Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) layerke válasza cpt rodgi (#3000) üzenetére


layerke
aktív tag

Gratulálok hozzá, remélem élvezni fogod ezt a hosszú és rögös utat :)

A Broadlinkről van egy leírás az összefoglalóban, Ghost már megoldotta, biztos tud segíteni kérdés esetén. Az egy jól összerakott iromány, javaslom az alapján indulj el.
A HomeBridge-ről is volt már szó itt, keress rá, hátha le van írva jól, ha nincs, akkor kérdezz és megoldjuk együtt.

(#3002) lplugo


lplugo
csendes tag

Sziasztok,

Továbbra sincs ötletem, más fórumban sem nagyon reagáltak.....
Megpróbáltam egy másik Pi-on, ugynaz a probléma, azaz nincs a broadlink eszköz a hardware listában.

korábbi post-om:
Domoticz - Broadlink log:

2018-02-10 17:28:49.665 Error: PluginList: Parsing '/home/pi/domoticz/plugins/BroadlinkRM2/', 'Error document empty.' at line 0 column 0 in XML ''.

Talláltam egy xml-t a https://pypi.python.org/pypi/broadlink ( https://pypi.python.org/pypi?:action=doap&name=broadlink&version=0.6) oldalon.
Beraktam a Pi/domoticz/plugins/BroadlinkRM2 mappába de a hibaüzenet ugyanaz."

Van esetleg ötlete valakinek?

(#3003) itanczos válasza cpt rodgi (#3000) üzenetére


itanczos
senior tag

Szerintem inkább szerezz be egy Raspberry Pi-t és tedd arra!

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#3004) AcCEsS válasza lplugo (#3002) üzenetére


AcCEsS
senior tag

A hibaüzi mintha pont arra az XML fájlra reklamálna, amit máshonnan töltöttél le. Ahhoz, hogy a Domoticz Hardver oldalán kiválasztható legyen a Broadlink Pro (még ha utána nem is működik) semmi más nem kell, csak az általad linkelt útvonal ('/home/pi/domoticz/plugins/BroadlinkRM2/') könyvtára alá bemásolni a plugin.py fájlt. Ha jól tudom, még futtathatónak sem kell lennie, mert nem közvetlenül a shell hanem a python fogja kezelni.

Egyébként tegnap jött meg nekem is a Broadlink Pro, és csak hogy a korábban feltett kérdésemre válaszoljak, hibátlanul kezeli az Aldi-s távirányítós konnektor-szettet.

Sajnos gyelőre még csak telefonról tudom bizergálni, mert ha a Domoticzban felveszem az eszközt, a következő restartnál meghiúsul a Domoticz elindulása. A githubról letöltött legutolsó verziójú python-broadlink telepítője eleve rossz helyre másolja a lib-eket, mert a telepítés a /usr/local/lib/python3.5/dist-packages alá történik, és nem a /usr/lib/python3.5 alá, ahol a többi telepített lib van. Érdekesség, hogy van egy /usr/lib/python3/dist-packages könyvtár is egy halom lib-el, ami szerintem a pip install hozott létre. Szóval az első telepítés és Domoticz restart után a log-ban láttam, hogy a python nem tudta felhúzni a broadlink lib-et, mert nem találja. Ekkor vettem észre, a helytelen telepítési útvonalat, de amikor kézzel átmásolom az /usr/lib/python3.5 alá, a restart után nem tud elindulni a Domoticz. Tegnap este már nem volt több időm nyomozni, de remélem nem az új verziós Broadlink Pro firmware a probléma oka.

Ti belefutottatok ilyen problémába? Mi a franc lehet ez?

[ Szerkesztve ]

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#3005) Jamesch válasza AcCEsS (#3004) üzenetére


Jamesch
tag

Milyen FW van a Broadlinken?

Ha v51 vagy v52 az lehet probléma. Alapvetően RM bridge és hasonlóakkal nem működik együtt ezért Alexás, Google-es hangvezérlést nem lehetett megvalósítani IFTTT-n keresztül, de azóta beépítette a Broadlink a támogatást (részlegesen).

Arra nem találtam infót hogy Domoticz-os HA-s interface-t is érinti-e a probléma ezért nem is álltam neki (hátha nem működik, lusta vagyok :), elvagyok mostmár a hangvezérléssel, de várom hogy neked sikerül-e

Downgrade-et ne csinálj régi FW-re mert brick lesz

Ja és |V|etal !!! |,,|¸

(#3006) Pinochet


Pinochet
tag

Sziasztok!
Napok óta kínlódok, hátha ti tudtok valamit, mert több fórumot végigolvasva sem találtam megoldást.
Adott egy xiaomi gateway amit riasztónak használnék. A mi home appban beállítom amit meg is osztottam a feleségem accountjával.
BEkapcsolom a risztást a gateway üvölt az én telómon egy sima jelzés érkezik, a feleségemére az sem.
Ha mindkettőbe belépek az enyémmel akkor a feleségemé elkezd riasztani is a push üzenet mellé, én akkor csak pusht kapok, ami nyilván halk, meg zsebben fel sem tűnne, pedig ez lenne a lényeg.
Töröltem és újra felismertettem, most csak én kapok pusht de egyáltalán nem kezd csörögni...
Huawei p9 é p9+ a telefon.

Valakinek valami ötlete mit lehetne tenni? Csak ezért szervert vagy egyéb megoldást nem szívesen használnék, mert pont az egyszerűség miatt használnám így.
Előre is köszi

(#3007) cpt rodgi válasza itanczos (#3003) üzenetére


cpt rodgi
tag

hmm. hiszek neked.. de valami indokot tudsz mondani a javaslatodra? a synology 65% ban a domoticz miatt lett vasarolva. Nasra szügseg volt ugy is, es az "okosok" azt mondtak, h erre felmegy a domo, es igy hardwert, es energiat sporolok..
Mondjuk ha rpi lenne, nem tudnek vele (en) mit kezdeni. a nasra nagyon egyszerü volt a domo telepites... szerintem a pi-nel eddig sem jutottam volna .:(
vagy esetleg egy pi eseteben megoldheto h valaki feltolt nekem egy image-t, amire fel van rakva amire nekem igenyem van??
home bridge,
broadlink,
internet radio
1 sonof rele ( ezt mar tudom copyzni) :R
es akkor vegyek pi3 mat vagy eleg a butabb?
mekkora kartya milyen sebessegü ?

kezdö vagyok, de amatör :C

[ Szerkesztve ]

(#3008) AcCEsS


AcCEsS
senior tag

(#3002) lplugo: Ja, és a Broadlink Pro csak akkor jelent meg a Hardver listában, ha a Python3.5 fel volt telepítve! Az alaprendszerrel együtt felrakott Python2.7 ha jól tudom nem jó, mert a broadlink lib 3.x verziót igényel.

(#3005) Jamesch: A melóhelyről csak annyit tudtam kipróbálni, hogy újra aktiváltam a Broadlink Pro-t és a lib-et és restartoltam a Domoticzot. Az így sem indult el, ezért inkább valami python/környezet problémára tippelek, mert a Broadlink Pro jelenleg ki van húzva a konnektorból, tehát nem az azzal történő kommunikációba hal bele a Domoticz.

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#3009) MaCS_70


MaCS_70
félisten

Szeretném összehasonlítani a jelek szerint nagyon eltérő értékeket mutató BME280-asaimat, így felfűznék hármat a Raspberry I2C buszára.

Ennek mi lenne a helyes bekötése? Azt látom, hogy ellenállásokat kell közbeiktatnom, de többféle leírást is találtam eléggé eltérő értékekkel.

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#3010) drdre


drdre
csendes újonc

Sziasztok!

A Fibaro redőny modulja ugye egy redőnymotorhoz kapcsolható. Nálunk az alábbi:

DC 209 Smarthome relé

bekötésével egy redőnykapcsolóval van vezérelve 2 redőny. Kérdésem, hogy szerintetek nem lenne elég egy Fibaro modul ha a relé és redőnykapcsoló közé kötjük a Fibarot?

(#3011) layerke válasza drdre (#3010) üzenetére


layerke
aktív tag

Nem alkalmas a fibaro kettő redőny vezérlésére, mert a végállást az áramfelvételből érzékeli és aszerint kalibrálja magát.

(#3012) Piedon válasza MaCS_70 (#3009) üzenetére


Piedon
tag

Az BME280 I2C címei miatt max kettőt tudsz felfűzni, ennél több darabnál már külön áramkör kell (I2C expander).
Nem tudom milyen ellenállásokat javasolnak mert alapból a BME panelon ottvannak a 10k-s felhúzó ellenállások.

[ Szerkesztve ]

(#3013) AcCEsS válasza Jamesch (#3005) üzenetére


AcCEsS
senior tag

Egyelőre nincs eredmény. Másik raspberry-re telepítettem egy stable domoticzot, felraktam a python3.5 meg a broadlink cuccait, hozzá is tudtam adni a hardver oldalon, de a log-ban látszik, hogy nem tud csatlakozni:

(Broadlink RM2) Connecting to: 10.0.0.24:34EA3372E704
Error: (Broadlink RM2) Error Connecting to Broadlink device....
(Broadlink RM2) Heartbeat interval set to: 30.
(Broadlink RM2) Calling message handler 'onHeartbeat'.
(Broadlink RM2) Calling message handler 'onHeartbeat'.

Viszont legalább a domoticz nem száll el segmentation fault hibával mint a másik raspberry-n a beta verziós.

Egyébként kicsit olyan érzésem van, hogy el sem jut a broadlink lib indításához, mert a .py fájl mellet nem jön létre a __pycache__ könyvtár, ami az első használatkor szokott legenerálódni. A gond az, hogy nagyon kevés infót lehet fellelni erről a témáról, a log-bejegyzések pedig nem igazán adnak támpontot a hibakereséshez...

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#3014) AcCEsS válasza Jamesch (#3005) üzenetére


AcCEsS
senior tag

Egyébként ezt a leírást követtem a telepítéshez, plusz a fórumokat néztem át. Egy dolog viszont nem teljesen tiszta. Ez a python program kezeli a Broadlink RM mini3 kontrollert is? Mert van ilyen szöveg a leírásában: "Remote control RM2/ RM mini3 : RM2 device remote controller" Mert az is van nekem, de ahhoz sem tud csatlakozni a domoticz, ugyanaz a hibaüzenet: "Error: (Broadlink RM2) Error Connecting to Broadlink device" Pedig az IP és a MAC is jól van belőve...

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#3015) Arcanus


Arcanus
aktív tag

Próbálom beüzemelni az ESP8266-ot, de random időközönként (van hogy 1-2 sec, de volt hogy 5-10 perc) egyszerűen leáll ilyen hibaüzenettel:

ets Jan 8 2013,rst cause:2, boot mode:(1,6)


ets Jan 8 2013,rst cause:4, boot mode:(1,6)

Igazából fogalmam nincs miért csinálja, próbáltam utána járni a dolognak de semmi nem segített. Ötlet valakinek?

Szerk: nodemcu cp2102-ről lenne szó, próbáltam 2A-es töltőt is, nem segített

[ Szerkesztve ]

(#3016) Arcanus válasza Arcanus (#3015) üzenetére


Arcanus
aktív tag

Megvan a hiba! Az MQTT szerver időnként ledobott, emiatt egy reset-et nyomtam, de a setup() függvény nem volt erre felkészítve, emiatt kaptam a hibaüzenetet. A kódot átírtam és már minden stimmel :K

(#3017) drdre válasza layerke (#3011) üzenetére


drdre
csendes újonc

Köszi a választ!

(#3018) itanczos válasza layerke (#3011) üzenetére


itanczos
senior tag

Na, ezt szeretném én is elérni a mysensors-os rollershutter modullal.
Ma egész este szívtam egy áramkörrel, ami automatikusan kalibrálja a motor áramfelvétele alapján a pozíció érzékelést.

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#3019) MaCS_70 válasza Piedon (#3012) üzenetére


MaCS_70
félisten

Köszönöm!

Kibővítve a kérdést: milyen áramköri elemeket hasznos beszereznem, ha I2C, illetve 1Wire eszközökkel szeretnék kísérletezni? A breadboard, a tápegység, jumperek és LED-ek megvannak, főleg ellenállásokra gondolok. A 4k7-esekről tudok, más kell-e még?

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#3020) itanczos válasza MaCS_70 (#3019) üzenetére


itanczos
senior tag

Nem árt egy 2 irányú 4 csatornás szint illesztő (3.3v-5v).
Nyomógombok, több breadboard, rengeteg átkötő kábel, mindhárom típusból (anya-anya, apa-apa, anya-apa).
Optós relépanelek (1-es, 2-es), több és több féle Arduino, ESP board. Ezek párszáz forintos tételek, de ha csak 1 van belőle és valamiért elfüstöl, bosszantó tud lenni!
Javaslom a teljes szabvány ellenállásból 1 sort megvenni. Esetleg 4,7k, 10k, 47k, 100k potméter is jól jöhet.

[ Szerkesztve ]

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#3021) MaCS_70 válasza itanczos (#3020) üzenetére


MaCS_70
félisten

Köszönöm -- bevásároltam!

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#3022) alcsapalcsa


alcsapalcsa
tag

az miért lehet, hogy a routerem nem látja a sonoff egységeimet? Működik mindegyik, kapcsolgathatom őket, de az ipcímet beírva nem találja meg. Ha kikapcsolom és újraindítom, akkor látja rögtön. A routert újraindítva is megjelenik mindegyik. Van vmi beállítás, ami ezt okozhatja?

(#3023) jedie82


jedie82
csendes tag

Sziasztok!
Két hét alatt sikerült az összes hozzászólást végig olvasnom. Sok mindent sikerült megtudnom belőle, köszönöm.
Én is elkezdtem ismerkedni az okosház vezérlésekkel, és bevallom nagyon magával ragadott a téma. Van már itthon Alexám, Domotizom RPI2-n, mindenféle érzékelőm amit csak felleltem aliexpressen, mindenféle arduino, esp8266, stb…
Elektronikában, informatikában, barkácsolásban jártas vagyok. Arduinoval már megismerkedtem, programozgattam is az érzékelőket, ledeket, reléket csattogtattam, RFID-t próbálgattam, fűtésvezérlést imitáltam, stb… Mivel nem tudtam hogy létezik domoticz és ehhez hasonló alkalmazás, ezért először a Labview alatt próbálkoztam, és sikerült is sok mindent megoldanom, és vezérelnem a dashboard nevű androidos alkalmazásán keresztül. De mivel ez nem volt túl felhasználóbarát, és számomra csúnya a megjelenítése, és Alexára még nem lehet feltenni (bár találtam egy leírást, de a szerző „Sam” nem válaszolt eddig a kérdéseimre) ezért kezdtem el más alternatívákat keresni. A domoticz-ra esett a választásom, amit fel is telepítettem, és most ezt próbálgatom.
Első kérdésem felétek: Ti a locsolórendszer automatizálást (10 zóna) már ha van, hogyan oldottátok vagy oldanátok meg? Arduino-n van a program? Vagy domo alatt legyen, és az ardu csak csattogtassa a reléket? Netes időjárás- esetleg várható eső figyelést tudtatok integrálni?

(#3024) itanczos válasza alcsapalcsa (#3022) üzenetére


itanczos
senior tag

Ha jól értem nem a router nem látja, hanem a gépedről nem tudod pingelni a sonoff-ot.
Milyen firmware van a sonoff-on?

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#3025) layerke válasza jedie82 (#3023) üzenetére


layerke
aktív tag

Arduino csak csattogtassa a relét, domoticz meg majd intézi a többit. Domoticz fórumán van megoldás arra, hogy tudjon a rendszer arról fog-e esni a következő x órában. Szerintem lua scripttel van megoldva, de nem emlékszem most pontosan.

(#3026) drdre


drdre
csendes újonc

Sziasztok!

Raspberry PI 3-ra HA-t és HomeBridge-t akorok majd telepíteni. Lesz egy Broadlink RM Pro + razberry z wave modul.
A PI vásárlása előtt vagyok még.
Az ok, hogy megveszem az alap gépet, vmi házat és tápegységet, de érdemes SD kártyát vennem vagy jó lesz a nem használt 16GB pendrive-om is?
Ha SD kártya kell tudtok ajánlani vmi jó ár/érték aránynak megfelelő típust?

Előre is köszi a választ!
:R

(#3027) jedie82 válasza layerke (#3025) üzenetére


jedie82
csendes tag

Köszi, megnézem. Akkor az arduino után a LUA programozást is meg kell tanulni 🤓
Legalábbis alap szinten.

(#3028) itanczos válasza jedie82 (#3027) üzenetére


itanczos
senior tag

Vagy próbáld ki a HomeAssistant-ot! :)
Abban alapból benne van az időjárás figyelés.

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#3029) jedie82 válasza itanczos (#3028) üzenetére


jedie82
csendes tag

Feldobom egy másik SD karira, és kipróbálom. Köszi

(#3030) jedie82


jedie82
csendes tag

Az megoldható domo alatt hogy ha megnyomok egy gombot (pl csengő) a kiválasztott ip kamera képét kirakja a tv-re 20 másodpercig amikor nézek egy filmet? Persze kodi alatt.

(#3031) lplugo válasza AcCEsS (#3014) üzenetére


lplugo
csendes tag

Nah én is itt tartok.

Az xml-t megoldottam, nem volt elég letölteni a dropbox 'főoldalról', hanem rá kellett kattintanom a plugin.py-ra, ahol látszik a kód, ptt volt egy download gomb és miután így lementettem, egyből benne volt a listában.

Azután jött a következő gond, hogy nem tudtam felvenni device-t. Hiányolt egy broadlink mappát, amit elvileg magától kellett volna generálnia. Ez is megoldódott egy synolgi-s fórum alapján. Most már device os van, csak hiába nyomok rá, mindig off marad és ilyen üzenetek vannak a log-ban:

2018-02-17 19:06:42.089 Error: (disc) 'onCommand' failed 'AttributeError':'module 'broadlink' has no attribute 'discover''.
2018-02-17 19:06:42.089 Error: (disc) ----> Line 278 in /home/pi/domoticz/plugins/BroadlinkRM2/plugin.py, function onCommand
2018-02-17 19:06:42.089 Error: (disc) ----> Line 568 in /home/pi/domoticz/plugins/BroadlinkRM2/plugin.py, function Discover

Error Connecting to Broadlink device....192.1xxxxxxxxxx

és

ini file not found: inibroadl:/BroadlinkRM2/BroadlinkRM2-3-254.ini

Kezdek belefáradni, már több napom ráment. 😃

(#3032) MaCS_70


MaCS_70
félisten

Akadt egy kis fejtörnivalóm a Domoticz - BME280 párossal.

Az ugyanis a helyzet, hogy a Domoticz az összes BME280-asomnál 70-75% közi páratartalmat jelez, holott a valós érték 30-35% között mozog.

Hogyan lehetne kalibrálni?

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#3033) Pulsar válasza MaCS_70 (#3032) üzenetére


Pulsar
veterán

honnan tudod hogy a 30-35% a valós?
Egyébként én azt vettem észre, hogy "tévedés" állandó, így a kiolvasott értékből kivonod a különbséget, és azzal az adattal dolgozol tovább

(#3034) MaCS_70 válasza Pulsar (#3033) üzenetére


MaCS_70
félisten

Onnan, hogy körberaktam a lakásban fellelhető öt hygrométert (köztük egy hajszálast is), és öt százalékponton belül mutattak, a BME280-asok meg az általuk mutatott érték dupláját.
Egyébként sajnos a 30% a reális. :(

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#3035) Pulsar válasza MaCS_70 (#3034) üzenetére


Pulsar
veterán

Á, értem, köszi, nem tudtam milyen modszered van "hiteleítésre" :) (nem kötöszködni akartam, hanem tenyleg erdekelt )
Mivel olvaaod ki az értékét?

Jó kevés, gondolom panel lakás.

[ Szerkesztve ]

(#3036) BullZeye


BullZeye
veterán

Megakadtam, aki már végigszenvedte ezt az egész "otthon vagyok - nem vagyok otthon" témát.
Mi lett a végső megoldás, már ha egyáltalán van rá?

Eddigi tapasztalatok
device_tracker:
- tplink > Bugos, 1 admint enged be, ami azt jelenti, hogy ha épp HA foglalja az admin accountot, akkor nem elérhető a router felülete, elég idegörlő, gyorsan kukázott ötlet.
- openwrt > upgradeltem routert openwrt-re, felismeri az eszközöket, viszont folyton azt írta, hogy távol van a készülék.
- nmap > aztán írták, hogy próbáljam ki ezt, kipróbáltam, tök jó, nagyjából 20 percig, merthogy az android kb ennyi ideig van "éber" állapotban, aztán deepsleep/idle, szóval 20 perc után minden telefon TÁVOL lesz.
- owntracker > Imádom, nagyon jó lenne, viszont ha android kilövi a programot (vagy nem indítom el, vagy véletlenül vissza gombbal lépek el róla), akkor nem frissít amíg el nem indítom a progit telefonon, szóval instabil.

Végső cél nem lenne más hosszú távon, mint egy bugyuta alarm systemet belőni. Azaz ha otthon vagyok, vagy a közelben, akkor az ajtó nyitás előtt lője ki az élesítést, és ne szólaljon meg a riasztó azonnal (ami nem más, mint egy Xiaomi Gateway :D )

(#3037) itanczos válasza BullZeye (#3036) üzenetére


itanczos
senior tag

Nekem tökéletesen működik iPhone-on a Homeassistant alkalmazás. Háttérben is, nincs hiba.
Illetve be van állítva a BT tracker is.
Ráadásul látom HA alatt az akku töltöttséget és a töltő csatlakoztatottságát is.

[ Szerkesztve ]

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#3038) Yoshida


Yoshida
aktív tag

A majd egy éves Domoticz "rendszerem" pi3-on raspbian alatt eddig atomstabil volt, csak áramszünet esetén volt kimaradás, viszont most feb 16. és feb 18. napján behalt. Megy a domoticz webserver része, de azt írja, hogy offline a kép közepére. Nem küldi az adatokat a Grafanának se, de az is működik csak nincs mit mutasson, kodi is működik, transmission is, szóval a pi jól van, de a Domoticz-ban belül valami meghal.
Olvastam pár helyet, hogy hol kéne a lognak lennie (var/logs pl., vagy home/pi/domoticz) de ezeknél nincs domoticz log. Domoticzot leállít, majd elindít után megjavul, de az első eset után 2 nap múlva újra lehalt, úgy hogy 1 hónapja nem változtattam semmit a rendszeren... Neten olvasgatva azt írják szedjem ki a plugin könyvtár tartalmát, ezt a 18.-i eset után áthelyeztem, egyelőre így most megy, de fura az egész.

Van tippetek, hogy hol a log, vagy hogyan lehetne kideríteni, mitől van az összeomlás?

3.8153 a domo verziója, elvileg tavaly ősszel frissítettem erre.

(#3039) cpt rodgi


cpt rodgi
tag

sziasztok!
Alakul a kipapolas, es a beköltözes. Van csodaszep redönyöm, amit motoritalni szeretnek. ötletem van, ( leptetömotor, valami ki progival wifin, ) de annak a kivitelezese nekem magas. viszont berlemeny, tehat nagyon bontani nem lehet. ezert, egy olyan megoldasom nelle, h a redony kirblia töböl kicserel egy motorra, ra egy "buta " elektronika , es kesz. Persze acel hogy a domo ( ha összeall,) majd tudja kezelni.
ami van:
[redony]
[szetszedve]

a megoldasom:
[vezerlo]
motor:
[motor]
szoval, velemeny? :F

[ Szerkesztve ]

(#3040) itanczos válasza Yoshida (#3038) üzenetére


itanczos
senior tag

SD kártya?
Sanszos, hogy az halt meg!

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#3041) itanczos válasza cpt rodgi (#3039) üzenetére


itanczos
senior tag

Ezt a motort rögzíteni is kell. Mivel fogod, ha mondjuk fúrni nem lehet az albérletben?
Egyébként működhet a dolog!
Nekem 230v-os csőmotorjaim vannak, amik a redőnytengelyben vannak.
Vezérelni én saját áramkörrel vezérlem őket.

Gondolnod kell a végállás kapcsolókra is!

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#3042) cpt rodgi válasza itanczos (#3041) üzenetére


cpt rodgi
tag

Neztem 220 as motorokat, de aranytalanul dragabbak:( A vegallassal van gonom, bar a vezerlo tudja. Van vegallas kapcsolo. azt reed relevel gonoltam, a redony aljara a magnes, es sürü ima, hogy athuzzon az ablakon.. meg bizom benne h az elekronika tel van keszitve a tularam tiltasra, igy automatikusan megallna... a redöny tengely volna az igazi csak h az itt be van falazva.....

(#3043) layerke válasza cpt rodgi (#3039) üzenetére


layerke
aktív tag

Normális redőnybe való 230voltos csőmotort kell venni, a vezérlésen meg majd utána lehet elgondolkodni. Nekem fibaro roller shutter egységeim vannak, redőnyönként egy darab és egy aeotec gen 5 usb gateway Domoticzba dugva.

(#3044) itanczos válasza cpt rodgi (#3042) üzenetére


itanczos
senior tag

Felejtsd el az automatikus megállást a motor terhelésétől függően!
Akkora az áttétel, hogy nem veszi eszre azt sem, ha ripityára töri a redőny szerkezetet!
Próbáltam azt figyeltetni az elektronikával, de esélytelen...
Layerke jól mondja, a csőmotor az ideális megoldás, gyakorlatilag láthatatlan, csendesebb, beépített végállás kapcsolóval (vezetékes verziónál).
Azt érdemes tudni, hogy csak alu redőnynél ajánlják, feltolás gátlóval együtt.

[ Szerkesztve ]

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#3045) AcCEsS válasza lplugo (#3031) üzenetére


AcCEsS
senior tag

Sajnos én sem jutottam előbbre, a Domoticz mindig csak a "Error Connecting to Broadlink device...." üzenetet ír. Nem kizárt, hogy ez a probléma az újabb RM Pro+ eszközök emlegetett/szidott hardver/szoftver módosításával függ össze, de ebben nem vagyok biztos. Az az érdekes, hogy ugyanezt a hibaüzit kapom az RM mini3 kontrollerhez történő csatlakozási próbálkozás esetén is, pedig az ugyanazt a python-broadlink plugint használja, habár annak működtetéséhez másik szkript kell. :U

Nekem az a problémám, hogy a fellelhető fórumokat átböngészve sem igazán találtam korrekt infót arról, hogy mi lehet a gond. Nagyon kevés beírás van ez ügyben, így nem tudom eldönteni, hogy én rontok el valamit, vagy a v51 v52 firmware verziók és a módosított hardver miatt eleve reménytelen a csatlakoztatás. :(

Annyi kérdésem lenne az RM Pro+ eszközzel rendelkező tapasztaltabb fórumtársakhoz, hogy mi a gond az RM Pro+ (v51 és v52 firmware) kontra Domoticz/Home Assistant összekötésével? Most akkor pontosan mi nem működik vele? Nem lehet összekapcsolni, vagy fel sem ismeri, vagy nem lehet betanítani, vagy csak az Alexa-val nem megy (Mintha Norby-007 azt írta volna)? Csak mert akkor nem görcsölünk vele feleslegesen...

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#3046) cpt rodgi válasza itanczos (#3041) üzenetére


cpt rodgi
tag

illetve a nagy kerdes, hogy a motorom birja e vagy nem, vagy tul sok? mekkkora erö kell? kellene?

(#3047) itanczos válasza cpt rodgi (#3046) üzenetére


itanczos
senior tag

Ezt általában a redőny felületére szokták megadni, nm-ben.

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#3048) MaCS_70 válasza Pulsar (#3035) üzenetére


MaCS_70
félisten

szenzorértékeket egyszerűen a Domoticz webfelületén nézem, nem állítottam semmit.

A hőmérséklet és a légnyomás teljesen rendben van, a páratartalom az egekben.

Egyébként családi ház. Ha kint hideg van, leesik a páratartalom, alig győzzük párásítással.

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#3049) Yoshida válasza itanczos (#3040) üzenetére


Yoshida
aktív tag

SD-n csak a /boot van, minden más a 2.5-ös mobilwinyón, ami a pi-n lóg. :( Majd valami ellenőrzést azért futtatok rajta, jogos az észrevétel :)

(#3050) lplugo válasza AcCEsS (#3045) üzenetére


lplugo
csendes tag

Egyenlőre én sem találtam megoldást. Egy fórumon azt írták, hogy át kell másolni a broadlünk mappát a local/ lib...stb-ből a lib/...stb-be, de eddig bármit bárhova pakoltam, lehalt a domoticz (offline üzenet).
Home Assistanttal látta a Broadlink RM+-t, de ott meg annyit kell 'kódolgatni', másolni a kódokat és szerkeszteni,, ami nekem már nem konfortos. Plusz az önmagában egop rendszer, szóval semmi mást nem lehet futtatni a pi-on.
Ezért bírkózom még a Domoticz appal, mert az feltelepül a pi-ra a többi alkalmazás mellé. Csak tényleg bosszantó, h milyen nehéz összehoznina Broadlinkkel (ha egyáltalán lehet) és még a domoticz fórumban sem segít senki.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.