezem.
Ios-t használóként próbáltam az iCloud-os helymeghatározást, de ha valóban pontos meghatározást akarsz, akkor 5-10 percenként le kell kérned a helyzet. Akkor viszont nagyon érezhető az akku merülést.
A wi-fi-s (ARP) jelenlét nem pontos, sokszor akár napokig azt jelezte, hogy otthon vagyok.
Ami viszont egész jó, az a BT-s jelenlét. Illetve legalább 2 rendszer kellene a pontosság miatt.
Ami szintén jó, az az app! Legalábbis ios alatt nekem szépen jelzi, hogy merre vagyunk és nem venni észre intenzívebb akku merülést.

[ Szerkesztve ]

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#2041) qqzs válasza itanczos (#2040) üzenetére


qqzs
őstag

Most jut eszembe evohomeban a life360 helymeghatározó szolgáltatást kombinaljak iftttvel.
De az android location szolgaltatasa is nagyon pontos ha noncs gp wifit hasznal. Mindig pontosan latszik hogy otthon vagyok e vagy nem....neha ha elbizonytalanodom megnezem rajta :)

Eladó: GTS450

(#2042) fecus válasza Gh0sT (#2036) üzenetére


fecus
őstag

Ha visszaolvasol, nekem a ledek és feszszabályzó leforrasztása és külső szabályzó hozta meg a kívánt eredményt.
Ha akkumulátorról használnád akkor 3v-os bistabil relét alkalmazzál! Ez csak az állapotváltáskor fogyaszt.

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#2043) repvez


repvez
addikt

mennyire érzékenyek vagy nagy távolságuak a mozgásérzékelök? Meg , hogy lehet biztositani, hogy csak azokra az eseményekre reagáljon amire szeretném?
Tehát például ha nyitva van az ablak és a szél meglengeti a fuggönyt vagy a virág leveleit arra ne kapcsolgassa fel a lámpát vagy egyéb olyan dolgot amit csak akkor kéne amikor valaki személy tartózködik ott.
Esetleg ha nagyobb távolságot is érzékel akkor az ablakon átlátva az utvaron vagy utcán elhaladó emberekre ágakra.

illetve azt, hogy ledszalagot kisebb szakaszokon a mozgásnak megfelelöen kapcsolja fel ne az egészet.
Ha valaki a folyosn sétál este akkor csak azon az egy méteres szakaszon amerre megy.

(#2044) layerke válasza mekkGyver (#2035) üzenetére


layerke
aktív tag

Nem a programról volt szerintem szó, hanem a hozzá fejlesztett hardverről, ami csak ott kapható. De semmi jelentősége nincs ennek, hiba volt tőlem is hogy megjegyeztem.

(#2045) AcCEsS válasza itanczos (#2040) üzenetére


AcCEsS
senior tag

qqzs & itanczos:

A location-t nem próbáltam (nem is tudom hogyan kell), de azt használva nem a telefon küldi a státuszt a domoticz felé, hogy "hahó itthon vagyok"? Nekem olyan kellene, hogy a raspberry/domoticz páros tudjon róla, hogy x db telefon jelenléte nem érzékelhető, tehát üres a kecó. Gondoltam arra is, hogy pl. a telefonon futó Tasker az otthoni wifi-re csatlakozik, akkor üzenetet küld a domoticz felé, hogy "vagyok", ha meg nem csatlakozik rá (pl. átvált mobilinternetre), akkor meg egy "nem vagyok" státuszt. Áhhhh, de ez meg béna és nem üzembiztos, mert a telefonokon múlik a vezérlése, meg nincs is kedvem minden családtag telefonját megerőszakolni. :U

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#2046) Spuri2000


Spuri2000
senior tag

Mysensoros + RGB LED szalag + Domoticz vezérlős linkje nincs valakinek?

(#2047) AcCEsS válasza itanczos (#2040) üzenetére


AcCEsS
senior tag

Egyébként az ARP alapú érzékelés nem rossz ötlet annak ellenére, hogy nálad nem működött megbízhatóan. Talán negyedóránként egy ARP cache ürítés vagy az ARP tábla újraolvasása (ip -s neigh flush all) megoldás lehetne... de nem biztos... Ennek utánanézek... :K

[ Szerkesztve ]

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#2048) AcCEsS válasza AcCEsS (#2047) üzenetére


AcCEsS
senior tag

Most jutott eszembe, hogy mégsem jó! :O Mert az ARP ürítése után kellene egy ping az adott IP-re, hogy az ARP bejegyzés újra felépüljön, de közben a teló lemegy doze-ba és nem fog válaszolni. Höhhh! :(((

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#2049) layerke válasza AcCEsS (#2048) üzenetére


layerke
aktív tag

A telefon mobileszközként megjelenik a domoticzban, ha be van jelentkezve a szerverre a telefonos appon keresztül. Ilyenformán lehet követni hol a telefon, meg a geofence is erre szolgálna.

(#2050) layerke válasza Spuri2000 (#2046) üzenetére


layerke
aktív tag

Ezt nézd meg, szerintem jó lehet egynek.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.