Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vampire17
addikt
vegyel egy tadot alza-rol, ha nem megy, oda a legegyszerubb visszakuldeni
Ha megy, de dragalod, akkor is visszakuldheted, aztan rendelsz olcsobb helyrol. De mar legalabb tudod, hogy megy
Pl: [link]
Viszont en amugy mar az uj vezetek nelkuli kitet vennem: [link]
Sztm vegyel egyet Alzarol aztan mindenkepp kuld vissza. Ha azzal megy, menni fog az uj wireless kit-el is
-
r859
csendes tag
válasz
vampire17 #26047 üzenetére
Köszi! Igen, a tado support volt az első, akiknek írtam ezzel kapcsolatban ők annyit írtak vissza tegnap, hogy kompatibilis a rendszerrel (kazán+szelep), illetve vezetékes kitet javasoltak, de a moduláció a kazán miatt nem fog menni. Amiatt is kérdeztem tőletek, hátha valakinek véletlenül pont ilyen kazánja van és tudja, hogy a gyakorlatban megye-e
, de akkor, ha jól értem próba szerencse és a két lehetőség közül hátha valamelyikkel megy
-
vampire17
addikt
A gond az lehet csak a Tado supportal, hogy ok arra mondjak h kompatibilis, amit ki is probaltak. (ami lehet hogy egy adott gyartotol mondjuk 3-4 darab, mikozben lehet hogy van masik 10 ami ugyanaz a protokollt hasznalja, de pont nem teszteltek) Nekem a Westen-emre azt mondtak, nem megy OT-vel, kozben meg de
Ezek lehetnek a lehetseges digitalis buszok. A kazanod elv. Heatronic buszos (D17) de az lenyegeben az EMS busz egy valtozata (Other names or versions of the EMS bus are EMS+, EMS Plus, EMS2, EMS2.0, Heatronic and Heatronic 3), szal a masik kettovel is elkepzelheto, hogy mehet.
-
sambenez
addikt
válasz
huliganboy #26036 üzenetére
Ha mindent ugyanarra állítasz akkor az eszközök észre sem veszik a cserét.
-
r859
csendes tag
Épp tado beszerzésben/beszerzés előtt vagyok. Itt a fórumban visszaolvasva láttam, hogy az egyik nagy előny a modulációs bekötés lenne, jól gondolom, hogy ez az én kazánommal Bosch Gaz 4000w ( zwa24-2k23) működne a dolog?
-
vampire17
addikt
válasz
jézusom #26040 üzenetére
Nincs benne ilyen lista, azt irtam minden olyan klimaval megy ez az integracio, ami EWPE Smart progit hasznal. (peldanak beirtam parat) Kinezel egy klimat es megnezed milyen telefonos programot irnak hozza
nyilvan senki nem sorolja fel az osszeset, mert ezer fele gyarto hasznalja ezt a progit... Github oldalon is irnak par peldat.
-
vampire17
addikt
válasz
huliganboy #26035 üzenetére
ja csak abbol ketto kellhttps://www.aliexpress.com/item/4000393819541.htmlVan maugy ilyen is. 5V os, sztm egy NodeMCU-val elmenneBocs, elneztem, 12 V os.
-
huliganboy
addikt
Nem akarok floodolni, de mi a tapasztalat router csere esetén? Ha ugyan azt az SSID, és csatornaszámot állítom be akkor, hogy reagálnak rá az eszközök?
Köszi
-
vampire17
addikt
válasz
Jofi81 #26020 üzenetére
En ilyet neznek inkabb:
Ezzel kapcsba fontos info!!!
The board uses GPIO16 and so Relay1 is always turned ON when power is applied to the board, causing a brief on/off pulse on the relay as Tasmota loads and turns it off again. Of course, if the last state was ON, then it will stay ON. It’s still a very useful board at a bargain price.
Szal vagy olyat kotsz az egyes relere aminek nem szamit egy pillanatnyi on/off, vagy ugy veszed, hogy ez egy 7 reles board
O azert hasznalt IO bovitot mert i2c-n fol lehet huzni akarhany (najo sok
) relet es nem csak a gyari GPIO-kat tudja hasznalni, amibol pl a GPIO16 boot alatt high ezert zart lesz az arra kotott rele.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
koala69 #26028 üzenetére
Ez főként a terheléstől függ, ha az erősen induktív, tehát pl. egy motor, akkor ezért szoktak csillapítást is kötni rá, különben valóban könnyen összeégnek a relé érintkezői.
Ikea: igen, sőt, a kétirányú billenőkapcsoló (így pl. redőnyök vezérléséhez is jó) csak 2e Ft. Egyetlen nyűgjük, h semmi mást nem tudnak, nincs pl. hosszú lenyomás vagy duplaklikk üzenet sem. Ha az is kell, akkor az Aqara Opple kapcsolók sem drágák.
-
koala69
tag
válasz
huliganboy #26021 üzenetére
gondolom az esp-nek nincs 8 olyan gpio-ja, amit szabadon hasznalhat - pl boot-kor lehet fontos az allapota...
nekem ezekkel a "kek" relekkel nagyon rossz a tapasztalatom, mind a 8-as, mind a 2-es modulokba szereltekkel, kulonbozo idoben vettem, valoszinuleg nem egy rossz szeriat fogtam ki. Random elofordul, hogy a rele kattan, de az aramkor nem szakad meg, beragadnak az erintkezok. Es sajnos idovel barmelyiknel elofordulhat....
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Mi most a legolcsóbb zigbee elemes nyomógomb? Ikea talán?
-
istvan170
aktív tag
válasz
huliganboy #26022 üzenetére
Nem az értesítéssel akadok el, abból van már több, az utolsó munkanap szenzorral.
-
huliganboy
addikt
válasz
istvan170 #26019 üzenetére
Ha van szenzorod akkor hol akadsz el?
Autómatizáslással én így küldök értesítést egy adott napra:
alias: Kukanap
description: ''
trigger:
- platform: state
entity_id: sensor.szelektiv
attribute: next_date
condition: []
action:
- device_id: xxxxxxxx
domain: mobile_app
type: notify
title: 'Figyelem! '
mode: single
-
Jofi81
őstag
Ez a megoldás:
Cheap and Easy Control of 8 Relays through Home Assistant
mennyiben tud kevesebbet, mintha két Sonoff 4CH Pro R3-at használnék zónavezérlésre?
-
istvan170
aktív tag
Sziasztok! Home Assistanthoz kérnék segítséget. Szeretnék értesítést minden hónap utolsó munkanapján, de sehogy sem áll össze. Odáig jutottam, hogy van munkanap sensorom, meg utolsó nap szenzorom, de rájöttem, hogy ezekből nem tudom összekombinálni. Nem vagyok expert. Kisegítene valaki?
-
vampire17
addikt
válasz
jézusom #26016 üzenetére
Ha az alabbi programmal mukodik gyarilag, akkor van ra integracio: EWPE Smart
Ilyenek pl: Gree, Syen, Fisher, Sinclair, etc... ezeket mind ugyanaz gyartja csak mas neven.
https://github.com/stas-demydiuk/domoticz-ewpe-smart-mqtt-plugin
HA nativan kezeli az ilyen klimakat.
-
jézusom
addikt
Hali! Jelenleg ha klÍmát szeretnék, mire kell figyelni, hogy domoticz-al össze tudjam lőni? Azt láttam, hogy daikinnál van alapból beállÍtás, de gondolom más márka is jó. A lényeg annyi lenne, hogy tudjam automatizálni időre meg hőfokra. Nem tudom mit lehetne még elvárni egy netes klÍmátol.
Köszi! -
gya/352
tag
válasz
pruzsi #26009 üzenetére
A Shelly Plug és a Shelly Plug S biztos hogy méri. És ezen kívül elég sok kínai márkának is van power mérős változatú okoskonnektora. Alfawise, Athom, Avatto, Blitzwolf, Gosund, Moes, Nedis, Neo Coolcam és még ki tudja hány féle. Ha szerencséd van akkor lehet rá rakni Tasmota firmwaret, ha nem akkor lehet használni a gyári felhővel. De van a Shelly1PM, ami a konnektor mögé tehető okoskapcsoló, szintén tudja mérni a fogyasztást. Azt nem tudom, hogy appból melyik tud költséget is számolni, de egy Domoticz vagy HomeAssistant-tal megtámogatva az is megoldható.
-
tlala
addikt
válasz
Degeczi #26007 üzenetére
Abban tudnátok még segíteni, hogy 3 verzió (GA-GB-GC) közül melyik lehet a dry contact (sima relé kontaktusok kivezetve) kivitel?
A 16A-es (amit szintén nem hiszek el) electric floor heating verzióra tippelnék, de jó lenne egy megerősítés. -
gya/352
tag
Ilyen csatlakozós megoldással még nem is láttam ESP boardot. Mondhatni elegáns.
-
pruzsi
őstag
Üdv ,érdeklődnék hogy van e olyan okos eszköz pl konnektor ami méri a rá csatlakoztatott eszközök fogyasztását ,esetlegesen beállítva a fogyasztási árát és kiszámolja a fogyasztási költséget is 😀
-
Degeczi
nagyúr
Elképzelhető lenne, viszont a Zigbee2Mqtt valóban szinte mindent ismer, ránézésre ezt is. De ilyen közvetlen támogatás kell, enélkül nem menne.
-
tlala
addikt
válasz
vampire17 #26004 üzenetére
Köszi, ezt nézegettem már.
(Manufacturer: moeshouse.com- épp a minap írtátok, hogy a Moes egy sima kereskedőház, nem gyártó.)
Viszont mindenhol ezt írják a termék alis beszerzési oldalain, a Q&A rovatban, hogy:
"Q: Can I use my own hub to connect with the thermostat?
A: No, this thermostat can only be used with our Moes Tuya ZigBee wireless gateway hub, so we offer the set of the two for your to purchase."Ez lehet simán csak kereskedői duma, én az tapasztalom a CC2652-es zigbee koordinátorommal, hogy gyakorlatilag mindent megeszik minden gyártótól: beleértve a kacifántos Xiaomi zigbees termékeket, Blitzwolf konnektorokat, az összes Sonoff zigbee érzékelőmet, stb. Nem kell semmit más apphoz kötni, semmi firmware flash nem szükséges - ezért is szerettem bele a zigbee rendszerbe.
-
vampire17
addikt
-
vampire17
addikt
válasz
Degeczi #26001 üzenetére
Ezert fura nekem amugy a Comphuterm... ok hogy engedi a 0.1, 0.2, 0.3 hiszerezist, de ha a meresi pontossaga 0.5C akkor mi ertelme van?
Az mellett reles termosztatnal ilyen alacsony hiszterezis mar (0.1) mar orult ki/be kapcsolast csinalna... a 0.3 mar egesz jo (a 0.5 tenyleg sok egy kicsit, de ezek a kinaiak ennyit tudnak)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
vampire17 #26000 üzenetére
Nem mondod? Hiszterézisről volt szó, és a termékoldal szerint
Válaszható kapcsolási érzékenység: ±0,1°C; ±0,2°C; ±0,3°C
míg a beállítási 0.5:
Beállítható hőmérséklet tartomány: 5 – 40°C (0,5°C-os lépésekben)Szerk: az általad jelölt pontosság megint egy másik téma (az valszeg mindnél ennyi). Attól még, h a tényleges 21 fokot mondjuk 20.5-nek méri, van értelme a +-0.1 hiszterézisnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- E-roller topik
- Politika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Plágiumvádak a Bungie ellen, ezúttal a Marathon érintett
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest