Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Something_
őstag
Na beszéltem egy ismerős kárszakértővel, aki azt mondta, hogy a rendőr faszfej, kell tölteni kéksárgát. Intézzem el ma, aztán lehet menni a posta biztosítóhoz.
Meg, hogy menjek kórházba röntgenre, plusz hogy kapjam papírt róla, mert elvileg 8 napon túlgyógyuló. -
Something_
őstag
válasz
Gaboman
üzenetére
Hát ha főbb elem (blokk, váz, futómű) nem sérült, akkor miért lenne kuka a motor? Kell rá egy idom, lábtartó, fékkar (bazze, mégis sérült az árány fékkár
), 2 tükör, 2 lámpa.Mennyit adnának egy 1 millás motorért? 600.000-et? Megveszik a "roncsot" 100.000-ért? Szóval szerintem nem kell temetni, de győzzetek meg, hogy miért gondolom rosszul.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Ha magas lesz a javítási összeg tényleg pénz fognak felajánlani, fogadd el.
Én is hasonlóképpen jártam anno a Husky SM610-el, nálam a MABISZ rendezte mert a károkozónak nem volt biztosítása.
Boltokban ahol vásároltam a ruhákat kértem ki az áraikat, kárszakértőt jött ki hozzám felmérni a ruháknak a becsült értékét, a Pápai Husqvarna Márkakereskedésben kaptam árajánlatot a felújításra, meg is kérdezték hogy a pénzt kérném inkább vagy építsük újra a motort.
Akkor azt mondtam építsük meg, ha most kellene inkább a pénz.
Az már egy javított motor lesz akármit is csinálnak vele, amit kapsz érte meg veszel belőle egy másikat. -
Something_
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
De akkor ezeket csak a rendőrségi papírral tudom elkezdeni? Lehet inkább felhívnálak ha nem gond, mert ez itt hosszú lenne átbeszélni.
Most hívom a biztosítomat (Allianz), mert valami olyasmit mondott a rendőr, mint amit Mosquito, hogy náluk lehet kérni valami szemlét.
Többen írtátok, hogy gyári idom, meg ilyesmi. Alapból kínai idom volt rajta, örülök is neki, legalább nem basz szét az ideg, plusz ugye én minden nap használom, karcos lesz, használati nyomok.
Szóval a gyári idom alapból felejtős. Utángyártottal sincs bajom, viszont a vicc, hogy hol találok olyan utángyártott idomot, amiről adnak számlát?
Nah, közbe vége lett a telefonbeszélgetésnek, a nő kijelentette, hogy ők csak azzal foglalkoznak, akinek én okozok kárt.
Kijönnek másodlagos szemlére, 25.000 Ft + áfáért
-
StoneBridge
senior tag
válasz
Something_
üzenetére
Jobbulást!
Mindenképp hívd a biztosítódat is, jól teszed.
2 hónapot mondtak nekem is tavaly júliusban a helyszínelők (sztem ezzel nyugtatnak komolyan, tudják, hogy kb. lehetetlen). Idén februárban lett belőle jogerős határozat, azaz 7 hónapot vártam úgy, hogy a rendőrségi ügyintézőt is nyaggattam már tavaly ősztől.
-
mindkilla
tag
válasz
Something_
üzenetére
Na b*z'meg, teló szimering is alap, hogy vészfék/kikerülés tréning előtt adja meg magát.. Bár ilyen helyzetben valószínűleg tök mindegy, mennyit tréningezel. : /
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Ez két történet/szálon fut, biztosítós és rendőrségi. Biztosítódnak ehhez "semmi köze" nem lesz. Max kérhetsz tőlük egy méltányossági szemlét. Ezen kívül lesz még egy pót szemle (szervizben) is mert az idomok alatt nem tudni mi sérült még meg.
-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Egy dugóban araszolok, nem tudom részletezni, de az "avultatás" címszó alatt van az eb elföldelve. Ha eldőlsz egy 10 éves motorral és eltörik a váltókarod, akkor egy 10 éves, használt alkatrészben keletkezett kár, a szervíz viszont egy újról adja az ajánlatot. Tehát, ezzel emelkedne a motor értéke, amit levonnak a kárértékből. Fincsi?
-
Something_
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ez a gond, hogy a rendor azt mondta, hogy ilyenkor nem kell baleseti bejelento, mert jottek a helyszinelok, majd masfel honap mulva jon a hatarozat.
Ma felhivom a biztositom, hogy mit lehet tenni. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Something_
üzenetére
A jobb vádlid az a motor/lökhárító között volt és nem fért el. Mind1 lényeg, hogy megvan. Ki van töltve a baleseti bejelentő akkor menjél a kárt okozó biztosítójához. Mindent de mindent irasd fel amin egy karc/sérülés is esett a szemlén. Bibi az lesz, hogy ér a moci kb 1M és a szervizben ezt nem fogják olcsóé javítani, ott mindent cserélni fognak. Így elkepzelhető a gt kár, ekkor egy összeget fognak felajánlani.
Szerintem keresd meg őket. Jogi segítség, ügyvéd, Kárszakértő stb egy kalap alatt. [link]geresics:
Itt fluo sisak sem védheti meg. Néz de nem lát. Ilyenekről mentsen meg az isten.
-
-
kcsa
veterán
Tavalyelőtt volt balesetem, magyar árak szerint simán GTK lett volna a robogó, de megegyeztem velük, hogy külföldről szerzem be az alkatrészeket és befogadják az eurós számlát, és azt fizetik. Így is történt, mindenki jól járt: ők kevesebbet fizettek, én meg gyári újszerű állapotú robogót kaptam.
-
Kroni1
veterán
válasz
-Mike-
üzenetére
Persze, tudom hogy nem szeretnek fizetni, de igenis az (volna) a kötelességük, hogy ilyen esetekben a motor a baleset előttihez legközelebbi állapotba kerüljön vissza! Mivel új alkatrészt raknak bele kitalálták ezt az "értéknövekedés" baromságot, meg néha égbekiáltó baromságokra próbálnak hivatkozni, és persze nagyon résen kell lenni mindennel, de aki nem hagyja magát annak igen is ki lehet hozni közel nullára is, csak ehhez sok utánajárás, idő és kitartás kell. Pl. a motoros ruha, sisak árát is kötelesek fizetni, ha az is igazoltan megsérült a balesetben! Csak nagyon lassan őrölnek a malmaik, gondolom azért hogy sokan megunják és inkább hagyják az egészet. Szerencse itt a szerencsétlenségben talán, h volt rendőri intézkedés. Mondjuk való igaz, hogy öreg járművekre rámondják, hogy ez már egy értéktelen szar volt, ezért keveset ért stb, de ha TK akkor meg valamiért mindig vastagon fog a cerka, és azt mondják ez roncsként még majdnem ugyananyit ér mintha jó lenne, ergo nagyon minimális különbözetet akarnak csak fizetni. (A wareszunk anno TK lett, és azt mondták asszem 150-200e-t ér a roncs!!! Mondani akartam, hogy vegyék meg akkor annyiért, merthogy különben nekem 40-50-ért sikerült csak eladni..) Sajnos ez egy ilyen ország, ha balesetezel - még akkor is ha vétlen voltál - akkor arra kell készülni, hogy egy jó darabig nem lesz motorod, nagyon sok utánajárás és küzdelem. Máshol ez nem igy műkszik, de ebbe nem megyek bele.. Mindenesetre én akkor is a gyári szervizbe csináltatnám, és nem előre saját pénzből sufniban! Ők a legrosszabbat feltételezik rólad: hogy nem azért akarod mihamarabb megcsináltani, mert neked kell a munkábajáráshoz stb, hanem mert nagyon olcsón csináltatod meg, veszel hozzá számlát a jogosulatlan haszonszerzés céljából, ezért alig akarnak majd fizetni is..
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Jobbulást!
Biztosítónál meg üsd a vasat, máshogy nem megy velük.
-
válasz
Something_
üzenetére
Jobbulást nektek! Elszaporodtak azok a balesetek motorral, ahol tudom ki a résztvevő...

