Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#95851) Dave™ válasza Dorien (#95836) üzenetére


Dave™
nagyúr

Én is ezt az iskolát képviseltem, de be kellett látnom, hogy ha nincs rendesen meghajtva egy fejhallgató, akkor nem fog úgy szólni, ahogyan "kellene". A félreértések elkerülése végett ez nem egyenlő azzal, hogy teljesen ki legyen aknázva minden benne rejlő potenciál, mert arra a világ pénzét el lehetne költeni, hanem csak arról, hogy kvalitásokban megfelelő elektronika nélkül értelmetlen a drága fejhallgató, de még az alsóbb kategóriás példányok is teljesen más arcot mutatnak, ha rendese(bbe)n meg vannak hajtva. Mindkét oldal nézetei megjelentek már sokszor itt, de szerintem önbecsapás azt gondolni, hogy van egy egyszerűbb dac-amp páros, ami papíron elég lesz, és akkor ezzel már le van tudva az elektronika kérdése. Ugyanezt csináltam, és utólag bánom, mert nem tudom hogyan szólhattak volna azok a fejesek, amik nem voltak kicsit jobban kiszolgálva. Most sincs alattuk sok, csak valami jobb, mint amit korábban gondoltam, hogy elég lesz, és már ezzel is óriási a különbség.

(#95852) Dorien válasza Polllen (#95839) üzenetére


Dorien
veterán

"Igaz most amazonról inkább csomagolás sérült Sennheiser 560S-t vettem, kedd óta nyüstölöm."

Hogy tetszik?

Dave: Fejhallgatója válogatja. Valami nehezen hajtható, valami könnyen, valami skálázódik jobb elektronikáktól, valami kevésbé. (Meg még olyan is van, ami komolyabb elektronikáról gyengébben szól.)

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#95853) Dave™ válasza Dorien (#95852) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nagyon kevés kivétel van szerintem, és azokkal talán nem is annyira érdemes foglalkozni, mert az inkább azt jelenti, hogy gyenge/középszerű mindenről. Olyat még nem hallottam, ami mindenről szuper.

(#95854) Polllen válasza Dorien (#95852) üzenetére


Polllen
nagyúr

Meglepő módon nagyon tetszik. Csak akusztikus zenére kerestem valamit, de a mélyei az apple dac-kal is (nem hogy a starting point 3 - magni 3+-szal) teljesen rendben vannak, nem sok, de nem is kevés nekem egyelőre. Nyilván többet is el tudnék belőle viselni, de a közép tartomány kárpótol cserébe, a magasak is rendben vannak. Eddig nem találtam benne zavaró dolgot, nem fáraszt a hangja, jók az arányok.

Akusztikus zenénél eddig ez a fejhallgatóm szól a legtermészetesebben.

A mostani láncomba jól illik és ahogy kromatika is mondta, if zen dac-kel is jól kijönne szerintem. (Lehet is, hogy a 400S-t becserélem egyre, bár az ifi zen can jobban mozgatja a fantáziám.)

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#95855) mcs válasza Ba cy lus (#95828) üzenetére


mcs
veterán

Galaxy A72ről hajtva a hangképe rendben van, ellenben a hangerő nagyon vérszegény. Komolyzenét még nem is próbáltam rajta.
Most éjszaka a trance és minimal pörkölt az orra alá nagy hangerőn. :D
Rádiót néha csak ,,hullámvadászkodás" céljából kapcsolok be, amikor olyan helyen járok éppen, ahol távolibb sugárzású adások is bejöhetnek. :)

(#95856) Kukcaman válasza Gzula[HUN] (#95850) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Igen, olvasva a forumot, eléggé elmentek az árak azóta.
Omnitronic 60ohm-os, egy mezei laptop-on szépen duruzsolna?

(#95857) contaxg válasza Kukcaman (#95856) üzenetére


contaxg
veterán

Ha ez az Omnitronic az SHP-600 lenne nem fog duruzsolni mert nem sok mély van benne egy alaplapi hangkártyáról

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#95858) Kukcaman válasza contaxg (#95857) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Köszi :)

(#95859) Gzula[HUN] válasza Kukcaman (#95858) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Cimborámnak lett ajándékozva, de amikor átmegyek hozzá, sokszor hallgatóztam vele nála. Ott laptopon van használva, a Realtek HD-ja fülre a jobb hangú alaplapi cucc (már amennyire lehet). Elbírja, de határeset. Nyilván jobban esne neki egy dedikált DAC/AMP, de melyik fejesnek nem. Én inkább a meleg hangú fejeseket szeretem, és ez esetben a mélyekkel nem volt problémám. Nem volt ugyan basshead cucc, de nem volt világos, elég mélye volt. Inkább a "szúrós" magasaira szokott panasz lenni, de nekem azzal se volt problémám. Lehet idő közben változtattak a diveren, mert nem vagyok egyedül, aki erre NEM panaszkodik.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#95860) Zoliee válasza Ba cy lus (#95844) üzenetére


Zoliee
senior tag

Ebben a hirdetésben [link] meg éppen hogy keveselték belőle a mélyeket.
Szóval igaz a mondás, tényleg hallgatózni kell vásárlás előtt.

(#95861) Ba cy lus válasza Zoliee (#95860) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Jaj, hát manapság már olyan nincs a köztudatban, hogy "lineáris mély": van a mélyszegény és a bumm a fejbe. Ami nem utóbbiba esik, az mélyszegény. Tökmindegy, hogy planár vagy dinamikus. Fejhallgató. Pedig jóval kiterjesztettebb mélyű fejhallgatókat tudnak ma csinálni, mint a régi időkben. De még a lineáris mély sem elég sok embernek. Ettől még nem lesz mélyszegény. Régen reálisabban értékelték a fejhallgatók karakterét.

[ Szerkesztve ]

(#95862) mcs válasza Ba cy lus (#95861) üzenetére


mcs
veterán

Sokaknak a basszus az eszement búgással, bőgéssel egyenlő. A finomabb, inkább érezhető és nyomós lüktetést, amit a szub tartomány ad, pedig nem tekintik annak.

[ Szerkesztve ]

(#95863) Ba cy lus válasza mcs (#95862) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Az a probléma, hogy a fejhallgató nem hangfal. A Harman-görbe mélyemelése is erről szól, igyekezvén ellensúlyozni a tényt. Csak ez a közép kárára tud menni, bármilyen gyors mély is legyen: ha több bőgő, cselló kerül a zenekarba, nem lesznek ugyanolyan hangsúlyosak a hegedűk. Ha szűken, minél szűkebben ki tud emelni a szubtartományban, amit tényleg inkább érzünk, mint hallunk, akkor nem, az a "legbocsánatosabb" mélyemelés. Csak - ahogy írtad - a mély hiányolása mögött általában nem annyira ez a tartomány áll. :)

A hangfal ott is előnyben van, hogy a szobaakusztika szépen rá tud segíteni a mélyekre, melyek betöltik a helyiséget. Egy fejhallgató ezzel nem tud versenyezni, sosem lesz olyan élmény. Sem alsó, sem felső kategóriában.

[ Szerkesztve ]

(#95864) Gzula[HUN]


Gzula[HUN]
őstag

Másnak esetleg 10ezerig? 10 és 20 között nekem is több ötletem van, de legalább ezt hozzuk össze egyelőre. Koss Porta Pro-t ne szorítsuk bele? :D (Az csak 11ezer). Superluxok közül esetleg a régiek közül, 681 (nem evo)?

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#95865) Ba cy lus válasza Gzula[HUN] (#95864) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Panasonic RP-HT010E

(#95866) Dhampir válasza Gzula[HUN] (#95864) üzenetére


Dhampir
félisten

Szerintem a Koss Porta Pro beleférne még. :K

[ Szerkesztve ]

(#95867) mcs válasza Ba cy lus (#95863) üzenetére


mcs
veterán

[Smilla - Play (Worakls Remix)]

Itt valami frenetikusan jó, simulékony, puha basszust ad a DT 770, mert nincs az a túlbuzgó, basshead fejesekre jellemző mélyközép emelés, ami ezt eltiporná.
Az 1AM2 sem tud itt labdába rúgni mellette. :)

[ Szerkesztve ]

(#95868) Ba cy lus válasza Dhampir (#95866) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Át kell csak variálni az árkategória határokat: 0-6k, 6k-12k-ig... :))

(#95869) Dorien válasza Gzula[HUN] (#95864) üzenetére


Dorien
veterán

Nyitottként: Superlux HD681, HD681B

Dhampir: A Koss Porta Pro a 10k-20k kategóriába fér bele. Szerintem először gyűjtsük össze az érdemes fejeseket kategóriánként, aztán ha túl sok a jó típus az egyikben, a másikban meg túl kevés, akkor átalakítjuk a kategóriák határait.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#95870) Zoliee válasza Ba cy lus (#95861) üzenetére


Zoliee
senior tag

Igen, valahol én is így gondolom.
Ugyanakkor el kell fogadni, hogy ami Neked kevés, az nekem sok, vagy zavaró. És persze ennek az ellenkezőjéről se feledkezzünk meg.
A z7-et is azért adtam el, mert számomra zavaróan sok volt benne a mély. (pedig az elején tetszett/szórakoztatott, de egy idő után azt vettem észre, hogy nem használom).
Kipróbáltam jó pár elektronikát, fejest az itteni (és a netes) ajánlások, hájpolások alapján.
Azonban hosszabb/rövidebb együttélés után mindnek volt valami "nyűgje", vagy egyszerűen csak bennem van a hiba?
Most leálltam egy időre, amivel nem azt akarom mondani, hogy megtaláltam a számomra legjobbakat (ez mindig kétséges... :D) , hanem inkább azt, hogy amit akartam, kipróbáltam.

Szerk: 4 éve fejhallgatózom, és az általad is leírt kompromisszumok ellenére az egyik legkirályabb dolog.
Végre tudok jó minőségben zenét hallgatni késő este, kora reggel, vagy ha itthon van a család. :)

[ Szerkesztve ]

(#95871) nbencee válasza Dorien (#95869) üzenetére


nbencee
tag

HD681B-t én is javasolni akartam, plussz esetleg fel lehetne venni a listára a Superlux HD-661 -et is , két boltban is akció nélkül 9990 ft így pont belefér, és régen nagyon sokat láttam hogy ajánlva volt. A Retro DJ-t viszont kivenném Gzula ajánlásából, mert már nem gyártják, csak nevenincs webshopból beszerezhető amiről nincs információ, nem triviális a beszerzése, plussz nagyon kopogós műanyag az egész.

(#95872) Gzula[HUN] válasza nbencee (#95871) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

El tudom engedni a Retro DJ-t. Bár nem ismerem, de a Ba cy lus által bedobott Panasonic RP-HT010E-re az árukereső 58 értékelést dobott ki, 5-ből 4,5 csillagosra. Nyitott/félnyitottba szerintem beleférhet.

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#95873) bitrograde válasza Ba cy lus (#95863) üzenetére


bitrograde
senior tag

Erről "a fejhallgató nem hangfal" elképzelésről egy gondolat.
A zene befogadásának és megismerésének több módja van. Ezek csak részben mérhetők egymáshoz, és nem feltétlenül a hanghűség mentén. Csak egy személyes vélemény: a fülhallgatózás számomra olyan intim együttlétet kínál alkalomadtán a zenével, amit az egyébként kiváló, és a zenei reprodukció terén egyébként magasabb színvonalat képviselő hangfalas rendszerem sem tud, vagyis inkább nem úgy. És ahogyan koncerten sem feltétlenül hallom a zenét, mert nem ott ülök, mert sok körülmény (akusztikai és egyéb) zavar. A fülhallgatózás - nyilván a számtalan kompromisszum mellett - azt teszi lehetővé, hogy egyedül legyek a zenével és közel hozzá. Egy jó fejhallgatós rendszer akár szó szerint is bevon-bevisz a zene közepébe, megmutatja annak belső arányait, architechtonikáját. A probléma szerintem éppen akkor kezdődik, amikor ezeket az elsősorban technikai paraméterekre lefordított "jósági tényezőket" pl. a gyártók technikailag akarják feljavítani, és nem a jó értelemben vett semlegességre (értsd: az emberi észlelés sajátosságait figyelembe vevő hangreprodukcióra) törekszenek.
Ez nyilván az én ízlésem és zenehallgatási szokásaim alapján formált vélemény, de nagyjából az én válaszom a "Miért fejhallgatózunk?" kérdésre.

(#95874) contaxg


contaxg
veterán

Fejhallgató ajánlások 10k-25k doksit létrehoztam. Azért toltam fel 25k-ig a határt mert a 20 körüli sávnál néha ugrálnak az árak ide-oda.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#95875) oneiros


oneiros
tag

Fejhallgató:Blue Lola
Forrás:Moto G6 Plus (CS47L35+ Dolby)

Ami jól szól rajta: Blade Runner:Black Lotus OST

Tesztek: Tyll véleménye és mérése, SBAF.
USA-ból vásároltam, kifutó modellként. Sajnos amióta megvette őket a Logitech, nem aktívak a fejhallgatók piacán.

https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oneiros/index.html

(#95876) Ba cy lus válasza Zoliee (#95870) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ugyanakkor el kell fogadni, hogy ami Neked kevés, az nekem sok, vagy zavaró. És persze ennek az ellenkezőjéről se feledkezzünk meg.

Nekem mindegy, kinek mi sok vagy kevés, csak az embereknek nem ártana különbséget tenni aközött, hogy "nekem kevés a mélye", illetve "mélyhiányos", mert félrevezető. Elég zavaró a Harman-görbe kompenzációs görbeként való használata ilyen szempontból, ami alapján lineáris mélyátvitellel bíró fejhallgatókat neveznek ki jórészt "önkényesen", az idők folyamán szarrá loudnesszelt zenékkel elcseszett közízlésnek engedve mélyhiányosnak. Miközben évtizedek óta ott van a Diffuse Field hangolás/korrekciós görbe, amit - úgy tűnik - sok gyártó mai napig követ.

(#95877) instantwater


instantwater
addikt

Sziasztok,

Sony MDR-1A hoz keresek olyan kábelt aminek mindkét vége egyenes.

Lehet utángyártott is, ali ebay, amazon is játszik. Nem a legolcsóbb $1-os vackot keresem, de tízezreket sem vagyok hajlandó kiadni egy kábelért.

Jelenleg egy USB-C adapterrel használom, és telefonról Tidalról hallgatok zenét. A gyári kábel egyik vége 90 fokban meg van hajtva ezért mindig elakad az asztalban, ahogy lóg az adapter végén.

Vettem Ugreen male to male kábelt Aliról [link] , de csalódottan tapasztaltam, hogy a felhallgató aljzata süllyesztett.

Átmeneti megoldásként lereszeltem az egyik dugó burkolatát akkorára, hogy beférjen az aljzat süllyesztett peremébe, de valami szebb megoldásnak jobban örülnék.

Másik opció, hogy az egyik gyári kábelnek a 90 fokos dugója már eléggé kikopott a sok használattól, és recseg. Ezt a dugót levágva tudnék rászerelni egy egyenes dugót, és a másik végén megmaradna a gyári süllyesztett aljzattal kompatibilis dugó, de szeretném elkerülni a forrasztást és társait.

Létezik valami közepesen márkás (Ugreen és társai) ami nem filléres vacak, de nem is horror gyári kábel?

Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#95878) Hauptmann


Hauptmann
addikt

MDR-1am2 kérdés, a lenti kollégához saonlósan a süllyesztett csatlakozóval kapcsolatban, a Boompro gond nélkül belemegy, van ezzel valakinek tapasztalata?

(#95879) Kukcaman válasza Gzula[HUN] (#95859) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Rendben, köszi :)
Kaptam kölcsön hallgatásra két fejest, ne csak az elmélet legyen.
Corsair HS35: nekem a közép és a magas kevés.
HyperX CloudX: A mérete a maximumon kényelmes, és elég jó a hangzása nekem - még sok is a mély.
(de még csak most kaptam, nem egy releváns infó :D ) - Kiindulási alapnak ez a nóta szolgált. Retro DJ-n ismét újra hallgatva, eltűnt az összes hang :D

Jövő héten meg bemegyek a boltba, megfogdozni az OneOdio-t és a omnitronic shp-600-at is.

(#95880) Gzula[HUN] válasza Kukcaman (#95879) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

A Cloud szériát csak a Cloud fanok tudják követni, rajtam a Cloud II-es volt a hozzá adott DAC nélkül (Quasy Cloud I.). Az tetszett, szerintem tök ugyanaz a driver lehetett benne (ha nem tévedek). Ha ebben sok volt a mély, az OneOdio nem fog tetszeni, abban még több van. Ha van lehetőséged meghallgatni az Omnitronicot, akkor hajrá. A féltestvérét (ISK HF2010) hétvégére kölcsön kaptam, most is itt van a fejemen :D

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#95881) szakibá...


szakibá...
senior tag

Az én ajánlásom 10K alatti nyitottra: Koss KTX PRO1 . Kicsit ronda, de finom, ahogy a régi reklám mondta. A KSC75 membránja van benne, de annál olcsóbb és kicsit jobban szól. A poti megbocsájtható, nem kell piszkálni.

[ Szerkesztve ]

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#95882) Gabbbb válasza Ba cy lus (#95876) üzenetére


Gabbbb
senior tag

Az, hogy kinek mi a kevés és mi a sok fülgeometriától is függ.

[ Szerkesztve ]

(#95883) Ba cy lus válasza Gabbbb (#95882) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Amihez nyilván alkalmazkodik bizonyos mértékben az agyi hangfeldolgozásunk (mint ahogy a fülzsírdugóhoz) is. :)

(#95884) Gzula[HUN] válasza Ba cy lus (#95883) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Az idő múlásával ez is változik, mint a bor fogyasztás. A kor előrehaldtával előbb utóbb a száraz bor lesz a vonzóbb az édes helyett. Én így vagyok most a basszussal. Most se vetem meg a dögös mélyeket, de az erős V már annyira nem jön be, mint régen. Egyre nagyobb az igényem a szép közepekre.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#95885) Gabbbb válasza Ba cy lus (#95883) üzenetére


Gabbbb
senior tag

Ha hangszórókat használsz, vagy élőzenét hallgatsz, akkor nyilván igen. De IEM-ekkel és fejhallgatókkal kicsit más a helyzet. Érdekes dolog ez, régebben én is úgy gondoltam, hogy legalább részben hülyeség a dolog, de azóta rájöttem, hogy SZÁMOMRA a Harman görbe IEM-eknél nagyon közel van egy teljesen vízszintesre hangolt monitor hangfal hangjához, viszont másoknak meg gyenge V.

(#95886) Spíler válasza szakibá... (#95881) üzenetére


Spíler
őstag

+1 a Koss KTX PRO1-re.Kettő van itthon belőle,piszok jó hangja van.Ezen felül az én javaslatom a jó öreg Sony MDR-XD150,Hasonló hangja van mint az Invoton HD2000-nek.

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#95887) Sinesol válasza Gabbbb (#95885) üzenetére


Sinesol
veterán

Hát nyilván nem amatőrök ülnek a Harman-nál, hanem kutatók, szakemberek, akik jó pár éve tökéletesitgetik a görbét, tudják mit csinálnak. :K

[ Szerkesztve ]

(#95888) Ba cy lus válasza Gabbbb (#95885) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ha hangszórókat használsz, vagy élőzenét hallgatsz, akkor nyilván igen. De IEM-ekkel és fejhallgatókkal kicsit más a helyzet.

Fülmosás után én nem vettem észre, hogy fejhallgatók hallgatása közben 1-2 hétig ne ugyanazt a(z) - a fülzsírdugó eltávolítása előtti, annak jelenlétéhez kényszerűen alkalmazkodó, a felső-közepen emelő - élesebb hangot hallanám, mint akárhol. :N

(#95889) Gabbbb válasza Ba cy lus (#95888) üzenetére


Gabbbb
senior tag

A hallójárat hossza, alakja és vastagága számít, a fülzsírdugó biztosan befolyásolta ezt valamennyire, de nem nagyon. Füleseknél még a fülkagyló formája, térfogata etc is belejátszik a dologba.

Arra próbáltam célozni, hogy minden ember füléhez valamekkora mértékben eltérő kompenzációt kellene alkalmazni, nem csak ízlés kérdése, hogy valakinek X fejhallgató basszusszegény és Y fejhallgató harsány.

(#95890) Ba cy lus válasza Gabbbb (#95889) üzenetére


Ba cy lus
őstag

a fülzsírdugó biztosan befolyásolta ezt valamennyire, de nem nagyon.

Hát ugye miután eléggé útban van, nem tudja kicsit befolyásolni, az nagyon is befolyásolja. Viszont az agy a hangfeldolgozás során úgy alkalmazkodik, hogy nem hallod a különbséget. Mármint tónusban. Legalábbis miután alkalmazkodott az agy az új helyzethez.

Tehát arról írtam, hogy amiket említesz egyéni biológiai jellemzőket, azokat valószínűleg az agy igyekszik kompenzálni. Mint a fülzsírdugóhoz való alkalmazkodás a felerősített felső-középpel.

Arra próbáltam célozni, hogy minden ember füléhez valamekkora mértékben eltérő kompenzációt kellene alkalmazni, nem csak ízlés kérdése, hogy valakinek X fejhallgató basszusszegény és Y fejhallgató harsány.

De miért lenne a fej/fülhallgatózás kivétel? Pl. a fülkagyló formája a valóságban is épp úgy szerepet játszik. Odateszed a füled mögé a tenyered, másképp hallasz. Élőzenét, hangfalat, beszédet, mindent. Eleve miért lenne fülkagylónk, ha az nem játszana szerepet másban, mint a fejhallgatózás? Sokkal hamarabb volt fülkagylónk, minthogy az első fejhallgatót összerakták. :)) És persze élő zenénél is nem egyformán vagyunk érzékenyek az egyes hangszerek hangjára. A tér egy adott pontján tartózkodva a fülkagylóig mindenkinek ugyanaz a zenekar, ugyanaz az akusztika van, a különbség a fülkagylónktól kezdődik. Ebből kiindulva szerintem fejhallgatóknál sem kell másképp lennie, hogy neked mást jelentsen a semleges hang és nekem mást jelentsen. A hangversenyterem akusztikája sem alkalmazkodik minden egyes emberhez, legalábbis a tér egy adott pontján tartózkodva nem.

[ Szerkesztve ]

(#95891) Gabbbb válasza Ba cy lus (#95890) üzenetére


Gabbbb
senior tag

A lényeg az, hogy ha a geometriát nem nagyon befolyásolja, akkor az agy EGYFORMÁN hatékonyan korrigál IEM, fejhallgató, hangfal és utcai zaj esetén is, így lényegében nincs hatással arra, amiről beszéltem.

"De miért lenne a fej/fülhallgatózás kivétel? Pl. a fülkagyló formája a valóságban is épp úgy szerepet játszik."
A "valóságban" nincs a füledre erősített hangsugárzó eszköz és a füled, hallójáratod közötti hang visszatükröződés, de hagyjuk.

(#95892) Ba cy lus válasza Gabbbb (#95891) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Miért, egy terem (pl. templom) akusztikája mi? Ott tán nincsenek visszavert hangok? :Y No és a teremből érkező hangok talán nem mennek keresztül a hallójáraton?
A fejhallgató is csak egy miniatűr terem a füledre erősítve. És ugyanúgy behangolják (korrekciós görbe), mint egy hangversenyterem akusztikáját.

[ Szerkesztve ]

(#95893) Gabbbb válasza Ba cy lus (#95892) üzenetére


Gabbbb
senior tag

Feladtam, csak elbeszélünk egymás mellett.

[ Szerkesztve ]

(#95894) Ba cy lus válasza Gabbbb (#95893) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Nem érzem úgy, hogy elbeszélnénk, csak más a véleményünk. ;)

(#95895) Dorien válasza contaxg (#95874) üzenetére


Dorien
veterán

Minek ennyi doksi? :F Szerintem egy bőven elég: [link]
Csak néha mentsétek le tárhelyre / offline-ra is, nehogy valaki véletlenül kitörölje az egészet...

Köszönöm a munkát mindenkinek! :R

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#95896) Gzula[HUN]


Gzula[HUN]
őstag

OneOdio Monitor 80

Korábban már említettem, hogy küldeni fog az OneOdio tesztelni egy Monitor 80-asat, ideért. Most az Express One hozzta, nem a DPD. Ha valaki még nem látta, ITT szuszogok a kicsomagolása közben. :))
Gyorsan bele is dobtam a mély vízbe, és összeszedtem hozzá néhány vetélytársát.
ISK HF2010, Audio-Technica TAD-500, Pioneer SE-A1000, illetve Fidelio X2HR-el összehasonlítva hangzás tekintetében pont középen helyezkedik el. Nekem Loxjie D10-en a sötétebb karakterek az ISK és az X2HR volt, nagyjából ugyanannyi méllyel, de az ISK visszafogottabb középpel. Ezután jön gyakorlatilag egy nagyjából flat hangzással a Monitor 80-as, majd jön az AT magas kiemeléssel, végül nagyon szép közepekkel, de visszafogott "minden mással" a Pioneer.

Szóval a Monitor 80-asnak az én fülemmel egy quasy flat hangzása van, talán egy minimális mély színezést kapott, inkább meleg karakterként jellemezném. Visszafogott, de tiszta magasakkal. Viszont a többi fejesnél visszafogottabb a tere.
Párnája 100mm-es kerek textil, NEM memóriahabos. Próbáltam 3-4 másikkal is, pl. Brainwavz Round párnával, azzal nagyon sötét lett. Igazi brummogós. Gyárival tűnt a legjobbnak.

A 250 Ohm-os drivert a többihez képest nehéz meghajtani, a Monitor 80-ason kívül a többivel elvagyok 8-12%-os hangerőn, az OneOdio igényli a 18-22%-os hangerőt. (Érdekességként említem, hogy a 100 Ohm-os vintage planárom 35-45%-on kell legyen ugyanilyen hangőrhöz.) Alaplapiról nem érdemes kínlódni vele, sőt, a Tempotec Sonata HD-mmal is elég csúnyán szólt még. Szóval igényli a jó erősítést.
Fejpántja gyakorlatilag ugyanaz, mint a Monitor 60-asnak, de a villája kevésbé kidolgozott belül, itt a vezetékből pár centi látszik is. Viszont a kialakítása miatt nem lifeg, mint olcsóbb márkatársai. A hozzá adott 2 db vezeték elég jó minőségű, azt megirigyelnék magasabb árkategóriában is.
A legkényesebb kérdés az ára. Aliexpress-en szerintem túl van árazva, a 125$-os ára szerintem felejtős. Honlapjukon 99$, amiből viszonylag sűrűn akcióznak 10-20%-ot. 80-90$ körül viszont szerintem elég jó vétel. Már csak azért is, mert 6-7 éve vettem a TAD-500-asomat 26ezerért, és a Pioneer ára is 30ezer körül volt, és ezeknél szerintem jobb hangú fejhallgató. Én nagyon meghallgatnék már egy Philips SHP9500-ast, szerintem azzal szoros verseny alakulna ki.

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#95897) MrLATEX08


MrLATEX08
csendes tag

Sziasztok!
Előre is bocs, hosszan írok mindig.

Két-három éve tervezem, hogy feljebb kéne lépjek a "gamer" fejesek világából vmi komolyabbra. Azóta elfogyasztottam egy újabb játékra szánt fejhallgatót ami már nem a 10 ezres kategória.(Logitech G Pro X) A Mikrofonja miatt vettem elsősorban ami meglepően jó, a fejes se szól rosszul a hozzá kapott dac-al. De eltört, több helyen, így most már elengedném lehetőleg végleg ezt a kategóriát és vmi jó minőségű, alkatrész utánpótlással ellátott, nagy múltú márkára tenném a voksom.

Itt érkeztem el a Beyerekhez. Azon belül a DT770 Pro-hoz. Két éve is majdnem vettem egyet, de akkor dac-ra nem futotta volna hozzá, így elengedtem. Most újra aktuális a kérdés. Végigolvastam évekre visszamenőleg az összes hsz-t itt róla. Sajnos többen említitek azt, ami "beyer sajátosság" a túlzott V karakterisztikát. Pontosabban a szúrós magasakat, ami leginkább a nyitott társaiban van jobban jelen, de elvileg itt is. Ez egy olyan dolog, ami rendkívül zavar, érzékeny a fülem az ilyesmire. Meghallgatni nincs lehetőségem, sem mást. Mindenképp zárt kell!

Elsőre DT770 Pro és egy Fiio K3 lett volna a páros amit megveszek, de most már inkább a Fiio K5 Pro az amit vennék, még ha indokolatlan is.
Eredetileg 50 körül akartam egy fejest és ennyi, de hamar rájöttem, hogy nem ilyen egyszerű a sztori. Alaplapi hangforrásról semmiképp nem hajtanék már semmit, szóval kell a DAC is, a K5-nél maradnék a túlárazottsága ellenére is, már alig kapni és tuti, hogy 1-2 év múlva megbánom, hogy nem vettem mikor még lehetett.
Viszont a fejessel fogalmam sincs mi legyen. 10-14 órákat is használom, rengeteg film, sorozat a fő felhasználás. Amellett hip-hop, elektronikus zenék, és némi játék. Szeretem a mély orientált füleseket, szeretem az igazán "mély-mélyeket", a sok magas viszont zavar. Nem szeretem ha mások hallják ami szól a fülemen, és viszonylag zajos is a környezet ezért zárt kellene, vagy vmi nagyon meggyőző érv, hogy ettől eltérjek.

Az 50K-s határt asszem elengedtem, mert nem találok olyat a beyeren kívűl ami tetszene. 100K-nál viszont húztam egy lélektani határt, plusz a DAC ára, együtt már így is fájdalmas lesz. Néztem még a DT700 Pro X-et, esetleg Meze 99, bár az egy oldalon futó kábelt jobban preferálnám, ha a wireless-ek lennének olyan jó hangminőségűek mint vezetékes társaik leginkább azt vennék, de nyilván nincsenek és nem is lesznek. Csakis új jöhet szóba.
Szóval ez a helyzet. Segítség kéne. Beszéljetek rá, vagy le a 770-ről, vagy a másik kettőre/ről.

Kösz, ha vki végigolvasta és ír vmit.

(#95898) oneiros válasza MrLATEX08 (#95897) üzenetére


oneiros
tag

Szia!

Beyerből gamingre az MX300 2. Gen-t szokták ajánlani. [link] teszt
Bármi meghajtja, egy Type-C csatis iPhone dongle is megteszi, de ha maximális térhatást szeretnél, érdemes beruházni egy Sabre alapú DAC-ra.

Alternatívaként olcsóbban Astro gaming A40 TR magában vagy Mixamp-al. A fenti csatornán erről is van teszt. Crinacle is írt róla.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oneiros/index.html

(#95899) chrisnagy13 válasza MrLATEX08 (#95897) üzenetére


chrisnagy13
senior tag

(#95900) MrLATEX08


MrLATEX08
csendes tag

Köszi a választ! Gamer fejhallgatót semmiképp nem szeretnék már! A mikrofon megléte sem kitétel, sőt... Ha nem lecsatolható csak zavarna. Egyébként nem rossz az MX300, nézem már őt is, de ha már Beyer, akkor nem egy "gameresített" verziót akarok belőle.
Astro meg úgy ahogy van kiesik, nem tetszik már kinézetre, design-ra, kialatkításra sem. Egyáltalán nem tűnik egy strapabíró "igáslónak", nekem meg az kéne. Kritikus felhasználási pontjai vannak nálam a fejeseknek, közel se "rendeltetés szerűen" használom őket, ezért fáradnak el. Sokszor fekvő pozícióban is rajtam van, előfordul, hogy bealszom, ráfekszek stb. Nyilván ezt semmi nem bírja hosszútávon, de kerülöm azt ami már ránézésre se. Amiben sok a műanyag, alapból kiesik.

Az SRH 840-et is néztem már, de ott meg az a rész tűnik gyenge pontnak ahol találkozik a fejpánt és a "ház". Ez az elfordulós rész amúgy is egy kritikus pont, szerintem nálam hamar feladná a harcot.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.