Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4601) hitman77 válasza Yoshida (#4600) üzenetére


hitman77
senior tag

Szia

Az ihc. A másik működik, mert ott nem kell on-line regisztráció. Csak azt nem kezeli Alexa....

(#4602) Silent77


Silent77
veterán

Sziasztok!

Tegnap jött meg az Amazon Alexa, azért vettem, mert google aszisztens alatt nem bírtam hozzáadni a broadlink rm pro +-t.
Mint kiderült alexához sem tudom.
Lényeg az lenne, hogy tudjam a tv-m hanggal irányítani, és a klímát.
Találtam egy ideiglenes megoldást, rm plugin.
Mi lenne a legegyszerűbb módja, hogy működjön a 2 eszköz hangvezérléssel? :R

Pi 3 van, de azon a home assistant fut, googléhez.

[ Szerkesztve ]

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#4603) Yoshida válasza Silent77 (#4602) üzenetére


Yoshida
aktív tag

Google home appot ha felrakod androidos telóra, ott ki lehet választani a broadlink rm-et, azt hiszem az ihc appból szedi a scene-eket, és azokra tud reagálni.

Mivel nekem nem kezeli home device-ként a google a pi-n futó assistantot, így az ifttt.com segítségével tudtam hangvezérléses parnacsokat csinálni. de ehhez a pi-re be kell rakni a broadlinket (ehhez van a leírás az első hozzászólásban)

(#4604) Silent77 válasza Yoshida (#4603) üzenetére


Silent77
veterán

Fent van, nem adja hozzá.
Kiírja, hogy sikeres, listába még sincs ott.
Több embernél olvastam, ezért vettem Alexát.

Köszi, elolvasom! :R

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#4605) AcCEsS válasza Yoshida (#4603) üzenetére


AcCEsS
senior tag

De gondolom ehhez kell a Google Home kütyü is nem? Vagy az app valahogy közvetlenül kezeli a Broadlink RM-et?

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#4606) hitman77 válasza hitman77 (#4601) üzenetére


hitman77
senior tag

Sajnos nem javult meg a dolog. Az e-control-ba működik minden, de azt nem tudom összekötni Alexa-val. Valós lehet a server hiba vagy más lehet a gond? Írtam a support-nak várom a válaszukat, de érdekes hogy egyből nem működik ahogy üzembe szeretném helyezni... :(

(#4607) freemanone válasza hitman77 (#4606) üzenetére


freemanone
őstag

Kollegámnak ugyanez volt kb két hete RM Pro-val, support azóta se írt vissza még neki... viszontmásnap reggelre varázslatosan működött a dolog. Egyébként épp ezért gondolkozok egy PI3 - HA kombón, mert a broadlink serverei nem tűnnek túl megbízhatónak. Hogy inkább úgy mondjam, katasztrófa amit eddig művelt ez a kütyü software-esen.
Én is szenvedek egy RM Minivel, mert se Google se Alexa nem akarja szeretni, márpedig valamelyiknek működnie kell, mert nem akarok RM pluginnal szórakozni.

[ Szerkesztve ]

(#4608) hitman77 válasza freemanone (#4607) üzenetére


hitman77
senior tag

Ok, akkor várok holnapig. Azért szomorú hogy ilyen megbízhatatlanok a szerverek. :(

(#4609) hitman77


hitman77
senior tag

Sajnos még mindig nem jó! :(

(#4610) Yoshida válasza AcCEsS (#4605) üzenetére


Yoshida
aktív tag

Igen, kell egy google home kütyü, illetve a szegények mint én felrakják a google assistantot a pi-re (kell pluszba egy usb mikrofon, meg egy hangszóró), és zene lejátszáson meg egy két dolgon kívül lehet használni azt is hangvezérlésre.

Ez is pont hiányzik a pi-re telepített assistanból, hogy a google home applikáció nem ismeri fel mint eszköz. Így én se tudtam hozzáadni a broadlinket (RM minin van csak), maradt a másik megoldás, a broadlinket a raspberry kezeli parancssorból (blackbean control, 1. hsz.), ami parancsokat a domoticz is el tud indítani, az ifttt.com-on meg be lehet állítani a google assistantnak ezeket a parancsokat, és akkor megy a hangvezérlés.

(#4611) freemanone válasza Yoshida (#4610) üzenetére


freemanone
őstag

Lehet buta kérdés..... de biztos kell a kütyü is? Telefonon lévő Gassistant nekem pl tökéletesen vezérli a philips hue cuccaimat és ewelink sonoff basic-eket kérdés nélkül. Ráadásul azonnal működött mindegyik, Alexával is. A broadlink ilyen................... nem akarom minősíteni, mert amúgy a HW, meg tök jó... lenne. Azt továbbra sem sikerült rábírnom hogy beszélgessenek. :(

(#4612) Yoshida válasza freemanone (#4611) üzenetére


Yoshida
aktív tag

Elég lehet a telefon is, de nem sok androidos telefonról tudok, ami képes egyfolytában hallgatózni, elővétel, és gombnyomás nélkül, ráadásul otthon kéne lennie mindig egynek. Olyat már csináltam én is, hogy bezártam már az ajtót, akkor jutott eszembe az ip kamera, és a telón lévő assistantnak mondtam be hogy kapcsolja be, és szépen végre is hajtotta a parancsot. Viszont 99%-ban gyorsabb, ha behozom a domoticz-ot a telón, és rányomok a bekapcs gombra.

Amúgy úgy látom, hogy az a legjobb (nekünk tuti), hogy ha van pl. tv vezérléséhez távirányító, telefonon app vagy domoticz kapcsolók, és a hangvezérlés.

Adott szituációtól függ, hogy melyik a gyorsabb :) Ha épp a kezed mellett van a távirányító, azzal a leggyorsabb bármit csinálni. De ha messze van, és a telefon van a kezedben, akkor valszeg az lesz a gyors.
Ha semmi nincs nálad, de épp mászkálsz, és akarsz halkítani pl. a tv-n, vagy készülünk elindulni, kaparjuk össze a gyereket, akkor a legegyszerűbb közben hanggal kikapcsolni a tv-t, set-top-box-ot, stb.

(#4613) freemanone válasza Yoshida (#4612) üzenetére


freemanone
őstag

Technikailag voltam kíváncsi, mert pl Alexa appot nem lehet használni a kütyü nélkül. :)

Azzal pedig teljesen egyetértek, hogy nem váltják ki egymást és minden lehetőséget szeretek kéznél tudni, de jelenleg csak a távirányítók vannak avagy a telefon/tablet és szeretnénk hang alapút is. Az viszont sehogy nem működik és már megfordult a fejemben, hogy a google esetleg azért nem megy, mert nincs hozzá kütyü, de ezek szerint nincs köze hozzá. Adok neki még pár hetet, hátha sikerül kihoznom belőle amit szeretnék, de ha nem, akkor lesz egy PI3 és HA.

[ Szerkesztve ]

(#4614) hitman77 válasza freemanone (#4611) üzenetére


hitman77
senior tag

Én is keresem a megoldást a broadlink RM pro és Alexa kapcsolatára. Úgy néz ki hogy a GDPR miatt lett külön EU ihc app. És mintha ez nem működne. A sima ihc-ról nem írnak ilyeneket.

(#4615) malnabokor


malnabokor
senior tag

Nekem is lenne egy Alexás - IR irányítós kérdésem :)
Adott egy Echo Dot és egy Samsung beltéri egység. Szeretném a klímát irányítani, és ideálisan nem csak ki-be kapcsolni, hanem mondjuk hőmérséklet állítás és mode (fűtés/hűtés/párátlanítás/automata) váltás. Milyen lehetőségeim vannak? Mert igyekeztem a neten kutatni, de erre nem találtam tökéletes megoldást.

köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.

(#4616) AcCEsS válasza Yoshida (#4610) üzenetére


AcCEsS
senior tag

Tyűha! Erről szívesen olvasnék egy részletes telepítési és beállítási ismertetőt. Az IFTTT kb. fél éve fent van a telefonomon, csak épp nem igazán tudom, hogy mit tudnék kezdeni vele. De a hangvezérléses téma eléggé megfogott! :) A "blackbean control"-féle megoldás működik jelenleg nálam...

A PI-ra a Google Assistant egyébként ez? Úgy látom sima python alapú, tehát tesztelni az asztali gépemen is tudnám.

[ Szerkesztve ]

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#4617) AcCEsS


AcCEsS
senior tag

Domoticz-al kapcsolatban lenne kérdésem: Ha az egyik szenzor adatait csak gyűjtögetem (mondjuk percenként), és pl. 10-20 adatrekord elérése után be akarom küldeni a Domoticz-nak, a mért értékek mellett a korábbi időbélyegek küldésére is van valahogy lehetőség? Mert annak semmi értelme nem lenne, hogy küldéskor 10-20 "új" érték prompt egymás után megváltoztassa az aktuális értéket. Van erre valamiféle lehetőség vagy megoldás?

[ Szerkesztve ]

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#4618) curgan


curgan
csendes tag

Szevasztok! Böngészem már egy-két hete a fórumot. Érdeklődnék, hogy rádiós Sesoo kapcsolókról vannak-e tapasztalataitok. Jól néznek ki, de lehet-e integrálni öket "okos otthon" rendszerekbe. Nulla vezetékről olvastam velük kapcsolatban, hogy be kell húzni. Váltókapcsolóként be lehet e kötni őket valahogy?

[ Szerkesztve ]

(#4619) freemanone válasza hitman77 (#4614) üzenetére


freemanone
őstag

Az IHC for EU is csinálja sajnos. :(
Illetve az Alexa skillek egyikkel sem mennek nekem.

(#4620) Silent77 válasza Yoshida (#4603) üzenetére


Silent77
veterán

Nem akar összejönni a Rm pro + berakása pi3 alá.
home assistan-t leírást nem találtam az összefoglalóban hozzá, csak domoticz alá.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#4621) enesbcs válasza AcCEsS (#4617) üzenetére


enesbcs
tag

Mivel az MQTT-ben nincs kifejezetten időbélyeg, a szerver teszi az időhöz az érték aktuális beérkezési idejét, erre nem látok semmilyen módot jelen pillanatban.
Hacsak nem írsz egy saját MQTT-re feliratkozott programot, ami beinjektálja a Domoticz sqlite adatbázisába a beérkezett értékeket, amiket megfejelsz a saját időbélyeges fejléceddel.

(#4622) enesbcs válasza curgan (#4618) üzenetére


enesbcs
tag

Én speciel nem használom, de a rádiós kapcsolók a gyakran előkerülő "Rm pro" segítségével illeszthetőek be okosotthonba, keress rá a fórumon, sok találat lesz rá.
Sesoo-ból nem láttam kifejezett váltókapcsolót, ami távirányítható, de pl Livolo-ban van. Vagy impulzusrelével bármiből csinálhatsz váltókapcsolót.

(#4623) Yoshida válasza Silent77 (#4620) üzenetére


Yoshida
aktív tag

Külön kell választani az rm pro pi általi vezérlését, és a házvezérlő alá az összekötést. Utóbbi domoticz alatt kb ennyi: kell egy virtuális kapcsoló, és ezt kell végrehajtania: "script://BlackBeanControl.py -c SetTopBoxOff"

Az első hozzászólásban levő leírás tartalmazza hogy kell elérni, hogy pi-n működjön az a rész parancssorból, hogy BlackBeanControl.py -c "parancsod".

Utána gondolom HA-ban is van virtuális kapcsoló, amivel el lehet indítani parancssori dolgokat.

(#4624) Yoshida válasza AcCEsS (#4616) üzenetére


Yoshida
aktív tag

valószínűleg ki lehetne hagyni a domoticz-ot is belőle, de nekem így megy:

van egy selector switch:

Ezeket nyomkodva küldi a parancsokat a blackbeancontrol az rm-mininek.

Ezek után meg kell nézned a devices részben, hogy mi az idx-e a kapcsolónak.
Ezen kívül a képen látszik, hogy a ki/be kapcsolás, a level 10 érték.

Böngészőben le kell tesztelni, hogy ha ezt elküldöd a domoticz-nak végrehajtja-e:

http://user:jelszo@kintrolelerheto.dns.nev:8080/json.htm?type=command&param=switchlight&idx=56&switchcmd=Set%20Level&level=10

Nálam mint látszik az 56-os a kapcsoló idx-e, a level 10 pedig a ki/be kapcsolása.

Ezek után ha működik a parancs (csak tedd be a böngésző címsorba, és enter), akkor jön az ifttt, új applet kell, az if this legyen a google assistant (azon belül pl. az első, say a simple pharse),

What do you want to say? ide nekem pl. van hogy turn on the TV.
What's another way to say it? (optional) ide beírtam, hogy turn off the TV. Mivel ugye ugyanaz a parancs kapcsolja ki meg be, így bármelyiket mondom, ugyanazt a parancsot küldi az assistant. Ezzel ugye a turn off-al is akár be lehet kapcsolni, de ez mind1 :)

What do you want the Assistant to say in response? ide pl. azt írtam: ok switching the TV (így a ki meg bekapcsolást is jelentheti)

Itt jöhet a create trigger gomb.

Most jön a That szekciója az iftt-nek: itt a webhooks-ot kell kiválasztani:

És értelemszerűen a te parancsod ami működik böngészőben, kell beírni.

Elmented, és kb 10 sec múlva már mennie kell.

(#4625) hitman77 válasza freemanone (#4619) üzenetére


hitman77
senior tag

Megjött a support válasza és ezzel egyidőben működik a regisztráció. Otthon teszt. :)

(#4626) AcCEsS válasza Yoshida (#4624) üzenetére


AcCEsS
senior tag

Nagyon köszönöm a leírást, meg fogom próbálni! :R

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#4627) AcCEsS válasza enesbcs (#4621) üzenetére


AcCEsS
senior tag

Igen, azt tudtam, hogy az MQTT esetében nincs időbélyeg. :( Csak azt reméltem, hogy erre az esetre van valamilyen kerülőmegoldás HTTP POST / JSON használatával, de valószínűleg tényleg csak valamilyen saját szkript/sqlite segítségével lehetne a beküldött adatokat felvinni, annyit meg nem ér az egész. Ha valaki mégis tud valami megoldást, lécci írjon! :K

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#4628) SpdY24


SpdY24
csendes tag

Sziasztok. Az utóbbi 2 hétben olvasgattam a fórumot és találtam sok jó ötletet. Mégis a segítségetek kérném. Egy 80as években épült ház teljes felújításának az elején vagyok. Konkrétan még a falak sem mind marad a helyén. Annyi lehetőséget olvastam, hogy nem tudom melyik lenne a leg komplexebb megoldás amit később is bővíthetnék és megérné kiépíteni. Főleg redőny vezérlés, világítás vezérlés, klíma vezérlés ezek érdekelnének. Pi3-om van és a domitczról is már sokat olvastam. Ezekhez társulnának a Xiaomi kütyüji ezekkel kezdtem az okosodást és szeretném is integrálni a rendszerbe. Amennyiben szeretnék késöbbiekben hangvezérlést alkalmazni a Broadlink megfelelő választás lehet? Továbbá termosztátot milyet ajánlatok egy padlófűtéses rendszerhez? A google nestet néztem ki de ha esetleg van jobb ötlet, szívesen fogadom. Amennyiben lehetséges, akinek van egy "kész" rendszere ami ehhez hasonló az írja meg pontosan hogyan is épül fel A-Zig. Köszönöm szépen.

(#4629) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv! Az hogy melyik cégnek/gyártónak a hub-ját/gateway-ét veszi meg az ember az egy elkötelezettséget jelent? Arra gondolok hogy amelyik gyártó készíti a hub-ot/gateway-t annak a gyártónak az alkalmazását kell majd a telefonra telepíteni és gyakorlatilag annak a gyártónak a szenzoraival lehet majd az okosotthon eszközeit bővíteni.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#4630) layerke válasza tknof1871 (#4629) üzenetére


layerke
aktív tag

Nem feltétlenül. Nem írnám le az összes lehetőséget, mert nem fér ki a fórumra, de vannak olyan kontrollerek, amik elkötelezettséget jelentenek és vannak, amik nem. Ennek utána kell járni. A legtöbb egyébként valamilyen "saját" fejlesztés, ezért zárt. Az opensource megoldások és néhány gyári megoldás pedig megengedőbb, gyakorlatilag bármit rá lehet fűzni a rendszerre.

Zárt példák:
inels
loxone
knx

Nyitott példák:
openhab
homeassistant
domoticz
vera
homegenie

(#4631) @KIKI@


@KIKI@
újonc

Sziasztok!

Készülőben van a házam, ahol szeretném megalkotni az okos otthonomat.
Most olyan fázisban van, hogy az elektromos hálózat ki van már kábelezve.
Két témában kérném a segítséget.

1,) Riasztó rendszer ablaknyítás érzékelők. Ez is le van már kábelezve. Van-e olyan kábeles megoldás (úgy hogy még nem tudom milyen riasztó rendszer lesz) amely egyszerűen illeszthető z vawe kommunikációs rendszerhez?

2,) Redőny is le van kábelezve a redőnytokig. Onnan nincs levezetékelve a kapcsolóig (mert a kivitelező úgy gondolta távirányítós redőny vezérlés az jó lesz...). Ebben az esetben gondolom már csak a távirányítós motoros müködtetésre van mód. Amennyiben a kapcsolós motort választom, úgy konnyebb pl.: a Fibaro redőnykapcsoló relés vezérlés kialakítása. Ebben az esetben nincs (az automatika meghibásodása esetén) kézi müködtetésre lehetőség.
Mi a legjobb megoldás? Rádiós vezétlésű motor beszerelése,RFX-et rátanitani a motorra?

Ezt olvastam valahol..

Köszönöm a válaszokat.

(#4632) Vodike válasza @KIKI@ (#4631) üzenetére


Vodike
tag

Javaslom olvass vissza. Nekem is ugyan ez volt a kerdesem redony temaban es ki is lett vesezve.

exTiga

(#4633) @KIKI@ válasza Vodike (#4632) üzenetére


@KIKI@
újonc

Köszönöm. Olvastam. Csak megerősítést szerettem volna kapni, hogy amennyiben a rádiós vezérlésű motort rakom be, akkor is van megoldás a z wave rendszerbe való integrálásra....

(#4634) sambenez


sambenez
addikt

MQTT kérdésem lenne.
Ha újra indul az RPi-m az MQTT valamiért nem indul el. Már újra telepítettem, de még mindig nem akar elindulni. Megnéztem a config fájlokat minden benne van ami a telepítési leírás szerint benne kell legyen.
Manuálisan viszont el tudom indítani.
Van valakinek ötlete mi lehet a probléma?

(#4635) Vodike válasza @KIKI@ (#4633) üzenetére


Vodike
tag

Nincs, akkor radios lesz (tehat 443-on fog menni) es nem kapsz majd visszajelzest az allapotrol. Magyaran nem lesz okos, csak okoskodo :)

exTiga

(#4636) br0by


br0by
csendes tag

Sikerült felraknom Domoticz alá a broadlinket,
Parancssorból tudom is vezérelni, de domo alól nem,

Az normális hogy parancssornál a programnév elé kell írni hogy python:
tehát ezt írom be: python BlackBeanControl.py -c LampaBe

python parancs nélkül nem tudja értelmezni,

domoticznál pedig nem tudom beírni a scripthez hogy ez egy python program

Én cseszek valamit?

(#4637) mogyesz válasza br0by (#4636) üzenetére


mogyesz
aktív tag

Hello,

én a python parancsokat beleraktam .sh scriptekbe, és azokat hívom meg.

pl.:
TVKikapcs.sh tartalma:

#!/bin/bash
python /home/root/domoticz/scripts/BlackBeanControl-master/BlackBeanControl.py -c TV_Kikapcsol
exit 0

És ezt hívom meg domoticzban:

script:///home/root/domoticz/scripts/shell/TVKikapcs.sh

(#4638) Yoshida válasza br0by (#4636) üzenetére


Yoshida
aktív tag

Én ezzel órákat szenvedtem mire jó lett. Sajna annyi mindent változtattam, hogy már nem tudom melyik volt a megoldás.

De nekem még a python2 vs python3-al is meggyűlt a bajom.

Az rémlik még, hogy a BlackBeanControl.py file-ban az első sort át kellet írni:

#! /usr/bin/python -ra, mert alapból #!python2 van benne. (csinálj te is mentést a .py fileról előbb :) )

Ezen kívül nekem az összes file itt van: "/home/pi/domoticz/scripts"

Sőt, így végiggondolva ez lehet a megoldás :)

Az első sorban a .py filenak adod meg hogy melyik interpreterrel dolgozza fel asszem. Viszont én már raktam fel 2-es, 3-as pythont, meg valami átállítót is hozzá... Szóval nem biztos hogy pont így fog menni, de errefelé kell kutatni.

[ Szerkesztve ]

(#4639) Zsötie


Zsötie
tag

Sziasztok!

Most kezdtem ismerkedni a HA-val.
Egy PI 3B+ az alap, amin Hassbian van.
Rengeteg kérdésem lenne, de amivel most gondom van, hogy nem tudom kikapcsolni a számítógépeket.

Windows 7 PC:
Belépek SSH-n a PI-re, ott tökéletesen működik. De ha shell_command-ként használnám, akkor nem csinálja meg:
net rpc shutdown -I 192.168.1.1 -f -U gépnév\\user%jelszó

NAS4Free:
Az a bajom, hogy leállítja a rendszert, de a gép nem kapcsol ki. Egy integrált CPU-s ITX gépről van szó.
ssh root@IP_CÍM shutdown -h now
Itt ezt a hiba üzenetet látom:
Error running command: `ssh root@IP_CÍM shutdown -h now`, return code: 255

Van valakinek ötlete?
Köszi!

(#4640) br0by válasza mogyesz (#4637) üzenetére


br0by
csendes tag

Szia,

Maradtam a scriptes megoldásnál, ez működik,

Köszi

(#4641) mogyesz válasza br0by (#4640) üzenetére


mogyesz
aktív tag

Szia!

Igen, azért is írtam... :-) Lehet van más, esetleg szofisztikáltabb megoldás, de ha működik, és stabil, nem variálok vele :-)

(#4642) mgyalu


mgyalu
csendes tag

Üdv

Otthon összeraktam a saját kis Openhab cuccaimat. Amit szerettem volna meg is csináltam, de kettő dologra nem jöttem még rá.

Van egy 2 csatornás relé modulom amit szeretnék ESP2866 ra kötni és azt openhabról vezérelni. Erre van e valakinek jól bevált megoldása?

A másik pedig az LG WebOS tévé vezérlése lenne, ami nagyon szépen működik csak a csatornaváltás nem akar az istennek sem jó lenni. A logban látszik a kérésé, de valamiért a tévé még sem vált csatornát, pedig minden ugyan úgy van mint a hangerő állításnál, ami tökéletesen működik.

mgyalu - 1 nap kitiltás - warezre valo felbujtas (iGO for android)... Ki érti ezt!?

(#4643) fo_di válasza mgyalu (#4642) üzenetére


fo_di
őstag

Openhabot nem ismerem, de szinte biztos, hogy tud MQTT parancsokat küldeni illetve fogadni, így azt mondanám, az a legegyszerűbb mód. Az ESP-re akár TasmOTA vagy EasyESP is mehet, azt tudja kezelni a relét és az MQTT-t is

(#4644) itanczos válasza mgyalu (#4642) üzenetére


itanczos
senior tag

ESPEasy az ESP lapkára és MQTT-n kommunikálni.
Optocsatolós dupla relé modulokat használok. Csak simán rádugva a lapka tűire.

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#4645) mgyalu válasza itanczos (#4644) üzenetére


mgyalu
csendes tag

ESPEasy van az ESP n. Optocsatolós relé van hozzá. Ez rendben is van de milyen paranccsal tudom éltre kelteni őket?

mgyalu - 1 nap kitiltás - warezre valo felbujtas (iGO for android)... Ki érti ezt!?

(#4646) itanczos válasza mgyalu (#4645) üzenetére


itanczos
senior tag

ESPEasy Command reference

http://<espeasyip>/control?cmd=GPIO,<gpio>,<value>

[ Szerkesztve ]

Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

(#4647) Alex91


Alex91
félisten

Sonoff RF Bridge-hez tud valaki ajanlani fusterzekelot? Vagy barmelyik 433 MHz-es jo hozza?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4648) mgyalu válasza itanczos (#4646) üzenetére


mgyalu
csendes tag

Köszi! Egyik este neki állok aztán addig csinálom míg jó nem lesz :)

mgyalu - 1 nap kitiltás - warezre valo felbujtas (iGO for android)... Ki érti ezt!?

(#4649) Jonesy84 válasza Alex91 (#4647) üzenetére


Jonesy84
tag

Ajánlani szerintem nem igazán ajánlana senki sem egy egyirányú kommunikációra képes életvédelmi eszközt sem. De amúgy működik vele minden 433 MHz-es eszköz.

(#4650) Alex91 válasza Jonesy84 (#4649) üzenetére


Alex91
félisten

Bocs, lehet, hogy rosszul ertem, de akkor most gond van ezekkel az erzekelokkel? Vagy vegulis dontsem el magam, hogy melyikben bizok meg? Koszi!

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.