-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
válasz tboy93 #51598 üzenetére
Ez a baj ezzel a mindig más nevére iratjuk a dolgokat hogy te nem fogsz előrébblépni soha, előbb-utóbb pedig úgyis el kell kezdeni, hát jobb előbb mint utóbb...
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
nagyúr
válasz Burt1793 #51597 üzenetére
Sose volt meg a nevemen semmi 18. szulinapomra kaptam egy 1.0 swiftet faterektol, de nem irattuk a nevemre, igy kevesebbet kellett fizetnem biztire + nem volt atirasi koltseg. Tavaly nyaron vettem egy hondat, de azt is fater nevere irattam, hogy occo' legyen a bizti A motort azt valoszinuleg mar a sajat nevemre iratnam
-
nagyúr
Kosz a tippeket, mehet a sporolgatas jogsira + ruhara + motorra
Biztositas mi penz egy evre egy atlag 250ccm motorra? Motorra is van sulyado?
-
Xaels
félisten
válasz zoltanz #51583 üzenetére
A Balatonnál lesznek bőven motorosok. Most lesz Alsóörs/Open Road fest a héten. Jó lesz ez is a hegyekben, van 3-4 fokkal hűvösebb és árnyék. Pároméknak Fallóskúton van nyaralója, bár az most le van pukkanva vagy 2 éve nem volt fent senki tartósan.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
canniball
nagyúr
válasz V.Stryker #51587 üzenetére
Közben leesett, hogy a Kékesre fel-le-fel, első olvasatra azt hittem Északnak fel-Délnek le és nem láttam az újabb északi irányt; lehet kissé fáradt vagyok.
Én ugyan most nem érek rá, de egy helyzetjelentést majd kérnék az utak állapotáról.
Illetve bár a terven nem szerepel de ha valami miatt esetleg átszerveznétek a 21-es Pásztó alatti részét lehetőleg kerüljétek, épp átépítik (ha jól láttam 2x2 sávra) így nem igazán szerencsés most arrafelé közlekedni.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Topiccsendőr #51574 üzenetére
Szerelőmnek sincs különösebb baja az övével,igaz az övé már injektoros 2007-es. Költeni kell rá tény,de nem havi 100 ezret vagy 50-et. Egy ktm se különb semmivel. Talán a legújabb modell
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz canniball #51580 üzenetére
Ne már...
Gyöngyös felől fel - 1
Mátraszentimre felőle le - 2
Mátramindszent felől megint fel - 3Gyöngyös fele meg haza nyilván...az 1-es útvonalon. A 2-3 persze felcserélhető, de majd meglátjuk.
Tévedni meg tévedhetek, mert habár voltam már fent, de csak Gyöngyös felől és a tetőig... a többi új terep lesz nekem is. Motorral meg aztán az egész. Bár jónak ígérkezik....tavaly a céges dobozossal úgy felmentem meg lejöttem,hogy elől alig maradt rajta minta.
zoltanz - Igaz, hogy nem több napos túra, meg csak egyenlőre 2 PH-s, de ha csak egyet olvasol vissza már haladás.
[ Szerkesztve ]
-
-
emre
veterán
válasz zoltanz #51579 üzenetére
Amikor legutóbb ilyen kérdést feltettem azt írták menjek ki Kakucsra.....
Hát a tököm az menjen.........(#51523) mm89
Nem, akkor oda is címzem, te csak magadra vetted.
Én meg azt nem értem miért jó a falkázás, meg amikor a forgalmon kívül még másik 2-3 motorosra is figyelni kell. Milyen bajra gondoltál amit nem tud az ember egyedül megoldani, és amihez csak egy másik motoros segítsége jöhet számításba? Csak toljad ahogy akarod, a sebességhatárokat leszarva lehetőleg 3-4 motorossal egyszerre.....Nekem valahogy nem áll össze a kép a kemény motorosról akinek egyedül uncsi, mert nincs kivel dumcsizni.(#51526) zoltanz
Na akkor most te jössz. Miért is ég és föld a különbség?
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
zoltanz
nagyúr
PH!-s motoros túra/találkozó mikor van általában? (ha van)
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Daywalker #51576 üzenetére
Szerintem az, az egyik motoros csávó is látta ő is rögtön ezt mondta.
Ahogy olvasom elvileg lehet heggeszteni...[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz -Mosquito- #51567 üzenetére
Azhát valami alufém ötvözet, az a baj hogy ugye pont ott tört el ahol fordul is vagyis ha megheggesztetem akkor többet nem tudom befordítani, azt kétlem hogy úgy meg tudják csinálni, de ez a legkevesebb...
Pont a lefogató patent alatt tört ugye el, és emiatt mondjuk nem lesz egyszerű a történet, viszont ha megy akkor legalább még a patent is tartja szóval masszívabb lesz...
Ott az alátétet visszakalapáljuk mert az is elhajlott, és csókolom.
Ha meg nem tudják heggeszteni akkor tényleg 1 tubus loclite, és visszakalapálás aztán ennyi.
Szerencsére még fujatnom sem kell mert egy műanyag külső borítás jön rá, ami meg tök sértetlen maradt, nem is értem ez hogyan lehet...
De bármilyen gány meló lesz, el fogja takarni ez a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
Topiccsendőr
addikt
válasz FIREBLADE78 #51571 üzenetére
De meg ne haragudj, nalad ez a motor alig van.
Legalabb varj meg egy-ket szezont, hogy mik vannak vele, utana oszthatod az eszt.
Az elozo tulajok gondatlansaga, vagy barmilyen gyartasi hiba...
Rengeteg dolog kijohet. Az meg a masik fele, hogy epp ezert hogy mi szarik be egyetlen motoron es mennyiszer, az nem reprezentativ.Talan innen-onnan ossze lehet forumokrol szedni hogy mivan, de rengeteg a user error, aztan dontse el az ember, hogy most mi helyzet.
Explosión de dos tiempos
-
Burt1793
veterán
válasz FIREBLADE78 #51571 üzenetére
Azok a Kawák (ER-5) és Honda CB500-asok, amiket 25 kW-tal hirdetnek igazából nincsenek is visszafojtva? Ha forgalmi szerint 35 kW-nál nagyobb teljesítményű gépet vesz az ember (A2-es jogsihoz) és "lefojtja", akkor új forgalmi kell, ugye?
Én most a magasságom miatt és költséghatékonysági okokból (városba bejáró motor lesz, ráadásul első, friss jogsival) ilyeneket nézek. Pont 48 LE (35 kW), egy henger. Valaki ismeri esetleg közelebbről a típust? 2 méteres magassághoz sajnos ez a kötelező.[ Szerkesztve ]
-
AllTheBest
őstag
válasz Topiccsendőr #51569 üzenetére
Ez igaz... a legtöbb(mint amit most vettem) nagyon le van lakva, ritka az olyan, aminek a blokkja teljesen rendbe van rakva. én majd ha lement az érettségi, akkor fogom szétszedni a blokkot... elég csúnya zörgése van...
FIREBLADE78:Ezt öröm hallani 22kw az meg külön jó dolog
[ Szerkesztve ]
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
FIREBLADE78
addikt
válasz AllTheBest #51540 üzenetére
Nincs túlzott szervizigény,ez csak városi legenda,hogy szar. OK,több mint cbr125r,de nem 1 kategória.
A2-essel vezethető,mert 22kw szerepel a forgalmiban. Legtöbb 610 így eladó,állítólag ez gyárilag így vanMacbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Topiccsendőr
addikt
válasz tboy93 #51541 üzenetére
Annyit soha nem eszik.
Csak ha megreszeli valaki a hengert szemre, mindenfele tudomanyos megfontolas nelkul.
Csak akkor tud ennyire sokat enni. De ez a kokany kategoria.A ketutemu rotax 122 es 123 as blokkokal szerelt rs-t azert nem javaslom, mert egy idegen kipufogo es utana nem allitassal garantaltan ki lehet nyirni. A fiatalok nagy resze legeloszor a kipufogot csereli le.
Nagyon lelakott allapotban vannak. Nem azert nem ajanlom, mert megbizhatatlan lenne.Sajnos a cbr is tud rossz lenni, mindenkepp hozzaertovel at kell vizsgaltatni.
Mivel kicsi a vegsebessege, allandoan nyelen hasznaljak, ilyenkor kopik a hengerfej, es mivel orokeletunek hiszik, a szelephezagot meg se nezik sosem. Hiszen csak kopot kell benne cserelni. Aztan valakinel kijon a meglepetes.Explosión de dos tiempos
-
AllTheBest
őstag
válasz Bogyó bá' #51566 üzenetére
Azzal tisztában vagyok... Sajnos jelen pillanatban nincs más választásom... 50ccm kevés, nem is arra fogom használni az rs-t, hogy nyélgázon játszadozzak az utakon, az nem az én stílusom. Hosszabb utakra viszont nem árt, ha van egy kis tartalék a motorban. Túrázásra fogom használni, sajnos nem tudok olyan könnyen megválni a 2t-től, mert megszerettem az évek alatt . De amúgy az A2-vel vezethető motorok nagy része is ugyan ilyen... papíron 35kw, valóságban meg 40 körül van az összes, ha nem több...
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz AllTheBest #51565 üzenetére
Csak illegálisan vezetheted A1 jogsival, mivel 11kW-nél (15LE-nél) jóval erősebb, még ha a forgalmija annyira is van kiállítva.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
AllTheBest
őstag
Sajnos én is úgy voltam, hogy van 350ezrem arra, hogy vegyek egy motort amit vezethetek a2-vel, de a közelemben ilyen áron megfelelő gépet nem találtam, ezért inkább lejjebb adtam az elvárásaimból, és vettem egy elég csúnya állapotú aprilia rs125-t(160). Lesz vele munkám rendesen, de kb 300-ból kijön a gép úgy, hogy akkor teljesen rendben lesz. Igaz, hogy 2t, meg enni fog, cserébe kapok pár lovat és vezethetem b125-ös jogsival
-
Xaels
félisten
válasz tboy93 #51560 üzenetére
Az ár egy dolog. Az állapot meg egy másik. Tegnap néztünk meg kollégának egy öreg kéthengeres kawasakit. Motorikusan rendben volt, de a körítésre 200-300k-t rá kellett volna költeni legalább. 400k-ról indult.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
csongi
veterán
Itt a kisfalumba motoros oktato, ment a tanoncokkal sajat motorjan. Tok jo volt latni, es kozben javitgatta oket
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz tboy93 #51560 üzenetére
A GS 400 japán belpiacos, így a fenntartása hosszú távon sokba is kerülhet, a GS 500 már jobb vétel lehet, de nagyon sok a lefingott példány belőle. Most pont ilyesmit vennék, de ami korrekt állapotúnak tűnik belőlük, az inkább 450-500k körül van. Annyi pénzem meg jelenleg nincs még. (Viszont ha volna, akkor sokkal inkább Honda CB500-akat nézegetnék, de az meg A2-vel nem vezethető)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz tboy93 #51556 üzenetére
Semmilyenek. 250-esből a V2-es Hyosungokat mérik legolcsóbban (GT250, 29LE), de azok is 350-től felfelé kezdődnek. Honda CBF 250 (a mi nem egy vérmes erőgép 20LE-vel) is 400-nál szokott kezdődni, amelyik már normális állapotú. Ami olcsóbb, arra meg azonnal ráköltöd a különbséget. Az előbbi eljár 3,5 literből, az utóbbival a 3 literes fogyi sem lehetetlen.
-
nagyúr
válasz V.Stryker #51552 üzenetére
Nekem is ez a sport-tura vonal jon be, 300k korul milyen ajanlott 250-es gepek vannak? Ami azert ha cibalom a bajszat se eszik tobbet mint 5-6L.
Illetve erdekelnenek a karbantartasi dolgok is. Motorolaj + szuroket milyen surun szokas cserelni? Milyen olaj kell belejuk, mennyi es mi penz? Ezekben is van vezerles amit cserelni kell mint az autoknal? Mit szoktak ezeken kivul cserelni a motorokban idokozonkent?
[ Szerkesztve ]
-
Xaels
félisten
válasz Ferdzsoo #51551 üzenetére
Loctite mindent megold Nekem a km órát is megfogta. De vannak egyébként olyan gyurma ragasztók amik kötés után majdnem fém szilárdságúak és csiszolhatók. De ha meg tudod hegesztetni akkor az a legjobb.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz tboy93 #51548 üzenetére
Én kb. 50ccm-ről ugrottam 750ccm sport-túrára... ha észnél tudsz lenni és van érzéked hozzá, akkor elvileg nincs gond. Én legalábbis nem érzem,hogy jobb lett volna kisebb. Azt érzem, hogy tökéletesen passzolunk, de még ő az úr!
Nulla tapasztalattal is inkább valami 250-es szerintem. Nem feltétlenül a kevesebb lóerő a biztonságosabb....
[ Szerkesztve ]
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz -Mosquito- #51493 üzenetére
Sajna hiába csak a fém része tört el a tükörnek, majdnem kompletten az egészet tudják csak megrendelni...
47k.
No comment...
Nem rendeltem meg, már látom milyen szépen fogom összeheggesztetni a fémet, lesz amilyen lesz de hogy ezért 50k-t ki nem adok az fix.
Másnem felszigszallagozom..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz tboy93 #51548 üzenetére
Igen, feltétlenül. Én egy 52 éves vén fószer vagyok, 2 éve csináltam meg az A1/B125-öt. Azóta beleszerettem a motorozásba végleg, most kezdtem a rendes A-t, hogy nagyobb gépre válthassak végre.
-
nagyúr
Akkor kb azt ajanljatok hogy A2 jogsi, es ugorjam at a 125ccm-et?
-
tboldi
nagyúr
válasz tboy93 #51544 üzenetére
Igen, mehetsz.
szerk.: Én is úgy voltam még 2012-ben, hogy B125-öt csinálok, de mire meglett a B (október vége), már vége lett a motoros oktatásnak. Aztán 2013. januárban jött az A2, és pont abban az évben lettem 18, úgyhogy inkább azt léptem meg. Jól döntöttem.
[ Szerkesztve ]
-
AllTheBest
őstag
válasz tboy93 #51544 üzenetére
A2-höz nem kell semmi más, mint, hogy meglegyen a 18 év Én személy szerint inkább azt ajánlanám, mert több időd van gyakorolni, és egy nagy vasat is kapsz ráadásul gyakorlásra, amit ha nem vagy életképtelen és tudsz bánni a gázzal, akkor gond nélkül el tudsz vezetni
Xaels:Ez oktatófüggő... Én egy kisebb iskolánál csináltam kismotorra a jogsit, és ott korrekten megtanították kezelni a nagyobb gépeket a teljesen kezdőknek is
[ Szerkesztve ]
-
Xaels
félisten
Ha megcsinálsz egy A2 azzal vezethetsz elég sok mindent. Később nem kell újra jogsit csinálni ha kinövöd a 125-öst amit egyébként elég könnyű. A2-be beleférnek olyan motorok mint az enyém is például. 150papíron a vége de elindul mint egy vaddisznó hegynek felfelé is ha az kell.
Mivel neked ahogy látom inkább sportosabb vonal ott az R3, Z300, Duke 390 későbbiekre.
A2-t csinálhatsz egyből.
(#51542) AllTheBest az a megtanítanak rendesen vezetni erős túlzás. Mondjuk úgy fokozatosan hozzászoktatnak a mérethez, de igazából én nem tapasztaltam olyat, hogy rendesen megtanították volna a fortélyokat
(#51543) V.Stryker sajnos keddre kaptam időpontot, de ettől függetlenül mehetünk pénteken.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz AllTheBest #51542 üzenetére
Hja, konkretan egy ora aztan mehetek vizsgazni
A2-re mehetek anelkul is, hogy meglenne az A1?
Nemigen van motoros ismerosom
[ Szerkesztve ]
-
AllTheBest
őstag
b125 az olcsó, kb 30-35 ezerből megvan, cserébe viszont 125ccm és 11kw a korlát... A2 meg csak 35 kw és kb 80ezerből megvan. Ha sose vezettél nagyobb gépe, akkor először rutinon aládraknak egy robogót, utána meg valami gyengébb 125-ös vagy kicsit nagyobb gépet és fokozatosan engednek pl fel egy gs500-ra. Szóval ha nulla tapasztalatod van, akkor is megtanítanak vezetni rendesen. Meg ha van ismerősöd aki megengedné, hogy gyakorolj az ő gépén, akkor hamar beletanulnál a dologba
Hát azért a 10 liter az akkor reális az rs-nél, ha a motor végig 10ezer felett pörög... HA nyugodtan járkálsz vele, akkor lazán kijön 5-5,5 literből.
A b125 viszont csak egy gyorstalpaló, kevés időd van gyakorolni...Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
nagyúr
válasz AllTheBest #51511 üzenetére
Meg mindig inkabb a cbr fele hajlok 9-10L-es fogyikat hallok az rs-rol
Motorjogsi kerdes: b125, a1 vagy a2? 22 leszek 2 honap mulva, 5 eve vezetek autot, motoros tapasztalatom nulla. Otthon nincs motor amin gyakorolhatnek. Erdemes igy nekifutni a b125-nek? Vagy inkabb normal tanfolyam?
-
AllTheBest
őstag
válasz FIREBLADE78 #51539 üzenetére
Mint husky tulajt megkérdeznélek... Mennyire szervizigényesek? Meg gondolom a 610 nem 35 kw alatti... sajnos csak 19 éves vagyok és ugye köt az a2...
-
FIREBLADE78
addikt
válasz AllTheBest #51538 üzenetére
Majd eladom neked a huskyt,ha összejön az új 701. Viszont azért sajnálnék kiadni annyi pénzt
-
AllTheBest
őstag
válasz FIREBLADE78 #51537 üzenetére
Hát az én szívem is inkább a drz felé húz Bár még messze van mire tudok venni egyet(diákként nem könnyű összeszedni azt az árat, amennyiért a nem lerúgott drz-ket árulják... ) Addig elleszek a kis supermotoval is(80ccm), orfűi kanyarokban még azzal is el lehet játszani Hosszabb távra, meg ott az rs160, amit most építek
Életemben először vezettem sm-et úgy, hogy két évig előtte aprilia rs 50-et hajtottam, hááááát az első 10 méteren már majdnem elestem, nagyon furcsa voltEsetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
FIREBLADE78
addikt
válasz AllTheBest #51533 üzenetére
Szépen pofára lehet esni vele az tuti Viszont lehetne 10 kg-val könnyebb,igaz így sem nehéz. De xt szerintem túl nehéz. Inkább drz
-
Xaels
félisten
Úgy döntöttem végül, hogy átállok Bridgestone-ra. Most fizu után előre kerül fel az Exedra Max, kövi fizu után meg hátra. Addig óvatosan vegyesben lesz a Dunloppal. Egyébként sem egy szélsebes motor, dönteni is csak mértékkel lehet, nem hiszem, hogy sok gondom fog belőle származni. Tömlőnek Michelin megy alá. Azért marad ez a két lépéses csere mert így jövök ki anagilag. Most még a hónapban fényezőhöz is lehet elviszem és a Kawasakit is elintézem.
Motul P3 hol a legolcsóbb Pesten nem tudjátok? 3.300 Nagyvasnál és Shoxnál is ilyen árban van.
-
zoltanz
nagyúr
KPM-hez viszem a mocit műszakira 9 órára van időpont. Mennyivel előbb érkezzem? Köszi!
-
AllTheBest
őstag
válasz FIREBLADE78 #51530 üzenetére
Miféle SM? 1-2 éven belül én is ,,megint,, supermotora fogok ülni ha minden jól megy, vagy egy drz vagy egy xt660 személyében
-
FIREBLADE78
addikt
Jaj gyerekek,hát én vagyok itt ilyen hülye supermotos. Tanuljátok már meg Lehet az lesz a legjobb,ha elkapok pályán egy gyereket
-
Genesistibi
tag
Uraim! Tegnap szóban megegyeztünk, ma érkezik a kis CBR-em.
Van itt olyan szhelyi, aki tudna véleményt alkotni Bábel motor szervízről? Annyi "rosszat" hallottam a PZS-ről meg a többiről, hogy inkább adok Nekik egy esélyt.
-
AllTheBest
őstag
Nem tudom, hogy itt ti mennyire vagytok tisztában a dolgokkal, de lenne egy kérdésem. Aprilia rs125-t szeretnék ,,túrásítani,, és egy kormánymagasítóval szeretnék rá egy másik kormányt, ez legálisan megoldható? Vagy a rendőr egyből büntet érte?
-
mm89
őstag
Ha ezt nekem szántad, akkor csak annyit, szeretnék kérdezni, hogy számodra mi a motorozás? Én egyedül nem szeretek menni. Ha baj van, legalább legyen ott valaki.
Pályán meg főleg. Mégis mit csináljak pihenő időben? Nyomkodjam a telefont? Inkább beszélgetek, de azt még egyedül nehéz.
Én pl nem mennék el egyedül több száz km és túrákra. Nem szeretek közúton a megengedett sebességgel közlekedni. Unalmas. Nyilván velem van a baj világosíts fel kérlek, mi a normális? Csak, hogy tudjam mit veszítek.ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
-
Laraxior
titán
-
yodamastah
őstag
válasz FIREBLADE78 #51479 üzenetére
Metzeler Racetec (k2/k1 hátul/elől) vagy Pielli Diablo Supercorsa (sc2/sc1 hátul/elől). Ezek a kombinációk amatőröknek kedvező tulajdonságokkal rendelkeznek. Pl: széles hőmérsékleti és pályaminőségben használhatók, gumimelegítő nékül is egész jó tapadnak amíg be nem melegszenek, futómű csillapítás beállításokra kevésbé érzékenyek, közúton is jól használhatók (jó tapadás hidegen is).
Ha igazán jót akarsz akkor Dunlop KR108 vagy D212GP. Ez talán a legjobb gumi amit boltban megvehetsz. De ez már nem annyira amatőröknek való. Érzékeny, kényes jószág, és mocsok drága (kb 200eur egy 200as hátsó).
Egyébként van még számos gyártónak jó pályagumija. Nem nagyon tudsz senkitől olyan gumit venni ami kifejezetten pályagumi és ne lenne jó.
szerk: bocs most látom én is hogy supermoto
[ Szerkesztve ]
-
Outlander
addikt
Én konkrétan nem is tudok, és nem is akarok mással motorozni...
Jövőhéten összehasonlítom a céges ingyenes és az autósiskolás fizetős vezetéstechnikai tréninget.
A céges múlthéten volt, nem voltam hasra esve annyira mint amiket itt írnak egy páran 1-1 tréning után....
Nyilván ahány hely annyi féle tréning... ezért nézem meg még ezt a másikat is.Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
emre
veterán
Komolyan mondom mint a csajok.......
Ha nincs kivel elmenni pisilni már nem is kell."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
mm89
őstag
válasz FIREBLADE78 #51485 üzenetére
Kezdetnek gyere el velem Kecskemétre a nagyon jó pálya kezdésnek!
Én szeretnék sűrűbben járni, de sokszor nincs kivel szólj ha érdekel, én is szegedi vagyok.ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
AllTheBest
őstag
válasz Topiccsendőr #51513 üzenetére
Tudom, pont azért van, hogy alul is legyen ereje a motornak, viszont ha nem nyitna, akkor fent nem lenne ereje a motornak... Az, hogy felül meg mennyire húz a motor, az nagyban függ a kipufogó kialakításától. Már amennyire én tudom, sajnos nem vagyok szakember a témában (remélem ez később változni fog...)
-
Topiccsendőr
addikt
AVI val szerintem meg lehet hegeszteni.
En megmutatnam a Sima Belanak, kb a tizedebol kijon a javitasa.Explosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
válasz AllTheBest #51511 üzenetére
Nem a szelep nyitasa miatt kezd el menni.
A powerszelep pont hogy az alacsonyfordulati nyomatekot szolgaltatja. Ha az nem lenne, megnagyobbat rugna.
7800-8200 nal nyit, attol fuggoen milyen elektronika van benne.A szervizigenye eleinte valoban nagyobb, mint egy 4T nek.
Bar ha a 4T nel hengerfejbe bele kell nyulni, akkor igencsak kozelit a ket konstrukcio koltsege.Explosión de dos tiempos
-
AllTheBest
őstag
válasz tboy93 #51510 üzenetére
Hát csak az a gáz, hogy mire eléred vele azt a 80-at az sok idő... . Hangja biztos szebb a cbr-nek mint egy visító 2t-nek és talán kezdésnek sem rossz, de nagyon hamar ki fogod nőni főleg ha két személlyel fogsz egy dombot akkor pakolhatsz visszafelé rendesen Én épp most váltottam ,,50-es,, gépről egy 125-ös rs-re és hát amellett egy cbr elbújhat Ha 7ezres fordulat alatt használod, akkor nagyon kezes kis gép, de utána nyit a szelep a hengernél és elkezd húzni...(mondjuk ilyenkor a fogyasztás is megnő...)
Szervizelés attól függ, hogy mennyire ,,gyepálod,, a gépet. Ha szépen, finoman járkálsz vele, akkor nem kell vele sokat törődni,csak a kötelező olajcsere, meg kb 20ezer km-nél érdemes egy dugó+gyűrűcsere, de ez is használatfüggő
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz AllTheBest #51509 üzenetére
Nem akarok kapasbol 250-est vagy nagyobbat, nulla rutinnal. Azert gondoltam a 125-osre mert megsem egy robogo es a b125-el vezetheznem. Igazabol tanulni kene Ha meg 2 szemellyel megvan a 80km/h utazo akkor az egyelore eleg is, baratnomnek is szoknia kell majd a dolgot
2t-rol azt hallottam, hogy eleg szervizigenyesek (pl nsr). Ez mennyire igaz es mit takar pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
AllTheBest
őstag
válasz tboy93 #51507 üzenetére
125ccm 4t kevés lesz a 2 személyhez Bár igaz, hogy nem eszik sokat, de cserébe egy komolyabb 50-es motor odaveri a 125-ös honda-t . Ajánlom inkább, hogy ha mindenképp 125-ös gépet akarsz, akkor inkább 2t-ket nézegess, sokkal erősebbek, bááááár sokat is esznek, de cserébe kapsz pár lóerőt pluszba...
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Topiccsendőr #51506 üzenetére
Értelek. Akkor foggalmam nincs.
25k km-el ha valami nagy gebasza van akkor nagyot fogok csalódni a Hondába. Főleg ilyen törődés mellett...
De nemgondolnám hogy az ördögöt a falra kéne festenem...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Koszi sracok, egyelore fontolgatom mi legyen Evek ota akarok mar motort, de valami mindig fontosabb volt, tavaly a kocsi, iden is volt par dolog. A dolgot neheziti, hogy nincs semmilyen motoros tapasztalatom es ugy tudom, hogy a B125-os jogsihoz nem art ha van :/
Nem akarok majomkodni az 50ccm-el, illetve amint lesz egy kis rutinom szemelyt is szallitanek vele. A hondahoz huz a sziven nekem is
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
Tükörrel szerencsém lesz minden ép, csak egy a fém tartó tört el biztos vagyok benne lehet csak azt rendelni... szerintem viszonylag olcsón megúszom holnap megyek hondába, ásványvizesből tanultam, szerencsére csak vizes lett nem ment gallyra semmi.
Légszűrővel már mentem majd 400km-ert nemgobdolnám hogy ott gány van, látszólag minden rendben volt semmi motorcsekk meg semmi jel nem jött, tök olyan volt mintha nem kapott volna benzint egyszerűen.
Vagyis anno a corsának a tankját nyomattuk koppra majdnem és az csinálta ezt anno, az is kanyarba nyomatta meg itt is a körforgóból jöttem ki amikor ez volt.
Mindegy most megyek majd vele ha hejreraktam a tükröt, 1 hét tutti mire megjön, aztán ha nem csinálja többet akkor valszeg valami kosz volt vagy mittudomén. De nagy gáz nem lehet szerintem mert utána 10km-en semmi nem volt.
Majd meglássuk. Max tréler..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
beci
őstag
Sziasztok.
Holnap reggel valaki egy delelotti Szhely-Fehervar gurulas?
Kawaba mennek korulnezni,semmi extra.
Csak jobb parban. 😊Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- OLED TV topic
- Mobil flották
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hobby elektronika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Philips LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...