-
Xaels
félisten
válasz
Something_
üzenetére
Jobbulást és mihamarabb pattanj nyeregbe újra.
Haver a Hornetet többször is összetörte, végén még keresett is rajta.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Olyan nincs hogy nem fizetik ki!
Ha több a javítás költség mint a motor értéke akkor kifizetik gazdasági totálkárra a motor teljes értékét. Ennyi.
Nehogy gagyi fosokból csináltasd meg.
-
-Mike-
addikt
válasz
Kroni1
üzenetére
Azért van a biztosító, hogy fizessen? Légyszives hagy kacagjak. Tavalyi autó baleset, belém jöttek, 1,4m kárból kifizettek 800ezret. Lakástűz után 2,1m kárból kifizettek 1,4m-et. Utálom az egész bagázst, külön állatfaj. Sajnos itt is arra kell számítani, hogy a kár egy harmada tuti saját zsebből fizetős lesz függetlenül attól ki a hibás.
-
Kroni1
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Én se értem. Ha nem mondják rá h tk, akkor én is a gyári szervizbe vinném. Könyörgöm, azért van a biztositó, h kifizessék! Persze nem szivesen fizetnek, de itt van rendőri jegyzözkönyv ugyh nem fognak akadékoskodni annyira. És sokáig nem lesz motor belőle.. De akármilyen drága a szerviz ki kell fizetni, a motor már igy is veszteni fog az értékéből, mert törött lesz.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Ennek is kérdezz utána, de az tuti h en más hibája miatt nem kötnek magammal kompromisszumokat, h palyaidomot veszek ra a gyari helyett...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Na de mi az hogy nem fogják? A márkaszervizt gondolom a leginkább hivatalos útnak.
A 600k javítás még akár kevés is lehet a "nem anyagi károk" megtérítéséhez képest. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
És ezek a tételek miért problémásak ha fizet a biztosító?
-
Something_
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Nem fogják kifizetni a 800-900e ft-os motorra az alaphangon 600e-es honda márkaszervizt az tuti.
Karasnának van ez az állapotfelmérése, amikor helyszínre jönnek. Vajon erre is vonatkozik?
Egyáltalán érdemes kihívni, adnak itt egy árajánlatot, ami gyári ár kiindulási alapnak jó lehet?
Motorkerékpár állapotfelmérés bárhol az országban!Nagy menet lesz ez úgy érzem, macerás..
Lipton: Eurotax ár kéne, ha azt tudnánk, akkor lehetne matekolni.
-
Lipton
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Nem vagyok egy nagy bizotsítós, gondolom van megfelelő szakértő erre.
Egy "hondás" javítás többe fájna mint a motor ára, az biztos, gondolom annyit nem fizetnek ki rá. Tavaly kb. 5db csavart (csavart, 10-12mm hosszút!) olyan 6000-ért vettem gyárit. Mennyi a motor piaci értéke? Ilyen árakkal simán lehet akkor gtk is még ha nem is annak néz ki (vagy nem?) . -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Nem néz ki túl jól.
De a lényeg hogy neked nincs komolyabb bajod.
Csizma qrvafontos jó hogy rajtad volt...
Kíváncsi vagyok mennyi kár lett benne... számszerűleg...
Én tutti gyári szervízben csináltatnám meg, ki lesz fizetve akkor már ne a gagyi minőséget fizesse ki hanem a gyárit... a kár mindegy mennyi, ki fogják fizetni...
Ők meg adnak számlát is. -
Something_
őstag
válasz
Lipton
üzenetére
Fene se tudja.
Holnap majd fel kell hívnom pár emberkét, hogy merre tovább. Rendőrök azt mondták, hogy kb 1,5 hónap múlva jön a határozat, amivel lehet menni a károkozó biztosítójához.
De elvileg van valami olyan megoldás, hogy az én biztosítom tart egy szemlét, aztán én megcsináltatom a motort számlákkal és majd fizet a károkozó biztosítója.
Tegyük fel, hogy a lábtartón és az apróbb kopó alkatrészeken kívül nincs baja. Ebayes idom 120.000 ft kb. Ebből hogy lesz számlám? Keresni kéne olyat, aki ezzel foglalkozik és tud róla adni számlát?
Az új gyári kilőve, ott kb 300e lenne az idom, 50e a matrica és 100e a lámpa. -
Kroni1
veterán
válasz
Geresics
üzenetére
"durván vonzza a tekintetet"
Lehet olyan helyzet ahol ez inkább veszélyt jelent. Tudod, ahová nézel oda mész. Nehogy egyszer valaki annyira elgyönyörködjön szemből a szép sisakodban, hogy áttérjen a te sávodba.. Persze ezt csak mint "elméleti" összeesküvés-elméletet írtam, én is azt mondom, hogy inkább jól lássák a kobakot, és a motort is az a legbiztonságosabb! És természetesen kívánom, hogy sose legyen ilyen tapasztalatod!
-
tboldi
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére

Majd összeáll(sz) újra!
-
Lipton
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Motorral mibe tud belekötni?
Sebesség - képen is látszik a maradványból (és belőled), hogy ez nem volt gyors. Szakértő sem tud nagyon mást mondani. A volvo sem nagyon sérült.
Előzés - az út "jó felén vagy", nem tértél át sehova, irányt nem változtattál, stb.
Gondolom még a világításod is be volt kapcsolva (nálam nem is lehet kikapcsolni). -
yodamastah
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Részvét

-
Lipton
őstag
válasz
Something_
üzenetére
A lényeg, hogy megúsztad aránylag egész jól. A motor messziről hunyorítva annyira nem karcos, de tudjuk, hogy sokba lesz ez így... Az elmondás alapján akkor semmi vita nem volt a felelősségben? Legalább valami "normális" biztosítója van?
Gondolom nem mehettél túl gyorsan így a kép(ek) alapján.A délután pedig milyen "szépen" indult, látod majd ha vissza fogod olvasni... ABS, spuri, szunnyadó lóerők, volt itt minden...
-
Geresics
addikt
válasz
Something_
üzenetére
A hangot cseszheted, amikor még a mentő vinnyogását sem hallják meg...

A bukó pedig tényleg durván vonzza a tekintetet, még a periférikus látómezőben is! Amikor először próbáltam, és mentem a városban, egyfolytában láttam magam a kirakatokban, pedig előre néztem!
Nem azt mondom, hogy ezt tuti megúsztad volna, de sokkal nagyobb esélyed lett volna rá.
Szerintem.
-
Geresics
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Azért ilyenkor értékelődik át az emberben az olyan undorítóan világító bukó (mint az enyémek), mert az úgy vonzza a tekintetet, hogy nem lehet nem észrevenni... Nem mondom, hogy abban megúsztad volna, de azért van rá esély...

...persze utólag könnyű okoskodni

-
Something_
őstag
válasz
-Mike-
üzenetére
Ritkan kamerazok kozuton, amugy a vicc, hogy pont a kozponti sony szalonba voltam gyari tapadokorongos tartoert, hogy szerdan legyen jo video. Fszom, nagyon akartam menni palyazni.
Semmi, ki akart fordulni balra. Jobbol kiengedtek vagy mi, en meg dudaltam is, azt nem hallotta, csak a tobbiek.
Nem gondoltam volna, hogy elindul. -
-Mike-
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Mindig rossz így látni egy motort, de főleg egy Hondát.

Kamera forgott? Ittas volt vagy mi volt? Egy Suzukistól még egy ilyen beleférne na de egy Volvo... -
Something_
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Kb.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Simán jöttél és kifordult eléd?
-
Geresics
addikt
válasz
Something_
üzenetére
OMG!

u.i.: Reméljük a biztosító fizeti az arany-karok cseréjét is!

u.i.2: a szürke-pulcsis bácsi a helyi szakértő?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Something_
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Vallra erkeztem, az csak akkor faj, ha emelem, enyhe huzodas.
A jobb vadlim bibis es duzzadt, asszem ramesett a motor es a csizma teteje nyomhatta meg.Esti vakus kepek:
[link]Nem neznem meg a labam a mag1 nelkul vazze.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Na bammeg,te jól vagy? Hmm pár m/Km-re otthontól..

-
runner 125
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Íjjj, az faxa.
Neked nem lett semmi bajod?
-
-Mike-
addikt
válasz
Something_
üzenetére
What the fuck...? Anyagi kár? Az aranykart ne számold bele, azért nem kár.
-
Something_
őstag
Diumdisum.

Ovatosan, figyeljetek oda. Foutra fordult balra, jobbra nezett, balra nem indexelt es elindult.
Asszem a szerdai palyazas kimarad.
-
Geresics
addikt
"hol van ez a hely?" - Hát, a videó címe Horvát terepezés a Papuk Parkban!
-
KisTé
tag
válasz
Geresics
üzenetére
Valószínűleg már lehet régebben kitárgyalták a témát, persu által ajánlott helyeken nem vették fel a telefont. Annyit tudtam meg, hogy ki kell vonatni a kinti forgalomból mert csak utána lehet intézni az itthoni dolgokat. A videód nagyon király, hol van ez a hely? .....Bár GS500-ammal nem tudom ajánlatos-e itt vágtázni !

-
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A fojtással 28 lóerő volt, amikor kinyitották hát fogalmam sincs, állítólag 60-65 paci között voltak, mindez 120 kilóhoz igencsak durva volt terepen, igazából a befecskendezése is nagyon agresszív volt.
Kanyarokba nagyon vigyázni kellett vele mert nem lehetett folyamatos gázon tartani.
Igazából a hosszabb egyenesekben éreztem jól magam vele, a durvább emelkedők és fűzögetéseket nem igazán szerette, vagyis én nem szerettem.Utána a 2T 250 áhhh.... számomra sokkal jobb volt keményebb terepen is kezelhetőbb, sokkal finomabb.
Az RS vázba biztos hogy jó lenne, nem véletlenül jók Supermotóben ezek a blokkok, oda is valók nem terepre.
Amit én megvalósítanék EXC525 vázba SMC660 blokk!
Supermotóban így hívnám, EXC660R[/L
] -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
ismerem a tipust, elmeletileg a 450 esek a megbizhatobbak, ebbol az 550 bol tul sokat akartak kihozni.
mekkora teljesitmenynovekedes volt, miutan kinyitottak a gari elleneben?
egy rugora jar az egyunk az exc 300 al, ennek a morornak (rxv) a blokkja erdekel igazan, egy rs vazba szivesen beraknam, (de ez meg egy kicsit tavol van, de mindenkepp akarok vagy egy supermonot, vagy egy kiskobos kethengerst epiteni) es mivel mar van egy versenymotorom, nem gondolnam kihivasnak a karbantartasat. (bar a 2T rs nel leginkabb fejlesztettem, kiserleteztem, de megbizhatosagi gondok nem akadtak) -
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én újonnan vettem, garancia addig volt rá amíg a fojtásokat ki nem vetted belőle.
Nálam a fő gond hogy 2000 kilométer után hengertalptömítés szakadás történt, összefolyt a víz az olajjal, nem is jöttem rá addig amíg az olajat meg nem néztük.
Cserélni kellett benne több alkatrészt is, csapágyak, stb......
Önindító hideg időben alig bírta indítani, volt hogy hajszárítóval meleg levegőt fújtam be neki, úgy nagy nehezen elindult.
Hidd el nekem ha sok bajtól, méregtől meg akarod magad óvni akkor nem ilyen típust veszel.
Ami nagyon jó 2006-ig a KTM EXC525 vagy WR450, igaz mondom ha hard endurózni szeretnél akkor 2T exc 250/300, ezeknél nincs jobb! -
Geresics
addikt
Úgy fest jól működött az "időzített közzététel"! Ez is egy próba volt!

Szóval ezen a videón magad is láthatod, hallhatod amikről beszéltünk!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Persze, 2006 RXV550 volt a tulajdonomba.
Azt tudom róla mondani hagy ameddig ment nagyon élvezetes volt, sajnos ez az idő nagyon rövidre sikeredett!
A 2006-2007es modelleknek nagyon sok szériahibája volt, alul méretezett önindító, általában vagy hengertalp, vagy hengerfej tömítés szakadás.
Nem voltak megbízható gépek, 2008-tól tulajok elmondása szerint sokkal jobbak lettek.
Igaz súlyban hátrányba vannak az egyhengeresekkel szemben, én inkább vennék újra 2T típust mint V2 terepre.
Könnyebb, jobban kezelhető, ha felújítani kell harmadába kerül. -
AndrewTdi
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Lenyelésnél lehet elég lesz a Heimlich.

-
KisTé
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez is valami !

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Most mééé mondod? Nyugi van, szép idő van, motorozás van. Ki ABS-el, ki anélkül. Ki spurival, ki anélkül.
De egy biztos! Ha spurit használsz, akkor 10%-al több a teljesítmény és 10%-al kisebb a fogyasztás. Ha elég lassan méssz, még vissza is termel!
-
FIREBLADE78
addikt
Megsült a kukorica,úgy izzik a levegő.
-
Gaboman
nagyúr
Itt nem az SV650-re kell gondolni, hanem amiket említettem motorokat, Benneli TNT az 80-ról lök olyat 6.ban mint az SV650 2.ban.
Egy olyan motornál ami közel 100Nm ad le 2500-3000 fordulatnál nem igazán kell váltogatni 80-120 között ha csak nem akarsz.
Természetesen ez egy 600-650cm3 motortól nem várható el. -
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Értem az érvelésed.
De azért vegyük azt is, hogy egy sima élménymotorozásnál nem mindenki vágyik arra, hogy ezt ennyire komolyan vegye. Nekem sokkal nagyobb élmény ha csak húzom neki (értelmes sebességfokozatban) és hallom ahogy dolgozik alattam a motor, stb. Ezt a felhasználást lehet jól modellezni. Amiről te írsz, azt sajnos tényleg nem. 
-
Topiccsendőr
addikt
18 000 km utan cseres volt r6s ben. Nem csak kigyorson, hanem motorfeknel is kell csusztatni. Palyan is hasznaltam rendesen. Arra hasznaltam, amire valo.
Megjegyzem, r6r nel ha visszavaltasz ugyanez tortenik, mert csuszokuplungja van. Nem vitrinbe vettem.
Egy dobogoko meg se kottyan neki. -
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Szerinted miért írtam, hogy kell a menetkész tömeg és váltóáttétel?

Pont, mert a fékpadi adat magában fingot nem ér.Az a teszt a világ legnagyobb baromsága, hogy 6-osban teszteljük a rugalmasságot. Épeszű ember ha rugalmasságra van szüksége, nem 6-osban fogja használni, pláne nem olyan túramotorban, amiben kicsit túl van méretezve különböző okokból a hatodik...

Pl. az SV650-esem tipikusan ilyen, nagyon nem arra való a 6. benne, hogy mondjuk 80-ról kigyorsíts, hanem hogy 130-nál váltod, és mondjuk így gurulsz el messzire, fix tempóval, kis fogyasztással.
Szval itt én is igazat adok persunak, hogy ez a 6-ban nézzünk gyorsulást 80-ról teszt nekem is erősen motoros paralimpia kategória.(#66123) Lipton: Érzésre ez jött át. Már aggódtam, hogy valami kezd elromlani benne, de a tankolás után újra jó volt... Anyám szeret bele a közeli kúton gyenge löttyöt tankolni bele.
-
Gaboman
nagyúr
Sosem szabad azt sem elfelejteni ami az egyik legfontosabb tényező, az pedig a súlya a motornak.
Persu is igazat ír abban hogy pilóta is kell hozzá de, sok motort tesztelnek úgy hogy legmagasabb fokozatban megnézik a rugalmasságát, például egy jó nakednak ott kell jól teljesíteni, pont ez adja eme típusok élvezetfaktorát.
Olyan dolog mint amikor te megnézed a diagramon hogy egy VTR1000F erősebb teljes fékpadi mérésen mint egy SM610, azt amikor mész vele meg csodálkozol hogy lehetséges hogy jóval dinamikusabb 1-3 sebességfokozatban az SM, és itt jön ki a súly. -
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem is állítottam soha, hogy ilyesmik modellezésére alkalmas lenne a táblázatom, nincs is benne pl. 0-100-ra gyorsulás mező.

Viszont ha ez nálad a napi használat, hogy te folyamatosan nyomatékcsúcson használod a motort csúsztatott kuplunggal, akkor azért megnézem, hogy fog kinézni mondjuk egy dobogókő-kör után a kuplungod.
-
KisTé
tag
Na a következő a helyzet, megtetszett egy motor...forgalomból ideiglenesen kivon külföldi okmányai vannak, ilyesmivel sose foglalkoztam. A legfontosabb mennyi időm van bármire is mert sajnos pont annyim van jelenleg ami a motor ára tehát se átírni nem tudnám a nevemre 1-2hónapig kb.....A másik meg honnan tudjam milyen az a kivont külföldi okmány amit biztosan forgalmoba lehet itthon helyezni, mit nézzek rajta vagy vigyek rendőrt ?

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
Itt megint az a baj, h csupan elmeletben nincs benne az, hogy a pilota nem egy agrolszakadt felnotas, aki 1250 min rol gyorsit, kuplungcsusztatas nelkul, hanem altalaban zsigerbol megkeresi a nyomatekcsucshoz tartozo fordszamot, ha gyorsitani akarna, es ott csusztatja a kuplungot. Ezt nem.lehet kiszamolni, es ez a gyakorlat, nem az elmelet.
Kiveve ha nem motoros paralimpiat tartunk. -
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nézd, én egyszerű ember vagyok. Ha a családi autó frankón megy, és a motorkerékpár is szépen jár vele, nekem az "jó benzin", és amelyekkel ez nem áll fenn, az nekem meg nem az.

Az olajnál a legdurvább difi a váltó működésében volt, de ebbe ne menjünk bele újra. Az egy mérhető jelenség, hogy behuppan sebességbe X hőfokon, vagy erővel kell váltani.
Ha úgy alakult, hogy azon a kúton kell tankoljak, ahol nem csípem a benzint, akkor ja, nem tudok jobbat, mint belerakni kis spurit. Pénzben nem sok. Nekem megfelelt. Részemről ezzel zárnám a témát.
-
Topiccsendőr
addikt
Nem. A magyarazat az volt, h prekoncepcioid alapjan allapitod meg egy benzinrol, hogy jo-e vagy sem. Illetve a nagyon konnyen megcsalhato agyaddal, es erzekszerveiddel. Nem erzed a teli-nyari benzin kozotti kulonbseget. Nem erzed a 98,100-95 kozotti kulonbseget. De megerzed a 95-rossz95 kozott. Es ha mar megerzed, inkabb felutod spurival. (???)
Ugyanugy, mint az olajnal a motor rezgeseben ereztel valtozast. Teljes placebo jelenseg.A titulushoz jar egy sapka, es egy varazspalca is, hordd rendszeresen, hogy a hetkoznapi emberek tudhassak, mire szamitsanak ha esetleg kommunikalnak veled.
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Ebből leginkább semmi értelmes nem fog kijönni.

A nyomatékok fordulatonként kellenek, nem csak a csúcsérték (tehát a komplett fékpadi mérés [link]), illetve kellenének az áttételek (váltó+primer/szekunder), kerékméret, menetkész tömeg, fizikai méretek, meghajtás módja (lánc vagy kardán)....

Értelmes számoláshoz jó adatok kellenek.
Persu véleményével ellentétben nem vagyok sajnos varázsló.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gaboman
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Ez tévedés. Nem a diagrammból állapítom meg, hanem a hosszú számolásból, ami a diagramm mögött van. A diagramm csak egy képi megjelenítése a kiszámolt adatoknak. A számolás alapja pedig a fizika törvényei, és mérések eredményei. És mint ilyenek, elég pontos képet adnak a különböző motorok karakteréről. Persze, nem kell mindenkinek ezt értenie.
Magamnak csináltam, a saját érdeklődésem kielégítésére, nem másoknak. 
Nekem teljesen jó, ha valaki ráül és kipróbálja, és vagy van lehetősége tesztelni a próbaúton, vagy nem.
Én inkább kiszámoltam. Persze nyilván, a motor nem csak a menetteljesítménye, de azért ez egy elég fontos paraméter. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezek a megállításai kb azonosak azzal amikor diagramból kiszámolja melyik motor milyen , és meggyőződése hogy a valóságban is úgy van.
-
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Reméltem, előállsz valami emészthetőbb magyarázattal a tapasztalataimra, minthogy "varázsló vagyok", de ha nem, hát nem.

Ezzel a varázsló titulussal együtt tudok élni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Topiccsendőr
addikt
Ok fussunk neki ujra.

Ha lambda szondas, akkor mar a haromnegyede gazolaj, mivel utana tud menni a legfeleslegnek, bar saccolom, nincs benne kopogasszenzor tovabbra sem, usse kavics.
Tehat megjobban nem tudod megallapitani
Sikerult megintcsak a sajat kapuba rugni a labdat...
A csaladi autot analogianak hoztad, amit erzekeltel. Szoval azt ugy felejtsuk el. De azok utan, hogy te az olajrol milyen sommas velemenyt irtal az erzeseid alapjan, haaat, igazi varazslo vagy
Nekem volt szerencsem 2 eves benzinnel menni, detonalo 4 T motorral, (ami nem kis teljesitmeny) volt szerencsem valoban pancsolt benzinnel menni, satobbi. Ezek alapjan amiket irogatsz, az hajmereszto.
-
-Mosquito-
őstag
Nem mindeg, hogy az okos hülyéskedik vagy a hülye okoskodik.

-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Valamikor (talán a nyolcvanas évek közepén, kilencvenes évek elején) egy forma egyes verseny után a száguldó cirkusz nem vitte magával az akkor még egész más szabványok szerint készült üzemanyagot, és belekerült egy budapesti kagylós kútba a nafta. Na, akkor jelentősen jobban mentek az ott tankoló civil autók!

Persze azóta ez már elképzelhetetlen...
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Javíts ki, ha tévednék, de a lambdaszondás jármű nem nyílthurkú. Márpedig 2007-től van lambdaszonda az SV650-ben.
(Enyém is ilyen.)
Tehát már az elején borult az érvelésed, mert ez egy zárthurkú, visszacsatolással működő jármű."A tobbi lehet egy lazabb vezermulanc, kornyezeti homerseklet, motorhomerseklet, legsuruseg."
Ez így van, ezek mind számítanak, kalkuláltam is velük. Az alkatrészes robbantott ábrája alapján levegőnyomás és hőmérséklet szenzor is akad a légszűrőházban az én SV-mben, a vízhőfokot is méri, tehát elvileg minden pipa.Szóval fussunk neki újra, hogy most már ismered, milyen járműről van szó, milyen szenzorokkal. Ha már a tudománytalan hozzáállást meg homálykodást emlegetted....
Azt amúgy éppen nem írtam, hogy érzésre jobban ment. Az a családi autó volt. Azt azért megérzed, ha elmész tanolni, teletöltöd, és utána jéé, újra endesen megy... Az SV-n viszont nem vettem észre, hogy lomhább lenne, csak a járáskultúra volt rosszabb a bizonyos általam gyengébbnek vélt benzinnel. Lehet gyengébb is volt, de ott nem olyan feltűnő, ha eltűnik pár paci.
-
Topiccsendőr
addikt
Nah, ezert nem szoktam megmagyarazni neked, hogy miert nem all meg a velemenyed. Nekem kinos, ahogy a valosagot hozzatorzitod a velemenyedhez.
Neked nem kerdeseid vannak, neked valosagtorzito velemenyed, semmi szukseged valaszokra. (bar ezt tobbszor elmondtam neked enis, megis megvalaszolom - szivesen)
Ha annyira rossz benzint tankolsz, hogy jaraskulturaban megerzed, ott mar nagyon nagy baj van. Egy nyilthurkos injektoros motor "jaraskulturaja" nagyon sok mindentol megvaltozhat, nalunk a te placebod van az elso helyen. A tobbi lehet egy lazabb vezermulanc, kornyezeti homerseklet, motorhomerseklet, legsuruseg. A nyilthurkos ezekbol nehanyat csak saccol, mivel nincs visszacsatolasa, vezerlese. A legutolso helyen van a benzin. Ha ilyen tortenik benzintol, amit megerzel, annak a benzinnek a fele gazolaj (sarkitva)
A tudomanytalan hozzaallast jerlek hagyjuk, mert ez ne legyen az a forum, ahol erzesre jobban ment, stb. Ez nem bizonyitek semmire. Szoval ez a tudomanytalan hozzaallas kerulendo itt. Koszonom.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sorozatok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- További aktív témák...
- Bialetti kézi kávéőrlő
- BOMBA ÁR! ÚJ, bontatlan Dyson V15 Origin (SV51) porszívó
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), 2 tükör, 2 lámpa.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
]