Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hugi0

őstag

válasz Topiccsendőr #133254 üzenetére

Tavaly is es iden is kiszedtem a termosztatot.
    Labos viz 1,5L - felmelegit.
    Benne a homero.
    71-72-nel nyit - 86-88 korul teljesen nyitva.
    Ugyan ez a homero kerult a huto kupak levetele utan a vizbe 1-2°C elteressel ugyan azt mutatta mint a muszerfal.
    15°C es 70°C-nal sem volt nagyobb az elteres mint 1-2°C.
    Hosszabb uton mint a Szentendrei vagy Vaci ut (ha elkapom a zold lampasort - nem kell le fol valtogatni) visszamegy siman 55-50 kornyekere. - neha 50 ala is.
    Arra gondoltam a "kis vizkor"-on levo (gumi)csovet egy picit osszeb nyomom ne legyen benne akkora aramlasi sebesseg.
    De ! - ez kockazatos, mert ha veletlen valmiert elzarodik, akkor amikor a termosztat kinyit a hideg viznek nem fognak orulni a meleg alkatreszek.

Tavaly meg megbirkoztam (szellemileg), hogy 55-60-65 korul van a viz (akkor ugye a max -4°C volt).
    - a tartos 90-es sebessegnel ugy itelem meg mar nagyon vissza hult volna.

Mar az is felmerult bennem, hogy nem europai model es melegebb egtajra szantak, ahol nincsenek minuszok. (Alvazszamot, motorszamot megirom privatban, azzal tudsz valamit kezdeni, hogy szamomra infoval szolgalj ?)

Ez van a manualban - ezt is le fogom ellenorizni (a het masodik feleben tudok idot szakitani ra).
    "Coolant temperature sensor resistance
    Out of specification → Replace.
    Connect the pocket tester (Ω × 100) to the
    coolant temperature sensor as shown.
    Resistance 20°C (68°F)
    2.32–2.59 kΩ
    Resistance 80°C (176°F)
    310–326 Ω"

Mindezektol fuggetlenul, nyaron megnyugtato a kijelzett homerkseklet mert 85-100 kozt szokott ingadozni.
    Ha nem jo a homero akkor meg nyaron van gond. - es eddig szerencsem volt, hogy nem sult meg.
    Most meg majd ettol fogok rettegni nyaron, hogy nehogy megsussem.
    Ugyhogy mindefelekeppen hoerzekelo ellenorzes lesz.

Új hozzászólás Aktív témák