Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Hajtóműolajat hidegen vagy üzemmeleg állapotban érdemes cserélni?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Ha nem mukodne rendesen a benzincsap, nem menne a motor, ezt teljesen kizarnam. Ezert van a pri allas a csapokon, hogy azzal toltsd fel a karbit.
Egy negyutemun ennyi gyuru van. Te az olajlehuzo 3 reszbol allo gyurujet talalod soknak. Elotte ket kompressziogyuru.
A gyuruhezag a gyuru ket vegen merendo bent a hengerben. Sztm te masra gondoltal. -
Something_
őstag
Kicsit nagyobb a külön felrakható protektor :-) Viszont a kabátba rakható komfortosabb :-(

-
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
17+-0,5mm az előírás, tűrésen belül van mindenhol, csak most pluszos egy-két tizeddel. Előtte is jó volt az úszószint, de inkább -0,2-0,3 körül voltak.
Hengereket én nem néztem, csak feltűnt a gépkönyvben a specifikációnál, aztán jött ki a szemem, mint a csigának.

Rákerestem a GPZ 600R gyűrűkre, és azt látom, hogy 5 db (azaz öt
) gyűrű van egy dugón. Ez azt jelenti, hogy egy hézagba kettőt is raktak. Vicces felépítés.Illetve egy dolog gyanús még, balfaszságom miatt tűnt fel.
Sikerült elhagyom néhány csavart az úszóházakról, így az egyik szivárog.
Nem para, hadd folyjon, majd veszek csavart...
De, azt vettem észre, hogy a benzincsap vákuumos nyitás esetén nem tölti fel annyira a karbi(ka)t, mint szabad átfolyással. Levettem párszor a tankot - karbihoz hozzá kellett férnem - ment a motor tank nélkül is, aztán nyilván a benzin szivárgás abbamaradt az úszószint csökkenésével, de visszarakva a tankot se szivárog azóta (vákuumos csapállás). Vagyis fel se tölti rendesen. -
Geresics
addikt
válasz
Khaosz55
üzenetére
Akkor jó. A teljes versenynaptárat itt szoktam nézni:
http://mxonline.hu/mx_sx_versenynaptar_2016 -
Khaosz55
addikt
Megtaláltam facen fenn van szerencsére.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
holnap lesz Pannonhalmám a Magyarország Nyílt Nemzeti Endurocross Bajnokság és Kupa.
Nem tudtok róla valamit, hogy mikor kezdődik mikor mi lesz ? A fiamnak akarom megmutatni, de sajnos a neten semmi infó nincs róla.
-
Egy injector szinkron változathat a fogyin?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Mennyivel nagyobb az uszoszint?
Inkabb a gyarit allitsd be, mert egyreszt sokat kap, masreszt ha elereszt a csapod es tulfolyik, akkor feltoltod a.hengeredet benzinnel, ha nyitva van a szivoszelep, aztan van meglepi inditasnal.
A fulladozast egy sima alapjarati csavar tekergetessel is eltuntethetted volna valszeg, attol fuggoen mennyit emeltel az uszoszinten. Igy most tobbet kap mindenhol.Milyen gyururol beszelunk most?
Leszedted a hengerfejet?
Ott nehany tized lehet max. -
mrhero
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
az utolsó mondat? annak a hsznek 3x ugrottam neki, de nem értem. biztos én élek fogyatékkal, meg nagyon késő van egyszerre.. Cigi, London, lemerült teló és verés.
-
Teasüti
nagyúr
Ma végre volt időm és ihletem, így összeraktam a motort.
Karbi volt szétszedve, úszószintek most plusszosak, eddig inkább mínuszosak voltak. Ezen kívül a szelephézagok lettek faszán belőve. A többi meló nem motorikus volt.
Érdekes, hogy most nem kellett sokat pedálozni mint a téli leállás után, ahogy telítődtek az úszóházak utána pöcc röff.Jah és a lényeg, hogy eltűnt a fulladozás gázadásra, most azonnali gázreakció van, ahogy azt kell.

Gondolom a pár tizeddel megemelt úszószintnek köszönhető.Persu:
Láttál már kétszer nagyobb gyűrűhézagot, mint a gyűrű vastagság?
Ez vmi spéci gyűrű lehet? -
baboss
őstag
válasz
zeon.hu
üzenetére
bogyo112
Tavaly le akartam szokni, de szívta az élettársam a 2 lánya meg a fiam, így szinte esélytelen volt hogy lerakjam, pedig egy párszor belekezdtem. Most már nincs élettárs, csak a fiam, talán most sikerülhet. Amúgy meg volt egy szívműtetem még 14 évesen elvileg nem is gyújthatnék rá. Nem iszok alkoholt, nem kávézok, ha lerakom a cigit akkor csak 1 káros szenvedély marad a motorozás.
-
demars
addikt
Sziasztok!
Pici útba igazítás kellene...
Ha szeretnék hátsó dobozt a motorra, mi kell hozzá?
Ha jól látom, kell egy típus specifikus platni (ez a konzol ugye?), majd erre egy doboz!?
A kérdése(i)m : a platnira bármilyen doboz rögzíthető, univerzálisak?
Felszerelés megoldható otthon (van szerszám, hely, stb)
Köszönöm -
baboss
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
dugynok
Napi 1 doboz, ha töltöm akkor az 4 napig elég, csak lusta vagyok tölteni így akkor kevesebb is fogy.
Megpróbálom lerakni, inkább a motorra költöm. Kaja után nehéz lesz majd, hogy nincs cigi.
Ingyenes vezetéstechnikai tréning motorosoknak -
Topiccsendőr
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Azert a hsz ed utolso mondata nagyon odabasz.
-
baboss
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Rá kéne magam szánni, ha úgy nézem akkor havonta majdnem 100l benzint füstölök el, azzal rengeteg kilométert lehetne menni., vagy egy új első gumi ki is jönne belőle.

-
FIREBLADE78
addikt
válasz
baboss
üzenetére
Cigiről tessék leszokni. Engem mindig anyám kalapált. Emlékszem amikor Londonba mentünk sulival,vittem a siemens mobilom és töltőt itthon hagytam,aztán csak nem bírt ki egy hetet illetve vettem rá egy dizájnos burkolatot,előlap,hátlap. Valamelxik nsgxobb kicserélte,de kókány lett. Amikor hazaértünk,anyám úgy megvert,rítom mint az állat. Igazából nem tudom,hogy ven e értelme a verésnek,bizonyos szintig igen,de felesleges dolog.
-
Exide akkuk milyennek számítanak?

Köszi, tehát nem a legalja. Itt pihen egy mellettem. Ja és tudom mát mi az a KR.
DD Ezt csak egy valaki érti kimondottan. -
emre
veterán
-
baboss
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Már rég rájöttem arra, hogy agyon verhetem akkor se tanulna belőle. Ha jobban megnézem akkor simán lenyomna, súlyban erőben felettem van. Most teljesen kivagyok szolgálva, kaja a szobába hozva, cigi töltve meggyújtva, ha innák alkoholt akkor még sört is kaptam volna.
Látom, hogy bűntudata van a fiúnak. 
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ja,mint a fát
-
TBone
tag
kellene egy körmöskulcs, hogy a hátsó rugóstag előfeszítését állítani tudjam (cbr600f4,1999) mondjuk egy ilyen. a probléma az, hogy csak rendelésre hozzák, és ha esetleg kicsi, akkor ne vegyem már meg feleslegesen. vannak nagyobbak, tágabb értékekkel, de nincs kedvem 5ezret kiadni érte. ki lehetne valahogyan deríteni, hogy ez az 50-52 mm elég-e?
esetleg ha valakinek f4-e van, neki milyen van hozzá? más módszert sajnos nem tudok amivel állítani tudnám, kumma nehéz elforgatni. mondjuk úgyis megyek két hét múlva telószimmering szerére, megkérem majd a szerelőt, hogy mutasson már egyet, ami jó hozzá, ott biztos van. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
miert, az ujakat vagod?

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére

ezert
-
baboss
őstag
válasz
üzenetére
Én se voltam ám jó gyerek, a Dacia- t loptam ki a garázsból, de legalább volt jogsim.

Megbeszéltem vele, hogy ilyet soha ne csináljon. Ha megoldható akkor megengedem, hogy menjen a motorommal ahol biztonságosan tud menni mások veszélyeztetése nélkül. Nem azért neveltem 22 évig, hogy egy ilyen hülyeség miatt ha baj van a temetésére keljen mennem, vagy nyomorékként az élete végéig ápolásra szoruljon. A GK jogsira is én beszéltem rá, hogy elsőnek azt rakja le, legyen tapasztalata a közlekedésben, meg egy kis rutin, azért a kocsi sokkal biztonságosabb. A motor jogsi is el van indítva, jövőre már együtt mehetünk túrákra. Nyugodtabb leszek ha az elején velem motorozik, legalább szem előtt van és nem a haverokkal megy eszetlenül.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
A Yamahánál az XV535-öt miért hívják Virago-nak? Ez a neve, vaze...

(#64947) SymbianOS: drágábbra nekem sem tellett, de a mások sokéves levetett sz*rjai után (amit még én újabb 2,5 évet nyüstöltem) mindenképpen vadiúj cuccot akartam venni. mivel tesztet is olvastam róla, így belevágtam. A kabát, a nadrág meg a spéci SAS-TEC gerincprotektor együtt került 67k-ba, egyszer én is megérdemlek ennyit.
(#64951) SymbianOS: azok a lenézett sz*rok márkaszerviz nélkül, minimális hozzáértéssel és szerszámmal végzett karbantartással is eldöcögtek 20-30 évig. Nem hiszem, hogy a mai műanyag vackokról is el fogjuk majd ezt mondani.
-
Xaels
félisten
Nekem sajnos kimaradt az életemből az ilyesmi csínytevés.

Hajnalban szokásos módon mentem dolgozni. Sí aláöltöző, ing és Spool motoros kabát felül. Alul aláöltöző, BKV-s gatya meg az IMET motoros nadrág. Na amiben komfortosan jól éreztem magam reggel abban majd meghaltam délután mikor jöttem haza.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
MZ ES-125, ES-150 vagy ES-250. Igen, motor.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nekem a Shox Three Layer hidegben bevált, a hálós betétei ellenére (van benne kivehető vízálló-szálálló membrán, és termobélés is). Nagyjából + 10 fokban már tudok benne 2-3 órát motorozni különösebb fázás nélkül, egy lidl-es aláöltözőben és egy vékony polár pulcsiban. Mondjuk ezt a régi göncöm is tudta.... ....a régit (Shox nadrág meg az említett japán kabát) a szellőzés teljes hiánya miatt nyáron nem lehetett elviselni.
-
törölt tag
válasz
baboss
üzenetére
Mi talán mások voltunk? Én biztos nem. Fater beállt a kocsival a garázsba és kiszúrta, hogy a 10 éve lezsírozott Trophy -jának a kipuffogójára ráolvadt a ponyva.
Volt pitty-putty, szobafogság, meg elvette a garázskulcsomat. Azt nem tudta, hogy az első emeleti ablakom már régóta ajtóként is funkcionál, mint ahogy azt sem, hogy a szomszéd srác lakáskulcsa nyitja a garázsunkat. Reggelre 4 bakon volt a családi Trabi a garázsban. Persze, tudta az öreg, hogy honnan fúj a szél, de nem tudta rámhúzni a balhét, hiszen "tuti alibim" volt. Nem sokkal később megkaptam a Trophy -t. 
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére

Nem néz ki rosszul, meg nem is drága. Bembomotortól veszed? (25.900,-)
Nekem színre jobban bejön mint as sajét Shox-om, viszont a brutális méretű hálós betétekről nem szívesen mondanék le a tavalyi kánikula tapasztalata alapján. (konkrétan többször hőguta kerülgetett, még menet közben is. inkább lehúztam cippzárt derékig, csak ugye úgy éppen semmit nem véd. Az még a jó öreg Kushitani volt, teljesen szellőzés nélkül). -
válasz
baboss
üzenetére
Minden esetre nekem kikerekedtek a szemeim és ahogy látom másnak is.
Viszont hasonlót épp a napokban hallottam csak autóval.
Mással meg más vaj van, tehát ennyi.
A motoromhoz érni sem érnek sem családban sem melóban ha esetleg útban lenne, az ott rohad meg én meg nem mozdítom. Pl faterom az utánfutót nem hozta ki mert előtte volt a motor. Tavaly. Másnap már szólt, reggel kitettem.Veszek holnap kabátot:
PLUS Roller Red
A Textil kabát 600 D Heavy Duty poliészter anyagból készült. 4 évszakos használatra. Airvent-cipzár elöl és hátul. 3M fényvisszaverő az első és hátsó oldalon Kivehető thermo bélés Z-liner membrán. A maximális biztonság érdekében beépített könyök, váll és gerincprotektorok XS-3XL méretekben.
Légszűrő átvétel közben megláttam, hogy próbálgatja valaki az utolsó jó méretet nekem, felpróbáltam, kényelmes, protektorok jó helyen vannak. Pólóra és vastag pulóverre felvéve is jó. -
FIREBLADE78
addikt
Érdekes. Engem anyám agyonvert anno. Habár nem tudom,hogy volt e értelme

-
baboss
őstag
válasz
dugynok
üzenetére
Nincs semmi értelme, nem használ neki. Majd reggel és este mehet gyalog a munkába, elég gyakran én szoktam hozni vinni. Meg lesz még más megvonás is, ezeknek sokkal több haszna van mint egy taslinak.
Most telefonált, hogy a falú végén van a barátjánál, szerencsére a másik sisak a szobájában megvan van, nem vitt utast.
-
baboss
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Napközben hívott, hogy ha hazaértem elmegyünk e motorozni, mondtam, hogy sok a munkám most nem alkalmas Forgalomtól elzárt területen megszoktam neki néha engedni, hogy mennyen vele, de én hátul ülők mint utas. A KRESZ vizsga megvan neki GK -ra, most jár vezetési gyakorlatokra. Amikor megvettem a motort megbeszéltük, hogy egyedül soha nem megy vele.
több mint egy évig nem is volt semmi gond a mai napig. -
baboss
őstag
Hazaértem, megyek le a pincébe hogy holnapra bepakoljam a szerszámokat a motorba, de a motor sehol.
Kulcs a lakásban elrakva. A 2 sisak is eltűnt a lakásból. A nagyobbik fiam elvitte a motort. Remélem nem lesz se neki se az utasnak baja. Motoros tudása nagyon kevés. Most sík ideg vagyok, vajon mikor telefonál a rendőrségtől vagy a mentőktől valaki. -
Horvi
őstag
válasz
KoVee84
üzenetére
Nem is rossz ötlet
A felcsapódó sár meg legyen az ő problémája.Szép kis motor. Ha jól látom ez már a 2007 vagy az utáni kiadás. Ha meg szabad kérdezni miért váltál meg tőle?
(#64927) runner 125 Mondjuk azt nem értem hogyha beleakad valami a gumiba és mondjuk nem 10-el megy az illető akkor, hogy nem veri szét a sárvédőt?
-
KoVee84
senior tag
volt z750-em, ezek semmire nem jók, csak max jól néznek ki. Ha a rendes hátsó rendszámtáblatartó konzolod van fent, akkor nem vészes a helyzet, akkor dobálja fel annyira a vizet.
egyébként itt egy sztori az utólagos sárvédőkről

-
baboss
őstag
Beszéltem a tanpályával és elküldik az anyagot , de csak fotó van nekik. Megkértek hogy nekik is küldjem majd el a kész anyagot és, ha minden ok akkor felrakhatom az videót.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Párás? Még pinlock-kal is?
Így értem akkor a kialakítást. Csak fura, hogy inkább beengedik a sarat és a vizet a sisakba, mint hogy plexi legyen rajta. -
baboss
őstag
Most dolgozom, 1-2 nap mire elkészül az anyagg, kb fél óra.
Megpróbálom elkérni azokat a fotókat videókat amit az oktatók készitettek. Nekem csak sisak kamerás anyagom van. -
baboss
őstag
A 20 jelentkezöböl 11 jött el, 3 okktató 2x4 1x3 felállásban. Egy összevágott videót készitek majd a pályavezetésröl valamint a gyakorlatokról. Első feladat teljesìtése, majd a gyakorlat végén látható változásról. Komment lesz alatta. Volt terep motorozás, de nem azzal a motorral amivel mentünk.
Még csak annyi, hogy egyedűl én tudtam egy kezes vezetéssel megcsinálni a gyakorlatokat.
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy van valakinek tapasztalata az ilyesmi sárvédőkkel? Most hirtelen csak ilyen linket találtam de amúgy egy 2007-s Z750-hez kellene. Jó ez valamire vagy csak inkább dísznek? Mert pár napja mentem haza mikor ilyen kicsit esős szutykos idő volt és még hátul a sisakomat is összeverte sárral a moci.
Illetve egy másik kérdés, hogy előre a leömlők után a csövekhez fel lehet szerelni hasidomot ami kb úgy néz ki mint egy hóeke. Annak mi a gyakorlati haszna? Vagy az aztán főleg díszítő elem csak?
Előre is köszi!Üdv,
Horvi -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Az en tapasztalataimbol kiindulva.
Az elso sild jo a sar ellen ha elotted megy valaki, meg nap ellen is. A szemuveg azert jobb, mert barmit belehelsz. krossz palyan, kb 20 perc utan a sima sisakban nem kaptam levegot, illetve a plexit nem tudod lehajtani, mert minden paras lesz.
Ez kb olyan, mintha terhelesprobat csinalnal sisakban. Ezert jo, hogy nem teljesen zart, es nem a sajat levegodet szivod vissza. -
hroberto
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Itt még messze voltunk ettől. 14 volt a legmelegebb. De szerintem ma már megyek egy kisebb kört.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Filmvilág
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LG LCD és LED TV-k
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Asztalos klub
- Mikrotik routerek
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 0perces Kolink KLA-003
- 27% - ÚJ - GIGABYTE RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) gyűrű van egy dugón. Ez azt jelenti, hogy egy hézagba kettőt is raktak. Vicces felépítés.

az igen. Egyszer randiztam egy cigis csajjal,de szétvágott,hogy állandóan ment cigizni, jó formán negyedóránként szívta azt a szart