Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
p2pp
őstag
válasz Somatom #68950 üzenetére
Itt nek kell korlátozni senkit sem, mert majdnem annyi a csúcssebesség, mintha korlátoztak volna. 😅😂😄😁
Hd csomagom van és semmivel sem terhelem jobban a hálózatot,
mint bárki más. Itt nincsen se 2ca, se 3 ca, se semmi.
Csak 1 kis B20 és kész oszd be magadnak egy 30.000 kis városban.
Nem is csoda, h a Digi sokszor gyorsabb is most.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
szkaroly
senior tag
válasz #72445440 #68952 üzenetére
Érdekes hogy ha a hálózat terhelt (ami persze lehet hogy már eleve nem ekkora terhelésre lett tervezve, ezért kéne a fent említett fejlesztés abból a bizonyos 30 milliárdból) akkor a HD jut mindenki eszébe. Sose a korlátlan flotta (ami ugye még olcsóbb mint a HD volt) vagy az egy lakásban 3 tévén menő ingyen vagy fizetős MyTV (amit szintén nem mobilnetre találtak ki szerintem), a 100 gigás csomagok, etc. Amúgy a HD az mobiltelefonos csomag volt, telefonon azért elég nehéz 0-24-es seedszervert üzemeltetni.
Poco F6
-
szkaroly
senior tag
válasz #72445440 #68954 üzenetére
A HD kártya nem telefonban eléggé instabil, rendszeresen szakadozik, számtalan ilyen hozzászólás volt erről ebben és a HD-s topikban is. Amúgy érdekelne hány HD user és hány korlátlan flottás van? Tényszerűen ha lehet. Egyébként az csak egy mítosz hogy csak a torrent tudja belassítani a netet. Csak egy példa: két hete egy kis helyi fiókkönyvtárban a hat kliensgépet win7-ről win10-re frissítették online. Közben a könyvtáros gépén pedig behalt a net. Még az oldalak se jöttek be. Igaz az össz. sávszél csak kb. 30 Mbit. És ez csak azt a teóriát bizonyítja (lásd Somatom hozzászólásai feljebb), hogy ha a hálózat nincs fejlesztve akkor bizony normál használat is elég a lassuláshoz.
Poco F6
-
tomp
félisten
válasz Somatom #68950 üzenetére
Nem a VoLTE-t nem befolyásolja a netet hanem a net nem befolyásolja a VoLTE-t. Nem mind1! Ha szimplán letöltésekkel ki van hajtva a cella maxra te akkor is gond nélkül tudsz VoLTE hívást indítani. De ha sokan indítanak VoLTE hívást na az már kihatással lesz a net sebességre.
Azért nincs mindenkinek mivel nem egy egyszerű apn-ről van szó. A nagy partnereknek átadta a Telenor a konfigurációt akik gyakorlatilag ingyen belerakják a rendszerbe. Többieknek nem viszont nem adja át. Ott a gyártóknak kell megoldaniuk.
pl egységes szolgáltató független VoLTE konfigot raknak a rendszerbe vagy a gyártó hazai képviselete teszteli saját magának a szolgáltatást.
Egy kereskedelmi mobilhálózatnál azt elérni, hogy senkinél se zuhan be a hálózat lehetetlen. A nagyra tartott Telekomnál nem a 4G sebesség zuhan be hanem maga a hálózat tűnik el. Csodás.
De az tény, hogy lehetne egy jobb HD priorizálás. Mérsékelt prióval teljesen jól lehetne használni. Azaz nem megvárni amíg a cella telítődik és csak utána elkezdeni a HD-t lassítani hanem eleve csak x % erőforrást kapnának az előfizetők.
p2pp
Érdekes, hogy egy 30ezres városban csak B20 van. Nincs ott optikai betáp vagy messze van a legközelebbi mikrós pont is? Ha én haza megyek vidékre ott B3+B20 páros van. kb 27ezres kisváros. Tény anno az első 60település egyike volt ahol elindult a 4G. -
szkaroly
senior tag
válasz #72445440 #68956 üzenetére
Amikor ez a téma előjön (lassulás) akkor általában a HD és a torrent a vézérszál. Állandóan. Abban a bizonyos sajtóközleményben arról is volt szó hogy a HD-s userek 95%-a soha nem lépte át a 100 gigás határt. Tehát leszögezhetjük hogy ez a 95% nem volt volt komoly torrenthasználó (a többség mostanában különböző HD felbontásokban néz filmet, ugye feltölteni is kell a ratio miatt, tehát 100 gigából folyamatosan nem lehet letölteni).
A mytv-vel kapcsolatban: pár hete megnéztem telón a magyar nagydíjat, 3 giga forgalom volt. Elég sokan néznek még mindig f1-et. De mondhattam volna más műsorokat is. Úgyhogy ebben nem értünk egyet.
Én sem mondtam hogy rossz a Telenor hálózata. A városban stabilan megvan a 40-80 Mbit. De a konkrét lakásomnál néha csak a padláson van 4G. Jojózik folyamatosan a 3G és a 4G között. Már 1,5 éve ez megy, egyszer egy 2-3 hónapra stabilabb lett, de azóta megint ugyanolyan. És persze jön a "az ön környékén nem tervezünk hálózatfejlesztést" válasz. Pedig úgy gondolom ott ahol belassul a mobilnet ott az esetek többségében fejlesztésre volna szükség. Amire ugye volna pénz (lásd a fenti 30 milliárdot), de ha nem a szolgáltatás elsődleges, hanem a pénz kitalicskázása akkor ugye ott vagyunk ahol a part szakad (vagy a net ).
Poco F6
-
p2pp
őstag
Itt csak B20 van. A szomszédban, mint korábban írtam inern pár km-re már B3 is, csak nem ér ide.
Itt a bázisok is ritkán vannak.
Írtunk már többször is állomáspályázatra, de hiába.
Hely lenne bőven rá, csak hajlandóság nem.
Ismerősöknél innen nem messze 100m csak "E" van.
Panel elnyeli. Ez van. Hd vagyok, de itt mindegy, mert haver Blue S. Ugyanígy nem megy neki sem. Itt a díjcsomag semmit sem befolyásol! Majd jön a Digi vagy 3x annyi állomással.
Tesztkártyám már van. Sok helyen simán lenyomja a Telenort itt, ami nagyon nagy gáz sztem. Itt elég sokan lakunk ebben a városrészben.
Melóban kb. 3km simán 4G+ van viszont Telenoron.
Éjjel, Hajnalban volt már 160 is. B3+B20 kombinációval.
Csak ide nem ér, mert messze van az állomás, ráadásul kevés is van belőle az egész városban. Úgy ahogy a Digi tette már a Telenor is ennyi év alatt simán beépíthette volna az egész várost.
Csak egy B20 van. Ennyi! Itt nincs közösködés.Ui: 100GB meg sem közelítettem.
A HD csomag ára miatt vagyok HD.
Ha a mostani 5 helyett nem 8 lenne, akkor nem érdekelne a dolog.
De így igen. Ez nem kérdés sztem.
Ha azt mondanák holnaptól csak 100GB van, de ugyanannyiért, nem érdekelne, h már nem korlátlan csomagom van.[ Szerkesztve ]
Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
Prien
addikt
Fognak még 4G-ről 4G+ -ra fejleszteni a Telenornál vajon?
Vagy teljesen felesleges pénzkidobás?A kevés is több a semminél.
-
tomp
félisten
Ha magas a lakók száma de csak B20 van akkor ott mikrós betáp ellátási gond van. Bővítenének de hiába ha nem lenne meg mögötte a betáp.
Ha hazamegyek vidékre ott a kb 27ezres várost 3bázisállomás fedi le. Mind3 bázison van B3+B20. Itt az alap freki a B3 volt kezdésnek is mivel "mintaváros" volt a Telenornak.Prien
Igen fejlesztenek 4G-ről 4G+ -ra. Az egyetlen kereskedelmi hálózat amit fejlesztenek. Vidéken és a fővárosban is vannak 4G fejlesztések. B3 mellé felraknak B20-at is, B3+B20 mellé B7-et, vagy új bázist kapcsolnak be. 2G stagnál, 3G leépítés(nem lekapcsolás!) alatt van. -
zoli62
addikt
Tegnap jött SMS, hogy a Mate 20 Lite-on is bekapcsolták a Volte-t. Két gyors kérdés. Kell hozzá az EMUI 9.1 frissítés, és a beállítások menüben megjelenik egy külön Volte kapcsoló? A gyakorlatban hívás során hol veszem észre a különbséget a hagyományohoz képest?
-
simpley
őstag
válasz Viktor0610 #68937 üzenetére
Szia,
készülékbeállításokat hogy kérhetem le hagyományos telefon esetén?
Online nem működik az oldal, SMS-ben a BEA szó elküldése után nem támogatott készüléktípust jelez.
Nokia 2700-ban vansigned by simpley.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
simpley
őstag
válasz Viktor0610 #68965 üzenetére
Ennyiért nem telefonálok be s boltba se megyek.. Egyébként sikerült beállitani csak éppen egy teljesen ismeretlen típust jelez a készülékinfo-nál..
signed by simpley.
-
bopeti98
őstag
Hálózaton belüli VoLTE - VoLTE irányba elég lassú az utóbbi pár napba a kapcsolási idő. 7-8 másodperc mire elkezd kicsöngeni. Nyilván nem nagy probléma, csak eddig nem tapasztaltam ilyet.
-
szabifotos
senior tag
Szaisztok!
Telenoros mobilneten használ valaki külső FTP elérést a 21-es porton? Sehogysem tudom kinyitni. Lehet ez valami korlátozás? (külső IP-m van, ez nem lehet gond.)
Szerk. : Közben talátam ezt. Ha valóban nincs korlátozva, akkor próbálkozom tovább keresni a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz szabifotos #68972 üzenetére
Ha Android a szerver, akkor root nélkül a 21 -es port nem játszik. Az Android root nélkül nem oszt 1024 alatti portszámot. Próbáld mondjuk 2121 -el és azt forwardold kifelé! Fontos az is, hogy publikus külső IP -d legyen a Telenortól, ne NAT -olt!
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz szabifotos #68972 üzenetére
Az előbb teszteltem két Telenoros háló között. A mobilneten levő telóm volt a szerver és a Telenoros router mögötti tabom a kliens. Csont nélkül működik.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
tomp
félisten
-
tomp
félisten
válasz nyisziati #68978 üzenetére
Budapesten én nem vettem észre különleges javulást. Így sem volt rossz nekem. Ping 14-17ms között van mindig. Sebesség 80-310Mbit lefelé, felfelé 30-61Mbit.
Ellenben az M2-es metróban mintha valamit állítottak volna. Keleti állomáson hajnalban egyedül vagyok lent és 45,9Mbps. Olyan egyenes a sebesség vonal mintha ez lenne a cella max képessége. Vagy levették a modulációt vagy a blokk méretet vagy a Digi miatt a betápot megfelezték... -
simpley
őstag
Sziasztok,
az elektronikus szerződés a számhordozás után fog csak feltöltésre kerülni a MyTelenor fiókba?signed by simpley.
-
MODERÁTOR
-
simpley
őstag
válasz Viktor0610 #68982 üzenetére
Aha, értem. Nem nekem kell, én ügyfélszinten vagyok regelve, mindent látok.
Ezek szerint akkor kelleni fog egy ügyfélszintű jelszó az ügyfélszámhoz, jól gondolom?signed by simpley.
-
MODERÁTOR
-
simpley
őstag
válasz Viktor0610 #68984 üzenetére
1220-on is meglehet kérni vagy csak üzletben?
Egyébkènt köszi szépen!signed by simpley.
-
tomp
félisten
válasz 4Grider #68980 üzenetére
Ha mindig megvan az 50Mbps akkor az úgy nem rossz. Jó oké lehetne több is de ahhoz több új cella is kell.
Az Arénában mindig megpusztult a hálózat a nagy tömegben. Női magazinos akciók alatt, az akciós szerdák alatt durván lassult eddig mindig a hálózat. Advent alatt mikor a kocsi sor vége a keletinél állt na akkor konkrétan megszűnt a 4G létezni.
Itt az épületben a Telenor mindent bevetett már. Kezdték sima 20MHz-es B3-al. Döglött. Intrabandos 20+5MHz-es B3. Döglött. 20MHz B3+10MHz B7. Döglött. Tavaly már a B7-et is 20MHz-re kapcsolták. Így volt használható valamennyire a hálózat. Úgy látszik idén bevetik a nagyágyút. -
tomp
félisten
válasz Somatom #68988 üzenetére
Szerintem a Wifi adsl-ről mehet...
Azért még a ledöglő 4G is jobb volt mint az osztrákoknál.
Bécs Hauptbahnhof: épületben beltéri mobilhálózat nem létezik. Nincs pikocella. Annyi hálózat van ami kintről bemegy. Cserébe 5GHz-es Wifi(+beltéri navigáció a Térkép appban) ami mindenhol 50/50Mbitet ad.
Habár minek bentre 3G/4G. Ott a VoWiFi nekik. GSM megy amúgy is van. -
simpley
őstag
A Blue+L csomagban és minden egyéb más csomagban is egy idő után (4 hónap) fizetni kell többletdíjat?
Vagy teljesen korlátlan? (Ezt mondjuk közve hiszem)signed by simpley.
-
ZolaMan
tag
Szenvedek egy olyan problémával már hónapok óta.
Több gépen használom a HelloData csomagomat egy TP-LINK MR6400 4G modemmel.
Az adatforgalom szinte nulla (pár MB/nap), viszont a szimultán kapcsolatok száma kb 20-30 körül lehet összesen.
Namost a hibajelenség az, hogy random timeoutra futnak http kapcsolatok.
Pl böngészőben akár 10-szer kell rápróbálni egy weboldalra, mire végre kapcsolódik a szerverhez és betölti (mindeközben a már felépült kapcsolatok vígan működnek, tehát nincs kimaradás!).
És azt is megfigyeltem, hogyha már sikerül kapcsolódni, akkor utána stabilan fentmarad a kapcsolat.
És ugyanez a jelenség magával a DNS szerverrel is feláll, tehát sokszor maga a DNS fut timeoutra, amikor olyan domainre próbálok, aminek az IP-je nincs még a cache-ben.Tehát a jelenségekből arra következtetek, hogy van valami maximális egyidejű tcp kapcsolat korlát valahol a rendszerben.
A modemen már szenvedtem sokat, de nem javul semmire. (FW update, spi firewall disable, antennát is cseréltem).Szóval arra gyanakszom, hogy központilag a Telenornál van egy kapcsolatkorlátozás.
Ki tud erről?
Ráadásul ezt a problémát még tavaly nem tapasztaltam. Tehát valami szigorítás történhetett.Mi a megoldás?
Több kapcsolatot engedélyeznek a direkt modembe szánt adat SIM kártyákkal?
Érdemes rá váltanom? (ugye szívás, mert nem is lesz korlátlan és drágább is, mint a HelloData)[ Szerkesztve ]
HW/SW/Sim/Mod/OC
-
4Grider
nagyúr
válasz ZolaMan #68993 üzenetére
A HD-t elvileg nem oszthatod meg, teheted routerbe. Gyakorlatilag elszúrták az ezt tiltó leírást, így emiatt nem szankcionálhatnak.
A HD nat-olt ip-t ad, a publikus ip címén (amin kívülről látnak benneteket) sok másik előfizetővel osztozol. Ha a sok másik előfizető is így gondolkozik ahogy te (már mint hogy x kliens felé megosztja a HD netét), akkor bizony el lehet fogyasztani elég hamar azt a néhány 10000 portot, ami a NAT mögött rendelkezésre áll a kérések azonosítására. Ha pedig ez elfogy, akkor amíg fel nem szabadul néhány, az általad leírt jelenségek lesznek.
Tavaly vagy nem engedtek be ennyi HD-st egy ip mögé, vagy azóta a HD-sok több eszközzel osztják a netet.
Rendes adatkártyával (és saját publikus ip címmel) nagy eséllyel ezt a jelenséget nem fogod tapasztalni.
Ja és ennél valamivel olcsóbb a szintén Telenoros korlátlan adatsim a szamlakontroll.hu oldalon. Meg még néhány másik flottánál. Hűségidő nélkül.[ Szerkesztve ]
-
Bferibörs
addikt
válasz ZolaMan #68993 üzenetére
én tavaly ilyenek miatt váltottam flottára HD-ről, amikor beharangozták nem volt róla szó,hogy nem lehet megosztani, én telefonról osztottam laptopra,sokat vidékezek ezért volt szükségem korlátlan mobilnetre. Nem jött be, szóval ez nem mostani jelenség,annak idején sok szó esett itt erről..
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz simpley #68999 üzenetére
Viktor majd jön, és elmondja a tutit. Az mindegy, hogy egyben tölt kúnt fél évet, vagy 1 hónap itthon 1 kint, vagy egy nap itt, egy nap ott. Ha a szolgáltató által megadott időnél többet tölt kúnt, plusz díjat számlázhatnak.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest