Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok. Ismeritek ezt a szervizt?
500 méterre lenne tőlem, elég kézenfekvő választás lenne, de habiztire nem mennék hozzájuk, akkor inkább marad Burka mester a Kékholdban.

-
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Örülnél mi? Öntöd az olajat a tűzre?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bigdady
nagyúr
Hali
Belépő kategóriás bőrdzsekit hol ajánlott venni?

-
Bátorkodtam elmenni Visegrádra kicsit megnézni mit a helyzet az úttartással meg döntéssel. A majrécsík sokkal beljebb került, eddig csak az volt, hidegben nem próbálkoztam nagyon, de ég meg föld a GS-hez képest. Mintha az útra lenne tapadva a motor. Nem pattogok, nem ugrál, sokkal jobban veszi az úthibákat. Sokkal jobban lehet terelgetni, a fékek is totál mások. Röviden tömören egy kanyart sokkal tempósabban lehet venni anélkül, hogy attól tartanál, h megcsúszik és a fékek is sokkal megbízhatóbban működnek. A hátsó itt könnyen meg tud csúszni. Az jutott eszembe, hogy ez a motor egy nagyon nagyon megbocsájtó és kezes darab és azt mondom ez így jó lesz. Elég kihívás néha az élet más területe, nem kell még ide is a problem.
A váltó is sokkal kevesebbet dolgozik, mert nagy tartományban dolgoznak a sebességet. 3000-től 9-10000-ig lehet neki húzni. Ezzel a csattogással ami váltáskor van még kezdeni kell valamit, nem emel ki rendesen úgy tűnik. Az 1-es mindenkinek csattanós, a többinek nem kéne ilyennek lenni. -
sajtee
őstag
Mit gondoltok, A2 kategóriában mik a "legjobb" motorok?
Városra, ritkán rövidebb utakra (maximum 100km), esetenként két személlyel.Csak érdeklődésképp lennék kíváncsi a véleményetekre.

-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék venni mostanában valami 125ös gépet. Főleg a supermoto irány tetszik. Milyen motort tudnátok ajánlani? A1es jogsim van. Ha lehet a gép ára maradjon a földön. Előre is köszönöm az ötleteket.
-
-
canniball
nagyúr
-
BoB
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
NC750 most nem számít, abban egy félbevágott autósblokk van, nem is igazi motor

Egyébként most ilyen motorod van?
-
tboldi
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ellene nem tudok semmit csinálni, itthon a gép előtt ülve meg nincs szükségem füldugóra. Majd meglátom, mi lesz, amikor újra nyeregbe pattanok.

-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Én nagyrészt mindig számolom és figyelem, hogy milyen tempókat és körülmények között mentem. Nem másért, mert az a +1 liter nem oszt nem szoroz, de épp a reggel linkeltem, hogy milyen hülyén jelzi az üzemanyag szintet....tartalékra tekeréskor van félig...
Másrészt a motor műszaki állapotát is tükrözi.Amúgy itt van ER-6n fogyi és itt is ilyen értékek vannak, mint SymbianOS ír.
No meg van GSXF fogyasztás is.... elég vicces értékek. Haveri körben is úgy fogyasztanak, mint az enyém, egy - két kivétellel. Nem is tudom ezek mit csinálnak ilyen értékekhez.
-
emre
veterán
válasz
Something_
üzenetére
Nekem csak egy dolog nem mindegy.
Mégpedig ha áttekerem tartalékra, maradék 3,5--4 liter benyával mennyit tudok még elmenni. Ezért valamilyen szinten azért célszerű képben lenni a dolgokkal. -
-
tboldi
nagyúr
3,5-öt az injektoros 250-esek tudnak
Meg a CB500X.

szerk.: A füldugóhoz annyit, hogy én simán meghallottam a kabát belső zsebében csörgő telefont is menet közben (MotoSafe).
Én csak attól félek, hogy elöregedik a szilikon (?) úgy, hogy nem is használom.(#64170) kcsa: Persze.
A min. 3,3 L volt, a max. pedig 3,9 - városban 60-65-tel, külterületen pedig 100-110-zel, kb. fele-fele arányban. 
-
Something_
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Naaa, de ti századra pontosan kiszámoljátok. Nem mindegy, hogy 4,5 vagy 5,5 liter? Ha ennyire számít, hogy minél kevesebbet egyen, akkor tényleg venni kell egy 250-es robeszt, 90es utazó aztán 3,5 liter, ahogy kcsa írja.
5.000 és 10.000-es költségre inkább nem is reagálok, sok értelme volt beleírnod ezt a hatalmas fszágot. -
canniball
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
SVN650 K4.
Te idomok mögött ülsz így kb. nincs légellenállásod a csupasz gép(ek)hez képest, ahogy írod is nagyobb ccm sor4 ezért lehet ugyanahhoz a menetdinamikához (már ha ugyanaz) nem kell annyira pörgetned mint nekünk, sőt az is lehet nem is szereted ha annyit forog, meg stb. stb. amit még a hozzáértők biztos tudnának sorolni.

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Nem tudom te min ülsz.

Az enyémhez képest gondolom soknak, mert én lendületesen is eljárok 4,8-5,1 között egy 30 éves technikával rendelkező, nagyobb köbcentis, karbis sornéggyel. Ehhez képest egy két hengeres, modernebb, befecskendezős, kisebb köbcentis, könnyebb motortól vártam, hogy benyög egy 4 liter körüli értéket.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
A worksafe faxa, nekem van. És ha van egészségkártyád, akkor gyógyszertárban arra is megveheted.

SymbianOS: Nem sok az egy kicsit még mindig? Bár én csak büszkébb vagyok.
HGabor89: lehet, hogy ez nektek vicces, de én az elmúlt két hétben többször kellett menjek Győrbe motorral munka ügyben, néha sietősen is hazafele. És ha ezt egy hónapra levetítem, akkor igenis méricskéli az ember, ha nem 300-500k-kat keres.
De örülök, hogy van akinek nem számít,hogy egy nap 5000 vagy 10000-et tankol el hetente többször. 
-
5,14l / 100km - 99.9-nél gurultam a kúthoz. Rajta ülve töltöttem csurig. 50-50% nyugis nem nyugis.
64km után még csak egy rublika megy le a 6-bol.Gabor! Jó tudni, többet nem nézem, max azt, hogy a rublikák hogyan fogynak el. Amúgy 80%-osak a gumik, DOT 2012 45. Hét.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
OK, fizunap után mindenképpen beruházok valamelyikre (MotoSafe vagy WorkSafe). Jókat írnak róla, tehát valószínűleg felesleges az aggodalmam:
"Kételkedve rendeltem meg, hogy ez is olyan mint az általában reklámozott csodaszerek. A plexim pont a bukósisak tetejére tereli a szelet így az elég hangos. A zöld szűrővel is már tökéletesen csillapítja a zajt, igazán akkor volt feltűnő amikor egy pihenő után nem raktam vissza, pár kilóméter után megálltam inkább visszatenni. Van aki panaszkodik, hogy kényelmetlen, engem egyáltalán nem zavar. A beszédhangot (Interphone, navigáció) tökéletesen hallani. Hosszabb pihenőknél inkább kiveszem, mert a beszélgetéseknél nem érzékelem, hogy milyen hangosan beszélek. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki egy ilyen vásárlásán gondolkodik."
-
wody21
tag
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Mondjuk egyszerűen nem fogom hallani/érteni, mert a füldugó (a direkt motoros verzió is) minden frekvencián csillapít, nem is keveset. Az Aldi-s cucc meg csutka hangerőn sem túl hangos. Még a gyengébbik (zöld) betét is 24-26 dB-t csillapít a beszédtartományban (2000-4000Hz)
Hz 125 250 500 1000 2000 4000 8000
zöld dB 14,8 15,0 15,7 18,7 26,6 24,4 18,9
sárga dB 18,8 15,6 16,0 18,5 27,7 23,9 22,0 -
V.Stryker
nagyúr
Szakmai kérdés némileg: Az egyik oldalidom szélén van egy kb. 2 centis repedés. Ezt hol tudják megcsinálni és kb mennyiért úgy, hogy a fényezés is rendbe legyen? (meg mondjuk akkor már körbe is lehetne polirozni és eltüntetni azt a néhány karcot.
Ez milyen ktg-et képviselhet kb és tudtok ilyen céget ajánlani?

-
polimorf
tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Ami negativumot találtam benne az előző géphez képest az a fejre ható szévédelem. A régin szinte egyáltalán nem kapott szelet a fejem, ezen meg ugyan nem rángatja a fejemet a szél de nagyon hangos a sisakom már 70 fölött is. Erősen gondolkozok egy kifejezetten túra plexin ami 15cm-el magasabb a jelenleginél. 100 euró körül már kapható az ebay-on. Engem nagyon zavar a menetszél zaja amit a sisakban nagyon hallok, igaz a sisakom se a leghalkabb, egyszerű olcsó MTR sisak.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Az ember pár óra után belefásul, de így is rengeteget elvesz a gurulgatás élményéből, nagyon zavaró. Tedd hozzá, hogy én "lassú jármű" vagyok, nagyobb tempónál ez még sokkal rosszabb...

Szóval fizunap után jön a füldugó, bár én attól alapból idegenkedem.szerk: tartok tőle, hogy a dugasszal az Aldi-s sisakkihangosítót nem fogom rendesen hallani, pedig az meg piszokul bevált az xRider GPS-hez, imádom!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
polimorf
üzenetére
Én mindig ezekben a sebességi tartományokban használom (fölötte csak előzéskor, legfeljebb egy-két percig, az autópályát meg kerülöm), így nekem pont 4,0 literre jön ki az átlagfogyi (sok tankolás átlaga). Ahhoz képest vagy a tiéd fogyaszt rohadt keveset (dupla teljesítmény, másfélszeres súly), vagy az enyém sokat.

Amúgy 3,7 volt a legkisebb fogyim, 4,3 a legnagyobb eddig. (120 fölötti tempónál nagyon nem érzem jól magam a motoron, pláne ezzel a qrva hangos Caberg sisakkal.) -
polimorf
tag
Köszönöm a linket, még nem láttam!
A szine nem limitált az tuti, a többit nem tudom, de majd ha összefutok Ferkó barátommal majd csinálok egy komolyabb összehasonlitást, hogy miben különbözik az övé ami nem limitált az enyémtől. Ránézésre semmiben.
Van egy arany szinű tábla rajta valami 50-es felirattal, majd lefotózom. -
AndrewTdi
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
ezzel én is így vagyok.

-
törölt tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Hogy ti mennyit tudtok ezen problémázni! Nem mindegy? Mit fogsz csinálni, ha kiderül, hogy 5,5 -öt eszik? Vagy 6 -ot? Akkor szétszeded apró darabokra, vagy nem indulsz el sehova vele, mert túlfogyaszt? A HD -n még középsztender sincs, ezért azt a módszert dolgoztam ki, hogy tankolok, aztán, ha kevés üzemanyagot mutat a műszer, akkor megint tankolok. Ha pedig spórolni akarok, akkor nem húzom annyira a gázt (vagy, előveszem a Simson -t).
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Akkor délután egy Szentendre-Esztergom-Tát-Héreg-Tata karika?

Mondjuk kicsit engem is izgat, hogy mennyi az annyi... gondolkodom,hgoy egy két literes flakonba kéne vinni magammal tartaléknak benzint és kijárni míg le nem áll.
Bár igazából egyszerűbb lenne a kúton leengedni a benzincsapnál. 
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nekem van középsztenderem, de a 240kg-t nem könnyű felhúzni. Azért megy már elsőre is, de inkább rajta ülve tankolok, mindig csurig, hogy felkoppanjon a szintjelző. Oldalsztenderen, mellette állva el nem tudnám képzelni a tankolást.

Amúgy a műszerek pontatlansága szerintem tök általános. Nálam pl. igen erősen "egyedileg" jelez. Tartaléknál van félig...
Mutatom.A tank ugye 20 literes tartalékkal. Csodás 400km-es hatótáv vegyesben.

-
AndrewTdi
addikt
válasz
canniball
üzenetére
én is így tankolok.
Nálam a lakott területen belül is 70-90 a tempó. országúton, pályán nagyon változó. 120-160 között. így jött ki az utolsó 2 tankom 6,2-6,5-re. Igaz ebben volt, egy kevés 2 személy, intenzív kigyorsítás, 70-80-as túratempó, Visegrád, stb. Szóval szerintem abszolut vegyes. -
rolcsi099
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Kösz szépen most már világos

Ma délután elvittem egy szerelőhöz aki átnézi hogy jól van e össze rakva
majd ő elmondja hogy kell e vagy mi
de azért jó ilyen témába is egy kicsit belekóstolni 
-
polimorf
tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Én vegyesben mértem mert tőlünk Dunaszerdahelyről átugrottam Győrbe meg vissza. Tehát volt benne lakott terület is meg lakott területen kivüli szakasz is. Mint irtam is lakott területen 50-60km/h kivül meg 90-120. Szerintem egy normál nem száguldozós motorozós tempóval.
-
-
canniball
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Akkor vegyél ilyet; igaz nem full hálós de van rajta jó nagy szellőző és nem kell külön kabát hűvösebb időre.
-
canniball
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Csak Macna jó? A Difi San Diego kb. olyasmi.
-
válasz
polimorf
üzenetére
Aztán hol? Lakotton az igen tempós. 25km 23 perc alatt ment le ma kora kora kora reggel.. 6.2l-t evett be durván, de folyik egy pontosabb mérés. Ezt én nem tudom ilyen ütemben etetni, kicsit finomítani kell a csuklón. 240km után ha nem tankolok megáll. Kicsi a tankom is. Tudom én h meg van az ára ennek, de soha senki nem szólt ilyen falánkságtól, VAGY már megbékélt emberek írtak.
Most úgy mérem mint te. injector lévén nem akarom nullára kijárni, inkább csurig tankol, 100km és rátankol. -
canniball
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Már a Shox is forgalmazza a Macna cuccokat, náluk nem nézted?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
tboldi
üzenetére
Évről évre egyre rosszabb. Kevés/kevesebb kiáltó van kint,némelyik bolti árakkal dolgozik. Viszek egy kis pénzt, C3pro-ra,kabátra stb.. Sisak van de bemutató darab volt,igaz jó áron 210ről 172 ért. Spyke nyári kabát csak gyerek méretek voltak. Ok akkor Powerbike Macna felső, nix kint az üzlet. Szóval így nem az igazi,potya út volt.
-
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ahogy Erdős Csaba mondaná:
Most húzz neki csutka gázt, különben sohasem tudod meg, hogy milyen lehetett volna!
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
rolcsi099
üzenetére
Ne haragudj, de elolvastad, amit irtam?
"elmeletileg nem kell bejaratni"
Mindenkepp valaszt aksrdz, akkor te is deritsd ki, hogy: Mennyire illesztettetek a hengert? Mekkora a prestav? Mekkora a kompresszioviszony?
Ezektol fugg, h meg fog-e ragadni jelenleg.
Valaszt akarsz olyan kerdesre, amire nem lehet valaszolni informacio hiany miatt.
A klasszik jaratas folyamatat leirom, ami semmit nem er, ha barmelyik ertek rossz, a fent emlitettek kozul.
Etz ket ugy kell bejaratni, h kb max fordulatszam egyharmada, majd idonkent kiforgatni teljesen, majd megvarni, mig visszahul.
A 2 szazadra illesztett rotax 122 nel kulon megadjak a max fordulatot 500-1000-1500 km utan.
De ezt nem lehet atultetni egy am6 minarelli blokkra.
A kerdesedre nem lehet valaszolni.
Lehet megragad mint a szar, akarmit csinalsz vele, lehet semmi baja nem lesz semmitol.
Nincs eleg info.ez nem ilyen egyszeru szakma. -
Logeeen
senior tag
-
Logeeen
senior tag
-
V.Stryker
nagyúr
-
polimorf
tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
ABS van a nem limitáltakban is sőt kipörgés gátló is, bár a régebbiekben még nem volt duálfék, ha jól tudom de ettől még nem lehet limitált.
Ez a limitált duma csak arra jó, hogy drágábbért sikerült megvennem.
Bár tényleg van rajta egy embléma amin szerepel a limitált szöveg.Ma annyira kedvet kaptam, hogy ha normális idő lesz akkor holnap is megyek egy karikát. Élvezem a gépet
-
V.Stryker
nagyúr
Holnap délután lehet én is vevő lennék egy karikára BP-ről.
-
polimorf
tag
Ilyen részletesen nem tudok infót a saját motoromról, de valamire biztos jó a nagy generátor is.
Gondolom akkor több elektromos kütyüt lehet rá kötni?
Azt tudom, hogy limitált szériás de, hogy mitől limitált azt se tudom
SymbianOS Nyugi azt mondta a haver akinek ugyan ez van, hogy csak azért ilyen alacsony a fogyi mert ez a tempó amivel én mentem (90-120) ez csak " totymorgás" ha normális sebességgel fogok menni akkor 5 lier lesz. (Én azzal is elégedett leszek)

-
Bogyó bá'
nagyúr
Na, ki merre kujtorgott ma?

Nekem ennyi volt: [link]
Csak a legvégére kezdtem el fázni, nem is kicsit. A délelőtt - javítva - visszakapott csimmám talpa még tart!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
bigdady
üzenetére
Ahogy olvasom lennie kell két szelepnek. Túlnyomás esetén az egyik kiengedi a tartályba a fölösleget, majd ha visszaül a rendszer, akkor a másik meg visszaengedi a hűtőkörbe a vizet. Gondolom a tartály alsó pontjáról húzza be a negatív nyomás, ami kell.
Amúgy az enyémen van min-max skála. Kétlem, hogy üresnek kéne lennie.
Ezek szerint a motorom kiküldi a szabadba az anyagot, ha túlmelegszik. :-D
Tudnám hol vannak ezek a szelepek...
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- E-roller topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB fehér használt, karcmentes 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A min. 3,3 L volt, a max. pedig 3,9 - városban 60-65-tel, külterületen pedig 100-110-zel, kb. fele-fele arányban.

De örülök, hogy van akinek nem számít,hogy egy nap 5000 vagy 10000-et tankol el hetente többször.
Mutatom.