- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
r-chee
őstag
válasz
r-chee #17458 üzenetére
Kicsit mókoltam a motorral. Még a gyári kipufogó van fent. Súbertűn eggyel feljebb raktam a zéger gyűrűt. Így most szintén jól gyorsul, s viszonylag hamar eléri a 45km/h-t a motor, ahol is érződik a "plafon-hatás". Hogy nincs tovább. Akkor sem, ha nitrót küldesz belém
Most 4,5 grammos görgőket használok. Vajon nehezebbel (pl. 5,7 g) több lenne a végsebesség? (50-es hengerrel 65 maxot ment a motor gyári kipuffal anno.)
Ráérek kísérletezni - míg vissza nem rakom a Stage6-ot, vagy helyette egy más típust.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
r-chee #17466 üzenetére
hát lehet hogy tele van koksszal. erre nem gondoltam
De ilyen levegőbefújást ne is említs. Most érted. mérd már meg a dugattyú-henger illesztést a kék szemmértékkel, ott van a piros dobozban az asztalon.
kérdezd meg, hogy miért káros. ne légy rest megkérdezni, hogy miért, nem kell mindent vakon elhinni. Aztán ha jönnek a homálykodással, akkor nagyjából kiderül, kinek van igaza, vagy ki jár közelebb az igazsághoz.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
r-chee #17464 üzenetére
a nagy fogyasztás oka az, hogy nyelezed. nem a kipuff. ha meg lecserélted a kipuffot sportra, akkor meg ne sírj, hogy fogyaszt.
Komolyan nem értem az igényeket. menjen is meg ne is fogyasszon... kész.a gyáriban lesz még valami. nem csak a szekunderlevegő, vagy mi a rák
-
válasz
r-chee #17458 üzenetére
Szerintem felejtős. Esetleg valami Sito Plus féle beszerzése javasolt, az talán egy hajszálnyival jobb a sportkipuffanccsnál. Bár ha az enyém lenne az a 70-es vashengeres akkor régen egy Leo Vince ZX-et toltam volna rá, azzal nincs üvöltő hangja, viszont a forgalomban is észrevesznek és a hőt is szépen elvezeti.
#17459 zack: Nekem külsőleg a T-Max, Nexus irány a bejövős. Oké hogy GSXR, de mondjuk azon nagyon sok bukta van, míg egy ilyen eleve ritkább és nem hajtják szét szerencsétlent. Továbbá a sportmotoroknál nagyobb a törési/sérülési ráta. Frisset pedig nem vennék, csak pár éveset.
-
-
-
barack1997
senior tag
válasz
r-chee #17176 üzenetére
Nekem is reggelente párásodik a bukóm, 1 cm rést hagyok legalább nincs melegem és nem párásodik
A köd ellen én sem tudom mit tegyek, talán kap majd a motor egy SMD LED csíkot. (mondjuk 4-4-et az indexek fölé, talán segít, ha nem akkor meg feldobja optikailag a mocit
)
UI.: Ma elővettem a Runner-t, és 3 hónap után 1 rúgásra elindult
(eddig a Suzukival jártam és közbe lett egy Piaggio Zip-em is)
-
válasz
r-chee #16172 üzenetére
Szerintem ha a fordulatszámot lejjebb tornászod, és a puffot egy széria valamire cseréled akkor nincs olyan aki kideríti hogy az nem gyári. Azért az enyémnek is van hangja, pedig full origi, de gyorsulásnál, mondjuk 9 ezres fordulatnál olyan hangja van mint egy versenyrobinak, azután ha 50-60körül gurulok és visszaengedem a gázt, de nem teljesen, hanem egy picit rajta tartom, akkor 6 ezer körül csak úgy pattog, tényleg olyan hangja van mint egy pályára szánt gépnek, de ugye ehhez nyüstölni kel, én pedig általában 7 ezres fordulttal használom, az meg ugye elég alacsony, tehát nem igazán van akkor hangja.
-
runner 125
nagyúr
válasz
r-chee #15865 üzenetére
70-esből is van jó pár kategória, de egy 70-es vas 17,5-es karbival, egy közepes teljesítményű kipufogóval 4 - 4,5litert eszik.
A 2,5 mese, annyival még egy 50-es 2t sem éri be.
_
Ma tekertem egy kört a Runner-ral.
Tapasztalat; a vezetési élményt nem firtatom többet, egyszerűen vaddisznó és hosszú távon 4,2 a fogyim, városban 5, viszont ma tapasztaltam a "kis test" hátrányát, ugyanis 110-es tempónál úgy kikanyarodtak elém kétszer is mellékútról, mint a huzat.
Az egyik dicséretére váljon, h miután kikanyarodott, már érezte, h hiba volt és teljesen lehúzódott - tudtam is előzni, de a másiknál bele kellett fékeznem.Megoldás lehet erre a folytonos refivel járás, vagy ismételten xenon.
-
-
válasz
r-chee #15774 üzenetére
A PJ gyárilag 6 ezernél 45-50km/h-val megy, 7 ezernél 60km/h, 8 ezernél 70-75km/h, 9 ezernél 85km/h. Persze picit a görgők is kopottak és a szíj is csere érett, hidegen indulásnál, teljes gázon, ahogy nyit a kuplung, megcsörren picit a hajtásnál.
ui.: Annyit még észrevettem hogy 40km/h alatt nincs benne nagy erő, persze megindul, nagyon is, de egy Jog/Dio simán odaverne, inkább olyan 45-től húz igazán, vagy ha adok egy teljes gázt akkor 30 után elkezdi szedni a lábát, de akkor folyamatosan lepörög 8,5-9 ezret is, ami nekem picit sok.
Akkor úgy érzed menetteljesítményre hogy a gyári fojtott hengeres levegőtől sokkal jobb? 50-es vizes DD/PJ-hez szinthez hogy lehetne hasonlítani? Fogyasztása hogy van, mert a gyári karbis vizes, állandó 8 ezres fordulaton hajtva (ott tol igazán) 4 litert megeszik. Ha bejárattad majd érdekelne pár dolog, addig meg még ugye változik ez-az.
Persze ilyen téren a költségeket inkább nem szoktuk említeni, én is azt mondanám hogy eddig már majdnem egy vadi új Gilera Stalker ára van benne, és a kereskedő beszámolná 200k-ba úgy hogy nem is látta (először mondjuk azt sem tudta hogy az MC4/Power-ból volt PJ és azt mondta hogy biztos MC3-as), szóval röhej. Mondjuk akárki akármit mond, megéri újat venni, persze nem ilyen vizes 600 ezer forintos motort, de egy vadi őj olasz levegősbe, amiért 400k-t kérnek, míg belemegy annyi amennyi ebbe van (15 ezer km) az elég sok idő, nekünk biztos lenne 8-9 év is. Amióta megvan, azóta túl vagyunk a 850km-en is, ha jól tartja magát, kap majd egy Malossi Multivar 2000-et, meg nehezebb görgőket hogy ne pörögjön ennyire.
-
-
PLaci58
addikt
válasz
r-chee #15728 üzenetére
Autópiacon ma két poén is volt.
1. egy krosszossá alakított (barkácsolt), számomra felismerhetetlen motorral "száguldozott" valaki. Már az első körben ledobta neki a láncot. Hamar befejezte a bőgetést.
2. egy nagy durranást hallottunk. Kerékpár kapott durrdefektet. Ebben az a röhej, hogy nem szög, nem üveg, hanem műfogsor volt a ludas, Vagyis a műfogsor fém váza állt bele a gumiba.Láttam már rendszámos nagymotoron a vezetőt rövidnadrág, póló, tornacipő összeállításban. Elég rendesen húzta neki. 40-50-nél is elég nagyot csattannak az emberen a bogarak. Gondolom 80-100-nál ez már nem olyan kellemes.
-
válasz
r-chee #15711 üzenetére
Értem, mondjuk akkor egész kemény lett.
#15712 dave93: Nem felejthető, csak ami már magasabb kategóriában utazik, az valószínűbb hogy egy felújított külföldről behozott, visszatekert km órás roncs. Tehát inkább egy jól kinéző, szép állapotú motort vegyél, mint egy nagyon jó bétlenek tűnő vizest. Amit felsoroltál mind jó motor, ha találsz megfelelő állapotút, de annyi pénzért, valami kereskedőtől hozott szart fognak rátukmálni, tehát csak óvatosan, én egy újabb évjáratú levegős motort vennék, annyiért, ha lenne 250k-m, akkor már jöhetne egy komolyabb gép.
#15713 barack1997: Én ezzel tisztában vagyok, általában a tisztelet is megadom aki megérdemli, de hát ne vitatkozzunk már, nem értesz hozzá és kész, csak mert Marka néni azt mondta, már rögtön szar. A Morni blokkos nem a legjobb, de szerintem csak egy kompresszor felújító készlet kellett volna neki, mert kompresszor gyűrű elkopott. Ezért máris szar lenne? A haverod meg nem igazán érthet hozzá ha ezt nem tudta kicserélni, a szerelő meg b@szik rá, őt nem érdekli, jól leszarozza és elkéri a szerelési díj és az alkatrész 2-3*-át!
-
válasz
r-chee #15700 üzenetére
A 8-9 ezer nem lesz egy kicsit sok, a miénk (vizes) 8-ezernél megy mint a barom és 9-10 ezerig leforog. De én úgy érzem hogy sok ez neki, én lejjebb állítanám, viszont az enyém most 5 ezertől nyit és onnan indul, bár ez lehet az új görgő hatása is. Hidegen 6 ezernél eljárkálok vele, míg be nem melegszik, azután egy 7 ezres fordulattal 70km/h fölé viszi, szóval szerintem elég.
-
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
r-chee #14569 üzenetére
70 eshez illik 17,5 karbit venni, meg egy normális csövet. Az egész motort megveheted újra.
Inkább vegyél egy motort, ne egy robogót reszelj, mert pénztemető.
Főleg ha egy ilyen drága fajtán kísérletezgetsz. Inkább egy levegős Jogot vettem volna arra, hogy hogyan tudom megragasztani a dugót, meg hogy állítok karbit -
Topiccsendőr
addikt
válasz
r-chee #14560 üzenetére
Vashengeres vizesnek úgy tudom semmi nincs a falán, csak az aluhengeresek nikaszilasok. De ez nem jelent semmit. Sajnos nincs Piaggio típusismeretem. Aprilia vashengernél simán meghónoltuk, dugócsere, és szaladt tovább.
Kérdés, hogy a dugattyúd a szegény keverékes üzemmód (rossz karbibeállítás) nagyobb hőterhelése miatt dagadt- e bele a hengerbe, vagy tényleg nem kapott olajat. De olajat kap a pumpától, terheléstől függően, ezt szerintem kilőhetjük. Nem hinném, hogy annyira vissza van véve az olajozás, hogy megragad. Persze ez csak egy vélemény.
Ha simán bekevered benzinbe, akkor még nagyobbat zakózhatsz egy rossz karbi eállítás során, mert ha megint szarul állítod be, akkor garantáltan kevesebb olajat kap. -
-
válasz
r-chee #14560 üzenetére
Nah itt a probléma, ha a dugattyúd és a gyűrűd bedarálta/szétkente és fém darabok kerültek mindenfelé, akkor érdemes a főtengelyt és a hajtókart is bevinni bevizsgáltatni, ismerek egy jó mestert Nyíregyházán, konkrétan Karsai bácsit, ő pikk-pakk feljavítaná neked, de ránézésre is megmondja hogy az adott alkatrész használható-e még, vagy sem, ugye ne hiába van 30-35+ év tapasztalat mögötte. Ilyenkor szokott az lenni hogy a hajtókat és a főtengely eldeformálódik és összerakás után újra szétdobja magát! Végül is úgy látom hogy rájöttél a hiba okára hogy miért nem indult! Bár így nem lesz olcsó mulatság a dolog, viszont én azt ajánlom hogy ha már átnézeted a főtengelyt, hajtókart és gondolom új csapágyakat is raksz bele, akkor már karbon membránt raknék és vennék egy 70-es vas hengert hozzá való dugóval, mivel annyiba fog kijönni mint egy normális esztergályos munka a régi hengereddel! Bár te tudod, de én nem baszogatnám a régit.
-
PLaci58
addikt
válasz
r-chee #14452 üzenetére
Ma úgy jártam mint Te. Húztam a gázt és egyszercsak szépen leállt a gép.
Próbáltam beindítani, de semmi.
A benzinjelző már a pirosban volt, de még elvileg lötyögött a tank alján.
Öreg "motoros" lévén elővettem a kis fél lityis benzinesflaskát és beletöltöttem.
3. rugásra beindult és szépen hazajöttem veleEgy 5 L-es műanyag benzines kannából töltöttem fel legutóbb, ilyesmi benzinmutatónál és olyan 2 L ment bele (kanna szerint) Max. 3 L lehetett. Ezzel elmentem 150 Km-t.
Lehet, hogy csak ennyit fogyaszt a kis Peugeot Rapido?Ha rendesen kap benzint a 2 T, akkor rugdosásnál kell, hogy látszódjon a kipufogónál valami füst. Érdemes megnézni a kipufogót, hogy nincs-e eltömődve (csak ötlet). A szomszéd 1 évig szívott a fűkszával amíg rájött, hogy a túl olajos benzin eltömte a kipufogót.
-
-
válasz
r-chee #14400 üzenetére
Akkor aksi, gyújtás, elektromos kábelek, és ilyen téren nézz még szét, bár egy ilyen új motornak szerintem nem lehet nagy gondja. Ha ráadod a gyújtás, műszerfal világításnak kell lennie és égnie kell az összes lámpának, még az indexnek is működnie kell, sőt ha rádobod a távolságit, annak is világítania kell.
-
hoby36
senior tag
válasz
r-chee #14380 üzenetére
A benzintanktól két cső megy le a karbihoz , egyik a benzincső , másik a vákuumcső.
A vákuumcső a karbi és a henger közé csatlakozik , a feladata , hogy amikor jár a dugó a hengerben , a keletkező vákuum hatására ebben a csőben is szívás jön létre , és ez nyitja a csövön keresztül a tank alatt levő membránt. Ez a vákuumos benzincsap. -
Brogyi
őstag
válasz
r-chee #14293 üzenetére
Ez a gép nem valami 2T szutyok? Ha az akkor nem értek valamit.Rengeteg 2T-s vackom volt, de egyiket se kellett melegíteni.Még 0 fok környékén se.Ha az beindult ment mint a golyó.Szivató csak azért kellett, hogy ne órákig rugdossam, hanem egy rúgásra menjen.Ha beindult már nem is kellett tovább,mert ha nem így tettünk akkor óriási kék felhő jött elő, és esetleg lehetett kivenni
a gyertyát megtisztítani, mert tiszta olaj volt.
Egyszerűen nem értem a melegítést.Talán egy agyon tuningolt,esetleg kihegyezett valami amiben semmi sem eredeti.Még az ócska riga is ha beindult az le nem állt ha jó volt.Persu, mint szaki hogy a picsba van ez?
A másik véglet amit láttam,hogy egy CPU vezérelt injektoros 120LE masinát melegítettek alapjáraton addig míg a hő el nem érte a 80-at.Azt értem, hogy a 4T-t melegíteni kell,de nem így, és nem eddig.Azonkívül tele van érzékelővel simán lehet vele menni,mert nem fullad le a CPU miatt.Nyilván nem szabad koppig húzni a gázt,de szerintem menni kell vele.
Na, most jöhet a savazás. -
-
runner 125
nagyúr
válasz
r-chee #14279 üzenetére
Ok, te kényelmes user vagy, én meg szeretek gépészkedni, ennyi.
Automata szivatót kb 8 éve vágtam ki belőle, mivel durván sokat evett. Sokan csak legyintenek, h áh ez ennyi is kész. Közben meg könnyen előfordul gatyára ment a szívató, ami a robogókon sokszor előfordul. Manuálisnál _én_ irányításom alatt van mindez.
Ez a fél méteres szívató egyenesen vicc.
Egy két zöldfülű tuninguser-nél láttam ilyet, konkrétan a blokkra fogatják fel (gyanítom ezt oda is szánta a gyártója).
De, pl. hidegben mit csinálsz? Megvárod míg bemelegedett a motor, vagy elindulsz, majd valamikor megállsz és visszanyomod?Volt ilyen s6 félém is, az minőségi termék, frankón is működött, de tuninggal együtt az is ment a háztól.
Használt? Vatera?
Egy manuál szívató nem szarik be olyan könnyen. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
r-chee #14228 üzenetére
Nem nagyon értem a dolgot,
levegőcsavart kihajtod akkor az alapjárati rendszerhez adsz levegőt, azaz szegényíted, de a főfúvókádnak nem sok köze van ehhez. az már nem alapjárati rendszer. Fel se kap benzint onnan alapjáraton.
ha már ennyire érdekel a dolog, meg így belemásztál, a helyedben inkább utánaolvasnék, vagy nyomoznék, hogy működik a karbi, milyen gázállásnál használja az alapjárati rendszert, a fúvókatűt, meg a főfúvókát, mert így hasrapacsira állítgatni a karbit... -
Topiccsendőr
addikt
válasz
r-chee #14225 üzenetére
bakker.
nem vagy semmi.
lecseréled a kipufogót aztán csodálkozol hogy elszegényedik?
ha koppra be van csavarva a levegőcsavar, akkor levegőt nem kap, lehet fúvókázni kellene, gázadásra befullad az már subertű helyzet is lehet, esetleg. még jó hogy nem ragasztottad meg azt a blokkot. -
-
GabN73
addikt
válasz
r-chee #14206 üzenetére
Nem a sima tuningmentes robogósokat fikázom, ahogy fent is írtam, csak az agyontunereket. Az összehasonlítás pedig hülyeség volt. Nézd meg a gyártási évet.. Az esztétika meg ...
Ízlés kérdése.
Mondjuk a wcn ülős pózt nem tudnám megszokni, és azt se hogy nincs kuplung. Bár ha városban használnám a robogót, amire ki lett találva akkor lehet hogy imádnám.
Amúgy tudtam hogy valaki bele fog kötni. Akinek nem inge az ne vegye magára. -
-
mocsanisi
senior tag
válasz
r-chee #14189 üzenetére
Oké, de ez se magyarázza, hogy 70-nél miért dadog be első lámpával, lámpa nélkül meg miért nem. Valami olyasmi nem játszhat be hogy amint megnő az áramfelvétel, nem jut elég feszültség/áramerősség a gyújtásnak?
Szerk.: Igen, úgy értettem hogy ilyen állapotba még haver elment vele 300km-et
-
mocsanisi
senior tag
válasz
r-chee #14181 üzenetére
Igen, most keres a srác henger+dugattyú párost, nem lesz olcsó
Más: Szét nem szedtem a motort, viszont kipróbáltam lehúzott hátsó lámpával.
Eredmény:
Első+hátsó lámpa felkapcsolva: 35-40-nél bedadog
Első lámpa, hátsó lámpa lehúzva: 70 felett kicsit bedadog
Lámpák nélkül: 80 a végeHogy most ez akkor mi lehet, azt nem tudom... Új görgőket is kell vennem, mert ezek a könnyített görgők ritkaszarok, nem is tudom hogy gondolták táboriék
-
runner 125
nagyúr
válasz
r-chee #14158 üzenetére
Vaz, azért ennyibe nem szabad megvenni.
Állórészt használtan Egü fórmon 5-ért, forgórészt 3k-ért (egybe olcsóbban) kapni.De, a forgórésznek semmi baja nem lehet, úgyhogy egy alaplapcserével lehet próbálkozni.
Annak az esélye, h az állórész "lelazul" nagyon kicsi.., max, ha valami retard nem húzta meg normálisan.
Ellenőrizni kell. Bár, ha nincs forgórész leszedője, azt húzós mutatvány lesz lehúzni.
mocsanisi
Akkumulátor van-e a robogóban? Ha, nincs tegyél bele.
Igazság szerint lehet próbálkozni (legjobb lenne, ha tudnál kölcsönkérni egy állórészt) az alaplapcserével, de szerintem nem az lesz. Általában, ha az megadja magát, akkor egyszerűen szikra sem lesz - be sem indul a motor.
Volt hasonló gondom nem olyan régen nekem is a Jog-gal, akkor persu-val dumáltam a témát, nálam az volt a gáz, h a gyertyapipában is volt ellenállás és a gyertyában is, szal' amiatt nem pörgött fel, s amiatt szaggatott be elég sűrűn.
Esetleg még a feszültségszabályozót lehetne cserélni.
-
mocsanisi
senior tag
válasz
r-chee #14148 üzenetére
Megemlítettem, de nem nyúltak a lámpához, csak szétkapták az egészet, motorikus bajokat keresve...
Önindító nem aktiválódhat, mert ki van kötve, mivel rossz az önindító motor. Karbis a motor.
Egy sráctól ez jött: "szia nem a lámpa illetve a kapcsolo a rossz hanem a világitó tekercs igy állórész cserés" -
r-chee
őstag
válasz
r-chee #14111 üzenetére
Szétkaptam újra a kuplungot, hogy alaposabban szemügyre vegyem. Kuplungharang belső átmérője körkörösen 107,1mm, tehát elkopva nincs, viszont kézzel megforgatva szemre 3mm-t elmozog excentrikusan a 3 pofától. Meg lehet ferdülve a bordázott középrésze körül. Házi barkács témakörbe illően beraktam egy 2mm-es alátétet a kuplungharang elé a bordázott tengelyre, így kijjebb került a harang, s kcisit odébb fognak rá pofák, mint eddig. Tesztkörben jobban húzott a motor a közbeiktatott alátéttel, mint előtte, tehát kuplungharang cseréje kipipálva.
Továbbá deknifedél levétele után láttam, hogy ékszíj 4mm híján nincs kint teljesen a hátsó tárcsák között (kép), szal kontrasztrugó cseréje erősebbre szintén kipipálva.
Majd csak összelegózom a gépet
.
-
-
válasz
r-chee #14102 üzenetére
Elvileg lehet kapni a gyáritól gyengébbet is, néz körül ez ügyben, mivel a legtöbb webshopban tényleg csak gyári és attól erősebb van. A másik lehetőség pedig hogy a kuplungod már el van kopva, így magasabb fordulaton tud nyitni. A vizes karbis tuti hogy 3500-tól nyit, elvileg a levegősnek is akkor kelne nyitnia, ahogy látható, Stage 6 Pro-val és 5.7g-s görgőkkel is 3000 körül már indulna a gépes. Én még nem szedtem le soha, a szerelő srác átnézte az enyémet, azt mondta hogy a kipufogóban még benne van a fojtás, de kiszedni nem tudja, szóval ennyi.
-
PLaci58
addikt
válasz
r-chee #14105 üzenetére
Mert azt hittem itt nem "mezei" halandók vannak
Amikor rákapcsolod a világítást, világítanak a lámpák? Lehet egy zárlatos izzó, kapcsoló, kidörzsölődött vezeték...
dave93!
Nem jó a nagy holtjáték a gázbowdennél, az könnyen beállítható.
Ha elfogadsz egy tanácsot: valamikor a rigák idejében úgy állítottuk be a porlasztót, hogy addig tekertük a keverékszabályozó csavart, amíg el nem kezdett felpörögni a motor a szegényes keveréktől. Akkor fél fordulatot visszatekertünk a csavaron. -
válasz
r-chee #14097 üzenetére
Nem tudom miért nem kezded kuplungrugókkal a kísérletezgetést, ha azt akarod hogy alacsonyabb fordulatról húzzon
!? Bár ott valami nincs rendben, a karbisok 3500-tól indulnak meg, a befecskendezősök meg 4000-től, szóval az 5000 már túl sok, ott valami el van kopva vagy csere érett, de azért a rugókkal megpróbálnám kikísérletezni a dolgot
.
-
PLaci58
addikt
válasz
r-chee #14082 üzenetére
Köszi.
Valaki hozzáértő esetleg?
Tudod akkumulátor üzembehelyezésénél meg kell mérni a feszültséget:
világítás nélkül, alapjáraton és magasabb fordulaton
világítással szintén és nem árt az indító áramot se megmérni.
Ezzel egyrészt az új akksiról kapsz adatokat, másrészt a feszültségszabályozóról, generátorról.
Az akkumulátoron nem ugrálhat a feszültség, azért akkumulátor. A 12 V nem ráz! Legfeljebb a nyelveddel érezheted.
Ennél a motornál az akksiról csak az önindító, irányjelző és féklámpa megy. -
válasz
r-chee #14069 üzenetére
Benne van még a fojtás? A DT-nek elvileg 3500-ról indulnia kellene, szóval az 5000 neked nem magas egy picit? Jövőhéten hozom haza a motort, akkor lehet rakatok bele más kuplungrugókat, hogy alacsonyabbról fogjon, mert én a 4000-et magasnak érzem, és ha poros/kavicsos úton indulok le, lazán elkapar és ez így nem kóser.
#14070 runner 125: Egész rendesen mehet, ezért is gondolom hogy egy kb. 100kg-os gépet elég rendesen mozgat, szóval tényleg csak pályára alkalmas. Ekkora teljesítményt pedig csak nitro-s robogókkal érnek el.
-
DigitXT
félisten
válasz
r-chee #13993 üzenetére
azt mondta, 55-tel mentem. Órám is azt mutatta
És ő mivel mérte?Másik motor/autó beépített sebességmérőjével?
Ha 50-nel megyek, tartom a forgalom ritmusát városon belül, tehát
az 50 is biztosan valós 50.
Abszolút téves következtetés.Ebből a tapasztalatból ugyanis csak
arra lehet következtetni, hogy az órád ugyanannyit csal, mint az "átlag
autósnak", akinek pöcök 50-nél van kb. valós 45 km/h-ás sebessége.
(Feltéve, hogy mindenki szépen be is tartja a sebességhatárt, s "pöcök
50-nel" közlekedik, ha azt a forgalmi-/útviszonyok épp lehetővé teszik.)akos3: de hagyjuk kezd túl bonyolúlt lenni
Vettem észre...De nem gond -> annyit nem ér az egész, mint amit
itt már az ezen való elmélkedéssel eltöltöttünk. Azért is teszem offba. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
r-chee #13970 üzenetére
Az egy PTK ellenállás, ami azt jelenti, hogy a hőmérséklet növekedésével nő az ellenállása. Amolyan külső hőmérséklet jeladó. Csakhogy mi a fenét állít ez alapján a termisztor alapján azt nem tudom. Gyújtáson kívül mást nem igen tud. Nem hinném, hogy a szivatót ennyire intelligensen kezelné, aztán a fene tudja. Nagy buli lesz ezt a motort reszelni, annyi elektronika van benne, hogy csak elkúrni lehet.
a karbit beállítani nem árt mondjuk. -
DigitXT
félisten
válasz
r-chee #13961 üzenetére
Én most néztem, hogy elég stabilan beálltam 3,8L/100-ra.
(Szigorúan városi használat, és már sokadik tankolás átlaga:
mondjuk nem nagyon kímélem a gépet, ha kell, húzom neki.)elektromos kábellel felvértezett bigyula, az micsoda?
Az az automata szívató.Amúgy nem hiszem, hogy folyton
nyitva maradna, mert akkor fulladna a géped melegen (gázra).
Szerk: meg mondjuk elég magas lenne az alapjáratod elvileg.
Amúgy tavaly nekem is több volt (kicsivel), a fogyi, amíg nem
volt rendben teljesen a gép. (Magas volt az alapjárat/minden.)
Szerk: visszatekintve nem is értem, hogy tudtam ellenni vele
a mostani állapotához képest, mivel most annyival jobb. -
Teasüti
nagyúr
válasz
r-chee #13950 üzenetére
videó_1 azért hülyeség, mert ilyen eset nem fordul elő egy lezárt lakanál, ami rajta lóg a biciklin. Vagy nagyon hülye volt, aki zárta és mégis csak le lehet támasztani az erővágót vhogy.
De két kézi erővel senki nem fogja elvágni még a tescos lakatot sem nagyon. Szerk: helyesbítek, Fekete Lacin kívül senki.
Videó_2 a gerinclakatról írtam feljebb, h semmivel sem ér többet, mint a sodrony, sőt. Vannak olyan barmok, akik ilyen méteres sodronyokat használnak, mert milyen könnyű vele zárni. Aha... Hogyne. Még könnyebb kinyitni.
Videó_3, ezt is láttuk már párszor, ez sajnos igaz. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
r-chee #13938 üzenetére
Jópárszor le lett írva, de ez nem olyan dolog, hogy bemész a boltba, és veszel egy ékszíjat és jobban fog menni. Először is megnézed, hogy hol a legerősebb a motor. Ehhez igazítod a hátsó kuplungharangnál a pofák nyitását, hogy mindig a maxi nyomatéknál jöjjön létre a hajtás. Utána kell kísérletezni a görgőkkel meg a kontrasztrugóval. Nincs recept, mert minden típusnál más. Tapasztalati úton tudod csak meghatározni ezeket. Berakod, mész, jobb lett, vagy rosszabb. Utána meg agyalni, hogy melyik komponens milyen jellemzője miatt lett ilyen, és mitől lehetne jobb. Máshogy nem megy.
-
DigitXT
félisten
válasz
r-chee #13938 üzenetére
Úgy tudom, hogy ez a tuning téma eléggé összetett, és
sok kísérletezést, valamint szakértelmet kíván, valamint
egy fordulatszámmérő sem árt, ha van a gépen, hogy az
adott fordulathoz lehessen beállítani a paramétereket.
De ha te egy némi leírásból belövőd majd, akkor jó vagy. -
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
r-chee #13746 üzenetére
lehet hogy gagyi a hangja, de egy adott fordulaton jóval többet tud, mint a gyári,
A hozzáállásnál érzek egy kis hanyagságot.
Én speciel imádom a 2 ütemű hangot., ez legyen az én bajom, de egy kipuff cserével hogy akarsz nagyobb erőt+nagyobb végsebességet?
A gyári kipuffod megfelel egy sor előírásnak, környezeti, zaj szennyezési előírások. Ezért "gyenge" a motor. Ezeket ki kell iktatnod, hogy előcsalhasd az emiatt elhagyott főtengelyen jelentkező nyomatékot.
Ez a sportkipufogó kiváló ehhez, de megbolygatja a blokkot. egy adott fordulaton nagyon jó lesz a hengertöltöttséged, de ezen kívűl rosszabb. Ehhez a fordulathoz kellene belőni mind a kuplungod nyitását, és a variótárcsádat is, hogy mindig ennek közelébe legyél + a karbit is át kell fúvókázni, hogy ne ragadjon meg a dugattyú ugye. Nagyobb fogyasztással is fog járni ez az egész, mert egy magasabb fordulaton fog üzemelni a motorod. Az alkatrészek is jobban kopnak. Ékszíj stb.
így lesz végsebesség és "erő" növekedésed.
Egy szimpla cserével, vagy belezéssel úgy, hogy semmihez nem nyúlsz, csak egy dugattyúcseréd lesz, amit útközben veszel majd észre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest