Új hozzászólás Aktív témák

• mzx

senior tag

Üdv ismét.
    Épp netszolgáltatót váltottam, Még pár napig megy a régitől is a net, de perpill a linux-ra nincs ötletem, hogyan lehet belőni a netet.
    Win XP-n már megy, csak hát teszelni is nehézkes abban, mert windows -t ritkán használok online, tehát nem állítottam be a windows-omat rendesen, online alkalmasságára , pl. a win tűzfalam állandóan lassított stb.

Az új netem dhcp-s kábelnet, nem pppoe - ennyit tudok egyelőre erről. Itt tehát nem kell jelszó a netszolgáltatás (konfigjá)hoz. Windows-os particiorol tapasztaltam is ,h csak bedugtam a LAN-t, és ment is a net.

Tudni kell ehhezm, hogy eddig (és jelenleg is) az előző , inviteles pppoe-s netem rendben működik, és tehát az új netszolgáltatótól is, de jelenleg csak windos-on.

A kérdés értelemszerű: mit kell tettenm h linux mint 9 -emen is fusson a net? Esetleg az inviteles pppoe konfigot valahogy ki kell lőne ehhez? Ha az új netszolgáltató modemje LAN-ját dugom be az inviteles helyett, akkor semmi.... nem érzékel neten jelenleg a linuxmint.

Előre is kösszeNET, aki tud irányt mutatni, mit állítsak be, hogy menjen az új net. :) Persze nem lenne rossz, ha egyszerre mindkettő menne, a régi is, az új is, de a fő cél: az új szolgáltatótól menjen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés