Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#95401) mcs


mcs
veterán

Ez a DT 770 valóban sokat változik a bejáratással, vagy csak az én füleim kezdenek hozzászokni a hangzásához? Érzetre egy komolyabb hangszerdzsumbujtól már nem mosódik annyira össze, mint eleinte. Amúgy meg lehet, hogy az én hangzásom fura, de a sokat szidott közepét továbbra sem érzem igazán hiányosnak. :)

[ Szerkesztve ]

(#95402) Ba cy lus válasza mcs (#95401) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ha meghallgatsz egy Sennheiser HD600-at, HD560s-t, utána tudni fogod, miért hiányos a DT770 (és DT880, DT990) közepe.

(#95403) bajnokpityu válasza Ba cy lus (#95402) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Vagy kB bármi hasonló árú fejest...
Akár az 1am2 is ilyen...

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#95404) Balázs Z. válasza Ba cy lus (#95393) üzenetére


Balázs Z.
tag

Melyik hasonló árú AKG/Sennheiser jobb technikailag, mint az 1990? Nekem volt előtte/mellette K501, K712, HD600, HD650 és Amiron, de egyik sem volt az igazi (az Amiron majdnem), viszont az 1990 minden nap lenyűgöz, mióta megvan.

Viszont Hifiman-hez még nem volt szerencsém, a "kínaisága" miatt tartok tőle. (minőségbiztosítás esetleges hiánya, alkatrész-utánpótlás, szervizelhetőség).

(#95405) Ba cy lus válasza Balázs Z. (#95404) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Pedig - többek között - a HD600 és HD650 is jobb. Csak ezek nem villognak magaskiemeléssel. Inkább jó középpel. Nem értem, sokan miért hiszik, hogy a jó középtartomány nem technikai képesség. Holott kb. a legfontosabb, az a zene lelke. :K

(#95406) ribizly válasza Balázs Z. (#95404) üzenetére


ribizly
veterán

Szerintem maximum a HD660S lehetne ellenfél, miután a HD700 egy zsákutca. Azt gondolom, hogy a HD600/650/6xx itt ott elmaradhat már. Persze megfelelő kiszolgálással lehet egy szintre jutnak. De ne félj a Hifiman-ektől. Nagyon is jók azok. ;)

[ Szerkesztve ]

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#95407) Ba cy lus válasza ribizly (#95406) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Nekem a HD660s semmivel sem áll a HD600 és HD650 felett. Oldalralépések, eltérő ízlések lefedése. Csak az a fránya árazás...

(#95408) contaxg válasza Balázs Z. (#95404) üzenetére


contaxg
veterán

Mi a forrás amit használsz? Biztos, hogy fejest kell cserélned, hogy tovább lépj? De a legjobb ha nem engeded, hogy a hifibogár bemásszon a füledbe, fejedbe mert örök boldogtalanságra leszel ítélve. ;) Főleg ha van egy fejhallgatód ami mindennap lenyűgöz!!

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#95409) HeadHunter98


HeadHunter98
tag

Sziasztok!

Elővettem a fiókból egy évek óta porosodó Sennheiser HD 205 II-t. Már nem is emlékszem, hogy miért tettem el. A helyzet az lenne, hogy a hangja alapvetően olyan, mint hogyha a jack nem lenne jól bedugva (ilyen gond fizikailag nincs, ellenőriztem) tehát hiányos, tompa. Mintha a frekvenciák egy része hiányozna, visszhang stb.
Azonban ahogy Powerampon az egyensúlyt átállítottam az egyik oldalra, mintha megtáltosodott volna. A hangja szinte teljesen rendbe jött. Balra húzva a basszus kerül előtérbe, jobbra pedig a magasok. Azonban mindkét esetben a hang ég és föld az alaphoz képest. Mitől lehet ez?

A változás bent kezdődik

(#95410) fericske válasza contaxg (#95408) üzenetére


fericske
addikt

+1

(#95411) contaxg válasza HeadHunter98 (#95409) üzenetére


contaxg
veterán

Törött kábel ésvagy csatlakozó okozza, plusz aszimmetrikus a két hangszóró. :F

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#95412) Zoliee válasza contaxg (#95408) üzenetére


Zoliee
senior tag

"... Főleg ha van egy fejhallgatód ami mindennap lenyűgöz!!.. "
Pedig ha nem lépsz tovább, nem próbálsz ki mást is, örök kérdőjel marad benned.
Lehet egy másik lánc (és itt direkt nem csak a fejhallgatóról beszéltem) még jobban lenyűgözne, csak még nem volt hozzá szerencséd.
Ba cy lus is rögtön offolta a 440-et, amint kipróbált egy jobbat. Előtte viszont elégedett volt.
A forrás vizsgálata jó ötlet, viszont nekem sem jött be a Beyer/Tesla vonal. (ami persze nem sokat jelenthet másnak... :))

(#95413) mcs válasza Ba cy lus (#95402) üzenetére


mcs
veterán

Magas hangokban gazdag számokban hallom, hogy hátrébb szorul a közép, de nem érzem azt a szintű üregességet, besüllyedést, ami a V hangzásra jellemző.
Kevésbé cincogós és nyivákolós számokban pedig kellemes teste van, egyszerűen nem tudok belekötni. :)
Inkább a villogó magaskiemelésre tippelek, amit egy újabb hozzászólásodban írtál.

[ Szerkesztve ]

(#95414) Ba cy lus válasza mcs (#95413) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ha nincs egy referencia jobb középre, úgy nehéz elképzelni. Nekem itt volt a régi AR hangfalam, azt a közepet akartam visszakapni. De anélkül, illetve jobb fejhallgatóval való tapasztalat nélkül nehéz lett volna megítélni. Úgy legfeljebb a zene által keltett érzés miatt lehetett volna hiányérzetem, hogy nem annyira jön át egy-egy érzelmesebb darab.

#95412 Zoliee:
A vintage DT440-nek kell egy "jobb" erősítő: szerintem főleg a 120 ohm kmeneti impedancián van a hangsúly az esetében, legalábbis pluszként, amit az A30 Próhoz képest nyújtani tudna számára egy másik erősítő. Lehet kipróbálom egy ilyen átalakítóval. Nem mondom, hogy HE560-szinten lesz, de HE400i-szint talán elérhető, mármint oldalralépés ahhoz képest. :)

[ Szerkesztve ]

(#95415) mcs válasza bajnokpityu (#95403) üzenetére


mcs
veterán

Az 1AM2 a nyújtottabb mélykiemelésével adja a lovat az amúgy tényleg fajin közepe alá és közelebb is fekszenek a fülekhez a sugárzói. Mindkét fejes más és más erényekkel bír egymással szemben, ezért egyértelmű győztest nem tudok nyilvánítani. :D

(#95416) Ba cy lus válasza Ba cy lus (#95414) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Lehet hiába próbálnám ki 120 Ohmmal, nem sokat számítana, ez alapján (44. oldal):
The impedance of the DT440 was an
almost constant 500 to 600 ohms from 20 to
20,000 Hz.
talán mégsem lenne olyan nagy hatással rá a 120 ohm kimeneti impedancia. Illetve van egy másik tesztem is, de csak képben van meg, az alapján (the impedance varied little over the frequency range) szintén ugyanez vonható le. :U

Ehhez képest egy HD600 impedancia-görbéje: 300 Ohm-ról felmegy 470-ig 100 Hz körül.

[ Szerkesztve ]

(#95417) bajnokpityu válasza Ba cy lus (#95405) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Pontosan...

Mcs: kozeptartomanyban pedig egyértelműen jobb. Erről volt szó. A többiben nem, de a zene nagyrészt itt történik.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#95418) Ba cy lus


Ba cy lus
őstag

Különben hiába több hónap "hifimanezés", most beizzítottam a Dynaco + vintage DT440 felállást, és még mindig lenyűgöz. Úgy tűnik, ez a kettő nagyon jól illik egymáshoz, nincs hiányérzetem, ha hallgatom. :)

[ Szerkesztve ]

(#95419) Vasti74


Vasti74
aktív tag

Sziasztok!

Lehet, hogy furcsa kérdésem van, előre is elnézést... Meg valószínűleg hosszú is lesz ;-)

Volt már több különböző AKG fejhallgatóm a muzeális vonalból ;-) , K240 Monitor, K240, és most is van egy, amin típus sincs, de valami Sextett-szerűnek tűnik.
Szerintem sokan tudjátok, hogy milyen hangjuk van ezeknek a fejhallgatóknak: mindegyik egy kicsit más persze, de alapjában véve hasonlóak abban, hogy lehet őket szeretni, mert nem túl sok, de nem is túl kevés semmi, tiszta, dinamikus a hangjuk. Legalábbis szerintem ;-)
Na, ezt a hangot keresem, csak újabb kütyüben, ami még nem lötyög, és nem hullik szét...

Vettem egy Technics RP-F350-et úgy 20 éve netes ajánlások alapján: szerintem mélyhiányos, rikácsoló, sziszegő magasakkal, de ennek ennek ellenére még megvan. Filmekhez pl. nem rossz.
Aztán vettem egy AKG K501-et sok éve - eléggé más világ, kétségtelenül nem rossz, de nekem annyira nem jött be... Meg nyitott, nem családbarát. Eladtam.
Ezt követte úgy 6-7 éve egy audio-technica ATH-M50, amit egy hangszerboltos ismerősnél vettem úgy, hogy összehasonlítottam hasonló árú AKG, Beyerdynamic és Sennheiser fülesekkel (konkrét típusokra már nem emlékszem) , és az ATH-M50 tetszett a legjobban. Csak éppen a gyakorlatban nagyon kényelmetlen, vettem rá memóriahabos - plüssös párnát, azzal meg vacakul szól. Egyébként a "dögössége" nekem elég hamar fárasztóvá válik... Szóval használtam vagy 30-40 órát, és a dobozában pihen.

Most kölcsönkértem a sógoromtól egy AKG K371-et, és leültem a számítógép elé: audio-technica, a K371, és a Sextett. A DAC - erősítő egy FX-Audio DAC-X6, tudom, nem egy csúcskészülék, de nekem tetszik... ;-)

Hallgattam ezt-azt, és arra jutottam, hogy még mindig a Sextett hangja a legjobb - mondhatnám, hogy messze a legjobb. Hallgattam Diana Krall-tól RHCP-ig többféle zenét: van, ahol az audio-technica dögösebb, mint a K371, de van, ahol túl sok. Van, ahol a K371 kellemesebb, tisztább, de van, ahol meg az audio-technica. Viszont a Sextett hangja minden zenénél (jobban) tetszett, zeneibb volt, nem volt pl. a mély túl sok, de azért nem is túl kevés, stb.

(A Technics-et is meghallgattam a legtöbbször - elég vacak ;-)

De a probléma az, hogy a Sextett már eléggé széthullós állapotban van :-( A fejpárnák "újak", plüssöt vettem rá pár éve, a fejpántot is cseréltem, de csak valami vacakot kaptam, ami már töredezik szét.

Szóval keresek valami olyan fejhallgatót, ami hangra kb. olyan, mint egy ilyen békebeli AKG, lehetőleg plüss fejpárnás, zárt, vagy félig nyitott, könnyű, kényelmes.

Van valakinek ötlete?

Előre is köszönöm, üdv: Vasti

[ Szerkesztve ]

(#95420) Ba cy lus válasza Ba cy lus (#95418) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ami miatt továbbléptem onnan, az a Dynaco lecserélése az S100A-ra (de lehetett volna akár az A30 pro is). Tényleg nagyot szól a Dynacóról. De eddig csak arról hallottam ilyen jól szólni, válogat az erősítők között.

(#95421) Dave™


Dave™
nagyúr

Meze is goodn't

Nem hallottam még egy Mezét sem, de a méréseik nem túl meggyőzőek (szigorúan a karakterüket illetően), továbbá azon kisebbségbe tartozom, aki szerint még iszonyatosan rondák is.

(#95422) Balázs Z. válasza contaxg (#95408) üzenetére


Balázs Z.
tag

Nem akarok cserélni, csak kíváncsi vagyok, melyik fejesekre gondolt Ba cy lus kolléga. :B A rendszerrel most nagyon elégedett vagyok (smsl x-usb II, MomentDAC, a30pro a "lánc"), a forráson szeretnék javítani, mert az vagy egy PC, vagy egy Chromecast Audio, vagy CD.
A Hifimanok érdekelnek egyébként, mert nem hallottam még egyet sem, és érdekel, mit tudnak.

Az 1990-ben én azt szeretem, hogy egyáltalán nem "nyugodt, hátradőlős", hanem bevon a zenébe, nem engedi lankadni a figyelmem. Az Amironnal az volt a gondom, hogy túl szépelgően szólt, néha egészen visszafogottan, ami azt eredményezte, hogy esti zenehallgatások alkalmával rendszeresen elaludtam. Nem unalmas hangja volt, csak túl nyugodt/megnyugtató. Az 1990 is tud az lenni, de csak ha a felvétel is olyan, egyébként van egy dögös, harapós érzete a hangjának, ami nekem nagyon bejön. Illetve mostanában szeretem úgy hallgatni a zenét, hogy igyekszem megfigyelni külön-külön a szólamokat, hangszereket, és erre a szétszálazásra az 1990 nagyon is alkalmas.

(#95423) Ba cy lus


Ba cy lus
őstag

Mára egy extrém súlyos death-doom metal szerzeményt hoztam. Hihetetlen, hogy már ez is 14 éves. :Y
[link]

[ Szerkesztve ]

(#95424) Dorien válasza Vasti74 (#95419) üzenetére


Dorien
veterán

Plüss párnás zárt nincs sok. Meg lehet próbálni a Beyerdynamic DT770 Pro 80 ohm verziót.
Nyitottból (ami nem hangos kifelé) a tippem a Philips Fidelio X2HR.
Ajánlanék valami Hifiman-t is, de azok hangosak kifelé.

Dave: Pedig a Meze 99 Classics utángyártott párnával [link] nagyon is jó fejhallgató. Ha valaki zárt vonalon keresgél, és szereti a markáns, feszes mélyeket, annak érdemes kipróbálnia. Gondolom a kisebb, 1. generációs gyári párnával is hasonló lehetett a hangja, ezért készült az a sok pozitív review. A nagyobb, 2. generációs gyári párna szerintem is felejtős...

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#95425) Gzula[HUN] válasza Vasti74 (#95419) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

M50X-re próbáld ki EZT a fajta plüss párnát. Nekem 2 pár van belőle 1-1 fejesen (egyik se AT), és meglepően jó minőségű. Mivel nagyjából akkora, mint a gyári nem sokat változtat a hangon. Viszont emiatt nem is sokkal kényelmesebb a gyári párnánál. Nem azt mondom, hogy kényelmetlen, de van kényelmesebb párnám is. Viszont nem szöszmágnes, és nagyon finom puha tapintása van.
Sajnos ahonnan rendeltem mind a kettő párt, az a bolt alin már nincs. :(

#95423Ba cy lus: Kicsit olyan "...and justice for all"-osra lett masterelve a bass gitár. Szerencsére utóbbit korrigálták: #...And Justice For Jason

Ma esti tippem, ha nem megy könnyen az elalvás, egy kis opium.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#95426) mcs válasza bajnokpityu (#95417) üzenetére


mcs
veterán

Testes, közvetlen közepe van és nagyon könnyen hajtható, ezért nem is fogok megválni tőle, hanem meghagyom telefonos fejesnek. A pántja sem öregedett el 3 év alatt, pedig eléggé pehelykönnyű műanyag konstrukció. :)

(#95427) Sinesol válasza Dave™ (#95421) üzenetére


Sinesol
veterán

Annyiban nem tűnik olyan rossznak az Elite grafikonja, hogy még ha nem is követi tökéletesen a referenciagörbét, relatíve egész sima, nincsenek kiugró csúcsok, nagy lyukak.


Ba cy lus: Nem rossz, de kicsit pörgősebben, kevésbé terjengősen jobban bejönne.
Na ha már rock-nál tartunk.

[ Szerkesztve ]

(#95428) Ba cy lus válasza Gzula[HUN] (#95425) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Egyébként ilyen szempontból nem is értem az állandó sírást a Justice miatt: annyira nem kirívó ez a metálban.

Sinesol: Én pont azt szeretem benne, hogy ilyen doom metálosan belassult. Utána is nézek már a funeral doom műfajnak, régóta tervezem. Így karácsony alkalmából aktuális. :DDD

(#95429) Dave™ válasza Sinesol (#95427) üzenetére


Dave™
nagyúr

Viszont 4000 dollár és (állítólag) olyan felbontás társul mellé, ami jelentősen elmarad a kategóriától. Így már nem hangzik túl jól.

(#95430) btraven


btraven
őstag

Újabb Grado mod variáció: a szigetelőszalag mod [link]

(#95431) contaxg válasza Dave™ (#95429) üzenetére


contaxg
veterán

Amikor egy LCD-X-et sávhatároltnak hallasz pl egy Empyrean mellett, nem biztos, hogy arra gondolsz, hogy szar a felbontása. Ott van az hang, csak nem tolja azt a fejedbe mint egy HD800, vagy egyél Focal Utópia. Éppen ezért teljesen más karakterű forrás kell nekik, mert az agresszívabb hangú konkurenseknek. Számomra az volt a legnagyobb reveláció ezekkel a fejesekkel (elite, empyrean) hogy az addig nehezen érthető dalok , énekek (opera, kórus, stb) szövegét elkezdtem érteni.
Egy ázsiai ember annyira másképpen hallja, szereti a zenét, hogy számomra ez a vélemény nem releváns. Ettől függetlenül van olyan Meze fejes ami konkrétan tragédia. Ez nálam pl. a Neo.

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#95432) contaxg válasza Balázs Z. (#95422) üzenetére


contaxg
veterán

Én pont az ellenkezőjét keresem. Nálam fontos kritérium az "altató képesség" egy rendszernél, hiszen ilyenkor az agyunk nincs annyira) munkára kényszerítve.
Az Amiron nagy érdeme, hogy képes odacsalni egy szerény forrás esetén az éppen csak ott lévő sávszéleket. Ezzel ellentétben egy Hifiman nem ilyen kezes darab. Ott nem árt ha valóban képes a rendszer kellő intenzitással megszólaltatni a sávszéleket. Tehát jobb kiszolgálás kell nekik. Ha van erre megfelelő eszközöd, forrásod akkor van értelme Hifiman irányban szimatolnod,. Ott is jó eséllyel elsőként az Ananda lenne erre a legmegfelelőbb darab. De az egész történet attól is függ, hogy milyen zenét szeretsz hallgatni.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#95433) IzI


IzI
senior tag

Sziasztok!

Meg tudja mondani vki,hogy egy fejhallgató mitől gamer és mitől nem az?
Van valami + amit az egyik tud,a másik nem ?
Itt van pl: Audio-Technica ATH-G1.Ez nem gamer márka tudtommal,de még is oda van besorolva ez a tipusa.Nem hiszem,hogy a mikrofon miatt lenne az ami.
Valójában azért akarom tudni,mert fejhallgatót akarnék venni,de nem feltétlenül gamer márkából akarnék választani.
Esetleg tudnátok mondani olyan vezetékest,ami jó lehet ?
Mikrofonos nem kell feltétlenül.

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? otthon,pc
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? pc,játék
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 60-70e max
4.) Új vagy használt? új
5.) Circumaural vagy supraaural? circimaural
6.) Zárt vagy nyitott? mind2 opció szóba jöhet
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? kiegyensúlyozott
8.) Honnan vásárolnál? itthonról
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? pc belso hangkártya, [link]

(#95434) Polllen válasza Ba cy lus (#95423) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ha már zaj, ezt jobban szeretem.

;]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#95435) :AMF: válasza Vasti74 (#95419) üzenetére


:AMF:
senior tag

Nekem is van két Sextett-em (MP, LP). Biztos nem opció a felújítása? A Bertaudiótól bagóért vehetsz hozzá kopó dolgokat, illetve kábelcserével is "frissíthető" a hangja.
A cserealkatrészek cikkszámait a K240 robbantott ábrájáról leolvashatod, megegyeznek a Sextett alkatrészeivel.
Annyira olcsón el lehet csípni egy-egy jó állapotú darabot (amin a fülpárnák és a fejpánt is rendben vannak) hogy más értelmes alternatívát elképzelni sem tudok, ha ennyire bejött neked a hangja.

[ Szerkesztve ]

(#95436) Dorien válasza IzI (#95433) üzenetére


Dorien
veterán

Játékhoz én nem vennék ennél drágább fejhallgatót: [link]
Lényegében egy Takstar Pro 80 mikrofonnal.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#95437) bitrograde válasza :AMF: (#95435) üzenetére


bitrograde
senior tag

+1

(#95438) IzI válasza Dorien (#95436) üzenetére


IzI
senior tag

Igen,ez nagyon elterjedt egy tipus és ehhez szerintem bőven elég egy alaplapi hangkártya.
Jobb játékosok között,ami még elterjedt és nem gamer márka Beyerdynamic DT 990 Pro,ASTRO A40

(#95439) bajnokpityu válasza Dorien (#95436) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Ennyi a hm751 is, nem?

Haver hd800 on tolja a gammat :)

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#95440) nobela


nobela
senior tag

Sziasztok,

Invotone HD 2000-em megadta magát, de nagyon szépen kiszolgált.

Valahol lehet még kapni ezt a típust? Ha nem akkor mit javasoltok ami tudná hozni minimum ugyanezt a hangerőt és dinamikát telefonról / tabletről?

Eddig bármi mást próbáltam az nagyon hervadt volt ehhez képest...

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#95441) csakany2001 válasza nobela (#95440) üzenetére


csakany2001
senior tag

Nem nagyon kapni, MS5T ha könnyen hajtható darab kell.
Kicsit más karakterű, de szintén hosszan hallgatható és kényelmes.
Annyi, hogy eléggé mállik róla minden, szóval csere párna és fejhallgatópánt húzat erősen ajánlott, de cserébe tartós szerkezetű.

A többi amit ennyiért kapni vagy teljesen más karakter, vagy nehezen hajtható darab.
Pro50 korrekt fejhallgató, már ha meg tudsz barátkozni a sok méllyel, az szintén mehet telefonról is akár.

[ Szerkesztve ]

Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro

(#95442) contaxg válasza nobela (#95440) üzenetére


contaxg
veterán

Konkrétan mi a baja? Ha törött a kábel az cserélhető, javítható.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#95443) btraven válasza bajnokpityu (#95439) üzenetére


btraven
őstag

Mert a HD800-nak hatalmas tere van. Jobban lehet hallani hol helyezkedik el az ellenséges katona meg melyik irányból lő.

(#95444) Gzula[HUN] válasza nobela (#95440) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Itt még van Takstar HD2000-ként.

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#95445) nobela válasza csakany2001 (#95441) üzenetére


nobela
senior tag

MS5T az ez lenne? https://edigital.hu/hifi-fejhallgato/pioneer-se-ms5t-k-fejhallgato-fekete-p476554

A Pro50 meg gondolom ez? https://www.emag.hu/pro-50-oneodio-fejhallgato-fekete-szin-pro-50b/pd/DS3569MBM/?cmpid=92385&gclid=Cj0KCQiAwqCOBhCdARIsAEPyW9lvaWuQ1w2xR3m3zbIeVkvwnX_OYk_j3CKvGGUkXt92D885RTODU9saApMiEALw_wcB

A kettőből melyik az ajánlottabb telóhoz?

#95442contaxg: Teljesen szétmállott, nincs már értelme foltozgatni.

#95444Gzula[HUN]: Köszi, ez jó hír. De ha van magyar shopból hasonló vagy jobb akkor már inkább azt választom.

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#95446) csakany2001 válasza nobela (#95445) üzenetére


csakany2001
senior tag

Van nekem mindkettő, teljesen más karakter és éppen ezért össze sem hasonlíthatók.
Telefonról szerintem simán hajthatók, MS5T azért jobb objektíven mert sokkal masszívabb a váza és meghallgatás előtt talán ezzel kevésbé lehet melle nyúlni, nincs egyik tartomány sem túltolva és egy hosszan hallgatható, viszonylag semleges karakter.

[ Szerkesztve ]

Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro

(#95447) Gzula[HUN] válasza nobela (#95445) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Sajnos magyar boltban mostanában nem láttam. Ha 10 körül akarsz jó ár értékű fejhallgatót, akkor Superluxok közt kell válogass. OneOdio Pro-10 van 10 alatt is, az tulajdonképpen egy butított Pro-50-es. Invotone után szerintem túl sok lenne a mély neked mind a kettőben.
20ezer alatt van még Takstar Pro82, de az is Kínából.
Ott van még a Lewitz 8500-as, de azt nem ismerem. A fórum keresőjét használva találsz róla infót, jellemzően világos karakternek írják le.

Ha van rá keret, én inkább az MS5T-t választanám. Pro-50esem van, MS5T meg cimborának. 2 közül az a jobb fejes. Ez nem azt jelenti, hogy a Pro-50 nem éri meg az árát, de az jobban mély kiemelt. Sajnos elszállt mind a kettő ára. 2,5 éve én még előbbit 25$-ért vettem, utóbbi meg 15ezer körül volt. Még idén novemberi Black Fridaykor is pár napig.
Ha jó nyitott is, akkor Omnitronic SHP-600. Kínából az is olcsóbb ISK HI2050 néven.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#95448) Ba cy lus válasza btraven (#95443) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Kinézetre is elég gamer. :)

(#95449) Ba cy lus válasza Balázs Z. (#95422) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Sennheiser 6-os sorozata + HD560s, HD58x. AKG-kből K612, K712 szintén jobbak technikailag, ne tévesszen meg a relatíve alacsony ár. Hifiman HE400i, HE400SE, Deva, Sundara, HE560 (akármelyik verziója). De akár mondhatnám az Audio Technica ATH-R70x-et is. Miért jobbak ezek technikailag? Sokkal természetesebb tónusuk, előadásmódjuk van, és valamennyinek van rendes középtartománya.
Ezekből a Hifiman Sundara és HE560 a legjobbak technikailag, bár középtartományban a felsorolt Sennheiserek is nagyon erősek.
Nyilván ebből nem következik, hogy neked ezeknek kell tetszenie, de az árazásnak nem az ízléshez, hanem hangzáshűséghez kellene köze legyen.

[ Szerkesztve ]

(#95450) Archttila


Archttila
veterán
LOGOUT blog

törölve

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.