- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
HP gépekhez van a hplip progi, ami kezeli a nyomtatót. Az a pár ilyen nyomtató faszán működött amit láttam. Samsugnoknál azt hiszem telepíteni kellett a gyártó driverét aztán mentek minden trükk nélkül.
De most egy koliban csak rádugtam a Mint-es laptopomat a hálózatra és azonnal megjelent a HP MFP281 nyomtató a tálcán, tudnék rá nyomtatni pedig semmit nem konfigoltam, nincs hplip se a gépen.
Viszont konkrét típusokra nem tudok javaslatot mondani.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Linuxtól eltekintve, ez a nyomtató egy rakás trágya. Ilyen volt előző cégemnél, rendszeresen kellett vele kínlódni mire hajlandó volt kinyomtatni egy oldalt... Ha véletlen nem a megadott iránynak megfelelően raktad be a papírt a tálcájára, akkor már el is akadt nyomtatás közben.
-
TinyCore, Bodhi, no és persze a magyar kutyusok.
WEBcam-ra meg elindítasz n+1 VLC-t, mindeniknek más forrást megadva, vagy megismerkedsz a zoneminder-el.
-
growler
őstag
Indítani kéne egy live rendszert és megnézni hogy minek azonosítja a telepített rendszer
gyökér partícióját (nem biztos hogy /dev/sda3)
És azon futtatni egy kézi fsck-t.
sudo e2fsck -f -y -v /dev/sdxy
Ha használ, és bebootol a rendszer, akkor pedig a SMART adatokat kéne megnézni a lemezen. -
Ilyen előfordul, de ha most sem csinálod meg végre........
Túl korán volt még mikor olvastam a hsz-t és eszembe jutott az utóbbi időkben a főleg újabb topiklakók által előadott fura hozzáállás.
Régi versenyzőkkel semmi gond, újakkal se, félre ne értse valaki, csak ezt a mostani tendenciát kell megértenem, hogy tudjam, mi az ok az aknamunkának.
-
Már szerintem múlt év májusában tudtunk volna ebben segíteni !
Van jelentősége, ha valaki válaszol amúgy?
Én már nem is csodálom, hogy lassan kezdem feladni az itteni ténykedésem. Hol privátban küldenek el a zanyámba, mert töröltem őket, holott nem is tudnám ezt megtenni, hol csak magamnak írogatom a választ, mert a kérdezőt nem is igazán érdekli......
-
BoB
veterán
"Jessie and Stretch backports of Firefox release and beta are gone because of the requirement of rust to build them, which is not available in Jessie or Stretch. Please update your apt sources to use Firefox ESR instead."
Megy a kutyulás a repókkal azt látom
Azt az opensuse-s deb-es tárolót minek vetted fel?
-
-
OK! Kipróbálom a kedvedért, bár tudom, hogyan működik, majd a végét is mutatom, hogy ott kiírja az eredményt, de itt a haladás épp mos:
itt mondjuk valóban nem százalék van, hanem a x-ek növekednek a - ak helyén:
Ha nálad semmi nem mozdul, akkor ott gond van a meghajtóval. Egyébként én még a progress barokat is látom. Nálad azok sincsenek?
És itt is a vége, nem magyarázom el, mit látsz:
-
-
Tim82
félisten
-
kicsit elmaradoztam az update-upgrade-vel .... és mar regota nem is bírol tuljutni ezen ...
Ezt a csoda dolgot hogyan csináltad? Hogyan kutyultad bele a Jessie-be az openSuse repókat meg a xenialos PPA-t?gondolom ez az alex2000 valami ilyesmi lehet.......
Berakhatnád ide a sources.list fájlt.
Ha akarod tanulni a Debiant, az támogatandó, de vissza kéne menned az elejére.
-
ampulla
aktív tag
Én is ezt kérdezem, hogy mi a baj. Az hogy egy debian gépen van opensuse repo, ami .rpm csomagokat támogat nem pedig.deb-et az felesleges. Másrészt nincs publikus kulcs. El kellene távolítani a repoból. Az etc/apt/sources.list listából. Másrészt a problémád még a függőségek lehetnek. cache tisztítása:
sudo apt-get clean
sudo apt-get autocleanFix-broken install:
sudo apt-get -f install
Eseleg megpróbálhatod ezt is (ignorálja a csomagokat):
apt-get install --fix-missing
-
rii
nagyúr
sajnos a dc elvérzett
28 db-tól bereccsent
majd 11 db-ból 8-at csinált meg,
volna esetleg akkor egy olyan tomorito program, ami a filenamrből directory-t csinál, abba tömörít, és esetleg törli maga után a zip file-t?
debian 8
(#49979) ubyegon2:
én meg csak azért vagyok ilyen treháény, mert költözködés utáni felfordzulás van, és nem elpttem vaan a laptop, hanem jobbra kint, és nehézb elérni ... -
SZia!
Nem értelek! Ha a doublecmd tudja, amit szeretnél......akkor?Hurrá, csak rájöttem, hogy dekódolni kell a hsz-edet, odaírhattad volna, hogy megtaláltad a megoldást, mert így olyan volt....no mindegy!
Legyünk egyértelműek, ha a feltett kérdést már meg is tudtuk oldani! Kösz a topiklakók nevében!
-
Azt neked kell tudni, helyetted nem fog bejelentkezni, az biztos.
(#47374) lev258
Értem, mondjuk a kiegészítők miatt logikus a dolog, gondolom ez a Gmail-os dolog is ilyen lehet a kollégánál... nem nagyon ismerem amúgy, FF-ot használok. A gmail meg az androidos teló miatt nagyon úgysem tudom elkerülni a googlit.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ne erőszakold meg, főleg mert az apt tájékoztatott is róla korábban, hogy már nincs Iceweasel csomag mivel visszaállt a rend és most már Firefox van. Azt kell tenned, hogy átírod a sources.list-ben azt a sort erre:
deb http://mozilla.debian.net/ jessie-backports firefox-release
Majd pedig tolsz egy
apt-get update
apt-get install -t jessie-backports firefoxparancsot, így az Iceweaselt lecseréli Firefoxra, megtartva minden beállításodat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Nekem Ubin semmit nem kellett csinálni az 1100 és 1000D-vel, PTP eszközként látja, filekezelővel másolok.
A gphoto2 sem nehéz amúgy, egyszer megcsináltam vele hogy automatán húzza le a képeket, de kb. 2 dolgot kellett neki megadni.
Bővebben itt
gphoto2 --get-all-files -
rii
nagyúr
meeee eb.sztam
# mount -t hfsplus -o remount,force,rw /media/root/W4rr10r/ -v
mount: /dev/sdb1 mounted on /media/root/W4rr10r.de ígyse ír .-(
(#45926) King Unique:
köszönöm azér .-)
aszittem, h a hfs meg se kottyan a linux-nak .-(
osx meg win alatt is ebből van elegem, h osx alá az ntfs3g kel, win alá a macdrive7, .... de osx alatt meg már megontcsak bonyolultabb lett, mert az ntfs3g nem meg már fel .... valamit még mókolni kellene .....beviszem holnap a hdd-t oszt melóhelyen megcsapdosom majd .....
-
King Unique
titán
Hát, ha úgy sem működik, akkor passzolom. Lehet az OS X alóli formázás kavar be, vagy szimplán csak elírtál / kihagytál valamit.
Hasonló ez kicsit, mint a BitLocker meghajtók kezelése Linux alatt. Hiába van a neten néhány leírás, hogy hogyan lehet hozzáférni, a gyakorlatban még nem sikerült összehoznom... -
King Unique
titán
Én legutóbb Mint Cinnamon alatt próbáltam a HFS+ fájlrendszert.
sudo apt-get install hfsprogs
Csak a fenti parancsot írtam be, majd GParted által hoztam létre a fájlrendszert, de utána a GUI-s fájlkezelőben mindent tudtam vele csinálni. Ha OS X alatt lett létrehozva, akkor persze más lehet a helyzet. De elvileg annál is kéne működnie. -
Vladi
nagyúr
Akkor látod a fájlrendszert, nem? Listázni tudod, olvasni tudeod. Lemásolod ami kell onnan, formázod a rákba és cisnálsz rá új fájlrendszert. Kész.
"bbe a paranscba hova lehetne betenni még a -v -t? .-)"
Bárhova. Azzal többet mond.De /etc/mtab -ban is látod, hogy micsinált, vagy üres mount parancsra is kilistázza.
(#45921) DrojDtroll:
De biztos sokakat érdekelne a robot téma, főleg, hogy mostanában az mi, meg robotok it cafén sláger. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A dpkg az egyszerűen "A" csomagkezelő. Telepít vagy eltávolít csomagokat. Ez felett áll az apt és az aptitude a terminálban, valamint a grafikus csomagkezelők.
Egyébként miért bonyolítod az életedet Windowsos kézzel letöltős megoldással? Az fbreader része a Debian csomagjainak.
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install fbreaderEz megoldja a gondjaidat.
De ha nem akarsz synaptic vagy apper csomagkezelőt használni, akkor itt: [link] a "Keresés a csomagkönyvtárakban" pontban is tudsz csomagokat keresni.
-
rii
nagyúr
-
-
God Vazzeg
veterán
A qt az kde-hez való, ha nem kde van neked, akkor gtk2-est tölts le, kevesebb cuccot fog berángatni, és gyorsabban is indul majd. Jobban jársz ha tárolóból rakod fel, vagy pedig ha jól emlékszem 3 fájl is kell hozzá, a megfelelő sorrendben, akkor lesz csak jó. Ott van mind a letöltéseknél, a hibaüzeneted dependency részénél láthatod is mi kell.
Látom, xfce, gtk-st töltsd hozzá
-
Sonja
nagyúr
Ha GUI-s kell Total Commander alternatívának, akkor Double Commander.
-
lev258
veterán
SweetHome3D
Komoly modellezésre pedig Blender. -
spammer
veterán
Talán a legkevésbé erőforrás-igényes, de nyilván lehet variálni a kodekekkel, az is meghatározhatja, mennyire terhel. Én mpv-t használok, ami mplayer fork, ehhez sincs GUI, csak egy OSD, ami bőven elég is. Van 2 db konfig fájl, egy a keybindeknek, egy a beállításoknak, azt' csókolom. Nem kell ehhez gui.
-
Lathronos
őstag
Egy Teamviewer-rel könnyebben tudnál neki segíteni mint telefonon. Pcmanfm pedig a kellékek közt szokott lenni ha jól emlékszem.
-
Rimuru
veterán
pcmanfm, thunar
mpv+smplayer: smplayer beallitasokban meg tudod adni hogy mpv legyen a lejatszo, ott allisd at ra. Amugy mpv grafikus felulete nem sok (szerintem nem kell tobb), behuzos modszer mukodik ha pl igy inditod (Arch alatt van ra desktop file):
mpv --profile=pseudo-gui -
Lathronos
őstag
audacious, telepítés után a beállításoknál találsz egy kinézet vagy valami hasonló menüpontot. Ott válaszd a Winamp-ot. A Winamp 2.x skinek többsége kompatibilis vele.
-
herdsman12
őstag
Itt is lehet nézegetni a Debian csomagokat.
Ha csak a terminálos megoldás érdekelt, akkor... -
agy73p
senior tag
Numix témát próbáltad már?
-
Apollyon
Korrektor
Ugyanez volt nekem is gondom anno xfce-en, majd kde-n is, létre kell hozni egy userContent.css filet (kis-nagybetű számít) beleírni az alábbi linken lévő szöveget és be kell tenni a .mozilla alatt valahol chrome nevű mappába. Így: [link]
Ja bocs, ezt firefox (vagy iceweasel) alatt...
-
Lathronos
őstag
Hát én nem tudok ilyesmiről, én Conky-val mérem a sebességet. Csak net kéne, vagy teljes Hardware monitorozás, CPU, HDD, RAM is? Mert van egy ilyenem debian verzióban.
Holnap délelőtt át is küldhetem akár a linkjét(nagy káosz van a tárhelyemen, beletelik kis időbe míg megtalálom. Ilyen, csak nem narancs, hanem piros és debian logo-s(van fehér betűvel is is a sötét hátterekhez).
-
-
Tim82
félisten
Kártyás tarifák
Kiegészítő adatcsomagokProhardveres nagy Telenor-topik
Ennél többet én nem tudok segíteni, elég régóta előfizetéses és flottás vagyok.
*
Szerk.: ha 2010-ben ment az Ubuntunak a Symbian-os okostelefonok modemként kezelése, akkor vélhetően 2015-ben az Antix-nak is menni fog. -
Tim82
félisten
"Lát a Linux is" - abban nem vagyok biztos, hogy USB-s modemként, az adatkábelével rádugva az Antixos géped kezeli-e az E52-t, de az biztosan menne, hogy a telefonra telepíted a JoikuSpot nevű Symbian-os appot, amivel gyakorlatilag egy mobilnetet osztó wifi routerré változtatod a telefonodat.
-
Penty
aktív tag
Ahogy CPT.Pirk is utalt rá, ki vannak kiiktatva a lényegi részek a sources.list fájlodból, meg ahogy nézem hiányoznak is belőle dolgok. A "Line commented out by installer because it failed to verify" szöveg pedig magában foglalja, hogy miért is lett kiiktatva.
Nekem egyébként ezek vannak a sources.list fájlban:
# Base repository
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ jessie main
# Security updates
deb http://security.debian.org/ jessie/updates main
# Jessie-updates, previously known as 'volatile'
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ jessie-updates main
# Jessie-backports, previously on backports.debian.org
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ jessie-backports mainHa gondolod kiegészítheted a contrib és a non-free szövegekkel: Tehát a sorok végén neked ne
bla-bla... main legyen, hanem
bla-bla... main contrib non-freeÉn a sima debianos Iceweasel-t használom. Frissül rendesen, nincs semmi baja. Más nem kell.
Melyik 2 kiegészítőd nem működik Iceweasel alatt?@(#39797) CPT.Pirk
"Az iceweasel frissítéséhez tedd be ezt a sort is:
deb http://mozilla.debian.net/ jessie-backports iceweasel-release"Az Iceweasel frissítéséhez még ez sem kell. Nálam legalábbis nincs ott ez a mozillás tároló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gyermek PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest