Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Ducati Pantah 350, jól muzsikál: [link]

-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Hopp, a két link kimaradt:
-
runner 125
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Alapvetően nem kényelmetlen, de sokan dicsérik a zselés ülések kényelmét. Bár hosszú utam még nem volt vele.
Ami furcsa viszont az ülőfelület hossza. Nem vagyok kicsi (187/95) viszont így is tök sokat tudok csúszkálni az ülésen.Őt is hívtam tegnap, zselével együtt pont ő mondott 90-et.
Míg pl. ő ma 60k körül mondta zselével, de a Tommot-nál is 65k üléssel együtt - talán ezutóbbi a legbarátibb, főleg h 25-30k egy bontott gyári ülés.Számomra az is fontos lenne, h a gyári üléspúp felhelyezhető maradjon, szóval nagyon komolyan nem akarom
átszabatni.Ha már úgyis új huzat kellene rá, lehet egy fehér oldalborításút varratnék rá, valahogy így:
Mondjuk távol áll tőlem minden csicsa, logó hímzés és egyebek, de ezzel a fehér oldalfallal, szürke csíkkal talán nem mutatna rosszul, főleg h követné a motor fényezését.
Archer
Kösz, megnézem azokat is.
HGabor89
Nyilván, pedig próbáltam trükközni h a 13 éve gyártott, RC46 II.

KoVee84
Igen, annó mentem egy GSX-R-rel (K5), ahhoz képest tényleg az, viszont kíváncsi lennék mennyire más a zselés.
Feree13
Haversrác rendelt nemrégiben ebay-ről egy tuti ragasztót. Tényleg brutál, van egy halom videó róla youtube-on is, ez biztosan megfogja!
-
dellfanboy
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
decathlon
amúgy ennek a ruhának a bélése hálós, vagy kivehető? -
KoVee84
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
A vfr gyárilag brutál kényelmes fotelek vannak, minek akarnád átalakítani?

-
Xaels
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nekem is ő csinálta az Eliminatorra az ülést. Jó fej, jól dolgozik. Igaz nekem csak huzatcsere volt.
-
Outlander
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Sátras lidlben, hétről hétre máshol vannak... 1.990 ft, igaz nem biztos h van a méretedben.
-
FIREBLADE78
addikt
Alá öltözőt hol kapok legolcsóbban?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én utánanéztem/olvastam a fórumán a népítéleten,minél több infót szívtam magamba. Ilyen 5-10eKm-es futást/írást el sem kell olvasni mert haszontalan. Ahogy írod,olyat kell elolvasni ami/aki újonnan esetleg kevés Km-el vette meg a motort és belecsavart 40-120eKm-t és leírta mi/hogy,jó/rossz tulajdonságait a gépnek,magyarán használta és nem a garázsban állt középsztenderen...
Pl: [link]Runner:
Már kell is faragni az ülésen vagy csak infót gyűjtesz/akarsz? Amúgy ez a 80-90eFt elfogatható,van ennél drágább is pl, Tommot. Láttam és hallottam is hogy jól,szépen és nem drágán dogozik. Motorkarpit
-
mm89
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Hmm... Na valami nagy szatyrot csak adtak volna hozzá

Vagy bőrönd
A lényeg, hogy meg van! -
Something_
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Na de legalabb sporoltal egy zseles utasulesre

Runner: sztem amugy pofara is megy, marmint egy 400e ft-os motorosrol eleg legombolni 40e-et, 3 millas motornal pedig ez felugorhat 90e-re is, mert ugyis kifizeti. Ha a konkurencia nem nyomja le az arat, annyit lehet elkerni ilyen dolgokert, amennyit kifizetnek erte a tulajok.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Kabbejel,

És fémragasztós megoldás lesz eszközölve holnap/holnapután...
Ha egyszer egy bukkanóba belemenve meg letörik akkor muszály lesz megrendelni az egészet mert el is hagyom.
szerk.:
BT30-as gumit használt már valaki? A nagy GTR-re most az lett véve, nagyon meggyőző hogy a gumi szélén alig van minta, mint a slick... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
-
Archer
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Corbin, Saddlemen gyárt motorspecifikus üléseket, talán valamivel olcsóbban kijössz (nem sokkal). Akár csináltatod, akár készen veszed, rohadt drága

Bezzeg a kínai üléspúp ebayről megvan 5k-ból
-
runner 125
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Egyébként érdekes, h egy GS500-ra, vagy Hornet-re 50k-ból megvan. Megkérdezte mire kell, "jah, hát arra 80-90, ha az utasnak is kérek gélt". Hákösz'.
-
Something_
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Az majdnem ket vfr tukor ara

-
runner 125
nagyúr
Hi,
Zselés komfortülést csináltatott már valaki? Megéri, tényleg kényelmes?
Ma kíváncsiságképp utánakérdeztem, lehet nem kellett volna, 80-90k-s árakat kaptam a teljes átszabásra, új áthúzásra. -
Topiccsendőr
addikt
Az egesz nepitelet egy nagy szelsoseg.
A leginkabb futott motorokbol 5-10 itelet van. Legtobb talan 30. Ezt a szamot azonnal felezheted, mert 50% a kb 5ezer km utan leirja a kis velemenyet. Ha leszurod azt, ki az aki 15 ezer kmt ment, neadj isten 0 km esen vette es beletekert 30-40 ezret, az kb 2-3motor.
Nagy segitseg
-
Daywalker
addikt
válasz
Yoshida
üzenetére
Elég magasan van a légbeömlő, de ha be is jut valami, a ram air csőben van egy vízelvezető, ahova lefolyik...plusz ha az airboxba mégis bekerül, annak az aljáról sem igazán tudja felszívni - és még ott az olajos légszűrő is, szóval ahhoz nagyon el kéne meríteni, hogy beszívja.
-
Yoshida
aktív tag
Kell egy kamera, bár max ha a sisakodon van, akkor tudtad volna felvenni hogy milyen közel jön, aztán be lehet küldeni a zsaruknak, büntettek már ilyen miatt meg sofőröket... Ok ez a szlovák rendszámmal nem azonosítható könnyen...
Más:
Ez hogy hogy nem szívja meg magát vízzel? -
Bogyó bá'
nagyúr
Na ezért szántam rá magam 52 évesen az A1 jogsi nagyobbra upgradelésére. 125-ös motorral a túrázás sokszor a kamionok elöl való menekülést jelenti. Érdekes, nekem Romániában semmi bajom nem volt velük, ott senki nem akart megölni, bezzeg itthon a 6-os és 4-es főutakon! Mondjuk én mindenkit elengedek, segítek előzni, ha tudok, meg is szokták köszönni.
-
V.Stryker
nagyúr
No akkor még egyszer!
Pénteken egy nagyobb Kékestetős túrára ha valaki akar csatlakozni, akkor jelentkezzen. Reggel megyünk, déután jövünk. (Nekem fél ötig vissza kell érnem.)
A másik, hogy szombat délben részemről egy kisebb Dunakanyaros kör is belefér ha valakit érdekel. Pilisszentlászlón át Visegrádig (nagyon baba erdei út!), utána Esztergom, majd Pilisszentkereszt felől vissza. Szintén reggeli indulás, ebédig gondoltam visszaérni.
-
Trub
tag
válasz
Burt1793
üzenetére
Pedig 100 volt. Biztos nem csal az órám, mert jelenleg nem működik.
Minek az... A végét tudom hol van.Mikor mögém ért egy hosszú beláthatatlan kanyarban voltunk. Onnan kezdtem húzni, egyenesben azt hittem lehagyom. Mikor újra utol ért már jöttek szembe és újabb kanyar. Erőset meg nem akartam lassítani, mert ki tudja ki jön mögötte. Azzal nem vagyok előrébb, ha az utána jövő sodor el.
Teljesen lehúzódtam a szélre, de nem elég széles az út arra fele.
-
mm89
őstag
válasz
Yoshida
üzenetére
De ez pont egy szélsőséges vélemény. Elolvasol mondjuk 100 ítéletet egy adott típusról, ha 2-en írjak, hogy tönkremegy a bal hátsó index folyadék, hogy akkor nyilván nem fogok típushibára gondolni. De ha 80-an írjak, hogy a kuplung csörögni kezd 20k km után (sv1000), akkor abból leszűrhető, hogy ez gyakran előfordul. Én ilyenekre gondoltam. Egyedi meghibásodások mindig vannak, akik de azt nem is tudja senki megmondani előre.
Fireblade
Kár, hogy nem egy nappal hamarabb
Miért kellett várni rá? Miért nem hoztad haza amikor próbáltad? -
Burt1793
veterán
Ha úgy ki tudod a rendőröket hívni, hogy látják az esetet, akkor igen.
Miért nem akartad elengedni? Ilyenek a kamionosok, mindenhol 80-90-nel mennek, nem csak autópályán. A 100at már nem nagyon hiszem el, a kamionok órája nem csal annyit, a motorodé meg igen. Én elengedtem volna a helyedben, nem múlik azon semmi. Ő egész nap vezet, illetve nem feltétlenül a legintelligensebb.(#51765) V.Stryker: 110-nél már eléggé rakoncátlan lesz a pótkocsi, a fojtást csak nem ilyen egyszerű "kivenni".

-
V.Stryker
nagyúr
Ezért szoktam itt néha jelezni, hogy nem mindig a kisebb motor a biztonságosabb, mert nincs menekülni erő benne...
Amúgy pár mondat után azt hittem román volt. Mikor voltunk arra, itt simán mentek 90-el a határ fele. Átértünk, ráálltam 100-110-re, a kamionok meg toltak le a p.csába. Gondolom kivették a fojtást.

-
Trub
tag
Ma érdekes dolog történt melóba menet. Sima országút, megyek a kényelmes 80 km/h-mal, nézem visszapillantóban egy kamion. Kezdem furcsállni, hogy egyre közelebb ér. Egy kis lejtő volt, épp akkor ért véget, gondoltam kicsit meghúzatta, majd rááll a megengedettre (ami kamionnak 70). Hát nem. Kb 50 cm-re, vagy annyira se állt be mögém és elkezdi nyomni a dudát.
Szegény 150-esemet kihajtottam 100 km/h-ig,így lett köztünk 5-10 m hely. És követett 100-al !!!!!

Tiszta ideg voltam, elengedni nem tudtam (bár nem is akartam) leállni meg nem mertem mert ha lassítok áthajtott volna rajtam. Akármi történt volna, akár egy róka/őz kiszalad vagy defekt nekem kampó.Városban még 70-nél próbált előzgetni. Ő nyomta a dudát én meg a nemzetközi jelzést használtam. Most már bánom hogy nem mentem utána
szlovák volt.
Még jó hogy 1 évig csak A1-em lehet. Lehet nem várok addig, és járok inkább rendszám nélkül.Szerk.: Rendőrséget érdemes lett volna kihívni?
-
canniball
nagyúr
Anál-szonda.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Something_
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Minimalisan fogytam, szoval be fog ferni. Remelem

Bogyo: nem tori, mert sportmotoron nem a seggemen ulok konkretan

-
FIREBLADE78
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Még jó,hogy megfelelő a méret! Járkáltam benne jó 15-20 percet. Csaj szerint is pont rám öltötték ezt a méretet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dellfanboy
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
nah nézzük hány percbe telik felvenni? méret passzentos? piktúra?
-
-
FIREBLADE78
addikt
Megjött a berik.
öröm és bódottá -
Outlander
addikt
Egész jó kis "fanmake" videó.
-
Yoshida
aktív tag
Persu szerintem olyasmire gondol, hogy a fickó vesz 30k km-el egy motort, megad mindent neki, aztán 35-nél történik valami váratlan, és nem érti miért ilyen szar (és ez nem lesz egy szélsőséges vélemény). Közben meg lehet hogy az előző -pár- tulaj szart rá cserélni időben ezt-azt, és amiatt indult meg egy helyrehozhatatlan folyamat.
szerk: vagyis helyrehozható, csak nem mindegy milyen költségen

-
mm89
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Népítélet : nyilván szűrni kell a szélsőséges véleményeket. Szerintem érdemes nézelődni ott.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Something_
üzenetére
bőrruha alá befér?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Nem fogja törni a segged?

-
Something_
őstag
Napokban beszeltuk, hogy pl az alpinestars borgatyamba csak kemeny terd es sipcsont protektor van, be kellett mennem a karasnaba egy csavarert (2100 ft) es ha mar ott jartam vettem egy hard short-ot (fekete szinben).

Akcios action shortot akartam, de nem gyozott meg, mert hatul csak puha protektor volt, ennel meg hatul is kemeny.
-
zoltanz
nagyúr
Átnézek ma Alsóörsre hátha tudok lőni pár jó motorról képet, ma kezdődik a feszt. Be nem akarok menni az idén, dolgozom.
-
polimorf
tag
Egy jótanács: Ha valaki Olaszban parkolni akar akkor azt csak kijelölt parkolóban tegye. Ahol mi leálltunk pár fotót csinálni közvetlen a tengerparton az a pár fotó 60 euróba került motoronként. Nem helyszini birság volt, hanem majd kiküldik. A röhej az egészben, hogy vizirendőrök birságoltak meg a szárazföldön.
Ismét tanultam: Legközelebb 2 navigáció töltőt fogok vinni, ugyanis a túra végefelé megadta magát a töltő, igy navi nélkül jöttem haza vagy 400km-t, csak a táblákra és az itthon memorizált térkép emlékezetemre hagyatkozva. Nem volt vicces!

-
polimorf
tag
Na felmentek a fotók a Dropbox-ra. Szlovén túra fotók
-
Czimby
addikt
Alacsonyabbra vette az egyikük mert kis növésű, a másik pedig úgy vette a motort, hogy egy alacsonyító volt benne és nem tudta mitől olyan "szar". Aztán kiderült, hogy az előző tulaj egy csaj volt
GSX-R 1000 K8HA emeled sokkal könnyebben fog kanyarodni, de egyenesben instabillá válhat.
Ha ülteted, olyan lesz mint egy chopper nem akar kanyarodni, dőlni. -
-
polimorf
tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Úgy döntöttem, hogy ma még heverészek

Nagyon jó volt, 6 ország 4 nap alatt. Vár látogatások, barlang, Fürdés a tengerben, szóval tartalmas volt.
Már töltöm a képeket a Dropbox-ra, amint kész lesz megosztom. Több mint 400 képet lőttem én, a többiekét még nem kaptam meg.
Valamikor videó is lesz az egészről de az majd akkor ha lesz idő az elkészitésére. (Lehet csak szezon után, most motorozni kell nem videót vágni.) -
Laraxior
titán
válasz
Something_
üzenetére
Engem autopalyan kapott el a jég

Ráadásul ugy volt hogy csak Füredről atgurulok Siofokra, amikor indultam, még 30fok volt,elég lesz a póló rövidnadrág kombó
Hát nem lett... Oda es vissza is agyonvert a jég
-
polimorf
tag
330 hozzászólás 4 nap alatt

Ti nem motoroztok?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KubanitoS
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ki beszél itt terepezésről? Itt kérem csak és kizárólag közúti használat lenne a cél, az már más kérdés, hogy amilyen állapotban vannak az utak egy-két helyen, az már simán a terepezés kategóriája.

Amúgy egy motorkerékpár esetén geometrián egészen pontosan mit kell érteni?
DRZ-ről meg csak annyit, hogy anno mikor én tanultam motorozni, egy DR750 Big volt az oktatónak korlátlan motornak, az meg szintén ültetve volt. Én akkor kb nem éreztem, hogy probléma lenne (feltehetőleg azért, mivel akkor ültem először motoron
), így ezért is javasoltam haveromnak ezt az ültetés dolgot. -
Topiccsendőr
addikt
A nepitelettel nagyon ovatosan bannek.
Sajnos nincs moderalva. Sajnos felnotasok, laikusok es igazabol barki irkalhat ide.
Rengeteg olyan cikk van, amiben felismerheto a be nem teljesult irrealis elvaras valamilyen - alapvetoen nagyonjo- konstrukcioval szemben, ennek ellenere hibakent kezelik pl azt hogy kompromisszummentesen egy bizonyos celra lettek gyartva. Barmely modell ebbol fakado johire statuszt kolcsonoz neki, a budos paraszt pedig csakazert sem arra hasznalja, csupan a statuszt latja a rozsaszin kodben.De peldaul egy lelakott ismeretlen eloeletu jarmuben csalodas is magaval hozza, hogy rossz velemeny alakul ki rola. A teljesen idealis vilagban egy idealis nepitelet elso mondata ugy hangozna, hogy: nullkometeresen kitoltam a szalonbol. Ennek extrem ellenpeldaja pl a konteneres teljesen elhasznalt japan es olasz szemetek.
Vagy pont egy altalam megelt pelda:
A drz forumosok toke teljesen tele van kb 30 e km kornyeken ezekkel a motorokkal. Ez tort el, most locsolt ra 150 et, most az kattog, ez lett szar.
En egy kb 45 000 km es peldanyt szedtem szet, es mertem ki. Es nem a kattogasokra vagy barmilyen rejtelyes gyanus-titkos hangok alapjan alkottam velemenyt.
Abban a motorban nem volt 0.5 l olaj, es kb 0.7 l vizet engedtem le belole. (!)
A hengerfej teljesen kuka lett (bar a kipufogo oldal meguszta), a henger-dugo, gyuru gyari ertekeken volt. Az a motor igencsak ridegtartast szenvedett el, de beindult, es ment, csupan alapjarat nem volt, ugy hogy a szivooldal vezermutengelycsapagyazasa szaraz volt.
Meg talalkoztam nehany drzvel, baja egyikek sem volt, kimeregetve a szelephezagot, stb.
Ket lehetoseg van:
A motoroknal ugyanaz a helyzet, mint az autoknal, azaz, amiben van 150e km, abban igazabol 300 e km van,
Vagy csak az a nehany ember irkal a forumra, akiknek valami bajuk van.
Es ebbol saccoljuk meg, hogy az ertekesitett motorok hany szazaleka lehet ez... -
canniball
nagyúr
válasz
AllTheBest
üzenetére
Szerintem a kutya nem foglalkozik vele a műszaki vizsgát leszámítva (vagy ott sem?).
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
KubanitoS
üzenetére
Nem javaslom.
A dt200 asomban is alacsonyito szett volt, amikor hozzamkerult.
Terepen egy kalap szar volt ahogy viselkedett a motor.
Teljesen tonkrevagja a geometriat.
Amikor kezdtem meregetni az ulesmagassagot, meg a rugoutat, akkor vettem eszre, es azonnal kicsereltem a gyarira. Azota tokeletesen viselkedik a motor. Ez egy kicsit extrem pelda, de nalam ez blaszfemia.
Igenytelennek kell lenni a motorozassal szemben ahhoz, hogy ilyet csinaljon az ember.
Utana kene menni az elejevel, es rengeteg rugoutat el kene venni. Ilyet meg veletlenul sem szoktak csinalni, joleszaz alapon (ez a fentebb emlitett igenytelenseg)Drz-n nekem sem er le a labam, es terepen, homoknal azert van baj. Foleg ha rossz a geometria, es akarmekkora gazt adsz, megvezeti az elejet. Ilyenkor le kell tenni a labat, ami nem mindig sikerul

-
vlevi
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
6-7-8L zabáló dögök.
Nos, a DL-650 nem egy aprójószág, ha kell, akkor 170 fölé is fel lehet hajkurászni (de nem érdemes). 100 körüli túratempóban viszont elvan 4L körül. Igza, ez több, mint egy 125-ös, vagy 250-es fogyasztása, de nagyon messze van a 8L-től. Mondjuk a régebbi, karburátoros Varadero, az (állítólag) szomjas egy jószág
Sokszor felmerül a 125-250-500 téma, a fokozatosság. Van, aki azt mondja, hogy lehet kezdeni, 600-as szupersport géppel is, mert ha van önfegyelem, akkor nincs gond, ha meg nincs, akkor egy 50-es robesszal is lehet akkorát esni, ami után zsákban visznek el
Az viszont igaz, hogy egy 90-100 ló körüli sportgéppel hamarabb elkapja az embert a hév, és húz neki 1-1 kövéret, ami után nincs megállás. Egy 500-as naked, mint pl. a G500, ER-5, CBF500 viszont még egyáltalán nem ez a kategória. Alig 50 lóerő az teljesen kezelhető, viszont már van benne annyi erőtartalék, amire néha szükség lehet. És ne nyélgázon, 80-al kelljen végigcsinálni a többnapos túrát. -
AllTheBest
őstag
Ismét feltenném a kérdésem: Aprilia rs125 kormányát megmagasíthatom anélkül, hogy a rendőr beszólna érte?
-
ALI_G
veterán
keresek valami használható pumpát, ami nem ormótlan, de tartósabb mint a tescós vacak. A nyomásmérés pontossága nem számít. Motorban pár tized fújására kell alkalmas legyen, nem akarom az MTZ hátsóját fújkálni vele

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- HP Thunderbolt 4 kábel
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 3 pro 2300U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9850X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pl:

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

szlovák volt.