Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mocsanisi
senior tag
válasz róland #15898 üzenetére
Runner leírta, hogy ne kérdezzetek rá márkákra. Körülbelül az azonos árban lévő sisakok szintjét hozza, amit úgy látok hogy Pl. Grex. Minél feljebb mész árban, annál jobb sisakok vannak. Kb. ennyi.
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
jasszer
őstag
Nem tudjátok véletlenül hogy hogy hívják (angolul volna a legjobb) a sisakokra rakható "bugyit", amit futárok szoktak télen hordani hogy ne fújjon be alá a szél?
Apokalipszis? Ezeknek?!
-
jasszer
őstag
válasz runner 125 #15907 üzenetére
Nem egészen, maszkom van, hasonló pamut és ennél jóval komolyabb thermo is (olyan 5 rugó volt anno), de télen még az sem elég... Én konkrétan a sisakra húzható cuccra gondoltam.
Apokalipszis? Ezeknek?!
-
runner 125
nagyúr
válasz jasszer #15908 üzenetére
Sisakra, WTF?!
Nem is láttam még olyat, és amúgy is, h nézhet az ki?!
louis.de - itt van vagy 10 féle maszk, van olyan is aminek az alja egészen mellkasig ér.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
jasszer
őstag
válasz runner 125 #15909 üzenetére
Úgy képzeld el, mintha a sisak alján lenne egy kötény, körben, ami levehető, így a szél nem közvetlenül a bőröddel érintkező felületet fújja, hanem van egy plussz réteg. A mostani maszkom is a nyakam aljáig ér, de akármilyen jó is a menetszél átfújja már 0-5 fok körül is. De asszem hülyén fogok meghalni már, sosem fog kiderülni hogy mi a neve ennek. (nem egy elterjedt dolog, az tény)
Apokalipszis? Ezeknek?!
-
runner 125
nagyúr
válasz jasszer #15910 üzenetére
Mondom, nézd meg azt a maszkot amit írtam. Az a mellkas aljáig ér! Így nem fúj be sehol.
Az általad említett megoldás lehet praktikus, de; - idiótán néz ki. Hogy rögzíted a sisakra? Nagyobb tempónál bemozgatja a szél.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
jasszer
őstag
válasz runner 125 #15911 üzenetére
Nem be fúj, hanem át.
Ismerem a kínálatot, igyekeztem is a lehető legjobban védő, minőségi cuccot megvenni, de van amikor ez is kevés. Élőben csak egyszer láttam ilyen cuccot, nem tudom mivel volt rögzítve. Valóban idiótán néz ki, de ha választani kell a fázás és a jó megjelenés között...
MOD: Hogy valami kézzelfoghatóbbat kérdezzek: a nagyobb 125/250-es robik plexije milyen szélvédelmet biztosít? Mert ha az is sokat lefogna, akkor valszeg érdemesebb volna vennem egyet a SYM Mio 100 helyett télire...
[ Szerkesztve ]
Apokalipszis? Ezeknek?!
-
Sandrew
őstag
Sziasztok!
Lenne egy 50-es aeroxom. 99-es évjárat akkor vette édesapám majd 2001-től 2010-ig garázsban állt leponyvázva. Kiváló állapotban van és 5800Km van benne. (2000-t tettem bele)
Amit eddig cseréltem:
Gyújtáskapcsoló (nem csinált semmit)
Első-Hátsó (gumik berepedeztek)
Variátorszíj
Aksi (meghalt)
KormánycsapágyakMire kell figyelnem ennél a mocinál, illetve mi a reális végsebessége?
Most sík úton 85km/h ra képes óra szerint. Folytások már nincsenek benne.Fogyasztása amikor óvatosan jártam vele 2,5lityire jött ki. Most városban járok legfőképp a váci úton ahol tartom a forgalom tempóját 70-75-el így 3.5liter volt a max. De inkább 3,2ból el lehet vele járni.
Mint mondtam új banner aksi van benne viszont alapjáraton elhalványul egy picit a lámpa. Ez mitől lehet?
Illetve az önindító csak forgat és nem indít. Megbikáztuk akkor sem indult. Viszont 1 max 2 rúgásra még 1hét állás után is indul.
Ti milyen olajat használtok? Én Repsol 2T-t vettem az Oszcar-nál 1500Ft volt 1L
Illetve a gyertyát érdemes lenne megnézni? Mióta megvan a motor a gyári van benne és kemény 9év állás után is beindult 15-20 rúgásra. Igaz iszonyatosan füstölt.Ma pedig amikor jöttem hazafelé a digitális vízhőfok mérő egyszer csak lement teljesen 0-ra azaz eltűnt a kijelzés. Ennek mi lehet az oka? Lecsúszhatott egy kábel?
[ Szerkesztve ]
-
apóka
aktív tag
-
jasszer
őstag
Hát attól függ...
Én anno a naked Suzuki GS500-zal nyomtam végig egy telet, utána meg Scara 50-nel, ebből az előbbihez jobban fel kellett ugye öltözni. Ha nem töltesz órákat a hidegben, akkor annyira nem para, de szerintem kézmelegítő és kesztyű együtt. (most az igazi télre gondolok, 0-tól lefelé)
Ezen felül leszigszalagozott sisak, vagy olyan ami patent módon zár mindenhol, pinlockos plexivel. Full arcos thermo maszk legalább (nálam a nyak a kritikus pont), thermos kabát és nadrág, alsóöltözet és réteges öltözés, duplazokni, csizma, vagy robihoz Tucano Urbano lábmelegítő. Asszem nem hagytam ki semmit.
MOD: Ha nincs kézmelegítő, akkor minimum a dupla kesztyű. Egyszer késő ősszel felmásztam Dobogókőre átmeneti kesztyűvel, mentem egy közepes tempót lefelé motorfékkel, aztán jött a meglepetés hogy az adrenalin elfeledtette hogy elfagytak az ujjaim és nehezen tudtam megállni.
[ Szerkesztve ]
Apokalipszis? Ezeknek?!
-
apóka
aktív tag
válasz jasszer #15915 üzenetére
Nem komoly vas, csak Scara 50....de öreg vagyok már és nyafogós.
Munkába és haza, max napi 8km. Esetleg kicsit több, ha intéznivalóm lenne. De úgy saccolom, hogy november közepétől február közepéig nem fogok menni (kockázatos a csúszós út miatt).
Termo kabát már van, nacit most akarok venni.Tucano Urbano lábmelegítőről most csúsztam le a vaterán
Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004
-
jasszer
őstag
Én mentem a Scarával hóban is, az annyira nem para. Jeges útra esett havon dobtam el egyszer, akkor is azért mert kitolattak elém egy kombi Octaviaval. Lábmelegítővel száraz időben mindenképpen vállalható a 8 km szerintem, de majd úgyis meglátod, erőltetni nem érdemes.
Apokalipszis? Ezeknek?!
-
Tothgera30
Ármester
válasz Sandrew #15913 üzenetére
Lenne egy 50-es aeroxom. 99-es évjárat akkor vette édesapám majd 2001-től 2010-ig garázsban állt leponyvázva. Kiváló állapotban van és 5800Km van benne. (2000-t tettem bele) - Újonnan vette? Akkor egy szép gyári állapotú robogó lehet. Pár képet lökhetsz róla!
Mire kell figyelnem ennél a mocinál, illetve mi a reális végsebessége?
Most sík úton 85km/h ra képes óra szerint. Folytások már nincsenek benne. - A reális végsebesség az 80km/h körül alakulna. Töltesd úja a vizet benne, fagyállót rakj bele, a vízpumpát cserélted ki mert azóta lehet már elöregedett, másra nem igen kell, a többi kopó alkatrész csere majd előjön.Fogyasztása amikor óvatosan jártam vele 2,5lityire jött ki. Most városban járok legfőképp a váci úton ahol tartom a forgalom tempóját 70-75-el így 3.5liter volt a max. De inkább 3,2ból el lehet vele járni. - Ha gyári 12mm-es karbi van rajta akkor elhiszem, de amúgy többet szoktak enni, a 3,5liter általában megvan.
Mint mondtam új banner aksi van benne viszont alapjáraton elhalványul egy picit a lámpa. Ez mitől lehet? - Ez 2T, mivel alapjáraton keveset tölt ezért szerintem érhető hogy nem ad le akkora töltést.
Illetve az önindító csak forgat és nem indít. Megbikáztuk akkor sem indult. Viszont 1 max 2 rúgásra még 1hét állás után is indul. - Lehet hogy az önindítónál a fogaskerék kopott el, vagy valami hasonló, egy szerelőhöz vigyétek el, átnézi.
Ti milyen olajat használtok? Én Repsol 2T-t vettem az Oszcar-nál 1500Ft volt 1L
Illetve a gyertyát érdemes lenne megnézni? Mióta megvan a motor a gyári van benne és kemény 9év állás után is beindult 15-20 rúgásra. Igaz iszonyatosan füstölt. - Én is azt töltöm. Gyertyát mindenképpen cserélj benne, szép őz barna lesz ha jól be van lőve.Ma pedig amikor jöttem hazafelé a digitális vízhőfok mérő egyszer csak lement teljesen 0-ra azaz eltűnt a kijelzés. Ennek mi lehet az oka? Lecsúszhatott egy kábel? - A digit műszerfalas Aerox betegség, ha jól gondom ez az amikor van a kis sebességmérő és mellette egy sárga körben egy digit kijelző, akkor annál általában a kábel le szokott csúszni vagy kontakt hibás lesz, mindezt a kátyúknak lehet megköszönni. Ezt a műszerfalat nem is igazán szeretik, ezért a 2000-es évek elején meg is szüntették és visszatértek az analóghoz.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Sandrew
őstag
válasz Tothgera30 #15918 üzenetére
Na közben kicsit kérdezősködtem édesapámtól, mert amikor leszedtem a burkolatot megnézzem mi a baj az óránál, pár fül javítva"müanyagozva" volt.. Akkor tette el a garázsba amikor 15-el nekiment városba az előtte lévőnek itt tért vissza autóra. Kicsit megtört az eleje a kormánycsapágy is itt sérülhetett meg.
Igen vadonat újonnan.
A víz csere természetesen megvolt. Szerintem gyári lesz a karbi mivel csak a fojtások lettek kiszedve anno.
Dekni-t leszedtük és szépen kitakarítottuk (féktisztitó sprével) mert tiszta por volt belül gondolom ahogy kopott a régi szíj és szórta szét magát amit ki is cseréltettünk. Az önindítón a fogaskerekek olyanok voltak mint az új. Ismerősnek ugyan ilyen aeroxa van együtt vette apámmal anno majd átszereljük az önindítót és ha az övével jó lesz akkor más gond van.
Fogyasztást úgy mértem egyébként, hogy tankoltam odáig ahol a betöltőnyílásnál van egy műanyag keret és miután mentem 100km-t rátankoltam ugyan addig.
Ja igen műszerfal. Akkor ment el a víz hőmérséklet amikor a hungárián belementem egy akkora hupliba, hogy majdnem eltört a gerincem. Utána nem volt kép és félig lecsúszott a kábel. A víz amúgy vagy 70c-nál van (középen) vagy felette egy pálcával.
Viszont a lámpával kell valamit csinálnom mert most este elmentem egy körre és jóformán nem világít. Csak akkor ha távolságira teszem akkor világít magam elé. Szerintem még a gyári izzó van benne és lehet, hogy fordítva
Képeket majd rakok fel ha lemosom mert iszonyat poros lesz attól ha megállok a suli előtt. Ráadásul tegnap még rá is esett a porra pár csepp eső. Na elég csúnyán néz ki
[ Szerkesztve ]
-
mocsanisi
senior tag
Helló mindenki!
Ma ellopták Bp. 15.ker.-ből az Aprilia Sr 50-emet, amivel szoptam jó sokat, végre jó volt, erre vitték. Ha valaki találkozik vele, az hívjon fel, vagy keressen meg akármilyen módon. Rendőrségen a feljelentés meg lett téve, ha esetleg látjátok valamelyik hirdető oldalon, értesítsetek légyszíves.
Kép1
Kép2
Kép3
Kép4"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
Tothgera30
Ármester
válasz Sandrew #15919 üzenetére
Nah, jó lesz az, akkor használgasd és meglátod hogy hogy fog duruzsolni.
#15920 mocsanisi: Huh, elég kellemetlen hogy elvitték. Remélem meglesz, bár sajnos általában nem kerülnek elő. Ezét én Bp-re nem vennék Jog-Dio-tól drágábbnak tűnő motort, főleg ha kint hagyom az utcán.
-
ch003067
addikt
Sziasztok !
Azért megbüntethet a rendőr, ha kék színű SMD-s LEd-et teszem a motor alá ?
-
mocsanisi
senior tag
válasz Tothgera30 #15922 üzenetére
Zárt vasajtó, és lépcső között volt. Vagy bejöttek valahogy a vasajtón, vagy megfogták 2-3-man, felvitték a lépcsőn, és egy másik ajtón ami csak belülről nyílik, azon ki. Reménykedek hogy meg lesz, de sok esélyt nemlátok rá :S
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
mocsanisi
senior tag
válasz Tothgera30 #15927 üzenetére
Fényes nappal vitték el, mert reggel még ott volt. Zár nem volt rajta, mert ott nem volt hova kötni :S
-
Tothgera30
Ármester
válasz mocsanisi #15928 üzenetére
Huh, az sem semmi. Én max. a posta előtt szoktam otthagyni a gépet ha otthon vagyok, de az is maximum 10-15 perc. Berakom a telefonfülke mellé, ott nem igazán látni és hűvösben is van, tehát ott jó hely, ha visszaviszem akkor fedett tárolóban van, letakarva, zárva és a tároló is bezárva.
-
Gergello
addikt
válasz Tothgera30 #15929 üzenetére
Nekem úgy loptak ki alkatrészt a motorból, hogy (gondolom legalább) ketten elhúzták a ház végébe, ott már ráértek "szerelni". Lánc volt rajta, de nem volt mihez kötni.
Riasztó nélkül nem szabad az utcán tárolni. Utána egyből be is szereltettem.
-
r-chee
őstag
Ma végre eljutottam arra a pontra, hogy már csak egyszer kell hozzányúlnom a hajtáshoz, és faxán be lesz lőve az indulás (is) . Konkrétan az új kuplungomon (Stage6) kell állítanom egy-másfél osztást a rugóelőfeszítésen, s békénhagyhatom a deknit, már úgyis unja az állandó lecsavarozgatást .
Belekukkantottam karburátorba, s 80-as főfúvóka van benne (lehet csak azért ez, mert ez volt a legnagyobb, amit adtam szerelő srácnak, hogy ha nincs neki, legyen mit berakni az új hengerhez ), s maradt a gyári 32-es alapjárati fúvóka.
Ezek nem lesznek kevesek 70-es henger mellé, úgy értem alapjáratban megelégszik az új hengerem annyival, mint a gyári 50-es, illetve 9-11(12?)E-res fordulat mellett megfelelő a 80-as főfúvóka?Szerk.: Észrevettem amúgy, most hogy normális kuplungom van, más lett a motor (kipufogó)hangja menet közben, s alábbhagyott az a pattogós-repesztős lidércnyomás .
üdv.
[ Szerkesztve ]
Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
Sandrew
őstag
válasz Tothgera30 #15922 üzenetére
-
g@bo
nagyúr
válasz Tothgera30 #15927 üzenetére
zár alatt mit értesz? pl hátsó keréken lánc? letakarás mit oszt?
mocsanisi, részvétem.... éljen hungary.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Zár alatt ilyen dolgot értek, ez a hátsó keréken, a takaró pedig azért kell mert a körülményeket is merve jól jön. Tehát van mellette 5-6 kerékpár, amik nem kis értékűek és azt az itt lakó "tolvajok" jobban el tudnák adni, szóval ha le van takarva, nem piszkálják, mert inkább elvisznek 2-3 könnyebben mozdítható bringát. Viszont ez szinte egyenlő a nullával, mivel ez külön helyiségben van, zárva, kutya őrzi, motor kulcsa máshol, tehát nehéz ellopni.
-
runner 125
nagyúr
válasz Gergello #15936 üzenetére
Lehet robogón ennek valami haszna?!
..szal', megbízhatóan és hangosan működik esetleges mozgatás után is?
Annó a Nexus-hoz én is vettem, aztán kiderült, h immo miatt nem lehet bekötni, úgyhogy el is adtam.
-
Sandrew
őstag
válasz runner 125 #15937 üzenetére
Tuti megoldás egy vonat égkürtje a sisaktartóba
-
Gergello
addikt
válasz runner 125 #15937 üzenetére
Hogyne lenne? Aki csak társasház udvarában tudja tartani, mint én tudtam, oda elengedhetetlen. Ha a kezdetektől lett volna benne, akkor ki sem lopták volna belőle a CDI-t egy éjszaka...
Az érzékenység állítható a távirányítóról, a hangerő az elég volt, de talán azt is lehetett potméterrel állítani. Akksit mint írtam nem szívta le.
-
mocsanisi
senior tag
Sajnos. Másik topicban írtam, amint lehet átülök nagymotorra. Kissportmotorokról lebeszéltek, mondván mind amortizálva van, nem éri meg stb.stb. Jelen állás szerint ZX6R-eket nézegetek, olyan 1-2 éven belül szeretném megvenni. E mellé csapnék még vezetéstechnikai oktatást na meg nagyon vigyázva közlekednék. De ez még a jövő zenéje
-
addikt
Fimol 2T kenőanyagot hol lehet kapni jó áron, Szolnokon pl ?
MOL benzinkúton van, de a neten nézve sokkal olcsóbb, és kipróbálva ezt a MOL-ost nem kicsit csökkent a fogyasztásom[ Szerkesztve ]
-
mocsanisi
senior tag
válasz runner 125 #15945 üzenetére
Hajrá hajrá, én nagyon ráizzítottam magam a témára, jelenleg a pénzkeresési fázis fog érvénybe lépni Tavasz végén már a seggem alatt akarom tudni a kis méregzsákot
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok!
A robogómon beesett a hátsó szelep és sehogy nem tudok rajta segíteni, pedig elég jól megizzasztott. Szervízben legközelebb 27-re lehet időpontot kapni, viszont addig használnom kell! Mit lehet vele tenni?
Köszönöm!
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
Sandrew
őstag
válasz kovacsroli #15947 üzenetére
A gumin? Elmész egy gumishoz
-
g@bo
nagyúr
lenyomtam a 300 km-t a piaggio zip-el, azt kell mondjam, egyre jobban megy.
mivel tökighúzva gyorsitok, 2,5+ L lett a fogyi... és hajlamos vagyok közlekedésnél is cibálni a gázt, eszetlen dolog, majd ha kiveszik a fojtást, jobban érzem a végét, hogy 50, ne húzd tovább, elég ennyi.
ma sikerült a lánc lakat kombinációt bevágni az ülés alá és klikk, bezártam......... mák, hogy előtte szétkaptam a csomót, pótkulcs kulcs megoldásra..
-
róland
veterán
Ki, hogyan tisztítja a robogóját? Nagyon autóhoz vagyok szokva, a gyári leírás - szappanos víz - pedig nem tűnik túl hatékonynak.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest