Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49001) Cyberbeni válasza vampire17 (#48999) üzenetére


Cyberbeni
addikt

iPhoneokkal sosem tapasztaltam ilyet, alvás közben is a history szerint végig itthon vagyok. A push ugye úgy működik, hogy az Apple (vagy Google/egyéb) folyamatos kapcsolatot tart a telefon és az ő szerverük között, az kevesebbet fogyaszt wifin, mint mobilneten, úgyhogy semmi értelme kikapcsolni a wifit. (Plusz mint írtam, be lehet rakni az elmenéshez egy akármekkora késleltetést, hogy a rövid kimaradások ne zavarjanak be)

Vagy ugye ha Local Push engedélyezve van, akkor még külön az is kapcsolatot tart a saját szerverével. Ezt ugye első sorban arra tervezték, hogy mondjuk hajón nincs térerő és az internet elérés is lassabb, mint a hajó belső hálózatán chatelni meg híreket kapni, arra meg duplán nem jó, ha random úgy dönt a telefon, hogy nem kér wifit.

[ Szerkesztve ]

(#49002) zsamiatt válasza Cyberbeni (#49001) üzenetére


zsamiatt
őstag

Ha fut a telon a HA app, az nem kommunikal folyamatosan a szerverrel?

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#49003) Gabail válasza vampire17 (#48999) üzenetére


Gabail
csendes tag

Vagy azt hogy oldod meg, ha nem akarsz fix IP-t es a telefon MAC address-e is folyton változik? A telefon által küldött nevet lehetne figyelni, de mivel? Plusz nehezítés ha nem a WiFi AP a DHCP szerver.

(#49004) Cyberbeni válasza Gabail (#49003) üzenetére


Cyberbeni
addikt

Wifinként külön-külön lehet kapcsolni, hogy random mac addresst küldjön e. Ezt az otthoni wifire kikapcsolod és fix IP-t állítasz be. Egyszerűen csak nem kell magadat kigáncsolni azzal, hogy bonyolultabb rendszert akarsz, mint amihez értesz. (Plusz ha nincs fix IP, akkor ugye minden lehetséges címet pingelni kell legalább akkor, amikor az előző körben nem találtunk meg a keresett eszközökből legalább egyet vagy most nincs a korábbi helyén az egyik)

[ Szerkesztve ]

(#49005) La Magra válasza hunace (#48866) üzenetére


La Magra
tag

(Előzmény: https://prohardver.hu/tema/okos_otthon_smart_home/hsz_48985-48985.html )
Na, hát ez érdekes volt. A Viessmann kazán beüzemelője megbirkózott a Wiser bekötésével, de aztán felhívott (nem tudtam épp otthon lenni), hogy a Hub és a szobatermosztát közötti kapcsolatról fogalma sincs, hogy jön létre. Mondtam neki, hogy azt majd appon keresztül én megcsinálom, és ha már beszéltünk, megemlítettem az Openthermet...
Mire ő elkezdett lebeszélni róla, mondván ahány gyártó, annyi opentherm, és hogy a Viessmann-nak is sajátja van, ezért csak a saját eszközével működik helyesen, ilyen külső gyártóéval biztos rosszul fog. El is mesélt egy esetet, ahol Viessmann + Honeywell Evohome kombinációnál rendszeresen 80 fokos előremenőt produkált a kazán, és korlátozni sem lehetett menüből, mert a rossz opentherm mindent felülírt.
Hallottatok már ilyenről? Vajon valós a félelem, vagy más miatt próbálhatott lebeszélni az Openthermről?
Lehet valahogy mérni, hogy hány fokos előremenővel dolgozik a kazán?

(#49006) vampire17 válasza La Magra (#49005) üzenetére


vampire17
addikt

Az OT az OT. Szabvany. Viszont!

1. vannak verzioi. Itt lehetnek problemak.

2. a masik sokkal gyakoribb gond, hogy az OT egy "dinamikus" szabvany. Van egy alap eszkozkeszlete, mondjuk ugy, hogy "standard" OpenTherm. Ez a gyartok szabadon kiegeszithetik sajat dolgokkal es akar at is nevezhetik ezutan. Pl pont a Viessmann -nak van "PlusBus" portja is, ami kb hasonlo lehet. (100-W-nmeg van dedikalt OT+PlusBus, 200-W-n csak PlusBus )

(#49007) Gabail válasza Cyberbeni (#49004) üzenetére


Gabail
csendes tag

Wifinként külön-külön lehet kapcsolni, hogy random mac addresst küldjön e. Ezt az otthoni wifire kikapcsolod és fix IP-t állítasz be.

Nahát, ez jó tipp, köszi, nem tudtam hogy WiFi-nkent állítható. Otthonra jo, de irodában kollégákat nem fogom tudni erre rávenni. Ott egyelőre munkaidő nyilvántartásból veszem a jelenlet ezekelest a szobák futesehez, de ezt vagy kitoltik vagy nem :)

(#49008) daninet válasza vampire17 (#48999) üzenetére


daninet
veterán

szerintem egy telefon sem engedi el a wifit ha kap 10mp-ként egy pinget. Illetve nem hiszem, hogy egyáltalán elengedi, hogyan kapna akkor értesítést a telefon? Ráadásul a wifi kisebb energiaigényű mint a mobilnet rádió, nem logikus hogy azt engedi el.

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#49009) Cyberbeni


Cyberbeni
addikt

"Végzett a mosógép/mosogatógép" autómatizálás teszteléséből eddig az jött ki, hogy esetleg érdemes az áramerősséget (is) nézni. (z2m-ben ez, aliról rendelve Aubess néven a 20A-es verzió) Pl most a mosogatógépnél volt, hogy 0W-ot írt és 0.04A-t (de még világított és folyamatban volt a mosogatás), plusz a mosógépnél meg kikapcsolás után még egy darabig 4W-ot mutat a fogyasztás, de az áramerősség kb azonnal átmegy 0-ba. Persze ez autómatikusan nincs behúzva HA-ba, tehát a korábbi mosásokhoz nem tudom hozzá nézni, hogy esetleg van e jobb érték ez alapján.

Iroda fűtésre az a legjobb, ha nincs iroda, hanem otthonról dolgoznak az emberek. :P

(#49010) LouiS22 válasza Cyberbeni (#49009) üzenetére


LouiS22
veterán

Kínában bármit ráírnak, amit látni akarsz, szóval azt a 20A-t kezeld erős fenntartásokkal.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#49011) sambenez válasza Cyberbeni (#49009) üzenetére


sambenez
addikt

Nincs 20A-s zigbee Aubess. Vagy nem zigbee vagy nem 20A.
A nevében is ott van ez az infó:
Aubess EU Smart Plug 20A WiFi/16A ZigBee

[ Szerkesztve ]

(#49012) ViZion


ViZion
félisten

Telefon témához:
- random MAC: igen, kikapcsolható, de korábbi ( régi, talán 8-as?) droidban nem lehetett kikapcsolni, idegbeteg voltam tőle...
- alváskor wifi és mobilnet: Huawei, Honor és Xiaomi/Poco a beállítástól függően bizony elvágja, ezt pingelheti a Jó Isten is, mail sem jön. De nekm így jó, lehet engedni is.
- telepített HA: itt is be kell állítani, h lehet-e háttérfolyamat és milyen kapcsolat legyen a szerverrel. Ami a probléma, h egy rakás szenzorhoz GPS-t is be akarja kapcsoltatni
- wifi vs mobilnet energia fogyasztás: nálam több telefon is jobban bírta mobilneten, mint wifin, jelenlegit nem nézegettem alaposan, de megszokásból is mobilneten vagyok (céges, szal. ne legyen kidobott píz... :B )

Nálam kisfiam hazaérkezését (telepített HA a telóra, háttérben fut) ez végzi:
When p30 Battery level changes state or any attributes for 10 másodperc
Ehhez nem kell a GPS-t bekapcsolni. Csak az automatizmusba kellett a weekday-os cucc, meg egy delay, h csak egyszer fusson le naponta.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#49013) LLKobe


LLKobe
veterán

Üdv!

Tudnátok ajánlani valami nem túl drága, de normálisabb zigbee-s hőmérséklet / páratartalom szenzort?
Sonoffjaim vannak, de elég hektikus a működésük...
Olyan lenne a legjobb ami viszonylag gyakran jelent :R

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#49014) sambenez válasza LLKobe (#49013) üzenetére


sambenez
addikt

Aqara WSDCGQ11LM ?

(#49015) La Magra válasza vampire17 (#49006) üzenetére


La Magra
tag

100-W van. Akkor ezek szerint ez két különböző lehetőség a bekötésre, és el kell találni, melyik az, amelyik nekem kell?

(#49016) zsamiatt válasza Cyberbeni (#49004) üzenetére


zsamiatt
őstag

szerintem keveritek. Nem gondolnám, hogy a MAC addresse változna az eszköznek. A Mobilneté tuti nem és általában a wifijé se változik csak úgy.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#49017) ViZion válasza zsamiatt (#49016) üzenetére


ViZion
félisten

De bizony, ez az Android nagy "védelme", random MAC-et használ wifin (Mobilnetet passzolom, sosem néztem). Kikapcsolható, ahogy a saját DNS is, mert még az opnsense sem tudta az összes DNS kérést a megfelelő "mederbe" terelni. Az NTP kergetését feladtam, nem tudom, h hogy csinálják, de mindegy mit tiltok, forwardolok... a lenovo az kínából kérdezi a pontos időt...

[ Szerkesztve ]

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#49018) gya/352 válasza ViZion (#49017) üzenetére


gya/352
tag

Ki lehet kapcsolni ezt a véletlenítést és akkor a saját MAC címét használja

(#49019) ViZion válasza gya/352 (#49018) üzenetére


ViZion
félisten

:U olvass előzményt pls.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#49020) gya/352 válasza ViZion (#49019) üzenetére


gya/352
tag

Hát...van ilyen..na. Bocs.

(#49021) fo_di válasza tlala (#48994) üzenetére


fo_di
őstag

én beállítottam minden telefonon (iphone és android is) a helyadatok küldését az appban, és utána otthontól x méterre való távolságra kapcsoltatom a villanyt az utcán. ez az esetek 80%-ában a zóna szélén már kapcsol, kb 4-5%-ban már csak akkor, ha a ház elé érek közvetlenül (a maradékban pedig valahol a két végpont között kapcsol), de általában működik jól biciklin, gyalog és autóval közeledve is
néha előfordult utána, hogy feleségem s20 fe-je éjszaka a töltőn vándorútra ment (egy pillanatra az otthontól való távolsága zónánál nagyobbra nőtt, majd visszatért), így díszkivilágítással aludtunk, úgyhogy beállítottam azt is egy statisztika szenzorral, hogy az elmúlt 5 percből mennyit vagyunk otthon, így most akkor kapcsol csak fel a lámpa, ha a trigger telefon az elmúlt 5 percből max 2-t volt itthon (mivel a vándorlás csak pillanatnyi volt, így az 5-ből 4 perc fölötti itthonmaradás volt, így sikerült kivédeni)

(#49022) (ex)Cat válasza ViZion (#49017) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

ja ja. Ezzel szív a barátnőm a fiával. nem tudja tiltani a mobilt a wifiről, mert random mac címmel, úgyis újra csatlakozik. :-/

(#49023) vkp válasza (ex)Cat (#49022) üzenetére


vkp
aktív tag

Azért vannak erre megoldások. Radius, user/pass, aztán próbálkozhat bármivel is.

(#49024) vampire17 válasza La Magra (#49015) üzenetére


vampire17
addikt

100-W-n termosztatnak OpenTherm van, PlusBus egyeb cuccoknak van, pl kulso rele modul.200-W-ben ugy tudom mar csak PlusBus van , arra kell felfuzni mindent.

(#49025) Bathalsar válasza fo_di (#49021) üzenetére


Bathalsar
aktív tag

Szívtam egy darabig az automatikus villany kapcsolással, de végül a következő megoldásra jutottam: ajtónyitás (Aqara MCCGQ11LM) indítja az automatizálást, ami megnézi, hogy a szülői csoport az elmúlt fél órában biztosan nem volt otthon (UniFi a telefonok Wi-Fi csatlakozása alapján), majd ellenőrzi, hogy valóban kevés a fény a helységekben (Xiaomi GZCGQ01LM), ezután, ha minden feltétel teljesült, kapcsolja a lámpák egy csoportját.

Nem indul az automatizálás, ha csak simán nyitjuk az ajtót (30 percig távol kell lenni előtte), világosban sem nyomja fel (50 lux felett), valamint pluszban van bent egy "bébiszitter/vendég" kapcsoló is, ha mi ugyan távol lennénk, de mégis van a háznál valaki.

-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás

(#49026) fo_di válasza Bathalsar (#49025) üzenetére


fo_di
őstag

mondjuk az én automatizmusom csak az udvari villanyt kapcsolja, azzal a kitétellel, hogy csak napnyugtától napkeltéig működik

[ Szerkesztve ]

(#49027) kbela365 válasza La Magra (#49005) üzenetére


kbela365
tag

Ugyan ez a helyzet nálam, régebbi Viessmann Vitodens 100 kazán, Honeywell Evonhome controller opentherm csatlakozással. Gyönyörű szépen működik minden egészen addig amíg ki nem szellőztetek. Ilyenkor az Evohome érzékeli, hogy 3-4 fokot visszaesett a hőmérséklet (nem, a központon valamiért nem működik az ablak nyitás érzékelés) és elkezdi maximumom járatni a kazánt. Utóbbi csinál 70-80 fokos előremenőt, ami ugyan egy hőcserélőn át, de még így is 65-60 fokosan indul meg a padlófűtés irányába.
Egyelőre jobbat nem tudok, mint szellőztetés előtt kikapcsolom a fűtést, majd utána ha visszamelegedett a szoba levegője, akkor vissza. Nevetséges, mert egy paramétert kellene csak az Evohome-on állítani...

(#49028) La Magra válasza kbela365 (#49027) üzenetére


La Magra
tag

Oh, tehát akkor tényleg van ilyen...
Nem tudom, hogy ez kifejezetten az evohome betegsége-e, vagy nálam is előjön majd Wiserrel, de most már nagyon kíváncsi vagyok.
Az előremenő hőfokát egyébként hol látod?

(#49029) kbela365 válasza La Magra (#49028) üzenetére


kbela365
tag

A kazán is kiírja és amióta a ramses_cc megoldást használom azóta a HA-ban is részben látható hogy mi történik az Evohome világban.

(#49030) amargo válasza amargo (#48651) üzenetére


amargo
addikt

Visszatérve erre a vonalra, hogy az espHome alatt folyton megszakad a wifi.

Az elmélet az volt még, hogy valami zavarja a kis ESP-t ezért egészen máshova pakoltam az eszközt mint előtte volt (szerencsére könnyen kivitelezhető volt). Kb 1 hete van a másik helyén ugyan úgy espHome fut rajta és egyetlen egy szakadás nem volt azóta, nem a wifi lefedettséggel volt a gond.

A másik eszköz amivel szintén gond volt ( [link] ) azt pedig kiszedtem a szekrényből és egy kis sonoff került a helyére, de ez nem közvetlenül a kismegszakítóknál van és nincs vele gond.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#49031) BlackJack21 válasza sambenez (#49011) üzenetére


BlackJack21
tag

Pedig van ilyen. Most jött, a 3 db-os pár dodós alis cuccok között volt.

(#49032) tsilver


tsilver
aktív tag

a jó kis ónos-eső miatt 2 napja áramszünet volt és úgy néz ki az egyik Shelly 1PM-t elkaszálta, levesztett a wifi-t és nem tudok felcsatlakozni. Lehet hogy én vagyok a béna de a reset-re sem reagál. van valami szervíz lehetőség aki megtudja nézni hogy tényleg tégla-e

AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D

(#49033) sambenez válasza BlackJack21 (#49031) üzenetére


sambenez
addikt

Amit ő linkelt ott a nevében volt hogy a zigbee-s az 16A.
Másrészt eddig még nem találkoztam ilyennel Alin sem. Szóval azért csak óvatosan a terhelésével.

(#49034) migabi24 válasza tsilver (#49032) üzenetére


migabi24
nagyúr

Szerinted mennyiért néznék meg? :D

(#49035) amargo válasza BlackJack21 (#49031) üzenetére


amargo
addikt

Én csak ezen márka terhelhetőségével kapcsolatban írok (nem az általad mutatott eszközt szedtem szét, hanem egy ilyet [link] ):

Majd a hozzáértők jobban letudják írni mi a gond, nekem csak az L-out, L-in (balról jobbra) tűnt fel, hogy milyen vékonyka elvezetés van itt.

[ Szerkesztve ]

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#49036) tsilver válasza migabi24 (#49034) üzenetére


tsilver
aktív tag

tudom én azt, de ha a biztosító kéri

AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D

(#49037) vampire17 válasza kbela365 (#49027) üzenetére


vampire17
addikt

Ez amúgy normális jelenség. Gondolom defalult on van a max eloremeno. Ezt kéne beállítani mondjuk 55 fokra és akkor nem csinál 70 80 fokos vizet (a legtöbb kazanon ennyi az alapértelmezett érték)

(#49038) La Magra válasza vampire17 (#49037) üzenetére


La Magra
tag

Na erre mondta nekem a kazánbeüzemelő fickó, hogy állíthattak ők akármit az általa említett evohome-os esetnél, az Opentherm felülírta a beállított max. előremenő értékét...

(#49039) sambenez válasza amargo (#49035) üzenetére


sambenez
addikt

Az L out L in a felső képen a jobb szélső kettő, nem a baloldali kettő.

(#49040) Degeczi válasza sambenez (#49039) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nyilván szétszedés nélkül, a dobozra írva érti Amargo, és valóban nagyon vékonyak. Mondjuk már a csatlakozó is az, max. 1.5 mm2, 13A típus.
Világításra, kisebb cuccokhoz ettől még jó, de mindenképp 10A alatt.

[ Szerkesztve ]

(#49041) amargo válasza sambenez (#49039) üzenetére


amargo
addikt

A dobozt néztem, de valóban írhattam volna a kibontott csatolt kép szerint is. :B
Ahogy Degeczi is írta ez számomra nagyon vékonyka elvezetésnek tűnik és 1.5mm2 -nél szinte esélytelen nagyobbat belekötni (szerencsére). Nálam az egyik csatlakozó is már az első bekötés közben tönkre ment (pont az N) jobban húztam meg a kelleténél valószínűleg.

De tényleg csak figyelem mint jeleztem, hogy azért érdemes ezekre ránézni.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#49042) vampire17 válasza La Magra (#49038) üzenetére


vampire17
addikt

Tadoban a termosztaton keresztul allithato a max eloremeno. (a Pro appal)

Honeywell-nel azt irja, a kazanon kell: [link]

Szerelo biztos nem a futesi setpointot allitotta? Mert azt termeszetesen folulbiralja a termosztat.

[ Szerkesztve ]

(#49043) ojb válasza amargo (#49035) üzenetére


ojb
tag

Az alábbi képen pirossal bekereteztem a PCB-n kialakított vezető sávokat a csatlakozó és a relé forrasztási pontjai között.
Kékkel jelöltem az ónozott furatgalvanizált sávot, ami összeköti a PCB másik oldalán
(a jelfogó alatt) szintén kialakított ónozott vezető sávval.
Sárga karika jelöli a furatot, a PCB két oldala között amiben látszik is a kitöltő ón.
Szóval összesen a PCB mindkét oldalán megtalálható (általában tükörszimmetrikus) réz nyomat , a két oldalt összekötő furatrendszer (ami ónnal van kitöltve) és az ónozott vastagított PCB rész együttesen próbálja elvezetni azt a bizonyos 16(20) Ampert.

Természetesen egyetértek az előttem szólókkal -- és én is sokszor jeleztem már --,
hogy a megadott max áramerősség értéknél illik egy lépcsővel alacsonyabb terheléssel használni ezeket az eszközöket.
Főként nem rezisztív terhelés esetén!!!

(#49044) migabi24 válasza tsilver (#49036) üzenetére


migabi24
nagyúr

5000Ft-ért akarod biztosítót zaklatni?

(#49045) csubuka


csubuka
addikt

Sziasztok!

Alapvetően nem nagyon van olyan okostermosztat, aminek a reléi felett teljesen át lehet venni a kontrollt HA alól (wifin vagy zigbeen, de akár modbuson is), de önmagában HA nélkül is tud termosztátként funkcionálni nem?

Tehát ami standalone termosztát, az általában nem hagyja a reléit piszkálni távolról? Vagy ez nem volna helyes megállapítás?

(#49046) gya/352 válasza tsilver (#49032) üzenetére


gya/352
tag

Valoszinuleg a tapja leallt. Ha tudsz forrasztani, megnezheted hogy a kondik fel vannak e puposodva, es kicsereled ugyan olyanra, csak vigyazz a helyes polaritasra.

(#49047) kbela365 válasza La Magra (#49038) üzenetére


kbela365
tag

A helyzet nálam úgy néz ki hogy amíg hagyományos ön/off termosztát volt addig valóban a kazánon tudtam az előremenő hőfokot állítani. Külön tekerő van dedikálva erre.
Amint az Evohome opentherm Bridgestone rákötésre került ez a tekerő többet nem reagált, nem állít semmit. A kazános mondása az volt hogy ilyen, innentől kezdve én nem állítok semmit, majd az Evohome.

Szoval nekem úgy tűnik hogy itt valami félrekommunikáció van a Honeywell és a Viessmann között…

(#49048) amargo válasza ojb (#49043) üzenetére


amargo
addikt

Ez a PCB így véleményed szerint mennyit bírhat? 10A bír ez?

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#49049) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Picit talán off topik kérdés. Van egy ilyen jégcsap füzérünk, Auchanban vettük. Van rajta egy 6 órás időzítő. Leírásnál ez áll:
- 6 órás időzítés automatikus ismétléssel, napi ritmusban
- Automatikus bekapcsolás adott időpontban, és 6 óra elteltével automatikus kikapcsolás.
Az a baj, hogy ez a 6 órás bekapcsolt állapot ilyenkor kevés. Hisz sötétedéskor, már 4 körül bekapcsolnám, és reggel meg ki. SZóval nem 6 hanem inkább 12 óra bekapcsolt állapot kéne. Bedugtam egy mechanikus időzítőbe, amin beállítottam a kapcsolási időket, csak az a baj, hogy ennek a fényfüzérnek a vezérlője olyan, hogy van rajta egy gomb, aminek az ismételt benyomásával változik az állapota: "futófény"/állandóan bekapcsolt állapot/kikapcsol. És ha bedugom (áram alá helyezem) alapértelmezettként ki van kapcsolva. Tehát amikor a mechanikus időzítő bekapcsolná, nem fog sajna bekapcsolni, mert a gombbal be kell kapcsolni. Remélem ez így leírva érthető. Van valami ötletetek erre?

(#49050) gorbep válasza amargo (#49048) üzenetére


gorbep
senior tag

ha már így szétszedted, hajlíts egy tömör huzalt a nyák fölé, és ónozd jól át.... azzal jelentősen csökkented az ellenállását a vezetéknek.... a gond inkább a 16A-es relé... 16A kapcsolására legalább 25A-es relét tennék be... vagy még nagyobbat... :U

Szerk: Ja meg a dugalj és a dugó.... a legtöbbre tartósan 13A-t se mernék tenni... BEV töltésre létezik a Legrand Green, de az 20e+... :Y

[ Szerkesztve ]

- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.