Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Na, ezt a videót kerestem, és nem találtam meg az előbb: Full Floating Rotor
-
HSM
félisten
válasz
RAiN91
üzenetére
Basszus, lehet ez zörög a gép elején durvább úthibákon? Nem is gondoltam rá....

De szerintem is ilyennek kell lennie... Ha nem lenne semmi lötyögés, akkor az egész patentosdi nem érne semmit. Ha nem tévedek, a hőtágulásnak van, és hogy kis mértékben tudjon alkalmazkodni a fixen rögzített fékhez... -
RAiN91
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
És nektek is zörög, vagy csak nálam ilyen?
-
RAiN91
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nekem SV-n ugyan ilyen, menet közben rossz úton még idegesítően zörög is. Omegamotornak írtam, hogy van e szegecsük hozzá, 4,5mm-es (SV) nincsen nekik sajnos, nem tudom neked milyen vastag a tárcsád, de azt írták, 5 és 5,5mm-hez van készleten nekik, árát nem tudom. Állítólag megoldódik tőle, és talán olcsóbb is mint 2 új tárcsa, illetve úszó tárcsa lesz belőle.
-
bigdady
nagyúr
En holnap elugrok ide
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Én a Bősi túrára egy atlétára vettem rá a kordura kabátot. Az újjából menet közben szó szerint csöpögött ki a víz. Vettem aláöltözőt. Sokkal jobb. Ha nagyon meleged van, akkor fent nem cipzározod be és akkor megy be levegő, tök jól hűt. Én az aláöltözőt javaslom úgy, hogy mindkét verziót próbáltam a közelmúltban.
polimorf: Most akkor holnap Dragstar tali van vagy nincs?

-
Bogyó bá'
nagyúr
Hú tényleg, félig szakmai kérdés: teljesen zárt, szellőző likak nélküli cordura göncömben hogy van nagyobb esélyem "túlélni" a kb 5 órás menetet (nagyon rosszul viselem a kánikulát egyébként is viseltes egészségi állapotom miatt), ha veszek Lidl-es aláöltözőt hozzá, vagy ha csupaszon húzom magamra? Szerintetek?

-
HSM
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Pedig én is azt mondtam, hogy gyűrődő zóna ide vagy oda, én mindenképpen elkerülném az új autókkal is a frontális ütközést. Egyszerűen nincs hely biztonságosan lelassulni... Akár a fejedre állsz, akár bárhova máshova, hosszabb úton lassulhatsz le, sőt, akár az ütközést is megúszhatod, míg ha nem rántod félre, ugye garantált az ütközés...
-
HSM
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nekem azért erős fenntartásaim vannak ezzel.. Frontális ütközésnél, ha egyforma a két autó mozgási energiája, akkor frontálisan puff, és ott ahol vannak megállnak. Gyűrődő zóna ide vagy oda, igencsak rövid úton fékeződik nullára mindkét jármű. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez jobb, mint egy épphogy kocsiszélét elkapós móka némi pörgéssel, pláne, hogy ott van esély ugye megúszni, és az árokban lefékeződni, ami szintén nem túl barátságos, de nagyságrendekkel jobb. Persze, ha oldalról csapódik be az gázos, de a frontális is.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
polimorf
üzenetére
Köszi szépen!

Úgy döntöttem, hogy motorozni "akármivel" is jobb, mint egy újabb motort birtokolni (és itthon nézegetni, jogsi és pénz híján), így az egész "nagymotor projektet" szezon végére / utánra száműztem. A meglévő pénz egy részén meg elmegyek csavarogni a többiekkel.
szerk: bízom benne, hogy szezon végére az árak is lejjebb mennek kicsit, esetleg nekem is picit több pénzem lesz, és így valami normális vételt sikerülne összehozni. Mondjuk a Csótányért (ha egyáltalán kibírja a túrát ilyen viseltes motorral) biztos kevesebbet fogok kapni.
szerk2: a következő forgalmi órám (eddig még csakmindössze a 3.) meg aug.4-én lesz, és még mindig nem kaptam vizsgaidőpontot. Szóval nyúlik ez, mint a rétestészta...

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
polimorf
üzenetére
Holnap hosszú útra indulok kora reggel: irány Debrecen, ott össze szedem a "kispályás", 125-ös barátaimat, alvás anyámnál, vasárnap hajnalban meg irány egy hét Székelyföld, ha az égiek is úgy akarják.

(#53973) V.Stryker: 31-32 éve még fősulisként próbálkoztunk páran (én például Trabival) a ralizással (Haladás Se, Debrecen-Józsa). Bennünket akkor arra oktattak, hogy bármit, csak a frontális ütközést ne! Borítsd az árokba a kocsit, csússzon az oldalán, csak szemből ne menj neki senkinek és semminek soha, így jobb eséllyel túlélheted az ütközést. Mondjuk az akkori kocsikban (Lada, Skoda, Trabi) ugye nem volt légzsák, meg méretezett gyűrődőzóna, szóval nem biztos, hogy ma is megállná a helyét az intelem.
-
tboldi
nagyúr
Ha érdekel valakit: [link]

Amúgy még mindig a kórházban fekszem, most már szaladgálhatok a járókerettel. Kedden lesz egy műtétem, bőrátültetéssel befedik a combomon a majdnem tenyér méretű sebet. Aztán az azt követő héten valszeg elengednek és kezdődhet a rehab.
-
Ferdzsoo
addikt
Nah bennt van a hátsó kerék, végülis kézzel lett kicentírozva, srác azt mondta szerinte ez pontosabb mint a gépi. Hát én hiszek neki, kipróbálva hétfőn lesz...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Van már olyan kabát, aminek a madzagját rá kell akasztani a kormányra és ha megrántod, akkor mint egy légzsák, felfújódik. Egy vagyon.
Egy apróságra kitérnék a második mondatodban...nem biztos,hogy autóval az a legjobb ha elkapod a kormányt. Persze a reflex ezt diktálja, de ha tudatosan telibeb@szod inkább, akkor az biztonságosabb a nagyobb ütközési zóna, a nagyobb ütközési energia elnyelés miatt. Míg ha elkapod, akkor csak valamelyik sarka csattan..volt róla szó a totalcarosoknál is, hogy sokkal nagyobb veszély.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Doki16
üzenetére
Ismerem a Banditot, ültem már rajta. Nagyon jó motor, kényelmes és nyerő a karakterisztikája.
Kívülről nekem nem gyere be az orra, bár mikor az volt a másik jelölt, akkor rajtam kívül mindenkinek tetszett.Azért az F-el én nagyon elégedett vagyok. Látom már a negatív dolgait, de az előnyei miatt vettem és nem okozott csalódást. Nagyon szeretem.
A következő gépem biztos valami túra enduró lesz majd egyszer... Triumph Tiger vagy valami hasonló...Varadero, stb. A végállomás meg egy Bonneville T100.

-
Doki16
addikt
-
HSM
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Ezekben a 270 fokos sor2 motorokban az a vicces, hogy legjobb tudomásom szerint gyakorlatilag egy "sorba épített" hengeres 90 fokos V2.

-
HSM
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Nem nehéz az, csak be kell gyakorolni....
-
ludsimon
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Katapulton én is gondolkodtam, mindenki kilőne felfelé.

-
polimorf
tag
Egy holnapi program ha valakit érdekel [link]
A belépés ingyenes. Erősen gondolkozok az elmenetelen. -
polimorf
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Légzsákról már hallottam de katapultról nem.
-
runner 125
nagyúr
válasz
polimorf
üzenetére
Pontosan ettől tartok én is a legjobban közúton. Egyszerűen hirtelen áttér a sávodba egy autó, kamion, tök mindegy, szinte esélytelen menekülni.
Autóval még csak csak elkapod a kormányt, de azért motorral nagyon nehéz hirtelen manővert végrehajtani.
Lehet nagy fasság, annó már elmélkedtem itt, de ilyen esetekben valamiféle katapult - majd felrobbanó, légzsákszerű párna mellény életet menthetne. -
Mizsala
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Ez abban más, hogy szerelmes vagyok belé amióta olvashatóak a híresztelések vele kapcsolatban...
Részemről megvan a transalp utódja, csak kérdés hogy mikor lesz belőle egy kicsit olcsóbb használt 
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Gyanítom, hogy ennek tényleg a nehéz terep a lételeme, ellentétben az "operett-enduró"-val. Az túramotor.
Mit kapok ezért a Szúnyogtól...
-
Xaels
félisten
[link] na és itt vannak a képek, leírások és technikai adatok az új AfricaTwin-ről (Tesztmotor link). 4,1M lesz az alapmodell.
-
Archer
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ugyan nem mentem rajta, de gondolom nincs azzal a pályával semmi gond. Az lehet inkább ijesztő, amikor olyan emberek indulnak a kezdő csoportban, akiknek nem ott kéne menni, aztán tőled tíz centire száguldanak el kanyarban, lapra döntve. Ok, nincs ezzel gond, erre való a pálya, csak akkor menjen a közepes csoportba, az ott indulók már nem lepődnek meg az ilyesmin.
-
V.Stryker
nagyúr
Levideóztam a féktárcsa kotyogásomat. Megnéznétek és megmondanátok,hogy ez most hiba vagy ez ilyen normálisan egy 23ezret futott motoron?
persuader így is azt mondod,hogy okés ez így?

DonThomasino: Térdvédőben itt mi többen is az Asesso-ra esküszünk.
-
DonThomasino
veterán
Térd és könyök védőből milyet érdemes venni?
-
Xaels
félisten
[link] Ebben a melegben az összes nyuggert lakat alá kéne zárni, komolyan mondom nem normálisak. Nagykabátban felszállnak a villamosra és behúznak minden ablakot aztán meg áll a forgalom mert lefordulnak a székről.
-
canniball
nagyúr
-
-Mike-
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Hol lehet arra jelentkezni?
-
Ferdzsoo
addikt
Nagyon úgy néz ki hogy kedden vagy szerdán ketten megyünk kecsóringre.
Nemírnak már ilyen dög meleget, meg nagyon remélem addig kicentírozzák a hátsó kerekemet is.
Aztán mehet a pr4 teszt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Valakinek idő/kedv csatlakozni?
Úgy gondolom pécsről indulva 10-nél előbb biztosan nem érünk oda... -
V.Stryker
nagyúr
csak úgy puhatolózásból kérdezem,hogy sport túrára, túrás tempóhoz, nem pályázni mennyire jó választás a 120/70-17 Metzeler Roadtec Z8 -as gumella?
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem gondoltam, hogy ennyire rossz a helyzet.

-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Slag+sampon?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Kiraktam a DTR t a z esobe, hogy a sarat lemossa, de nem volt valami hatekony nalunk.
A villam tobb volt, kicsit tartottam tole, hogy belekur, mert nagyon kozel csapkodott be (mindig tortenik valami kulonos, de szerencsere nem muszaki dolog vele, egy oz elesik a motor elott egy arokban fel meterre, torzskonyv elveszik, rahivjak a katasztrofavedelmet - true story - mert beinditom 1,5 honap allas utan, kicsit atereszt a mikuni olajpumpa, aztan fustol a sok olajtol ) Johetett volna egy kis jeg, a regi sarat lenyomta volna.
Majd hurrikanba kirakom. -
Xaels
félisten

Ők is talpig bőrben tolják
-
Xaels
félisten
válasz
Something_
üzenetére
Mintha én mondtam volna olyat bármikor is, hogy vegyen bárki inkább egy 35k-s PoP-ot a Vortice helyett... Nem mondtam... Csak amikor a kispénzűeknek orrvérzésig az van szajkózva, hogy az az egyetlen értelmes csizma...
Fluid Tech...
-
Something_
őstag
De én nem mondom azt, hogyha valaki akar venni egy 100e-es térdgépet, hogy egy asesso puha protektor is majdnem olyan jó és véd az esésnél

Te meg pont ezt szajkózod.Múltkor sem fejeztük be ezt a térdprotektor témát, milyen fasza térdprotektor van, ami sokkal jobb, mint az átlag? Csak ne ilyen crossos csizmára és medencére rögzíthetőt linkelj

-
FIREBLADE78
addikt
Tök mindegy,hogy csavarodásos vagy anyám kínjásos cipellő van rajtad. Ha beleszàllsz a kocsiba úgy is kàput. Àmen
-
Xaels
félisten
válasz
Something_
üzenetére
Hidd el annyira védi a bokát mint a legtöbb csizma 50-60k alatt, ütődéstől és horzsolástól prímán. A kicsavarodás elleni védelem elég összetett, egy merevvázas mechanika ahogy néztem. Az Asesso térdprotid sem véd a térded kicsavarodásától pedig az is ki tud csavarodni, de a 20-30k-s márkás térdprotik sem védenek tőle, ahhoz sokkal mélyebben bele kell nyúlni a zsebedbe. De hagyjuk a témát szerintem...
MÁS
Felvázoltam pár skiccet a tankfestést illetően. Natúr fekete fehér csíkozással lenne. Természetesen lenyúlna a tank oldalára is.

-
Something_
őstag
Egyszer felprobalok majd egy ilyen cipot, aztan rajovok, hogy feleslegesen veszem fel minden nap a csizmamat.
Nehez elkepzelni, hogy vedi a bokat egy cipo, max kisebb utes ellen, de hogy csavarodas ellen mit er, arra kivancsi lennek.
Szerintem Daywalker sem a felcipokre gondolt, hanem arra, mint te.
-
Xaels
félisten
válasz
Daywalker
üzenetére
Közelmúltban akart lenni, nem is értem miért jövőbent írtam. Agyilag le vagyok mostanában ebben a melegben teljesen. Péntekről szombatra 1,5órát ha aludtam este, reggel teljesen kóvájogva keltem hányinger kíséretében. Zuhany sem segített és mehettem be dolgozni. Persze cipő és cipő között is vannak hatalmas különbségek. Én leginkább azokra gondolok amik boka fölé érnek, nem ilyen félcipőkre, azokban azért a boka is védve van annyira mint a csizmák nagyobb részében. Cúsztam el trutyis faleveleken ősszel, a Bering cipő volt a lábamon és ráesett a motor, semmi bajom nem lett, a térdem és a csípőm a nadrágban levő protektorok is megvédték. -
Daywalker
addikt
Volt + közeljövőben? Oximoron
Senki sem allitotta, hogy van 100%-os vedelem, mert nincs, ezt a hülye is tudja. De az a puha korong vagy a boka feletti oldalon a kemenyites a felso reszen sokat szamit. Nem mindegy, hogy az aszfalt mit surol vagy mire esik ra a motor. Nekem a tavalyi perecnel pont az orrkoptato es az a felso kemeby resz ert le.Semmi bajom nem lett. Na most ugyanez cipoben...belegondolni is rossz, pedig az en esetem semmiseg volt. De nem teriteni akarok, mindenki azt csinal amit es ahogy akar. Pisz. -
kcsa
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Óbuda környékén esőcske volt csak, ami arra volt jó hogy páratartalom 200% legyen...
-
Xaels
félisten
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nálunk Pest alsó cücskén még nem esik. Itt is rohadás van.
-
FIREBLADE78
addikt
Pöstön már megint esik,csak mi szívunk a 40 fokkal,de jó nektek.
Inkább ne tudnék egy hétig motorozni az esőtől -
-
-
Xaels
félisten
Itt az új Africa Twin (Youtube link)
-
Archer
őstag
Nemrég vettünk a barátnőmnek egy ilyen Gaerne csizmát 32k-ért, újat, annyit szerintem bőven megért. Nem egy csúcs Sidi, de minőségre elég korrektnek tűnik (Made in Italy) és azzal a csuklós megoldással a bokát is védi bizonyos szinten.
Más: tudom nem apró, de van egy eladó Spidi protektoros textil kabátom, vízálló, szélálló, YKK cipzárok, felső kategóriás cucc. Teljesen új, fóliás, összes biléta rajta, L-es, fekete. Megkértek, hogy adjam el, akit érdekel, írjon privit.
-
V.Stryker
nagyúr
Na, ma már majdnem elmentem motorozni. Elővettem, letámasztottam, felöltöztem, kb. három perc alatt úgy belerohadtam a ruhába, hogy inkább visszatoltam, hogy abba a tetves éltebe lehet ilyen k.va meleg.
Elmentem inkább kocsival...menet közben jelzett 44 fokot, a klíma is alig bírta. 
Útálom a meleget...
-
Xaels
félisten
Nem rossz csizma ez sem és egész jó ára is van, de nincs rajta vagy benne olyan merev bokavédelem mint Persuader által említett Pumán például.
Én az ICON 1000-rel szemeztem, meg a Daytona Trans Open GTX / Sport Easy GTX-el de azokban sincs.
Road Rash ha valaki szeretné a klasszikus játékokat.

-
KoVee84
senior tag
Holnap vki Kakucs?
-
canniball
nagyúr
válasz
StoneBridge
üzenetére
Remek; nekem is ilyesmi van (csak Forma), jó tudni hogy valamennyit azért véd.
Igazán nincs mit!
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Hallod, az egyik szervizes azt mondta hogy ő ezzel meg tudja csinálni ha a gépre nem is tudja felrakni.
Ez tényleg van olyan jó mint a gépi?
-
StoneBridge
senior tag
Nekem bejön, de nem tudom, hogy tudnék-e hozzá igazodni.

Igen, sajnos a legózás erősen megvan, költség optimalizálás megy ezerrel több gyártónál is. Hátsó lámpáról jut eszembe: kijött az MT-07, azóta már megkapta ugyanazt a lámpát az MT125, R3, és megkapja az új MT-03 is valószínűleg. A sok másik 07-es típusváltozat mellett. Ember legyen a talpán, aki hátulról majd felismeri, hogy melyik típust látja.
-
Xaels
félisten
válasz
StoneBridge
üzenetére
Nem igazán jön át nekem ez a Scrambler stílus. A Triumph Scramblerje sem tetszik pedig ódákat zengtek róla. Itt is egyébként látszik, hogy legóznak a Yamahánál ezekkel az új játékszerekkel. Ugyanaz a hátsó lámpa mint az XVS950R-en például. Retro tekintetben más fele indulnék magam részéről.
-
Xaels
félisten
Yamaha XSR700. MT-07-re épülő Scrambler. Egész pofás darab, de azért lesz mikkel harcolnia a kategóriában.
-
Xaels
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Túracsizmából nem is tudom melyik az ami annyira merev lenne... Szerintem ott még 100k körül sincs ennyire kiélezett védelem. Mondjuk az a veszély nem fenyeget, hogy ennyit adjak saját zsebből egy csizmáért a közeljövőben.
(#53899) persuader ez a Puma egész "kultúrált" egyszerűbb színekben. Még talán az én ízlésembe is beleférne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Asztalos klub
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Autós topik
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Philips 223V5LHSB2/00 22 75Hz FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.hu Realme 14 Pro+ Pearl White 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Délelőttre lehet kimennék eszetlenkedni
Inkább ne tudnék egy hétig motorozni az esőtől