- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
Sonoff rf bridge hez melyik FW a jo (Tasmota)?
Folraktam a legfrissebbet, de nem jon be a webfelulet illetve a ping is kikimarad.... (az apt latom, es tudok hozza csatlakozni)
-
hoodoo86
tag
Ha minden igaz, valahogy így fog kinézni a szenzor definíciód:
sensor:
- platform: rest
resource: https://api.pushbullet.com/v2/pushes?modified_after=<TIMESTAMP>&limit=1
name: 'A szenzor neve'
value_template: '{{ value_json.pushes.VALTOZO_A_RESPONSE_JSONBAN }}'
unit_of_measurement: "mertekegyseg"
headers:
Access-Token: <ACCESS_TOKEN> -
pomk
őstag
válasz
zambozoli #7039 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a részletes és érthető magyarázatot!
Sajnos a jelenlegi termosztáthoz nem megy 230V és mivel nem akarok nekiállni gipszkartont bontani, főleg úgy hogy azt sem tudom hol megy benne a vezeték, így szerintem egyelőre marad a jelenlegi termosztát.
Bár ahogy a képen látszik, a termosztát vezetékeitől kb 5cm-re van a villanykapcsoló, ami fölött pedig van egy elektromos doboz a falban a plafon alatt, így valahol menni kell ott vezetéknek. Onnan azért könnyen lehetne kivezetni 2 vezetéket a termosztáthoz, de ehhez azért kéne egy jó nagy lyuk a gipszkartonban, amit utána nem győznék eltüntetni, glettelni, csiszolni, festeni, stb... Majd a következő festés előtt megcsinálom.Esetleg valami egyszerűbb, kevesebb bontással járó tipp hogy hogyan tudnék a termosztáthoz elektromosságot varázsolni?
-
Yoshida
aktív tag
válasz
Kiskopika #6974 üzenetére
Ha a dashboard mode: floorplan domoticzban, akkor android alól meghívva a domoticz címét böngészőben bejön az alaprajz. xiaomi-n meg ki lehet rakni ikonra webcímet is, így a főképernyőn csak egy bökés, és már be is jött a floorplan. lehet zoomolni is a szobákra, stb.
Egy gondom van vele, hogy vissza gombra nem tűnik el, csak home-ra(Más telefonon, vagy launcheren nem biztos, hogy ki lehet rakni webcímet kezdőképernyőre.)
-
dieselgti
csendes tag
válasz
sambenez #6980 üzenetére
Igen, nálam működik
Két részből áll a dolog:
1.
Nyers adatok kinyerése a szenzorból ennek a leírásnak az alapján.
Annyit módosítottam a végén, hogy txt-be mentettem.2.
Adatok feldolgozása bash és DzVents szkriptek segítségével.
Ezt már magam írtam meg hozzá. Ha kell írj privátban, aztán megoldjuk!A képen a végeredmény és még az elem állapotát is mutatja!
-
fo_di
őstag
valaki ért a home assistant restful szenzorokhoz? van egy curl hívásom, ami egy jsont ad vissza, és szeretném ezt a restful apival lekérdezni, mert a hassioban nincs curl. mit kéne beírnom a szenzor konfigba?
curl --header 'Access-Token: <ACCESS_TOKEN>' \
--data-urlencode modified_after="<TIMESTAMP>" \
--data-urlencode limit="1" \
--get \
https://api.pushbullet.com/v2/pushes -
vampire17
addikt
válasz
layerke #6983 üzenetére
Kerdezted, hogy van e leiras a ki/bekapcs temarol. Ezt linkeltek az indexes forumon, erdekes lehet:
https://www.vgfszaklap.hu/lapszamok/2014/julius-augusztus/3415-kondenzacios-gazkazanok-ii
-
zambozoli
aktív tag
Szia!
A termosztát, amit linkeltél jó lesz!
A kombi kazánod sorkapcsa 5 pontot tartalmaz:
L: Fázis, N: nulla, PE: védőföld, 1-es és 2-es pontok: szobatermosztát bemenet (1-es ponton van a fázisha jól van bekötve!).
A szobatermosztátról feletett képen valószínűleg (nézd meg mindenképp) a kazán 1-es és 2-es pontjáról jövő két vezeték van.
Kombi kazán a következőképp működik:
Folyamatosan villany alatt kell lennie, különben nem lesz használati melegvized, se fűtésed. Ha az 1-es és 2-es pontot rövidre zárod, akkor indul a fűtés ez a fűtési indító jel! (Keringető szivattyú a kazánban van!)
Ha fűtés alatt használati melegvizet kérsz, akkor a kazán átvált HMV módba. Ha elzárod a csapot és az 1-es -2-es pont rövidre van zárva akkor pedig keringeti továbba vizet a radiátorokba.Általad linkelt termsztát bekötése:
L és N pontokra bekötöd a 230V50Hz tápfeszültséget. (Erre nem jó a mostani termosztátban lévő két vezeték!!!)
A COM és NO pontokra kötöd a jelen termoszttban lévő két vezetéket.Felprogramozod, használod!
Ha a jelenelgi termosztát környékén nincs villany, akkor tedd fel ezt: [link] nem lesz okos, nem lesz távvezérelhető, de működni fog rendesen aamíg nem varázsolsz villanyt a termosztát közelébe.
-
válasz
supercharley #7036 üzenetére
A fenébe! Azt hittem sikerül még valakit ráugrasztani a témára és lesz kivel megvitatni a kódokat!
-
supercharley
tag
válasz
supercharley #7035 üzenetére
Ok, közben rájöttem!
Ez a kamu kapcsolós megoldás úgy tűnik hogy jó lesz!
Köszönöm! -
supercharley
tag
Köszönöm a kódot! Eredetileg programozó vagyok, sajnos mostanában csak ritkán tudok programozással foglalkozni, akkor is csak a régi rendszereimben módosítgatom. Nem lenne gond a dzVents elsajátítása, csak kevés az időm, ezért a szerettem volna a Blocklyval megoldani mindent. Blocklyval gyorsabban tudnék haladni, ráadásul évek múlva, illetve más személy számára is könnyen áttekinthetőek, értelmezhetőek a Blocklyval készült scriptek. Hátha egyszer egy jobb Blockly kerül a Domoticzba!
-
válasz
supercharley #7030 üzenetére
Egy megoldás, de többféle lehet. Itt az égve maradt lámpákat figyelem és ha 15 percig úgy marad akkor pushbullet megy:
-- Check the wiki at
-- http://www.domoticz.com/wiki/%27dzVents%27:_next_generation_LUA_scripting
return {
active = true,
on = {
timer = {
'every 15 minutes',
}
},
data = {
previousLux = { initial = 0 },
previousLightSw1 = { initial = Off }
},
execute = function(domoticz)
local LightLevel = domoticz.devices('Lux')
if (LightLevel.lux > 10 and domoticz.data.previousLux > 10)
then
domoticz.notify('Világítás bekapcsolva MARADT!', 'A pince világítás bekapcsolva maradt'..domoticz.time.rawDate..' '..domoticz.time.rawTime, domoticz.PRIORITY_NORMAL, SOUND_INCOMING, NSS_PUSHBULLET)
end
domoticz.data.previousLux = LightLevel.lux
local LightSw1 = domoticz.devices('Garázs füri lámpa')
if (LightSw1.state == 'On' and domoticz.data.previousLightSw1 == 'On')
then
domoticz.notify('A világítás bekapcsolva MARADT!', 'A garázs fürdőszoba világítás bekapcsolva maradt'..domoticz.time.rawDate..' '..domoticz.time.rawTime, domoticz.PRIORITY_NORMAL, SOUND_INCOMING, NSS_PUSHBULLET)
end
domoticz.data.previousLightSw1 = LightSw1.state
end
} -
sambenez
addikt
válasz
supercharley #7030 üzenetére
Hozz létre egy Dummy eszközt. Ennek az állapotát változtasd meg x mp-el a nyitás után. Ennek az állapot változása már elindítja a szkriptet.
-
supercharley
tag
Egy kicsit megakadtam a Domoticz-ban. A megvalósítandó feladat az az, hogy a garázskapu felnyitása után x perccel kapjak push értesítést ha a kapu még mindig nyitva van!
Blockly-val próbáltam megoldani úgy, hogy használtam azt a lehetőséget hogy a van olyan lehetőség a Blockly-ban hogy egy esemény bekövetkezése után x másodperccel be tudja állítani egy felhasználói változó értékét(Set ... After ... Seconds). Szépen meg is csinálja, kapu nyitás után x másodperccel átállítja az állapot változóm értéket. De innentől kezdve kapufa, mert úgy tűnik hogy a másik felhasználói szkriptem, amely a változó értékétől függően futna le, és az üzenetet küldené, sajnos nem fut le mert nem kerül rá vezérlés, valószínűleg azért mert egy egyszerű változó értékének állítása nem váltja ki a felhasználói szkriptek futtatását a Domoticz-ban!
Ti hogyan oldanátok meg ezt a feladatot? -
A FIBARO nem olcsó mulatság...
Néztem egy kínaiet (kérdés mennyire megbízható)
Zigbee
Heimen brandDe a szenzor ugyan 38 USD, de kell gateway is 60USD-ért.
-
Nem küldik hazánkba azt sem a kosárnál derül ki
De ezt igen és az ára 1.6 EUR-ral drágább csak
-
Amazon DOT 2 Echo, ECHo Plus is akciós a német amazonon (dot 3-at sajna nem küldik kis hazánkba)
-
-
vampire17
addikt
válasz
UberMutant #7022 üzenetére
En FIBARO CO Sensort vettem, igaz az Z-wave-es. Xiaomit vettem volna, de sajnos csak gaz es fusterzekeloik vannak. Az egyeb kinai CO erzekelokben nem bizok, eleg gaz hogy nincs hozzajuk semmilyen tanusitvany....
-
sambenez
addikt
válasz
MaCS_70 #7016 üzenetére
A Fasttech szerint 12V 70mA-es a táp. Szerintem egy ilyenre cserélhető EU dugósra is.
Úgy értettem ha az eredeti tápot akarod megtartani. De közben rájöttem másik táppal megoldható.
(#7019) kenand: Mit értesz azon hogy nincs okosba?
Most 23,59$, az elég jó ár érte. Ennél még olcsóbban nem láttam. -
válasz
sambenez #7018 üzenetére
Hogy érted, hogy nem lehet cserélni? Ránézésre sima 5,5-ös barrel jack.
Egyébként főleg az érdekelne, hogy mennyire lehet megbízható, illetve érzékeny egy ilyen eszköz. Időnként enyhe gázszagot érzünk, a kézi érzékelő semmit nem mutat, a szolgáltatók csak akkor tudnának nyilatkozni, ha éppen akkor vannak itt, amikor érezni lehet, ezért gondoltam, hogy lehet értelme egy folyamatosan figyelő eszközt használni.
MaCS
-
válasz
MaCS_70 #7016 üzenetére
Kínai dugós táp. Esetleg cserélhető-utólag- európaira, de az + pénz... (vagy adapter kell hozzá)
Én Co érzékelőt vennék, de az nincs okosban..
Okos Xiaomi cuccok mind csak kínai dugósak, Kínai piacra szántak sajnos. (a Mi Home apban is az eszközök 90% csak Kínára állítva jelenik meg) -
Erről a Xiaomi / Honeywell földgázérzékelőről van valakinek tapasztalata / véleménye?
Kicsit zavaró, hogy a leírásnál nincs szó tápegységről, a FAQ-nál viszont kínai dugósról beszélnek.
Köszönettel: MaCS
-
gkfx
csendes tag
Sziasztok! Én is most vágok bele ebbe az okos otthon témába és ezzel kapcsolatban lesz majd biztos jó sok kérdésem. Az alap valószínű hass.io-lesz pi3b+ on. Többek közt szeretnék redőnyt is vezérelni vele de egyelőre nincsenek motorizálva a redőnyök. A topikot visszaolvasva kapcsolós motort tervezek sima fali kapcsolókkal és fibaro roller shutterrel. Ez a kombó működik akkor is a kapcsolókkal ha nem megy a PI ugye?
Illetve milyen márkájú motort ajánlanátok? Érdemes megvenni a Smart Home-ot vagy inkább kerüljem? A másik amire még gondoltam az ASA (olcsósított Somfy ). Esetleg más ajánlott márka?
Köszi -
Meghacektem egy olcsó Xiaomi Xiaofang 1s kamerát. rtsp streamet tud már.
Xiaomi home appban macerásan és elég instabilan lehetett kezelni.Ha kivenném az SD kártyát elviekben menne újra Xiaomi Home appal is, de nekem nem igazán jön össze, azóta nem tudom hozzáadni. (megpróbáltam) Na de nem azért hackeltem, hogy visszatérjünk.
VLC-vel látom az rtsp streamet (dinamikus DNS-sel távolról is).
Mit tudnék még vele kezdeni?
Domoticz fut az Xplenology "home made" NAS-omon, de a 2 kamare helyet majd d inkább 2 jobb kültéri IP kamerára használnám.Domoticz nem tud rtsp-t ha jól tudom, van script ami JPEG-be átteszi, de az meg lassú. (állítólag)
-
válasz
vampire17 #7010 üzenetére
Köszönöm, az ilyesmit mindig hasznos olvasni.
Jelenleg azonban szerencsére/sajnos nem áll fenn a veszélye annak, hogy ilyesmivel foglalkozzak.
Az egyik helyen, ahol lakunk, megy az ősöreg kapcsolós kazán, egyetlen körrel, éppen csak a kapcsolása van megbolondítva a múltkori szórakozás tárgyát képező Sonoff-fal.
A másik helyen van a kétzónás kapcsolós vezérlés, NodeRED alapon vezérelve, bár most éppen csak tesztüzemben, de okosan kapcsolva két szobatermosztáttal.Köszönettel: MaCS
-
vampire17
addikt
válasz
Kiskopika #7007 üzenetére
Nalam is nagyon bevallt a Tado, En openthermel vezerlem a Westen kazanom. Igazabol nem is talalok olyan okostermosztatot (tegnap pont kerestem, Chal miatt) ami minden fontosabb kapcsolatot lekezel (rele, analog szabalyozott vezerles, illetve egy Csomo digitalis protokoll...)
Sajnos viszont a V3+ elofizetos rendszere nagyon nagy mellenyulas volt sztm... a "lelket" oltek meg pont a Tadonak. (roviden: a geolokacios vezerlesert, illetve az automata dolgokert, pl ablaknyitas erzekeles, havidijjat kell fizetni) Igazabol azert hozzateszem ezek a funkciok siman helyettesithetoek okosotthon kozpontokkal, hiszen a "nagyoknak" mind van Tado pluginjuk.
(#7004) MaCS_70: Digitalis vezerlesnel szerintem a tobb zonas vezerles nem okoz gondot pl a Tadonak, egyeb vezerlesnel (pl lere, analog) nem tudom, hogy hogyan mukodik pontosan... Viszont itt erdemes szetnezni: [link] Nagyon jo a Tado FAQ-ja, nem nagyon talaltam meg olyan kerdest, amire ne lett volna itt valasz.
-
Kiskopika
senior tag
En Vampire utan szabadon Tadoval oldottam meg egy 20+ eves Junkerst. Elotte irtam a Tado supportnak kompatibilis e, aztan Vampire is segitett (koszi megegyszer) es most mukodik minden f.szan egy hete 😁 A Tado supportot csak dicserni tudom 24 oran belul valaszolnak, es a bekotesben is hulyebiztos leirast adnak, es hozza se engedik adni amig felul nem vizsgaljak online.
De ahogy Vampire nekem is mondta V3 verziot erdemes venni mert a v3+ ban mar havi dijjas az automatizmus. -
Piedon
tag
válasz
MaCS_70 #7004 üzenetére
Két vezeték megy csak Ariston esetében a buszos termosztáthoz, valami Busnet rendszert használ amiről a működését tekintve nem találtam semmit a neten. Nem hiszem, hogy működne nem gyári buszos termosztáttal, az opentermesek olyanok amik mennek nem gyárival is pl. a Remeha (na arról.meg haver tudna mesélni, hogy mi szívás volt vele míg beállították).
A szerelőkről itt Pesten se mondhatok túl jókat (eddig néggyel volt dolgom), az egyik azért nem javította meg a kazánt, mert, és most itt idézek: "Nem fér be oda kezem..." (a megoldás az volt, hogy a másik szerelő simán levette a gázszelepet és mögötte már fütyürészve megoldotta problémát), a másik meg közölte, hogy ha tudja, hogy nincs lift és a harmadikra kell felmenni, ki sem jön. -
Klassz...
Nekem az a fő gondom, hogy Veszprém környékén egyszerűen nem találok hozzá karbantartó szerelőt.
Amúgy azon morfondírozok, hogy egyáltalán hogyan oldanám meg nem kapcsolós vezérléssel, mivel két fűtésköröm van két motoros szeleppel és kiokoskodott vezérlési logikával.
A buszos vezérlésű kazánoknál hány vezeték megy a termosztáthoz? A gyakorlatban ezek hogyan működtethetőek nem gyári termoszátokkal?Igazán nagy bajban akkor leszek, ha le kell cserélnem, mivel ez parapetes, az utódja jogszabály miatt ugye csak kéményes lehet -- kémény elhelyezésére pedig nincs lehetőségem.
MaCS
-
Piedon
tag
válasz
MaCS_70 #6998 üzenetére
Nálam is Ariston van, hagyjuk azt a bandát, komolytalanok. Úgy forgalmazzák a buszos termosztátot, hogy félig román, félig angol, félig magyar a menü nyelve. A szerelő meg rákérdezett, hogy ki szerelte be nálam a buszos termosztátot, meg a külső hőmérséklet érzékelőt, mert ők nem szokták. Nekem belső melegvíztárolós a kazán, amikor telepítették akkor összesen azt hiszem tíz darab volt belőle az országban, mert senki nem vette mindenki a legolcsóbb alap típust vette elmondás alapján sima termosztáttal. Mondjuk két év alatt kétszer romlott el a kazán, szóval meg is van a véleményem róla.
-
Magga
aktív tag
válasz
enesbcs #7000 üzenetére
Értem, de a jelenleg rajta lévő FW nevében sem volt feltüntetve (úgy emlékszem volt ilyen is, de nem azt raktam fel). Most letöltöttem a legújabb zippet, ezek vannak benne:
Ebből első körben az Uploader és utána? Bár már itt elakadtam, mert az uploader után nem érem el...Szerk.: az lehet a baj, hogy a hivatalos oldal leírásából töltöttem le az uploadert és az 2017.05.21 dátummal szerepel? A legújabban friss dátummal van, de a mérete ugyanaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Gyúrósok ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest