Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5651) Monkey


Monkey
tag

HA-ba integrált itt már valaki riasztórendszert?

(#5652) Monkey válasza sugarforce (#5639) üzenetére


Monkey
tag

Jól hangzik, ügyes vagy! :C :R Én a kondenzációs kazánom Computherm alapú vezérlését húztam be HA alá egy wifi modullal és a generic thermostat HA modullal. Mondjuk kicsit fázom a wifis megoldástól, nyugodtabb lennék, ha direktbe lenne drótozva.

(#5653) Degeczi válasza Pulsar (#5619) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Namost erre én is belefutok hasonlóba... :W

3 Sonoff Basicemen ESPEasy "Mega" van: kész binárisok Windows alól FlashESP8266-al fölnyomva. Nem volt velük semmi gond (leszámítva a korábban említett ESPEasy nyűgöket, de a szeptember eleji verzió jól használható, csak a nem működő delay helyett pulse parancsokkal a scriptekben).

A héten jött ismét 3 Sonoff Basic Ebayről, fölrakom az elsőre ugyanúgy, flash-eléssel semmi gond - de újraindítás után nem hoz létre ESP_0 wifit, a LED sem világít... Na, biztosan hibás, nézzük a következőt: azzal is ugyanez! Másik verziójú ESPEasy ROM-mal is.

Serial monitorral kiderül, h nem halott a cucc, csak bootloop: induláskor "rst cause:4" és hasonló üzenetekkel...

ESPurna viszont simán működik rajtuk!
(de nekem ESPEasy kell a scriptelés miatt)

Hétvégén elkínlódok az ESPEasy forrásból fölrakásával, mert nyilván vmi configon kell állítani, csak fura, h ezek szerint nem minden Sonoff Basic egyforma... :F
A régieket most nem szedem szét, de ezek panelján "Sonoff Basic R2 v1.0 2017-10-11" áll, szóval nem vmi nagyon új típus (igaz, ott egy "1816" is, tehát idén áprilisban gyártották a panelt, így lehet, h alkatrészből is vmi újabb, mert a régieket még tavasszal vettem, azok így még biztosan tavalyiak)

[ Szerkesztve ]

(#5654) Spuri2000


Spuri2000
senior tag

Sziasztok
Van két Blitzwolf BW-SHP2 konnektorom amit felokosítottam Tasmotaval, de az egyik nem működik megfelelően. Forrasztás után bedugom és működik de ha kis idő elteltével kihúzom és újra bedugom nem megy. Semmi életjel. Újra szétszedtem a forrpontokat megigazítottam újra megy de ha kihúzom megint semmi.
Mi mehetett benne tönkre ?

(#5655) sugarforce válasza Monkey (#5652) üzenetére


sugarforce
őstag

Koszi, a tied se hangzik rosszul.

(#5656) Spuri2000 válasza Spuri2000 (#5654) üzenetére


Spuri2000
senior tag

Érdekes ha megigazítom a forr pontokat (valószínű a melegtől) akkor az ezt követő konektorba dugásnál működik addig amíg ki nem húzom.
Találkoztatok már ezzel a jelenséggel?
Lehet tönkrement az ESP vagy valamelyik alkatrész lehet hibás?

(#5657) Cool Face válasza Monkey (#5650) üzenetére


Cool Face
aktív tag

Engem kicsit elriaszt ez a barátságtalan HA felület. Mondjuk egy egyszerűbb időzítéses beállítást is saját magadnak kell leprogramozni.Nem találtam erre előre megírt UI-t. Továbbá ha az árakat nézzük akkor Rpi+Conbee+Z-stick+egyebek nem olcsóbb ez sem. Mondjuk így körülbelül mindent le is fedtem vele. Smart things esetleg?

(#5658) Monkey válasza Cool Face (#5657) üzenetére


Monkey
tag

Ha nézed a HA fórumot és mellé guglizol, akkor rengeteg dologra (szinte mindenre) meg fogod találni a megoldást - hol jobbat, hol kevésbé jót vagy elegánsat. Persze nem lesz szívásmentes, de ebben a témában valószínűleg semmi nem az.

Olcsó(bb)ságra inkább nem reagálok. Ha ez a szempont, akkor hosszútávon csak a saját életedet bonyolítod és végső soron a jövőbeli rendszered stabilitását és flexibilitását veszélyezteted. A két korábban tárgyalt irány árban összevethető, de értékben nem.

Smartthings: gyakorlati tapasztalom nincs, és szerintem itt nagyon keveseknek lehet, ha van egyáltalán. Egy dolog biztos: ha nem csak mainstream igényeid vannak, akkor nagyon gyorsan meg fogod találni a korlátait.

(#5659) sugarforce válasza Cool Face (#5657) üzenetére


sugarforce
őstag

Neten annyi pelda es dokumentacio van hozza, hogy aki belevag es ezek alapjan sem jon ossze, annak a "baratsagtalan felulet" a legkisebb baja. Persze nem a guin mindent osszekattintgatos fajta, de boven nem a legonyolultabb.

(#5660) Degeczi válasza Cool Face (#5657) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ha ez a fő szempont, akkor mondom, h a Domoticz-ot érdemes kipróbálnod: az abban elérhető Blocky-nál barátságosabb, vizuálisabb programozást elképzelni sem nagyon lehet.

A Xiaomi Gateway mellett még az lehet egy érv, ha szükséges éjjeli fény, előre rögzített hangok lejátszása ill. fényérzékelő, mert ez mind van benne (és pl. nálam jól is jönnek), szóval egy próbát megérhet.

(#5661) Monkey válasza Degeczi (#5660) üzenetére


Monkey
tag

"A Xiaomi Gateway mellett még az lehet egy érv, ha szükséges éjjeli fény, előre rögzített hangok lejátszása ill. fényérzékelő, mert ez mind van benne (és pl. nálam jól is jönnek), szóval egy próbát megérhet." LOOOOOL :DDD :D

(#5662) Degeczi válasza Monkey (#5661) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem egészen értelek...
Nekem nagyon jól jön az erős és állítható színű éjjeli fény (amit pl. "fürdőszoba foglalt" jelzésre is befogtam :) és a hangszóróját is több eseményhez használom (és egy darabig a fényérzékelőjét is). Ezeket valahogy amúgyis meg kellett volna oldjam - így hogyne érte volna meg hát? (vmi 10-11e-ért kitben, nyitásérzékelőkkel és vezeték nélküli kapcsolóval együtt)
Pláne, h jódarabig nem volt volt RPi-s automatizálásom, de addig is nagyon jól jött az év eleji hideg időben, h a fűtés nélküli, felújítás alatt álló házamban távolról is nyomonkövettem vele minden helyiség hőmérsékletét.

(#5663) Chal válasza Cool Face (#5657) üzenetére


Chal
addikt

Én pl. nem írnám le a Smart Thingset, most egy kicsit megálltam, mert ingatlancsere van készülőben, de az új házban szerintem fogok vele futni egy kört. Benne van mindkét rádió (Z-Wave + Zigbee), és múltkor vetettem egy pillantást az userek által készíthető device handlerekre, hát szerintem jócskán lehet ezzel alkotni, arról nem is beszélve hogy a community már mindenhez is csinált handlert. Az eddig olvasottak alapján olyan érzésem van inkább, mintha egy cég fogta volna a "Hass + barkácsoljunk hozzá mindent" megoldást, és megcsinálták profi módon.

Itt egy device handlerre egy példa (xiaomi temp. szenzor ezzel direktben csatlakozik az ST hubra). És ezt gyalog user csinálta, támogatott módon (az apikhoz és az SDK-hoz tonnányi doksi és support áll rendelkezésre), szóval ilyen bonyolultságú kód fejleszthető és tölthető rá, illetve egy "appstore" szerű megoldással megosztható. Azért ez szerintem minden, csak nem korlátolt mainstream.

Egyetlen rákfenéje ennek is a gyártói cloud, de mivel itt senkinek sincs (és máshol sem találtam rá választ), így nem tudom mennyire tolerálja, ha beállítás után pl. elvágom apucitól, illetve hogy ezzel párhuzamosan milyen API-kon lehet(?) beszélgetni vele pl. alternatív mobil app-ból. Ha ezekre pozitív válaszokat kapok majd, akkor azt gondolom, hogy ez egy igen jó megoldás lesz (nekem).

[ Szerkesztve ]

(#5664) Monkey válasza Chal (#5663) üzenetére


Monkey
tag

Nem akarnám a rendszeremet olyan infrastruktúrára alapozni, amiről nem tudható deklarált módon, hogy nyitva fog maradni a külső fejlesztések előtt és ahol adott esetben én állítok elő értéket azzal a rendszer tulajdonosa számára, hogy valamennyi, az életteremmel összefüggő és fogyasztói szokásommal kapcsolatos adatomat átadom.

Az, hogy van a hubban többféle rádió, azért szerintem ne legyen döntő szempont. Nem hiszem, hogy két külön usb stick zavaró egy rpi-ben.

Tény , hogy a Samsung soha nem teszi be a lábát olyan területre, ahol ne az élmezőnybe tartozna. De legalább az ST-t is be lehet húzni HA alá... ;]

(#5665) Monkey válasza Degeczi (#5662) üzenetére


Monkey
tag

Csak az ultimate selling pointokon röhögtem. :) ("ha szükséges éjjeli fény, előre rögzített hangok lejátszása ill. fényérzékelő, mert ez mind van benne")

(#5666) Pulsar válasza Degeczi (#5653) üzenetére


Pulsar
veterán

Köszi az infót.
Még nekem sem volt időm azóta foglalkozni vele, de jovőhét közepétől szabin leszek, akkor majd rárepülők a témára:)

(#5667) Degeczi válasza Monkey (#5665) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nyilván nem ultimate, de szempont az is, h a Xiaomi nem pusztán gateway. Ráadásul az általad említett Conbee csak 10 eszközt tud kezelni, míg a Xiaomi 30-at - ami mindemellé még olcsóbb is.
Szóval csak annyi, h kezdésnek egyáltalán feltétlenül elvetendő a Xiaomi Gateway.

(#5668) Degeczi válasza Degeczi (#5653) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Hosszas szenvedés után kiderült végre az oka!

Az új Sonoff r2 reléken (legalábbis azokon, amik hozzám kerültek a héten) már ilyen "Puya" chip van:

míg a régieken még ez az XTX van ugyanott:

és az ESPEasy olyan módon használja (filerendszert megformázva, ott tárolva a configjait) amivel ez a pulya nem kompatibilis (az ESPurna és a Tasmota úgy tűnik, nem érintett ebben, azok működnek - de a scriptelés miatt mindenképpen az ESPEasy mellett akartam maradni)

Az ESPEasy csomagból ezért a "dev_ESP8266PUYA_1024.bin" végűt kell feltölteni, azzal végre megy szépen.

(#5669) tbs válasza Degeczi (#5668) üzenetére


tbs
addikt

:O kiraly... akkor mazli, hogy csuklobol cserelem a flash-t... :DDD

Viszont belefutottam most egy olyan szeriaba, ahol az 5-os csomagbol 3-nal a forrasztasok eleg kerdesesek voltak - a 230-as oldalon. Extrem melegedessel bukott ki az egyik, a benemeti sorkapocs fazis laba volt durvan hidegforrasztott. Szoval mostantol a flash csere rutin kiegeszult a sorkapcsok atmelegitesegevel + egy kis on...

[ Szerkesztve ]

(#5670) Pulsar válasza Degeczi (#5668) üzenetére


Pulsar
veterán

na közbe én is neki álltam
Az összes relém 2017-05-05 ös és XTX-es. ennek ellenére restart után nem indul el a Tasmota, az EasyESP pedig nem csinál semmit, felmegy szépen a flash, de a wifi nem jelenik meg a wifi hálózatok között a cucc

(#5671) Degeczi válasza Pulsar (#5670) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A flashelés persze, h rendben, azzal nálam sem volt gond, hiszen az még csak a program fölmásolása: utána, a futás során állt elő a gond, ezért serial monitorral kellene figyelned az üzeneteit. Nálam is így derült ki, h a config állományokat nem tudja kiírni, ezen döglik le. Nálad nyilván nem ez a baj, a Tasmota nem így használja a flash chipet (az az alábbi Puya-án is működött) de biztosan van vmi hibaüzenet

(#5672) qqzs


qqzs
őstag

Kicsit offtopic de annyi mindenhez ertetek hatha van otletek egy problema megoldasara. Adva van egy IR laser szkenner amil 3d adatokat gyujt a kornyezetebol. Ez zart terben tokeletesen mukodik de kint nem mukodik napsutesben. Legjobban naplemente kezdetetol sotetedesig mukodik mert akkor a legkisebb az IR tartalma a fenyek szabadterben. namarmost ezt figyelemben véve felhos idoben is működnie kene de nem mindig teszi ezt. felhoreteg vastagsagtol fugg gondolom. Viszont a multkor meg tuzo napsutesbes siman leszkennelte az arnyekos reszeket.
Tehat a lehető legegyszerűbben hogy lehetne valami szabadteri IR mero keszuleket keszíteni. Amibol ki lehetne indulni az egy ebayes lux mero ami van itthon. erre valami szurot kene gondolom rakni de fogalmam sincs honnan mit.

Van meg hokamera de az ugye a felületeken levo hőt meri ami tulajdonkeppen IR sugarzas. De arra nics otletem hoyg lehetne erre hasznalni.

Eladó: GTS450

(#5673) kbhuinfo válasza Degeczi (#5645) üzenetére


kbhuinfo
tag

Vagy openhab...

Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...

(#5674) Pulsar válasza Degeczi (#5671) üzenetére


Pulsar
veterán

néztem én a serial monitort, de nem ír ki semmit.
gondolom el sem kezdett bootolni. De hajnalig tartó szenvedések árán VSC-vel, és PatformIO-val, sikerült feltölteni, és most működik mind a három.
A legújabb verziót sikerült felrakni rá, eddig a 5.10-et próbáltam Arduino IDE-vel felrakni. Azzal a legújabb nem ment fel, a fordítás megállt mindenféle hibával.
De a lényeg hogy most megy szépen :)

(#5675) Kiskopika


Kiskopika
senior tag

Sziasztok, olyan szoba termosztatot keresek, ami regi hagyomanyos helyere nev szerint junkers TRQ21 beszerelheto minden kulonosebb atalakitas nelkul. Minimum lehessen telefonrol aplikacion keresztul vezerelni de az se baj ha lehet domoticz ala kesobb integralni.

(#5676) tfelleg válasza Degeczi (#5645) üzenetére


tfelleg
csendes tag

Szia Degeczi!

Ha felteszed a telefonodra a domoticz progit, abban van geofencing, egészen jól konfigolható.

Üdv
T.

(#5677) fo_di válasza Kiskopika (#5675) üzenetére


fo_di
őstag

én most éppen egy Secure SRT322 termosztátot rendeltem, de még várom, hogy befusson, csak utána fogom kipróbálni
ha minden igaz, egy hagyományos termosztát, amit a mostani helyére beköthetek, viszont z-wave-vel kapcsolható/programozható a setpoint

[ Szerkesztve ]

(#5678) Monkey


Monkey
tag

Tudtok jó forrást Aeotec Z-Stick Gen5-re? :B

(#5679) Degeczi válasza tfelleg (#5676) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Köszi, valóban ígéretesnek tűnik!
Amikor legközelebb elegem lesz a Home Assistantból és ismét Domoticz-al játszadozom, kipróbálom.

(#5680) szami777


szami777
addikt

Sziasztok,

A segítségeteke kérném, teljesen tanácstalan vagyok.
Kaptam egy okoskapcsolót a pc-hez, hogy bárhonnan be-ki tudjam kapcsolni.
Nem működött, látta a wifi, de a párosításnál hibát dobott ki.
Annyira nem zavart, viszont tegnap rendeltem egy xiaomi yeelight rgb izzót és ez sem akar működni.

Ugyaz a hiba, látja a net az eszközt, de a párosításnál végig megy 100%-ig majd failed to connect/ connection time out üzeneteket kapok. Az izzónál azt írja,hogy túl messze van a router, majd jön a timed out üzenet(mondom magamba wtf, kb 2 méter, hiszen a szobába van a router.)

A routerre kezdek gyanakodni, digi 1000-es netem van, egy zte f688-as a router.
Be tudtam lépni böngészőbe a router beállításokba, szerintetek mit kéne átállítsak, hogy működjön? Nem nagyon értek hozzá és nagyon frusztráló. :(
(smart tv, mobil simán rákapcsolódik a netre)

Köszönöm szépen előre is a segítő válaszokat.

[ Szerkesztve ]

“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.” ///// Old nick ->xsanyi77

(#5681) tfelleg


tfelleg
csendes tag

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne hogy valaki izzította már domoticz alá a Kodi-t? Librelec install, valamiért nem akar menni. 9090-es port, ezeket a hibaüzeneteket már sikerült kicsalnom belőle, de mást nem:

Error: EventSystem: Could not determine switch type for event device Nappali_kodi

Error: Kodi: (Nappali_kodi) Async Read Exception: 125, Operation canceled

Körbegugliztam már a világot, írják is pár helyen hogy ők is belefutottak, de nem találtam megoldást.

Köszi

(#5682) Monkey válasza Degeczi (#5667) üzenetére


Monkey
tag

Az új ConBee azt hiszem 15-öt, de az nem 15 db eszközt jelent, hanem 15 gatewayt, ha őt koordinátornak tekintem. Eszközből valamelyik HA topikban valami 200 db-ot olvastam, de ott ez nem volt behivatkozva, a gyári doksijában nem láttam darabszámot. Mondjuk szerintem a 200 end device irreális.

Amúgy nem leszólni akartam a Xiaomi gatewayt, csak azt gondolom, hogy ha valakinek komolyan számításba veendő szempont a döntésénél, hogy az adott eszköz használható - e éjjeli fényként, vagy hogy játszik - e le hangot, akkor az fordítva ül a lovon.

(#5683) Monkey válasza szami777 (#5680) üzenetére


Monkey
tag

No offense, de ez itt offtopic, semmi köze az okos otthon témához. Előbb lesz válaszod valamelyik routeres topikból. :)

(#5684) Degeczi válasza Monkey (#5682) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Sőt, meg fogsz lepődni, de még az is szempont, hogyan néz ki - hiszen a nappali központ részén van, jól láthatóan.

Ez van, nem vagyunk egyformák.

(#5685) Monkey válasza Degeczi (#5684) üzenetére


Monkey
tag

Hímzett terítő is van rajta? :)

Csak ugratlak. :) Én az ilyen dolgokat száműzöm a szemem elől, nem akarom magam műszaki boltban érezni. :DDD

(#5686) Degeczi válasza Monkey (#5685) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Amit lehet, azt igen (pl. a RPi), De ami éjjeli fényt ad és hangjelzéseket, azt nem sok értelme lenne elrejteni.

(#5687) szami777 válasza Monkey (#5683) üzenetére


szami777
addikt

Vettem, köszi. Gondoltam hátha járt itt valaki hasonlóan, de akkor felteszem ott is.

[ Szerkesztve ]

“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.” ///// Old nick ->xsanyi77

(#5688) Pulsar


Pulsar
veterán

Na, az idei szezontól első alkalommal élesben kezdi a pi vezérelni a kazánt, általam írt szoftverekkel.
A kérdés az, hogy szerintetek mi az ideális hőingadozás ami jó? tehát ha beállítom hogy legyen otthon 22 fok, akkor 21,5nél ha bekapcsol, és 22,5nél ki az jó? Vagy mekkora szokott lenni ez a tartomány?
Illetve sonoffal hajt meg valaki kicsit izmosabb fogyasztót? Mennyire bírja? 9A-nél azért érezhetően melegszik a cucc. Hajtsak meg vele egy nagyobb relét vagy mágneskapcsolót inkább? Vagy cseréljem le a Basic-et egy TH16-ra?

(#5689) Degeczi válasza Pulsar (#5688) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Egy jó termosztát ennél sokkal bonyolultabb!
Egyrészt 0.5 foknál nagyobb pontosság kell (mondjuk 0.1), másrészt fűtéstől függ, milyen a tehetetlensége: ha 22.5-nél kikapcsolod is, a radiátor attól még meleg marad - és közben emelkedik tovább a hőmérséklet, akár 23-at is meghaladva a végén... Hasonlóképp, a fűtés rákapcsolása után is kell még idő mire a víz fölmelegszik (és közben hűl tovább a szoba), ezt is bele kell számolni az alsó határba.

De ez teljesen egyedi, háztól, fűtésrendszertől és külső hőmérséklettől is függően, ezért egy korrekt termosztát folyamatosan tanul, figyeli ezeket a folyamatokat. Így aztán az is megoldható, h ne azt add meg, h "du. 4-kor kapcsoljon be a fűtés", hanem az, h "mire hazaérünk, 5-re legyen 21 fok" - és a vezérlés kisakkozza magának, ahhoz mikor kell elkezdenie fölfűteni a házat. Ez pl. a Honeywell bizonyos típusaival már 20 éve is így működött - egy okos ház se legyen már butább.

[ Szerkesztve ]

(#5690) Pulsar válasza Degeczi (#5689) üzenetére


Pulsar
veterán

na ezekre nem gondoltam, köszönöm :R
Raktam szenzort is a fűtés csőre, így meg tudom nézni a tehetetlenséget. Illetve van kültéri hőmérőm is, azzal lehet ezt az értéket kompenzálni....
A mikor érek haza dolog nálunk nem játszik mert párom is és én is össze vissza járunk dolgozni, hol éjszaka, hol nappal, így nincs az az okos termosztát ami ezt le tudná követni :D
De a felfűtési és lehűlési tehetetlenséggel jó ötlet adtál további "játékra" :) :R

[ Szerkesztve ]

(#5691) Chal válasza Degeczi (#5689) üzenetére


Chal
addikt

+1 valamint mindezek mellé: időjárásfüggő vezérlés, külső szenzorokkal.

Ez egy elég komoly tudomány, érdemes belemélyedni, illetve megkeresni, hogy milyen algoritmusokat hasznának mások, és milyen szenzoradatokkal. Tuti kitalálták már sokan, nulláról én nem állnék neki,

(#5692) Pulsar válasza Chal (#5691) üzenetére


Pulsar
veterán

hát gondolom sokan használnak PID vezérlést.
Én azért eljátszom vele, szerintem pont ez a szépsége az ilyeneknek :)

(#5693) dieselgti válasza Pulsar (#5688) üzenetére


dieselgti
csendes tag

Csatlakoznék az előttem szólokhoz.
Amiről Te beszélsz, az a hiszterézis. Nálam (nem okosrendszer) ugyan így, ahogy említetted 0.5 °C-ot állított be a hozzáértő gépész. Egyébként Domoticzra van egy egész korrekt smart thermostat plugin, keress rá a honlapjukon, hátha segít!

(#5694) Pulsar válasza dieselgti (#5693) üzenetére


Pulsar
veterán

köszönöm, rákeresek, hátha a forráskódból tanulok valamit :)

(#5695) Monkey


Monkey
tag

Az érdekelne, hogy a Xiaomi Aqara hő és pára szenzorral kapcsolatban milyen tapasztaltaitok vannak pontosság szempontjából. Nem találtam arról egyértelmű infót, hogy milyen szenzort alkalmaznak benne, az viszont eltántorít, hogy a hivatalos honlap +-3 C (!!!) pontosságot ad meg. Ha nem elírás, amin csodálkoznék, akkor az elég gyengusz.

Üzemidő szempontjából mit tapasztaltatok?

(#5696) sambenez válasza Monkey (#5695) üzenetére


sambenez
addikt

Nekem az egyik egy Computherm Q7RF termosztát mellett van, és 0,1°C az eltérés a kettő között. Azt viszont nem tudom a termosztát mennyire pontos.
Lassan egy éve megy, de még nem kellett elemet cserélni benne.

(#5697) Monkey válasza sambenez (#5696) üzenetére


Monkey
tag

Olyan termosztátom nekem is van, igaz, üzemen kívül. Ha Neked az értékek 0,1 fokon belül együtt mozogtak, akkor az teljesen jól hangzik.

Azért jó volna, ha még kaphatnék véleményeket, mert elég sok eszközt kéne vennem, és jó lenne nem mellényúlnom.

(#5698) Degeczi válasza Monkey (#5697) üzenetére


Degeczi
nagyúr

7 példánya biztosan pár tizeden belül van, egy 8.-nál gyanús nekem, h 1-2 fokkal kevesebbet mérhet a ténylegesnél, most raktam mellé egy 9.-et kíváncsiságból (mert amúgy a padláson van, és ott semmi jelentősége)

de ezt senki nem garantálhatja előre: nyilván pont azért adnak meg gyárilag 3 fokot, h ne lehessen panaszkodni, ha vki belenyúl a gyártási szórásba

viszont érdekes, az otthonautomatizálási rendszerekben miért nincsen erre opcionális korrigáló tényező, amivel be lehetne kalibrálni

(#5699) sugarforce válasza Monkey (#5697) üzenetére


sugarforce
őstag

Nekem 3 uzemel, egyik baratomnal meg 4, ha van is elteres mas szenzorhoz kepest, az 0.1 foknal nem szokott tobb lenni.

(#5700) sugarforce válasza Degeczi (#5698) üzenetére


sugarforce
őstag

HA alatt pl dht szenzorhoz van offset parameter, lehet itt is mukodne. Persze ha erre gondolsz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.