Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
válasz
kkrisi #15497 üzenetére
Sisakrostélyt tudsz külön is venni sokféle színben. Én spec egyébként leszedtem, ilyenkor kánikulában elég gáz. Bukó+napszemcsi, különben belefő a fejem. Apróbb rovarok ellen jó a napszemüveg. Mondjuk ha beüt a cserebogár rajzás májusban akkor fel kell tenni, különben beszakad az arcod ha megfejelsz egyet. Persze így is benne van a lapban, hogy a fejem meg a bukó közé beküzdi magát valami, de ezt még bevállalom. Most nincs annyi rovar. A rövidgatyát viszont biztos nem. A műszer az műszer.
Vigyázzatok, marhára tud fájni ha bekapsz egyet golyóra, +ha még csíp is és megmarja a zsákot, uhuhhú
-
DigitXT
félisten
válasz
kkrisi #15495 üzenetére
Nem átlátszó plexi alatt mit értesz? Amúgy ha a menetszél "letépi" a
bukódat, már régen rossz, sokkal nagyobb erőhatásokat ki kell bírnia
a rögzítésnek, egy esetleges baleset esetén, különben sz*rt sem ér...
10K körül szerintem csak olyat kapsz, ami amúgy is annyit ér: necc.
Nekem jó 10 évvel ezelőtt is majd' 40K volt a bukóm, pedig akkor még
motorom sem volt. Lassan csere-éretté is válik persze, lehet, hogy az
ősszel le is cserélem... Nyilván soha nem szeretném letesztelni, hogy
az anyaga elöregedett-e már (nem sokat hordtam 2 évvel ezelőttig). -
kkrisi
senior tag
sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, bukósisak vásárlásában! Nem tudom mit tudnátok ajánlani 10-20e ft környékén? ami viszonylag megbízható márka, nem átlátszó plexi, kényelmes, jó szellőzésű és nem tépi le a menetszél a fejemről....
Köszi!
-
runner 125
nagyúr
Értem én a reakciódat, nekem sem favorit, nálam az 'old Runner' az örök kedvenc.
De, mindenkinél más, ez így van rendjén. Nem véletlenül nem változott '97 óta egy fikarcnyit sem - mivel a statisztikák azt mutatják, h bezony az eladások stagnálnak, vagy nőnek. Még, ha csak a fényezéssel játszanak, akkor is.
Egyébként sok tini álma az Erox, - millió tuning holmi van hozzá és alapvetően szép darab, de köztudott, h túl van ajnározva. Blokk terén ugyanolyan jó egy F-12, SR vagy egy Runner is. -
priti
addikt
válasz
runner 125 #15491 üzenetére
Nem is azért kérdeztem, mert linkeltél egyet abból is, csak annyira mindenki az Aerox-ot mondja első körben, hogy már nem bírtam ki, hogy ne kérdezzek rá, hogy ez tényleg olyan erős motor, vagy csak ekkora divat még mindig? Oké hogy kétezres évek elején még nagyon menő volt ez a test, de mára ez az Aerox test is 12 egy tucat, sok hasonló motor van ma már. Picit furcsállom, hogy még mindig mindenkinek ez kell. Mindenki azt vesz amit akar, nem azért, csak tényleg meglep na, mindenki tudja, hogy a legjobban nyúzott, legkockázatosabb vétel és mégis Aerox, nem bánja.
de nem?
-
válasz
runner 125 #15490 üzenetére
Igen én is érdekesnek találom, ugye nem kicsit veszélyes. Én azt a túrázós üléshelyzetet veszem fel, irtó kényelmes. Az Aerox is olasz, ugye más néven MBK Nitro. Aki látott párat, vagy kereste az ismeri, nagyjából be tudja lőni.
-
runner 125
nagyúr
Hogyne lenne, nem véletlenül találták ki.
Eleve a henger mindig egy sztenderd hőmérsékleten működik, nincs durva hőingadozás, nagyobb teljesítményleadásra képes és tartósabb. A 7,5 lóerőt maximum főtengelyen mérve adja le, keréken az 50-esek 4-4,5 lovat tudnak. Egün vannak frankó Dyno-pad mérések, utána tudsz olvasni...egy szóval nem mondtam, h azt vegye, csak első ránézésre, korrektnek tűnik, még ha pl. 10 éves akkor is.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Tothgera30 #15486 üzenetére
Nah az ilyen robogóst szimplán kiröhögöm..
Bírom, amikor egyesek úgy feszítenek a robogón, mintha az ezer Gixxer nyergében ülnének.
Viszont én ennyire nem ismerem az Aerox-okat, alapvetően olasz párti voltam mindig. Egü fórumon biztosan belövik a topikjában, h mikori évjárat. De, ha ott nem is - a helyszínen felnik, henger idomok alapján nagyjából megállapítható - és máris alkudható!
-
priti
addikt
Igazából a víznek van egyáltalán értelme ötvenesnél? Nem csak egy felesleges hibaforrás? Megy annyival jobban, hogy értelme legyen?
Az én CV50-embe 16000Ft-ért ad itt a boltos egy japcsi Daytona CDI-t, amivel 75-80km/h a vége. Gyárilag 7,5 ló, gondolom az is felmegy a CDI-től egy kicsit, de még a CDI árával együtt sincs az ára sehol sem egy aerox-hoz képest és még fiatalabb is. Szóval ennyire a külsőre megy mindenki, vagy tényleg annyira megy az az aerox? Régi már, a bele lóg nem -
válasz
Sátán44 #15487 üzenetére
Én elvetettem az ötletet, ennyiért inkább valami levegőset vegyél, de biztosan újabb évjáratú. Példásul a Gilera Stalker nagyon jó kis motor, egyik haveromnak van, ő újonnan vette vagy 6-7 éve, üti vágja, horgászni is azzal jár. Olyan helyre beviszi ahová egy szétnyúzott Simsonnal nem mennek utána, és mégis megy az a motor. Elég jól lép, 70km/h-t tudja tartani, persze nem azt mondom hogy az NRG Powerrel nem motorozom körbe, de azért nagyon jó kis motor. Most fater gondolkodik hogy venne egy vadi újat, mert az sokáig kitart neki (7-8év alatt kb 13-15e km-t megy).
-
Sátán44
addikt
válasz
Tothgera30 #15486 üzenetére
Ez szintén hasznos volt! Nem akarok beleugrani csak úgy, ha vmelyik befutó lesz arról elsőnek benneteket foglak megkérdezni.
-
válasz
runner 125 #15485 üzenetére
Az Aeroxnál SBK stílusban kell tolni, jól hátra húzott lábakkal, és úgy egész jó, viszont akkor vigyázni kell a fékkel, mert könnyen vághat az ember egy szaltót, és ha még lábra is érkezik a kereszteződésben akkor tuti megtapsolják.
ui.: A hirdetésben látható Aerox tuti hogy nem 2003-as, akkor a műszerfal is digi lenne, ha úgy hírdette, jó az 98-körülinek vagy Nitronak, mert azok készültek ilyen évjáratban szürke "Z" idommal. Ez Impact Yellow (CPY) színben van, ehhh, ilyen nem volt 2003-ban. Mondjuk egy 97-es gyárilag ilyen lenne, pontosan 1997-es Aerox, Light Grey Metallic (LGM2) színben, csak hát ügyesek a fényezők. Sajnos az Aeroxokkal lehet a legjobban színi, sohasem tudja az ember milyen motor lapul a festék alatt, és hány réteg festék és gitt van alatta, de újonnan vagy kurvára megkímélten nagyon jó, csak az nem a Magyar piac.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Sátán44 #15483 üzenetére
Gyanítom ennek a futásteljesítménye valahol itt lehet.
Noh és gyári szín, gyári légszűrő, gyári "rendszámtartó" - ami Aerox-nál ritka.
..s, a fotókból ítélve nem disznóól mellől eladó, így kicsi az esélye, h valaki nyerészkedni akar vele.
El kell menni megnézni.mod. Egyébként azt vedd figyelembe, h az Aerox lábtere enyhén szólva kicsi. Én 187 cm vagyok, nekem kis kanyarnál is verte a térdem.
-
Sátán44
addikt
válasz
runner 125 #15482 üzenetére
Amint írtam is nem baj ha sok km van benne, csak megbízható legyen, ez a fontos!
YAMAHA aerox 50 ez jön be a legjobban -
runner 125
nagyúr
válasz
Sátán44 #15480 üzenetére
Kb. semennyire.
Egy részből; a robogók 80%-nál kamu km állás van, így az óra általi futásteljesítményből biztos konklúziót nem szabad (lehet) levonni.
A robogó általános állapota (hang, menetteljesítmény, küllem, de bővebben lásd 1.hsz) és a tulajdonos hozzáállása annál többet elmond.
..én 23.000km-rel vettem egy 180-as, két ütemű Runner-t, amit akkor is megvettem volna, ha 40.000-et mutat az óra, mivel láttam hogy és miként volt gondozva, tartva.Más részből; itt 50ccm-ről beszélünk. 25.000ft-ért (vagy még olcsóbban), komplett, zsír új hengert kapsz rá dugattyúval, gyűrűkkel. Ami, korrekt olaj és normális hozzáállás mellett ~ 45.000km-t el fog menni.
Vagy 'b' alternatíva a fúrás; ami dugóval együtt egy 10-esből kijön.De, ha az átlag alatti 'szakértelmet' sugároz az eladó, tessék alkudni, h ezt jövőre már fúratni kell.
mod.
Azt azért ne felejtsük el, h mekkora összeget szánsz rá. Ennyiért 4.000-et futott 2 éves olasz, japán nagytestűt nem kapsz.
-
priti
addikt
válasz
Topiccsendőr #15476 üzenetére
Csak nem ilyened van?
Jó ez, nyugi. Én elcserélném a Yamahámat erre, mert a kis kerék szívás. Már' megbántam erősen, hogy nem nagykerekűt vettem, akartam is csak nem volt éppen a közelben a felhozatalban. Így jártam. Gondoltam nem baj. Hááát... végülis nem ... annyira
(#15477) runner 125
Nem kicsit
, de csak oldalról, szemből vagy pl. egy teherautó mögött végülis nem gáz
-
Sátán44
addikt
válasz
runner 125 #15478 üzenetére
Látom vannak közte olyanok is ami közel 20.000 km-ek, ezeknél mennyire számít ez?
-
Sátán44
addikt
válasz
runner 125 #15478 üzenetére
Köszönöm! Végignézem őket!
-
runner 125
nagyúr
válasz
Sátán44 #15475 üzenetére
140k-tól 180-ig kigyűjtöttem neked az eladó gépeket.
..én mindenképpen nagytestűt, Minarelli, vagy Piaggio blokkosat javasolnék.
Malaguti F12, F15
Aprilia SR
..esetleg Aerox
Piaggio NRGSzerintem korrekt vételnek tűnő aprók:
SR
F12 digit
SR 2
Area -ez egy nagyon egyedi és szép robogó, az tuti.
Aerox
Zip kevés km-rel.Ez csak pár darab, nem néztem végig. De, ugye aki keres az talál.
..máris nem olyan lehetetlen jó vételt csinálni ennyi pénzből. -
Sátán44
addikt
Mostmár teljesen tanácstalan vagyok. Átolvastam a topikot 2008-tól kezdve és nagyon elbizonytalanodtam. 150-170e ft-om lenne a robogóra, de amint láttam leharcoltak vannak ennyiért.
Én is azt szeretném, hogy ebből a kis pénzből a lehető legjobbat válasszam. Ehhez hozzájárul a teljes tudatlanságom. Hiába van "A" korlátlan jogosítványom, sajnos nem volt még robogóm, ezért elolvastam egy pár oldalt, hogy mire figyeljünk robogó vásárláskor, de még így is félek vásárolni
Kérném tanácsotokat!
Ami fontos lenne számomra:
- Zöldnél hamar vegye fel a forgalmi tempót
- Kevés fogyasztás
- Megbízható motor, márka
- Min. 5 LE legyen
- Elég a 70km/h
- Lehetőleg kevés km-rel (lehet több is, ha azt mondjátok hogy ez tuti jó) -
-
priti
addikt
válasz
Tothgera30 #15472 üzenetére
Szerintem kár megerőszakolni egy kistestűt nagy kerékkel. Ha megnézed valami rettenetes izzadság szaga van hátul, ahogy a kerékhez képest szemetszúróan kicsi testéhez odaragasztanak egy szinte vízszintesen álló sárvédőt hátra, hogy a kerék fölött mégis legyen már test is. Na meg elöl is ahogy elfogy az egész test és középen meg folyik az izzadság. Ilyesmit akartak kihozni, de picurka testekből aztán egy ilyen összedobált motor lett belőle.
-
-
priti
addikt
válasz
Tothgera30 #15468 üzenetére
Azért azt a Sportcity-t nem tervezték agyon. Valahogy úgy nézhetett ki, hogy:
"-Mit kezdjünk ezekkel a 20 éves gépekkel a gyártósoron?
-Lássuk csak, vételezz egy 20 éves kistestű hátsót és tegyél bele egy nagyobb kereket. Hogy fog kinézni?
-Szarul.
-Nem baj, picit hosszabb üléshuzatot teszünk rá és a végét megemeljük, majd teszünk rá egy hegyes lámpabúrát, így majd nem látszik, hogy 20éves a terv és meg is vagyunk.
-Vételezzünk egy 20 éves kistestű első idomot, majd tegyünk bele nagyobb első kereket. Hogy fog kinézni?
-Szarul.
-Nem baj első villából úgyis hosszabb kell így az első idom dőlésszögét ha megváltoztatjuk az majd túlnyúlik egy picit, oda belevágunk egy cép nagy lámpát és csillivilli.
-Tényleg jobb bár mindkettő ordenálé még egy kicsit, de legyen. Viszont hogy a fenébe ragasztjuk össze az elejét a hátuljával ha csak az idomot döntjük? Ez így sehogy sem lesz jó.
-Á most mit foglalkozol vele? Beteszünk egy hanyattlökött "L" betűt és tádámm, íme a Sportcity." Tetszik?
-Nem, de olcsó lesz gyártani, hisz alig kell alakítani és annyira nem csúnya, mint ha kétszer ilyen csúnya lenne, szóval legyen." -
runner 125
nagyúr
-
g@bo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #15468 üzenetére
kösz urak.
sok motorhirdetést láttam, de ami jó is, pedig.... jó pár éves, majd új áron kinálgatják.
ugye, most tél előtt, ki lehet fogni némi akciót az utolsó darabokból.
300k+ nem kevés, abból most kijönne egy suzuki swift /2000-es/, de a fogyasztás, az összköltségek, parkolási előnyők miatt kellene motor. 2 otó nem kell a családba, a tömegközlekedés meg botrány, árban is. -
Vegyél nyugodtan újat, az új mégiscsak új, és sokáig kiszolgál majd. Fater is egy vadi új Gilera Stalker felé kacsingat. Amúgy én Sportcity-it vennék, nem csak a nagy kerekei és kényelmes üléspozíciója miatt, hanem mert egyszerűen jó gép. A 2T eszik többet, és az erősebb mint a 4T, viszont a 4T elmegy egy csepp benzinnel a világ végére.
-
g@bo
nagyúr
válasz
runner 125 #15465 üzenetére
igen, itt 370 a piaggio, de ebből a tipusból tudok 300 ért vacsi újat.
mármint a 4 ütemű többet eszik, de erősebb, és egyszerűbb a javitása, vagy a 2t előnyeit mondtad?
2-es linken szép a moci, de sok az ár is. oké hogy sr, de egy új sportcity ára.
-
runner 125
nagyúr
-
-
g@bo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #15461 üzenetére
4t, mert 10 fogorvosból 8 azt ajánlotta. miért érdemes a 2 ütem mellett voksolni?
2t nem is olcsóbb, amugy elfogadható az a piaggio 300k ért?
-
Integra
titán
válasz
Tothgera30 #15458 üzenetére
fojtás, igen
-
-
g@bo
nagyúr
üdv
egy robogót kellene beújitanom, mert iszonyatos a közlekedés mifelénk, Piaggio Zip 4T 50 tipust néztem, most akciósban 300k ból kijönne, ( ilyen, de itt nem annyi... [link]) picit többért akad aprilia ami szimpatikus /itt a blokkokat irtátok mijó mi nem, ez passz, gondolom a szalonban látható / [link].
hálás lennék, he megdobnátok némi tippel.
/ olcsóságuk miatt keeway motowell cuccokat is néztem, 200k körül vannak gépek, de félek.. /
-
Gergello
addikt
válasz
Tothgera30 #15458 üzenetére
Jó, de 52 kilós vezetővel nézd azt az óra szerint 90-et, ne 100 kilóssal.
Nekem beállította a szerelő a motort (magához), ráültem én aztán csodálkozott, hogy nem megy sehova. -
-
priti
addikt
válasz
Gergello #15453 üzenetére
hát kétesélyes az biztos, de pofátlanul lehet viszont alkudni, mert az ilyen pusztulat a kutyának sem kell. Lehet olyan árat ki tud alkudni, hogy a végén eladja az első villát, fékekeket, kerekeket külön a vázat meg a többi sallangot leadja vasban és pénzénél lesz meg még az alkatrész is megvan ami kellett
Ki tudja.
(#15455) Tothgera30
Szép, csak azt tudnám hátra minek az az ocsmány műanyag elem. Se nem sárvédő se nem semmi, ritka rút. Az embernek kedve lenne simán levágni a tövénél.
-
Integra
titán
válasz
Tothgera30 #15455 üzenetére
odaírtam, nagymotorra fog ülni
asszem a tiltás ki van belőle véve, 90 kmh-t megy -
-
Integra
titán
eladó derbi gp1
ha valakit érdekel, egy barinőmé, alig használt, nagyobbra váltás miatt megválik tőle. -
priti
addikt
válasz
Gergello #15451 üzenetére
Pont az ilyen agyonkínzott sitthordókban van már kicserélve újra az, ami jellemzően el szokott szállni a vonatkozó típusban, de kell ahhoz, hogy menjen. Nyilván egy lámpabúra nem ilyen alkatrész, így az nem lesz új
Szerintem érdemes megnézni az ilyeneket ha csak alkatrész kell. A látszat néha csal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Last Epoch
- Assetto Corsa EVO
- Yettel topik
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- Ryzen 7 CPU-k
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest