Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
gery2123
őstag
válasz sugarforce #5601 üzenetére
Ezt néztem én is, de....
Mi az hogy formázzam az SD telepítés után ? Vagy a fentmaradt helyet?
És hol fogom találni a
"Inside the network folder create the file my-network"?
Vagy kell hozzá egy külön pendrive?
Bocsi, de egy kicsit érthetetlen számomra ez.
Mégegyszer köszönöm szépen![ Szerkesztve ]
-- PSN_ID: GerY2123
-
Monkey
tag
válasz hoodoo86 #5579 üzenetére
Köszönöm, hogy ilyen segítőkész vagy!
Egy esetleges áramkimaradás után a mesh háló visszarendeződik az előző (eredeti) állapotára magától? Magyarán a topológia nem változik meg?
Amúgy a tapasztalataidra és a mindenfelé olvasottakra alapozva most úgy gondolom, hogy érdemes lehet kihagyni a gyári gateway-eket, és -amennyiben elsősorban fényforrásokról és "nem mission critical" szenzorokról van szó- egy ConBee-vel, vagy ahhoz hasonló eszközzel működtetni az eszközöket. Mondjuk a kazánt vezérlő szenzorok rálógatásához azért több bizalom kéne.
Szerintem ha kiderül, hogy alapból működik vele az Ikea okos dugalja, vagy ha nem is, de azt látom, hogy emberi idő alatt frissítik az api-jukat és berakatják HA-ba, akkor berendelek én is egyet. Mégegyszer köszönöm a segítségedet!
-
Monkey
tag
Van itt valaki, aki integrált HA-ba Paradox, Satel, Honeywell vagy DSC riasztóközpontot?
-
-
gery2123
őstag
válasz sugarforce #5607 üzenetére
Így már érthető, csak egy kicsit megkavart a mappa struktúra, azt hittem hogy magát az usb használja majd ezekre.
"Format a USB stick with FAT32/EXT4/NTFS and name it CONFIG. Use the following directory structure within the USB drive:
network/
modules/
authorized_keys
hassos-xy.raucb"De ezek szerint akkor nem kell benne hagyni.
Ne hatagudjatok hogy ennyit kérdezek de nagyon kezdő vagyok home assistant témakörben még...[ Szerkesztve ]
-- PSN_ID: GerY2123
-
hoodoo86
tag
Megjelent az ios12, Homekit frissült. Mac OS-en is megjelent a Home app. És végre van tizedes jegy a hőmérséklet kijelzésnél. DE fél fokokra kerekít (23 - 23,5 - 24 - 24,5 ...). Mobilon és desktop app-ban is. Továbbra is használhatatlan az aktuális hőmérséklet megnézésére a Homekit.
-
veterán
Sziasztok,
Sonoffokkal lenne egy kis értetlenkedésem. Van 3 működő már itthon, most be a akartam izzítani a negyediket tasmota firmware-el. Felmegy rá szépen, restart után meg is jelenik a webes gui, kapcsol szépen ki-be, de ahogy restartolom, többet nem érem el. Mivel több relé is volt a fiokba, így elő vettem egy másikat, és az is ezt csinálja. (nincs ip ütközés)
Mit rontok el? Tud ebben segíteni valaki?[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Mit állítasz rajta, miután nem indul?
Router-ben nézted, hogy kap-e új címet?Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Degeczi
nagyúr
Hogy ne mondhasd, h "fingom sincs", rakd föl ezt a telefonodra, ezzel kényelmesen tudod monitorozni, milyen eszközök vannak a hálózatodon (különösen mert ahol tud, neveket is megjelenít, valszeg MAC címek alapján kikeresve) így rögtön látod, milyen IP-t kapott, ha az nem fix (akár a Tasmota-ban, akár a router DHCP-jében)
-
veterán
Köszi srácok, ezeken túl vagyok. Sem a routerben sem pedig network scannerrel nem latom utana az eszkozt. Nem kell hozzá állítanom semmit, ha simán kihúzom és visszadugom sem érem el többet az eszközt.
Ja, és 5.10es firmware amit próbálok felrakni rá. Az 5.14et lefordítani sem tudtam, illetve az van a többi eszközön is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz sugarforce #5618 üzenetére
igen. A flashelés után újraindul, villan a led, akkor működik rendben, egészen addig még újra nem indítom, vagy táp el vissza. Utána se kép se hang többet.
-
Kiskopika
senior tag
A napokba kell megjonnie a sonoff relemnek, amit a kaputelefonon keresztuli nyitashoz rendeltem. Erre mit ad isten, mit dob fel ma reggel a facebook hirdetese [link] megjegyzem napokig kerestem kesz megoldast eredmeny nelkul. Eleg draga, de szepen csomagolt, szep appal, Supporttal rendelkezik es eleg sok kaputelefont tamogat. Letesztelem a sonoffot mennire stabil es hasznalhato, aztan elgondolkozom a dedikalt amiatt ezen.
-
veterán
válasz sugarforce #5620 üzenetére
Nem ismerem, de rákeresek, meglesem, köszi.
A gyári app és fw rendesen működött, mindig letesztelem elsőnek azzal.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz sugarforce #5620 üzenetére
Ami érdekességet még eszre vettem, hogy amikor a flashelés után a sonoff újra indul, egy pillanatra felvillan a led. A másik működő 3 relén is felvillan ha áramtalanítom majd vissza. Viszont a problémásak a második újra indításnál már nem villannak. Ez a villanás a bootolát jelzi? Esetleg egy bootlodert nem érdemes rajtuk frissíteni, újratolni?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz sugarforce #5624 üzenetére
Erre még én nem tudom a választ
A működők be vannak építve, de majd valahogy megpróbálok az egyikhez hozzá férni. De ha jól emlékszem tavaly nyáron rendeltem mindet kisebb eltérésekkel .
[ Szerkesztve ]
-
Monkey
tag
válasz freemanone #5627 üzenetére
Jaja, csak éppen ez egy valid okosotthon megoldás. Nem "sziget üzemű" rendszer, úgyhogy integrálható. Akkor meg baró...
Amúgy hihetetlen, hogy mennyi mindent bedrótoznak a HA-ba.
Rápörögtem egy riasztórendszerre, pl. a Satel (lengyel, itthon is kapható) elvileg támogatott, fent is van a konponens listán, de jobban utánaolvasva kiderült, hogy a modul fejlesztője gyakorlatilag felszívódott, hébe-hóba jelentkezik, de nincs előrelépés, a kódját nem foltozgatja.
Kíváncsi lennék, hogy a sok száz (lassan több ezer) támogatott eszköznek valójában mekkora hányada bír valós szupporttal és élő fejlesztői háttérrel.
-
Monkey
tag
Kiskopika: Remélem, működik és hogy jól integrálható.
Sonoff ügyben annyi jutott eszembe, hogy akinek TH16 kell vezetékes érzékelővel, az lehet, hogy olcsóbban megússza a hazai átlagárnál, ha Computherm S300 név alatt keresi. Ugyanilyen márkában elérhető a Sonoff konnektor okosítója S200 név alatt.
-
Monkey
tag
Belenéztem a leírásába, szerintem tök gyári az fw.
-
dudikpal
senior tag
Olvasgattam, tudom előbb kellett volna
Szóval BW-SHP2, tasmota, forrasztás miegyéb, ok.
Aki meghekkelte, tudna mutatni képet, hogy a fogyasztási stat hogy néz ki? Még mindig az a vesszőparipám, hogy HA tudja e mutatni a fogyasztást óránkénti, és nem csak napi bontásban.
Lenne még egy kezdő kérdésem: van ugye ez az shp2, xiaomi légszűrő, nemsokára lesz xiaomi porszívó stb.
Most van Smart home az shp2-höz, meg mi home a xiaomi cuccokhoz. Ezzel a HA-val tulajdonképpen egyesítve tudnám kezelni az eszközeimet, jól gondolom?Így 0 tudással egy kis utánaolvasással úgy érzem, hogy lesz kedvem ezekkel a HA pepecselésekkel foglalkozni
-
sugarforce
addikt
Na sikerult beloni a futesvezerlest esp01 +relé alapokon, a HA generic_thermostat modulja pont tokeletes az igenyeimnek, uh most "öröm bódottá" van
-
Monkey
tag
válasz sugarforce #5635 üzenetére
Kifejtenéd bővebben, hogy mit és milyen módon vezérelsz?
-
tfelleg
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy adott egy tasmota 6.1.x Wemos D1 mini konstelláció két relével. http paranccsal szertném kapcsolni őket. Addig rendben is van amíg csak egy relém van, mert arra jó a lenti parancs, de mi van ha kettő? Akkor már nem él a dolog.
http://sonoff/cm?cmnd=Power%20On
http://sonoff/cm?cmnd=Power%20offValaki tudna küldeni egy szintakszist?
Köszönöm
-
sugarforce
addikt
Adott egy padlófűtéses rendszer gázkazánnal. Ezt egy bi-metál alapú termosztát vezérelte, ezt cseréltem le egy kicsit modernebb megoldásra, amit tudok integrálni a már meglévő HA-s hőmérő szenzoros rendszerembe, ami rpi alapokon fut. Kisebb-nagyobb keresgélés után rátaláltam egy kész panelre (na jó, nem annyira kész megoldás, minimális forrasztgatás azért még kellett hozzá, de ez belefér), ami egy ESP01 és egy 5V-os relé kombinálása. Erre ráraktam egy Tasmota fw-t, így MQTT-n keresztül tudom vezérelni a HASS alól. HA alá beraktam a
generic_thermostat
modult, ami szépen teszi is a dolgát. -
Degeczi
nagyúr
válasz tfelleg #5638 üzenetére
Első gugli találat (power1, power2)
-
-
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék belefogni Smart Home rendszer építésébe. A kérdésem az lenne, hogy mennyire ajánljátok a Xiaomi gatewayt? Ahogy látom sokan használtok Home Assistantot is ami nekem kicsit körülményesnek tűnik. Van Arduinom, NodeMCUm és Raspberrym is amit DLNA, NAS, nyomtató szerver és egyéb szolgáltatásoknak tartok fent és tapasztalatból tudom, hogy ha valamilyen szolgáltatás behal rajta akkor 2 napig kell túrnom a netet, hogy meg tudjam oldani az esetleges hibát vagy kijavítani bugokat, konfigokat. Ezért kicsit tartok is a HA-tól. Mivel nincs benne tapasztalom az első komolyabb nehézségeknél szerintem megakadnék. Viszont ezzel az egy rendszerrel tudnék mindent kezelni ami csábító is, nem lennék a Xiaomi platformra korlátozva. Jó lenne valaki olyan tapasztaltat hallani akinek volt/van mind a kettő. Mennyire biztonságos az egyik vagy a másik? Vagy hogy milyen nehéz egy összetettebb szabályt beállítani a HA-n. Mennyire ajánlanátok annak akinek alap programozói és Linux tapasztalata van? A cél egy stabil és biztonságos rendszer. Vezérlés terén ami kicsit egyedi az egy garázskapu nyitás, légkondi meg talán redőnymotor vezérlés.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Cool Face #5644 üzenetére
Valóban nem egyszerű egyik ilyen rendszer beálíltása sem, Home Assistant-ban különösen utálnivaló az a @ß$# yml formátum, amit az ilyen automatizálásokhoz használ, és aminél barátságtalanabbat elképzelni is nehéz lenne. De ha belejössz (pár nap, 1-2 hét alatt) nem vészes, és könnyen megoldható minden gyakori feladat vele. A dokumentációja kimondottan jó, a közösség pedig nagy, könnyen lehet segítséget találni. Amit írsz magadról, az alapján biztosan túl tudsz jutni a nehézségeken.
Viszont tehetsz föl Domoticz-ot is (noha azt is joggal lehet körülményesnek nevezni más szempontokból), abban jóval felhasználóközelibb az automatizálás, különösen a Blocky-t használva benne - ami ilyesmire egyszerűen tökéletes, nagyon barátságos kezdővel is.
(ezzel együtt most éppen mégis HA-al játszadozom, főként mert abban a telefonom Google által közölt pozíciója alapján is tudok automatizálni, Domoticz-ban ilyet nem találtam)Xioami Gatewayt mindkettőbe hasonlóan könnyű integrálni - és érdemes is, magában minimális lehetőséget ad a Xiaomi környezet: főként néha döglassú is, mert kénytelen vagy kínai szervert használni, másrészt azt egyelőre semmi mással nem lehet összekapcsolni - márpedig ilyen játszadozás során szinte biztosan beszerzel majd idegen eszközöket, mint pl. a Sonoff relé)
-
dudikpal
senior tag
-
Monkey
tag
válasz Cool Face #5649 üzenetére
Szvsz fölösleges, kezdd egyből a HA-val. Olvass vissza, kellő elszántsággal még a gateway-üket is kompletten kihagyhatod a rendszeredből. (ezt keresd pl.: ConBee) Ha normális vezérlő sw nélkül indulsz neki (xiaomi app & gateway nem az!), akkor baromi gyorsan futsz bele feloldhatatlan korlátokba és vagy együtt élsz a helyzettel (valszeg nem fogsz akarni), vagy előről kezded egy nomális alappal. (=openHAB, Domoticz, HA)
Ja, és még annyi, hogy vegyél egy új rpi-t és azon futtasd, a másikon lévő dolgaidat így egyrészt nem kell újra konfigolni, másrészt ha a kezdeti időszakban lehalasztod az otthonvezérlést, akkor attól még ezek tovább üzemelnek, harmadrészt hassio-nak úgyis dedikált rpi kell.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest