Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
hroberto
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Holnap kiderül. Viszek magammal egy hozzáértőt, de ha minden a leírtak szerint van, és még enged is egy keveset az árból, akkor szerintem elhozom.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ahhoz, hogy neked rossznak tunjon milyennek kene lennie annak az egyetlen egy, arva, kisfelbontasu kepnek?

Ha egy t72 atment rajta, azt biztos kiszurjuk. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
KoVee84
üzenetére
Ez egy erdekes dolog. A 300V nek tobb olajhoz kepest rossz a valtokeno kepessege, a 7100 nak ugyancsak.
A 300V savasodasgatlasa is rossz, ezek alapjan tobbet bir ki egy masik olaj ket csereperiodus kozott, de ha evente csereli az ember, az boven eleg. Erdekesseg, hogy a habzasgatlasa is csapnivalo.
Forras -
Topiccsendőr
addikt
válasz
sziada5925
üzenetére
Az elengedett kormany nem uzemszeru hasznalat. Tobben reklamaltak emiatt nagy gumigyartoknal, a gumigyartok valasza mindig az volt, hogy a kormanyt fogni kell.
Sok felhasznalo egyebkent megkeresi a motor gyenge pontjat - meg is talalja - es csakazertis ott es ugy akarja hasznalni, ahol nem jo/ nem mukodik jol. Pl alapjaraton rangatva kozlekedni, vagy elengedett kormannyal kozlekedni, amikor csapkod. Ezeket el lehet kerulni, es nincs is rakenyszeritve a user, nincs olyan szituacio, ami elkerulhetetlenne tehetne az ilyen hasznalatot.
Engem meg lehet gyozni, mondd el, miert hiba ez?
Raadasul ha kisulyozod a gumit. 6000 km utan ugyanott lesz a gumi legkonnyebb pontja, mint uj koraban? Es ugyanannyi sullyal kell kisulyozni a kopas ellenere? Szerintem nem.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Hagyd úgy. Az enyém vagy 3 mm-rel a max fölött van ha forró a gép.
Különben is mit ír a használati utasítás hogyan mérd az olajszintet?
Ez a mérvadó. Nekem hideg motort 3-5 percig járat majd utána 2-4 percet vár. Ekkor csekk.
Nah ilyenkor nekem pont a min és max között van.
De ha meleg a gép és ekkor csekkolom akkor a max felett vagyok nemkevéssel.
Úgyhogy úgy nézd a szintet ahogy a használatiban van...
-
KoVee84
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
300V? Ha nem pályázol -és gondolom a vfrt nem pályázni vetted- akkor tényleg totál felesleges bele. 7100 teljesen jó. Ha jól tudom a 300Vt gyakrabban is kell cserélni, de ez csak rémlik valahonnan, nem 100%
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Hagyd ugy.
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egyet szoktam érteni a véleményeddel, de most nem teszem, szerintem ez - legalábbis nekem- hiba. Egyik motoromon se rángatott normális úton és most az ER-5 se rángat a gumicsere óta.
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Persu, és a többi témában kompetens segítségét kérném.
Hétvégén lecseréltem az olajat, kapott egy gyári szűrőt és ment bele a Motul 300V 10W40, viszont egy kicsit többet sikerült rátöltenem. Egészen pontosan kb. a max jelzés fölött van most a szint úgy 2mm-rel.
Gond lehet, engedjem le legalább vonalig? Előzőleg pontosan a max. vonalig volt töltve.Motoros haversrác szerint ő biztosan leengedné, mert a túl sok olaj (kérdés jelen esetben ez a + 2mm mit jelenthet pontosan, mert a könyve szerint 3,1 liter az olajcserekori feltöltési mennyiség és pontosan ennyit töltöttem most bele) nem tesz jót a motornak, állítása szerint olyan helyre is juthat olaj, ahova nem kéne, és melegedés szempontjából sem előnyös, mert a nagyobb olajmennyiséget nehezebben hűti már.
Míg VFR forumon többen is írták, h ők már többször töltöttek bele ennél jóval többet és azóta sok ezer km-t beleraktak probléma nélkül.Köszönet.
-
hroberto
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
-
Xaels
félisten
válasz
Khaosz55
üzenetére
Alapvetően nem pörög az újmotorpiac idehaza. A mai trendekben inkább a Café, Scrambler, Naked és túra motorok keresettek igazán vagy a kifejezetten magas kategória. Pár éve amikor a HD bemutatta a V-Rod-ot egyből elkezdett mindenki 1000+ccm-es powercruisereket gyártani. Abban a kategóriában lehet találni nagyon dögös, vagány gépeket de az áruk meghaladja bőven a 3M-t és sokszor a 250kg-ot is. A régi kisebb modellek meg alig újultak meg az évek során és ott tartunk, hogy a 10évesek is 1M fölött mennek sok 600-700-800-as típusból. A Vulcan S ilyen téren egy üde színfolt, kérdés a piac mennyire lesz rá kapós. 1év alatt nem hiszem, hogy hemzsegni fognak a HAHU-n vagy ha igen akkor nagyon kevesett futott példányok lesznek alig olcsóbban mint az új.
Próbálgatni elmész valamelyik Red Baron üzletbe és ott fel lehet ülni nagyon sok fajta motorra. A Kawa, a Honda és a HD is szokott tartani nyílt tesztnapokat ahol lehet menni 1-1 géppel, rá kell kérdezni. Én odaadom a Dragstart szívesen egy kisebb körre egy parkolóban bárkinek. De ez nálad határeset mert majdnem 250kg
ami egyébként nem olyan veszélyes. Na meg nem is új típus, már nem is gyártják, helyette vannak a Midnight Star-ok.(#53785) Khaosz55 hasznaltauto.hu, kepesmotor.hu de mennek a jófogáson is.
Más:

Bandáztunk a lányommal az udvaron
-
Khaosz55
addikt
Még egy kérdésem van különben a használt motorokat melyik netes oldalon érdemes nézni ?
-
Anulu79
addikt
Ha meg akarom takarítani a láncot akkor gondolom az első fogaskereket is meg kell pucolni.
Itt mit kell leszednem, hogy hozzá férjek? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
sziada5925
üzenetére
Fogni kell a kormanyt.
Mas gumi is csinal ilyet. Ez nem hiba. -
Xaels
félisten
válasz
Khaosz55
üzenetére
Nem is egy kategória a kettő. Yamahának is van 650-es Midnight Star-ja, nagyjából azzal van a Vulcan S egy "súlycsoportban". Igazából ilyen modern fiatalos külsővel nincs sok ilyen cruiser, nem is hiszem hogy sokat fognak belőlük eladni illetve, hogy tele lesz velük jövőre a használtpiac. Nem ezek vannak most divatban.
Ha nem ragaszkodsz a cruiser/chopper vonalhoz akkor sokkal hamarrabb találhatsz ezeknél olcsóbban új, fiatalos gépeket. Most a sláger MT széria, ER-6-os, Z800-as, Hornet... Ha meg igazi bobber/chopper kell akkor lehet egy öregebb modellel, igaz akkor az ABS ritka/drága extra, jobban járhatsz. Ha teheted egyébként próbálgasd majd a motorokat mert a külső egy dolog.
-
SirKero
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Az enyém ugyan ezt csinálta de csak ha mind két kezemmel el engedtem a kormányt és csak bizonyos sebességtartományban. Lett rakva rá kormányvégsúly ( gyárilag nincs ) azóta sokkal stabilabb és nem szitál be csak egy kicsit beremeg a kormány ott ahol eddig szitált.
Én ezt a páros vettem meg vagyok vele elégedve. -
Khaosz55
addikt
Köszi a tippeket, megnézegetem őket.
igazából a xv950 a 3.2Milkával elég drága. Vulcan S 2.2 milkával már olcsóbb, remélhetőleg jövőre már lesz használt vagy kiállítási darab, olcsóbban.
Különben a vulcan s volt a cuiser amire azt mondtam hogy tetszik kinézetre. A többi is tetszik, de valahogy ez "fiatalosabb".....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
sziada5925
üzenetére
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
sziada5925
üzenetére
elengedett kormanynal?
-
Xaels
félisten
válasz
Khaosz55
üzenetére
XVS950-ből az R verzió még so-so [link]. Szerintem nem egy túl szép motor ebben a kategóriában, a kipufogója gyalázatosan néz ki, ahogy a Vulcan S-é is. 3M-ért már Sportstert is kapni amihez annyi custom cuccot kapsz akár ebay-en is, hogy nem győzöd kapkodni a fejed mit is kezdj vele.
Ilyen modern Cruiser / Chopper / Bobber motorok érdekelnek? Én megnézném a helyedben még a Triumph Speedmaster / America, HD Sportster / Iron 883, Suzuki M800, Kawasaki Vulcan 900 Custom, Honda VT750C2B.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Heidenaut probaltam. Gs 500 on labtartoig lehet vele donteni, es az ara is baratsagos.
Kopasrol sajnos nem tudok nyilatkozni.Ilyen meretben probaltam meg a michelin pilot sporty-t.
Sokkal rosszabbak a tapadasi tulajdonsagai, biztosan sokaig jo, de nem tennem fel meg egy 30 lperos motorra sem, mert kanyarbol kifele megnyikkan a gumi meg azzal is, nyaron, 30 fokban. -
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
Abban a tévhitben voltam, hogy ezek a konkrét típusok ismert, bevált (vagy éppen be nem vált) gumik, így némi konkrét felhasználói ismeretet valaki tud adni. GS500 / ER5 továbbra is, a többi variáns már kilőve.
(#53761) Archer: köszi szépen!

szerk: szóval a lényeg az lenne, hogy 110/70-17 és 130/70-17 méretű párosban mi a legolcsóbb, de már "biztonságosnak tartott", tartós, bevált, ajánlott gumi kizárólag túrázáshoz. Tehát a hidegben, esőben jó tapadás fékezéskor számomra többet nyom a latban, mint a száraz úton elérhető "kanyarsebesség".
-
hroberto
veterán
Úgy néz ki holnap megyek megnézni két DRZ-t.Vannak olyan dolgok amire több figyelmet kell fordítani?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem úgy értettem, hanem szerkesztek egy listát, ha majd a kinézett motoron pl. gumiszettet kell cserélni, akkor ezt érdemes, ebből a boltból ennyiért. Ugyanez láncszettre, egyéb kopó-fogyókra. Afféle költségbecslés, na. (Megtetszik egy konkrét, gép, de ezt is, meg ezt is cserélni kell rajta, belenézek a listába, ez ennyibe fáj: ennyi pénzem nincs, hagyjuk a fenébe, vagy próbáljunk alkudni belőle belőle.) A három gumimárka kvázi "egy árban van", tehát nem ez volt a kérdés lényege, hanem hogy melyik a jobb "ugyanannyiért".
(#53755) Mosquito34: Indexen a Grafománból kiutáltak a srácok, én meg hirtelen felindulásból töröltem a több mint 10 éves regisztrációmat. Szóval ott biztosan nem.

-
Khaosz55
addikt
Magyar teszteket már megnéztem.
A yamaha xv950-et megnéztem élőben, nagyon szép, de szerintem nem ilyen motor kell nekem elsőre. Ráadásul +1 milló ami nem kevés. Iagz 3000km-rel már hirdetnek 2,5 milkáért gondolom teztmotor.. Hozzá teszem, hogy megkérdeztem, hogy ki lehet próbálni-e ha meg akarom venni. Azt mondták : nem. De durva már, mi van ha nem jön ben... 3.2 milkáról van szó...
Kinézetre a kawa legszimpibb.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Khaosz55
üzenetére
Mindkettő új típus, nagy tapasztalata nincs senkinek vele.
A Kawa-ban ugyanaz a blokk van, mint az ER-6-ban, Versysben, ebben az irányban el lehet kezdeni nézelődni. Van-e típushibája, mennyire vált be, meg úgy egyáltalán.Pont a napokban láttam a YT-on egy pár perces tesztet a kawa-ról. [link] Azt mondják, hogy, hát, a rugózását lehetne még javítani, mert a három közül ez a legkényelmetlenebb. De a blokkját a három 750 körüli féligmeddigcsopprtgép közül ezt tartják a jobbnak. Ott van még egy Harley, és a Honda CTX.
Yamaha pedig annyira új, hogy maximum pár perces tesztet találsz róla a motorrevün, onroad.hu-n [link]
Nem hinném, hogy túl sok tulaj lenne az országban.Ya, onroadról jut eszembe, van magyar Kawa teszt is. [link]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Urak! Egy teljesen elméleti jellegű kérdés, kicsit ideje korán (még jogsim sincs, nem hogy rendes motorom).

Mivel mindegyik kinézett típusra ugyanaz a méret szükséges, így előzetesen kérdezném, hogy kizárólag hosszú utakat, nyugis tempójú túrázást figyelembe véve (télen is!) melyikre adnátok a voksotokat a 3 akciós páros közül, és miért? [link] Előzetes költségbecslést végzek.

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
baboss
üzenetére
A plusz nemtervezett súly a motor hátulján nagyon durva, simán ettől szitálhat be az eleje.
Én a cbf-emen figyeltem ezt meg hogy, ha fent volt a hátsó doboz akkor beszitált az eleje. De bármekkora sebességnél elengedett kormánynál. Leszedtem a dobozt és semmi. És most üres dobozról beszélek meg gyári konzolról ami alig 5-6kg.
A hátsó doboz iszonyatmód megtudja változtatni a motorod aerodinamikáját és ezzel van a probléma. Még a gyári cuccok is, főleg ha nem gyári!
Menet közben anno nagyobb tempónál annyira lehetett érezni hogy néza elkapja a légáram és olyanokat rántott rajta öröm volt ellentartani...
A vfr-en hálaégnek teljesen más. Nem is érzem hogy dobozokkal vagy anélkül megyek.
De itt látszik is hogy figyeltek az aerodinamikára is nincs is sebességkorlátozás miatta, de nem is giga méretű a hátsó doboz, hanem épp csak amekkora az utas háta.
A lényeg, garantálom neked hogy a házi barkács konzol és doboz kombó miatt szitál az eleje...
-
emre
veterán
válasz
baboss
üzenetére
Először nekem sem gyári konzol volt a gépen. Szerintem amire itt figyelni kell az az hogy kb. ugyanott legyen ahol a gyári, illetve megfelelő merevségű legyen, mert hajlamos berezonálni, ami eltérő terheléskor felerősödhet. Tavasszal találtam a motoromhoz az ebay-en egy gyári konzolt olcsón, le is cseréltem.
Középsztender van a motoron?
Mert ha igen akkor tedd rá a gépet, és rángasd meg előre-hátra az első kereket.
Ha kormánymozdulatra is kattog akkor valószínűleg már késő utánahúzni. -
Xaels
félisten
válasz
Khaosz55
üzenetére
A 2 kinézett motor nagyon nem egy kategória, sem ccm-ben sem árban. A Yamaha 1,5-szer annyi alaphangon. Jövőre nem hiszem, hogy sokat esne az áruk, a cruiser vonalon nem jellemző sajnos amikor 1-1 model 10+évesen is millió feletti áron megy a használtpiacon. Ha meg lesz a jogsid menj el és próbáld ki mind a kettőt. Illetve nem kell feltétlenül ragaszkodni ahhoz, hogy a motorhoz kelljen a nagy A. Shadow Black Spirit is egész jó motor, a 2 között van árban, igaz az befér A2-be is.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
most fogok beiratkozni A korlátlan tanfolyamra. Nekem ár 20 éve van A1-es jogsim és egy 1981-es Suzuki Rv125-ön ami le van vizsgáztatva. Jelenleg restaurálom.
Viszont haverom nagy motoros és én is szeretek nagyon motorozni ezért teszem le az A korlátlant.
Én nem megyek gyorsan nem vagánykodom csak motorozgatni szeretnék kb 80-100-as tempóban. Jövőre szeretnék venni egy motort.
Következőket néztem ki:
Kawasaki vulcan S
Yamaha XV950Kinézetre ez a két motor jön be. Idei modellek így jövőre talán már lesz 1-2 példány amit nem új áron lehet megvásárolni. A két motor között azért van árkülönbség. Páran embertől halottam hogy a cruiser-t csak V motorral érdemes venni mert az adja vissza a feneliget. Nekem élősre a vulcan S jön be viszont a soros 2 hengeres motor 6000-es fordulaton adja le a nyomatékot. A XV950 már 3000-es fordulaton.
Mind a két motor 2015-ös ezért még fórumban nem írtak nagyon róluk.
Esetleg valaki kipróbálta már valamelyik motort. Tesztet találok róla amiben mind a kettőt dicsérik.
Ami még fontos hogy 250KG nál nehezebb motort nem akarok venni.
-
baboss
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Amikor hazaértem kiszedtem az első kereket és megnéztem a kerékcsapágyat amit rendben találtam.Nem kotyogott,még vissza szerelvesem.A motor eleje természetesen fel volt emelve a 2 oldalsó bukócsőnél.
A kormány csapágynál tapasztaltam egy kis koppanó kattanó hangot amikor megcibáltam jobbra balra a kormányt.Ráhúztam az anyára egy keveset,de ugyan az maradt a helyzet.Hétfőn kikapom a csapágyat és megnézem nincs e esetleg valami baja.Még letesztelem,hogy ha lassan indulok akkor csinálja e,lehet,hogy az volt az egyik ok,hogy gyorsan indultam megpakolva, megemelte az elejét és ahogy te is írtad elkönnyült ez eleje a mocinak.Az úthibában is igazad lehet,mert amikor sóderos úton indultam egyből beszitált. -
baboss
őstag
Az oldaldoboz konzol egy Krauzer,

amihez rögzítőt kellett csinálnom, 5-ös lapos vassal oldottam meg,
Egy asztalos szorítóból amit alig tudtam meghajtani,mert olyan kemény volt az anyaga, kirögzítettem a csomagtartó alját a lábtartóhoz.
A Krauzer tetejére raktam egy 4-es alumínium lemezt amihez a hátsó doboz lett rögzítve.
A jobb és bal oldali hátsó rész alja szintén egy 4-es alumínium lemezzel lett összekötve,
ami a rendszám alatt lett hozzáfogva a hátsó sárvédőhöz.
Csak ha megvan pakolva akkor néha indulásnál szitál be az eleje.
Megnézem holnap,hogy ha egyformán pakolok a 2 oldalsó dobozba és a hátsóba meg keveset akkor szitál e még indulásnál.
A 3 dobozt a csomagtartóval kihoztam 35k-ból.
Jó kis barkácsolás volt.Ha hátul megcibálom a dobozokat akkor az az egész motorral együtt mozog ,szóval biztos,hogy stabil. -
emre
veterán
válasz
baboss
üzenetére
A hátsó dobozba próbálj kevesebbet pakolni. A két oldalsó meg lehetőleg egyforma legyen.
Nekem ugyan nincs hátsó dobozom, de a két oldalsó megpakolva, plusz az ülés hátsó részén pár cuccal nem volt ilyen gondom. Mondjuk 140 felett már nem volt egészséges, de nem szitált.
Egyébként voltak hasonló dobozaim is. A doboztartó konzol gyári? -
baboss
őstag
Erre van valakinek valami ötlete,hogy mitől szitál az eleje indulásnál ?
-
Daywalker
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Milyen 35? 7-kor jöttünk el eringről és 36 fok volt akkor.
Feree13: Tök mindegy. A tengely nem forog, hanem amikor bedugod, akkor két távtartót szorít oda a kerékcsapágyhoz, amit így fixál, és a külső része forog. A tengely fix. Max könnyebben bemegy ha kicsit megzsírozod, illetve ha bejutna víz, akkor valamit véd. De ez utóbbira nincs esély, mivel egy két-háromajkú szimmering fut a távtartón (abba kell olajat tenni egyébként) amin nem jut át semmi.
-
baboss
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
A lábakat máshonnan kerestem hozzá.

-
DonThomasino
veterán
Tudja valaki útvonal engedélyhez milyen meghatalmazás kell? (okmányiroda)
A műszakihoz van egy meghatalmazásom amiben ez szerepel
Meghatalmazom:
Név: születési hely: év: hó: nap:
Személyi azonosságot igazoló igazolvány típusa: személyazonossági igazolvány, útlevél, új
típusú vezetői igazolvány, száma: ,irányító szám:
településmegnevezése: , út, utca, tér, körút, köz,
szám: emelet: ajtó: alatti lakost, hogy az üzemeltetésemben levő ……………………………. forgalmi rendszámú jármű műszaki megvizsgálásával kapcsolatos eljárásban képviseljen.Ez így jó szerintetek?
-
Laraxior
titán
Én ma bőrben toltam, nem is akkor van a gond amikor rajtad van és szakad a víz rólad, de amikor hazaérsz és nem tudod levakarni a cuccot, mert rád van tapadva, na az a durva

Holnap rövidnadrág, póló kombó lesz
-
baboss
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Én csak azt írtam,hogy van a hóna alatt egy pár luk,ami szerintem nem sokat számít,ha fél óráig kellene benne lennem akkor biztos nekem is melegem lenne benne,szerencsére nem vagyok egy izzadós típus,hogy az izzadság folyjon rólam.
-
Xaels
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nekem sincsenek kifejezetten drága cuccaim. Télen ugye a Bering Pop cipőt használom, elég meleg és tényleg bírja a vizet. Viszont a levegő is kint marad, eléggé be tud büdösödni. Csak olyankor veszem fel nyáron ha a vízhatlanságára szükség van. Egyébként egy Gáborcsizmát használok(nék) ha nem csúszna le a lábtartóról amin a megérett gumi semmit nem tapad, ezért előszeretettel Chuck bátyót húzom, persze abból is csak a magasszárút amíg nem veszek új tartókat, a jobb oldalit egyébként is házilag kellett egyenesbe hozni mert az előző tulaj odaverte
Nyáron a klasszikus vastag marhabőr Brando dzsekim használom, ebben nincs semmi csak a háta dupla vastag bőr. Télire meg amit kollégától vettem 20.000-ért kordura ruhát. Spool kabát és IMET nadrág. Kesztyűt nyáron egy 3k-s ujjatlan szegecseltet szoktam, de a napot nem bírja a bőröm ezért vettem egy zárt Segura Gooze kecskebőr kesztyűt. Télire egyelőre Shox Fjord van, de abban lefagy a kezem télen 30perc után, az cserés lesz.Ha meg lesz keretem akkor rendesebben felöltözöm, de csak mértékkel.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na akkor elmesélem az én fillérbaßó motoros göncömet kicsit bő lére engedve.

Nagyon kis pénzből motorozgatok 2 és fél éve. A jogsi kézhezvétele után Vateráztam egy használt cordura kétrészes göncöt (pőostával volt 24k a kettő együtt), ami az alábbiakból állt:
Kushitani japán kabát. Isteni, mintha rám öntötték volna, és nagyon masszív kivehető protektorokkal rendelkezik. Könyök, váll, gerinc. Van hozzá termobélés, de csak 15 fok alatt szükséges. Amúgy 10-35 fok között teljesen jó benne a klíma, nem tudom hogyan csinálják, nem izzadok bele a Lidl-es aláöltözővel. Imádom, de annyira öreg, hogy az eredeti fekete színe helyett már csak középszürke, ráadásul a fényvisszaverő csíkjai is lekoptak rendesen.Vele együtt volt egy szinte újszerű Shox nadrág, na az egy rakás sz*r: dögnehéz, 3 rétegű, de egyáltalán nem szellőző anyagból van, plusz a kivehető termobélés. 10-15 fok körül meg lehet benne fagyni, 20 foktól felfelé (bélés nélkül persze) szabályosan belerohadok, folyik az izzadság a szárán alul kifelé. Ezen semmiféle aláöltöző nem segít, egy pár órás önfeledt motorozás után messziről bűzlik az egész. A benne lévő vékony szivacs protektorok szerintem sz*rt sem érnek, főleg hogy a térd az lecsúszik a fenébe, pedig a nadrág jó rám.
Bő másfél évig egy legalább 10 éves gyalogtúra-bakancsban motoroztam, ami kényelmes volt, vízálló, de mostanra szétment, ráadásul mivel ilyen fémcsatos volt a főző része, így .- mivel a málhazsákra feszített sisakhálóban elakadt leszálláskor - kétszer borítottam miatta magamra a motort. Egyik alkalommal a benzinkúton, a kutasok röhögve "ástak ki" a gépem alól. Nem volt vicces.

Tavaly karácsonyra megleptem magam egy 10 eft-os, noname, de teljesen vízhatlan és szinte vadonatúj motoros túracsizmával a Vateráról, és nagyon bevált! Kényelmes, magas szárú, van benne bokavédelem, ráadásul akár kilométereket is lehet benne gyalogolni, hegyet mászni. Persze a bokavédelem az nem versenycsizma szintű, de hát nem is annyival döcögök a kis 125-ösömmel.
Szóval bevált!Kesztyűből többféle olcsó vackot vettem már (csak újakat), a legelső M-zone nevű gagyi pár hónap alatt szétfeslett a varrásoknál, pedig esőt soha nem látott. Aztán az Adamoto-tól vettem akciósan saját márkás pakisztáni bőrkesztyűt, jelenleg is ezt használom: nagyon kényelmes, de sajnos a tavalyi erdélyi túrán a 3 napos felhőszakadásban kissé megviselődött, azóta engedi a festéket. Amúgy szeretem, bár télen nagyon hideg.
Februárban meg beruháztam a membrános Lidl-esre. Ez télen jó meleg, állítólag a vizet is bírja, de kinézetre nagyon snassz, és nyáron nem szellőzik rendesen.
Ha meg lesz az új jogsi és a motor, akkor a csizma meg a kesztyű marad, de ha összejön a rávaló, akkor boltból fogok venni valami normális, márkás cordura göncöt túrázni.
-
baboss
őstag
Próba nélkül nem veszek semmit,eddig minden ruhát felpróbáltam.A hirdetési adatok alapján jónak látszottak,de amikor felpróbáltam mindegyiknél volt valami mérethiba.Ha mér pénzt adok ki érte akkor legyen kényelmes,még ha használt is.Eddig úgy csináltam,hogy 3-4 eladóval megbeszélem az időpontot,és egy tervezett útvonallal elmentem minden címre ahol felpróbáltam a ruhákat,legalább motoroztam egy jót is.

Az égés nagyon kellemetlen és nagyon fáj,még jó hogy megúsztad.
emre
Akkor a motoros lábbelinek is kb olyannak kel lenni mint a sí cipőnek,az aztán tényleg fogja a bokát,de alig lehet benne menni. -
emre
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Sima ügy, meg a váltókar állítható, és a bringámon is régi pedál klipsz-et használok, amit kicsit lazábbra állítottam a télen és belefért.
-
Xaels
félisten
Én sok chopperest is ismerek akik a cross csizmára esküsznek. Egy biztos, hogy azokban van rendesen anyag, elég merevek is. A talpuk sem vékony, magam is nézegettem őket, de egyelőre teljesen egyenesbe kell jönni, le kell tudjak minden egyéb kiadást.
(#53715) V.Stryker: nem állítható a váltókarod? Egyébként szerintem nem vészes, én Shelly's-ben toltam azoknak pedig elég bumszli az orra.
-
Something_
őstag
válasz
baboss
üzenetére
Akkor sztem ez egy NASA altal fejlesztett ruha lesz, mert en az agyonperforalt cuccban is lerohadok ebben a melegben ha meg kell allni a lampanal. Sot, ha megallok, ledobom a sisakot, gerincvedot es a kabatot, akkor instant folyik a fejemrol a viz. (Pl most is)
Jo volt ering, habar nagyon keves vagyok en meg erre a palyara.
-
emre
veterán
válasz
baboss
üzenetére
Mert nehezebben megy ki.
Két fajta olcsó túra csizmát használtam és szerintem semmire sem jó, az egyik még mindig a polcomon porosodik. Nem érzem hogy tartaná a lábam, kb. olyan mint egy gumicsizma. A Louis-os surranót viszont nagyon szeretem, gyalogosan is kényelmes, ősszel, télen mikor bringával jártam dolgozni az volt rajtam. Nem túl meleg, de télen sem fagytam meg benne. De azért van rendes motoros csizmám is, egy TCX Infinity. Na ez már tényleg olyan mint amilyennek egy igazi motoros túra csizmát elképzel az ember.mod: amíg meg nem lett a tcx egy cross csizmában gondolkodtam. Van ismerősöm aki street gépet is azzal használ.
-
Xaels
félisten
válasz
baboss
üzenetére
Ja az nem látszott a képeken. Az én bőrdzsekimen nincsenek lyukak, ott csak a menetszél hűt.

Ahogy Bogyo is írta, a keretedtől függően próbáld kihozni a lehető legtöbbet. Nekem mondjuk nem jöttek be az olcsóbb túracsizmák. Köztük a Daytona belépő modellje sem, nem éreztem, hogy eléggé tartaná a bokámat. Próbáld fel mindenképpen.
Sajnos sokan tolják teljesen felelőtlenül. Én a páromat is felöltöztettem a legnagyobb melegben. Persze ment a panasz, hogy ráolvadt a ruha, de nem akarta a kordura kabátom felvenni és maradt a műbőr dzsekinél...
A boka könnyen sérül, motorozásnál pláne. Anno mikor elfeküdtem a Virago-val ha nem csizma van rajtam akkor a kipufogó rendesen beleégett volna a lábamba is pl.
-
baboss
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Most jöttem haza a faluból és menet közben volt 2 motoros utassal,nem egy olcsó vas volt alattuk.Mind két motoros rövidnadrágban és trikóban volt a hölgy utasok meg sortban és vállpántos trikóban,még kesztyű sem volt rajtuk.Annak idején kb 15 éve a 350-es Jawa mocival elestem kanyarban kb 90-el mentem.Szerencsére megúsztam apró karcolásokkal,pedig egy sima sí ruha volt rajtam.Rá egy pár évre már csak egy Simson-om volt ,elugrottam a boltba egy szál fürdőnadrágban,az utcában egy kutya kifutott elém amit el is ütöttem.Elestem és csupa vér voltam mindenhol,jól felnyaltam az aszfaltot szinte pucéron,pedig nem is mentem csak 30-al.Hetekig fájt mindenem.Még elképzelni is borzalmas,hogy mi lenne a két motorossal ha elesnének.
emre
Köszi a linket és a tippet,nem is rossz.
Miért fontos,hogy a bokát tartsa ?
Én személy szerint nem szeretem a magas szárú cipőket,surranókat mert a bokámnál mindegyik szorít egy idő után. -
emre
veterán
válasz
baboss
üzenetére
Kesztyűt használtam ilyent, szerintem nem rossz
Csizmából inkább egy surranó, jobban tartja a bokát. A louis most akciózza Hasonlót használok kb. 2 éve, szerintem piszkosul megéri az árát. -
baboss
őstag
Pont a méretem és kényelmes,egy élmény benne a motorozás.Nagyon örülök neki.
Menet közben nem meleg,csak akkor van benne melegem ha legalább 10 percig kell állni a tűző napon.A ruha hónalja alatt vannak lukak a szellőzésnek,valamit csak számít.Most csizmát és kesztyűt nézegetek, eddig ezt találtam,lehet hogy megint megfogja szólni egy két fórumtárs.
Csizma 6000ft használt.
Kesztyű 3600ft új.
Más:
A mocira fel vannak szerelve dobozok.
A múlt héten gondoltam bemegyek mocival és befejezem az elkezdett munkát,be is pakoltam a dobozokba ( asztalos szerszámok : fúrógép-gyalu-dekopir fürész és kéziszerszámok) indulásnál a motor eleje néha beszitált.Csak indulásnál tapasztaltam,10-15 km -es sebességtől már nem tapasztalható a beszitálás.Műszaki gond lehet az oka,vagy nem jó volt a súlyelosztás,vagy túl sok volt a súly ami elégé a motor hátulján van .
Az 57 kilómmal lehet,hogy kevés volt a súly a moci elején ?
Valami olyasmit olvastam ezzel kapcsolatban,hogy ez azért van mert az első keréken nincs elég tapadás.
Egyedül,vagy utassal nem szitál be az eleje.
A hátsó dobozban 12 kg a bal oldalon 12 kg a jobb oldalon meg 7 kg volt bepakolva.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Letört sebváltókar pótlása:

-
Laraxior
titán

Ő is fel volt öltözve, az esélyt megadta magának, mégis történhetnek olyan dolgok amikor sem ruha, sem sisak nem menti meg az életed.... kedden lesz a temetés

-
emre
veterán
válasz
Fenn3gyer3k
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Apple Watch 9 GPS + Cellular 45 mm
- Apple Watch Series 11 46mm GPS + Cellular Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4666
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)