- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
barack1997
senior tag
válasz
perge666
üzenetére
Az gáz, ha csak ennyit cseréltél benne, főleg, hogy 5000km-ként hátul a végáttételben olajat kell cserélni, ami főleg a piaggio-nál fontos mert a blokkba is persely van, nem úgy mint a minarellinél, ahol csak a dekniben, tehát, ha a rossz olaj miatt megkopik a blokk, azért az elég kellemetlen dolog. Fékolajat és hűtőfolyadékot 2 vagy 3 évente kell cserélni, a víz és olajpumpa meghajtó szíjat 10000km-ként kell legfeljebb cserélni, emrt ha elszakad, beáll a motor hűtés és kenés nélkül. Illetve 5 év alatt azért érdemes ránézni a szíjra, görgőkre, csúszkákra, hogy mennyire kopottak, mert rontják a teljesítményt, a rossz görgő eszi a varót és egy elszakadt szíj elég kellemetlen lehet az út szélén.

-
barack1997
senior tag
válasz
D1Rect
üzenetére
Utcára egy 70-es vashenger, meg egy két alap cucc ami nélkülözhetetlen mellé egyáltalán nem vészes, ha jól be van állítva csuklófüggően 4 literből el lehet járni vele, lényegesen erősebb, mint a gyári 50-es, még ha nincs is annyira kihegyezve, vagy gyári kipufogóval használja valaki. Közepes utcára kihegyezett 70-es vas sport simán 10-11 ló, ha nincs direktszűrő, meg hasonló fogyasztásnövelő luf@sz, akkor az is normálisan fogyaszt. Pl kicsi karbi nagy fúvókával kell, hogy normálisan üzemeljen, a nagyobb karbi normális fúvókával is elmegy simán, és a fogyasztás is jobb mint a kicsi karbi+ nagy fuvóka. Meg vannak a buktatói, de ha rájössz, nem fog zabálni és jól is fog menni. Én most hobbiból építek egyet a megmaradt itthoni cuccokkal + némi ráfordítással, a direktszűrőt kilóméterekről kerülöm, mert mocskosul szervizigényes, és a gyári légszűrő egy jó két rétegű szivaccsal, igényesen lekezelve olajjal még jobban is szűr és egy 70-es hengernek bőven biztosít elég levegőt némi módosítással és visszafogott hanggal. Lehet csinálni ésszel ilyet utcára (részemről akkor csak vashenger, utcára alu nem való, meg ott már inkább meggondolandó a kategóriaváltás, mivel árba ugyanott, vagy még többe van egy ilyen), de akinek sok pénze van, az Polini Big Evo 94cc blokkot is megépít utcára, az más kérdés, hogy üzemórás, meg egy anyagi csőd. (kb 1-2000 km/dugattyú)
-
barack1997
senior tag
válasz
D1Rect
üzenetére
Annak már sok köze nincs az olasz Benneli márkához, már csak a neve az, mert akkortájt vette meg valami kínai cég a Benelli-t, amikor az a modell megjelent. Az már CPI blokkos. Az anyagminőség lényegesen rosszabb, mint egy Minarelli blokk esetében. Picivel több anyag van benne, mint az alsó kategóriás kínai robogókban, de egy K2 vagy egy 491 azért bőven jobb, mivel eredeti olasz még, Paioli futómű dolgozik alatta és a jól be vált minarelli blokk hajtja
K2-m volt nekem is kis ideig, a formáját szokni kell egyébként meg egész jó, csak ritka -
barack1997
senior tag
Megérkezett egy hónap után

-
barack1997
senior tag
-
barack1997
senior tag
-
barack1997
senior tag
Én is úgy tudom, hogy a gyujtásalaplapon gyújtótekercs van, meg van külön gyújtótrafó

-
barack1997
senior tag
Nekem szét kell szedni a motort csak nincs kedvem hozzá ilyen hidegben. Aztán jön a komplett blokkfelújítás

-
barack1997
senior tag
válasz
tatabike
üzenetére
Kicsit durván fogalmaztam igaz, de attól még a légszűrőt kimossa vele, és a műanyagot is öregíti, ha kap belőle rendszeresen. Tapasztalatból mondom, nem kötekedésként, nekem ennyi észrevételem van vele. Be kell állítani és meg kell csinálni a szivatót és nincs ez a probléma

-
barack1997
senior tag
válasz
csabi94
üzenetére
Ha a folyamatos szivatohoz van beallitva a karbi, akkor szarul van beallitva. A fektisztitot továbbra sem ajánlom, mivel a legszuroolajat kimosod a szivacsbol, eszi valamennyire a műanyagot, és kimosod vele mindenhonnan a blokkból az amúgy is szereny mennyiségű olajat amit az olajpumpatol/keverektol kap.
-
barack1997
senior tag
A 710 egy nagyon jó olaj, de felesleges robogóba, ha csak nem Mid-Race vagy az feletti alkatrészek vannak benne. De ez csak az én véleményem. Pár haverom használja Crossmotorba, elvileg az egyik legjobb 2T olaj. Én Castrol Power 1 Racing olajat használok, ami nagyon hasonló, de lehet ugyanazt tudja, mint a 710, de olcsóbb és robogóba bőven jó és ez is szintén észter bázisú, viszont könnyen elég egy gyári robogóba, nem kokszol és a füstje sem vészes. A 710 szerintem igényli a nagy égéshőt, hogy ne kokszoljon, de ez csak az én véleményem, lehet tévedek.
A Scooter Power az is jó olaj, hasonló a 710-hez. A Scooter Expert se rossz, az eggyel lejjebbi ligában játszik, viszont cserébe büdös, mint a rosseb. 
-
barack1997
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Jasil/TopRacing EVO, vagy High Tech tengelyt tudok mellé ajánlani. Ezek kellően erősek és kedvezőbb árfekvésűek egy Polini/Malossi/Athena/Stage6-nál, mikozben ugyanezt a minőséget és teljesítményt produkálják

-
barack1997
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Gyári főtengelyre azért a corsát nem engedtem volna rá

-
barack1997
senior tag
Én valami Polini cucc mellé kaptam 3 csúszkát ami Speed Control-ba való, de jó a Multivar-ba is

Sikerült vennem újan egy sráctól 22-be postával egy vadiúj TopRacing High Tech 12-es minarelli főtengelyt. Ennyiért ajándék volt. Lassan meg lesznek a cuccaim a felújításhoz, aztán döntöm is szét az F12-t.
-
barack1997
senior tag
Én nem fújnék bele fektisztitot, mert kimosod a légszűrő olajat a szűrőből, aztán meg majd a féltégla nagyságú koszt is beeengedi.
Ha ilyen dróthálós akkor meg kB mindegy is, mert az nem szúr semmit... -
barack1997
senior tag
válasz
csabi94
üzenetére
5 éve robogózok, 3 minarelli blokkos gép áll itthon, a jogba fél éve cseréltem
Eléggé biztos vagyok a dologban 
Dekni le-> varió külső tárcsa le(blokkolóval+ krovával, vagy légkulccsal lehet meglazítani, esetleg olajszűrő leszedővel)->vario és a mögötte való távtartót kiszeded és az önindító közlőfogaskerék mögött lesz asszem a szabadonfutó fogaskereke, aminek érdemes zsírozni a tűgörgőjét, vagy, ha szar akkor cserélni, és azon van rajta ez a 3-4000Ft-os alkatrész. Gyári DR-t érdemes venni, az a legjobb.

Így néz ki

-
barack1997
senior tag
Inkább segítsetek nekem abban, hogy milyen hátsó telót vegyek az F12-be. Malossi RS3, YSS C vagy valamilyen Bitubo-t ?
-
barack1997
senior tag
-
barack1997
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ha nem tudsz csinálni, akkor az egüéknek tutira lesz.
-
barack1997
senior tag
Sziasztok!
275mm-es Minarelli hátsó teleszkóp vásárlás előtt állok.
Néztem SPD-n a RacingBros telokat, de veszett drágák. Illetve gondolkodtam az YSS C és a Malossi RS3 típusokban, de most láttam a környéken hirdetnek egy RS24-et(tartály nélküli verzio), de használtan már nem merek teleszkópot venni, (pedig kevesebb mint felaron van) mert nemrég vettem egy sráctol egy Bitubo-t, ami bár patika volt kívülről, beszereles után derült ki, hogy szar, pedig nitrogént is töltöttünk bele. Ha valaki tud valami ilyen szintű teleszkópot ajánlani, azt nagyon megkoszonnem
-
barack1997
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
-
barack1997
senior tag
Teos ? Nem Neos ? 50cc 2t, 100cc 2t. Ezekről tudok
-
barack1997
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
9KW, 12 LE

-
barack1997
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nekem a 3KJ-m valós 60 helyett valós 75-öt ment Multivarral meg másik szíjjal
(8270-es fordulat, GPS-el mérve a sebesség) -
barack1997
senior tag
runner125, Tibroo: meg kell kérdezni,hogy fent van-e, mert vannak emberek akik más nick-el regisztráltak az új fórumba.
-
barack1997
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
100-as AC Mina teljesen rendben van, az 50-eshez képest sokkal erősebb, nyomatékosabb. Olyasmi mint a Fekvő AC hosszú mina. Azt mondják sokkal többet bír, mint az 50-es.
-
barack1997
senior tag
Pápán is gyatra az idő.. :/
-
barack1997
senior tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nekem 2011 Szeptember 1 óta van jogsim és bátran merem állítani,hogy 25-30000 km-t vezettem le.

Jó mondjuk még csak 16 vagyok, de nagyon elkapott ez a motorozás, le se tudok róla szállni

-
barack1997
senior tag
válasz
korpicschess
üzenetére
Főfékhenger a neve.
ui.: nagyon szép a motorod

-
barack1997
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
használtba sehol nincs..
-
barack1997
senior tag
Hali!
Mostanra nagyon elegem lett a szeretett Runner-em első villájából (zsíros, SEBAC, forditott).Nincs beállva, de nehezen mozog, nem csillapít, karcos a villaszár, és kicsit zsíros is..

Tudtok valami jó alternatívát ?A válaszokat előre is köszi.

-
barack1997
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére

A Runner-en nekem ilyen fordulatszám mérő lesz. Már megvan csak még nincs felrakva, elég jó kis cucc.
Funkciók: fordulatszámmérő,hőfokmérő,üzemóramérő,
és veszjelzések:
fordulatszám és hőfok vészjelzés.
Háttérvilágítása erős, és amikor vészjelzés van, akkor átvált a kék, piros villogóra -
barack1997
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
A Koso műszerfal jó dolog, de igy ez a kamu km-es dolog nagyon sántít. A lámpa okádék, haver vett ilyet, még a fénye is szar. A gyári sokkal jobb/szebb

-
barack1997
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Na azért nem a legrosszabb. MI van a MW-vel, meg a CPI-vel ?
-
barack1997
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
A blokk egy osztrák bontóból lett kivéve egy hátulról totálra tört M3-ból, 120000km-el. Honnan tudtad, hogy főtengelyes lett ?
A jó olaj megvolt pedig, és lehetséges ,hogy ez okozta a főtengely halálát. a 2-es henger aló hajtókarcsapágya is megadta magát :/ Jó blokk volt, de megadta magát :/ Most ez a kis Honda Integra Type-R át van alakítva RWD-re és falja a km-eket 
Hogy ne csak off legyen: készülget a JOG-om (3KJ), nem tud valaki hozzá átlátszó hátsó lámpaburát és első-hátsó indexburákat ?
-
barack1997
senior tag
E30 (S54B32 blokkal) Gyári blokk volt GT2871-es csigával
Most a Hondán van fent a ez a turbó. Spoon veztengely van benne, HKS elektronika + AEM fokolókerekek. -
barack1997
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nagybátyám 3 évig tolta versenyszerűen BMW-vel, most Hondával nyomja, lényegesen kevesebb a baj vele

-
barack1997
senior tag
A németek maradjanak a sörgyártásnál, abba piszokjók,de a motor/autó maradjon a japánoké

-
barack1997
senior tag
Új nick, ez egy másik fórum. A régi csak archivum maradt

-
barack1997
senior tag
Én voltam a Katanával a Tesco-ban

-
barack1997
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
1-1,5 éve van jogsim, összesen 15000-ret mentem

-
barack1997
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszi

-
barack1997
senior tag
Sziasztok ! Erre valaki estleg ?
-
barack1997
senior tag
Sziasztok! Yamaha JOG 3KJ Artistic Spec.-be gyárilag miylen gyertya való ? Esetleg aki tudna nekem linkelni egy netes/letölthető kézikönyvet, azt nagyon megköszönném

-
barack1997
senior tag
válasz
hexameter93
üzenetére
4T-nél a használatból adódóan feketedik, ha normális csereperiódusonként van cserélve az olaj, akkor meg nem is lehet koromfekete..
-
barack1997
senior tag
válasz
moszka
üzenetére
Az első 500km-ig, ha keményen meghajtod, megszorulhat, vagy akár be is sülhet, mert még kicsik az illesztési hézagok és a hőtágulás ellenben nagy, mivel a surlódás kicsi illesztési hézagnál nagyobb, ezért nagyobb a hőtágulás, ezért szorulhat meg a dugó a hengerben.
Pl.:a nagyon passzentosra fúrt+ dugózott hengert tovább kell bejáratni, mint a normális illesztési hézagú hengereket,a fent leirtak miatt. -
barack1997
senior tag
Sziasztok 3KJ Jog-ba mennyi hajtóműolaj kell ? [link] ezt néztem ki magamnak, remélem jó bele
-
barack1997
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Ha 85-öt ment ez már nem járt, hanem szabályosan vegetált.

-
barack1997
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Helló, a 70-es JOG-ot eladtuk, de van egy 50-es, ma mentem vele faternál, és ha simán huzok egy nyeles gázt akkor is kikapja a kemény 53kg-m alatt

(#28950) Ketrec: Suzuki Katanán és Address-en is ilyen a benzinszintmérő
-
barack1997
senior tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
A mi Jog-unk (3KJ) 70-et megy és ,ha nem fekszek rá a kormányra, akkor bizony emeli.

-
barack1997
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
60-al
kurvaszarnagyon rossz túrázni. Tapasztalat, majdnem lesikálnak az útról, meg olyan lassú vagy mindenkihez képest
-
barack1997
senior tag
A 6-7 liter kicsit sok, bár 70-es a tied. Az enyém Kb 3 - 3,5 l-t eszik

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- YouTube
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen routert?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Apple iPhone SE (2020) / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:82%
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Eladó Huawei P Smart Z 4/64GB zöld / 12 hónap jótállás
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- HP EliteBook 735 G6 13,3" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha ilyen dróthálós akkor meg kB mindegy is, mert az nem szúr semmit...
Eléggé biztos vagyok a dologban

nyogo83
sityupityu