Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzx
senior tag
válasz Fritz Teufel #24850 üzenetére
Maggi után szabadon Milyen családias lett a hangulat... Ugye csiga nem szerepel a receptben? Különben hozom a transzparenseket.
Még egyszer köszi a segítséget. Ma colomb2 feltette az i-re a pöttyöt, és egy pöttyet már tökéletes az fstab dolog. Köszönhetően neked is.
whYz (#24793)
Jé, megkerült a macskám!!
Egyébként de. Körömreszelővel. Sajos nem tudok kifinomultabb megoldást...[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Szívesen, örülök, hogy működik. Így, ha már tudod mit kell csinálni, ugye, nem is olyan bonyolult. Azért javaslom, hogy az fstab-ot másold ki magadnak, hogy ha bármi gikszer történik, akkor csak egy copy-paste legyen a dolog ;-)
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
mzx
senior tag
válasz Fritz Teufel #24852 üzenetére
A pasta már megvolt , sajtosan. Nyami.
Amúgy igen, elkövettem az elmúlt órákban egy másolatot.
1-2 éve is segített itt valaki fstab-ot írni, de akkoriban találkoztam avval először, és a csiga se emlékezett mááá arra.Egyébként nem az ilyesmikkel van gondom, anno programoztam is (assembly-ben abszolut csak bevezető szinten, valamint c, pascal: közepes szinten). Hanem amikor vmi újjal találkozom, legyen az rém egyszerű is, mégis van úgy, h megzavarodom, plusz ha még esetleg elbeszélünk egymás mellett... De csak összecsiszolódtunk a végére.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
Szerintem itt ezt abba kéne hagyni, viszont lehetne csinálni egy Linux felhasználók off topicot, ez alapján akár élet is lehetne benne.
mzx: Megcsinálom én.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
nagyúr
válasz cool13 #24845 üzenetére
Nem vagyok ebben járatos, ezért utána kellett néznem. Ez a 2 terminal parancs írja ki a vga- val kapcsolatos dolgokat:simán bemásolod terminálba és enter
lspci | grep VGA
glxinfo | grep OpenGLATI kártyám van, így nem tudom lecsekkolni, de itt találtam valamit:
Install driver for GMA500 built in display (Netbook)PPA hozzáadása lehet, hogy így egyszerűbbnek látod
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz ubyegon2 #24856 üzenetére
http://community.linuxmint.com/tutorial/view/70 ennél a linknél kimaradt az update parancs, az alábbi sorrendben add ki a parancsokat terminalban:
sudo add-apt-repository ppa:gma500/ppa && sudo apt-get update
sudo apt-get update
sudo apt-get install poulsbo-driver-2d poulsbo-driver-3d poulsbo-configinstall után restart
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
BoB
veterán
Nézd meg a wifi -d milyen néven fut ezzel: ip addr
(Ubuntu alapon általában wlan0)
Ezt helyettesítsd be alább a wlan0 helyére.Add hozzá ezt a sort: iface wlan0 inet manual
Ehez a fájlhoz: /etc/network/interfaces
Első újraindítás után már nem lesz. Ha újraindítás nélkül azonnal tiltani akarod:
sudo service network-manager restart
És kész. Visszaállítás értelemszerűen annyi hogy törlöd a sort amit beírtál, aztán reboot vagy újraindítod a network-manager -t.
Ha gyakran kellene kapcsolgatni akkor még scriptbe is be lehet tenni, úgy egyszerűen dupla katt a scripten és tilt vagy engedélyezi.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Fritz Teufel
addikt
A Londoni szelet skriptjét feldobtam ide: Linux felhasználók OFF topikja
Enjoy!
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok
kb 5x próbáltam mintet telepíteni, különböző forrásokból, (iso) pendriveról, és mindig ez fogadott:
[link]** (ubiquity:2836): CRITICAL **: unable to create '/root/.cache/dconf'; dconf will not work properly.
ez mi? vagy miért lehet? -
sh4d0w
félisten
válasz eastsider #24865 üzenetére
Ha már linkelted, olvashattad volna tovább is. Ismert bug, a bugreport hozzászólásaiban van olyan megoldás, ami egyes esetekben működött.
https://www.coreinfinity.tech
-
tvamos
nagyúr
válasz Fritz Teufel #24846 üzenetére
Koszomom!
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
megy az eclipse, megy a chrome, megy az ADT. sikerélmény. eclipse projectemet is nagyjából beimportálta (még húzza az SDK manager a cuccokat)... jdk, jre, minten OK.
ezúttal ki is kapcsol rendesen a gép.
laptop mode tools is fasza teljesenegyébként linux mint cinnamon (petra).
egy kérdés: hogy tudom azt elérni, hogy (mivel két monitoros a rendszer, laptop miatt), alapértelmezetten csak a külsőn induljon el a rendszer. mert alapból kiterjesztett desktoppal indul mindig, úgy, hogy a noti van a fő képernyőn -
mutyi
senior tag
Hogyan tudok debian alatt létrehozni egy felhasználót,akinek az ssh-hoz nem lesz hozzáférése csak sftp-hez és ott is csak egy adott könyvtárhoz és annak alkönyvtáraihoz?
-
eastsider
nagyúr
múltkor kérdeztem a felirat letöltését felirat adatbázisból, és nem született megoldás
találtam. és tökéletes
vlsub plugin VLC-hez[ Szerkesztve ]
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
Épp ma tettem fel az itt már sokat dícsért Lubuntut egy Acer Travelmate 2451 WLMI gélpre (Celeron M 1.46 GHz, Radeon Xpress 200m, 1 G Ram). Sok év Windows után átolvasva pár fórumot, a telepítés USB-ről abszolút zökkenőmentesen történt, egy zavaró dolgot leszámítva.
A youtube videók még az alapból feltelepülő Firefoxszal is szaggatnak, már akár 480p esetében is... próbáltam ezt a megoldást - a helyzet csak rosszabb lett.
Arra gondolok, hogy netán a grafikus driver nem elég jó, bár tudom, hogy linux esetében ez elég jól szokott működni. Kinek mi a tippje a probléma forrására, ill. hol tudok az illesztőprogramokkal varázsolni?Ami még eszembe jut: Flash player gond?
Ettől eltekintve a HW erejét figyelembe véve eléggé fellélegzett a masina, a beépített videolejátszó pl. szépen viszi a 720p-t is.
Köszönöm a válaszokat!
DH[ Szerkesztve ]
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
nagyúr
-
-
elem67
csendes tag
válasz Den Hadnagy #24876 üzenetére
Youtube megoldás: (terminálból telepítve)
sudo add-apt-repository ppa:rvm/smplayer
sudo apt-get update
sudo apt-get install smplayer smtube smplayer-themes smplayer-skinsés az SMPlayer YouTube Browser-el gond nélkül menni fog a fentiek után.
-
rii
nagyúr
válasz Rimuru #24881 üzenetére
teljesen jogos
csak én meg nem tudom mik lennének még a lehetőségek
tudnék még kérni pár parancsnevet, hogy mivel próbálkozzak?
csak jó lenne tudni, mennyivel megy az upload ... és a torrent kliens sem ír ki összesítést a utorrent-el ellentétben ....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz elem67 #24880 üzenetére
Köszönöm!
Minitube klienst ajánlották még, de ha az nem válik be, akkor kipróbálom ezt is.
DH
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
-
-
cool13
őstag
válasz ubyegon2 #24891 üzenetére
Sokkal jobb. De van egy gyanúm. Végig futtattam egy lemez ellenőrzést és hibát dobott. Sokat seek-el a HDD. Lehet ez is gond lehet.
Viszont akad még valami. Hibernálásból két ferde félképet dob. És nem lehet látni semmit, a pixelesedés miatt. Videó kártya gond véleményem szerint. Erre tipp valakinek?
[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
Üdv ismét.
Épp netszolgáltatót váltottam, Még pár napig megy a régitől is a net, de perpill a linux-ra nincs ötletem, hogyan lehet belőni a netet.
Win XP-n már megy, csak hát teszelni is nehézkes abban, mert windows -t ritkán használok online, tehát nem állítottam be a windows-omat rendesen, online alkalmasságára , pl. a win tűzfalam állandóan lassított stb.Az új netem dhcp-s kábelnet, nem pppoe - ennyit tudok egyelőre erről. Itt tehát nem kell jelszó a netszolgáltatás (konfigjá)hoz. Windows-os particiorol tapasztaltam is ,h csak bedugtam a LAN-t, és ment is a net.
Tudni kell ehhezm, hogy eddig (és jelenleg is) az előző , inviteles pppoe-s netem rendben működik, és tehát az új netszolgáltatótól is, de jelenleg csak windos-on.
A kérdés értelemszerű: mit kell tettenm h linux mint 9 -emen is fusson a net? Esetleg az inviteles pppoe konfigot valahogy ki kell lőne ehhez? Ha az új netszolgáltató modemje LAN-ját dugom be az inviteles helyett, akkor semmi.... nem érzékel neten jelenleg a linuxmint.
Előre is kösszeNET, aki tud irányt mutatni, mit állítsak be, hogy menjen az új net. Persze nem lenne rossz, ha egyszerre mindkettő menne, a régi is, az új is, de a fő cél: az új szolgáltatótól menjen.
[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
*inviteles pppoe-s netem, TEHÁT A KORÁBBI netszolgáltatómtól a net rendben működik (még egy pár napig él az előfizetésem utóbbira)
-> mindkét rendszeren, tehát a jelen linuxmint -emen is megy, arról írok most is, mint eddig is, korábban is.Az új netszolgáltatómtól azonban egyelőre csak windows-on megy a net.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
A DHCP-t a legkönnyebb belőni. Mivel nem ismerem a Linux Mint-et nem tudom hogy az egyéb beállítások hogy vannak (démon stb.) de ha kiadod a sudo dhcpd intefész parancsot akkor az aktuális munkamenetben lesz net. Az interfész helyére a sajátodat kell írni, pl eth0 (hogy mi a neve megtalálod itt: ls /sys/class/net/ )
Vigyázat, csalok!
-
mzx
senior tag
válasz Rimuru #24895 üzenetére
Köszi a "gyorssegélyt".
A parancsra ezt írta ki nekem:
eth0 lo ppp0
Ezt mind helyettesítsem be, vagy pedig ebből csak az általad is felvetettet, tehát csak ennyit?:
eth0SZERK:
Még annyi kérdésem ehhez, h a pppoeconf maradhat, ahogy van? (Tehát az, amit a korábbi, inviteles internethez állítottam be.)[ Szerkesztve ]
-
mzx
senior tag
Csak most probáltam ki a parancsot, mert amíg nem érkezik újabb válasz, nem akartam elsietve kísérletezni, de így fél óra múltán beírtam, amit javasoltál:
sudo dhcpd eth0
Hibaüzi:
sudo: dhcpd: command not found
Tehát nem találja a parancsot.Kértem egy helpet is:
dhcpd --help
->
No command 'dhcpd' found, did you mean:
Command 'dhcpcd' from package 'dhcpcd' (universe)
Command 'udhcpd' from package 'udhcpd' (universe)
Command 'dhcpd3' from package 'dhcp3-server-ldap' (universe)
Command 'dhcpd3' from package 'dhcp3-server' (main)
Command 'dhcpx' from package 'irpas' (multiverse)
dhcpd: command not found[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz MasterMark #24875 üzenetére
Na jo, csak mégis mit?
A junitis Ubuntu felmegy, ott meg van más hiba..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
mzx
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest