Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 10:49:25

LOGOUT.hu

Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Inflációkövető díjkorrekció 2024

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67501) ProEvoFan


ProEvoFan
nagyúr

Előfizetéses használt telefon vásárlásban mi a veszély?Ha nincs fizetve a számla akkor a Telenor letilthatja a telefont?Ha a szolgáltatónál kamatmentes részletre van véve és ha nincs fizetve a részlet, akkor gondolom letilthatják a készüléket.

(#67502) sfdrakex válasza ProEvoFan (#67501) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Így van, ha a számlát nem fizetik, tiltják a telefont. Az múndegy, hogy egyben fizették ki, vagy részletre, ha előfizuhoz vették, megy a tiltás.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#67503) Ádám16


Ádám16
addikt

Kuponkódot (15k/100gb net) szabad itt megosztani? :) Hosszabbítanék én is kedvezménnyel, de csak úgy tudok, ha valaki felhasználja a kuponomat.

(#67504) sfdrakex válasza Ádám16 (#67503) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Nem szabad.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#67505) Arno19 válasza citkar (#67492) üzenetére


Arno19
újonc

Sehol nincs tiltva az Áfsz-ben a torrent. Az hogy nektek ez nem tetszik az az egyéni problémátok. Eleve rossz oldalról közelítitek meg a problémát. Nem én vagyok a szolgáltatóért, hogy még külön Én takarékoskodjak a sávszélességükkel. A szolgáltató van értem ezért hívják Szolgáltatónak. Lehet azon rugózni, hogy 90 forint miért hiányzik a nyomorúságod rendbetételéhez de ez nem valóságos probléma. Az hogy a legtöbb nyugati országban 50€ egy korlátlan beszélgetős csomag. Itt meg még kapni se lehet ilyet, na ez A probléma. Ezzel a korlátlan nettel kicsit előrébb léptünk (volna). Visszatérve az alapkérdéshez: titeket mikor zavart hogy 7mbyte/sec -el jött nekem mindig a cucc???? (Nem Mbit!!) Én nagyon biztos vagyok benne hogy sokkal több múlik a telón magán mint gondolnánk. 6-7 hónapig elég jól ment minden, és most megállt. A Telenor-t meg majd elkezdem sajnálni a sávszélesség miatt ha lesz egy szabad 10 percem.

(#67506) aprokaroka87 válasza Arno19 (#67505) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Az hogy te torrentezel jobban letudja terhelni a hálozatot, több felhasználó esetében meg pláne gond, abban igazad van hogy valamilyen szinten te vagy a szolgáltatóért, de sajnos a hálozatok sok helyen eleve nagyon alul vannak tervezve.

(#67507) sfdrakex válasza Arno19 (#67505) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Azért zavar, mert ha egy cellában van egy torrent huszár, az képes lezúzni a cella teljes sávját, mások meg szívnak miatta. Egyszerűen a mobilnet nem torrentezésre való. Arra ott a vezetékes gigabit. Egyébként nálunk is kb 50 Euro a full korlátlan csomag, minden szolgáltatónál. A szolgáltatás minősége pedig veri a legtöbb országét. Egyébként lehet azért lassú a neted, mert egy másik hozzád hasonló gyökér is torrentezik a te celládban . . .

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#67508) Hosssszu válasza Arno19 (#67505) üzenetére


Hosssszu
őstag

A mondandód elejével egyetértek.
De egy mobilhálózat akkor sem erre való.
Itt a torrent kb azt jelenti mintha egy 16 amperes biztin szeretnél egyszerre vasalni, elektromos grillezni és még mondjuk bojlert is használni.
Nem fog menni.
Nem erre való.

(#67509) snooze válasza Arno19 (#67505) üzenetére


snooze
veterán

Ez elég baj,hogy nem tiltják a szolgáltatok,más országokban már elég szépen büntetik is,és hamarosan ez is ideér hozzánk..

GO Gunners!!!

(#67510) Arno19 válasza aprokaroka87 (#67506) üzenetére


Arno19
újonc

Ne haragudj de fordítva. És a hálózat van értem. Az ha gyökérkedik a szolgáltató akkor veszek jobbat külföldön. Ennyi.

(#67511) sfdrakex válasza Arno19 (#67510) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Lehet nem a szolgáltató gyökér, csak egy pajtásod is torrentezik, másiok így szívnak miattad. Ezt kellene megértened.

[ Szerkesztve ]

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#67512) 4Grider válasza Arno19 (#67510) üzenetére


4Grider
nagyúr

Hidd el, a hálózaton mindenki örülni fog a hiányodnak.

(#67513) snooze válasza 4Grider (#67512) üzenetére


snooze
veterán

Szerintem is..de majd leszoknak rola..

GO Gunners!!!

(#67514) citkar válasza Arno19 (#67505) üzenetére


citkar
addikt

Nem értem, ez miért nekem szól, sőt a problémád sem értem, azon kívül, hogy külföldön (szinte) minden jobb.
Azt se értem milyen 90 Ft hiányzik az én nyomoróságom rendbetételéhez (azt se tudtam, hogy van nyomorúságom).
Azt se értem, hogy a korlátlan nettel milyen előrelépés lett volna, ami még sincs szerinted. Hisz tényleg korlátlan netem van, lehet ennél is több, ha nincs se 50, se 100 GB-os határ, se sebességkorlátozás?
Azt se értem honnan veszed, hogy engem zavar a te letöltési sebességed, azt se tudom ki vagy, nem is érdekel, sőt amiatt, hogy megállt a neted, majd sajnállak ha lesz szabad 10 percem. Igazából akkor se, mert ez nem egy jelentős probléma és hát nem is nagyon érdekel (azért örülnék, ha ez lenne a legnagyobb problémám).

[ Szerkesztve ]

(#67515) Ksix


Ksix
tag

Felejtsük már el ezt a hülyeséget, hogy a torrent jobban terheli a cellát, nincsen semmi alapja. A cellát a forgalmazott adat mennyisége, sebessége terheli, teljesen mindegy, hogy torrent, MyTV, vagy HBO GO az adatok forrása. És ez utóbbiakkal bárki, egy sima kártyás előfizető is tud korlátlan mennyiségben forgalmat generálni. Vajon ilyenből van több egy cellában, vagy torrentező HD előfizetőből?
De egyébként is, ha a szándék az lenne, hogy a terhelésük alapján korlátozzák az előfizetőket, akkor elsőként az LTE-A/4G+/CA betiltásával kellene kezdeni, mert micsoda dolog az, hogy egy előfizető kétszer annyira terheli a hálózatot, mint az, akinek nincs erre alkalmas eszköze! :D

(#67516) szkaroly válasza Ksix (#67515) üzenetére


szkaroly
senior tag

És a sok flottást se felejtsük el. Az még olcsóbb mint a HD. A baj az, hogy a vezetékes kiépítés még mindíg nyögvenyelősen megy, hiába jelenti be a tökfej miniszter hogy szélessáv mindenütt elérhető ha két nap múlva megy a helyreigazítás. Ha behúzzák a kábelt egyszer onnantól engem se érdekel igazán hogy van-e mobilnet. Akkor már havi 500 mega is elég lesz.

Poco X3 Pro

(#67517) sfdrakex válasza Ksix (#67515) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Azért egy hbo go, mytv el van 10 mbit letöltéssel, a torrent meg fel és le teljes sávszélen megy. Előbbiek 1 szálon, a torrent sok szálon.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#67518) Ksix válasza sfdrakex (#67517) üzenetére


Ksix
tag

A HD-s NAT-olt IP-vel a torrentes passzív feltöltés a nullához közelít, nem a teljes sávszélességhez. A letöltés meg csak addig megy teljes sávszélen, amig van mit letölteni, erre mondtam azt, hogy a mennyiség számít, nem a letöltési módszer. Egy Csernobil epizód torrenten mondjuk 5 percig terheli teljes sávszélen a cellát, HBO GO-n keresztül egy órán át lesz a 10 Mbps terhelés, igazából csak az eloszlás más. De ha tényleg be van dugulva a cella, és mindenkinek csak 10 Mbps jut, akkor semmi különbség nem lesz a kettő között.
A szálak száma meg nem oszt, nem szoroz, az csak a te eszközödet (telefon/router) terheli. (És egyébként az előbbiek sem csak 1 szálat használnak.)

(#67519) PBA válasza Arno19 (#67510) üzenetére


PBA
aktív tag

Bátran vegyél jobbat külföldön, és mihamarabb kenjed a Telenor hajára a kártyát. :)

[ Szerkesztve ]

(#67520) simpley válasza #72445440 (#67486) üzenetére


simpley
őstag

Szia,
Írt a kérdező, megérdeklődte és szerencsére nem rögzítették még azt a számhordozást, mert mint írtam is fent, a szerződés aláírása után kezdődnek el a folyamatok. Szerintem leírni nem lehet mennyire megkönnyebbült.. Ez történt vele pontosan: bejelentette a számhordozást a vodától ide aztán megkereste a voda ügyfélszolgálatát az egyenleg visszaigénylésével kapcsolatban és elejtette, hogy Ő elmegy innen és ezért érdeklődik. Majd kapcsolták az ügyfélmegtartó ügyfsz-hez nagyon jól járt... Havi 1 GB-t megkapott 1245FT helyett 444 Ft- ért.
Most kicsit irigy lettem.. :D Lehet, hogy jövőre én is megpedzegetem a Telenornál hogy el akarok menni és hátha kapok én is valami ilyesmit. (mondjuk jó lenne a korlátlan csomag 16K helyett 9-10K -ért)

signed by simpley.

(#67521) Landsmann


Landsmann
addikt

Nézegettem a Mobilhálózatokat a telefonban. Érdekes módon Telenor 3G-t nem láttam, pedig korábban volt. Vodafone, T-Mobile az van. Aztán a Cellmapperben kutakodtam. Az nem meglepő, hogy a 4G-t a T-Mobile hálózata adja, mutatja is. Az viszont érdekes, hogy a bázisállomás helkyét pontosan oda teszi, ahol lakok. Márpedig ott nincs bázisállomás, hanem onnan körülbelül 5-600 méterre. Mikor otthon vagyok, akkor is ugyanazt a helyet mutatja. Érdekes. Majd megnézem otthon mit lát, mert korábban Digi hálózatot is látott, itt most azt sem. Ó, lehet átverés van. Otthon az emeleten nyilván jobb vétel nyílik, akkor könnyen meglehet, hogy a szomszéd város hálózatát látja. De hogy a 3G eltűnt, az érdekes. UMTS-ra állítva a Celmappert ugyanazt a T-Mobile-os 2418-as tornyot mutatja. Lehet 3G-n is összefogtak? De akkor meg miért nincs a listában? A 4G ott van.

Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

(#67522) simpley


simpley
őstag

A Telenor 3G-nek akkor végleg annyi? Nem hosszabbítottak? :F :(

signed by simpley.

(#67523) sfdrakex válasza simpley (#67522) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Hol olvastál ilyet?

[ Szerkesztve ]

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#67524) aprokaroka87 válasza simpley (#67522) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Én kb 5 perce még 3G-s hálozaton voltam.:)

(#67525) Hosssszu válasza simpley (#67522) üzenetére


Hosssszu
őstag

Most komolyan egy Cellmapper infó alapján gondolsz arra hogy lelőtte a Telenor a 3G-t? :Y
Talán a Digi topikban volt néhányszor leírva hogy az a progi azért finoman fogalmazva nem referencia értékű infókat tartalmaz. De ha nem lett volna leírva, én akkor sem bíznék ilyen mélységéig abban amit kiír.

De kérdésedre válasz: Flóriánt térnél van 2G, 3G és 4G is.

Lassú voltam, ketten is megelőztek. :DDD

sfdrakex: Szerintem itt:[link]

[ Szerkesztve ]

(#67526) radio100jozs válasza simpley (#67522) üzenetére


radio100jozs
őstag

A 2100 MHz-es sávnak lesz annyi, nem a 3G-nek. A 3G-t pakolja át a Telenor a 900 MHz-es sávba, ahogy a Vodánál is van évek óta.

(#67527) sfdrakex válasza Hosssszu (#67525) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Igen azt a hszt olvastam, csak bíztam benne nem ebből kiindulva jutott ilyen következtetésre.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#67528) simpley válasza radio100jozs (#67526) üzenetére


simpley
őstag

Így már más.. Én is nézem, hogy mi van?! De akkor ezekszerint nem. :R

signed by simpley.

(#67529) 4Grider válasza radio100jozs (#67526) üzenetére


4Grider
nagyúr

Azért ezt így még ne írjuk le. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a Telenor be fog jelentkezni az idén lejáró 2100 MHz-es blokkjáért.

(#67530) #08205312 válasza 4Grider (#67529) üzenetére


#08205312
törölt tag

A határidő a hosszabításra lejárt, az új tenderben pedig nincs benne az a sáv, amit jelenleg a tnor használ. Érdekes....

(#67531) 4Grider válasza #08205312 (#67530) üzenetére


4Grider
nagyúr

Bizony, érdekes.

(#67532) darvinya


darvinya
titán

Megérkezett az új Telenor app, ami mutatja az adatkeretet.
Dehogy ennyire béna fejlesztők dolgoznának, azt eddig is tudtam, viszont ez már csúcs.
Képesek voltak 2x1-es widget-et 4x2 helyere rakni, amibe bele raktak még egy gombot, mintha a widget nem az adatkeretet nyitná meg.

Két dolog jut eszembe erről:
-mint írtam bénák a fejlesztők, s egyáltalán nem használnak ilyet
-szándékosan ekkora, hogy felhasználó ne rakja ki és ezzel meglepetés legyen elfogyott a nevetséges adatkeret

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#67533) aprokaroka87 válasza darvinya (#67532) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

+ pl hipernet home+ csomag esetén teljesen mást ír ki.

(#67534) tomp válasza #08205312 (#67530) üzenetére


tomp
félisten

Azt én is furcsálltam. Gyakorlatilag eladják a jelenleg szabadon lévő 2100-as blokkokat de év végén felszabadul a telenor blokkjai azaz újra lesz majd ott szabad hely amit majd csak x év múlva értékesítenek... Ennek így nincs értelme. :)

(#67535) Landsmann


Landsmann
addikt

Megnéztem, otthon az emeleten sem lát a telefon Telenor 3G-t. Vodafone, Telekom az van, meg lát Digit is. Az tuti a szoimszéd városból lóg át.

Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

(#67536) radio100jozs válasza Landsmann (#67535) üzenetére


radio100jozs
őstag

A hazai Diginek nincs 3G hálózata, így azt nem is láthatod, max a Román Digit a határ közelében.

(#67537) Viktor0610 válasza darvinya (#67532) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Kedvesség level ∞.

Samsung Galaxy A54

(#67538) darvinya válasza Viktor0610 (#67537) üzenetére


darvinya
titán

Talán jól kellene megcsinálni.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#67539) simpley


simpley
őstag

Sziasztok,
Várható új csomagok bevezetése az ősszel? Csak szeretném tudni, hogy megint balga voltam-e és nem vártam meg az új csomagokat.

signed by simpley.

(#67540) sfdrakex válasza simpley (#67539) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Várható, várni mindig lehet 😃

Egyébként a Blue+ csomagok most lesznek egy évesek, előtte a sima blue csomagok mentek pár évig, így szerintem nagy változás nem lesz.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#67541) HUTCHDB


HUTCHDB
nagyúr

Az e sim -ről van valami infója valakinek?

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#67542) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Üdv!
Bocsi, lehet hülyeséget kérdezek, de bolti számlabefizetés esetén ez az e-komfort nem teljesitésének díja dolog nincs?
tehát nem kell +1000ft-ot befizetni, illetve a számlabefizést nem csak a számla tulajdonosa végezheti el.

(#67543) simpley válasza aprokaroka87 (#67542) üzenetére


simpley
őstag

De igen, ez esetben van a nem teljesítési díj.... :(

[link] Jó lenne, csak nem nekem.... :((( Egyébként akik a legmagasabb csomagba vannak,

is szoktak valami ajándékot kapni? Mert eddig én soha nem kaptam. és ez nagyon elszomorít...

[ Szerkesztve ]

signed by simpley.

(#67544) Viktor0610 válasza aprokaroka87 (#67542) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Újságosnál történő fizetéskor van e-komfort csomag nem teljesülési díj, Telenor üzletben nincs.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#67545) bociusz válasza Landsmann (#67521) üzenetére


bociusz
aktív tag

A Cellmapper azt a pontot mutatja, ahonnan az adott cella a legmagasabb jelerővel látszott. Ha ez a mérés a lakásodból született, akkor oda fogja tenni.

Azt tapasztaltam amúgy, hogy alacsony népsűrűségű területeken (pl. Felsőszölnök környéke) csak 800 Mhz-es 4G-t és 900 Mhz-es GSM-et szórnak a Telenoros tornyok, 3G ott valóban nincs, de ebből elég elhamarkodott lenne az egész országra kivetíteni bármit. :)

[ Szerkesztve ]

(#67546) aprokaroka87 válasza Viktor0610 (#67544) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

köszi!

(#67547) Landsmann válasza bociusz (#67545) üzenetére


Landsmann
addikt

Értem, köszi!

Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

(#67548) Landsmann válasza radio100jozs (#67536) üzenetére


Landsmann
addikt

Azt nem írtam, hogy a Digi is 3G. Az nincs, csak 2G és 4G.

Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

(#67549) Somatom


Somatom
veterán

Sajnos, úgy tűnik, hogy tényleg korlátozva vagyunk. 22:10, Koblenz ipari zóna, O2 háló, full 4G. MyTV 240p -n nézhetetlenül szakadozik. Az O2 SIM -es tableten ugyanitt 720p -n hasít a MyTV. Nem lesz ez így jó!

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#67550) simpley válasza Somatom (#67549) üzenetére


simpley
őstag

Milyen csomagotok van?

signed by simpley.

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.