Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodamest
veterán
válasz Dorien #108799 üzenetére
"Ez a "jóra olvasás" nagyon megy neked, LOL."
Hehe ezen jót nevettem, néha szinte mintha valami ördögűző filmben lennék, ott is addig olvassák az igéket, amíg az jó nem lesz. Azért elég utánaolvasással, sok későbbi fejfájás kiküszöbölhető. Sok egybehangzó vélemény után kialakulnak azért a közös pontok, így kb tudom mire számíthatok.
-
fattyu
veterán
válasz Yodamest #108797 üzenetére
denonokat a lurdy mintaboltban meg tudod hallgatni amugy. 7200 9200 is van nekik (érdemes telefonálni mert nyilván ott is forog az árukészlet )
felső kategóriás fejeseket nem mások véleménye alapján veszünk.
1000 euró környékén már igen bosszantó tud lenni a mellényúlás. szánd rá az időt meghallgatásra.
denonok mintaboltból megoldhatók. Noire meg pl nekem van, földrajz függvényében összehozható.[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Remus389
veterán
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
emiki6
veterán
válasz Dorien #108799 üzenetére
Azért kemény, hogy a csávó mutatta Zeos arcát is és külön rá is közelített a névtáblájára, amin a magán, nem publikus neve volt, pedig Zeos külön megkérte, hogy blur-ölje ki az arcát (ami egyértelmű, hogy nem arra a 3 mp-re vonatkozott, hanem a videó egész időtartamára)...
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Yodamest #108797 üzenetére
Mindenesetre engem mind az 5200, 7200, noire érdekel, főleg a noire, szóval ha bevásároltál had ugorjak át hozzád, viszem a Teac stack-et meg a quadot. Vagy szívesen fogadlak én is.
Bár ahogy látom fattyu is budapesti, lehet egyszer hozzá is el kéne ugorjak noire és fostex ügyben.
Solicidium-hoz is esedékes vagyok, nála a he560 V1.5-öt kéne újrahallgassam főként.
Nemtom néztétek e, bbuffy is feltette apróra a fejesláncát. Ha valakinek kéne a topping g5, de az ananda nem, akkor összefoghatunk, nekem az ananda kéne (a kábel, az állványfej és a g5 nem). Bár előbb azt is tervezem meghallgatni, hogy megfelelne, megérné e a quad mellé.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Yodamest #108812 üzenetére
Egyrészt nem ártana egy jó zárt, másrészt egy helyett 2-3 nagyon jó fejes jobb lenne, hogy lehessen váltogatni a csodálatos hangok között néha.
A 2 denon meg a 900-as fostex leginkább azért érdekel, hogy tudjam hogyan szólnak. a he560, ha nagyon bejön, akkor annak megszerzésén is elgondolkoznék, de az ananda a kagylóforma miatt kecsegtetőbb, akarok egy olyan botár hifiman-t a kényelem (és státusz ) miatt. A aeon-ok is a kagylóforma miatt érdekelnek. Mondjuk noire-t sem vennék, 300+k-t egy darab fejesre nem akarok költeni. Még.
-
Yodamest
veterán
válasz emiki6 #108813 üzenetére
De ha szimplán a hang a lényeg és nem kell izolálás, akkor szerintem csak nyitottban gondolkodj. Én is ha bármit vehettem volna, valszeg nem D5200 lett volna, hanem mondjuk az új fiio planár az FT5, az egy elég jó cucc lehet. Feljebb meg szintén nem az Aeont nézegetném, hanem rámennék a HD800s-re azt csókolom.
-
emiki6
veterán
válasz Yodamest #108814 üzenetére
A fiio planár niche, ha nem jön be, akkor nagyobb bukó eladni, mint egy ismert terméket.
Az csak feltételezés a részedről, hogy a hd800s jobban tetszene neked, mint a noire, pedig nem biztos, hogy így van. Meg ha az anyagi határokat feszegetném, akkor is hifiman vonalat néznék, valami HE1000 verziót talán? Vagy ayra? Nemtom, de a stealth-től tartok, tehát inkább olyat, ami nem az. Ananda árban az ananda érdekel, ugyanis az edition xs nem volt az igazi és azon kívül csak az ananda van, a stealth-től ott is tartok.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
-
Yodamest
veterán
válasz Ba cy lus #108816 üzenetére
Azért az alapok (mint részletesség, tisztaság, tér, imaging, szeparáció stb.) az árral arányosan nőni szoktak, persze lehet van ellenpélda, de az csak a szabályt erősíti inkább.
Szóval max az ízlésen lehet vitázni feljebb lépve, de az előbb leírt objektív értékeken nem igazán. -
darvinya
titán
válasz Gzula[HUN] #108817 üzenetére
Viszont kívánom!
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
fattyu
veterán
válasz emiki6 #108811 üzenetére
fattyu pesten dolgozik. de nem ott lakik. A th900 a melós fejesem, oda pedig sajnos nem lehet csak úgy bejönni
az aeont ( nyilván nem mindenkinek és jogos önvédelmet szem előtt tartva) kölcsön adom. a th900at viszont nem.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #108823 üzenetére
Bár a beyerrel meg nem mernék kimozdulni , a denon pedig kifejezetten szép fejes (amúgy az is jól szól).
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz Ba cy lus #108819 üzenetére
Na én ilyet nem nagyon tudok elképzelni, de tényleg. Azért ez a "hallgathatatlan" elég erős jelző, szerintem senki számára nem hallgathatatlan egy Focal Clear, HD800s, Celestee, Arya, D9200, és a többi népszerű drága cucc, legyen az hajtva "bármiről". Szerintem én ezek bármelyikétől triplaszaltót dobnék a székemben. Nem kötekedés képpen, de tényleg ebben biztos vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ba cy lus
addikt
válasz Yodamest #108825 üzenetére
Még a valóság is tud hallgathatatlan, fülsértő lenni. Pl. rossz akusztika mellett egy hangverseny nem biztos, hogy sok zenei élményt fog adni. Egyébként nagyon hasonló elképzeléseid vannak a hifiről, mint régen Rémusznak, aki miatt megszületett itt ez a kifejezés, hogy valamit jóra olvas. A valóságban a high-end hifi sem egyféle, hanem sokféle. A zenéhez pedig nem jobb és jobb technikai paraméterek kellenek, hanem az érzés. Ha rossz az akusztika, lehet zeneibb az eredmény a fülednek, ha egy vastag függöny mögül hallod a zenekart (ami által ugye biztosan nem javul semmilyen paraméter). Egy lakótelepi házban a lépcsőházban, folyosón lehet még jó hallgatni az épp gyakorló trombitást, de a lakásán belül már nem biztos. A hifizés nem úgy működik, hogy drága holmikat összedugsz, akkor az jó lesz. Technikailag lehet, de az embernek az érzés kell. Zeneileg lehet nagyon rossz is a fülednek, hiába a hat- meg hétszámjegyű árcédula. Szóval nem elég továbbra sem youtube-on hallgatni hittérítőket, demókat, olvasni a szakmai cikknek álcázott reklámokat.
[ Szerkesztve ]
-
CyberFriend
tag
válasz Ba cy lus #108830 üzenetére
+1 Részben azért adtam el a HD800S-t, mert nekem hiányzik belőle az érzelem, az intimitás, pedig igyekeztem megfelelően erősíteni is (Feliks Euforia). Kiváló fejhallgató egyébként, például egy nagyzenekari műben mindenkinek van benne helye, meg a részletek, meg sorolhatnám ...
-
fattyu
veterán
válasz Yodamest #108825 üzenetére
megint....
tapasztalat nincs. de adod a bankot.emlékszel-e hogy zártnak nem lehet tere? és mi lett belőle?
na a celeste neked mint tér fetisisztának, hallgathatatlan lenne. mert ha valaminek nincs SEMMI tere akkor az a celeste
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz btraven #108832 üzenetére
Kizárólag Z véleménye alapján azért én nem zárnék ki egy fejhallgatót se, de nem is vennék. Tudok mondani, sőt volt is olyan fejesem, ami neki ott van a falon, de én nem voltam elájulva tőle, és vica versa.
Mondjuk, ha már az 5. "nevesebb" youtuber mondja ugyanazt a kritikát egy fejesről, itt meg nincs róla vélemény, akkor azért érdemes elgondolkodni, de ettől függetlenelül lehet még mellélővés mindkét irányba.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz Ba cy lus #108830 üzenetére
Azért mondjuk az ismertebb hangversenytermek hangzása objektíven jó, nem? Vagy arról sem lehet semmit mondani?
Akkor talán éppen itt az ideje bezárni a topikot, mert semmi értelme beszélni egyik típusról sem, mert egyikről sem mondható el semmi érdemleges, vagy hiteles, a drága, ismert, közkedvelt is fejes is lehet kifejezetten szar és hallgathatatlan, az olcsó forrás (streamer, dac, amp, kábel) is lehet jó ........ ja az nem, az mosóbenzin a ferrariba, oda csak drága cucc kell. Aki pedig nem hallja az mp3 és a flac között az ordító különbséget, az amúgy is kussoljon, a véleménye szart sem ér.Szerintem ezen a ponton kezd az egész topik komolyan vehetetlen ezotériába átfordulni.
-
bitrograde
senior tag
válasz stellaz #108835 üzenetére
Az ismertebb hangversenyre épült termeknek is eltérô a hangzása, és van, ahol szívesebben hallgat az emberfia és lánya ilyen vagy olyan zenét.
Szerintem itt senki nem mondta azt, hogy nem lehet értelmes kijelentéseket tenni készülékekről, hanem hogy egyrészt az ízlésfaktortól nem lehet eltekinteni, másrészt rendszerekben kell gondolkodni, harmadrészt pedig (részben az előző kettő miatt) az ár nem feltétlenül korrelál a jósággal. Ennyit próbáltunk itt többen jelezni.
Hogy mi (vagy ki) komolytalan, azt meg majd eldöntik az olvssók (és a hallgatók). -
stellaz
veterán
válasz bitrograde #108836 üzenetére
ja, értem, akkor ha meghirdetnek egy hangversenyt a müpába, meg a szomszédos pincébe, akkor te hezitálsz és pénzfeldobással döntöd el, mert mondjuk egyiket sem hallottad még, és hát a müpa is lehet szar, meg nem az ízlésed, stb.
Erre mondom, hogy komolytalan ezotéria.
De az objektivitás kedvéért, nyugodtan lehet csinálnia topikban egy közvélemény kutatást, hogy az évek alatt az újkori átlag árat figyelembe véve olcsóbb vagy drágább fejesek felé váltottak a topik tagok, úgy trend szerűen. És nem mellett, hanem helyett.
-
Dorien
veterán
válasz stellaz #108835 üzenetére
Voltunk 5 éve a wroclaw-i National Forum of Music-ban Jesse Cook koncerten. Na, mondom, itt valami überfasza lesz a hangminőség. Hát messze volt tőle... A koncert persze magával ragadott, de a hangerő bőven a kívánatos alatt volt. Ráadásul mi az első sorokban ültünk, hátul szerintem lóf@szt sem hallottak az egészből...
Az Incognito meg valahogy a sokkal kisebb dél-londoni Hideaway club-ban is tudott profi hangosítást csinálni. Kb. az eszem eldobtam, annyira jó volt...
Wherever you go - go with all your heart.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz stellaz #108837 üzenetére
Jól tűnik nekem, hogy fogalmad sincs miről beszélsz? Csak mert kb. 30+ éve vagyok aktívan koncertező (komoly)zenész, nyugodtan próbálj meggyőzni - csak a MÜPA vs. pince érvrendszernél hasznàlhatóbb módon
Eszközök terén alapvetően ezotéria nélkül kijelenthetjük, hogy persze, a drágább jobb lesz. Mármint ha elég sokkal drágább, akkor biztos. De mennyivel; az már rendszer - és felhasználófüggő. Nincs ebben semmi köldöknézés.
Remus is addig olvasta milyen kurvajó a mittoménmámilyen topping míg megvette, aztán képes volt itt leírni, hogy nem is olyan átütő. Jóra olvasta? Igen. Meghallgatta és egy perc alatt kiderült, hogy azért nem olyan forró a kása? Igen. Előtte okoskodott folyamatosan, hogy ezt meg azt olvasott és mindenki más buta? Igen."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
stellaz
veterán
válasz RetepNyaraB #108839 üzenetére
Én csak 20-23 éve járok koncertekre, szóval te nyertél.
Én arra reagáltam, ami most már nagyon sokszor előkerül. Nem arra, hogy kell a szinergia, meg, hogy létezik ízlés, stb, hanem, hogy már konkrétan meg van kérdőjelezve, hogy bármelyik eszközről egyáltalán kijelenthető-e bármi általánosság.Akkor mégis miről lehet beszélni? Melyik hogy néz ki?
A másik oldalon meg kb lehülyézik, akinek nem sokszázezres lánca van, mert a "fejes csak azt mutatja meg, hogy a DAC/AMP/kábel" hogyan szól.
Van ennek egyáltalán így bármi értelme?
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz stellaz #108841 üzenetére
Ja világos, mindenképp le lehet szögezni alapvetéseket, de ezek elég szűkek tudnak lenni. Pláne, ahogy hájend felé közelít az ember. Tehát vannak elvárásaid, hogy majd x ezer dollárért ez meg az lesz - és aztán esetleg hoppá, mégsem. Ez pedig inkább az elvárások és a rendszerhiányban gondolkodás eredménye, mint az eszköz hibája.
Ócska hasonlatként egy F1 járgánnyal remekül lehet veretni a pályán annak, aki el tudja vezetni (mert ugye; Béla néni el se tud vele indulni, vagy ha mégis, nekimegy az első fának), de sima közlekedésben használhatatlan. Már egy Lambó\Ferrari is az; megbolondulsz vele dugóban, mert nem lehet csúsztatni a kuplungot.Aztán konkrétan a MÜPA első 10 sorában elmegy a fejed felett a hang, de ez érvényes a földszinti oldalpáholyokra is.
Ezenkívül kamara\régizenére elég rossz, mert halk és steril lesz. Ettől még lehet jó a koncertélmény, de a hangzás nem épp optimális. A ZAK nagyterem meg kicsi bizonyos előafói létszám felett. Ettől még lehet jó a koncert, mert testközelben van, intim, csak közben megsüketülsz, nem futja ki magát a hangzás, stb.
Színházterembe csak egy idióta szervez passiót (mennyi idióta van), templomba meg az operettgála kicsit cikkancs. Ezek is rendszerben gondolkodások."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
emiki6
veterán
válasz Gzula[HUN] #108834 üzenetére
Én a 650-et olvastam jóra, mindenki is dicsérte, nekem meg jobban bejött végül a sokkal olcsóbb 400i 2020. Rossz persze nem volt a 650, jó általános ajánlás, de ha az ember meghallgat több fejest el fogja tudni dönteni mi tetszik jobban és az nem az általános ajánlásnak megfelelő populáris fejes lesz, ha az egyéni preferenciák eltérnek az átlagostól.
-
RetepNyaraB
veterán
-
emiki6
veterán
válasz RetepNyaraB #108844 üzenetére
Igen, ezt bármelyik neked nem tetsző fejesre rá lehet sütni és ezzel érvényteleníteni bármelyik véleményt. Továbbá lehet még a hallgató igénytelenségére is hivatkozni, bár ilyen itt még nem volt.
Mondjuk bacy "nincs elég jól meghajtva"-ja mellé bejött azóta lapalapa "nem elég jó a forrás"-a is.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz RetepNyaraB #108842 üzenetére
De látod, te is megfogalmazol objektív dolgokat. Nem pedig azt mondod, hogy nem lehet eldönteni, hogy általában a müpában vagy egy random templomban hallgatnál-e szívesebben nagyzenekari hangversenyt.
Ahogyan az is egy objektív dolog, hogy az audio eszközök minősége nem nő lineárisan az árral és a megfelelő hajtás is a rendszer része, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet általánosan jellemezni egy adott eszközt.
A Denon 5200-ról sokan írták, hogy színezi a hangot. Meghallgattam és tényleg, szerintem is mesterkélt tónusa van. A HD65.... szóval arra a tudjuk melyik fejesre többen írták, hogy természetes a tonalitása, meghallgattam és tényleg, nekem is úgy tűnt, hogy rendkívül jó a hangszerek hanghűsége. Ez mi, ha nem egy általános jellemzője egy fejesnek?
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz stellaz #108846 üzenetére
Ehhez egy észrevétel:
Az objektivitás az ár emelkedésével szűkül. Egyre kevésbé kijelenthető, hogy ilyen vagy olyan, amennyiben nem találod meg a megfelelő rendszert. Ez szerintem elég szarul van kitalálva, de ez van.
Alsóbb kategóriákban meg kifejezetten rossznak érzem, ha egy eszközhöz enciklopédiányi hülyeséget kell elolvasni, kutatni és rendszert válogatni, mire az lesz ami - és aztán végül vagy tetszik, vagy nem (hd650).Van olyan kínai IEM-em, ami a ~700 dolláros asztali rendszeremről egész vállalható a maga 70 dolláros árával, de mobilról - amire elvileg tervezték - meg hallgathatatlan. Ez egy kimondottan rossz eszköz, mert képtelenség objektíven beszélni a hangjáról, csakis rendszerben, ráadásul pocsék ár\érték arányú rendszerben.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Yodamest
veterán
válasz RetepNyaraB #108847 üzenetére
Szerintem az itt a mélységes helyzet, hogy többeknek is igaza van, mindkét oldalról, csak nem megértés lesz belőle, mert részleteken elcsúszunk közben.
Ugye most azon megy a vita, hogy van-e objektivitás a zenehallgatásban, kb most ezen rugózunk. Igen van, ezt szerintem senki sem vonhatja kétségbe, vannak objektív technikai tulajdonságai az eszközöknek és ha valami drágább, akkor abban az eszközben ezek az objektív technaikai paraméterek minőségibbek.
Ott csúszik el a dolog, hogy belekeveritek már megint a forrást, amit senki nem kérdezett, teljesen kontextuson kívüli... felesleges olyan szálakat behozni, hogy "de mi van ha valaki telefonról hallgatja a HD800s"-t.... mi van ha úgy hallgatja, hogy rá sem dugja semmire és csak fogja a kezében a kábelt ennyi erővel... nyilván ezekkel az esetekkel nem kell foglalkozni. Én amikor jóra olvasok valamit, olyan véleményeket veszek számításba, ahol normális, standard, kb színezetlen, dögös láncról megy a fejes. Kb nekem is ilyen a K7-em, nem torzít, nem színez, egy normális "alapot" nyújt bármilyen fejes alá, nem alakítja át a karakterét.
Megint kontextuson kívüli az, hogy kinek mi az ízlése. Nyilván az ízlés egy extra külső réteget képez a véleményeken, de attól még a belső mag, a fejhallgató technikai tudása az adott, személyes megítéléstől függetlenül. Ezért is jók az összehasonlító tesztek, mert ott nem légüres térben kapunk egy leírást a hangzásról, hanem egy másik eszközhöz képest, ezáltal egy extra mankót adnak a kezünkbe. Én legtöbbször ezeket az összehasonlításokat keresem, nem légüres véleményeket, hanem mindig valamihez képest - jellegű véleményeket, mert azok tényleg hasznosak.
Illetve Columbosan, csak még egy dolog: az elvárások még, amiken nagyon el tudnak menni ezek a szubjektív vélemények. Nyilván azzal megint nem tudok mit kezdeni, hogy valaki rosszul ítéli meg egy eszköz tudását és irreálisan nagy elvárásokat támaszt feléje. Amikor a HD600-at, D5200-at jóra olvastam - egyre jobban tetszik ez a szókapcsolat - csodák csodájára ugyan azt kaptam irl, mint amiket a neten olvastam, de érdekes. lehetséges, hogy nem voltak szürreális elvárásaim és a helyén tudtam kezelni, hogy kb mire számíthatok? Hmmm, én voltam ügyes akkor vagy nem tudom, ha ez másnak nem akaródzik sikerülni.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz RetepNyaraB #108839 üzenetére
Remus is addig olvasta milyen kurvajó a mittoménmámilyen topping míg megvette, aztán képes volt itt leírni, hogy nem is olyan átütő. Jóra olvasta? Igen. Meghallgatta és egy perc alatt kiderült, hogy azért nem olyan forró a kása? Igen. Előtte okoskodott folyamatosan, hogy ezt meg azt olvasott és mindenki más buta? Igen.
A Topping E70V az egy marha jó DAC, életemben még jobbat nem hallottam és örülök annak hogy megvettem. Más Toppingot nem birtokoltam vagy hallottam, tehát csak az E70V lehet.
Kérlek idézz engem, hogy hol írtam én olyan hogy nem is olyan jó.
Mert én is említhetek egy kifejezést: "szavakat adsz a számba" vagyis olyasmit idézel tőlem, amit (tévesen és\vagy szándékosan) nekem tulajdonítasz, de én nem jelentettem ezt így ki vagy legalábbis ilyen formában.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC