Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #107100 üzenetére
Az a baj hogy isten háta mögött lakok távol a fővárostól. Igen, nyilván a hallgatózás lenne az igazi. A fejem egyébként túl nagy, tojásfejem van, teljesen kinyujtott álapotban is épp hogy elér a fülemig/fedi a fejes.
10 alatti árra törekedtem, úgyhogy gondolom más alternatív nincs is.
Az hogy nyomja e a fülem majd később kiderül. 15p használat még nem volt elég ennek megállapítására.
Amit linkeltél párnát, ott vagy egy teljesen hasonlo kinézetűre írták hogy az meg a basszuson enyhít. Hát az nem hiányozna a basszus talán pont jó még. -
Gzula[HUN]
őstag
válasz bobalazs #107101 üzenetére
"Az a baj hogy isten háta mögött lakok távol a fővárostól. Igen, nyilván a hallgatózás lenne az igazi. "
Kalocsai vagyok, tudom miről van szó. Ez esetben marad vakrendelés. Esetleg, ha van fórumtárs, akinek hasonló az ízlése, de több vagy más jellegű a tapasztalata, az sokat tud segíteni. Valamint a youtube tesztek, de ugyanarról a fejesről többet is érdmes megnézni, nem csak azokat, amik szerint egy Isteni csoda, hanem amenyik értelmes kritikát is ad.
"Amit linkeltél párnát, ott vagy egy teljesen hasonlo kinézetűre írták hogy az meg a basszuson enyhít."
Igen, de lényegesen kevesebbet, mint a többi fajta. Teszteltem. Viszont feljebb inkább a magasakhoz ad hozzá sajnos, nem középen. Ha basszusra jó a Pro-10-es, akkor meg a többi ajánlatomat érdemes elfejelejteni, mert azok meg ott "gyengébbek".
10ezer alatt max használtban fogsz ki jobbat.
Szerk.: Idő közben látom, hogy az OneOdio Monitor 40-esnek elég jól lement az ára. Az egy sokkal jobb konstrukció, mint a Pro széria, és a driver elvileg ugyaz, mint a Pro-10/50-esben. Esetleg egy próbát megérhet. A párnája klasszisokkal jobb, mint a Pro-10-esé.
Sajnos én nem próbáltam a Monitor szériából csak a 60-ast és a 80-ast.[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
Szasztok! Privát kérdésre írt válasz következik, de elég hasznosnak találtam ahhoz, hogy itt is megosszam:
Susvara vs.D8000
Talán a legnagyobb különbség a két említett fejes között a hajthatóság.
Míg a D8000 szinte mindenről meghajtható (nyílván ő is meghálálja, ha rendesen ki van szolgálva) addig a Susvarához egy erőmű kell.
Kialakításban a Susi a kifinomultabb, kecsesebb, egységesebb. A D8000 ránézésre nem egy hi-end feeling. Kicsit furcsa a robosztus test a "harisnyába" húzott fülpárnákkal.
Kényelem szempontjából is a Susvara nyert, de csak addig, amíg rá nem jöttem, hogy hogyan moddoljam meg a D8000-et, hogy a kicsi fejemre is rendesen passzoljon. (Erről majd akarok posztolni is) És hosszú távú hallgatásnál a harisnyás párna meghálálja magát, mert sokkal kevésbé dunsztolódik be a füled, mint a Susinál.
Hangban?
Egész más világ a kettő. De nem mondanám, hogy a Susi sokkal jobb, vagy hogy nekem jobban tetszene.
Melyik jobb? A körte vagy az alma? Nyílván leginkább ízlés kérdése.
Meg szinergia kérdése.
És eddigi tapasztalataim szerint ez a legsarkalatosabb kérdés, ami sajnos nem kap akkora hangsúlyt, mint amekkora jelentősége van.
De kicsit érthető is: nem sokaknak adatik meg hogy egyszerre több komoly fejest és erősítőt, dac-ot birtokoljanak.
És sokan el is követik a hibát, hogy rosszul használják a költségkeretüket, és mondjuk egy nagyon drága fejeshez egy középszerű erősítőt kapcsolnak és a lánc elején meg egy sima pc vagy telefon figyel )
Mert teszem azt, veszel egy niimbust egy Susvarával párosítva és azt fogod gondolni, hogy mi a francért olyan drága a Susi, mikor teljesen átlagosan vagy az alatt szól.
Aztán meghallasz egy TMP Ant-ot a Final D8000-el, és leesik az állad.
Velem ez történ, a második a legutóbbi fejestalin fericske jóvoltából.
Nem tudom mennyi a kereted, de ha rám hallgatsz, akkor felejted a niimbus-t és rendelsz egy TMP Ant-ot meg veszel hozzá egy D8000-et, ami különbözet meg marad mondjuk egy Susi-nimbi pároshoz képest, azt elköltöd egy SOtM sMS 200 + TMP lineáris tápra, normális kábelekre, egy innuos zeneszerverre és olyan hangélményben lesz részed, amit magad se gondolnál, és amivel lehet, hogy megérkezel a végállomásra. -
bitrograde
senior tag
Meg szinergia kérdése.
És eddigi tapasztalataim szerint ez a legsarkalatosabb kérdés, ami sajnos nem kap akkora hangsúlyt, mint amekkora jelentősége van.
De kicsit érthető is: nem sokaknak adatik meg hogy egyszerre több komoly fejest és erősítőt, dac-ot birtokoljanak.
És sokan el is követik a hibát, hogy rosszul használják a költségkeretüket....
Igen, ilyesmi. És tényleg kell a jó forrás, meg a szinergia. De azért a Niimbust nem írnám le (nem hallottam még, sajnos), meg a Susvarát sem (hamarosan jön hozzám egy "baby"-változat, meglátjuk). A Final Audiótól nekem csak a Sonorous-család egyes darabjai jöttek szembe (talán VI-ig), de az egyik sem győzött meg, bár a 8000 nyilván más liga.
Várjuk a beszámolót a modról. -
Gzula[HUN]
őstag
Fidelio X2HR utángyártott "ice feel" Aliexpress párna (első tapasztalat)
Október 16-án rendeltem, így 10 nap alatt meghozta az Express One az INNEN rendelt párnát az X2HR-re. Rendesen értesítettek előtte emailben, illetve mobilon is, nem a postába bedobós "történet" volt.
Szóval 2-3 mm-el vastagabb a gyári textilnél. Széle gondolom műbőr, középső része ilyen nem is tudom, talán valamelyik dzsekimen éreztem hasonló anyagot.
Belső része elasztikus, inkább műszál jellegű, de textil. Amikor először felvettem, tényleg hideg volt, de ez nyilván eltűnt használat közben. Erre majd még odafigyelek, mennyire "hűt".
A lényeg, hogy túl nagy különbség a gyári párnához képest nem volt, ennél drasztikusabbra számítottam. A magasból nem sokat vesz el, simán lehet, hogy a gyári párna "magasai" újonnan ilyen lehetett, most már azért "rikácsolósabb" 4 év után. A mélyhez egy picit adott talán hozzá. De nem szignifikáns a különbség elsőre. Cserélgettem a párnákat, de nem volt határozott változás, csak egy pici.
Minőségre kinézet, tapintás alapján egyébként nem rossz, simán el lehet hitetni egy laikussal, hogy eredeti. Minden ott van ahol kell. A lyukaknál is ott vannak a gumi gyűrűk (vagy valami ilyesmi), mint a gyári párnákon. Tartósságról nyilván még nem tudok nyilatkozni. Szivacs nem memóriahabos, de nem érzem hátrányát. Szóval a kici óccó bolt, ahonnan rendeltem, részemről simán ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
válasz bitrograde #107104 üzenetére
Nem írtam én le egyiket sem. Mind jó cucc, nyílván, csak azt mondom, hogy ha van egy adott összegkeret, akkor érdemesebb egyenletesen elosztani. Természetesen, aki megteheti vegyen Susvarát és hozzá EF1000-et, meg mindent, ami ezen a szinten van.
Én azt mondom tapasztalatból, hogy egy D8000 egy Ant-al jobban szól, mint egy Susvara egy Niimbus-al.
Ha a Niimbus után ott egy Keces 300 is, akkor persze már más a helyzet. -
Zoliee
senior tag
válasz letoltobeze #107106 üzenetére
Az utolsó mondatot meg tudom erősíteni én is, mivel hallottam.
Viszont csak előerősítőnek használva a Niimbus-t luxusnak érzem (bár ha nem számít anyagilag...) -
fehér_ember
addikt
válasz letoltobeze #107103 üzenetére
Az ember alapból azt gondolná, hogy csak az "alacsonyabb kategóriákban" számít jobban ez a párosítás dolog. Ahol még kompenzálni szükséges a láncon belül a "nem lineáris/semleges" komponensek egymásra ható tulajdonságait
-
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #107108 üzenetére
-
bobalazs
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #107100 üzenetére
Visszaküldtem. Emag ingyen biztosítja a visszaküldést, az easyboxból, úgyhogy miért ne.
Most kb teljesen bizalmatlan vagyok, még egyszer nem akarok belenyúlni. Amiket linkeltél, az már 15 körüliek, nem fekszik nekem az az ár. -
Gzula[HUN]
őstag
válasz bobalazs #107111 üzenetére
10ezer körül Superluxok között érdemes még körbe nézni. Azok közül én egyedül a 681EVO-t ismerem. Az nagyjából hasonló karakter, mint az OneOdio Pro10/50, és az még szorítana is. Szóval nem tudok további tanácsot adni.
Ja, és +1 Ba cy lus-hoz, akkor tudnak a többiek segíteni, ha az összefoglalóban lévő kérdésekre a válaszokat megadod.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Ba cy lus #107112 üzenetére
MInt ez a Sony pont ilyen hangzásúra vágyom.
[link]
Ennél a beszéd is jól érthető, nincs egyáltalán doboz hangja.
Talán egy kicsit olyan "digitális" hangja van amit megszoktam.Legyen széles, nagy, fülemre, fejemre ne kelljen erőltetni. Kicsit se legyen dobozhangja.
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz fehér_ember #107108 üzenetére
Nekem mélyütés volt anno a Susvara a hangfal kimenetről szól jól eset.
Veszel pár millióért egy fejest, aztán küzdöl hogy találj valamit, amiről jól is szól.
Ráadásul én fejeshez az integrált erősítőm hangfal kimenetét használtam még az első fejhallgató erősítő vétel előtt. -
thomasrc
tag
Ezzel a fülpárnával van valakinek tapasztalata?
https://www.amazon.com/Replacement-Compatible-ATH-AD500X-ATH-A990z-Headphones/dp/B089F4W5JN/
Német Amazonon is árulják, első a találatok között (ezért gondoltam, hogy talán van vele tapasztalat), de onnan nem szállítanak Magyarországra.
A kommentekben olvasom, hogy kényelemre nagyon elégedettek vele, de ugyanakkor van pár megjegyzés is, ami a hangkép megváltozásáról szól és nem tudom eldönteni, hogy ez most pozitív vagy negatív-e. Audio-technica ATH A990Z-re lenne egyébként. A gyári fülpárnát sajnos évente cserélnem kell, mert teljesen szétfoszlik ennyi idő alatt, ezért megpróbálkoznék valami mással, hátha többet bír.
-
-
Lizard0828
tag
Ma meghozta a postás nagy meglepetésemre a Hifiman HE-R9-et /múlt hét szombati rendelés/
Egy fél óra hallgatózás után egyenlőre annyit tudok mondani,aki nem kedveli a bass-t felejtse el.Borzasztó komolyan adja elő,feszes,gyors, és nagyot üt, beleremeg a fül rendesen ha az ember elereszti,de közép és magas sincs elveszve,baromi részletes igy elsőre. Én elsősorban ezt elektronikus zenéhez választottam, abban szerintem számomra ez ENDgame lesz.
Aztán most ráküldöm lassan jó kis ISOtek-et
És borzasztó könnyű és kényelmes számomra.[ Szerkesztve ]
"All The Best And Fuck The Rest"
-
CoroStar86
aktív tag
válasz Lizard0828 #107119 üzenetére
Gratula! Én meg várom a Deva Pro wirelesst... Nyitott planár, BT 5.0, LDAC... A külföldi "szobai fejesem" már meg is van. Most már csak (még mindig...) a TMP stackhez kell keresnem egy jó fejest... [work in progress...]
-
Lizard0828
tag
válasz CoroStar86 #107120 üzenetére
Köszönöm
Nézegettem én is a Deva-t, nem hallgattam még sosem planárt,de most nagyon csábitóak ezek a Hifiman ajánlatok
Amúgy ez az akció meddig tarthat vajon?"All The Best And Fuck The Rest"
-
bitrograde
senior tag
válasz Lizard0828 #107121 üzenetére
Szerintem "fekete péntekig" biztosan.
-
CoroStar86
aktív tag
válasz Lizard0828 #107121 üzenetére
Azért nem kell annyira bedőlni ezeknek a Hifiman kedvezményeknek, főleg az olcsóbb modellek esetén, mert alapból kb. 50 euro a postaköltség, bármire. Utána néztem, Ausztria és Magyarország között egy 40x40x30 cm-es, 15 kg-os kartondoboz feladása kerül ugyanennyibe, háztól házig, még nyomtató sem kell. Bár az is igaz, hogy egy 2 kg-os cipős doboz küldése is 10 rongy. Sajnos, az infláció ide is kihat. Meg ugye a Hifiman által kiírt akciós százalékok a megjelenéskori ajánlott fogyasztói árakra vonatkoznak (pl. HE1000 V2-nél 3000 dolláros alapárat jelölnek meg, miközben már hónapok óta 2000 dolcsi az ára. Persze még így is csábító az 1400 eurós ár, csak hát kellene hozzá raktárkészlet is...). Egy szó, mint száz, jók ezek az akciók, de a feltüntetett akciós százalékértékeket azért nem árt gondolatban felezni.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz CoroStar86 #107123 üzenetére
"mert alapból kb. 50 euro a postaköltség, bármire"
Ez konkrétan hazugság. 18$-tól 52-ig bármit találni, lényegében fejhallgató vagy annak alkatrészének árától függetlenül. A HE-R9-re konkrétan 36$ egyébként.
Nyilván amit alapvetően közölni akartál, annak a lényegével egyetértek. De azért ki lehet fogni jó üzletet. Meg itt is igaz, hogy nyitott szemmel kell járni, máshol lehet mégolcsóbb a kiszemelt.
[ Szerkesztve ]
-
thomasrc
tag
válasz Gzula[HUN] #107118 üzenetére
Tehát magyarul egy zsákbamacska, mert nem tudni hogyan változtatja meg a hangképet. Ettől féltem.
Egyébként azért gondolkodtam nem gyári fülpárnán, mert az eredeti újabban mintha gyengébb minőségű lenne. Több, mint tíz éve nyúzok Audio-Technica fejeseket - először M30, M50, majd A900X, most A990Z - és az utóbbi pár évben azt figyeltem meg, hogy a fülpárna egyszerűen nem bír többet 7-9 hónapnál, mert ronggyá kopik rajta a műbőr bevonat. Egy időben eBay-ről szereztem be a fülpárnát, de az eladó már nem árulja, azóta a hivatalos szerviztől. Nem tudom, hogy mi változott, mert elvi szinten eredetit kapok a cseréhez, de mégsem teljesíti azt az időtartamot, amit korábban nyújtott.
Esetleg valamilyen más, bevált fülpárna nincsen a hifi vonalú Audio-Technica fejesekhez? Tulajdonképpen a hangkép megváltozása nem zavarna, ha pozitív értelemben történik a változás.
[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #107124 üzenetére
Amiket én próbáltam rendelni, azokra mind 52 volt a kvóta. Azért ha egy fejes árának 1/5-része a pk., az azért érdekes...
-
bitrograde
senior tag
válasz CoroStar86 #107127 üzenetére
Nekem is 36USD volt, nem tudom, mit rendeltél.
-
CoroStar86
aktív tag
válasz bitrograde #107128 üzenetére
HEkSE, HEkv2, Deva Pro, mindnél 52 dolcsi. Bár lehet, hogy a Pokolba kicsit több a viteldíj.
-
Lizard0828
tag
válasz CoroStar86 #107129 üzenetére
A He-R9 nekem 36Usd volt, de ez valóban nem egységes ami amúgy érdekes, hogy miért is nem?!
"All The Best And Fuck The Rest"
-
fehér_ember
addikt
válasz CoroStar86 #107129 üzenetére
Igen, valóban csökkentették. Múltkor kíváncsiságból pakoltam a kosárba és 750 dolcsi alatt 52 felette már 96 dollár volt. Most marad az 52
-
Zoliee
senior tag
válasz thomasrc #107125 üzenetére
"... a fülpárna egyszerűen nem bír többet 7-9 hónapnál, mert ronggyá kopik rajta a műbőr bevonat..."
Kizárólag csak arról van szó, hogy napjainkra művészi szintre emelték a tervezett avultatást.
Érdekes módon a 10-20 évvel ezelőttiek nem bomlottak elemeikre levegővel érintkezve...
Fogyasztói társadalom, király. -
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #107131 üzenetére
Nem ettől függ. Reggel próbálgattam, ha jól emlékszem, az azonos árkategóriában lévő HE4XX, HE400S, HE400i 2020 közül az volt 18 dolcsis szállítási díjú, ami csak USA/Kanada, illetve csak UK, ami csak EU, az 52 dolláros. De ez sem igaz általában, hogy az EU-ba 52 dollár.
Kipróbáltam azt is, hogy vegyesen ezekből (noha magyar címre, de a webshop rendszere engedi), akkor 52 dollár. Na most, ha ezeket külön helyekről küldik, miért nem számolja fel az 52 és 18 dollárt is? Vagy 52 a maximum?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Urak!
Ha én fejhallgató kábelekkel szeretnék kísérletezni a DT990-emen (ami gyárilag fix vezetékes...), akkor nekem mini XLR aljzatot kell építsek a fülesbe, ugye? Na de melyiket, hány pólusút érdemes? 6,3 mm jack van az erősítőn, tehát unbalanced maradna a cucc továbbra is. Mini XLR-ből látok 3; 4; 5 pólusút is..... (4-esre tippelnék....)
szerk: van ezeknek szabványos bekötésük?
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Bogyó bá' #107135 üzenetére
Az egyik legjobb dolog, ami történhet egy fejhallgatóval - szerintem -, hogy cserélhető vezetékessé válik. Amit lehet, én azzá "teszek". Mondjuk én a 3,5-es jack-et preferálom.
Bár szerintem megy magadtól is, de ITT van kis segítség. Vagy inkább ITT.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #107137 üzenetére
Köszi!
Nekem minden erősítőm (még a kínai DAC-ok fejhallgató kimenete is) 6,3-as Jack, átalakítózni meg nem szeretnék, mert az egy újabb "hibaforrás" lehet a hangzásban.Ha a "másik végére" gondolsz: a mini XLR előnye (szerintem), hogy magától nem rázódhat ki a helyéről.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Gzula[HUN] #107137 üzenetére
Én is jackre szereltem, bár igazából ki mit preferál. Amúgy én későbbi balanced meghajtás lehetőség miatt is.
-
hoodoo86
tag
válasz Bogyó bá' #107134 üzenetére
Nemrég mini XLR csatlakozósra alakítottam át a DT770 Pro-mat:
Ez alapján a videó alapján csináltam: [link]
Egyébként a 3 pólusú mini XLR és a 3,5mm jack csatlakozó a legegyszerűbb, ha nem kell balanced kialakítás.A kiszerelt kábel végére meg szerelhetsz mini xlr csatlakozót, mint a képen.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
fehér_ember
addikt
válasz Bogyó bá' #107138 üzenetére
Most vágtam le a fejeskábelem végéről a csatit és tettem bele egy 4 pólusú xlr párt. Így mostmár szimmetrikus meghajtással is ki tudom próbálni.
Igaz így plusz forrasztások, plusz csatik is kerültek bele, de ez van; nem volt még egy kábelem.
Akartam még a cec hd53n-hez is egy véget szerelni de elfogyott a zsugorcsövem, úgyhogy az félbehagyva :-(#107144 Bogyó bá'
Igen, van balanced kimenetes fejeserősítőm is. Ki akarom próbálni úgy is.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz fehér_ember #107143 üzenetére
Nem értem: ha a másik végén 6,3-as Jack van 3 pólussal, akkor minek a túlsó felére 4 pólusú XLR, hiszen a jack soha nem lesz balanced.... Tényleg kíváncsi vagyok rá...
Vagy az majd egy későbbi projekt lesz a balanced kimenetű fejhallgató-erősítő?
Én végül 2 db 3 pólusú beépíthető aljat, és 1 db XLR dugót rendeltem, meg egy komplett 6,3Jack-3 pólusú XLR OFC füleskábelt Ali-ról tegnap. Így a mostani kábelemet is el tudom látni dugóval...
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
Tim82 jóvoltából nálam járt tartós (és elnézést a hosszú, hosszú parkoltatásért ) tesztre egy GoldPlanar GL400C olcsó over-ear planar.
Amit előre lehetett tudni róla, azt hamar megmutatta. Nagyon pici fejre méretezték, és mivel zsanér nélküli, fix szögű párnái vannak, aki nem extrém kis fejjel rendelkezik, annak rossz szögben áll a párna, és kényelmetlen. Amúgy borzasztóan jól néz ki, teljesen prémium kölső. A hangja véleményes. Szerintem a driverben több a potenciál, legszívesebben kibányásznám és Grado testben félzárt kivitelben, elöl szivaccsal fedve ki tudnám belőle hozni azt, amit egy alap HiFiManból is ki lehet, de így ebben a formában nekem legjobban akkor tetszett, ha levettem a párnáját, és csak úgy a fülemre tettem . Úgy meglepően jó, nagyon jó
De mivel utcára, zártan kell a későbbiekben Tim82-nek, ez nem járható út, így eljátszottam kicsit modellezéssel, 3D nyomtatással, és a kényelem felől közelítve módosítottam rajta:
Az eredeti párna kapott egy 5 fokos dőlésszögű alátétet, így még a saját pinjével kapaszkodik meg az eredeti lyukban, nekem így a komfort teljesen jó lett, és a kinézet is elég gyári:
Tanulság nincs, ez egy majdnem nagyon jó fejhallgató sok apró tervezési hibával, de a driver képességeiben van potenciál.
-
meri
aktív tag
Vettem egy mahagóni Fostex TH-X00-t. De azt nem mondták el - és sajnos én sem vettem észre vásárlás előtt - hogy... nos, mit nem mondtak el, látja valaki?
[ Szerkesztve ]
uff
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC