Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Sokszor kuplung nélkül is!

-
Xaels
félisten
Üdv Urak. Köszöntem, azt a rengeteg eszmecserét, amit annak idején folytattunk és a közös gurulásokat. Viszont tegnap eladtam a Yamahát is így újra gyalogkakukk lettem. Majd ha illetékes látja kivehet az összefoglalóból is, sajnos előre láthatólag most évekig nem is lesz semmire lehetőségem.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igazából nem is ez érdekelne a KX esetében sem, hanem az amit itt történik.
Nézd végig ha van kedved, nem fogod megbánni!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Óra szerint több ilyen is van pl: ZZR 1400 akár 5.ben is óra szerint.
Azt hogy valójában az mennyi érdemes lenne megmérni, egyszer Talma mondta hogy nagy a különbség a óra és a valós 300 között.Nézd csak a kis 2T-t.

Óra szerint tuti 200.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Utána átment csopperesbe? Jogos, azok mind mennek akár 320-at is!

-
-
Khaosz55
addikt
Nekem a 140-160 mégteljesen jó naked bikekon. Felette már tényleg kapaszkodni kell. Néha elhúzom felette is de csak rövid időre. Ahogy előttem írták 200 feletti tepó tök felesleges naked bikre inkább legyen rugalmas erős minden fordulaton. Ezért is szeretem nakedre a 2 vagy 3 hengert.
-
zgospel
őstag
[link]

Én úgy sajnálom hogy már nincs TV műsora ennek az embernek
-
demars
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Laca1212
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Az laminált,nem?

-
Gaboman
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
1999-2002 régi szériás SV650N szélvédelmileg sokkal rosszabb volt mint az 2003-től kiadott széria.
110 fölött tartósan nem tudtam vele menni, 120-at már csak pár száz méterig tudtam.
Annyira turbulens levegőt kevert hogy szétrázta a fejemet.
Az újon közel nem lehetett ezt érezni ekkora tempónál.
A futóműve is feszesebb volt mint a réginek, legalábbis elől, a karbisoknak tényleg nagyon puha volt. -
KisTé
tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Köszi, remélem

-
HSM
félisten
válasz
vendingo
üzenetére
Én használom mindenre.

Volt köztük hosszútávú túra is (akik már olvasták sry), pl. egy seggel mentem ki vele Londonig és vissza... A kompig az bő 1500km, gyakorlatilag végig autópályán. Ugyan én nem toltam neki végig 160-al, de nem is mentem lassan. Számomra tejesen vállalható volt. Egyedül a láb-pozíció miatt kellett néhány 10 perces szünetet beiktatni kicsit átmozgatni. Úgy tűnik, nem vagyunk egyformák.
-
KisTé
tag
Segítsetem már légyszi, a forgalmi engedély száma az melyik a jobb felsőbe az Eurotax kód feletti két betű+5szám ? vagy ha nem akkor ?? gyorsba kéne adásvételhez, elakadtunk

-
HSM
félisten
válasz
demars
üzenetére
Turbulencia, az a legrosszabb opció.... Nekem is eltalálja a sisakot, de nem turbulens, így csak a szélzajt növeli meg, mondjuk azt rendesen, de nem rángat semennyire.
(#91062) Khaosz55: Naked bike-on sosem mentem 160-al, mindenesetre édekes megközelítés.
Remélem, egyszer majd lesz lehetőségem kipróbálni. Mondjuk úgyis tesztvezetnék egy Street Triple-t egyszer.... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#91063) vendingo: Szintén nagyjából 2 méter vagyok. Nekem ugyan az újabb van (K8), de semmi bajom a kényelmével, mármint ami a szélvédelmét illeti, akár órákon keresztül tudok vele különösebb megerőltetés nélkül autópálya tempót tolni. Kicsit lábösszehajtós, de nekem belefér. Rossz úton a futómű pocsék, illetve kicsit több erő kell a kuplunghoz, mint ami nekem ideális lenne, ebben a két pontban össze tudnám foglalni a negatívumokat.

-
Gaboman
nagyúr
Egy kis tempó, jól megy vele a srác vagy csaj.

-
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen a német autópálya Komárom felé vezető 13 főúton van!

-
Topiccsendőr
addikt
Dobbenet, hogy ennyien kozuletek kimentek a nemet autopalyara a vegsebesseget kiprobalni

-
Geresics
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Az aerodinamika egy egészen hihetetlenül komplex dolog!
Ha fent van a 2 oldaltáskám, és 100 felett széttárom a térdeimet (de a lábam marad a lábtartón), akkor durván rángatni kezdi a fejem a szél! Ha visszazárom, vagy leveszem a lábam a lábtartóról, akkor semmi!
Nagyon vicces jelenség szerintem! 😁 -
Lipton
őstag
válasz
-Mike-
üzenetére
Nekem a cb1000r felment ora szerint(!) 270 fole. Nem tudom mennyit szamit de volt rajta egy nyitott akra. Teljesen a tankon hasaltam es nem volt jo csak kiprobaltam. Semmi plusz terelo nem volt rajta.
Rovidebb huzogatasok alkalmaval 200 kornyeke vagy picit felette sem volt nekem olyan gaz. Hosszabbat nem mentem vele igy. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
Nem csak pleximagasságtól függ hogy jár e az ember feje, hanem a fejidom vagy terelő formájától, kialakításától is.
Csinál e turbulenciát vagy sem, mert inkább attól jár a fejed, mintsem az alacsony vagy magas plexitől.
A régi cbf-en 130 felett úgy rázta a fejem képtelen voltam megtartani, a vfr-en kb ugyanoda kapom a szelet csak éppen ugyanolyan konstans130 nál mint 200-nál, csak az erőssége nő. De a fejem meg sem mozdul. Csak a sisak kúszik a pofámba mint valami alien arctámadó.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Tarill
üzenetére
Az FZS 1000 ami gyárilag is plexis 140 fölött nekem zavaró volt.
Pont a bukó tetejére keverte a levegőt így járt a fejem rendesen, kicsikét ott már be kellett húznom magam, igaz ez magasság függő.
300 tempóra a fene tudja melyik lehet képes, óra szerint biztos tudja valamelyik de fogadok messze van a valóságtól.
A Yamahám nyitott rendszerrel, fúvókázva, sport légszűrővel 280 ment óra szerint, de hogy ez mennyire hiteles a fene tudja.
Az biztos hogy bármelyik naked motort próbáltam 150-160 felett már nagyon kapaszkodni kell mindegyiken.
Valójában ezért nem is értem minek akár egy 1000 és feletti cm3 nakednak 250-260 végsebesség.
Lenne 200-210 és 2 olyan rugalmas lenne minden fokozatban.
A nagy tempókat hagyjuk meg a speed gépeknek. -
HSM
félisten
válasz
vendingo
üzenetére
Hát azért a "le akartál szakadni" kijelentés szerintem kissé túlzás... Tény, hogy 160 körül már van kis szél rajta, de a leszakítós szélvihartól elég messze van. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok épp picike. Persze, nem kormány elengedős egyenes hátas fotel, de nyilván nem véletlen hívják túrasport kategóriának....
-
vendingo
veterán
Én az sv-ről 140-150-nél le akartam szakadni, africán 160-nál egyenes háttal ülök, és ha kell 1 kézzel fogom a kormányt.

-
Khaosz55
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Rám egy AVG sisak sem jó, már mikor felveszem kényelmetlen. Sharp tesztek 4 csillagos sisak. Jelenleg egy arcpumpás sisakom van, 1 évig nem is használtam az arcpumpát, de most már használom, így még stabilabb.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Tarill
üzenetére
Ő egész jól bírja

(Bár van rajta valami kisebb légterelő) -
Tarill
őstag
ja hogy azok a motorok amiknek van gyorsassági(idomos) verziója meg naked verziója ugyan azzal a blokkal ott a nakedeket elvágják 260 környékén? amúgy nekem az sv-n kb 150 ig vállalható a szél nagyon enyhén előre dőlve, de kíváncsi lennék hogy egy nagyobb gépen tényleg 250 körül mi van

-
-Mike-
addikt
válasz
Tarill
üzenetére
Valaki már 120nál nagy plexit rakat rá mert nem bírja, de én (és aki nincs cukorból) szerintem 150-160-ig simán vállalható minden plexi nélkül de utána már azért rá kell hasalni. Nakedet nem tudom, hogy mi megy 300at (szerintem nincs ilyen, vagyon nagyon ritka) A hondacb1000r is megállt 260körül és a tuono1100 sem megy 263nál többet. Autópályán fárasztó de ezeket nem oda találták ki.
-
Tarill
őstag
egy nagyobb köbcentis erősebb naked bikeon pl z1000 vagy akármi ami képes 300 körüli tempóra hogy lehet megmaradni? akár csak 200 felett? menetszélre gondolok
-
tboldi
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
Nagyon el vagy tűnve mostanában. Élsz még?

Na, sikerült a vizsga?

(#91040) -Mike-: From Degec.
-
zgospel
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
jesszus... Rohadt nagy mázlija van hogy nem verte oda a fejét. De ahogy nézem próbálta is tartani. -
Geresics
addikt
#MotorosVandor
S02E08 Szezonzáró gurulás 2017 - Pécs-Villány (drónnal)
Idén is méltóképp zártuk a szezont! A Plázától indult a felvonulás, a Széchenyi térre, majd onnan Villányba!2:22-től a pécsi főtéren nagyon szép felvételek készültek egy Phantom 3 drón segítségével!
Neked melyik rész tetszett a legjobban? -
z123456789
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget, közben megtaláltam én is, hogy ezzel a rugóval vana bibi.

Állítottam rajta, ez a mai vizsga után viszont cserés lesz, mert kicsit meg van nyúlva, ezért kell taposni.
Köszönöm mégegyszer!
-
-Mosquito-
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Utas ülést kell levenni, majd úgy lehet izzót cserélni ha a képekről jól látom. 21/5w kell bele. Minnél hamarabb menjél ki a vizsga helyszínre és nézzen rá az oktató.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Hatso fek fofekhengerenel van a kapcsolo, valszeg egy rugo vegen. A fekkar huzza a kapcsolot ezzel.
Ha meghuzod ezt a rugot, es eg a feklampa, akkor beallitas. Egy anyaval kell lekontrazni valszeg a magassagat a kapcsolonak, legalabbis a legtobb motoron igy van. Ne bonts idomot. Elsokent ezt neznem meg. -
ath
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Eleg brutal, mazlija van hogy nem koccant a feje. Lehet annak koze ahhoz, hogy kicsuszott a feje, hogy nagyon 'felfele' nezett, ezzel nyujtva a nyakat, all alatti reszt? Nyilvan nem kene akkor sem kicsusznia..
-
emre
veterán
válasz
z123456789
üzenetére
hidraulikus vagy mechanikus a hátsó féklámpa kapcsoló?
-
ath
senior tag
válasz
z123456789
üzenetére
Nem tudom hogy van a kapcsolo kialakitasa, de nem kontakthibas? Wd40-el korbefujkodnam, szerintem ott lesz a bibi
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
2004-es Kawasaki z750, nem ég a féklámpám, ha a lábfék kart nyomom.
10:30-ra mennék rutinvizsgára, saját motorral...
Valaki SOS tudna tippet adni (azon kívül, hogy majd húzom a kézi kart miközben taposom a lábféket, hogy világítson) hogy mi lehet a baj?
Az oktatóval beszéltem telefonon, azt mondja, lehet izzó baj. De hát ha a kézit húzom, akkor világít. Az gondolom ugyan az az izzó. Nem mintha lenne fogalmam hogyan tudok izzót cserélni, mert hiába nézem, nem látom hogy melyik idomot kell leszedni ehhez.
Kábeleket sem látom, hogy mi megy oda, szét kell bontani a francba mindent ott, hogy lássam.Elpőre is köszi.
-
Laraxior
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
Na, de alul se volt becsatolva?
Elég nagy felelőtlenség... -
yodamastah
őstag
ilyen amikor nem jó rád a sisak (AGV K3) [link]
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Elég sok ismerősnek vettünk ebay-en "intercom V6"-ot, kínai verziót. És mindenki nagyon imádja, mindenki rácsodálkozott, hogy a kínai sz*r így bírja. Nagyon komoly az akku idő, a hangerő, és a minőség is teljesen ok, utas, és 2 motor között is.
Egyetlen gond, hogy konferencia beszélgetést nem tudom. Melyik az a verzió, ami tud? Sehogy sem találom.
-
zgospel
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Boltja válogatja, de azért a jobb boltok nem csak mutatóba írják ki hogy black friday, hanem tényleg jó akcióik vannak. Ha valami motoros cucc nem kell sürgősen akkor megéri megvárni a black fridayt szerintem is.
Pl a Karasnában 30% szokott lenni a Dainese cuccokra, én így vettem a bőrkabátomat 2 éve, 142 helyett 97-ért, meg bele a gerincprotit 22 helyett 15-ért. Méret mindenből volt, tudtam próbálgatni, színválaszték már kevésbé. Utóbbi egyébként max akkor probléma ha veszel egy fekete-piros kabátot meg egy fekete-zöld nadrágot

-
Laraxior
titán
válasz
Geresics
üzenetére
Igaz, megvárhattam volna.

Mindegy már, elnézegetem még pár hónapot.
Mondjuk így sem panaszkodom az ára miatt, mert így is majdnem 100EUR-val olcsóbb volt.
(#91016) Bogyó bá': Most is találtam egy halom olyat, mondom tök jó ár, rákattintottam, mondjuk a csizma vásárlásnál, erre két méret volt. 49, meg a 38.

-
Geresics
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
Én egy új kabátot akarok venni. Már egy éve is elkezdtem nézelődni, de akkor még hiányzott az elhatározás, és csak az árakat sasoltam. Egy év ársasolós tapasztalat alapján bátran kijelenthetem: tudom a napját, hogy mikor lesz a vásárlás!
Black Friday!
Tavaly olyan jó akciók voltak, mint azóta egyszer sem!

-
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez a trükk nem állt rendelkezésemre mielőtt nekikezdtem.

No nem baj, majd legközelebb. Ma beállítottam rendesen a kézi feszítőt. Jónak tűnik. Ha cserés is a lánc+lánckerék, esetleg a vezető sínek, akkor az talán meg fogja tudni várni a decembert. Leálláskor tervezek egy felújítást. -
-
Pocee
senior tag
válasz
Teasüti
üzenetére
" Ha én motort veszek, már a telefonban úgy kezdem, hogy hideg legyen és még a port se törölje le róla! :-)
Ha meleg motor fogad, azonnal ugrik minden bizalom nálam.""Gépészként én nem foglalkozok mítoszokkal meg legendákkal. A múlttal is csak annyit, amíg áttekintem az előéletét az adott gépsárkánynak.
Amivel én foglalkozok, az a technika. És bár nem vagyok szerelő, nem tudom felmérni egy motor állapotát az első ránézésből, vagy az első beindítást követően. Mivel nincsenek ilyen tapasztalataim, nekem akkor válik nyilvánvalóvá, hogy jó vásárt csináltam vagy nem, amikor hozzá kell nyúlni és a szemem elé tárulnak az alkatrészek."Nézd nincs ezzel semmi baj,ha erre volt pénzed akkor erre volt,senki nem várja el,hogy a legdrágább márkaszervízbe hord a motort,de ha nem értesz hozzá,akkor egyrészt alázattal kellene érdeklődni és minden információból a lehető legtöbb hasznost kimeríteni és elindulni,de egy vezérműlánc feszítés előzetes tapasztalat nélkül nem egy fújjuk 2 barra a gumit feladat,pláne ahogy persu írta ha szar a lánc csak a hangot szünteted meg attól a vezérlés még pontatlan lesz ha a lánckerekek is kopottak,de Te tudod.a Te döntésed.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nem is tudtam, hogy a ph-s keresővel lehet használni operátorokat.
Úgy látszik elég konzisztensen tartom magam a szakmáról alkotott véleményemhez.
Ha ezt most azért szúrtad be, hogy ellent mondjak magamnak, akkor nemigazán látom hol tettem volna ilyet.
Egyetlen helyen írtam, hogy nem hordom a motort sehova. Ez a saját értelmezésemben azt jelenti, hogy nincs rendszeres műhelybe cipelés, viszont nem zárja ki az esetenkénti szakszerviz igénybevételét.(#91002) persuader
Viszont mi lenne ha siman belecsavarnal egy csavart, ami megfogna a felhuzocsavart? Igy nem kell celszerszam. Ezt probalnam ki.
Ő ez jó ötlet!
Ez mar nagy valoszinuseggel nem a gyari feszitoje. Amikor legeloszor szetszedted akkor sem lattad rajta? Olajlerakodas is segitene ilyenkor.
Passz, nem figyeltem. Szépen letörölgettem, hogy ne legyek tiszta retek ha kézbe veszem.

Nem tűnik fiatalabbnak a motornál.
Apám annyit mondott, hogy lehet baj még a feszítővel is attól, hogy jónak tűnik így kiszedve. Állítólag olyan nagy erők dolgozhatnak ott a láncon, hogy akár vissza is nyomhatja a feszítőt, ha az ékek már nem olyan egészségesek. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Jo, elhanyagolhato surlodasi tenyezo. Mindig azt talalod ki, hogyan nem lehet, egy kb szamot akkor is kapnal, amivel elorebb vagy. Lusta vagy

De kb mindegy, ne csorogjon be, az a lenyeg.Ami feltunik nekem, hogy ez nem 14 eves feszito. Valami ilyenre gondolok Tokeletesen lehet latni, ilyen regi alkatreszen meddig ment ki, itt nalad semmit nem latni. Ez mar nagy valoszinuseggel nem a gyari feszitoje. Amikor legeloszor szetszedted akkor sem lattad rajta? Olajlerakodas is segitene ilyenkor.
(Mondjuk sejtheto volt, ennel a tipusnal is 30e km kornyeken kijon ez a baj)
Csavaros tipusu feszitot meg igy is le tudod ellenorizniAz a kereszthorony azert van a felhuzocsavar tetejen mert valoban van egy stopper tool hozza. Viszont mi lenne ha siman belecsavarnal egy csavart, ami megfogna a felhuzocsavart? Igy nem kell celszerszam. Ezt probalnam ki.
-
Tarill
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
tessék itt a célsszerszám, az én régi sv-m feszítője ugyan ez, issmert hiba ez sv-knél nálam is zörgött a lánc alapjáraton az első hengernél, megbasztattam a feszítőt egyből kuss lett, raktam bele újat azóta az jó, közbe kicseréltem a hátsót is csak úgy nem tudom minek de mindegy is az most...

faragsz egy neked beleillő kis lapot, én is faragtam magamnak előre(neten találtam méreteket) de az új feszítőkbe alapból benne voltak ezek a rögzítők szóval nem kellettek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X12 Detachable i5-11G I 16GB I 512SSD I FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
- GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- PEACH Laminálógép és vágógép (6 in 1 Laminator & Trimmer PBP350 A4)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De nem kétlem, hogy aki szereti, annak nagyon jó az AT, nem véletlen legendás gép.

És nem is az ócsó sisakomban. Ugyan ezt műveli az enyém is (CBF600 S)

jesszus... Rohadt nagy mázlija van hogy nem verte oda a fejét. De ahogy nézem próbálta is tartani.