Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
Hello
Szegeden ismer valaki valamiféle aprilia robogó szervízt? Ami volt már megszűnt.
-
róland
veterán
Egümotors-tól miért nem kapok választ? Szabadságon vannak?
-
devanam
csendes tag
Sziasztok! Valaki segítsen léci abban, hogy a 92-es Piaggio Sferam miért eszik meg egy tank olajat 200km-en? Mit tudok kezdeni vele?
-
walanr
csendes tag
Na szétszedtem, valóban koyo van benne, de nem lettem sokkal okosabb, a csapágy száma 83299-9rt. Ez elvileg C3, de erősítsen meg benne valaki, ha tud. Közben az is kiderült, hogy jó eséllyel lóg a hajtókar a főtengelyben, a majdnem új dugó, amit a fúrásig tartalékba vettem, az egyik oldalán kicsit megkopott, valószínű beleért valamibe.
-
kkrisi
senior tag
értem köszi a gyors válaszokat! Szerintetek mennyire megbízható motorok ezek? vagy legalább pár szót tudtok mondani a márkáról? alkatrész ügyben...stb
és a 2 közül melyiket érdemes venni? ha a 125 tényleg csak ennyire minimálisan tér el az 50-ől...?
Üdv!
-
válasz
runner 125 #15340 üzenetére
...mert ékszíjas, ugyan az a koppintott Mina blokk van benne mint as Keeway-ekbe!
-
kkrisi
senior tag
sziasztok!
Motowell Retrosa 50 2T mik a vélemények, ahhoz képest hogy láncos, de vizes?
épp néztem hogy a 125 társa csak 4kg-al nyom többet és az már 4T szíjjas és ugyan úgy vizes.
-
slynevem
tag
válasz
Tothgera30 #15333 üzenetére
Nekem az eladó mondta, hogy csak full szintetikusat vegyek bele.Ezen a 2 ezer forinton nem fog múlni semmi.
-
-
priti
addikt
válasz
slynevem #15330 üzenetére
Nekem ez van benne ezernyolcért. A füst meg mióta végignyomkodtam a csöveket előkerült végre, alapjáraton persze nem látszik, de mostmár van. Szagán is érezni, hogy szépen eszegeti hozzá az olajat is, tankon is felfedeztem az olajfogyasztást, megnyugodtam, hogy jó a pumpa, múkod.
Én biztos nem veszek ennél drágább olajat, most mi a szarnak dobáljam az ezreseket, amikor 10k egy új kipufogó, arról nem is beszélve, hogy ötszáz egy tömítés és gázégő+kompresszor felállásban simán lehet hogy kiég a retek belőle és nem kell új még ha telemegy carral akkor sem, a motor égéstere meg úgyis öntisztul. Na nehogymár egy kétüteműnek ne legyen elég jó egy ilyen repsol, tökönszúrom magam. Pont lesajnálom, hogy mennyire füstöl, inkább az zavart amikor egyáltalán nem láttam a füstöt soha, na az idegesített. -
priti
addikt
válasz
slynevem #15327 üzenetére
Attól mert drága, még nem biztos hogy jobb neked. Rengeteg nagyon drága racing olaj van, ami full szintetikus 2T olaj, viszont csak előkeverve használható. Ezek egyáltalán nem biztos, hogy egy különolajzású robogóba olyan nagyon jó ha belekerülnek, de attól még drágák, szóval szerintem ne az árát nézd, hanem hogy mibe való.
-
walanr
csendes tag
válasz
Tothgera30 #15326 üzenetére
Ebben elvileg koyo csapágyak voltak, de hogy c3 vagy c4 azt legfeljebb szétszedés után tudnám megmondani, de addigra már jó lenne tudni, mit vegyek.
-
slynevem
tag
válasz
Tothgera30 #15321 üzenetére
Én full szintetikust veszek az én 2t-s yamaha jog apriomba.Kicsit drága, de szerintem megér ennyit.Elég lenne a fél szintetikus is?
-
-
walanr
csendes tag
válasz
Tothgera30 #15324 üzenetére
Akkor ezek a csapágyak felejthetők? Vegyem meg inkább a standard minarelli csapágyszettet, szimeringekkel? Ez kicsit megdobná a költségeket, 8000 lenne 4800 helyett. Ezek a csapágyak tényleg ennyivel gyengébbek lennének?
-
-
Gergello
addikt
válasz
1:50 eset hova csökkented tovább?
Bejáratáshoz pont, hogy több olaj kellene bele, nem 1:50-es.Mod: Ok.
-
walanr
csendes tag
válasz
Elég az 1/50? Én most folyamatosan azon használom, lehetne bejáratás után esetleg csökkenteni is? Ez a Mint egyébként egy gyári állapotú, relatív lassú fordulatú (max. 7500 ford.) álló minarelli motor, láncos meghajtással, még a tiltások is benne vannak, ezek majdnem a legdrágább C3-as csapágyak, azért gondoltam, hogy jók lennének, mert nem tervezek a motoron semmi tuningot, fojtáskivételt, elég nekem az az 50, max 55 km/h, amit most tud.
-
-
walanr
csendes tag
Sziasztok, tovább szerelgettem a napokban a Yamaha mintemet, és miután kiderült, hogy nem kell benne kuplungot cserélni, arra gondoltam, hogy végre rászánom a pénzt, és megfúratom a hengeremet, kiegyensúlyoztatom a főtengelyt, és veszek bele csapágyakat, az lenne a kérdésem, hogy érdemes bele komoly C4-es csapágyakat vennem, vagy elég lenne egy ilyen : [link] , vagy esetleg egy ilyen: [link] .
Ezen kívül pedig az érdekelne, hogy mire érdemes figyelni a bejáratásnál? Az enyémben már nincs automata olajkeverő, ha 1/40-es keveréket használok az elég? Most olcsó MOL Sprint 2T olajjal megy, használhatom azt, vagy vegyek valami komolyabbat? Esetleg valami félszintetikusat? -
priti
addikt
Ez az oldal nagyon király! Csak kiválasztod a motort és kidobja a belevaló gyertyát minden speckóval. Német, de ki lehet rajta igazodni.
-
priti
addikt
Egy kis látókörszélesítés:
Rekord kft. által kétszer átnézett motorból ezt a szívócsonkot szedtem ki, ez az amit elfelejtettek észrevenni:
első kép
második kép
harmadik kép
negyedik kép...csodálkoztam, hogy hidegen nem pörög fel a motor... felülről csak a tövénél lévő repedést láttam, meg a közepénél a "kicsiket" de a csere után oldalra fordítva (első kép) azért dobtam egy hátast, elég durván szétrepedt mi?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
DigitXT #15316 üzenetére
Beszéltem az Apriliásokkal , náluk 21k, de sose volt belőle.
Automata szivatós. Így könnyen lehet,hogy nem veszi vissza. Továbbá még az merült fel bennem, hogy hol lehetne megnézni, hogy mi a gyári karbi beállítás az alapjáratra és a levegőre,mert ez tuti el lett csavargatva. Lehet itt ott lesz valami gond.
-
DigitXT
félisten
válasz
V.Stryker #15314 üzenetére
Akkor az utángyártott 5800-ért jó vétel?
Hát ehhez képest feltétlenül.Köszönöm, hogy segítesz.
Nincs mit - de azért várd meg a többiek véleményét,
én nem vagyok vmi nagy spíler a szerelgetésben.
(A rittyegős hangra viszont van egy tippem, hogy mi
lesz a válasz: nem lehet ez alapján "távgyógyítani".)Szerk: esetleg megkockáztatnék egy olyan ötletet,
hogy ha bemelegszik, nem veszi vissza a szívatót.
(Csak ugye nem ismerem a Habanát, így azt sem
tudom, hogy automata, vagy manuális van benne.) -
kokov
tag
válasz
PLaci58 #15309 üzenetére
Jog-ból sokféle van az a baj. Amit (#15308) Tothgera30 írt az is nyilván jó jog-ba, de ahány típus annyi féle gyertyát javasol a gyártó. Az SA16J nincs Európában, ezeket konténerben hozzák be amivel még nincs is gond, csak emiatt nincs angol manual hozzá csak megfejthetetlen japán írásjeles, legalábbis én nem találtam. Amit linkeltél az például régebbi típus, ez úgy néz ki, mint a CV50, amit linkeltél az meg CY50. Lehet hogy mindegy sok alkatrésznél, de a gyertyánál nem biztos. Szeretnék venni egy drága időtálló gyertyát, de télen sem szertném ha meglepetés érne és cserélgetni sem szeretném télre és nyárra ezért lenne fontos kideríteni a pontos ajánlást.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
DigitXT #15313 üzenetére
Akkor az utángyártott 5800-ért jó vétel?
Köszönöm, hogy segítesz.
Lenne még egy gond a mocival, ebben is hátha tudsz segíteni: Szóval elindítod, gyönyörű alapjárat, elindulsz, faszán húz, megy. DE ahogy méssz vele vagy 6-7km-ert, mondjuk a XIX-ből a belvárosba, mire oda érsz a hangja kicsit ilyen rittyegős lesz és ha a pirosnál elengeded a gázt és nem húzgálod, akkor leáll. Ez lehet a hibás AC miatt vagy ez valami más gond?
Nekem ez a rittyegősebb hang kicsit olyan gyújtás gyanús, de sajnos nem értek annyira hozzá és ha az is, akkor hidegen miért hibátlan?
-
PLaci58
addikt
válasz
PLaci58 #15309 üzenetére
Ebben a kínai manuálban ([link]) meg NGK CR7E-t ír 0,7-0,8-as hézaggal, de szerintem ez 4 ütemű, mert olajat is kell bele tenni és nem szabad csak 25-30 KM/h-val robogni és a lányok nem szállíthatják az elsőszülött gyermeküket rajta és gyakran mossuk le és éjszakára csináljunk belőle szellemet (takarjuk le fehér lepellel)
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
DigitXT #15306 üzenetére
Na, úgy néz ki, hogy meglett a gond, csak a megoldás nem.
Szóval itt nem benzincsap van, hanem jön a cső tanktól, alulról és belemegy egy ilyen lapos ac pumpába, aminek a közepébe belemegy egy másik cső, ami a motor hengerétől jön és az remegteti elvileg a membrán és így felszívva az üzemanyagot, nyomja a harmadik csövön a karbiba. Most ha jól sejtem, akkor ha leveszem a csövet a karbiról és ráindítózok, akkor kéne jönnie ott a benzinnek, de nem jön semmi és csak enyhe szívóhatást érezni ha kézzel nézem, de annyit nem ami felszívná a benyát. No, akkor ezzel mit csináljak?
-
PLaci58
addikt
válasz
Tothgera30 #15308 üzenetére
Yamaha jogról mindent meg lehet találni a neten : [link]
Itt pl. BR7HS-t írnak 0,5-0,6-os hézaggal.
De szép is lenne, ha a Peugeot-hoz ilyen támogatottság lenne
-
-
kokov
tag
Üdvözlet motorosok, gyújtógyertya kiválasztásában tudtok segíteni? Használt japán yamaha jog sa16j, kétütemű. Annyit megtudtam, hogy 8-as hőértékű kell bele, de többet nem tudott mondani a szerelő, hogy rövid vagy hosszú menetes az ugye kiderül ha kiveszem a régit, (ami szerintem nem való bele csak jobb híján beletették) szóval a hézagról nem tudok semmit. Szeretném a gyári ajánlást kideríteni, na de honnan? Interneten sehol sem találom. Ötlet, tapasztalat, javaslat?
-
DigitXT
félisten
válasz
V.Stryker #15303 üzenetére
Nem ismerem a Habanát, ezért ez csak egy tipp volt a tünetekre.
(Nálam a Majesty-n valahogy így néz ki a benzincsap... Épp ma
kerültem vele közelebbi kapcsolatba - mivel tegnap este szerelés
közben véletlenül lehúztam róla a vákuumcsövet, ezt nem vettem
észre, s ma reggel pöcc-röff után kb. 2-300 métert tudtam menni,
majd leállt a gép, én meg csodálkoztam: na igen, benya nélkül...)Ha nálad is ilyesmi van, abba elvileg 2 cső kell menjen. Az egyik
megy a karbiba (azon jön a nafta), a másikon meg a vákuum van,
ha jár a motor, és ezzel nyitja a csapot... Azért gondoltam, hogy
nálad ezzel lehet vmi gond, mert ha a motor jár, akkor "nagyobb"
a vákuum, tehát nagyobb valséggel van nyitva* a csap, így át tud
jönni rajta a benya akkor is, ha már kisebb a "nyomása" (a szint
csökkenése miatt). Lehet, hogy meg kéne próbálni megszívni a
vákuumcsövet, és megnézni, hogy jön-e benzin akkor is, ha már
alacsony a szint a tankban. Kellene neki, és akkor indulna is.*: ha tökéletesen működik, akkor persze az indításkori "kisebb"
vákuumnak is elegendőnek kellene lennie a nyitásához.Szerk: ja igen, ebben az esetben a csöveket is érdemes átnézni,
nekem pl. kritikán aluli töredezett sz*rok voltak, mielőtt cserélve
lettek, ami elég érdekes anomáliákat okozhat (már csak azon az
egyszerű elven is, hogy ha nincs vákuum, akkor nincs benzin se). -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Hibamegállapítás HELP!
Adott egy Aprilia Habana, kétütemű robogó (50ccm) és olyan probléma lenne vele, hogy ha fél alá megy az üzemanyagszint, akkor egyszerűen nem indul be. A szintjelzőt már kiszedtem többször és tökéletesen jelez, rendesen van benzin a motorba. Ahogy viszont csurigtankoljuk, onnantól megint hibátlanul pöccre indul, de ahogy ismét fél alá esik a szintjelző, nem indul be. Ha nem állítjuk le, akkor porzó tankig mehetünk vele, de ha leállítjuk, egyszerűen nem indul be.
Ez mi a franctól lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Rengeteg áramot fordít adatközpontokra és bitcoinbányászatra Pakisztán
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpársportok
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic V2 - origami
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070
- Gamer laptopokat beszámítunk vagy felvásárolunk magas áron! bolti ár 80%-ig
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest