Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89901) Sike válasza Sike (#89881) üzenetére


Sike
csendes tag

Javaslat nem érkezett a posztomhoz, ha esetleg konkrétan kérdezem, hogy az alábbi fülesek hogy viszonyulnak a HD661-hez?
Audio Technica ATH-M30X
AKG K92

[ Szerkesztve ]

(#89902) letoltobeze válasza Polllen (#89900) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

Ez mekkora! 🤣

(#89903) Gzula[HUN] válasza Sike (#89901) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Bár nem hallottam még HD661-et, de úgy tudom, hogy viszonylag kiegyenlített. Na, az M30X nem az. Bár jó forrásról nem hallottam, de telefonról (sáómi) nem tudtam sehogy se belőni emberi fogyasztásra alkalmasnak (szó szerint), alaplapiról meg csak dobhártya ütögetést hallottam. Sub bass nincs, bass meg elnyomott nagyjából mindent. Hallottam már rosszabbat, de ugyanezt a "tonalitást" olcsobban meg tudod szerezni, jobb minőségben. Nem vagyok AT ellenes, sőt. Többet vártam az M30X-től, sajnos csalódtam.
AKG K92-t szintén nem ismerem, de amit koppintottak róla, azt igen. Nem feltételezem, hogy az AKG-nak vödör hangja lenne, de a párnával vsz. ugyanaz lenne a gond, annyira nagy, és olyan nagy lyuk van a közepén, hogy alul "elmenne" egy csomó hang, mivel nem fekszik fel rendesen.
Ebben az ársávban kiegyelnlített hangja a Lewitz-nek van, amit más néven kicsit olcsóbban megkapsz Kínából. Utóbbi doboz nélküli rendeléssel fér csak bele az e havi vámhatárba, ha nem szeretsz kockáztatni, akkor inkább a Muziker.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#89904) letoltobeze


letoltobeze
aktív tag

Sziasztok!
Kíváncsi lennék, hogy az árukeresőn a HD800s-nél "V66" nivcknév alatti véleményt nem közületek írta valaki?

[ Szerkesztve ]

(#89905) Sike válasza Gzula[HUN] (#89903) üzenetére


Sike
csendes tag

Köszi, ez hasznos, nem szeretnék dübörgést a fülemen. A

Ahogy látom, gyakorlatilag a retail Alis árban már itthon is található ez a Lewitz, ez nem különbség, a Muzikernél épp nincs is. Kényelmes ez a füles?

Erről esetleg valakinek van tapasztalata?
OneOdio Pro-50

(#89906) Gzula[HUN] válasza Sike (#89905) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

A Pro 50: 10ezres ár, 20ezres anyagminőség, 30ezer pluszos hang. De lehet, hogy sok lesz a mély a Superlux után. V hangzás, nem kiegyenlített. Idő közben eszembe jutott, hogy a Takstar Pro82 is inkább kiegyenlített, de csak akkor lesz jó árban, ha átcsúszik a vámon. Egyébként olyan 23-25ezerben állna meg legrosszabb esetben.
Ennyiért mondjuk ott van még a kategóra legkiegyenlítettebb fejhallgatója, a Shure SRH440 is, de ott ne a legjobb anyagminőségre számíts.

"Kényelmes ez a füles?"
Ez konkrétan nem volt a fejemen, de a nyitott tesója, az ISK HF2010 igen. Az kényelmes volt, de ha 1-2 cm-el nagyobb a fejem, akkor kicsi. (58-60-as sapkáim vannak)

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#89907) Sike válasza Gzula[HUN] (#89906) üzenetére


Sike
csendes tag

Köszönöm! Megmérem a fejkörméretemet holnap...

(#89908) Dorien


Dorien
veterán

Egy kis Beyerdynamic reklám: :)

Zero 7 - Swimmers (Live Session) [link]
Zero 7 - Mono feat. Hidden (Live Session) [link]

+ még pár régebbi szám:

Zero 7 - I Have Seen (Official Video) ft. Mozez [link]
Zero 7 - This Fine Social Scene ft. Sia [link]
Zero 7 - Destiny ft Sia and Sophie Barker (Live) [link]

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#89909) :AMF:


:AMF:
senior tag

Tegnap megérkezett az Ebayről vásárolt vintage DT880.
A Hermes DE szállította, magyar oldalon az Express One. A futár nemes egyszerűséggel bedobta a dobozt a kertbe...
Érdekes jószág, ha nem lenne rajta a márkajelzés, meg nem mondanám, hogy egyenesági rokona a mai DT880-nak. Full műanyag minden (még a fémnek kinéző rácsok is), így baromi könnyű. Kényelme jobb az új 880-nál és az AD500x-nél is.
A kagylók sokkal laposabbak, gyakorlatilag csak a drivereket foglalják magukba. A driver hátsó oldalánál csak egy üvegfátyolszerű anyag van a rács mögött, a fül felé néző oldalon pedig egy vékonyka szivacs (az enyémen ez már elporladt). Gyakorlatilag semmi csillapítást szolgáló anyag nincs, ellenben az új 880-al.
A műanyag szerkezet ellenére simán megoldották a fülkagylók elfordíthatóságát. A kagylók simán kiakaszthatóak a villákból, így nagyon egyszerű párnát cserélni, szerelni.
A kábele kissé kinyúlt már, de nagyon puha gumi borítása van, semmi törés, repedezés.
Műbőr fülpárna volt rajta, aminek a hátsó fele zárt. Viseltes és eléggé összeesett az évek során, így a driver majdnem hozzáér a fülemhez. A hangja így nem az igazi, szűkös tér, domináló középtartomány.
Kipróbálom majd a 770 és az új 880 párnájával is, aztán meglátjuk, mit tud az öreg. :)

(#89910) Tim82 válasza :AMF: (#89909) üzenetére


Tim82
nagyúr

A fémnek kinéző rácsok szerintem azért fémből vannak, igaz, leheletvékonyból (úgy gondolom, hogy a műanyag ilyen vékonyságban törne, ezek hajolnak/görbülnek).

A saját vintage DT880-am szürke DT770 velúrpárnákkal kb. ugyanazt tudja, mint a modern DT880 600 Ohm a .DLL fórumtárs-féle bass moddal, legalábbis az én fülemnek kb. ugyanolyan volt a hangjuk összehallgatva anno.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#89911) Ba cy lus válasza :AMF: (#89909) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Képet tudnál mutatni a párnájáról?
Meg úgy az egész fejhallgatóról, hogy milyen állapotban van. :)

(#89912) Wendelke válasza :AMF: (#89909) üzenetére


Wendelke
senior tag

Nekem is van vintage DT880-am. Szerintem is a Tim82 által írt szürke DT770 velúrpárnákkal szól a legjobban. Hozzáteszem ezt a fórum több hozzászólása is megerősíti, én is ez alapján vettem hozzá. Ha esetleg az EDT770SG párnával is szeretnél kísérletezni, akkor keress meg privátban.

"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.

(#89913) :AMF:


:AMF:
senior tag

Tim82: A rács viszonylag vastag, a belső fele fekete műanyag, a külső feléről azt gondolom színezve van. Csak körömmel kopogtattam, de majd megnézem mágnessel. Köszi a tippet, akkor a 770 párnájával kezdem.
A bass mod-ot láttam már, de nem érzem szükségét a Kaisei kondik és a Muses01 opa mellett, nekem pont jó. :)

Ba cy lus: Ha hazamentem munkából és elcsitult az örökmozgó 1 éves kislányom, talán megoldható. :)

Wendelke: Egy Head-fi topikban German Maestro párnákat ajánlott hozzá valaki, mondván az hasonlít leginkább a gyárira. Illetve, hogy a párna hátoldalán lévő perforációk befolyásolják a hangot (a gyárin nincs perforáció). Majd kísérletezek és beszámolok.

[ Szerkesztve ]

(#89914) Ba cy lus válasza Wendelke (#89912) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Megmondom az igazat, nekem az annyira nem meggyőző, hogy a mostani 600ohmos DT880-hoz (ráadásul a bass moddolthoz, miközben nekem már mod nélkül is felejtős) hasonlóan szól azokkal a párnákkal. Mind a vintage DT990, mind a DT440 egy egész más világ, ezeknél a középtartományon van a hangsúly (akár a valóságban). Szerintem az időben a kettő közötti fejhallgatónál sem nagyon lehetne ez másképp. Valószínűleg párna kérdése. Azok a mostani szürke Beyer párnák elég speciális "hangúak", nem nagyon kedvelem őket. :N

[ Szerkesztve ]

(#89915) Tim82 válasza Ba cy lus (#89914) üzenetére


Tim82
nagyúr

A bass mod-os modern DT880 még a szürke párnákkal is kissé más állatfaj hangzásra, mint a sima, persze én csak hallottam őket, nem feltételezések alapján "mondom meg róluk az igazat". :B

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#89916) Piftuka válasza s4tch (#89890) üzenetére


Piftuka
veterán

Nagyon köszönöm az info-t! ;) Maximálisan egyetértek veled.

"Aquila non captat muscas."

(#89917) Piftuka válasza Bodz (#89892) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszönöm! :R

Ezt jó tudni.

Nekem szomorú hír, mert a BREXIT óta nem rendeltem a Zavvi-ról filmet, de éppen szerettem volna.

Ezek függvényében viszont újra kell gondolnom mindent.... :( (ÁFÁ-val együtt az akciós filmjeik már nem is annyira akciósak...)

"Aquila non captat muscas."

(#89918) emiki6 válasza Tim82 (#89915) üzenetére


emiki6
veterán

Annyi, hogy szerintem a bassmodosban kevesebb volt a mély, mint a vintage-ben. Utóbbi jobb.
Nekem gyárilag nem tetszett a 880 és az a helyzet, hogy ezen a bass mod sem tudott segíteni. A vintage viszont jó volt.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#89919) Tim82 válasza emiki6 (#89918) üzenetére


Tim82
nagyúr

Azt hiszem, beszéltünk is erről anno. Az én véleményemet a DT880 változatokról mindenesetre azzal együtt érdemes kezelni, hogy jellemzően hangszeres zenéket (rock/metál/jazz/blues/klasszikus) hallgatok - ezekkel is próbáltam a bass mod-os változatot is -, elektronikus zenét meglehetősen keveset.

Mostanában egyébként én is átálltam teljesen a (modern) planárokra, Hifiman HE4xx, Monolith M565C, néha Oppo PM3 van elöl "komolyabb" zenehallgatásra. :B

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#89920) :AMF: válasza Tim82 (#89919) üzenetére


:AMF:
senior tag

Hogy tetszik az M565C?

(#89921) Wendelke válasza Ba cy lus (#89914) üzenetére


Wendelke
senior tag

Nem vagyunk egyformák :U A szürke velúr nekem jobban tetszik, kipróbáltam a EDT770SG tényleg kicsit basszusosabb, de az is tol más irányba a hangképen. Egyébként én próbáltam a régebbi (nem vintage) DT770 250 ohm-os fejeshez is, de úgy voltam, hogy maradok a velúrnál.

A vintage DT880 egyébként tényleg jól szól, de rájöttem, hogy per pillanat nyitottban HD58x-et, zártban meg a Yamaha MT7-et jobban kedvelem, így azokat hallgatom.

"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.

(#89922) Wendelke válasza :AMF: (#89913) üzenetére


Wendelke
senior tag

Én sem tudom, hogy milyen volt az eredeti, mert amikor hozzám került, valami érdekes szövet párna volt rajta kilapulva, ami nem igen hasonlított a most kaphatókra.

"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.

(#89923) Ba cy lus válasza Tim82 (#89915) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Hát ez az, hogy bass moddal együtt még "V-bb" karakter. Elhiszem, hogy az EDT770V-vel ilyen irányba megy el a vintage is, hiszen a DT990 is masszívan V lesz már az EDT990V-vel is (nemhogy EDT770V-vel), de ezt nem is kérdőjeleztem meg. Mindösszesen azt, hogy ezt anno gyárilag (gyári párnával) így találták-e ki.

[ Szerkesztve ]

(#89924) Ba cy lus válasza Wendelke (#89921) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Nekem mindig az a kérdés, hogy gyárilag hogy szól egy vintage fejhallgató. A 70-es, 80-as évek jellemző ízlésvilágában, pláne egykori zászlóshajóknál, egyszerűen jobban bízom. De hát ez a hangzás onnantól már nem az lesz, hogy másik párnát teszünk rá. Szerencsés eset, ha van olyan alternatíva a kapható párnák között, melyek erősen közelítik/hozzák a gyári hangot.

Eleve én ezért veszek vintage fejest, hogy a gyári hangot kapjam vissza. Ha "modern" (tehát az aktuális kor jellemző ízlésvilágához passzolóbb) hangot akarok, modern fejest használok, vintage fejest meg maximum gyűjteménybe.

[ Szerkesztve ]

(#89925) Tim82 válasza Ba cy lus (#89923) üzenetére


Tim82
nagyúr

Ezt a kört már megfutottuk párszor: a kérdés akadémikus, mert gyakorlatilag lehetetlen "gyári" párnát (legalábbis jó állapotban) találni hozzá. Azt is említettem anno, hogy az én esetemben ezért szükségszerű volt a csere (az eredeti állapotot dokumentáltam anno a fórumban, a linkek, képek máig elérhetőek) és a Beyer által az EDT770V ajánlott a vintage DT880-hoz.

Azt hiszem, arról is írtam már, hogy a DT990 párnákkal (pontosabban az EDT990VB-vel) valóban nincsen jó hangja a DT880-nak, az nem való hozzá.

Én nem hajszolok holmi elképzelt "gyári" hangzást valamiféle elborult prekoncepció alapján (és nem is ezen prekoncepció alapján nyilatkoztatok ki), megelégszem azzal, hogy valami számomra jól szól-e, tapasztalat alapján.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#89926) Ba cy lus válasza Tim82 (#89925) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Nincs abban semmi elborult feltételezés, hogy a 80-as évek első felében a Beyer egy maihoz képest szárazabb, természetesebb hanggal operált. :N Plusz korabeli tesztek elolvasása is ezt igazolja vissza. Szóval nem, ez azért nem a lehetetlen küldetés kategória. Ráadásul könnyíti a helyzetet, hogy a DT880-féle párnával szerelték fel majdnem az összes fejhallgatójukat a 80-as évek első felében (pl. apám DT550-én jó állapotban van). Meg mellesleg nem is annyira egyedi párna, mint a vintage DT990-é. :R

[ Szerkesztve ]

(#89927) Tim82 válasza Ba cy lus (#89926) üzenetére


Tim82
nagyúr

Nincs abban semmi elborult feltételezés, hogy a 80-as évek első felében a Beyer egy maihoz képest szárazabb, természetesebb hanggal operált.

Csakhogy nem is erről van szó, hanem arról, hogy úgy, hogy igazából nem hallottál:

- vintage DT880-at eredeti párnával,
- vintage DT880-at sem EDT770V, sem EDT770SG párnával,
- modern DT880 600 Ohm "bass mod"-os változatot,

azért alkotsz egy ilyen formán khm, számomra nem igazán meggyőző (és nem először objektív értékítéletnek beállítani próbált) véleményt arról, hogyan is szólhatnak és milyen viszonyrendszerük van egymáshoz, ami valljuk be, kifejezetten mókás dolog. :D

Ráadásul könnyíti a helyzetet, hogy a DT880-féle párnával szerelték fel majdnem az összes fejhallgatójukat a 80-as évek első felében (pl. apám DT550-én jó állapotban van). Meg mellesleg nem is annyira egyedi párna, mint a vintage DT990-é.

Apád szerencsés ember. Mellesleg, ha már ezen a vonalon mozogsz, el kellene gondolkodnod azon is, hogy vajon az eredeti párna új/újszerű és khm, kevésbé újszerű állapota közötti különbség vajon nem hoz-e a hangzásban is olyan horderejű különbségeket, ami alapján ugyanúgy nem valószínű, hogy 1:1-ben a gyári hangzást hallod. ;)

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#89928) Piftuka válasza Tim82 (#89910) üzenetére


Piftuka
veterán

Mindenképpen érdekes ez a módosítás.

Viszont a legnagyobb tisztelettel kérdezem, hogy mi értelme van egy teljesen lineáris hangképet adó fejhallgatót elvinni ebbe az irányba, amikor a cégnek erre ott vannak a "V" karakterisztikával rendelkező saját, gyári megoldásai...!? :F

"Aquila non captat muscas."

(#89929) Tim82 válasza Piftuka (#89928) üzenetére


Tim82
nagyúr

Ezt valamelyik jelenlegi tulajtól kellene megkérdezned, nekem "csak" az eredményhez volt szerencsém fejhallgatóstalálkozón (meg azt hiszem, .DLL példánya talán pont volt nálam kölcsönben másfél-két hét erejéig).

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#89930) moma


moma
őstag

Sziasztok.
Van egy usbs, mikrofonos jabra fülesem/headsettem, amit nagyon szeretek beszélgetéshez.
A kábel kijött az egyik fül résznél, látszik valami réz is, de egyelőre használható. Vissza is tudom épphogy tömködni a kábelvédőbe sacc.

Tudnám valahogy konzerválni az állapotát? pl ha körbenyomom ragasztóval, az életben tartaná? Vagy van bármi más ötletetek? Vagy lehet ezt valahol gazdaságosan javítani?

we all deserve a bit of luck.

(#89931) Gzula[HUN] válasza Piftuka (#89928) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Pont az a lényege a módosításnak, hogy nem megveszed, hanem megcsinálod magadnak. Nyilván vannak dolgok, aminek nincs értelme (nézőpont kérdése, kinek mi az).

#89930moma: Innen bármi már csak kókány. Zsugorcsővel lehet, hogy nyerhetnél pár napot. Szebb nem lesz tőle.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#89932) Ba cy lus válasza Tim82 (#89927) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ó, nekem bőven elég, ha itt többen azt mondjátok, hogy a vintage DT880 az EDT770V-vel a 600 ohmos bass modos DT880 Editionhöz hasonló. A mostani DT880-at én eleve nem bass modolnám, szóval az sem probléma, hogy azt nem hallottam, mert pont nem a basszusmennyiséget tartom a DT880 Edition bajának. :N

Az EDT770V-vel alkotott elegyéhez képest a vintage DT880 gyári párnás, kb. 99.9%-os valószínűséggel szárazabb hangja, amivel - mint ismert - legenda lett az a fejes, amit anno közvetlen a Stax után rangsoroltak, biztosan jobb. Objektíve. Azzal a párnával tervezték. Nem az EDT770V-vel, ami akkor még nem is létezett.

[ Szerkesztve ]

(#89933) Tim82 válasza Ba cy lus (#89932) üzenetére


Tim82
nagyúr

Ne haragudj, de a tapasztalaton nem alapuló, "objektív" kinyilatkoztatásaidat nem bírom komolyan venni. :DDD

Az én véleményem legalább bevallottan szubjektív, emikié meg el is tér tőle, amivel semmi gondom nincs.

Majd ha eljutsz valaha valamelyik fejes/párna kombináció meghallgatásáig, akkor majd másként állok nyilván hozzá. Lehetőséged eddig is volt rá, a fejhallgatós találkozók eddig is nyitva álltak előtted is.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#89934) Ba cy lus válasza Tim82 (#89933) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Semmiféle kinyilatkoztatás nincs abban, hogy legenda lett az a fejes és közvetlen a Stax után sorolták. Ez objektív tény. De mindez az eredeti párnájával történt.
Most komolyan, szerinted a fenti tények ismeretében mekkora a valószínűsége, hogy egy nem is rátervezett, ellenben "sajátos" hangzással bíró párnával objektíve jobb? Mekkora erre az esély? 0.001%? Több nemigen. :N

[ Szerkesztve ]

(#89935) moma válasza Gzula[HUN] (#89931) üzenetére


moma
őstag

Egyáltalán nem szempont a szépség. Bármi megteszi.
Mi lenne, ha ragasztó plusz zsugorcső? :D Nincs valami rugalmas gumiszerű ragasztó?

we all deserve a bit of luck.

(#89936) Gzula[HUN] válasza moma (#89935) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Az a baj, hogy ha rugalmas ragasztóra (pl. FBS) melegíted rá a zsugorcsövet, akkor akár rögtön utána le fog róla csúszni. Pillanatragasztóról nem fog. Esetleg raksz a vezeték meg a rugócső közé valami merevítést. Ha kókány, akkor maxxxold ki :D
Természetesen ez NEM szakszerű szerelés!!! És kókánnyal is elmegy majd annyi idő, mintha ki lenne a vezeték cserélve.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#89937) Tim82 válasza Ba cy lus (#89934) üzenetére


Tim82
nagyúr

Ne terelj, még mindig arról van szó, hogy megmosolyogtató, ahogyan tapasztalat hiányában elméleteket alkotsz arról, hogy a vintage DT880 pontosan milyen formában jó vagy nem jó.

Akár igazad is lehet (azt most engedjük el, hogy a topikban is hány példa van arra, hogy nem feltétlenül a gyári eredeti párnával a legjobb egy fejes), csak épp állításaidra jelenleg pontosan annyi fedezeted van, mint a tanmese vakjainak, akik 1-1 elefánt-testrész tapogatás alapján akarják megállapítani, hogy pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkezik az elefánt - ha érted, mire célzok. Hiszen már egyszer hallottad valamelyik másik fejesen a "sajátos hangzású" párnát, egyszer már hallottad a moddolatlan modern változatot...

Én nem mernék ennyiből a helyedben ekkora önbizalommal "tényeket" állítani, még mindig erre célzok.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#89938) Mr.Kr$B


Mr.Kr$B
tag

Sziasztok!

Valaki rendelt már erről a helyről fülpárnákat? : [www.brainwavzaudio.com]
Ha igen, meg tudja velem osztani a tapasztalatait magáról a termékről meg a rendelés folyamatáról? Azt olvastam az oldalukon, hogy az eu-n belül is van raktáruk, tehát akkor a vámmal nem kell foglalkoznom, ugye?

Bocsi az off topic-ért, de nem tudom, hogy hol tehetném fel ezt a kérdést.

(#89939) Sinesol válasza moma (#89935) üzenetére


Sinesol
veterán

szilikon tömítő

(#89940) Ba cy lus válasza Tim82 (#89937) üzenetére


Ba cy lus
őstag

ahogyan tapasztalat hiányában elméleteket alkotsz arról, hogy a vintage DT880 pontosan milyen formában jó vagy nem jó.

Akkor ezen pontosítsunk kicsit: úgy egyébként korántsem légből kapott tények alapján gyártottam elméleteket. Mindösszesen saját, szubjektív tapasztalat hiányában. Józan esélylatolgatás alapján. Szerinted ezen kellene változtatnia annak, hogy én ilyen meg olyan körülmények között milyennek ítélem? Az úgy objektívabb lenne?

[ Szerkesztve ]

(#89941) Tim82 válasza Ba cy lus (#89940) üzenetére


Tim82
nagyúr

Tekintve, hogy speku... akarom mondani józan esélylatolgatás alapján állítasz objektívnek kikiáltott dolgokat (tényeknek esélylatolgatást aztán végképp nem hívnék)... Objektívebb nem lenne, becsületesebb igen, azt abszolút el is tudnám fogadni, ha egyértelműen szubjektív véleményként mondanád ezeket.

De úgy emlékszem, ezt a csörtét - talán kevésbé hosszasan, de - megfutottam már az előző inkarnációddal is.

Hogy konstruktív is legyek, semmi akadálya annak, hogy kölcsönadjam a DT880-at - ha budapesti vagy, mert postázni viszont nem szeretném. Akkor van lehetőséged meghallgatni az általad nem szeretett EDT770V-vel és ráteheted a családban lévő DT550 párnáit is - és akkor első kézből lesz valós tapasztalatod is vele. Nyilván vigyázz rá stb., nem azért újítottam fel, hogy valaki elbarmolja, de megelőlegezem, hogy részedről ilyesmitől nem kell tartanom. :) (Lényeges, hogy nincs feltétel ezen felül, nem várok cserébe semmit, sem DT550 párnák kölcsönadását, sem a DT440-edét, sem kauciót vagy mittudomén.)

És mondom, akár igazad is lehet, csak akkor tapasztalat alapján legyen igazad, nem "józan esélylatolgatás" alapján.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#89942) chopin42 válasza chopin42 (#89869) üzenetére


chopin42
őstag

Előzmények: #89722 #89864
Végül megszületett a döntés, egy Ath AD500X lett, mellé egy Centrance dac port slim, 62k volt összesen, eredetileg max 100 lett volna a kettőre.
Volt lehetőségem kipróbálni őket egyszerre és nagyon bejött a kombó. Egy philips phidelio x2 hr is volt, az +20-25k lett volna, annyival nem volt jobb (számomra) azzal, amivel próbálgattam. Összesen egy órát próbáltam a dac-ot, fejhallgatókat, hosszabb ideig nem tudtam, de így is kb 10 percnek tűnt (és akkor itt felsorolnám az első tapasztalatokat):
Kb úgy vigyorogtam a nyitott élmény miatt, mint a gyerek a cukorkaboltban akinek minden ingyen van. :Y Leesett az állam. Tudom, ez egy elég alap cucc az itteniek számára, de számomra fantasztikus és teljesen megfelelő élményt adott ez a kombó kipróbáláskor. Kedvenc zongoraszonátámat hallgattam, volt némi játék OST, gameplay, némi queen. Itt írnám le, hogy ennyit számít a meghallgatás: amíg az ember csak elképzeli, addig nem is tudja, valójában mi kell neki. Írtam itt a "monitor" meg "kiegyenlített" jelzőket, de fogalmam sincs, hogy ez az-e, nem is érdekel, pont ez kell, mindenhol jó. Gyakorlatilag egy jó mindenes nyitottat kerestem egy jó ár-értékű dac-al játékra, filmre, zenére és meg is kaptam.
További tapasztalatok: azt gondoltam, egy nyitott sokkal jobban kihallatszik, de igazból aránylag halk kívülre. Valahogy azt hittem, tök hangos lesz.
Köszönöm a segítséget, ez egy darabig biztosan elég lesz :R
Ha már használom egy hete, még bővebben írok talán)

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#89943) Gzula[HUN] válasza chopin42 (#89942) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Örülök, hogy sikerült választani. Egyébként az X2HR jobban tetszett, vagy csak más volt?

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#89944) Ba cy lus válasza Tim82 (#89941) üzenetére


Ba cy lus
őstag

A becsületesség margójára csak annyit, hogy már első kérdésre válaszolva világosan leírtam, így mindvégig tisztában volt a helyzettel a kolléga:
A vintage DT880-ról nem tudok nyilatkozni, csak valószínűsíteni interpolációval (időben vintage DT440 és DT990 közötti).

A nagylelkű felajánlást köszönöm, szeretnék élni vele hamarosan. :R
DT220 sem érdekel? :)

(#89945) chopin42 válasza Gzula[HUN] (#89943) üzenetére


chopin42
őstag

Ezt most így nem tudnám megmondani. Más volt, az biztos, illetve akinél hallgattam, mondta, hogy eleve más a felépítése, mint az ad500x-nek, jobb a színpad, de az ad500x szellősebb, a zongora érzetre jobb volt vele. Illetve a dac port slim-el high-gain-al tudta ugyanazt a hangerőt, nem tudom, mennyire passzolt a philipshez. Az ad-hez viszont igen. Talán ha egy hétig hallgathatnám őket, akkor tudnám egyértelműsíteni, ami viszont tuti, hogy nekem akkor nem ért meg +20k-t. Ja, és most ugrik be, kényelemre jobb volt nekem az ad500x. Mind a kettő használt volt egyébként.

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#89946) Tim82 válasza Ba cy lus (#89944) üzenetére


Tim82
nagyúr

Amire én elkezdtem (most) reagálni, az jó pár nappal későbbi és másnak szóló hozzászólásod. [link] :)

Oké, lehet, nem a legszerencsésebben fogalmaztam meg, de azt hiszem, így is érthető volt, mire gondolok.

DT220-szal én úgy vagyok, hogy elhiszem jippa fórumtársnak, hogy annyira nem jó fejes - valamikor akartam venni, de elengedtem. :B Szóval nem, de köszönöm - hamarosan úgyse lesz időm még zenét hallgatni sem, jövő hónapban jön a gyerek a családba, érzésem szerint le fog foglalni a munka mellett rendesen.

Rendben, írj majd rám privátot, amikor élnél a lehetőséggel és megbeszéljük a továbbiakat. :R

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#89947) :AMF:


:AMF:
senior tag

Ba cy lus kérésére csináltam néhány képet a vintage DT880-ról. Az utolsó két képen látható párnával érkezett.

Kipróbáltam rajta a DT770 velúr párnáját és összehallgattam a DT880 Edition-nel. Igaza volt annak, aki azt mondta, hogy ezzel a párnával közel áll egymáshoz a két fejes hangja.
Viszont igaza volt Ba cy lus-nak is, amikor azt mondta, hogy az új 880 hangja kissé "v". Ezt én egészen addig nem hittem el, amíg vissza nem raktam a vintage-re azt a megrágott nylontáskára hasonlító párnát, amivel érkezett... és hát... hűűű... egyszerűen minden a helyén van, semmi kiemelés, semmi "v". Bár tisztábban és picit nagyobb térrel szól az Edition, de a vintage hangja szerintem zeneibb és sokkal inkább "egyben van" ezzel a műbőr párnával.
Rendeltem is gyorsan abból a German Maestro párnából, ami a legjobban hasonlít a régire. :)

(#89948) Ba cy lus válasza :AMF: (#89947) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Na, ez tényleg ugyanaz a párna, mint a DT550-en lévő. És ez most rossz állapotúnak felel meg? Képek alapján nekem nem tűnik fel. :U

(#89949) Tim82 válasza Ba cy lus (#89948) üzenetére


Tim82
nagyúr

Harmincegynéhány éves párnához képest rendben lévőnek tűnik. Nem szakadt, nem foszlik, csak meg van ereszkedve, ami ennyi idő elteltével mondhatni, természetes.

Persze valószínűleg már ez is befolyásolja a hangot.* :P Dehát erről is beszéltem lentebb: kb. nincs olyan állapotú vintage DT880 gyári párna, amivel biztos lehetne az ember, hogy valóban 100%-ban úgy szólna, ahogyan "gyárilag megálmodták". :)

* ha a DT990 esetében a velúrpárna óvatos varrása (melynek köszönhetően a szög módosul, ahogyan a driverek felől érkezik a hang a fülbe) már érezhetően módosítja a hangot, akkor nehezen hiszem, hogy az eredeti bőrpárna megereszkedése nem befolyásolná-e hasonlóan azt.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#89950) :AMF: válasza Ba cy lus (#89948) üzenetére


:AMF:
senior tag

Nem tudom, még nem találkoztam ilyen párnával. A gyűrött rész valami hihetetlenül vékony műbőr, vastagsága a celofánéval vetekszik. Inkább csak ez lehet kinyúlva, ezért tűnik leharcoltnak. A szivacs rész ugyan nincs kilapulva, van némi tartása, de érezni, hogy nem olyan rugalmas már. Ha megjött az új párna, akkor megmondom mennyire számít leharcoltnak a régi. :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.